[ovirt-users] Cluster stuck in maintenance - Hosts not upgrading as expected

2021-05-22 Thread David White via Users
I have a 3-node hyperconverged cluster with Gluster filesystem running on RHEL 8.3 hosts. It's been stable on oVirt 4.5. Today, I just upgraded the Engine to v4.6. [Screenshot from 2021-05-22 20-29-23.png] I then logged into the oVirt manager, navigated to Compute -> Clusters, and clicked on

[ovirt-users] Cluster level 4.5

2021-04-28 Thread Don Dupuis
What version of libvirt is required for a host to be put in this cluster level? I am using CentOS 8.3 and cpu is Cascade Lake Server. It says that my host is only compatible with cluster version 4.2,4.3 and 4.4. I am doing a new install of Ovirt 4.4.5. I have tried to update libvirt version but

[ovirt-users] Cluster compatibility version 4.5 on oVirt 4.4

2020-11-11 Thread tfe...@swissonline.ch
Hi Today, I upgraded oVirt from 4.3 to 4.4.3. After the upgrade, I upgraded the compatibility from 4.3 to 4.4. I noticed that the cluster config is offering me another upgrade of the compatibility to version 4.5. Up until now, I was under the impression that the compatibility version must

[ovirt-users] Cluster with Hosted Engine update BIOS Setting Ovirt 4.4.3

2020-11-11 Thread scrik787
I changed the type in the cluster and now my hosted-engine machine won't start!. There are no backups. How can I manually change the parameters of the machine from under the roof so that it starts and I can restore ovirt to work Error in logs: XML error: The device at PCI address :00:02.0

[ovirt-users] Cluster Console Encryption

2020-04-08 Thread Tommaso - Shellrent
Hi to all. We are tryng to manage the value of "Enable VNC Encryption" on the cluster via ansible[or any automatic mode]. Someone got any hint? Regards -- -- Shellrent - Il primo hosting italiano Security First *Tommaso De Marchi* /COO - Chief Operating Officer/

[ovirt-users] Cluster CPU type update

2020-01-03 Thread Morris, Roy
Hello, I'm running a 4.3 cluster with 56 VMs all set to default cluster and the cluster itself is set to Intel Westmere Family. I am getting a new server and retiring 3 old ones which brings me to my question. When implementing the new host into the cluster and retiring the older hosts. I

[ovirt-users] Cluster Un-stable since power outage

2019-05-07 Thread Alan G
Hi, We have a dev cluster running 4.2. It had to be powered down as the building was going to loose power. Since we've brought it back up it has been massively un-stable (Hosts constantly switching state, VMs migrating all the time). I now have one host running (with HE) and all others in

[ovirt-users] Cluster Compatibility Version Upgrading Order

2019-02-13 Thread Roman Last
Hello! What sequence of upgrading cluster to 4.3 version? When i click upgrade on host w or w\o host reboot it just says "Upgrade has started for" and nothing after timeout reached. When i force restart host, version 4.3 not added. Is that normal? https://prnt.sc/mki3v8

[ovirt-users] Cluster upgrade

2019-02-05 Thread Misak Khachatryan
Hi, I've successfully upgraded to 4.3, but when I'm trying to upgrade Cluster version I'm getting this: "Error while executing action: Cannot change Cluster Compatibility Version to higher version when there are active Hosts with lower version. -Please move Host virt2 with lower version to

[ovirt-users] Cluster upgrade with ansible only upgrades one host then stops

2019-01-25 Thread Jayme
I have a three node HCI setup, running 4.2.7 and want to upgrade to 4.2.8. When I use ansible to perform the host updates for some reason it fully updates one host then stops without error, it does not continue upgrading the remaining two hosts. If I run it again it will proceed to upgrade the

[ovirt-users] cluster 4 pc's for more scanning power?

2018-11-30 Thread Peter C.
Hello and sorry for the ignorance behind this question. I've been reading about various scale out, "hyper convergence" solutions and want to ask this about oVirt. I do vulnerability scanning on my company's assets. I do it from an obsolete laptop that was given to me. The load goes over 13

[ovirt-users] Cluster compatibility 4.1 to 4.2 upgrade

2018-05-08 Thread Demeter Tibor
Dear Listmember, I've just upgrade to my ovirt-hosted-engine from 4.1 to 4.2.3. It was successful, but it saw " Data Center XYZ compatibility version is 4.1, which is lower than latest engine version 4.2. Please upgrade your Data Center to latest version to successfully finish upgrade of your

