Re: [ovirt-users] Virt-viewer not working over VPN

2018-02-09 Thread Frank Thommen



On 02/09/2018 07:55 PM, Vincent Royer wrote:
Hi, I asked this on the virt-viewer list, but it appears to be dead, so 
my apologies if this isn't the right place for this question.


When I access my vm's locally using virt-viewer on windows clients, 
everything works fine, spice or vnc.


When I access the same vm's remotely over a site-to-site VPN (setup 
between the two firewalls), it fails with an error: unable to connect to 
libvirt with uri: [none].  Similarly I cannot connect in a browser-based 
vnc session (cannot connect to host).


I can resolve the DNS of the server from my remote client (domain 
override in the firewall pointing to the DNS server locally) and 
everything else I do seems completely unaware of the vpn link (SSH, RDP, 
etc).  For example connecting to https://ovirt-enginr.mydomain.com works 
as expected.   The only function not working remotely is virt-viewer.


Any clues would be appreciated!


Probably not all ports have been made accessible for VPN users in your 
internal network. E.g. our VPN setup blocks most ports with the 
exception of the usual SSH and http/s ports.  Hence virt-viewer doesn't 
work.


If you have the possibility, connect to a virtual desktop within your 
organization and run your session there.


frank
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] Virt-viewer not working over VPN

2018-02-09 Thread Vincent Royer
Hi, I asked this on the virt-viewer list, but it appears to be dead, so my
apologies if this isn't the right place for this question.

When I access my vm's locally using virt-viewer on windows clients,
everything works fine, spice or vnc.

When I access the same vm's remotely over a site-to-site VPN (setup between
the two firewalls), it fails with an error: unable to connect to libvirt
with uri: [none].  Similarly I cannot connect in a browser-based vnc
session (cannot connect to host).

I can resolve the DNS of the server from my remote client (domain override
in the firewall pointing to the DNS server locally) and everything else I
do seems completely unaware of the vpn link (SSH, RDP, etc).  For example
connecting to https://ovirt-enginr.mydomain.com works as expected.   The
only function not working remotely is virt-viewer.

Any clues would be appreciated!
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users