[Users] Confused about Gluster usage

2014-02-18 Thread Martijn Grendelman
Hi, I have been running oVirt 3.3.3 with a single node in a NFS type data center. Now, I would like to set up a second node. Both nodes have plenty of storage, but they're only connected to each other over 1 Gbit. I'm running nodes on CentOS 6.5. What I would like to accomplish is: * use a

Re: [Users] Storage Performance Issue !

2014-02-18 Thread Dafna Ron
what is the network configuration? are you using each host with it's own cluster/DC as a local storage host? how many hosts are we talking about? what is the memory/cpu consumption on the hosts? On 02/18/2014 01:18 AM, Vishvendra Singh Chauhan wrote: Thanks Dafna, I am Using Dell server

Re: [Users] Guest Agent for SLES 11 SP3

2014-02-18 Thread Vinzenz Feenstra
On 02/17/2014 08:33 PM, Markus Stockhausen wrote: Hello, http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2013-November/018130.html suggests that there exists a guest agent for SLES 11 SP3. Could someone provide a download link? Sorry this is a bit misleading. SLES SP3 was attempted but I still have to

[Users] Python SDK - VNIC profiles collection is missing under root

2014-02-18 Thread Genadi Chereshnya
Hi, We installed the new ovirt-engine-sdk-python from Fedora repo - version 3.3.0.7-1.fc20 The VNIC profile collection was missing under API root. Installing it from nightly (version ovirt-engine-sdk-python-3.5.0.0-1.20140211.git61ac75b.fc20.noarch) had the same result. According to

Re: [Users] oVirt upcoming release schedule update

2014-02-18 Thread Maurice James
What is the status of the RC build for 2.4.0? -Original Message- From: users-boun...@ovirt.org [mailto:users-boun...@ovirt.org] On Behalf Of Sandro Bonazzola Sent: Wednesday, February 12, 2014 11:11 AM To: Users@ovirt.org; arch Subject: [Users] oVirt upcoming release schedule update

Re: [Users] Python SDK - VNIC profiles collection is missing under root - issue solved

2014-02-18 Thread Genadi Chereshnya
I found out that my PYTHONPATH was directing to outdated sources (cloned from an early version), therefore the rpms were hidden. Once, I unset the PYTHONPATH, the issue was solved and the correct SDK package was used. Thanks, Genadi - Original Message - From: Genadi Chereshnya

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-18 Thread Tejesh M
I tried sysprep through web admin, but it shows only Domain name and alternate username password. There is no option to reset Administrator Password. On Tue, Feb 18, 2014 at 1:01 PM, Itamar Heim ih...@redhat.com wrote: On 02/18/2014 07:27 AM, Tejesh M wrote: Oh did silly mistake.. didn't

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-18 Thread Shahar Havivi
On 18.02.14 17:08, Tejesh M wrote: I tried sysprep through web admin, but it shows only Domain name and alternate username password. There is no option to reset Administrator Password. Please try via the Run-Once, You need to attach Floppy in Boot Options and set it to [Sysprep] Then you will

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-18 Thread Tejesh M
Yes, I tried that, it asks for Domain Name and Username Password for that domain to join. But no option to reset the Admin password. On Tue, Feb 18, 2014 at 5:20 PM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 18.02.14 17:08, Tejesh M wrote: I tried sysprep through web admin, but it shows

Re: [Users] Nodes lose storage at random

2014-02-18 Thread Meital Bourvine
Hi Johan, Please take a look at this error (from vdsm.log): Thread-636938::DEBUG::2014-02-18 10:48:06,374::task::579::TaskManager.Task::(_updateState) Task=`f4ce9a6e-0292-4071-9a24-a8d8fba7222b`::moving from state init - state preparing Thread-636938::INFO::2014-02-18

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-18 Thread Shahar Havivi
On 18.02.14 17:27, Tejesh M wrote: Yes, I tried that, it asks for Domain Name and Username Password for that domain to join. But no option to reset the Admin password. What do you mean by reset? Do you want to have no admin password? On Tue, Feb 18, 2014 at 5:20 PM, Shahar Havivi

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-18 Thread Tejesh M
I want to assign random password for Administrator IP address through API, as we did for Linux OS using Cloud-init. On Tue, Feb 18, 2014 at 5:45 PM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 18.02.14 17:27, Tejesh M wrote: Yes, I tried that, it asks for Domain Name and Username Password