Re: [ovirt-users] Cluster Processor Change

2018-04-23 Thread Michal Skrivanek
> On 7 Apr 2018, at 14:27, Clint Boggio wrote: > > Forgive me if this is a duplicate, as I had spam filter problems previously > when I sent this inquiry. > > Environment Rundown: > > OVirt 4.2 > 6 CentOS 7.4 Compute Nodes Intel Xeon > 1 CentOS 7.4 Dedicated

[ovirt-users] Cluster Processor Change

2018-04-07 Thread Clint Boggio
Forgive me if this is a duplicate, as I had spam filter problems previously when I sent this inquiry. Environment Rundown: OVirt 4.2 6 CentOS 7.4 Compute Nodes Intel Xeon 1 CentOS 7.4 Dedicated Engine Node Intel Xeon 1 Datacenter 1 Storage Domain 1 Cluster 10Gig-E iSCSI Storage 10Gig-E NFS

Re: [ovirt-users] Cluster upgrade from 3.6 to 4.1 fails

2017-03-17 Thread Michal Skrivanek
> On 17 Mar 2017, at 20:58, Joop wrote: > > On 17-3-2017 20:33, Michal Skrivanek wrote: >> >>> On 17 Mar 2017, at 11:55, jvdwege < >>> jvdw...@xs4all.nl > >>> wrote: >>> >>> As per the subject I'm trying to upgrade my

Re: [ovirt-users] Cluster upgrade from 3.6 to 4.1 fails

2017-03-17 Thread Joop
On 17-3-2017 20:33, Michal Skrivanek wrote: > >> On 17 Mar 2017, at 11:55, jvdwege > > wrote: >> >> As per the subject I'm trying to upgrade my ovirt install and sofar >> the upgrade has been smooth. >> I'm running hosted-engine in Centos7.3 and my

Re: [ovirt-users] Cluster upgrade from 3.6 to 4.1 fails

2017-03-17 Thread Michal Skrivanek
> On 17 Mar 2017, at 11:55, jvdwege wrote: > > As per the subject I'm trying to upgrade my ovirt install and sofar the > upgrade has been smooth. > I'm running hosted-engine in Centos7.3 and my hosts are running Fedora24 now > with ovirt-4.1 > If I try to upgrade my cluster

[ovirt-users] Cluster upgrade from 3.6 to 4.1 fails

2017-03-17 Thread jvdwege
As per the subject I'm trying to upgrade my ovirt install and sofar the upgrade has been smooth. I'm running hosted-engine in Centos7.3 and my hosts are running Fedora24 now with ovirt-4.1 If I try to upgrade my cluster from version 3.6 to 4.0 or 4.1 I receive an error message and can't find a

Re: [ovirt-users] Cluster compatibility version and major upgrades

2017-03-02 Thread Yaniv Kaul
On Thu, Mar 2, 2017 at 4:44 PM Yedidyah Bar David wrote: > On Tue, Feb 28, 2017 at 10:06 PM, Chris Adams wrote: > > Hello again, still working on my upgrade from 3.5... > > > > I'm trying to understand the cluster compatibility version setting and > > how that

Re: [ovirt-users] Cluster compatibility version and major upgrades

2017-03-02 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Feb 28, 2017 at 10:06 PM, Chris Adams wrote: > Hello again, still working on my upgrade from 3.5... > > I'm trying to understand the cluster compatibility version setting and > how that applies to major upgrades. Do I have to always raise the > compatibility version

[ovirt-users] Cluster compatibility version and major upgrades

2017-02-28 Thread Chris Adams
Hello again, still working on my upgrade from 3.5... I'm trying to understand the cluster compatibility version setting and how that applies to major upgrades. Do I have to always raise the compatibility version when I do a major upgrade? In other words, when I upgrade from 3.5 to 3.6, do I

Re: [ovirt-users] Cluster shows N/A in Dashboard

2016-09-06 Thread KY LO
Have you check the DNS? I once had this issue due to DNS went down. Thanks. @Philip On Wednesday, September 7, 2016 2:08 AM, Gervais de Montbrun wrote: Thanks! It looks like something is broken, so I am glad that this is normal. Cheers, Gervais > On Sep 6,

Re: [ovirt-users] Cluster shows N/A in Dashboard

2016-09-06 Thread Gervais de Montbrun
Thanks! It looks like something is broken, so I am glad that this is normal. Cheers, Gervais > On Sep 6, 2016, at 3:03 PM, Alexander Wels wrote: > > On Tuesday, September 6, 2016 3:00:37 PM EDT Gervais de Montbrun wrote: >> Hey Folks, >> >> Anyone know why my cluster

