[ovirt-users] Hosted engine + OVN

2020-09-02 Thread Sverker Abrahamsson via Users
Was it ever solved to install hosted engine with ovn? I tried a few years ago, got it almost to work but then gave up. ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement:

[ovirt-users] Hosted engine install failure: ipv6.gateway: gateway cannot be set if there are no addresses configured

2020-09-02 Thread Sverker Abrahamsson via Users
Hi, I'm attempting to install hosted engine but getting this failure: [ ERROR ] fatal: [localhost]: FAILED! => {"changed": false, "msg": "The host has been set in non_operational status, deployment errors:   code 505: Host h1-mgmt.limetransit.com installation failed. Failed to configure

[ovirt-users] hosted engine migration

2020-08-25 Thread 董青龙
Hi all, I have an ovirt4.3.10.4 environment of 2 hosts. Normal vms in this environment could be migrated, but the hosted engine vm could not be migrated. Anyone can help? Thanks a lot! hosts status: normal vm migration: hosted engine vm

[ovirt-users] Hosted Engine stuck in Firmware

2020-08-22 Thread Vinícius Ferrão via Users
Hello, I’ve an strange issue with oVirt 4.4.1 The hosted engine is stuck in the UEFI firmware trying to “never” boot. I think this happened when I changed the default VM mode for the cluster inside the datacenter. There’s a way to fix this without redeploying the engine?

[ovirt-users] Hosted Engine Deployment stuck at 3. Prepare VM

2020-08-11 Thread hkexdong--- via Users
oVirt Node version is 4.4.1. This version can successful deploy before. But after I compile the RAID driver. It now stuck at Prepare VM. The last message is "[ INFO ] TASK [ovirt.hosted_engine_setup : Install ovirt-engine-appliance rpm]" According to the instructions from RAID controller

[ovirt-users] hosted-engine upgrade from 4.3 to 4.4 fails with "Cannot edit VM."

2020-08-10 Thread d
Hi! hosted-engine --deploy --restore-from-file=ovirt_engine_full.arch fails with [ ERROR ] ovirtsdk4.Error: Fault reason is "Operation Failed". Fault detail is "[Cannot edit VM. A VM running the engine ("hosted engine") cannot be set to highly available as it has its own HA mechanism.]". HTTP

[ovirt-users] Hosted Engine 4.4.1

2020-07-22 Thread Vijay Sachdeva via Users
Hello Everyone, Waiting for host to be up task is stuck for hours and when checked engine log found this below: 2020-07-22 16:50:35,717+02 ERROR [org.ovirt.engine.core.sso.utils.SsoUtils] (default task-1) [] OAuthException access_denied: Cannot authenticate user 'None@N/A': No valid

[ovirt-users] Hosted Engine | Ovirt 4.4.1

2020-07-22 Thread Vijay Sachdeva via Users
Hi Everyone Getting below error when deploying hosted engine: [ ERROR ] fatal: [localhost]: FAILED! => {"attempts": 10, "changed": false, "msg": "The Python 2 yum module is needed for this module. If you require Python 3 support use the `dnf` Ansible module instead."} Any idea how to

[ovirt-users] Hosted Engine Deployement

2020-07-20 Thread Vijay Sachdeva via Users
Hi All, It tried deploying hosted engine using cli  and got this error every time: Can anyone please let me know what here is missing..!! As it would be a great help.patri Thanks Vijay Sachdeva ___ Users mailing list --

[ovirt-users] Hosted Engine Ovirt 4.3.8

2020-07-20 Thread Vijay Sachdeva via Users
Hi Everyone, Does anyone has any idea why hosted engine setup stuck at “Wait for host to be up”. It’s been 4 hours deployment is going on and got stuck. Any help  please..!! Thanks Vijay Sachdeva ___ Users mailing list --

[ovirt-users] Hosted engine can't start after changing cluster settings

2020-07-07 Thread Patrick Lomakin
I changed the BIOS Type settings in the cluster settings section to UEFI BIOS, and hosted-engine does not start after rebooting. Although, before I made the changes, I looked in the engine at the /boot partition, which has the /efi directory. Is there any way to change the engine settings

[ovirt-users] Hosted engine deployment doesn't add the host(s) to the /etc/hosts engine, even if hostname doesn't get resolved by DNS server

2020-06-21 Thread Gilboa Davara
Hello, Following the previous email, I think I'm hitting an odd problem, not sure if it's my mistake or an actual bug. 1. Newly deployed 4.4 self-hosted engine on localhost NFS storage on a single node. 2. Installation failed during the final phase with a non-descriptive error message [1]. 3. Log

[ovirt-users] Hosted engine deployment fails consistently when trying to download files.

