Re: [Users] Help on an almost migrated ovirt-engine

2013-01-22 Thread Juan Hernandez
On 01/22/2013 02:48 AM, Adrian Gibanel wrote: I need to migrate an ovirt-engine from an All-In-One (AIO) setup to a dedicated machine. So with an old mailing message I've tried to do it but not finished yet, that's why I ask for help. I've written a wiki page for the experience so that it

Re: [Users] Flush old logs

2013-01-22 Thread Nicolas Ecarnot
Hi Eli, Le 22/01/2013 00:13, Eli Mesika a écrit : From: Nicolas Ecarnot nico...@ecarnot.net To: users@ovirt.org Here's a simple question : In the Alerts message queue at the bottom of the screen, I see an error message dating from two weeks (about the failure to verify to restart status of a

[Users] custom nfs mount options

2013-01-22 Thread Alex Leonhardt
Hi, Is it possible set custom nfs mount options, specifically : noatime, wsize and rsize ? I couldnt see anything when adding a NFS domain - only timeout retry. Thanks! Alex -- | RHCE | Senior Systems Engineer | www.vcore.co | www.vsearchcloud.com |

Re: [Users] Help on an almost migrated ovirt-engine

2013-01-22 Thread Adrian Gibanel
- Mensaje original - De: Juan Hernandez jhern...@redhat.com Para: Adrian Gibanel adrian.giba...@btactic.com CC: users users@ovirt.org Enviados: Martes, 22 de Enero 2013 9:40:29 Asunto: Re: [Users] Help on an almost migrated ovirt-engine On 01/22/2013 02:48 AM, Adrian Gibanel

Re: [Users] Help on an almost migrated ovirt-engine

2013-01-22 Thread Gianluca Cecchi
On Tue, Jan 22, 2013 at 10:47 AM, Adrian Gibanel wrote: I've finally come with: * Origin: pg_dump -U postgres engine | gzip engine_db.gz * Destination: dropdb -U postgres engine createdb -U postgres -O engine engine zcat engine_db.gz | psql -U postgres engine In another thread regarding

Re: [Users] host deploy and after reboot not responsive

2013-01-22 Thread Gianluca Cecchi
On Sat, Jan 19, 2013 at 8:26 PM, Dan Kenigsberg wrote: It might be it - but there must be more clues in the logs. I'd like to see both vdsm.log and /var/log/message of boottime. journalctl may have stories to tell, too. In the mean time here messages

Re: [Users] Help on an almost migrated ovirt-engine

2013-01-22 Thread Adrian Gibanel
I've updated the howto with your instructions. I prefer the most standard oVirt instructions. If there are backup and restore scripts it's because of there's a good reason. In my oVirt 3.1 installation backup.sh didn't seem to have an -f option so I've done it just with the default filename.

[Users] FC on ovirt-node with brocade : port never up

2013-01-22 Thread Kevin Maziere Aubry
Hi all I have a strange behaviour between my ovirt node and my FC switch. All material are brocade. Ovirt node release : oVirt Node Hypervisor release 2.5.5 (0.1.fc17) The thing is that the node doesn't detect the FC port, it detect the FC card only. On 10 clone hosts, 2 have detected the

[Users] setupNetworks failure - Host non-operational

2013-01-22 Thread Deepak C Shetty
Hi All, I have a multi-VM setup, where I have ovirt engine on one VM and VDSM host on another. Discovering the host from the engine puts the host in Unassigned state, with the error saying 'ovirtmgmt' network not found. When i select setupNetworks and drag-drop the ovirtmgmt to setup over

Re: [Users] oVirt node install hanging on admin login prompt

2013-01-22 Thread Jorick Astrego
On 01/21/2013 11:23 PM, Jeff Bailey wrote: On 1/21/2013 10:52 AM, Mike Burns wrote: On Tue, 2013-01-15 at 17:20 -0500, Jeff Bailey wrote: On 1/15/2013 3:31 AM, Nicolas Ecarnot wrote: Le 14/01/2013 22:24, Jeff Bailey a écrit : On 1/14/2013 9:08 AM, Nicolas Ecarnot wrote: Hi, I'm trying to

Re: [Users] setupNetworks failure - Host non-operational

2013-01-22 Thread Alex Leonhardt
I'm not sure whether it's the same, but in the past (with v3.1) when configuring the hosts network, it changed it automatically from static - dhcp, everytime i change network settings i have to ensure to re-tick the static address assignment and tick the box to save the settings (scrolling down)

