[ovirt-users] Re: adding a host

2018-05-08 Thread Alona Kaplan
Please attach the required logs. I cannot help you without the logs.

On Mon, May 7, 2018 at 10:16 PM, Justin Zygmont <jzygm...@proofpoint.com>
wrote:

> That’s what I did, and I tried everything.  I might as well just wipe this
> all out and start over, its pretty disconcerning to know things can stuff
> up so bad there’s nothing that can be done.
>
>
>
> Even if I were to reinstall the host with the latest, the engine still
> sees the old node in there I can’t get rid of, so I’ll have to wipe out
> everything.
>
>
>
>
>
> *From:* Alona Kaplan [mailto:alkap...@redhat.com]
> *Sent:* Sunday, May 6, 2018 11:25 PM
> *To:* Justin Zygmont <jzygm...@proofpoint.com>
> *Cc:* Yanir Quinn <yqu...@redhat.com>; users@ovirt.org
>
> *Subject:* Re: [ovirt-users] adding a host
>
>
>
> First restart the engine. Then try to change the required network to be
> non-required and click on RefreshCapabilities on the host.
>
> It should move the host to active state without the need to remove it.
>
> If it doesn't help, please attach your full engine.log and server.log.
>
>
>
> Anyway please update your ovirt to version 4.2.3.4, the bug was fixed
> there.
>
>
>
> Thanks,
>
> Alona.
>
>
>
> On Mon, May 7, 2018 at 7:30 AM, Justin Zygmont <jzygm...@proofpoint.com>
> wrote:
>
> I’ve deselect the required status, I will try to add it again if I am ever
> able to remove the old host.
>
>
>
>
>
> *From:* Alona Kaplan [mailto:alkap...@redhat.com]
> *Sent:* Sunday, May 6, 2018 7:31 AM
> *To:* Yanir Quinn <yqu...@redhat.com>
> *Cc:* Justin Zygmont <jzygm...@proofpoint.com>; users@ovirt.org
>
>
> *Subject:* Re: [ovirt-users] adding a host
>
>
>
> There was a bug when adding a host to a cluster that contains a required
> network. It was fixed in 4.2.3.4.
>
> Bug-Url- https://bugzilla.redhat.com/1570388
> <https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__bugzilla.redhat.com_1570388=DwMFaQ=Vxt5e0Osvvt2gflwSlsJ5DmPGcPvTRKLJyp031rXjhg=FiPhL0Cl1ymZlnTyAIIL75tE4L0reHcDdD-7wUtUGHA=bf-Oo14fBwGNhnysnWlT5NM9Vu0PVJNBCh7eMZIOkjQ=mfn0pnmnABEFnuXsfb0_8UJ_t9rOg7zplcEesEuFY1s=>
>
>
>
> Thanks,
>
> Alona.
>
>
>
> On Sun, May 6, 2018 at 3:49 PM, Yanir Quinn <yqu...@redhat.com> wrote:
>
> For removing the non operational host :
>
> 1.Right click on the host name
>
> 2.Click on  "Confirm host has been rebooted"
>
> 3.Remove the host
>
>
> For the issue you are experiencing with host addition, according to the
> engine logs you have sent, you might need to perform a few steps ,  see:
> https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1516256#c2
> <https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__bugzilla.redhat.com_show-5Fbug.cgi-3Fid-3D1516256-23c2=DwMFaQ=Vxt5e0Osvvt2gflwSlsJ5DmPGcPvTRKLJyp031rXjhg=FiPhL0Cl1ymZlnTyAIIL75tE4L0reHcDdD-7wUtUGHA=bf-Oo14fBwGNhnysnWlT5NM9Vu0PVJNBCh7eMZIOkjQ=22xgej4KRwDTMBPfS03njGm5mJ4I96JLlUY-i7nTq5Y=>
>
> I would also recommend to check the the host's network is not down.
>
> Also, during installation of the host,observe the messages in the Events
> section (UI)
>
> Hope this helps.
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> On Thu, May 3, 2018 at 10:07 PM, Justin Zygmont <jzygm...@proofpoint.com>
> wrote:
>
> I can’t seem to do anything to control the host from the engine, when I
> select it for Maint, the engine log shows:
>
>
>
> [org.ovirt.engine.core.bll.MaintenanceNumberOfVdssCommand] (default
> task-50) [90ba81ef-21e4-4272-8c59-84786e969ff7] Running command:
> MaintenanceNumberOfVdssCommand internal: false. Entities affected :  ID:
> 74dfe965-cb11-495a-96a0-3dae6b3cbd75 Type: VDSAction group
> MANIPULATE_HOST with role type ADMIN
>
> 2018-05-03 12:00:37,918-07 INFO  
> [org.ovirt.engine.core.vdsbroker.SetVdsStatusVDSCommand]
> (default task-50) [90ba81ef-21e4-4272-8c59-84786e969ff7] START,
> SetVdsStatusVDSCommand(HostName = ovnode102,
> SetVdsStatusVDSCommandParameters:{hostId='74dfe965-cb11-495a-96a0-3dae6b3cbd75',
> status='PreparingForMaintenance', nonOperationalReason='NONE',
> stopSpmFailureLogged='true', maintenanceReason='null'}), log id: 647d5f78
>
>
>
>
>
> I have only 1 host in the DC, status is Up, the cluster says host count is
> 2 even though the second host stays Non Operational.  I don’t know how to
> remove it.
>
> I just installed and tried to join the DC, this is a fresh installation,
> the engine was launched through cockpit.
>
>
>
> Heres what nodectl shows from the host:
>
>
>
> ovnode102 ~]# nodectl check
>
> Status: OK
>
> Bootloader ... OK
>
>   Layer boot entries ... OK
>
>   Valid bo

