Re: [Users] clone vm from snapshot problem in 3.2

2013-03-06 Thread Alissa Bonas
- Original Message - From: Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com To: Alissa Bonas abo...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Tuesday, March 5, 2013 5:31:19 PM Subject: Re: [Users] clone vm from snapshot problem in 3.2 On Tue, Mar 5, 2013 at 1:48 PM, Alissa Bonas wrote:

Re: [Users] oVirt 3.2 on CentOS with Gluster 3.3

2013-03-06 Thread Shireesh Anjal
On 03/05/2013 06:08 AM, Rob Zwissler wrote: Running CentOS 6.3 with the following VDSM packages from dre's repo: vdsm-xmlrpc-4.10.3-0.30.19.el6.noarch vdsm-gluster-4.10.3-0.30.19.el6.noarch vdsm-python-4.10.3-0.30.19.el6.x86_64 vdsm-4.10.3-0.30.19.el6.x86_64 vdsm-cli-4.10.3-0.30.19.el6.noarch

Re: [Users] Configure spice plugin for wan

2013-03-06 Thread Vinzenz Feenstra
On 03/06/2013 01:50 AM, Gianluca Cecchi wrote: On Wed, Mar 6, 2013 at 1:48 AM, Gianluca Cecchi wrote: I was also able to connect to the infra with the windows 7 VM. After restarting vdsmd I was indeed able to see ip and applications for the VM in web admin gui Still no wan options in user

Re: [Users] Configure spice plugin for wan

2013-03-06 Thread Gianluca Cecchi
On Wed, Mar 6, 2013 at 9:36 AM, Vinzenz Feenstra wrote: Did you configure Windows 7 also in the configuration for the VM in the admin portal? If not you might need to shutdown the VM and edit the settings to Windows 7. Then you should be able to see the WAN option.-- Regards, Vinzenz

Re: [Users] oVirt 3.2 on CentOS with Gluster 3.3

2013-03-06 Thread Balamurugan Arumugam
On 03/05/2013 01:16 PM, Dan Kenigsberg wrote: On Mon, Mar 04, 2013 at 04:38:50PM -0800, Rob Zwissler wrote: Running CentOS 6.3 with the following VDSM packages from dre's repo: vdsm-xmlrpc-4.10.3-0.30.19.el6.noarch vdsm-gluster-4.10.3-0.30.19.el6.noarch vdsm-python-4.10.3-0.30.19.el6.x86_64

Re: [Users] oVirt 3.2 on CentOS with Gluster 3.3

2013-03-06 Thread Balamurugan Arumugam
On 03/06/2013 01:20 PM, Dan Kenigsberg wrote: On Tue, Mar 05, 2013 at 10:08:48AM -0800, Rob Zwissler wrote: On Mon, Mar 4, 2013 at 11:46 PM, Dan Kenigsberg dan...@redhat.com wrote: Rob, It seems that a bug in vdsm code is hiding the real issue. Could you do a sed -i

Re: [Users] Configure spice plugin for wan

2013-03-06 Thread Vinzenz Feenstra
On 03/06/2013 09:48 AM, Gianluca Cecchi wrote: On Wed, Mar 6, 2013 at 9:36 AM, Vinzenz Feenstra wrote: Did you configure Windows 7 also in the configuration for the VM in the admin portal? If not you might need to shutdown the VM and edit the settings to Windows 7. Then you should be able to

Re: [Users] oVirt 3.2 on CentOS with Gluster 3.3

2013-03-06 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Mar 06, 2013 at 02:04:29PM +0530, Shireesh Anjal wrote: On 03/05/2013 06:08 AM, Rob Zwissler wrote: Running CentOS 6.3 with the following VDSM packages from dre's repo: vdsm-xmlrpc-4.10.3-0.30.19.el6.noarch vdsm-gluster-4.10.3-0.30.19.el6.noarch vdsm-python-4.10.3-0.30.19.el6.x86_64