[Users] error while building oVirt-engine

2013-01-22 Thread Arindam Choudhury
Hi, I am following http://www.ovirt.org/Building_oVirt_engine tutorial to build oVirt-engine from source. when i do: $ mvn clean install -e [INFO] [INFO] [INFO] Building Extensions for GWT 3.2.0 [INFO]

Re: [Users] host deploy and after reboot not responsive

2013-01-22 Thread Gianluca Cecchi
On Tue, Jan 22, 2013 at 12:52 PM, Gianluca Cecchi wrote: In the afternoon I should be able to make the ntp changes you requested. Ok, so it seems indeed ntp takes it part in vdsmd not starting Changed /usr/lib/systemd/system/vdsmd.service from Requires=multipathd.service libvirtd.service

Re: [Users] setupNetworks failure - Host non-operational

2013-01-22 Thread Deepak C Shetty
On 01/22/2013 06:37 PM, Alex Leonhardt wrote: I'm not sure whether it's the same, but in the past (with v3.1) when configuring the hosts network, it changed it automatically from static - dhcp, everytime i change network settings i have to ensure to re-tick the static address assignment and

Re: [Users] [vdsm] setupNetworks failure - Host non-operational

2013-01-22 Thread Antoni Segura Puimedon
Which version of vdsm is it running? Once I know I'll try to see why does this happen. - Original Message - From: Deepak C Shetty deepa...@linux.vnet.ibm.com To: Alex Leonhardt alex.t...@gmail.com Cc: users@ovirt.org, VDSM Project Development vdsm-de...@lists.fedorahosted.org Sent:

Re: [Users] error while building oVirt-engine

2013-01-22 Thread Juan Hernandez
On 01/22/2013 02:08 PM, Arindam Choudhury wrote: Hi, I am following http://www.ovirt.org/Building_oVirt_engine tutorial to build oVirt-engine from source. when i do: $ mvn clean install -e Are you running this from the top level directory of the source? If this is the first time you are

Re: [Users] host deploy and after reboot not responsive

2013-01-22 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Jan 22, 2013 at 12:52:43PM +0100, Gianluca Cecchi wrote: On Sat, Jan 19, 2013 at 8:26 PM, Dan Kenigsberg wrote: It might be it - but there must be more clues in the logs. I'd like to see both vdsm.log and /var/log/message of boottime. journalctl may have stories to tell, too. In

Re: [Users] [vdsm] setupNetworks failure - Host non-operational

2013-01-22 Thread Deepak C Shetty
On 01/22/2013 07:13 PM, Antoni Segura Puimedon wrote: Which version of vdsm is it running? Once I know I'll try to see why does this happen. I am working on a git version of VDSM. let me know if u need more info. rpm -qa| grep vdsm vdsm-debug-plugin-4.10.3-0.75.git87b668d.fc17.noarch

[Users] KVM version not showing in Ovirt Manager

2013-01-22 Thread Tom Brown
Hi I have just added another HV to a cluster and its up and running fine. I can run VM's on it and migrate fro other HV's onto it. I do note however that in the manager there is no KVM version listed as installed however on other HV's in the cluster there is a version present. I see that the

Re: [Users] KVM version not showing in Ovirt Manager

2013-01-22 Thread Haim Ateya
please issue the following commands on both hv's: vdsClinet -s 0 getVdsCaps vdsClient -s 0 getVdsStats I would like to make sure vdsm is indeed report them to the engine. Haim - Original Message - From: Tom Brown t...@ng23.net To: users@ovirt.org Sent: Tuesday, January 22, 2013

Re: [Users] Create ISO domain from scratch? Not attached, create!