2020-06-12 Thread Gilboa Davara
Hello, I'm trying to deploy a hosted engine on one of my test setups. No matter how I tried to deploy the hosted engine, either via command line or via "Hosted Engine" deployment from the cockpit web console, I always fails with the same error message. [1] Manually trying to download RPMs via dnf

[ovirt-users] Hosted Engine stalled and unable to restart

2020-03-31 Thread Mark Steele
Hello, We are on an older version (3.x - cannot be specific as I cannot get my ovirt hosted engine up). We experienced a storage failure earlier this evening - the hosted engine was originally installed with this storage domain although we have moved all VM's and disks off of it. The storage

[ovirt-users] hosted-engine --deploy --restore-from-file fails with error "Domain format is different from master storage domain format"

2020-02-15 Thread djagoo
Hi there, for two weeks we are trying to move our hosted engine to a glusterfs storage resulting in an error "Domain format is different from master storage domain format". The newly created storage domain has version 5 (default since compatibility level 4.3 according to documentation).

[ovirt-users] hosted engine storage does not heal

2020-02-13 Thread g . vasilopoulos
Hello We have a problem with hosted engine storage after updating one host which serves as a gluster server for the engine (the setup is gluster replica 3 with local disks from 3 hypervisors) Volume heal command shows [root@o5-car0118 engine]# gluster volume heal engine info Brick

[ovirt-users] hosted-engine --deploy fails after "Wait for the host to be up" task

2020-01-26 Thread Fredy Sanchez
*Hi all,* *[root@bric-ovirt-1 ~]# cat /etc/*release** CentOS Linux release 7.7.1908 (Core) *[root@bric-ovirt-1 ~]# yum info ovirt-engine-appliance* Installed Packages Name: ovirt-engine-appliance Arch: x86_64 Version : 4.3 Release : 20191121.1.el7 Size: 1.0 G Repo

[ovirt-users] Hosted Engine Failover Timing

2019-12-12 Thread Robert Webb
So in doing some testing, I pulled the plug on my node where the hosted engine was running. Rough timing was about 3.5 minutes before the portal was available again. I searched around first, but could not find if there was any way to speed of the detection time in order to reboot the hosted

[ovirt-users] Hosted-Engine wizard disappeared after cockpit idle session timeout

2019-11-14 Thread wodel youchi
Hi, I got this behavior once and I didn't tested again. I started the hosted-engine deployment using cockpit webui, the process went smoothly, the LocalHosttedEngine VM was created, at that time I left the console for sometime. When I get back the cockpit console was closed due to idle session

[ovirt-users] hosted engine setup, iSCSI no LUNs shown

2019-08-20 Thread billyburly
I'm trying to setup the hosted engine on top of iSCSI storage. It successfully logs in and gets the target, however the process errors out claiming there are no LUNs. But if you look on the host, the disks were added to the system. [ INFO ] TASK [ovirt.hosted_engine_setup : iSCSI discover with

[ovirt-users] Hosted Engine on seperate L2 network from nodes?

2019-08-16 Thread Dan Poltawski
For some security requirements, I’ve been asked if it’s possible to segregate the hosted engine from the physical nodes, with specific firewalling for access to do node/ storage operations (I’m using managed block storage). Is this an approach others us, or is it better practice and just ensure

[ovirt-users] hosted engine installation / multipath / iscsi

2019-07-31 Thread Michael Frank
Hi, since several days i try to install the hosted engine initially to an iscsi multipath device without success. Some information on the environment: - Version 4.3.3 - using two 10gbe interfaces as single bond for the ovirtmgmt interface - using two 10gbe storage interfaces on each hypervisor

[ovirt-users] Hosted Engine VM - CPU and Memory Sizing

2019-07-22 Thread paul . christian . suba
Hi, Is there a recommended CPU and memory size for the Hosted Engine VM? We have what started as a 4 node physical cluster lab with 4 vms that has now grown to 44vms. The dashboard is slow to load information and the HE VM is consistently seen with 99% CPU with the breakdown below. PID USER

[ovirt-users] hosted engine installation on iscsi multipath/mpath device fails

2019-07-14 Thread Michael Frank
Dear all, since several days i try to install the hosted engine initially to an iscsi multipath device without success. Some information on the environment: - Ovirt Version 4.3.3 - using two 10gbe interfaces as single lacp - bond for the ovirtmgmt interface - using two 10gbe storage interfaces

[ovirt-users] hosted engine, Hyperconverged recovery

2019-07-10 Thread William Kwan
Hi, I need some direction to make sure we won't make more mistake in recovering a 3-node self hosted engine with Gluster. Someone carelessly, very, wiped out the first few MB of the LVM PV on one node.  We changed the quorum and brought up the Gluster and oVirt.   We ran vgcfgrestore on the

[ovirt-users] Hosted Engine Deploy - Error at the end... [NFS ?]