Re: [ovirt-users] Re-adding oVirt host.

2017-06-11 Thread Marcin Jessa
Hi.

I deleted /etc/vdsm/vdsm.id, rebooted the box but still could not re-add the 
host. 
Still the same error message: "Error while executing action: Cannot add Host. 
The Host name is already in use, please choose a unique name and try again.”

What I did to fix it:
# su postgres
bash-4.2$ psql -s engine
psql (9.2.18)
engine=# select vds_id from vds_static where host_name = ‘my.ip.add.ress’;

vds_id
--
 acadd185-5673-4eb9-8ad3-b5c0390caeb0
(1 row)

engine=# delete from vds_statistics where vds_id = 
'acadd185-5673-4eb9-8ad3-b5c0390caeb0’;
engine=# delete from vds_dynamic where vds_id = 
'acadd185-5673-4eb9-8ad3-b5c0390caeb0’;
engine=# delete from vds_static where vds_id = 
'acadd185-5673-4eb9-8ad3-b5c0390caeb0';


Finally I ran:
# uuidgen > /etc/vdsm/vdsm.id

Thanks for pointing me to the right direction Arman.

Marcin.

> On 11 Jun 2017, at 16:15, Arman Khalatyan  wrote:
> 
> you should delete vdsmid from /etc/vdsmd or so... checkout the forum 
> somewhere I mentioned it.
> 
> Am 11.06.2017 2:52 nachm. schrieb "Marcin M. Jessa"  >:
> Hi guys.
> 
> I have a two node setup. One server running on CentOS [1] and one server with 
> oVirt node [2].
> I added local storage to my oVirt host but I forgot the storage I chose was 
> already in use so it failed.
> I then got a host entry with local storage which was shown as not configured.
> I then removed that local storage host but then it completely disappeared 
> from my setup.
> Then I tried to add it again but oVirt said that host is already defined. I 
> tried different name with the same IP but it also failed saying that that IP 
> is already defined. Is there a way to re-add that previously defined host?
> How can I bring it back?
> 
> [1]: oVirt Engine Version: 4.1.2.2-1.el7.centos
> [2]: oVirt Node 4.1.2
> 
> 
> Marcin Jessa.
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org 
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users 
> 

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] Re-adding oVirt host.

2017-06-11 Thread Marcin M. Jessa

Hi guys.

I have a two node setup. One server running on CentOS [1] and one server 
with oVirt node [2].
I added local storage to my oVirt host but I forgot the storage I chose 
was already in use so it failed.
I then got a host entry with local storage which was shown as not 
configured.
I then removed that local storage host but then it completely 
disappeared from my setup.
Then I tried to add it again but oVirt said that host is already 
defined. I tried different name with the same IP but it also failed 
saying that that IP is already defined. Is there a way to re-add that 
previously defined host?

How can I bring it back?

[1]: oVirt Engine Version: 4.1.2.2-1.el7.centos
[2]: oVirt Node 4.1.2


Marcin Jessa.
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users