Re: [Users] oVirt 3.2 on CentOS with Gluster 3.3

2013-03-06 Thread Aravinda
Hi, Sent a patch to handle ParseError attribute issue. vdsm still depends on newer(3.4) version of glusterfs, but Python ParseError is fixed. http://gerrit.ovirt.org/#/c/12752/ -- regards Aravinda On 03/06/2013 01:20 PM, Dan Kenigsberg wrote: On Tue, Mar 05, 2013 at 10:08:48AM -0800, Rob

Re: [Users] ovirt reporting wrong cpu family (2nd server)

2013-03-06 Thread Martin Kletzander
On 03/02/2013 08:46 PM, Itamar Heim wrote: On 02/03/2013 18:39, Adrian Gibanel wrote: I've read again the wiki page and as you might ask for it here's the cpuinfo flags output: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm

[Users] problem with all-in-one ovirt install on Centos 6.3 related to hostname resolution

2013-03-06 Thread Frederic Bevia
Hello, First, i apologise if it's the wrong place for my question. I had try to install ovirt all-in-one on a Centos6 test server, following this howtos: http://wiki.centos.org/HowTos/oVirt, http://blog.jebpages.com/archives/up-and-running-with-ovirt-3-1-edition/ and

Re: [Users] ovirt 3.1 + iscsi + snapshot

2013-03-06 Thread Alex Leonhardt
Hi, Logs are attached - 2013-Mar-05, 15:44:47 Snapshot test creation for VM icinga-clone has been completed. 2013-Mar-05, 15:44:36 VM icinga-clone has paused due to storage permissions problem. 2013-Mar-05, 15:44:33 Snapshot test creation for VM icinga-clone was initiated by admin@internal.

Re: [Users] problem with all-in-one ovirt install on Centos 6.3 related to hostname resolution

2013-03-06 Thread Sandro Bonazzola
Hi Frederic, thanks for your report! Il 06/03/2013 10:23, Frederic Bevia ha scritto: Hello, First, i apologise if it's the wrong place for my question. I had try to install ovirt all-in-one on a Centos6 test server, following this howtos: http://wiki.centos.org/HowTos/oVirt,

[Users] Adding a bond.vlantag to ovirt-node

2013-03-06 Thread Alex Leonhardt
All, I've added manually a bond.vlantag to a Hyper-Visor, then added a bridge and slaved bond.vlantag to it. I've upped the interfaces (no IPs), however ovirt-engine still wont allow me to add the new bridged interface. I did this yesterday, so I thought, maybe it's just a cache issue, however,

Re: [Users] Adding a bond.vlantag to ovirt-node

2013-03-06 Thread Alex Leonhardt
Sorry, the picture should actually say br2 :) ... have had to edit it to protect the real name(s) ... Alex On 6 March 2013 11:39, Alex Leonhardt alex.t...@gmail.com wrote: All, I've added manually a bond.vlantag to a Hyper-Visor, then added a bridge and slaved bond.vlantag to it. I've

Re: [Users] Adding a bond.vlantag to ovirt-node

2013-03-06 Thread Antoni Segura Puimedon
- Original Message - From: Alex Leonhardt alex.t...@gmail.com To: oVirt Mailing List users@ovirt.org Sent: Wednesday, March 6, 2013 12:42:06 PM Subject: Re: [Users] Adding a bond.vlantag to ovirt-node Sorry, the picture should actually say br2 :) ... have had to edit it to

Re: [Users] ovirt 3.1 + iscsi + snapshot

2013-03-06 Thread Alissa Bonas
- Original Message - From: Alex Leonhardt alex.t...@gmail.com To: Alissa Bonas abo...@redhat.com Cc: oVirt Mailing List users@ovirt.org Sent: Wednesday, March 6, 2013 11:46:30 AM Subject: Re: [Users] ovirt 3.1 + iscsi + snapshot Hi, Logs are attached - Thank you for

Re: [Users] ovirt 3.2 networking setup problems

2013-03-06 Thread Antoni Segura Puimedon
Could you ssh to the host and do: cat /sys/class/net/bonding_masters There is a limitation on ovirt-3.2 that only the default bridges can be used. If you don't have enough of them, you can always create the needed bridge doing echo +bondN /sys/class/net/bonding_masters where N is the bridge