2019-07-03 Thread csi-laser
Hi, While Trying to Deploy Hosted Engine, I'm stuck on Stage 4. Here is the error : [ INFO ] TASK [ovirt.hosted_engine_setup : Fetch Datacenter name] [ INFO ] ok: [localhost] [ INFO ] TASK [ovirt.hosted_engine_setup : Add NFS storage domain] [ ERROR ] Verify permission settings on the specified

[ovirt-users] hosted engine not getting up

2019-06-28 Thread Crazy Ayansh
Hi Team, Today i rebooted my hosted engine and found it was not getting up. After connecting through remote viewer i found the error "error:cannot allocate kernel buffer" and i am not able to start hosted engine.any suggestions ? ___ Users mailing list

[ovirt-users] hosted-engine restore bug?

2019-06-20 Thread ada per
Hello everyone, im running on ovirt 4.3.5 For some strange reason the httpd service couldn't start on my hosted engine so i could not access the Web interface.After various unsuccessful attempts to fix it, I decided to restore the hosted engine. Following the steps: 1.engine-cleanup 2.db had

[ovirt-users] Hosted Engine Abruptly Stopped Responding - Unexpected Shutdown

2019-06-06 Thread souvaliotimaria
Hello, I came upon a problem the previous month that I figured it would be good to discuss here. I'm sorry I didn't post here earlier but time slipped me. I have set up a glustered, hyperconverged oVirt environment for experimental use as a means to see its behaviour and get used to its

[ovirt-users] hosted-engine and GlusterFS on Vlan help

2019-05-14 Thread Hanson
Hi Guys, I've converted my lab from using 802.3ad with bonding>bridged vlans to one link with two vlan bridges and am now having traffic jumping to the gateway when moving VM's/ISO/etc. 802.3ad = node1>switch1>node2 801.1q = node1>switch1>gateway>switch1>node2 I assume I've setup the same

[ovirt-users] Hosted Engine Restore Issues

2019-05-10 Thread Alan G
Hi, Trying to re-deploy Hosted Engine into a new storage domain. "hosted-engine --deploy  --noansible" has completed and the engine is up, but I cannot remove the existing hosted_storage domain to allow the new one to be imported. I cannot remove the domain until the old HostedEngine VM is

[ovirt-users] Hosted engine restore went very wrong

2019-05-07 Thread Andreas Elvers
I really feel like an idiot. I tried to move our hosted engine from our Default datacenter to our Ceph Datacenter. I ran intro problems which were correctly addressed. see: https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/thread/ZFCLFWRN6XR6KMHMC63O7J37D5GNPVKZ/ It was in case a race

[ovirt-users] hosted engine does not start

2019-04-15 Thread Stefan Wolf
Hello all, after a powerloss the hosted engine won’t start up anymore. I ‘ve the current ovirt installed. Storage is glusterfs und it is up and running It is trying to start up hosted engine but it does not work, but I can’t see where the problem is. [root@kvm320 ~]# hosted-engine

[ovirt-users] Hosted-engine disconnected

2019-04-11 Thread Tau Makgaile
Hi, I have been experiencing a problem with my hosted-engine after increasing / partition. The increase went well for few minutes and disconnected. It started by showing bad head and it has since unreachable/ un-ping-able until. It was confusing because vms where still running. I decided to

[ovirt-users] Hosted-engine inaccessible

2019-04-10 Thread Tau Makgaile
Hi, I am currently experiencing a problem with my Hosted-engine. Hosted-engine disconnected after increasing / partition. The increase went well but after some time the hosted-enigine VM disconnected and has since been giving alerts such as* re-initializingFSM*. Though VMs underneth are running,

[ovirt-users] Hosted-engine inaccessible

2019-04-09 Thread Tau Makgaile
Hi, I am currently experiencing a problem with my Hosted-engine. Hosted-engine disconnected after increasing / partition. The increase went well but after some time the hosted-enigine VM disconnected and has since been giving alerts such as* re-initializingFSM*. Though VMs underneth are running,

[ovirt-users] Hosted-engine inaccessible

2019-04-09 Thread tau
Hi, I am currently experiencing a problem with my Hosted-engine. Hosted-engine disconnected after increasing / partition. The increase went well but after some time the hosted-enigine VM disconnected and has since been giving alerts such as re-initializingFSM. Though VMs underneth are

[ovirt-users] Hosted-Engine constantly dies

2019-03-31 Thread Strahil Nikolov
Hi Guys, As I'm still quite new in oVirt - I have some problems finding the problem on this one.My Hosted Engine (4.3.2) is constantly dieing (even when the Global Maintenance is enabled).My interpretation of the logs indicates some lease problem , but I don't get the whole picture ,yet. I'm