2013-01-22 Thread Haim Ateya
Hi, generally speaking, you should be able to create an EXPORT\ISO domain and attach it to the current data-center, if you can't it just means that there is no working data domain and pool is not initialised. please make sure pool (data-center) status is up and running, one of the hosts is

Re: [Users] KVM version not showing in Ovirt Manager

2013-01-22 Thread Tom Brown
please issue the following commands on both hv's: vdsClinet -s 0 getVdsCaps vdsClient -s 0 getVdsStats I would like to make sure vdsm is indeed report them to the engine. i appear to not have that command in my PATH on either node - Which package provides it? node002 ~]# yum

Re: [Users] KVM version not showing in Ovirt Manager

2013-01-22 Thread Tom Brown
I think that it's a typo and the right command is: vdsClient . The second command doesn't have the typo :). Working node node002 ~]# vdsClient -s 0 getVdsCaps vdsClient -s 0 getVdsStats /tmp/node002.log HBAInventory = {'iSCSI': [{'InitiatorName':

Re: [Users] KVM version not showing in Ovirt Manager

2013-01-22 Thread Andrey Gordeev
Hi. I will make patch and put new build in my repo tomorrow. On Tue, Jan 22, 2013 at 9:55 PM, Tom Brown t...@ng23.net wrote: I think that it's a typo and the right command is: vdsClient . The second command doesn't have the typo :). Working node node002 ~]# vdsClient -s 0

Re: [Users] Power mgmt and engine relationship

2013-01-22 Thread Haim Ateya
- Original Message - From: Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com To: users users@ovirt.org Sent: Tuesday, January 22, 2013 9:35:31 AM Subject: [Users] Power mgmt and engine relationship Hello, Is there any requirement in connectivity between engine and hosts for

Re: [Users] custom nfs mount options

2013-01-22 Thread Haim Ateya
you can set it manually on each hypervisor by using vdsm.conf. add the following into /etc/vdsm/vdsm.conf [irs] nfs_mount_options = soft,nosharecache restart vdsmd service on the end. - Original Message - From: Alex Leonhardt alex.t...@gmail.com To: oVirt Mailing List users@ovirt.org

[Users] 3.1 to 3.2 migration

2013-01-22 Thread Alexandru Vladulescu
Hi everybody, This might seem to be a stupid question but I might just give it a shot and ask you if has anybody tried so far to migrate a 3.1 stable to a 3.2 alpha release ? On my side I have no luck. Might have found a bug as well, but that is what you need to confirm to me. I had the

Re: [Users] host deploy and after reboot not responsive

2013-01-22 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Jan 22, 2013 at 02:22:40PM +0100, Gianluca Cecchi wrote: On Tue, Jan 22, 2013 at 12:52 PM, Gianluca Cecchi wrote: In the afternoon I should be able to make the ntp changes you requested. Ok, so it seems indeed ntp takes it part in vdsmd not starting Changed

Re: [Users] setupNetworks failure - Host non-operational

2013-01-22 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Jan 22, 2013 at 06:26:35PM +0530, Deepak C Shetty wrote: Hi All, I have a multi-VM setup, where I have ovirt engine on one VM and VDSM host on another. Discovering the host from the engine puts the host in Unassigned state, with the error saying 'ovirtmgmt' network not found.

Re: [Users] error while building oVirt-engine

2013-01-22 Thread Arindam Choudhury
thanks a lot. On Tue, Jan 22, 2013 at 7:18 PM, Alon Bar-Lev alo...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Alon Bar-Lev alo...@redhat.com To: Arindam Choudhury arindamchoudhu...@gmail.com Cc: users@ovirt.org Sent: Tuesday, January 22, 2013 7:33:27 PM Subject: Re:

Re: [Users] Power mgmt and engine relationship

2013-01-22 Thread Itamar Heim
On 22/01/2013 11:37, Haim Ateya wrote: - Original Message - From: Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com To: users users@ovirt.org Sent: Tuesday, January 22, 2013 9:35:31 AM Subject: [Users] Power mgmt and engine relationship Hello, Is there any requirement in connectivity

Re: [Users] error at Creating the database

2013-01-22 Thread Eli Mesika
- Original Message - From: Arindam Choudhury arindamchoudhu...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Tuesday, January 22, 2013 1:43:55 PM Subject: [Users] error at Creating the database Hi, I am a newbie. I am trying to build oVirt-engine from source following

Re: [Users] UI Plugin issue when switching main tabs

2013-01-22 Thread René Koch
Thanks a lot for your input - it was really helpfu! I added a check for argument.length and now it's working as expected. The working code is: VirtualMachineSelectionChange: function() { if (arguments.length == 1) { var vmName = arguments[0].name; alert(vmName); //

[Users] latest vdsm cannot read ib device speeds causing storage attach fail

2013-01-22 Thread Dead Horse
Any ideas on this one? (from VDSM log): Thread-25::DEBUG::2013-01-22 15:35:29,065::BindingXMLRPC::914::vds::(wrapper) client [3.57.111.30]::call getCapabilities with () {} Thread-25::ERROR::2013-01-22 15:35:29,113::netinfo::159::root::(speed) cannot read ib0 speed Traceback (most recent call