Re: [Users] ovirt 3.1 + iscsi + snapshot

2013-03-06 Thread Alex Leonhardt
Yep, it's ovirt 3.1 - on the HV : vdsm.x86_64 4.10.0-0.46.15.el6 @vdsm31-dre vdsm-cli.noarch 4.10.0-0.46.15.el6 @vdsm31-dre vdsm-python.x86_644.10.0-0.46.15.el6 @vdsm31-dre vdsm-xmlrpc.noarch4.10.0-0.46.15.el6 @vdsm31-dre on the Engine: jpackage-utils.noarch

Re: [Users] Adding a bond.vlantag to ovirt-node

2013-03-06 Thread Alex Leonhardt
Hmmm, nothing is coming up in the logs when i try and add it - I think ovirt-engine is not aware that the HV got a new interface added. Would restarting vdsm help ? If so, would that take down my VMs ? Alex On 6 March 2013 12:23, Antoni Segura Puimedon asegu...@redhat.com wrote: -

[Users] Fwd: Adding a bond.vlantag to ovirt-node

2013-03-06 Thread Antoni Segura Puimedon
Forgot to cc users list. - Forwarded Message - From: Antoni Segura Puimedon asegu...@redhat.com To: Alex Leonhardt alex.t...@gmail.com Sent: Wednesday, March 6, 2013 2:00:54 PM Subject: Re: [Users] Adding a bond.vlantag to ovirt-node - Original Message - From: Alex

Re: [Users] Fwd: Adding a bond.vlantag to ovirt-node

2013-03-06 Thread Alex Leonhardt
Thanks Antoni, I'll try the above when it's a bit quieter (evening). Also, good to know that if you put the host in maint that it will pick the changes up :) ... IMO - the engine should poll the HVs at least once an hour / day to check if any hardware relevant to it has changed ... :) Thanks

Re: [Users] ovirt / 2 iscsi storage domains / same LUN IDs

2013-03-06 Thread Alex Leonhardt
For those still interested, t he timeout issue doesnt occur on the m ultipath side, nor ovirt , but on the iscsid config side of things - To shorten the timeout and fail a path faster, edit /etc/iscsi/iscsid.conf C hange the value node.session.timeo.replacement_timeout = 1 2 0 t o

[Users] oVirt Weekly Meeting Minutes -- 2013-03-06

2013-03-06 Thread Mike Burns
Minutes: http://ovirt.org/meetings/ovirt/2013/ovirt.2013-03-06-15.00.html Minutes (text): http://ovirt.org/meetings/ovirt/2013/ovirt.2013-03-06-15.00.txt Log: http://ovirt.org/meetings/ovirt/2013/ovirt.2013-03-06-15.00.log.html *** Additional information included below that came in after the

Re: [Users] problem with all-in-one ovirt install on Centos 6.3 related to hostname resolution

2013-03-06 Thread Frederic Bevia
Sandro Bonazzola sbonazzo@... writes: Hi Frederic, thanks for your report! ..; Please run engine-cleanup, engine-setup and check ovirt-engine status if it fails again. If it fails, can you please attach your logs? Regards, Sandro Hi Sandro, thanks very much for your

Re: [Users] Fwd: Adding a bond.vlantag to ovirt-node

2013-03-06 Thread Alex Leonhardt
I've setup the same bond config on my test machine, and this is what I get : # vdsClient -s 0 addNetwork bridge=br2 bridged=true bond=bond0.113 nics=eth0,eth1 'bond0.113' is not a valid bonding device name Alex On 6 March 2013 13:05, Alex Leonhardt alex.t...@gmail.com wrote: Thanks

Re: [Users] Fwd: Adding a bond.vlantag to ovirt-node

2013-03-06 Thread Antoni Segura Puimedon
- Original Message - From: Alex Leonhardt alex.t...@gmail.com To: Antoni Segura Puimedon asegu...@redhat.com Cc: oVirt Mailing List users@ovirt.org Sent: Wednesday, March 6, 2013 5:16:36 PM Subject: Re: [Users] Fwd: Adding a bond.vlantag to ovirt-node I've setup the same bond

