Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates

2017-02-04 Thread Martin Perina
On Thu, Feb 2, 2017 at 6:03 PM, Michael Watters <michael.watt...@dart.biz>
wrote:

> My intention was to upgrade the ovirt-engine to 4.0 first and then the
> host nodes when we can get to them.
>

​Sure, np, just ignore the error, it should disappear when you upgrade your
hosts to 4.0.
​


>
> On Thu, 2017-02-02 at 10:50 +0200, Yedidyah Bar David wrote:
> > On Wed, Feb 1, 2017 at 10:45 PM, Victor Jose Acosta <vic.ad94@gmail.c
> > om> wrote:
> > > So, that's the problem, engine is looking for updates for version
> > > 4, it does not matter if your node is version 3.6, i think this is
> > > a bug. Engine should be looking for node version updates instead of
> > > engine version.
> > >
> >
> > Do you intend a 4.0 engine to update a 3.6 host to a later 3.6.z
> > version? that's not supported.
> >
> > To update the host to 4.0, you should add 4.0 repos to the host.
> >
> > > On 01/02/17 17:33, users-requ...@ovirt.org wrote:
> > > > Re:  ovirt-engine failed to check for updates
> > >
> > > --
> > >
> > >
> > > ___
> > > Users mailing list
> > > Users@ovirt.org
> > > http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
> > >
> >
> >
> >
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates

2017-02-02 Thread Michael Watters
Thanks.  I guess we'll just have to ignore these errors until the host
nodes get upgraded.


On Thu, 2017-02-02 at 17:38 +0100, Martin Perina wrote:
> Hi,
> 
> unfortunately you have found a bug [1]. The workaround is to upgrade
> 3.6 host to 4.0, for 4.0+ package lists for "Check for upgrades" flow
> are correct.
> 
> Martin Perina
> 
> 
> [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1418757
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates

2017-02-02 Thread Michael Watters
My intention was to upgrade the ovirt-engine to 4.0 first and then the
host nodes when we can get to them.  

On Thu, 2017-02-02 at 10:50 +0200, Yedidyah Bar David wrote:
> On Wed, Feb 1, 2017 at 10:45 PM, Victor Jose Acosta <vic.ad94@gmail.c
> om> wrote:
> > So, that's the problem, engine is looking for updates for version
> > 4, it does not matter if your node is version 3.6, i think this is
> > a bug. Engine should be looking for node version updates instead of
> > engine version.
> > 
> 
> Do you intend a 4.0 engine to update a 3.6 host to a later 3.6.z
> version? that's not supported.
> 
> To update the host to 4.0, you should add 4.0 repos to the host.
>  
> > On 01/02/17 17:33, users-requ...@ovirt.org wrote:
> > > Re:  ovirt-engine failed to check for updates
> >  
> > -- 
> > 
> > 
> > ___
> > Users mailing list
> > Users@ovirt.org
> > http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
> > 
> 
> 
> 
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates

2017-02-02 Thread Martin Perina
Hi,

unfortunately you have found a bug [1]. The workaround is to upgrade 3.6
host to 4.0, for 4.0+ package lists for "Check for upgrades" flow are
correct.

Martin Perina


[1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1418757


On Wed, Feb 1, 2017 at 8:52 PM, Michael Watters  wrote:

> The engine is 4.0, the host nodes are running 3.6 with VDSM 4.17.35.
>
>
> On 02/01/2017 02:41 PM, Victor Jose Acosta wrote:
> > Hello
> >
> > ovirt-imageio-daemon is part of ovirt 4 repository, is your engine
> > version 4 or 3.6?
>
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates

2017-02-02 Thread Yedidyah Bar David
On Wed, Feb 1, 2017 at 10:45 PM, Victor Jose Acosta <vic.a...@gmail.com>
wrote:

> So, that's the problem, engine is looking for updates for version 4, it
> does not matter if your node is version 3.6, i think this is a bug. Engine
> should be looking for node version updates instead of engine version.
>

Do you intend a 4.0 engine to update a 3.6 host to a later 3.6.z version?
that's not supported.

To update the host to 4.0, you should add 4.0 repos to the host.


>
> On 01/02/17 17:33, users-requ...@ovirt.org wrote:
>
> Re:  ovirt-engine failed to check for updates
>
>
> --
>
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
>


-- 
Didi
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates

2017-02-02 Thread Martin Perina
Hi,

could you please share what repositories you have configured on the host
nodes?