Re: [Users] Nodes lose storage at random

2014-02-18 Thread Johan Kooijman
Meital, I'm running the latest stable oVirt, 3.3.3 on Centos 6.5. For my nodes I use the node iso CentOS 6 oVirt Node - 3.0.1 - 1.0.2.el6. I have no ways of reproducing just yet. I can confirm that it's happening on all nodes in the cluster. And every time a node goes offline, this error pops

Re: [Users] Nodes lose storage at random

2014-02-18 Thread Johan Kooijman
To follow up on this: The setup has only ~80 VM's active right now. The 2 bugreports are not in scope for this setup, the issues occur at random, even when there's no activity (create/delete VM's) and there are only 4 directories in /rhev/data-center/mnt/. On Tue, Feb 18, 2014 at 1:51 PM, Johan

[Users] SD Disk's Logical Volume not visible/activated on some nodes

2014-02-18 Thread Boyan Tabakov
Hello, I have ovirt 3.3 installed on on FC 19 hosts with vdsm 4.13.3-2.fc19. One of the hosts (host1) is engine + node + SPM and the other host2 is just a node. I have an iSCSI storage domain configured and accessible from both nodes. When creating a new disk in the SD, the underlying logical

Re: [Users] SSO from user portal to Windows 7 guest

2014-02-18 Thread SimmInfo
Ok, I tested it on a 3.4 beta2. Build a VM (win7 32) check Guest agent as SSO option in vm config. Same result as the 3.3.3 engine. No sso but lock screen on spice session termination. Nothing in engine.log about VmLogon nor Guest agent reportion to the engine but Admin portal populated with

Re: [Users] oVirt upcoming release schedule update

2014-02-18 Thread Jorick Astrego
Hi Maurice, It appears the beta3 rpm's are already uploaded but I had to add the following to the ovirt.repo to enable the updates: [ovirt-3.4.0-beta3] name=Beta3 builds of the oVirt project baseurl=http://ovirt.org/releases/3.4.0-beta3/rpm/Fedora/$releasever/ enabled=1 skip_if_unavailable=1

[Users] Postponing 3.4.0 RC and test day

2014-02-18 Thread Sandro Bonazzola
Hi, we're postponing 3.4.0 RC build and test day to next week due to recent blockers opened on 3.4.0. We actually have bug count 361 out of which 19 urgent, 64 high. We're going to build a 3.4.0 beta3 later today once Bug 1066466 - Disk name doesn't get assigned automatically after a CREATE

[Users] oVirt upcoming release schedule update

2014-02-18 Thread Sandro Bonazzola
beta DTSTART;VALUE=DATE:20140218 DTEND;VALUE=DATE:20140219 TRANSP:TRANSPARENT END:VEVENT BEGIN:VEVENT CREATED:20140212T152849Z LAST-MODIFIED:20140212T152907Z DTSTAMP:20140212T152907Z UID:c7aa12cb-a0d8-4e07-8296-f00de68209ba SUMMARY:oVirt 3.3.4 RC DTSTART;VALUE=DATE:20140225 DTEND;VALUE=DATE:20140226

Re: [Users] Nodes lose storage at random

2014-02-18 Thread Meital Bourvine
Hi Johan, Can you please run something like this on the spm node? while true; do echo `date; ps ax | grep -i remotefilehandler | wc -l` /tmp/handler_num.txt; sleep 1; done When it'll happen again, please stop the script, and write here the maximum number and the time that it happened.

Re: [Users] Nodes lose storage at random

2014-02-18 Thread Johan Kooijman
Ok, will do. The process_pool_max_slots_per_domain is not defined, default node values. On Tue, Feb 18, 2014 at 2:56 PM, Meital Bourvine mbour...@redhat.comwrote: Hi Johan, Can you please run something like this on the spm node? while true; do echo `date; ps ax | grep -i remotefilehandler |

Re: [Users] SSO from user portal to Windows 7 guest

2014-02-18 Thread Itamar Heim
On 02/18/2014 03:36 PM, SimmInfo wrote: Ok, I tested it on a 3.4 beta2. Build a VM (win7 32) check Guest agent as SSO option in vm config. Same result as the 3.3.3 engine. No sso but lock screen on spice session termination. Nothing in engine.log about VmLogon nor Guest agent reportion to