Re: [ovirt-users] Cluster shows N/A in Dashboard

2016-09-06 Thread Alexander Wels
On Tuesday, September 6, 2016 3:00:37 PM EDT Gervais de Montbrun wrote: > Hey Folks, > > Anyone know why my cluster might be showing N/A in the Dashboard? > > > feedback-on-oVirt-engine-4.0.3-1.el7.centos > > Cheers, > Gervais Because clusters don't have a 'status' to display. We wanted to

[ovirt-users] Cluster shows N/A in Dashboard

2016-09-06 Thread Gervais de Montbrun
Hey Folks, Anyone know why my cluster might be showing N/A in the Dashboard? feedback-on-oVirt-engine-4.0.3-1.el7.centos Cheers, Gervais ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Cluster policy question

2016-01-14 Thread Martin Sivak
Hi, evenly distributed takes only the CPU load into account (memory was added in 3.6). If most of the VMs are doing nothing there is no key to use for balancing. Also we only start automatic balancing once the overload threshold is reached (80% load by default) on a host. And we move VMs from

[ovirt-users] Cluster policy question

2016-01-11 Thread gflwqs gflwqs
Hi list! I am running ovirt 3.5.2 with 3 identical nodes. I am using the default cluster policy: "evenly_distributed" I am wondering how that applies? When i add new vm:s should'nt they be distributed according to the resources used on them? Should they not be live migrated automatically? For me

Re: [ovirt-users] Cluster

2016-01-07 Thread Budur Nagaraju
My Setup looks like this , *Hosted Engine1* : Installed with centos 6.7 64Bit CPU sandy Bridge and Default cluster is in oVirt engine Belongs to sandy bridge. *Hosted Engine2* : Installed with centos 6.7 64Bit CPU sandy Bridge and Default cluster is in oVirt engine Belongs to sandy

Re: [ovirt-users] Cluster

2016-01-07 Thread Michal Skrivanek
> On 07 Jan 2016, at 07:25, Yedidyah Bar David wrote: > > On Thu, Jan 7, 2016 at 12:21 AM, Budur Nagaraju wrote: >> Can someone help me in the issue ? This is blocking my testing . > > The linked engine.log has: > > Missing CPU features : model_SandyBridge

Re: [ovirt-users] Cluster

2016-01-07 Thread Michal Skrivanek
> On 07 Jan 2016, at 10:06, Budur Nagaraju wrote: > > Thanks for the update . > > Is there a way to migrate the oVirt Engine to the oVirt node ? as My setup > has two hosted engine when I try to migrate Engine to the ovirt node which > is in different cluster am not

Re: [ovirt-users] Cluster

2016-01-07 Thread Yedidyah Bar David
On Thu, Jan 7, 2016 at 1:18 PM, Michal Skrivanek wrote: > > On 07 Jan 2016, at 10:56, Budur Nagaraju wrote: > > My Setup looks like this , > > Hosted Engine1 : Installed with centos 6.7 64Bit CPU sandy Bridge and > Default cluster is in oVirt

Re: [ovirt-users] Cluster

2016-01-06 Thread Budur Nagaraju
Hosted engine and and oVirt engine both are having Centos6.x version I mean Its (centos6.7) ,while second host am facing that issues. On Wed, Jan 6, 2016 at 1:54 PM, Oved Ourfali wrote: > Adding Sandro, as perhaps it is related to hosted engine in any way. > Conceptually,

Re: [ovirt-users] Cluster

2016-01-06 Thread Budur Nagaraju
As of now its showing only one hosts that is oVirt Engine and the moment I add second host its failing ,below are the OS version. OS Version:RHEL - 6 - 7.el6.centos.12.3 Kernel Version:2.6.32 - 573.12.1.el6.x86_64 KVM Version: 0.12.1.2 - 2.479.el6_7.2 LIBVIRT Version: libvirt-0.10.2-54.el6_7.3

Re: [ovirt-users] Cluster

2016-01-06 Thread Budur Nagaraju
As of now its showing only one hosts that is Hosted Engine and the moment I add second host its failing ,below are the OS version. I have installed Cetos 6.7 in the Hosted engine I don't know why its showing RHEL-6-7 in OS version. OS Version:RHEL - 6 - 7.el6.centos.12.3 Kernel Version:2.6.32 -

Re: [ovirt-users] Cluster

2016-01-06 Thread Oved Ourfali
Adding Sandro, as perhaps it is related to hosted engine in any way. Conceptually, you can't mix centos6 and 7 in the same cluster, in case that's what you did. On Jan 6, 2016 10:08, "Budur Nagaraju" wrote: > As of now its showing only one hosts that is Hosted Engine and the