[Users] Adding additional network(s)

2013-01-22 Thread Tom Brown
Hi I am setting up another DC, that is managed by my sole management node, and this DC will have a requirement that the VM's will need an additional storage NIC. This NIC is for NFS/CIFS traffic and is independent of the oVirt VM's disks. I have cabled the additional physical NIC in the HV's as

Re: [Users] UI Plugin issue when switching main tabs

2013-01-22 Thread Oved Ourfalli
- Original Message - From: René Koch r.k...@ovido.at To: Oved Ourfalli ov...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Tuesday, January 22, 2013 1:51:58 PM Subject: Re: [Users] UI Plugin issue when switching main tabs Thanks a lot for your input - it was really helpfu! I added a

[Users] Encrypted Admin password error

2013-01-22 Thread Dead Horse
This error appears very frequently in the engine.log. 2013-01-22 15:33:10,837 ERROR [org.ovirt.engine.core.engineencryptutils.EncryptionUtils] (MSC service thread 1-5) Failed to decrypt Data must start with zero 2013-01-22 15:33:10,838 ERROR

Re: [Users] Encrypted Admin password error

2013-01-22 Thread Alon Bar-Lev
- Original Message - From: Dead Horse deadhorseconsult...@gmail.com To: users@ovirt.org users@ovirt.org Sent: Wednesday, January 23, 2013 12:08:11 AM Subject: [Users] Encrypted Admin password error This error appears very frequently in the engine.log. 2013-01-22

Re: [Users] host deploy and after reboot not responsive

2013-01-22 Thread Gianluca Cecchi
On Tue, Jan 22, 2013 at 9:02 PM, Dan Kenigsberg wrote: That's great, as it reduces the question to: why doesn't ntpd start on your machine after boot. Do you have any guess? and ntpd logs to share? Any peculiar ntp.conf setting? Hum... I think in Fedora 18 itself and/or due to oVirt setup

Re: [Users] host deploy and after reboot not responsive

2013-01-22 Thread Alon Bar-Lev
This is nice to know otopi is ready: commit d756b789d60934f935718ff25f8208f563b0f123 Author: Alon Bar-Lev alo...@redhat.com Date: Wed Jan 23 02:27:51 2013 +0200 system: clock: support chrony as ntpd Change-Id: I2917bdd8248eb0b123f6b2cca875820f2cac664c Signed-off-by: Alon

Re: [Users] Create ISO domain from scratch? Not attached, create!

2013-01-22 Thread No Reply
I have a functional data domain, NFS based. So this is not an issue of where the storage domain is offline, nor is the cluster nor the datacenter. I can create a VM, and start it if so desired. And as Alex asked... there is no existing ISO domain, that is what I am trying to create! I don't

[Users] oVirt engine migration howto and some doubts

2013-01-22 Thread Adrian Gibanel
A happy update on my ovirt-engine migration quest. I've finally convinced myself that I had to change oVirt-engine hostname with all these certificate instructions that jhernand mentioned. My doubts are about the passwords mentioned in: http://wiki.ovirt.org/How_to_change_engine_host_name

Re: [Users] [vdsm] setupNetworks failure - Host non-operational

2013-01-22 Thread Mark Wu
On 01/22/2013 08:56 PM, Deepak C Shetty wrote: Hi All, I have a multi-VM setup, where I have ovirt engine on one VM and VDSM host on another. Discovering the host from the engine puts the host in Unassigned state, with the error saying 'ovirtmgmt' network not found. When i select

Re: [Users] adding multiple interfaces with different networks

2013-01-22 Thread Mike Kolesnik
- Original Message - Hi I have exactly the same issue. This mean that a 1Gb (at least) interface must be dedicated to the ovirtmgmt interface, which is not a good idea. Can you please try marking the ovirtmgmt network as non-vm network, syncing it with the hosts, and then try to

Re: [Users] Adding additional network(s)

2013-01-22 Thread Mike Kolesnik
- Original Message - Hi Hi Tom I am setting up another DC, that is managed by my sole management node, and this DC will have a requirement that the VM's will need an additional storage NIC. This NIC is for NFS/CIFS traffic and is independent of the oVirt VM's disks. I have