[ovirt-users] Re: VM stuck in "reboot in progress" ("virtual machine XXX should be running in a host but it isn't.").

2020-09-22 Thread Gilboa Davara
Arik / Strahil, Many thanks! Just in-case anyone else is hitting the same issue (*NOTE* Host and VM ID _will_ be different!) 0. Ran a backup: 1. Connect to the hosted-engine and DB: $ ssh root@vmengine $ su - postgres $ psql engine 2. Execute a select query to verify that the VM's run_on_vds is

[ovirt-users] Re: VM stuck in "reboot in progress" ("virtual machine XXX should be running in a host but it isn't.").

2020-09-21 Thread Arik Hadas
On Sun, Sep 20, 2020 at 11:21 AM Gilboa Davara wrote: > On Sat, Sep 19, 2020 at 7:44 PM Arik Hadas wrote: > > > > > > > > On Fri, Sep 18, 2020 at 8:27 AM Gilboa Davara wrote: > >> > >> Hello all (and happy new year), > >> > >> (Note: Also reported as >

[ovirt-users] Re: VM stuck in "reboot in progress" ("virtual machine XXX should be running in a host but it isn't.").

2020-09-20 Thread Strahil Nikolov via Users
Ah , host is treated as operational (Active)... I guess you can check the status of the VM in the engine , but keep in mind that direct manipulation of the DB is highly not recommended (but desperate people require desperate measures). Usually I ssh to the HE as root: ssh root@HE su - postgres

[ovirt-users] Re: VM stuck in "reboot in progress" ("virtual machine XXX should be running in a host but it isn't.").

2020-09-20 Thread Gilboa Davara
On Sat, Sep 19, 2020 at 5:07 PM Strahil Nikolov wrote:> > You have rebooted the host where the VM was previously running , right ? > If oVirt doesn't detect that the host was rebooted , you can mark it as such : > UI -> Hosts -> select the Host -> the 3 dots -> "Confirm 'Host has been >

[ovirt-users] Re: VM stuck in "reboot in progress" ("virtual machine XXX should be running in a host but it isn't.").

2020-09-20 Thread Gilboa Davara
On Sat, Sep 19, 2020 at 7:44 PM Arik Hadas wrote: > > > > On Fri, Sep 18, 2020 at 8:27 AM Gilboa Davara wrote: >> >> Hello all (and happy new year), >> >> (Note: Also reported as https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1880251) >> >> Self hosted engine, single node, NFS. >> Attempted to

[ovirt-users] Re: VM stuck in "reboot in progress" ("virtual machine XXX should be running in a host but it isn't.").

2020-09-19 Thread Arik Hadas
On Fri, Sep 18, 2020 at 8:27 AM Gilboa Davara wrote: > Hello all (and happy new year), > > (Note: Also reported as > https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1880251) > > Self hosted engine, single node, NFS. > Attempted to install CentOS over an existing Fedora VM with one host > device (USB

[ovirt-users] Re: VM stuck in "reboot in progress" ("virtual machine XXX should be running in a host but it isn't.").

2020-09-19 Thread Edward Berger
I've had situations where the engine UI wouldn't update for shutdown/startups of VMs which were resolved after ssh-ing into the engine VM and running systemctl restart ovirt-engine.service. running engine-setup was also used on occasion and cleared out old tasks. On Fri, Sep 18, 2020 at 1:26 AM

[ovirt-users] Re: VM stuck in "reboot in progress" ("virtual machine XXX should be running in a host but it isn't.").

2020-09-19 Thread Strahil Nikolov via Users
You have rebooted the host where the VM was previously running , right ? If oVirt doesn't detect that the host was rebooted , you can mark it as such : UI -> Hosts -> select the Host -> the 3 dots -> "Confirm 'Host has been rebooted'" Best Regards, Strahil Nikolov В петък, 18 септември

[ovirt-users] Re: VM stuck in "reboot in progress" ("virtual machine XXX should be running in a host but it isn't.").

2020-09-17 Thread Gilboa Davara
P.S. Full engine log attached to the bugzilla entry. - Gilboa On Fri, Sep 18, 2020 at 8:23 AM Gilboa Davara wrote: > > Hello all (and happy new year), > > (Note: Also reported as https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1880251) > > Self hosted engine, single node, NFS. > Attempted to