Re: [Users] Fwd: Adding a bond.vlantag to ovirt-node

2013-03-06 Thread Antoni Segura Puimedon
- Original Message - From: Alex Leonhardt alex.t...@gmail.com To: Antoni Segura Puimedon asegu...@redhat.com Cc: oVirt Mailing List users@ovirt.org Sent: Wednesday, March 6, 2013 5:38:16 PM Subject: Re: [Users] Fwd: Adding a bond.vlantag to ovirt-node Ah, yes, sorry - just

Re: [Users] oVirt 3.2 on CentOS with Gluster 3.3

2013-03-06 Thread Rob Zwissler
On Wed, Mar 6, 2013 at 12:34 AM, Shireesh Anjal san...@redhat.com wrote: oVirt 3.2 needs a newer (3.4.0) version of glusterfs, which is currently in alpha and hence not available in stable repositories. http://bits.gluster.org/pub/gluster/glusterfs/3.4.0alpha/ This issue has been reported

Re: [Users] Adding a bond.vlantag to ovirt-node

2013-03-06 Thread Rob Zwissler
Hi Alex, I'm using a very similar setup on our clusters, a few caveats I encountered - For oVirt to manage the networks, it would not allow me to run ovirtmgmt on the same interface as the data networks, so I'm running two bonds, one for ovirtmgmt and one for the data VLANs. It makes sense that

[Users] Problem install

2013-03-06 Thread Marcelo Barbosa
hi guys, I'am tryed install Ovirt 3.2 all-in-one in my Fedora 18, but this version not finish for sucessful install, information my enviroment: [root@firelap ovirt]# cat /etc/redhat-release Fedora release 18 (Spherical Cow) [root@firelap ovirt]# uname -a Linux firelap 3.7.9-205.fc18.x86_64

Re: [Users] Problem install

2013-03-06 Thread Alexandre Santos
Hi. Have you tried solving the hostnames resolving issues that are described on your email? Add the hosts to /etc/hosts Alex No dia 06/03/2013 18:02, Marcelo Barbosa mr.marcelo.barb...@gmail.com escreveu: Attached my log file. Marcelo Barbosa *mr.marcelo.barb...@gmail.com* On Wed, Mar 6,

Re: [Users] UI Plugin iframe dialogs

2013-03-06 Thread Koch (ovido)
Hi Vojtech, On Mon, 2013-03-04 at 08:07 -0500, Vojtech Szocs wrote: Hi René, sorry for replying late! I will go for the showDialog API method, as I think I will not into troubles in future oVirt version and avoid hacks. It would be really great if showDialog would be able to create

Re: [Users] problem with all-in-one ovirt install on Centos 6.3 related to hostname resolution

2013-03-06 Thread Moran Goldboim
On 03/06/2013 06:12 PM, Frederic Bevia wrote: Sandro Bonazzola sbonazzo@... writes: Hi Frederic, thanks for your report! ..; Please run engine-cleanup, engine-setup and check ovirt-engine status if it fails again. If it fails, can you please attach your logs? Regards, Sandro Hi

Re: [Users] Problem install

2013-03-06 Thread Marcelo Barbosa
Alex, Thankyou for attention. This return should not happen, because I have my hostname registered and running on my DNS servers, but i'm inserted in /etc/hosts my hostname and retry setup, but return new error: 2013-03-06 17:35:14::DEBUG::all_in_one_100::297::root:: Waiting for host to

Re: [Users] [JENKINS][ANN] jenkins.ovirt.org new look and infra

2013-03-06 Thread Eyal Edri
- Original Message - From: Itamar Heim ih...@redhat.com To: Eyal Edri ee...@redhat.com Cc: users@ovirt.org, engine-devel engine-de...@ovirt.org, vdsm-de...@lists.fedorahosted.org, infra in...@ovirt.org Sent: Wednesday, March 6, 2013 11:37:29 PM Subject: Re: [JENKINS][ANN]