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-18 Thread Shahar Havivi
On 18.02.14 17:56, Tejesh M wrote: I want to assign random password for Administrator IP address through API, as we did for Linux OS using Cloud-init. You suppose to run it via the API as you run regular VM (start action) and set the values in the body: do a PUT method to:

Re: [Users] oVirt upcoming release schedule update

2014-02-18 Thread Sandro Bonazzola
Il 18/02/2014 14:38, Jorick Astrego ha scritto: Hi Maurice, It appears the beta3 rpm's are already uploaded but I had to add the following to the ovirt.repo to enable the updates: [ovirt-3.4.0-beta3] name=Beta3 builds of the oVirt project

[Users] Feature review - sanlock fencing

2014-02-18 Thread Nir Soffer
BEGIN:VCALENDAR PRODID:Zimbra-Calendar-Provider VERSION:2.0 METHOD:REQUEST BEGIN:VTIMEZONE TZID:Asia/Jerusalem BEGIN:STANDARD DTSTART:16010101T02 TZOFFSETTO:+0200 TZOFFSETFROM:+0300 RRULE:FREQ=YEARLY;WKST=MO;INTERVAL=1;BYMONTH=10;BYDAY=-1SU TZNAME:IST END:STANDARD BEGIN:DAYLIGHT

Re: [Users] oVirt upcoming release schedule update

2014-02-18 Thread Sandro Bonazzola
Il 18/02/2014 11:37, Maurice James ha scritto: What is the status of the RC build for 2.4.0? Supposing you're targeting 3.4.0, We're postponing RC by one week for fixing remaining blockers. I sent an update today to this schedule. -Original Message- From: users-boun...@ovirt.org

Re: [Users] SSO from user portal to Windows 7 guest

2014-02-18 Thread SimmInfo
Yes, I make my tests from user portal. Envoyé de mon iPad Le 2014-02-18 à 09:14, Itamar Heim ih...@redhat.com a écrit : On 02/18/2014 03:36 PM, SimmInfo wrote: Ok, I tested it on a 3.4 beta2. Build a VM (win7 32) check Guest agent as SSO option in vm config. Same result as the 3.3.3

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-18 Thread Itamar Heim
On 02/18/2014 04:55 PM, Shahar Havivi wrote: On 18.02.14 17:56, Tejesh M wrote: I want to assign random password for Administrator IP address through API, as we did for Linux OS using Cloud-init. You suppose to run it via the API as you run regular VM (start action) and set the values in the

[Users] Feature review - sanlock fencing

2014-02-18 Thread Nir Soffer
BEGIN:VCALENDAR PRODID:Zimbra-Calendar-Provider VERSION:2.0 METHOD:REQUEST BEGIN:VTIMEZONE TZID:Asia/Jerusalem BEGIN:STANDARD DTSTART:16010101T02 TZOFFSETTO:+0200 TZOFFSETFROM:+0300 RRULE:FREQ=YEARLY;WKST=MO;INTERVAL=1;BYMONTH=10;BYDAY=-1SU TZNAME:IST END:STANDARD BEGIN:DAYLIGHT

Re: [Users] eninge-cleanup left db non-empty (was: Downgrading to 3.3.3 after 3.4.0 beta 2 testing)

2014-02-18 Thread Trey Dockendorf
Submitted against 3.3.3, https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1066654 I am in process of installing 3.4.0-betaN to see if this only effects 3.3.3. - Trey On Sun, Feb 16, 2014 at 5:01 AM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Trey Dockendorf

[Users] new oVirt look-and-feel -- feature page

2014-02-18 Thread Greg Sheremeta
Hi, Please check out the feature page for the new oVirt look-and-feel, PatternFly based: http://www.ovirt.org/Features/NewLookAndFeelPatternFlyPhase1. Comments are welcome. Thanks, Greg Greg Sheremeta Red Hat, Inc. Sr. Software Engineer, RHEV Cell: 919-807-1086 gsher...@redhat.com

