[ovirt-users] Enable Gluster Service

2020-10-15 Thread suporte
Hello, 

When I Enable Gluster Service on the cluster, de data center goes to invalid 
state. 

Any idea why? 


-- 

Jose Ferradeira 
http://www.logicworks.pt 
___
Users mailing list -- users@ovirt.org
To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org
Privacy Statement: https://www.ovirt.org/privacy-policy.html
oVirt Code of Conduct: 
https://www.ovirt.org/community/about/community-guidelines/
List Archives: 
https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/message/KBFEITWUQ5Q6G4KRDEBVDQIBK4TRFNQL/


Re: [ovirt-users] Enable Gluster service during hosted-engine deploy

2016-08-25 Thread Renout Gerrits
Thanks for the link to the bug!

On Thu, Aug 25, 2016 at 11:45 AM, knarra  wrote:

> On 08/25/2016 01:20 PM, Renout Gerrits wrote:
>
> Hi all,
>
> Is there a way to enable the Gluster Service for a cluster in the hosted
> engine deploy?
> In the config append you make the gluster service available with:
> OVESETUP_CONFIG/applicationMode=str:both. But how would one enable it?
> I would like to enable it automatically. Now I change it afterwards with
> API,
>
> There is no automatic way as of now to do this. It can either be done via
> API or UI.
>
> but after the change I have to put the hosts into maintenance and activate
> them again. It would seems there must be a better way to do this.
>
> This is an issue as of now. There is a bug logged to track this
> https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1313497
>
> Hope this helps !!
>
>
> Thanks,
> Renout
>
>
> ___
> Users mailing listUsers@ovirt.orghttp://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
>
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Enable Gluster service during hosted-engine deploy

2016-08-25 Thread Ramesh Nachimuthu



On 08/25/2016 03:15 PM, knarra wrote:

On 08/25/2016 01:20 PM, Renout Gerrits wrote:

Hi all,

Is there a way to enable the Gluster Service for a cluster in the 
hosted engine deploy?
In the config append you make the gluster service available with: 
OVESETUP_CONFIG/applicationMode=str:both. But how would one enable it?



Currently it is missing. You have to run *"engine-config -s 
AllowClusterWithVirtGlusterEnabled=true"* first to enable both gluster 
and virt in same cluster and edit the cluster using API or UI.

Please rise an RFE  so that we can enable this in next release.

Regards,
Ramesh


I would like to enable it automatically. Now I change it afterwards 
with API,
There is no automatic way as of now to do this. It can either be done 
via API or UI.
but after the change I have to put the hosts into maintenance and 
activate them again. It would seems there must be a better way to do 
this.
This is an issue as of now. There is a bug logged to track this 
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1313497


Hope this helps !!


Thanks,
Renout


___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users




___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Enable Gluster service during hosted-engine deploy

2016-08-25 Thread knarra

On 08/25/2016 01:20 PM, Renout Gerrits wrote:

Hi all,

Is there a way to enable the Gluster Service for a cluster in the 
hosted engine deploy?
In the config append you make the gluster service available with: 
OVESETUP_CONFIG/applicationMode=str:both. But how would one enable it?
I would like to enable it automatically. Now I change it afterwards 
with API,
There is no automatic way as of now to do this. It can either be done 
via API or UI.
but after the change I have to put the hosts into maintenance and 
activate them again. It would seems there must be a better way to do this.
This is an issue as of now. There is a bug logged to track this 
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1313497


Hope this helps !!


Thanks,
Renout


___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] Enable Gluster service during hosted-engine deploy

2016-08-25 Thread Renout Gerrits
Hi all,

Is there a way to enable the Gluster Service for a cluster in the hosted
engine deploy?
In the config append you make the gluster service available with:
OVESETUP_CONFIG/applicationMode=str:both. But how would one enable it?
I would like to enable it automatically. Now I change it afterwards with
API, but after the change I have to put the hosts into maintenance and
activate them again. It would seems there must be a better way to do this.

Thanks,
Renout
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] 'Enable Gluster Service' and 'Enable Virt Service' missing from New Cluster dialog in 3.6 rc

2015-10-07 Thread Liam Curtis
Hello all,

In oVirt Engine Version: 3.5.4.2-1.el7.centos, I have above two options
when creating a new cluster.

In oVirt Engine Version:
3.6.0-0.0.master.20150909083746.gitbcc44ff.el7.centos, I no longer have
those options.

I only have:
Enable to set VM maintenance reason
Enable to set Host maintenance reason

Has this been removed or am I missing something? Do I need to enable
gluster support somewhere in UI?

Thanks in advance.
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] 'Enable Gluster Service' and 'Enable Virt Service' missing from New Cluster dialog in 3.6 rc

2015-10-07 Thread Gonzalo Rafuls
Hi Liam,

We had a similar issue [1] when installing oVirt with a config file and an
invalid value for applicationMode, which has already been resolved.
Additionally, you can find some instructions on the BZ for how to enable
these options back again.

Cheers,
Gonza.-

[1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1149575

On Wed, Oct 7, 2015 at 4:58 PM, Liam Curtis  wrote:

> Hello all,
>
> In oVirt Engine Version: 3.5.4.2-1.el7.centos, I have above two options
> when creating a new cluster.
>
> In oVirt Engine Version:
> 3.6.0-0.0.master.20150909083746.gitbcc44ff.el7.centos, I no longer have
> those options.
>
> I only have:
> Enable to set VM maintenance reason
> Enable to set Host maintenance reason
>
> Has this been removed or am I missing something? Do I need to enable
> gluster support somewhere in UI?
>
> Thanks in advance.
>
>
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users