As already mentioned in the thread ovirt-imageio is included in 4.0, but
not in 3.6

Thanks

Martin Perina


On Wed, Feb 1, 2017 at 8:52 PM, Michael Watters  wrote:

> The engine is 4.0, the host nodes are running 3.6 with VDSM 4.17.35.
>
>
> On 02/01/2017 02:41 PM, Victor Jose Acosta wrote:
> > Hello
> >
> > ovirt-imageio-daemon is part of ovirt 4 repository, is your engine
> > version 4 or 3.6?
>
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates

2017-02-01 Thread Nicolas Ecarnot

Le 01/02/2017 à 18:18, Nicolas Ecarnot a écrit :

Le 01/02/2017 à 17:37, Michael Watters a écrit :

I have ovirt-engine 3.6 set up on a dedicated host which is managing
two ovirt hosts.  I am seeing errors when the engine attempts to
check for updates as follows.

Failed to check for available updates on host ovirt-node-production2
with message 'Command returned failure code 1 during SSH session
'root@ovirt-node-production2''.

I checked the logs on the host and it appears to be an issue with
yum.

2017-01-30 10:21:05 ERROR
otopi.plugins.ovirt_host_mgmt.packages.update update.error:102 Yum:
Cannot queue package ovirt-imageio-daemon: Package
ovirt-imageio-daemon cannot be found

2017-01-30 10:21:05 ERROR otopi.context context._executeMethod:151
Failed to execute stage 'Package installation': Package
ovirt-imageio-daemon cannot be found

Is there a way to resolve this?  I don't see any package named
ovirt-imageio-daemon in my repos when running a yum search.



___ Users mailing list
Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users



Hello Michael,

Last time we spoke about this issue, it was the fault of ipV6 that had
to be turn down (I let you search the relevant posts).


OK Michael,
Your case is different.

Anyway, for the record, I was referring to this :

http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2016-September/076113.html



-
cat /etc/sysctl.d/noipv6.conf
net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1
-




--
Nicolas ECARNOT
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates

2017-02-01 Thread Victor Jose Acosta
So, that's the problem, engine is looking for updates for version 4, it 
does not matter if your node is version 3.6, i think this is a bug. 
Engine should be looking for node version updates instead of engine version.



On 01/02/17 17:33, users-requ...@ovirt.org wrote:

Re:  ovirt-engine failed to check for updates


--
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates

2017-02-01 Thread Michael Watters
The engine is 4.0, the host nodes are running 3.6 with VDSM 4.17.35.


On 02/01/2017 02:41 PM, Victor Jose Acosta wrote:
> Hello
>
> ovirt-imageio-daemon is part of ovirt 4 repository, is your engine
> version 4 or 3.6?

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates

2017-02-01 Thread Victor Jose Acosta

Hello

ovirt-imageio-daemon is part of ovirt 4 repository, is your engine
version 4 or 3.6?


On 01/02/17 16:37, users-requ...@ovirt.org wrote:

Send Users mailing list submissions to
users@ovirt.org

To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
or, via email, send a message with subject or body 'help' to
users-requ...@ovirt.org

You can reach the person managing the list at
users-ow...@ovirt.org

When replying, please edit your Subject line so it is more specific
than "Re: Contents of Users digest..."


Today's Topics:

1. Re:  ovirt-engine failed to check for updates (Nicolas
   Ecarnot) (Victor Jose Acosta)


--

Message: 1
Date: Wed, 1 Feb 2017 16:37:35 -0300
From: Victor Jose Acosta <vic.a...@gmail.com>
To: users@ovirt.org
Subject: Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates
(NicolasEcarnot)
Message-ID: <205a0dae-7d8a-1239-36b6-490a0e520...@gmail.com>
Content-Type: text/plain; charset="windows-1252"; Format="flowed"

Hello

ovirt-imageio-daemon is part of ovirt 4 repository, is your engine
version 4 or 3.6?


On 01/02/17 16:22, users-requ...@ovirt.org wrote:

Send Users mailing list submissions to
users@ovirt.org

To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
or, via email, send a message with subject or body 'help' to
users-requ...@ovirt.org

You can reach the person managing the list at
users-ow...@ovirt.org

When replying, please edit your Subject line so it is more specific
than "Re: Contents of Users digest..."