Re: [Users] new oVirt look-and-feel -- feature page

2014-02-18 Thread Eli Mesika
- Original Message - From: Greg Sheremeta gsher...@redhat.com To: users users@ovirt.org, a...@ovirt.org Sent: Tuesday, February 18, 2014 11:19:18 PM Subject: new oVirt look-and-feel -- feature page Hi, Please check out the feature page for the new oVirt look-and-feel,

Re: [Users] new oVirt look-and-feel -- feature page

2014-02-18 Thread Thomas Suckow
On 02/18/2014 01:19 PM, Greg Sheremeta wrote: Hi, Please check out the feature page for the new oVirt look-and-feel, PatternFly based: http://www.ovirt.org/Features/NewLookAndFeelPatternFlyPhase1. Comments are welcome. Comments, take them, hate them, whatever: The downloads seem to be too

[Users] Yum Installation Problems (ovirt 3.3, CentOS 6.5)

2014-02-18 Thread Jon Forrest
I have a brand new CentOS 6.5 x86_64 installation with all the updates as of today installed. I want to create a test All-In-One node, so I follow the documentation and run yum install epel-release-6-8.noarch.rpm yum localinstall http://ovirt.org/releases/ovirt-release-el.noarch.rpm These work

Re: [Users] Nodes lose storage at random

2014-02-18 Thread Johan Kooijman
One other interesting fact is that each node has 4 NFS mountpoints. 2 (data export) to the main SAN, 1 to the engine machine for ISO and one to the legacy SAN. When this issue occurs, the only mountpoint in a problem state seem to be the 2 mountpoints to the main SAN: 2014-02-18 11:48:03,598

Re: [Users] SSO from user portal to Windows 7 guest

2014-02-18 Thread Itamar Heim
On 02/18/2014 06:59 PM, SimmInfo wrote: Yes, I make my tests from user portal. Envoyé de mon iPad Le 2014-02-18 à 09:14, Itamar Heim ih...@redhat.com a écrit : On 02/18/2014 03:36 PM, SimmInfo wrote: Ok, I tested it on a 3.4 beta2. Build a VM (win7 32) check Guest agent as SSO option in

[Users] ovirt.repo for el contains fedora references .....

2014-02-18 Thread James James
Hi, I want to install this rpm http://resources.ovirt.org/releases/ovirt-release-el.noarch.rpm on my redhat-like server but the /etc/yum.repos.d/ovirt.repo contains : [ovirt-stable] name=oVirt Latest Releases baseurl=http://ovirt.org/releases/stable/rpm/Fedora/$releasever/ enabled=1

Re: [Users] Asking for advice on hosted engine

2014-02-18 Thread Ted Miller
On 2/17/2014 4:20 AM, Giorgio Bersano wrote: Hello everybody, I discovered oVirt a couple of months ago when I was looking for the best way to manage our small infrastructure. I have read any document I considered useful but I would like to receive advice from the many experts that are on this

Re: [Users] new oVirt look-and-feel -- feature page

2014-02-18 Thread Yair Zaslavsky
Looks really great, can't wait to see more :) - Original Message - From: Greg Sheremeta gsher...@redhat.com To: users users@ovirt.org, a...@ovirt.org Sent: Tuesday, February 18, 2014 11:19:18 PM Subject: new oVirt look-and-feel -- feature page Hi, Please check out the feature

Re: [Users] Host Non-Operational from sanlock and VM fails to migrate

2014-02-18 Thread Trey Dockendorf
Thanks for the thorough response! This looks like an error in the kernel. You should consult kernel/rpcrdma folks with this error. Mind pointing me in the direction of how to get in contact with the appropriate mailing list to begin a dialog with the kernel/rpcrdma folks? Thanks - Trey On

Re: [Users] eninge-cleanup left db non-empty (was: Downgrading to 3.3.3 after 3.4.0 beta 2 testing)

2014-02-18 Thread Trey Dockendorf
I just tried same steps with 3.4.0-beta2 and got same results. Performed full 'engine-cleanup' and a engine-backup --mode=restore failed with FATAL: Database is not empty $ su - postgres -c pg_dump engine | grep -i ^create CREATE PROCEDURAL LANGUAGE plpgsql; After the failed restore the