[ovirt-users] Hosted -engine is down and cannot be restarted

2019-03-19 Thread ada per
Hello everyone, For a strange reason the hosted engine went down and I cannot restart it. I tried manually restarting it without any success can you please advice? For all the nodes the engine status is the same as the one below. --== Host nodex. (id: 6) status ==-- conf_on_shared_storage

[ovirt-users] Hosted Engine I/O scheduler

2019-03-17 Thread Strahil
Dear All, I have just noticed that my Hosted Engine has  a strange I/O scheduler: Last login: Sun Mar 17 18:14:26 2019 from 192.168.1.43 [root@engine ~]# cat /sys/block/vda/queue/scheduler [mq-deadline] kyber none [root@engine ~]# Based on my experience anything than noop/none is useless and

[ovirt-users] hosted-engine --deploy fails on iSCSI while trying to connect to retrieved ipv6 address, even while forcing ipv4 with --4

2019-03-15 Thread Guillaume Pavese
I try to deploy hosted-engine 4.3.2-rc2 on iSCSI I put a ipv4 portal address and targets get discovered. However they are are returned by the Synology hosts with both ipv4 and ipv6 adresses. LUN discovery then fails while attempting to connect to ipv6 address I tried hosted-engine --deploy --4 to

[ovirt-users] Hosted engine Migration

2019-03-11 Thread pollard
Am I reading these right in that manual migration is not possible? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt Code of Conduct:

[ovirt-users] Hosted engine not starting after 4.3 Upgrade - cannot find OVF_STORE

2019-03-06 Thread Shawn Southern
After running 'hosted-engine --vm-start', the status of the hosted engine VM is: conf_on_shared_storage : True Status up-to-date : True Hostname : ovirtnode-01 Host ID: 3 Engine status :

[ovirt-users] Hosted engine installation

2019-02-11 Thread Fabrice SOLER
Hello, I have installed an hosted engine, and I have seen that this installation needs to access to a repository from internet. Do you know that is possible to download an ISO to install an hosted engine and install it from this ISO ? Sincerely, --

[ovirt-users] Hosted Engine VM fails to start after upgrade from 4.2 to 4.3

2019-02-09 Thread dbrandon . johnson
I just upgraded an ovirt cluster (hosts and engine) from oVirt 4.2 to 4.3. After I finished upgrading the hosts from 4.2 to 4.3 engine stopped working and now it will not start. Looking at VDSM it is looking for a path that isn't getting mounted by the hosted engine when I try to connect

[ovirt-users] Hosted Engine VM and Storage not showing up

2019-01-07 Thread Vinícius Ferrão
Hello, I’ve a new oVirt installation using oVirt 4.2.7.1 Node and after deploying the hosted engine it does not show up on the interface even after adding the first storage. The Datacenter is up but the engine VM and the engine storage does not appear. I have the following message repeated

[ovirt-users] Hosted Engine VM and Storage not showing up

2019-01-06 Thread ferrao
Hello, I’ve a new oVirt installation using oVirt 4.2.7.1 Node and after deploying the hosted engine it does not show up on the interface even after adding the first storage. The Datacenter is up but the engine VM and the engine storage does not appear. I have the following message repeated

[ovirt-users] Hosted Engine Storage migration

2019-01-05 Thread joel+ovirt
Hello listmembers! I'm in search of some steps to use to migrate my Hosted-Engine from one NFS storage domain to another different NFS storage domain. One of the possible ways to accomplish this task may already be a feature with oVirt 4.1, I'm using 4.2

[ovirt-users] Hosted -engine -deploy problems

2018-12-16 Thread xilazz
Dec 17 11:22:17 node1 systemd: mom-vdsm.service holdoff time over, scheduling restart. Hi ,When I try to deploy hosted-engine -deploy, the installation process will stay hosted at [INFO] TASK [Wait for OVF_STORE disk content], but I will try to check the /var/log/messages log, which will give

[ovirt-users] Hosted Engine goes down while putting gluster node into maintenance mode.