Re: [ovirt-users] Cluster

2016-01-06 Thread Budur Nagaraju
Can someone help me in the issue ? This is blocking my testing . On Jan 6, 2016 1:57 PM, "Budur Nagaraju" wrote: > Hosted engine and and oVirt engine both are having Centos6.x version I > mean Its (centos6.7) ,while second host am facing that issues. > > On Wed, Jan 6, 2016 at

Re: [ovirt-users] Cluster

2016-01-05 Thread Oved Ourfali
All hosts (not VMs) in your cluster are centos 6.7? On Wed, Jan 6, 2016 at 9:52 AM, Budur Nagaraju wrote: > Os type is set to "other OS " and the centos 6.7 is installed > > > On Wed, Jan 6, 2016 at 1:04 PM, Oved Ourfali wrote: > >> Seems like you've

[ovirt-users] Cluster

2016-01-05 Thread Budur Nagaraju
HI Getting the below error while adding node to the OE which is created from Hosted eghine. 2016-01-06 10:50:49,404 INFO [org.ovirt.engine.core.vdsbroker.VdsUpdateRunTimeInfo] (DefaultQuartzScheduler_Worker-83) [7ce02003] Host 3577e25f-e25e-425d-82ac-f6c3502a281e : infraesx2 is already in

Re: [ovirt-users] Cluster

2016-01-05 Thread Budur Nagaraju
http://pastebin.com/jQiuHhZz On Wed, Jan 6, 2016 at 10:57 AM, Budur Nagaraju wrote: > HI > > Getting the below error while adding node to the OE which is created from > Hosted eghine. > > > 2016-01-06 10:50:49,404 INFO > [org.ovirt.engine.core.vdsbroker.VdsUpdateRunTimeInfo]

Re: [ovirt-users] Cluster

2016-01-05 Thread Oved Ourfali
Seems like you've mixed different versions in the same cluster, which is the reason the host is non-operational. What's the OS type and version of the hosts in your cluster? On Wed, Jan 6, 2016 at 7:59 AM, Budur Nagaraju wrote: > > > http://pastebin.com/jQiuHhZz > > On Wed,

Re: [ovirt-users] Cluster

2016-01-05 Thread Budur Nagaraju
Os type is set to "other OS " and the centos 6.7 is installed On Wed, Jan 6, 2016 at 1:04 PM, Oved Ourfali wrote: > Seems like you've mixed different versions in the same cluster, which is > the reason the host is non-operational. > What's the OS type and version of the

Re: [ovirt-users] cluster

2015-11-21 Thread Idan Shaby
Hi Nagaraju, Please refer to the administration guide: http://www.ovirt.org/OVirt_Administration_Guide#.E2.81.A0Clusters Thanks, Idan On Wed, Nov 18, 2015 at 6:04 PM, Budur Nagaraju wrote: > HI > > Can I get the document to configure cluster for the Engine ? > > Thanks,,

[ovirt-users] cluster

2015-11-18 Thread Budur Nagaraju
HI Can I get the document to configure cluster for the Engine ? Thanks,, Nagaraju ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[ovirt-users] Cluster comms error, can't migrate

2015-03-19 Thread Mike
Hi Everyone I have a two node hosted engine cluster that's been running for a month or two. NFS is used for the VM's shared off the nodes on a second network interface with different hostnames, I hope easier to migrate later on. NFS 172.16.67.0/24 ov1-nfs.domain.dom on .1 and ov2-nfs.domain.dom

Re: [ovirt-users] Cluster settings: KSM Control not working?

2014-10-21 Thread Amador Pahim
On 10/19/2014 04:48 PM, Frank Wall wrote: Hi Doron, On Sun, Oct 19, 2014 at 11:42:47AM -0400, Doron Fediuck wrote: KSM is controlled by MoM, which gets its policy from the engine through VDSM. MoM will call ksm directly as needed when needed. If you choose to disable it the policy needs to get

Re: [ovirt-users] Cluster settings: KSM Control not working?

2014-10-19 Thread Frank Wall
On Thu, Oct 09, 2014 at 05:08:56PM -0300, Amador Pahim wrote: On 10/09/2014 04:31 PM, Frank Wall wrote: while testing oVirt 3.5 RC I've came across this cluster setting: Optimization - KSM control - [X] Enable KSM [...] But KSM is still running and consuming a lot CPU. It will have

Re: [ovirt-users] Cluster settings: KSM Control not working?

2014-10-19 Thread Doron Fediuck
- Original Message - From: Frank Wall f...@moov.de To: Amador Pahim apa...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Sunday, October 19, 2014 2:06:50 PM Subject: Re: [ovirt-users] Cluster settings: KSM Control not working? On Thu, Oct 09, 2014 at 05:08:56PM -0300, Amador Pahim wrote

Re: [ovirt-users] Cluster settings: KSM Control not working?