Re: [Users] new oVirt look-and-feel -- feature page

2014-02-18 Thread Maurice James
Why is there so much open real estate on the pre-login pages? Maybe use the middle rather than the lower 1/3 of the page. Other than that it looks great. Nice update -Original Message- From: users-boun...@ovirt.org [mailto:users-boun...@ovirt.org] On Behalf Of Greg Sheremeta Sent:

Re: [Users] virt-v2v failing

2014-02-18 Thread Maurice James
I'm running virt-v2v-0.9.1-5.el6_5.x86_64. It actually makes it to 100% but dies and says Didn’t receive full volume -Original Message- From: Matthew Booth [mailto:mbo...@redhat.com] Sent: Tuesday, February 11, 2014 4:52 AM To: Lei Cui; Maurice James Cc: users@ovirt.org Subject: Re:

Re: [Users] Storage Performance Issue !

2014-02-18 Thread Vishvendra Singh Chauhan
Hi, My network is 1 Gigabit. And i am using my each node in a separate cluster/DC. And memory and processor uses are very low. Means when i run 30 vms then it's processor uses is 45% and memory uses is 35% around. On Tue, Feb 18, 2014 at 2:14 PM, Dafna Ron d...@redhat.com wrote: what is the

[Users] Unable to Remove Template, if VM exists.

2014-02-18 Thread Tejesh M
Hi All, I'm not able to Delete Template, if the VM is exists which is deployed from that Template. How can i delete Template leaving the VM as is? Thanks Regards, Tejesh ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [Users] Unable to Remove Template, if VM exists.

2014-02-18 Thread Tejesh M
Tried google and got the answer http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2013-March/013576.html On Wed, Feb 19, 2014 at 11:52 AM, Tejesh M tejes...@gmail.com wrote: Hi All, I'm not able to Delete Template, if the VM is exists which is deployed from that Template. How can i delete Template

Re: [Users] Unable to Remove Template, if VM exists.

2014-02-18 Thread Tejesh M
Thanks alot. On Wed, Feb 19, 2014 at 12:04 PM, Karli Sjöberg karli.sjob...@slu.sewrote: On Wed, 2014-02-19 at 11:52 +0530, Tejesh M wrote: Hi All, I'm not able to Delete Template, if the VM is exists which is deployed from that Template. How can i delete Template leaving the VM as

Re: [Users] new oVirt look-and-feel -- feature page

2014-02-18 Thread Karli Sjöberg
On Tue, 2014-02-18 at 16:19 -0500, Greg Sheremeta wrote: Hi, Please check out the feature page for the new oVirt look-and-feel, PatternFly based: http://www.ovirt.org/Features/NewLookAndFeelPatternFlyPhase1. Comments are welcome. Thanks, Greg Greg Sheremeta Red Hat, Inc. Sr.

[Users] Host installation failed. SSH session closed during connection (ovirt-node-iso-3.0.3-1.1.fc19)

2014-02-18 Thread Udaya Kiran P
Hi All, I am trying to approve a oVirtNode Host from oVirtManagement, but the host installation fails. Events logged shows a message - Host installation failed. SSH session closed during connection. This bug is found reported at  https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1037939 Please

Re: [Users] Host installation failed. SSH session closed during connection (ovirt-node-iso-3.0.3-1.1.fc19)

2014-02-18 Thread Meital Bourvine
Hi Udaya, Can you please attach the relevant /var/log/ovirt-engine/host-deploy/ log? - Original Message - From: Udaya Kiran P ukiran...@yahoo.in To: users users@ovirt.org Sent: Wednesday, February 19, 2014 9:04:56 AM Subject: [Users] Host installation failed. SSH session closed

Re: [Users] Host installation failed. SSH session closed during connection (ovirt-node-iso-3.0.3-1.1.fc19)

2014-02-18 Thread Nir Soffer
- Original Message - From: Udaya Kiran P ukiran...@yahoo.in To: Meital Bourvine mbour...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Wednesday, February 19, 2014 9:21:56 AM Subject: Re: [Users] Host installation failed. SSH session closed during connection

Re: [Users] Storage Performance Issue !

2014-02-18 Thread Sander Grendelman
You give very little information about your setup and the problem. - What kind of storage do you use? ( software or hardware raid? how many spindles? what kind of disks?) - Does it have battery backed cache? Is the battery on this cache OK? - How much IO, with how much latency, is generated on