2018-12-03 Thread Abhishek Sahni
Hello Team, We are running a setup of 3-way replica HC gluster setup configured during the initial deployment from the cockpit console using ansible. NODE1 - /dev/sda (OS) - /dev/sdb ( Gluster Bricks ) * /gluster_bricks/engine/engine/ * /gluster_bricks/data/data/ *

[ovirt-users] hosted-engine --deploy fails on Ovirt-Node-NG 4.2.7

2018-12-03 Thread Ralf Schenk
Hello, I try to deploy hosted-engine to a NFS Share accessible by (currently) two hosts. The host is running latest ovirt-node-ng 4.2.7. hosted-engine --deploy fails constantly in late stage when trying to run engine from NFS. It already ran as "HostedEngineLocal" and I think is then migrated to

[ovirt-users] hosted-engine deploy seems to be failed, but it is not

2018-12-01 Thread Sinan Polat
Hi folks, A while ago I installed oVirt 4.2 on my CentOS 7.5 server. It is a single node. Everything is working, I can deploy VM's, etc. But it look likes that the hosted-engine is partly installed or something. [root@s01 ~]# hosted-engine --vm-status It seems like a previous attempt to

[ovirt-users] Hosted-engine restore to another data center

2018-11-23 Thread kannis
Hello all, I'm trying to work out if it's possible to backup and restore a hosted-engine from one data center to a new hosted-engine in another data center. I am working on setting up oVirt across physical co-locations sites without shared storage between them and being able to restore a

[ovirt-users] hosted-engine --deploy erorr

2018-10-04 Thread mustafa . taha . mu95
i configuer ovirt-self host and then i clear it by this command : /usr/sbin/ovirt-hosted-engine-cleanup then i want to re-deploy the selfhost by this error appear : [root@ovirtnode44 ~]# hosted-engine --deploy [ INFO ] Stage: Initializing [ INFO ] Stage: Environment setup During

[ovirt-users] Hosted Engine - Unable to connect after deployment.

2018-09-23 Thread Jeremy Tourville
I have a new installation of ovirt hyperconverged single node using glusterfs. I was able to run gdeploy and then use the web interface to run the self hosted engine setup. Ovirt node is running 4.2.5.1. If I go to localhost>ovirt machines tab from my node I see a message in the upper right

[ovirt-users] Hosted Engine Upgrades

2018-09-20 Thread Gary Pedretty
What is the official recommended method in a Hosted Engine Data Center/Cluster to upgrade the hosted_engine VM. Applying the updates on the individual hosts is pretty straight forward using either the GUI or just running yum update on each host once they are in maintenance mode. But what

[ovirt-users] Hosted Engine Upgrades

2018-09-19 Thread Gary Pedretty
What is the official recommended method in a Hosted Engine Data Center/Cluster to upgrade the hosted_engine VM. Applying the updates on the individual hosts is pretty straight forward using either the GUI or just running yum update on each host once they are in maintenance mode. But what

[ovirt-users] hosted-engine --check-liveliness returns "Hosted Engine is not up!" for host other cluster

2018-09-07 Thread omprakashp
Hi , I am just getting started with Ovirt. I have setup 3 Ovirt-Nodes(all on physical host) and deployed self hosted engine with iscsi storage on one of the host. On engine ui, i have create two Clusters(C1, C2) and Engine is running in C1. While executing "hosted-engine --check-liveliness"

[ovirt-users] Hosted Engine, Node, Local Storage, All in One

2018-08-30 Thread Jeremy Tourville
Can anyone tell me if this can be done? I have read various articles and I'm not sure. http://blog.domb.net/?p=2141 https://www.ovirt.org/develop/release-management/features/integration/allinone/ According to my google search results the ovirt article date is

[ovirt-users] hosted-engine --deploy erorr

2018-08-28 Thread mustafa . taha . mu95
hi , i am a new user of ovirt , i want to setup self host , i follow the step in https://www.ovirt.org/documentation/self-hosted/chap-Deploying_Self-Hosted_Engine/ , after i configure storage this error appear fatal: [localhost]: FAILED! => {"changed": false, "msg": "Engine VM is not

[ovirt-users] Hosted Engine on single server

2018-08-21 Thread Peter Hudec
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA512 Hi guys, I need to deal with following scenario. I have 2 servers with local storage, no shared storage. The question is how to install the oVirt with Hosted Engine. 1) is there a way how to install the HE on local storage. There will be no

[ovirt-users] Hosted Engine setup issues

2018-08-21 Thread Jeremy Tourville
If I try to setup hosted engine with the option to use Ansible it eventually fails on me. See https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/thread/LPK7OGFALSQFAN4UMEIHOION4BS2HJLN/ However if I run hosted-engine --deploy --noansible the setup does complete. There is further trouble

[ovirt-users] Hosted Engine Setup Issues on Ovirt Node 4.2.5.1

2018-08-20 Thread Jeremy Tourville
If I try to setup hosted engine with the option to use Ansible it eventually fails on me. See https://lists.ovirt.org/archives/list/users@ovirt.org/thread/LPK7OGFALSQFAN4UMEIHOION4BS2HJLN/ However if I run hosted-engine --deploy --noansible the setup does complete. There is further trouble