2014-10-19 Thread Frank Wall
Hi Doron, On Sun, Oct 19, 2014 at 11:42:47AM -0400, Doron Fediuck wrote: KSM is controlled by MoM, which gets its policy from the engine through VDSM. MoM will call ksm directly as needed when needed. If you choose to disable it the policy needs to get updated. Can you please check your mom

Re: [ovirt-users] Cluster settings: KSM Control not working?

2014-10-19 Thread Doron Fediuck
apa...@redhat.com,users@ovirt.org,Martin Sivak msi...@redhat.com Subject: Re: [ovirt-users] Cluster settings: KSM Control not working? Hi Doron, On Sun, Oct 19, 2014 at 11:42:47AM -0400, Doron Fediuck wrote: KSM is controlled by MoM, which gets its policy from the engine through VDSM. MoM

[ovirt-users] Cluster settings: KSM Control not working?

2014-10-09 Thread Frank Wall
Hi, while testing oVirt 3.5 RC I've came across this cluster setting: Optimization - KSM control - [X] Enable KSM I guess it's related to Kernel Same-page Merging. Since KSM is a bad idea in my case (really slow CPUs), I've disabled this Cluster setting, expecting oVirt to disable KSM on each

Re: [ovirt-users] Cluster settings: KSM Control not working?

2014-10-09 Thread Amador Pahim
On 10/09/2014 04:31 PM, Frank Wall wrote: Hi, while testing oVirt 3.5 RC I've came across this cluster setting: Optimization - KSM control - [X] Enable KSM I guess it's related to Kernel Same-page Merging. Since KSM is a bad idea in my case (really slow CPUs), I've disabled this Cluster

Re: [ovirt-users] Cluster emulation mode issue

2014-05-14 Thread Roy Golan
On 05/14/2014 04:06 AM, Doug Bishop wrote: Here ya go : [root@ovirt-vmtest ~]# /usr/libexec/qemu-kvm -M ? Supported machines are: pc RHEL 6.4.0 PC (alias of rhel6.4.0) rhel6.4.0 RHEL 6.4.0 PC (default) rhel6.3.0 RHEL 6.3.0 PC rhel6.2.0 RHEL 6.2.0 PC rhel6.1.0 RHEL 6.1.0 PC rhel6.0.0

Re: [ovirt-users] Cluster emulation mode issue

2014-05-14 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, May 13, 2014 at 06:06:00PM -0700, Doug Bishop wrote: Here ya go : [root@ovirt-vmtest ~]# /usr/libexec/qemu-kvm -M ? Supported machines are: pc RHEL 6.4.0 PC (alias of rhel6.4.0) rhel6.4.0 RHEL 6.4.0 PC (default) rhel6.3.0 RHEL 6.3.0 PC rhel6.2.0 RHEL 6.2.0 PC rhel6.1.0

Re: [ovirt-users] Cluster emulation mode issue

2014-05-14 Thread Itamar Heim
On 05/14/2014 06:11 AM, Dan Kenigsberg wrote: On Tue, May 13, 2014 at 06:06:00PM -0700, Doug Bishop wrote: Here ya go : [root@ovirt-vmtest ~]# /usr/libexec/qemu-kvm -M ? Supported machines are: pc RHEL 6.4.0 PC (alias of rhel6.4.0) rhel6.4.0 RHEL 6.4.0 PC (default) rhel6.3.0 RHEL

Re: [ovirt-users] Cluster emulation mode issue

2014-05-13 Thread Itamar Heim
On 05/13/2014 08:46 PM, Doug Bishop wrote: Hope someone can help. I have been fighting this for the past day or so. I have a fresh install of ovirt-engine 3.4 all is working except when I try and add a newly provisioned host with Centos 6.5. I get the following: Custom Event ID: -1,

Re: [ovirt-users] Cluster emulation mode issue

2014-05-13 Thread Doug Bishop
Here ya go : [root@ovirt-vmtest ~]# /usr/libexec/qemu-kvm -M ? Supported machines are: pc RHEL 6.4.0 PC (alias of rhel6.4.0) rhel6.4.0 RHEL 6.4.0 PC (default) rhel6.3.0 RHEL 6.3.0 PC rhel6.2.0 RHEL 6.2.0 PC rhel6.1.0 RHEL 6.1.0 PC rhel6.0.0 RHEL 6.0.0 PC rhel5.5.0 RHEL 5.5.0 PC