Today's Topics:

 1. Re:  ovirt-engine failed to check for updates (Nicolas Ecarnot)
 2. Re:  NIC Teaming x Bonding (Fernando Frediani)
 3. Re:  NIC Teaming x Bonding (Yaniv Kaul)
 4. Re:  NIC Teaming x Bonding (Fernando Frediani)
 5. Re:  ovirt-engine failed to check for updates (Michael Watters)
 6. Re:  VM has been paused due to storage I/O problem
(Gianluca Cecchi)


--

Message: 1
Date: Wed, 1 Feb 2017 18:18:20 +0100
From: Nicolas Ecarnot <nico...@ecarnot.net>
To: users@ovirt.org
Subject: Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates
Message-ID: <a2fcc701-96ed-2bdc-dd98-630e814b7...@ecarnot.net>
Content-Type: text/plain; charset=windows-1252; format=flowed

Le 01/02/2017 ? 17:37, Michael Watters a ?crit :

I have ovirt-engine 3.6 set up on a dedicated host which is managing
two ovirt hosts.  I am seeing errors when the engine attempts to
check for updates as follows.

Failed to check for available updates on host ovirt-node-production2
with message 'Command returned failure code 1 during SSH session
'root@ovirt-node-production2''.

I checked the logs on the host and it appears to be an issue with
yum.

2017-01-30 10:21:05 ERROR
otopi.plugins.ovirt_host_mgmt.packages.update update.error:102 Yum:
Cannot queue package ovirt-imageio-daemon: Package
ovirt-imageio-daemon cannot be found

2017-01-30 10:21:05 ERROR otopi.context context._executeMethod:151
Failed to execute stage 'Package installation': Package
ovirt-imageio-daemon cannot be found

Is there a way to resolve this?  I don't see any package named
ovirt-imageio-daemon in my repos when running a yum search.



___ Users mailing list
Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Hello Michael,

Last time we spoke about this issue, it was the fault of ipV6 that had
to be turn down (I let you search the relevant posts).

-
cat /etc/sysctl.d/noipv6.conf
net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1
-



--
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates (Nicolas Ecarnot)

2017-02-01 Thread Victor Jose Acosta

Hello

ovirt-imageio-daemon is part of ovirt 4 repository, is your engine
version 4 or 3.6?


On 01/02/17 16:22, users-requ...@ovirt.org wrote:

Send Users mailing list submissions to
users@ovirt.org

To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
or, via email, send a message with subject or body 'help' to
users-requ...@ovirt.org

You can reach the person managing the list at
users-ow...@ovirt.org

When replying, please edit your Subject line so it is more specific
than "Re: Contents of Users digest..."


Today's Topics:

1. Re:  ovirt-engine failed to check for updates (Nicolas Ecarnot)
2. Re:  NIC Teaming x Bonding (Fernando Frediani)
3. Re:  NIC Teaming x Bonding (Yaniv Kaul)
4. Re:  NIC Teaming x Bonding (Fernando Frediani)
5. Re:  ovirt-engine failed to check for updates (Michael Watters)
6. Re:  VM has been paused due to storage I/O problem
   (Gianluca Cecchi)


--

Message: 1
Date: Wed, 1 Feb 2017 18:18:20 +0100
From: Nicolas Ecarnot <nico...@ecarnot.net>
To: users@ovirt.org
Subject: Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates
Message-ID: <a2fcc701-96ed-2bdc-dd98-630e814b7...@ecarnot.net>
Content-Type: text/plain; charset=windows-1252; format=flowed

Le 01/02/2017 ? 17:37, Michael Watters a ?crit :

I have ovirt-engine 3.6 set up on a dedicated host which is managing
two ovirt hosts.  I am seeing errors when the engine attempts to
check for updates as follows.

Failed to check for available updates on host ovirt-node-production2
with message 'Command returned failure code 1 during SSH session
'root@ovirt-node-production2''.

I checked the logs on the host and it appears to be an issue with
yum.

2017-01-30 10:21:05 ERROR
otopi.plugins.ovirt_host_mgmt.packages.update update.error:102 Yum:
Cannot queue package ovirt-imageio-daemon: Package
ovirt-imageio-daemon cannot be found

2017-01-30 10:21:05 ERROR otopi.context context._executeMethod:151
Failed to execute stage 'Package installation': Package
ovirt-imageio-daemon cannot be found

Is there a way to resolve this?  I don't see any package named
ovirt-imageio-daemon in my repos when running a yum search.