[ovirt-users] Hosted Engine Deployment Fails - Ansible Playbook

2018-08-16 Thread jeremy_tourville
Can someone help me troubleshoot what my issue is? I have tried to setup hosted engine using static and DHCP addresses and both times it fails. Many thanks in advance! [ ERROR ] fatal: [localhost]: FAILED! => {"changed": false, "msg": "The system may not be provisioned according to the

[ovirt-users] Hosted Engine deploy failed on new HCI build

2018-07-30 Thread Jayme
Latest version of oVirt node 4.2 installed on three hosts. I completed successfully the cockpit gdeploy process to deploy HCI. All of that went well with no errors. I then proceeded to the hosted engine deployment step which eventually failed (log attached). This is the current status: --==

[ovirt-users] Hosted Engine Deploy kernel panics on boot

2018-07-25 Thread Karli Sjöberg
Hey all! I'm trying to deploy Hosted Engine through the Cockpit UI and it's going well until it's time to start the local VM and it kernel panics: [2.032053] Call Trace: [2.032053]  [] load_elf_binary+0x33c/0xe50 [2.032053]  [] ? ima_bprm_check+0x49/0x50 [2.032053]  [] ?

[ovirt-users] Hosted engine unaviable after storage rebuild

2018-07-10 Thread sebastian . w
Hello all, My hosted engine does not start up anymore, because the node can't reach the storage. The hosted engine configuration has not been retrieved from shared storage. Please ensure that ovirt-ha-agent is running and the storage server is reachable. What happend is that my NAS crashed

[ovirt-users] Hosted engine Deploy failed

2018-07-01 Thread Lakhwinder Rai
i have error while installing hosted engine. if anybody have solution for this,please help i stuck here from two days. [ INFO ] TASK [Wait for the host to be up] [ ERROR ] fatal: [localhost]: FAILED! => {"ansible_facts": {"ovirt_hosts": []}, "attempts": 120, "changed": false} [ INFO ] TASK

[ovirt-users] Hosted engine cannot migrate

2018-06-14 Thread Callum Smith
Dear All, Getting an issue where the HE can't b migrated, the log is full of: "VM HostedEngine is down with error. Exit message: resource busy: Failed to acquire lock: Lease is held by another host." engine.log attached Regards, Callum -- Callum Smith Research Computing Core Wellcome Trust

[ovirt-users] Hosted Engine: brick size...is this a bug?

2018-06-10 Thread femi adegoke
I have now done the oVirt 4.2.3.1 install at least 5 times, no, I don't consider myself any kind of expert. Even though the HE uses less than 10gb of space for some reason the install will fail if the brick is less than 58gb. Why is that? Look at this error: [ ERROR ] Error: Fault reason is

[ovirt-users] Hosted Engine Change State, VMs Images Locked?

2018-06-05 Thread Dan Lavu
So I have a few VMs that are locked and unable to start on either hypervisor, this happened after the hosted engine for some reason switched hosts. It seems like the imaged is locked but I'm unsure how to unlock it. Any advice is appreciated. Thanks, Dan Version -

[ovirt-users] hosted engine deploy failed , engine vm is shudown

2018-05-26 Thread dhy336
Hi I deploy hosted engine face some errors.[ INFO ] TASK [Get ovirtmgmt route table id][ ERROR ] fatal: [localhost]: FAILED! => {"attempts": 50, "changed": true, "cmd": "ip rule list | grep ovirtmgmt | sed s/[.*]\\ //g | awk '{ print $9 }'", "delta": "0:00:00.004175", "end":

[ovirt-users] hosted-engine 4.2.3.7-1 "engine-setup"

2018-05-24 Thread femi adegoke
This is oVirt 4.2.3 + Gluster. I ran yum -y update on the hosted engine. It installed 1 package & upgraded 16. Is it necessary to run "engine-setup" again after the yum update? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to

[ovirt-users] Hosted Engine failed

2018-05-24 Thread shamilkpm
I am hosting ovirt node as VM under VMware. when try to run engine setup, it getting fails and error [ INFO ] TASK [Create cloud init user-data and meta-data files] [ INFO ] TASK [Create ISO disk] [ INFO ] changed: [localhost] [ INFO ] TASK [Create local VM] [ INFO ] changed: [localhost] [ INFO

[ovirt-users] hosted engine setup error

2018-05-23 Thread dhy336
hiI deploy ovirt-engine-4.2.2 hosted-engine by #hosted-engine --deploy, but face some error bridge ovirtmgmt is not configure, i should how to do? thanks [ INFO ] TASK [Get ovirtmgmt route table id][ ERROR ] fatal: [localhost]: FAILED! => {"attempts": 50, "changed": true, "cmd": "ip rule list

