Re: [ovirt-users] hosted-engine : how to shutdown hosts?

2015-06-22 Thread Frank Wall
On Mon, Mar 02, 2015 at 11:25:38AM +0100, Frank Wall wrote:
 On Sun, Mar 01, 2015 at 02:26:12AM -0500, Yedidyah Bar David wrote:
  You wrote 'shutdown -h now on the hosts'. What happens if you shutdown
  just one of them and then wait a bit? Does it get started too?
  
  Are you certain that 'shutdown -h now' worked on these hosts before the
  setup - that it's not some kernel/bios/etc issue?
 
 I've seen similar issues on some CentOS 7 hosts running on desktop-class
 hardware. I haven't got time for extensive debugging, but I'd bet it's a
 kernel or hardware-related issue (or a combination of both). There's
 nothing indicating that this is related to oVirt, at least in my case.

FWIW, after upgrading to CentOS 7.1.1503 (and oVirt 3.5.3) this issue is gone, 
at least for me.


Regards
- Frank
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] hosted-engine : how to shutdown hosts?

2015-03-02 Thread Frank Wall
On Sun, Mar 01, 2015 at 02:26:12AM -0500, Yedidyah Bar David wrote:
 You wrote 'shutdown -h now on the hosts'. What happens if you shutdown
 just one of them and then wait a bit? Does it get started too?
 
 Are you certain that 'shutdown -h now' worked on these hosts before the
 setup - that it's not some kernel/bios/etc issue?

I've seen similar issues on some CentOS 7 hosts running on desktop-class
hardware. I haven't got time for extensive debugging, but I'd bet it's a
kernel or hardware-related issue (or a combination of both). There's
nothing indicating that this is related to oVirt, at least in my case.


Regards
- Frank
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] hosted-engine : how to shutdown hosts?

2015-03-02 Thread Doron Fediuck


On 02/03/15 12:25, Frank Wall wrote:
 On Sun, Mar 01, 2015 at 02:26:12AM -0500, Yedidyah Bar David wrote:
 You wrote 'shutdown -h now on the hosts'. What happens if you shutdown
 just one of them and then wait a bit? Does it get started too?

 Are you certain that 'shutdown -h now' worked on these hosts before the
 setup - that it's not some kernel/bios/etc issue?
 
 I've seen similar issues on some CentOS 7 hosts running on desktop-class
 hardware. I haven't got time for extensive debugging, but I'd bet it's a
 kernel or hardware-related issue (or a combination of both). There's
 nothing indicating that this is related to oVirt, at least in my case.
 
 
 Regards
 - Frank

Indeed so; there's no hardware level interaction in hosted engine.
Once you put the setup in global maintenance the nodes will only monitor
that state. So nothing is expected from the HA agent in case the VM or a
node goes down.

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] hosted-engine : how to shutdown hosts?

2015-02-28 Thread Uwe Laverenz

Hi,

just a minor problem I guess: I have a small test environment with 2 
hosts and a hosted engine on a separate NFS3 share, all running CentOS7. 
The VMs are running from an iSCSI storage.


When I want to shutdown the environment I:

- shutdown VMs
- enable global maintenance mode
- shutdown -h now on the hosted engine vm
- shutdown -h now on the hosts

The problem: instead of shutting down, the hosts perform a reboot after 
a short while.


Is this the expected behaviour or a known bug? How can I cleanly 
shutdown my OVirt-environment?


Thank you,
Uwe
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] hosted-engine : how to shutdown hosts?

2015-02-28 Thread Yedidyah Bar David
- Original Message -
 From: Uwe Laverenz u...@laverenz.de
 To: users@ovirt.org
 Sent: Saturday, February 28, 2015 3:41:55 PM
 Subject: [ovirt-users] hosted-engine : how to shutdown hosts?
 
 Hi,
 
 just a minor problem I guess: I have a small test environment with 2
 hosts and a hosted engine on a separate NFS3 share, all running CentOS7.
 The VMs are running from an iSCSI storage.
 
 When I want to shutdown the environment I:
 
 - shutdown VMs
 - enable global maintenance mode
 - shutdown -h now on the hosted engine vm
 - shutdown -h now on the hosts
 
 The problem: instead of shutting down, the hosts perform a reboot after
 a short while.

The hosts? Did you look at their console and see that they actually reboot
after a short while? Or perhaps they do not shutdown at all and reboot
instead?

 
 Is this the expected behaviour or a known bug? How can I cleanly
 shutdown my OVirt-environment?

I think that before shutting down a host you should move it to local
maintenance. Not sure, however, how it was started back. Please try and
report back. Thanks!

Also:

Do you have fencing enabled?

You wrote 'shutdown -h now on the hosts'. What happens if you shutdown
just one of them and then wait a bit? Does it get started too?

Are you certain that 'shutdown -h now' worked on these hosts before the
setup - that it's not some kernel/bios/etc issue?

Best,
-- 
Didi
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users