___ Users mailing list
Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Hello Michael,

Last time we spoke about this issue, it was the fault of ipV6 that had
to be turn down (I let you search the relevant posts).

-
cat /etc/sysctl.d/noipv6.conf
net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1
-



--
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates

2017-02-01 Thread Michael Watters
I don't think IPv6 is the cause.  When the engine checks for updates
there is a yum error shown in the debug logs as follows.

2017-02-01 10:38:39 INFO otopi.plugins.ovirt_host_mgmt.packages.update 
update.info:98 Yum: Performing yum transaction rollback
2017-02-01 10:38:39 DEBUG otopi.context context._executeMethod:142 method 
exception
Traceback (most recent call last):
  File "/tmp/ovirt-J9X39w5eHd/pythonlib/otopi/context.py", line 132, in 
_executeMethod
method['method']()
  File 
"/tmp/ovirt-J9X39w5eHd/otopi-plugins/ovirt-host-mgmt/packages/update.py", line 
110, in _packagesCheck
packages=self.environment[omgmt.PackagesEnv.PACKAGES],
  File "/tmp/ovirt-J9X39w5eHd/pythonlib/otopi/miniyum.py", line 851, in install
**kwargs
  File "/tmp/ovirt-J9X39w5eHd/pythonlib/otopi/miniyum.py", line 500, in _queue
package=package,
RuntimeError: Package ovirt-imageio-daemon cannot be found

I've searched for a repo that provides this package but it looks like
this package is part of oVirt 4.0 instead of 3.6 which is what we are using.


On 02/01/2017 12:18 PM, Nicolas Ecarnot wrote:
> Hello Michael,
>
> Last time we spoke about this issue, it was the fault of ipV6 that had
> to be turn down (I let you search the relevant posts).
>
> -
> cat /etc/sysctl.d/noipv6.conf
> net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
> net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1
> -
>

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates

2017-02-01 Thread Nicolas Ecarnot

Le 01/02/2017 à 17:37, Michael Watters a écrit :

I have ovirt-engine 3.6 set up on a dedicated host which is managing
two ovirt hosts.  I am seeing errors when the engine attempts to
check for updates as follows.

Failed to check for available updates on host ovirt-node-production2
with message 'Command returned failure code 1 during SSH session
'root@ovirt-node-production2''.

I checked the logs on the host and it appears to be an issue with
yum.

2017-01-30 10:21:05 ERROR
otopi.plugins.ovirt_host_mgmt.packages.update update.error:102 Yum:
Cannot queue package ovirt-imageio-daemon: Package
ovirt-imageio-daemon cannot be found

2017-01-30 10:21:05 ERROR otopi.context context._executeMethod:151
Failed to execute stage 'Package installation': Package
ovirt-imageio-daemon cannot be found

Is there a way to resolve this?  I don't see any package named
ovirt-imageio-daemon in my repos when running a yum search.



___ Users mailing list
Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users



Hello Michael,

Last time we spoke about this issue, it was the fault of ipV6 that had 
to be turn down (I let you search the relevant posts).


-
cat /etc/sysctl.d/noipv6.conf
net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1
-

--
Nicolas ECARNOT
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] ovirt-engine failed to check for updates

2017-02-01 Thread Michael Watters
I have ovirt-engine 3.6 set up on a dedicated host which is managing two
ovirt hosts.  I am seeing errors when the engine attempts to check for
updates as follows.

Failed to check for available updates on host ovirt-node-production2 with 
message 'Command returned failure code 1 during SSH session 
'root@ovirt-node-production2''.

I checked the logs on the host and it appears to be an issue with yum.

2017-01-30 10:21:05 ERROR otopi.plugins.ovirt_host_mgmt.packages.update 
update.error:102 Yum: Cannot queue package ovirt-imageio-daemon: Package 
ovirt-imageio-daemon cannot be found

2017-01-30 10:21:05 ERROR otopi.context context._executeMethod:151 Failed to 
execute stage 'Package installation': Package ovirt-imageio-daemon cannot be 
found

Is there a way to resolve this?  I don't see any package named
ovirt-imageio-daemon in my repos when running a yum search.



___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users