[ovirt-users] Hosted Engine Setup Erro

2018-05-23 Thread Sakhi Hadebe
Hi, I am new to ansible and tring to deploy an ovrt cluster with gluster. I am following this documentation https://www.ovirt.org/blog/2018/02/up-and-running-with-ovirt-4-2-and-gluster-storage/, although the screenshots are not exactly the same. Gluster successfully deployed. Below is what is

[ovirt-users] Hosted Engine w Gluster - increase number of hosts

2018-05-20 Thread ovirt
Using this as reference: https://www.ovirt.org/blog/2018/02/up-and-running-with-ovirt-4-2-and-gluster-storage/ Assuming you want to increase the number of hosts from 3 to 5 or 9. How do you add more hosts? What is best practice & any gotcha's? ___

[ovirt-users] Hosted Engine Setup error (v4.2.3)

2018-05-17 Thread ovirt
Engine network config error Following this blog post: https://www.ovirt.org/blog/2018/02/up-and-running-with-ovirt-4-2-and-gluster-storage/ I get an error saying the hosted engine setup is "trying" to use vibr0 (192.168.xxx.x) even though I have the bridge interface set to "eno1"

[ovirt-users] hosted-engine deploy not use FQDN

2018-05-17 Thread dhy336
Hi I deploy hosted-engine by #hosted-engine --deploy, but I do not use FQDN, I want to visit engine directly by ip besides, I have not DNS server, I want to skip setup Engine VM FQDN, because my project can not to setup /etc/hosts Please provide the FQDN you would like to use for the

[ovirt-users] Hosted Engine Setup error (oVirt v4.2.3)

2018-05-15 Thread ovirt
Engine network config error Following this blog post: https://www.ovirt.org/blog/2018/02/up-and-running-with-ovirt-4-2-and-gluster-storage/ I get an error saying the hosted engine setup is "trying" to use vibr0 (192.168.xxx.x) even though I have the bridge interface set to "eno1"

[ovirt-users] Hosted Engine dependency issue

2018-05-11 Thread Peter Harman
Hello, I am new to Ovirt (and linux) , I successfully installed a working hosted engine twice but am now running into a dependency issue. I keep getting the below message: Error: Package: cockpit-storaged-160-1.el7.centos.noarch (extras) Requires: storaged-iscsi >= 2.1.1

[ovirt-users] hosted engine with openvswitch

2018-05-10 Thread Sverker Abrahamsson
Hi I have a problem with running hosted engine with openvswitch. I have one cluster where the ovirt engine runs on the host, there it works and when starting a vm the interface definition looks like this:         slot="0x03" type="pci" />               

Re: [ovirt-users] Hosted Engine Deploy failed

2018-05-02 Thread suporte
Sexta-feira, 27 De Abril de 2018 18:04:24 Assunto: Re: [ovirt-users] Hosted Engine Deploy failed On Fri, Apr 27, 2018 at 1:07 AM, < supo...@logicworks.pt > wrote: I found that the setup process creates a different IP on /etc/hosts I choose static IP, enter the IP I want, already have

Re: [ovirt-users] hosted-engine --deploy Failed

2018-05-01 Thread Paul.LKW
Dear Y: Yes you are right I could see there is a VM up process from "top" list 11273 qemu  20   0 4896964 3.066g  13456 S   5.0  9.8 25:36.69 /usr/libexec/qemu-kvm -name guest=HostedEngineLocal,debug-threads=on -S -object

Re: [ovirt-users] hosted-engine --deploy Failed

2018-05-01 Thread Paul.LKW
Dear Philip: It is not failed at the same point and I am using the localhost NFS as the Storage currently as for testing purpose. For the bonding interface host it even not going till that point asking to setup Storage but the other does reach that point but still failed at some other point.

Re: [ovirt-users] hosted-engine --deploy Failed

2018-05-01 Thread Yaniv Kaul
Can you provide other logs, vdsm log, for example? The installation of the Engine seem to have succeeded, then it tried to add the host. It was waiting for quite some time to get the host into 'Up' state. If, for example, it was installing packages, and the yum repo was very slow, that may be a

Re: [ovirt-users] hosted-engine --deploy Failed

2018-05-01 Thread Joe DiTommasso
I was having the same issue. I've blown away my logs, but VDSM was failing to start up after attempting to configure vswitch filtering. Have switched to oVirt Node, which seems to be working. On Tue, May 1, 2018, 10:00 Phillip Bailey wrote: > Hi Paul, > > I'm sorry to hear

Re: [ovirt-users] hosted-engine --deploy Failed

2018-05-01 Thread Phillip Bailey
Hi Paul, I'm sorry to hear that you're having trouble with the hosted engine deployment process. I looked through the log, but wasn't able to find anything to explain why setup failed to bring up the VM. To clarify, did both of your deployment attempts fail at the same place in the process with