[Users] Searching for VMs that do not have a tag

2013-03-06 Thread Rob Zwissler
I have to say, the Search Bookmark functionality is really cool! According to autocomplete, the only operator available for Vms:Tag is = It would be nice to have a != operator so we can have bookmarks that show hosts that are not tagged in a certain way... or is there a more general way to

Re: [Users] [JENKINS][ANN] jenkins.ovirt.org new look and infra

2013-03-06 Thread Karsten 'quaid' Wade
On 03/06/2013 01:43 PM, Eyal Edri wrote: - Original Message - From: Itamar Heim ih...@redhat.com can we shutdown the ec2 instance for now? not yet, me quaid should change the dns 1st (tomorrow)? and then we can do it. If the host thinks it's already jenkins.ovirt.org, then we

[Users] Ovirt 3.2 Setup Firewalld

2013-03-06 Thread Nicholas Kesick
I've been having trouble since beta where on occasion when running the setup, it would hang at configuring firewall, even if I leave it for hours. Tonight I decided to rebuild my VM (in virtualbox, for running the webadmin). I started by installing Fedora 18 x86_64 from DVD with minimal

[Users] databases naming way is so confusing

2013-03-06 Thread bigclouds
hi, today i look into the databases,i find the way of naming of tables is so confusing. like vds_group==cluster,storage_pool==datacenter, i think it is better straightforward. now i have not found which table is HOST. i appreciate your hard work,but i hope my suggest is meaningful.

Re: [Users] oVirt 3.2 on CentOS with Gluster 3.3

2013-03-06 Thread Shireesh Anjal
On 03/06/2013 10:29 PM, Rob Zwissler wrote: On Wed, Mar 6, 2013 at 12:34 AM, Shireesh Anjal san...@redhat.com wrote: oVirt 3.2 needs a newer (3.4.0) version of glusterfs, which is currently in alpha and hence not available in stable repositories.

Re: [Users] databases naming way is so confusing

2013-03-06 Thread Shireesh Anjal
On 03/07/2013 08:23 AM, bigclouds wrote: hi, today i look into the databases,i find the way of naming of tables is so confusing. like vds_group==cluster,storage_pool==datacenter, i think it is better straightforward. I agree :) I believe it's more of a 'legacy' issue. now i have

Re: [Users] Ovirt 3.2 Setup Firewalld

2013-03-06 Thread Alon Bar-Lev
Hi, This is a bug[1]. Alon [1] https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=904153 - Original Message - From: Nicholas Kesick cybertimber2...@hotmail.com To: oVirt Mailing List users@ovirt.org Sent: Thursday, March 7, 2013 3:24:18 AM Subject: [Users] Ovirt 3.2 Setup Firewalld

Re: [Users] Configure spice plugin for wan

2013-03-06 Thread Gianluca Cecchi
On Wed, Mar 6, 2013 at 10:07 AM, Vinzenz Feenstra wrote: The WAN option should be then visible in the UI in the user portal. Not in the configuration of the VM. The option for the Operating System must be set where I have shown it in the screenshot attached. Gianluca -- Regards,

Re: [Users] Configure spice plugin for wan

2013-03-06 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, Mar 7, 2013 at 6:58 AM, Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com wrote: On Wed, Mar 6, 2013 at 10:07 AM, Vinzenz Feenstra wrote: The WAN option should be then visible in the UI in the user portal. Not in the configuration of the VM. The option for the Operating System must be set

Re: [Users] ovirt 3.2 networking setup problems

2013-03-06 Thread Yuriy Demchenko
Thanks! that helped i've managed to add another bond via 'echo +bondN /sys/class/net/bonding_masters' output from commands you asked: # vdsClient -s 0 getVdsCaps HBAInventory = {'iSCSI': [{'InitiatorName': 'iqn.1994-05.com.redhat:7681c664f86a'}], 'FC': [{'wwpn': '200190b11cac1b09',

Re: [Users] How to make oVirt I/O write faster than Virtualbox and others?

2013-03-06 Thread Yaniv Kaul
- Original Message - Every benchmark out there features KVM as the best virtualisation technology. Even in the I/O write category. My results with oVirt are deceiving. So I'm going to explain my test machine, setup and ask your for advice to find out what's wrong. Any more