Re: [OMPI users] OpenMPI 2.1.1 bug on Ubuntu 18.04.2 LTS

2019-08-02 Thread Jeff Squyres (jsquyres) via users
Ouch. :-( I just followed up on that original bug. Thanks for the heads up. > On Aug 2, 2019, at 4:15 PM, Zhang, Junchao wrote: > > Looks the bug was reported to Ubuntu almost two years ago but still > Unassigned, https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/openmpi/+bug/1731938 > I don't

Re: [OMPI users] OpenMPI 2.1.1 bug on Ubuntu 18.04.2 LTS

2019-08-02 Thread Zhang, Junchao via users
Looks the bug was reported to Ubuntu almost two years ago but still Unassigned, https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/openmpi/+bug/1731938 I don't know how many hours of people's time were wasted on re-discovering this issue. --Junchao Zhang On Fri, Aug 2, 2019 at 2:54 PM Jeff Squyres

Re: [OMPI users] OpenMPI 2.1.1 bug on Ubuntu 18.04.2 LTS

2019-08-02 Thread Zhang, Junchao via users
I run ompi_info on Ubuntu and it has "Heterogeneous support: yes" Thanks for the update. --Junchao Zhang On Thu, Aug 1, 2019 at 6:49 PM Gilles Gouaillardet via users mailto:users@lists.open-mpi.org>> wrote: Juanchao, Is the issue related to https://github.com/open-mpi/ompi/pull/4501 ?

Re: [OMPI users] OpenMPI 2.1.1 bug on Ubuntu 18.04.2 LTS

2019-08-02 Thread Jeff Squyres (jsquyres) via users
Ah, got it. Yes, if I compile with --enable-heterogeneous, the I can replicate the problem. Looks like we opted not to fix this problem in the 2.1.x series. I'll update the downstream Ubuntu bug to tell them to disable heterogeneous. > On Aug 1, 2019, at 7:40 PM, Gilles Gouaillardet via

Re: [OMPI users] OpenMPI 2.1.1 bug on Ubuntu 18.04.2 LTS

2019-08-01 Thread Gilles Gouaillardet via users
Juanchao, Is the issue related to https://github.com/open-mpi/ompi/pull/4501 ? Jeff, you might have to configure with --enable-heterogeneous to evidence the issue Cheers, Gilles On 8/2/2019 4:06 AM, Jeff Squyres (jsquyres) via users wrote: I am able to replicate the issue on a

Re: [OMPI users] OpenMPI 2.1.1 bug on Ubuntu 18.04.2 LTS

2019-08-01 Thread Jeff Squyres (jsquyres) via users
I am able to replicate the issue on a stock Ubuntu 18.04 install with their Open MPI package. But if I compile my own Open MPI 2.1.1, it works fine. Also, if I compile my own Open MPI 2.1.6, it works fine. I filed a bug at Ubuntu about this:

Re: [OMPI users] OpenMPI 2.1.1 bug on Ubuntu 18.04.2 LTS

2019-08-01 Thread Zhang, Junchao via users
$ aptitude versions libopenmpi-dev Package libopenmpi-dev: i 2.1.1-8 bionic 500 Package libopenmpi-dev:i386: p 2.1.1-8 bionic 500 $ sudo apt-get install libopenmpi-dev=2.1.6 Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information...

Re: [OMPI users] OpenMPI 2.1.1 bug on Ubuntu 18.04.2 LTS

2019-08-01 Thread Jeff Squyres (jsquyres) via users
Does the bug exist in Open MPI v2.1.6? > On Jul 31, 2019, at 2:19 PM, Zhang, Junchao via users > wrote: > > Hello, > I met a bug with OpenMPI 2.1.1 distributed in the latest Ubuntu 18.04.2 > LTS. It happens with self to self send/recv using MPI_ANY_SOURCE for message > matching. See the