Re: [xwiki-users] remote installation problem with font display

2011-03-30 Thread shouldbe q931
On Wed, Mar 30, 2011 at 1:13 AM, Christopher Idryo nn1...@gmail.com wrote:

 Hi, I'm trying to install XWiki in the following way: I have a headless
 CentOS running on the cloud and a Macbook with SSH tunneling to the cloud
 machine. Because I'm new to setting up XWiki (or any wiki), I thought I'd
 try the Java installation first before attempting to set up all the pieces
 at once.


I'd suggest trying it on a local vm running in  Virtualbox/Parrallels on
your macbook at first,and then just installing it under tomcat on the Centos
box. Getting it running on a headless Ubuntu box took me about 2 hours the
first time, but after I had gone through it about 5 times it only took me a
few minutes for the final one before putting it into production. The steps
of getting more familiar with the install routine on each time I went
through it were well worth it.
___
users mailing list
users@xwiki.org
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users


Re: [xwiki-users] remote installation problem with font display

2011-03-30 Thread Christopher Idryo
That sounds good - I'll try that. Still, any ideas about the font issue?
(Though, maybe after a couple local installs I'll feel confident enough to
skip the .jar and install it directly.)


On Tue, Mar 29, 2011 at 11:59 PM, shouldbe q931 shouldbeq...@gmail.comwrote:



 On Wed, Mar 30, 2011 at 1:13 AM, Christopher Idryo nn1...@gmail.comwrote:

 Hi, I'm trying to install XWiki in the following way: I have a headless
 CentOS running on the cloud and a Macbook with SSH tunneling to the cloud
 machine. Because I'm new to setting up XWiki (or any wiki), I thought I'd
 try the Java installation first before attempting to set up all the pieces
 at once.


 I'd suggest trying it on a local vm running in  Virtualbox/Parrallels on
 your macbook at first,and then just installing it under tomcat on the Centos
 box. Getting it running on a headless Ubuntu box took me about 2 hours the
 first time, but after I had gone through it about 5 times it only took me a
 few minutes for the final one before putting it into production. The steps
 of getting more familiar with the install routine on each time I went
 through it were well worth it.



___
users mailing list
users@xwiki.org
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users


Re: [xwiki-users] remote installation problem with font display

2011-03-30 Thread shouldbe q931
On Wed, Mar 30, 2011 at 3:35 PM, Christopher Idryo nn1...@gmail.com wrote:

 That sounds good - I'll try that. Still, any ideas about the font issue?
 (Though, maybe after a couple local installs I'll feel confident enough to
 skip the .jar and install it directly.)


 On Tue, Mar 29, 2011 at 11:59 PM, shouldbe q931 shouldbeq...@gmail.comwrote:



 On Wed, Mar 30, 2011 at 1:13 AM, Christopher Idryo nn1...@gmail.comwrote:

 Hi, I'm trying to install XWiki in the following way: I have a headless
 CentOS running on the cloud and a Macbook with SSH tunneling to the cloud
 machine. Because I'm new to setting up XWiki (or any wiki), I thought I'd
 try the Java installation first before attempting to set up all the
 pieces
 at once.


 I'd suggest trying it on a local vm running in  Virtualbox/Parrallels on
 your macbook at first,and then just installing it under tomcat on the Centos
 box. Getting it running on a headless Ubuntu box took me about 2 hours the
 first time, but after I had gone through it about 5 times it only took me a
 few minutes for the final one before putting it into production. The steps
 of getting more familiar with the install routine on each time I went
 through it were well worth it.



 I've only done the Tomcat deployment, but I would guess that there are
several Centos default fonts that are being badly substituted on your
macbook.

The .war deployment really isn't difficult, the only interesting bit that
I had was the database configuration
___
users mailing list
users@xwiki.org
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users


[xwiki-users] remote installation problem with font display

2011-03-29 Thread Christopher Idryo
Hi, I'm trying to install XWiki in the following way: I have a headless
CentOS running on the cloud and a Macbook with SSH tunneling to the cloud
machine. Because I'm new to setting up XWiki (or any wiki), I thought I'd
try the Java installation first before attempting to set up all the pieces
at once.

From my terminal window on the Macbook, I enter
java -jar xwiki-enterprise-installer-generic-2.7.1-standard.jar

and after a short wait, the install dialog box pops up in the Mac's X11
application.

The problem is that I can't read the font that's displayed. I'm attaching a
screen shot, but in case that doesn't come through, it looks like the font
is in some cursive or handwritten italic font, but only bits and pieces of
each letter are visible. Sometimes I can guess what's being displayed, but
mostly I can't read it at all. I've tried a trick I read about to increase
the number of colors output by X11, but that didn't do anything.

I suspect it's something with lacking a specific font, but I don't know
what. Any suggestions?
___
users mailing list
users@xwiki.org
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users