Re: [ovirt-users] ovirt 4.1 : Can't deploy second node on self hosted engine cluster and host with hosted engine deployed (and also hosted engine VM) is not added to interface

2017-07-07 Thread Phillip Bailey
You're welcome. I'm glad to hear that you got everything working! =)

-Phillip Bailey

On Fri, Jul 7, 2017 at 10:43 AM, yayo (j)  wrote:

> Hi and thank you for the answer,
>
> After many many errors and problem, I have tried to start deploying
> hosted-engine from node02 and... everything is working good, the last
> message from ovirt activities is:
>
> *Jul 7, 2017 4:38:00 PM Hosted Engine VM was imported successfully*
>
>
> I think that something as gone wrong in the first time i've tried to
> install and this is have compromised every next Installation attempts. Now
> i will reinstall the node01 and I will join it in cluster from interface
>
> Thank you for support
>
> 2017-07-07 14:35 GMT+02:00 Phillip Bailey :
>
>> Hi yayo,
>>
>> Based off of the information you've provided here, it doesn't sound like
>> the deployment was successful despite being able to access the web
>> interface. You can check the status of the deployment from node01 by
>> running 'hosted-engine --check-deployed'. You can also check the status of
>> the VM by running 'hosted-engine --vm-status'. Could you run those commands
>> and provide the output? It would also be helpful if you could provide the
>> log indicated at the end of the deploy script.
>>
>> As far as the storage issue, you must have an active host in order to add
>> a storage/data domain. Typically, the first data domain added will become
>> the master data domain, which will be indicated in the web interface by
>> '(Master)' following the type in the Domain Type column in the Storage main
>> tab. The host that was selected during the domain setup will become the
>> Storage Pool Manager (SPM) and will have 'SPM' in the SPM column in the
>> Hosts main tab. If you attempt to move this host to maintenance mode,
>> another host will be selected to become the SPM. If no other hosts are
>> available, I believe you'll get an error message which will prevent you
>> from being able to move it to maintenance. I believe in this situation you
>> can put the storage domain into maintenance mode by going to the Storage
>> sub tab under the Data Center main tab, selecting the domain, and clicking
>> the 'Maintenance' button. This should allow you to then put the last host
>> into maintenance mode.
>>
>> However, I think your initial deployment needs to be fixed before adding
>> more hosts. Hopefully, I or someone else will be able to help you with that
>> once you've responded with the output from the status commands and the
>> setup log.
>>
>> -Phillip Bailey
>>
>> On Fri, Jul 7, 2017 at 7:22 AM, yayo (j)  wrote:
>>
>>> Hi at all,
>>>
>>> I have correctly deployed an hosted engine using node01 via:
>>>
>>> hosted-engine --deploy
>>>
>>> Using FC shared storage.
>>>
>>> Seems all work good but, when I login in to the ovirt web interface I
>>> can't find the hosted engine under the VM tab (also the node01 server).
>>>
>>> So, I have tried to add node02 (no problem) and added the "Data Domain"
>>> storage (another FC share storage).
>>>
>>> Now (I Think) I needs to deploy also here the hosted engine but I can't.
>>> There is only one way, to put node02 in maintenance mode but, after that,
>>> "Data Domain" added going down and, when I try to deploy the hosted engine
>>> interface says:
>>>
>>>
>>> Error while executing action:
>>>
>>> node02:
>>> Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please
>>> add the first storage domain in order to start the hosted engine import
>>> process.
>>>
>>> what is this "first storage domain"?
>>>
>>> I have not added the node01 yet because last time hosted engine crashed
>>> and the only way was to restart the installation 
>>>
>>>
>>> Note: Hosted engine seems to be correcty deployed because all work good,
>>> but deploy script ended with error:
>>>
>>> [ INFO  ] Engine-setup successfully completed
>>> [ INFO  ] Engine is still unreachable
>>> [ INFO  ] Engine is still not reachable, waiting...
>>> [more of these messages]
>>> [ ERROR ] Engine is still not reachable
>>> [ ERROR ] Failed to execute stage 'Closing up': Engine is still not
>>> reachable
>>> [ INFO  ] Stage: Clean up
>>> [ INFO  ] Generating answer file '/var/lib/ovirt-hosted-engine-
>>> setup/answers/answers-20170123113113.conf'
>>> [ INFO  ] Stage: Pre-termination
>>> [ INFO  ] Stage: Termination
>>> [ ERROR ] Hosted Engine deployment failed: this system is not reliable,
>>> please check the issue,fix and redeploy
>>>   Log file is located at /var/log/ovirt-hosted-engine-s
>>> etup/ovirt-hosted-engine-setup-20170123105043-kvzx84.log
>>>
>>> Is related to this bug? https://bugzilla.redhat.com/sh
>>> ow_bug.cgi?id=1415822
>>>
>>> ___
>>> Users mailing list
>>> Users@ovirt.org
>>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>>
>>>
>>
>
>
> --
> Linux User: 369739 http://counter.li.org
>
___
Users mailing 

Re: [ovirt-users] ovirt 4.1 : Can't deploy second node on self hosted engine cluster and host with hosted engine deployed (and also hosted engine VM) is not added to interface

2017-07-07 Thread yayo (j)
Hi and thank you for the answer,

After many many errors and problem, I have tried to start deploying
hosted-engine from node02 and... everything is working good, the last
message from ovirt activities is:

*Jul 7, 2017 4:38:00 PM Hosted Engine VM was imported successfully*


I think that something as gone wrong in the first time i've tried to
install and this is have compromised every next Installation attempts. Now
i will reinstall the node01 and I will join it in cluster from interface

Thank you for support

2017-07-07 14:35 GMT+02:00 Phillip Bailey :

> Hi yayo,
>
> Based off of the information you've provided here, it doesn't sound like
> the deployment was successful despite being able to access the web
> interface. You can check the status of the deployment from node01 by
> running 'hosted-engine --check-deployed'. You can also check the status of
> the VM by running 'hosted-engine --vm-status'. Could you run those commands
> and provide the output? It would also be helpful if you could provide the
> log indicated at the end of the deploy script.
>
> As far as the storage issue, you must have an active host in order to add
> a storage/data domain. Typically, the first data domain added will become
> the master data domain, which will be indicated in the web interface by
> '(Master)' following the type in the Domain Type column in the Storage main
> tab. The host that was selected during the domain setup will become the
> Storage Pool Manager (SPM) and will have 'SPM' in the SPM column in the
> Hosts main tab. If you attempt to move this host to maintenance mode,
> another host will be selected to become the SPM. If no other hosts are
> available, I believe you'll get an error message which will prevent you
> from being able to move it to maintenance. I believe in this situation you
> can put the storage domain into maintenance mode by going to the Storage
> sub tab under the Data Center main tab, selecting the domain, and clicking
> the 'Maintenance' button. This should allow you to then put the last host
> into maintenance mode.
>
> However, I think your initial deployment needs to be fixed before adding
> more hosts. Hopefully, I or someone else will be able to help you with that
> once you've responded with the output from the status commands and the
> setup log.
>
> -Phillip Bailey
>
> On Fri, Jul 7, 2017 at 7:22 AM, yayo (j)  wrote:
>
>> Hi at all,
>>
>> I have correctly deployed an hosted engine using node01 via:
>>
>> hosted-engine --deploy
>>
>> Using FC shared storage.
>>
>> Seems all work good but, when I login in to the ovirt web interface I
>> can't find the hosted engine under the VM tab (also the node01 server).
>>
>> So, I have tried to add node02 (no problem) and added the "Data Domain"
>> storage (another FC share storage).
>>
>> Now (I Think) I needs to deploy also here the hosted engine but I can't.
>> There is only one way, to put node02 in maintenance mode but, after that,
>> "Data Domain" added going down and, when I try to deploy the hosted engine
>> interface says:
>>
>>
>> Error while executing action:
>>
>> node02:
>> Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please add
>> the first storage domain in order to start the hosted engine import process.
>>
>> what is this "first storage domain"?
>>
>> I have not added the node01 yet because last time hosted engine crashed
>> and the only way was to restart the installation 
>>
>>
>> Note: Hosted engine seems to be correcty deployed because all work good,
>> but deploy script ended with error:
>>
>> [ INFO  ] Engine-setup successfully completed
>> [ INFO  ] Engine is still unreachable
>> [ INFO  ] Engine is still not reachable, waiting...
>> [more of these messages]
>> [ ERROR ] Engine is still not reachable
>> [ ERROR ] Failed to execute stage 'Closing up': Engine is still not
>> reachable
>> [ INFO  ] Stage: Clean up
>> [ INFO  ] Generating answer file '/var/lib/ovirt-hosted-engine-
>> setup/answers/answers-20170123113113.conf'
>> [ INFO  ] Stage: Pre-termination
>> [ INFO  ] Stage: Termination
>> [ ERROR ] Hosted Engine deployment failed: this system is not reliable,
>> please check the issue,fix and redeploy
>>   Log file is located at /var/log/ovirt-hosted-engine-s
>> etup/ovirt-hosted-engine-setup-20170123105043-kvzx84.log
>>
>> Is related to this bug? https://bugzilla.redhat.com/sh
>> ow_bug.cgi?id=1415822
>>
>> ___
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org
>> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>
>>
>


-- 
Linux User: 369739 http://counter.li.org
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] ovirt 4.1 : Can't deploy second node on self hosted engine cluster and host with hosted engine deployed (and also hosted engine VM) is not added to interface

2017-07-07 Thread Phillip Bailey
Hi yayo,

Based off of the information you've provided here, it doesn't sound like
the deployment was successful despite being able to access the web
interface. You can check the status of the deployment from node01 by
running 'hosted-engine --check-deployed'. You can also check the status of
the VM by running 'hosted-engine --vm-status'. Could you run those commands
and provide the output? It would also be helpful if you could provide the
log indicated at the end of the deploy script.

As far as the storage issue, you must have an active host in order to add a
storage/data domain. Typically, the first data domain added will become the
master data domain, which will be indicated in the web interface by
'(Master)' following the type in the Domain Type column in the Storage main
tab. The host that was selected during the domain setup will become the
Storage Pool Manager (SPM) and will have 'SPM' in the SPM column in the
Hosts main tab. If you attempt to move this host to maintenance mode,
another host will be selected to become the SPM. If no other hosts are
available, I believe you'll get an error message which will prevent you
from being able to move it to maintenance. I believe in this situation you
can put the storage domain into maintenance mode by going to the Storage
sub tab under the Data Center main tab, selecting the domain, and clicking
the 'Maintenance' button. This should allow you to then put the last host
into maintenance mode.

However, I think your initial deployment needs to be fixed before adding
more hosts. Hopefully, I or someone else will be able to help you with that
once you've responded with the output from the status commands and the
setup log.

-Phillip Bailey

On Fri, Jul 7, 2017 at 7:22 AM, yayo (j)  wrote:

> Hi at all,
>
> I have correctly deployed an hosted engine using node01 via:
>
> hosted-engine --deploy
>
> Using FC shared storage.
>
> Seems all work good but, when I login in to the ovirt web interface I
> can't find the hosted engine under the VM tab (also the node01 server).
>
> So, I have tried to add node02 (no problem) and added the "Data Domain"
> storage (another FC share storage).
>
> Now (I Think) I needs to deploy also here the hosted engine but I can't.
> There is only one way, to put node02 in maintenance mode but, after that,
> "Data Domain" added going down and, when I try to deploy the hosted engine
> interface says:
>
>
> Error while executing action:
>
> node02:
> Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please add
> the first storage domain in order to start the hosted engine import process.
>
> what is this "first storage domain"?
>
> I have not added the node01 yet because last time hosted engine crashed
> and the only way was to restart the installation 
>
>
> Note: Hosted engine seems to be correcty deployed because all work good,
> but deploy script ended with error:
>
> [ INFO  ] Engine-setup successfully completed
> [ INFO  ] Engine is still unreachable
> [ INFO  ] Engine is still not reachable, waiting...
> [more of these messages]
> [ ERROR ] Engine is still not reachable
> [ ERROR ] Failed to execute stage 'Closing up': Engine is still not
> reachable
> [ INFO  ] Stage: Clean up
> [ INFO  ] Generating answer file '/var/lib/ovirt-hosted-engine-
> setup/answers/answers-20170123113113.conf'
> [ INFO  ] Stage: Pre-termination
> [ INFO  ] Stage: Termination
> [ ERROR ] Hosted Engine deployment failed: this system is not reliable,
> please check the issue,fix and redeploy
>   Log file is located at /var/log/ovirt-hosted-engine-
> setup/ovirt-hosted-engine-setup-20170123105043-kvzx84.log
>
> Is related to this bug? https://bugzilla.redhat.com/
> show_bug.cgi?id=1415822
>
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


[ovirt-users] ovirt 4.1 : Can't deploy second node on self hosted engine cluster and host with hosted engine deployed (and also hosted engine VM) is not added to interface

2017-07-07 Thread yayo (j)
Hi at all,

I have correctly deployed an hosted engine using node01 via:

hosted-engine --deploy

Using FC shared storage.

Seems all work good but, when I login in to the ovirt web interface I can't
find the hosted engine under the VM tab (also the node01 server).

So, I have tried to add node02 (no problem) and added the "Data Domain"
storage (another FC share storage).

Now (I Think) I needs to deploy also here the hosted engine but I can't.
There is only one way, to put node02 in maintenance mode but, after that,
"Data Domain" added going down and, when I try to deploy the hosted engine
interface says:


Error while executing action:

node02:
Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please add
the first storage domain in order to start the hosted engine import process.

what is this "first storage domain"?

I have not added the node01 yet because last time hosted engine crashed and
the only way was to restart the installation 


Note: Hosted engine seems to be correcty deployed because all work good,
but deploy script ended with error:

[ INFO  ] Engine-setup successfully completed
[ INFO  ] Engine is still unreachable
[ INFO  ] Engine is still not reachable, waiting...
[more of these messages]
[ ERROR ] Engine is still not reachable
[ ERROR ] Failed to execute stage 'Closing up': Engine is still not
reachable
[ INFO  ] Stage: Clean up
[ INFO  ] Generating answer file
'/var/lib/ovirt-hosted-engine-setup/answers/answers-20170123113113.conf'
[ INFO  ] Stage: Pre-termination
[ INFO  ] Stage: Termination
[ ERROR ] Hosted Engine deployment failed: this system is not reliable,
please check the issue,fix and redeploy
  Log file is located at
/var/log/ovirt-hosted-engine-setup/ovirt-hosted-engine-setup-20170123105043-kvzx84.log

Is related to this bug? https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1415822
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users