Re: [ovirt-users] Hosted Engine Deploy failed

2018-04-27 Thread Simone Tiraboschi
ontent of that local temporary VM will be moved over the shared storage and the VM will be restarted from there properly connected to your network. > -- > *De: *supo...@logicworks.pt > *Para: *users@ovirt.org > *Enviadas: *Quinta-feira, 26 De Abril de 20

Re: [ovirt-users] Hosted Engine Deploy failed

2018-04-27 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Apr 26, 2018 at 7:06 PM, wrote: > Hi, > > I'm trying to install oVirt 4.2.2 HE but always get the error: > [ INFO ] TASK [Shutdown local VM] > [ INFO ] changed: [localhost] > [ INFO ] TASK [Wait for local VM shutdown] > [ ERROR ] fatal: [localhost]: FAILED! =>

Re: [ovirt-users] Hosted Engine Deploy failed

2018-04-26 Thread suporte
but no luck De: supo...@logicworks.pt Para: users@ovirt.org Enviadas: Quinta-feira, 26 De Abril de 2018 18:06:30 Assunto: [ovirt-users] Hosted Engine Deploy failed Hi, I'm trying to install oVirt 4.2.2 HE but always get the error: [ INFO ] TASK [Shutdown local VM] [ INFO ] changed

Re: [ovirt-users] hosted-engine some errors

2018-04-25 Thread Phillip Bailey
Hi, I'm sorry to hear you're having trouble. Could you please tell me the version of ovirt-hosted-engine-setup that you're using and provide the log file located at /var/log/ovirt-hosted-engine-setup/ovirt-hosted-engine- setup-20180425043425-savh7b.log? Thanks! -Phillip Bailey On Wed, Apr 25,

[ovirt-users] hosted-engine some errors

2018-04-24 Thread dhy336
Hi, I deploy hosted engine by hosted-engine --deploy, but it go wrong . I do not know how to debug? thanks. [ INFO ] TASK [Clean /etc/hosts for the engine VM][ INFO ] skipping: [localhost][ INFO ] TASK [Copy /etc/hosts back to the engine VM][ INFO ] skipping: [localhost][ INFO ] TASK

Re: [ovirt-users] hosted-engine --deploy ERROR

2018-04-24 Thread Martin Sivak
Hi, was that a clean host? What does virsh -r net-list show? Best regards Martin Sivak On Tue, Apr 24, 2018 at 9:12 AM, wrote: > Hi, > > I deploy hosted engine but it has some error, > > # hosted-engine --deploy > > [ INFO ] TASK [Check status of default libvirt network] >

[ovirt-users] hosted-engine --deploy ERROR

2018-04-24 Thread dhy336
Hi, I deploy hosted engine but it has some error, # hosted-engine --deploy [ INFO ] TASK [Check status of default libvirt network][ INFO ] changed: [localhost][ INFO ] TASK [Activate default libvirt network][ ERROR ] fatal: [localhost]: FAILED! => {"changed": true, "cmd": ["virsh",

[ovirt-users] Hosted VM Pause when one node of gluster goes down

2018-04-24 Thread rwecker
HI, I have a 3 node hyper-converged cluster running glusterfs with 3 replica 1 arbiter volumes. When I Shutdown 1 node i am having problems with high load VM's pausing due to storage error.what areas should i look in to get this to work? Russell Wecker

Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't start, how to debug?

2018-04-23 Thread Martin Sivak
Hi, the VM configuration is stored in the engine database and we generate the vm.conf using the data the engine exports. So you are right, we overwrite the file. You might be able to simply edit the VM in the webadmin and enable the VNC (or Spice) console there. I am not entirely sure if we

Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't start, how to debug?

2018-04-23 Thread Thomas Klute
Dear Martin, a follow up question regarding this case: we managed to get the hosted engine up and running again, but we'd like to permanently add the missing graphics device to the vm.conf (instead of starting with the vm-custom.conf in case of trouble). How do I add this line to the vm.conf

Re: [ovirt-users] Hosted-engine can not_switch

2018-04-19 Thread dhy336
tor thread) [Broker.StompAdapter] Processing CONNECT request (stompreactor:103)2018-04-20 09:24:54,818+0800 INFO (JsonRpc (StompReactor)) [Broker.StompAdapter] Subscribe command received (stompreactor:132)2018-04-20 09:24:55,119+0800 INFO (jsonrpc/6) [api.host] START getHardwareInfo() from

Re: [ovirt-users] Hosted-engine can not switch

2018-04-19 Thread Martin Sivak
We need more than just this small log snippet. Please check the vdsm and libvirt logs as well. Best regards Martin Sivak On Thu, Apr 19, 2018 at 2:05 PM, wrote: > Hi, > I deploy three node with hosted engine, I force shut down a node which > Host-engine VM is run, But

  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >