[ovirt-users] LocalOnHost Multipath Blacklist Fails

2015-12-10 Thread Duckworth, Douglas C
Hello I have a Host with LocalOnHost storage only. Trying to blacklist the local disks from multipath: PV VG Fmt Attr PSize PFree /dev/sda1 HostVG lvm2 a-- 8.18t 0 /dev/sdb4 HostVG lvm2 a-- 1.64t 24.00m As you can see we need to blacklist these devices:

Re: [ovirt-users] [oVirt 3.5.6] changing RAM of the hosted engine VM

2015-12-10 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Dec 10, 2015 at 6:34 PM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Thu, Dec 10, 2015 at 6:24 PM, wodel youchi > wrote: > >> Hi, >> >> Yes I tried to refresh many time the Webgui, even logging out and logging >> in again, but no changes. >> >> here is

Re: [ovirt-users] Importing a Windows Guest in oVirt

2015-12-10 Thread Richard W.M. Jones
On Thu, Dec 10, 2015 at 09:14:46AM +0200, Shahar Havivi wrote: > On 30.11.15 19:09, David Lo Bascio wrote: > > Hi everyone, > > > > I migrated several Linux guest this way: > > /virt-v2v -ic qemu+ssh://root@/system -o rhev -os : > > --network / > > > > Now, I have some Windows guest running on

Re: [ovirt-users] vms on storage

2015-12-10 Thread Fred Rolland
Hi, Look at the following : http://www.ovirt.org/Features/ImportStorageDomain Regards, Fred On Thu, Dec 10, 2015 at 5:43 AM, Budur Nagaraju wrote: > HI > > Need some clarification , if I copy the deployed vms from the storage to > another storage by using the backup tools

Re: [ovirt-users] Server dont work after Host setting

2015-12-10 Thread Yedidyah Bar David
On Thu, Dec 10, 2015 at 11:38 AM, Taste-Of-IT wrote: > Am 2015-12-10 08:23, schrieb Yedidyah Bar David: >> >> On Mon, Dec 7, 2015 at 2:59 PM, Taste-Of-IT >> wrote: >>> >>> Am 2015-12-07 13:41, schrieb Yedidyah Bar David: On Mon, Dec

Re: [ovirt-users] Server dont work after Host setting

2015-12-10 Thread Taste-Of-IT
Am 2015-12-10 08:23, schrieb Yedidyah Bar David: On Mon, Dec 7, 2015 at 2:59 PM, Taste-Of-IT wrote: Am 2015-12-07 13:41, schrieb Yedidyah Bar David: On Mon, Dec 7, 2015 at 1:54 PM, Taste-Of-IT wrote: Am 2015-12-07 11:17, schrieb Yedidyah Bar

Re: [ovirt-users] solution for removing a data storage

2015-12-10 Thread Fred Rolland
Hi, The steps for removing are correct. Notice that when you click "Remove" you will have the option to format the domain in order to wipe existing data on it. Why do you want to remove and add it again? Thanks, Fred On Thu, Dec 10, 2015 at 9:48 AM, alireza sadeh seighalan <

Re: [ovirt-users] hot plug memory in el7

2015-12-10 Thread Michal Skrivanek
> On 10 Dec 2015, at 00:11, Gianluca Cecchi wrote: > > On Wed, Dec 9, 2015 at 10:21 PM, Sandro Bonazzola wrote: > > > No idea. If it's libvirt issue, can you test > http://cbs.centos.org/koji/buildinfo?buildID=4726 >

[ovirt-users] [ANN] oVirt 3.6.1 Third Release Candidate is now available for testing

2015-12-10 Thread Sandro Bonazzola
The oVirt Project is pleased to announce the availability of the Third Release Candidate of oVirt 3.6.1 for testing, as of December 10th, 2015. This release is available now for Fedora 22, Red Hat Enterprise Linux 6.7, CentOS Linux 6.7 (or similar) and Red Hat Enterprise Linux >= 7.1, CentOS

Re: [ovirt-users] Server dont work after Host setting

2015-12-10 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Dec 10, 2015 at 8:23 AM, Yedidyah Bar David wrote: > On Mon, Dec 7, 2015 at 2:59 PM, Taste-Of-IT > wrote: > > Am 2015-12-07 13:41, schrieb Yedidyah Bar David: > >> > >> On Mon, Dec 7, 2015 at 1:54 PM, Taste-Of-IT > >>

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0 wishlist: progress bar in the WebUI

2015-12-10 Thread Taste-Of-IT
Am 2015-12-08 12:51, schrieb Amit Aviram: On Tue, Dec 8, 2015 at 12:09 PM, Kevin COUSIN wrote: Hi list, It could be great if we can follow process like moving Disk storage, snapshots or VM import in the oVirt Interface, like in VMware or VMM. Hi Kevin, actually

[ovirt-users] VM migration fails when hardware node fails

2015-12-10 Thread Bill James
We are testing our new ovirt installation. We notice that if I shutdown a hardware node that the VM's do not migrate off and don't start up after the node is restarted. Its a 3 node cluster with the ovirt-engine on a 4th host. centos 7.1.1503 ovirt-engine-3.6.0.3-1.el7.centos.noarch

Re: [ovirt-users] hot plug memory in el7

2015-12-10 Thread Nathanaël Blanchet
Le 10/12/2015 10:41, Michal Skrivanek a écrit : On 10 Dec 2015, at 00:11, Gianluca Cecchi > wrote: On Wed, Dec 9, 2015 at 10:21 PM, Sandro Bonazzola wrote: No idea. If it's libvirt issue, can you test

Re: [ovirt-users] hot plug memory in el7

2015-12-10 Thread Michal Skrivanek
> On 10 Dec 2015, at 11:30, Gianluca Cecchi wrote: > > On Thu, Dec 10, 2015 at 10:41 AM, Michal Skrivanek > wrote: > >> On 10 Dec 2015, at 00:11, Gianluca Cecchi wrote: >> >> On Wed, Dec 9, 2015 at 10:21 PM, Sandro

[ovirt-users] engine-setup failed because of postgres 9.4

2015-12-10 Thread Fabrice Bacchella
I'm on a RHEL 7, trying to install a ovirt 3.6.0.3. The database used is on a remote server, using a postgres 9.4. The backup of the previous database fails with : 2015-12-10 12:04:13 DEBUG otopi.**FILTERED**_engine_setup.engine_common.database database.backup:661 db backup res {'result':

Re: [ovirt-users] hot plug memory in el7

2015-12-10 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, Dec 10, 2015 at 11:31 AM, Nathanaël Blanchet wrote: > > > I did the same test, I obtain the same result but here is what I get into > the /var/log/messages guest (7.1) logs and not mentionned there: > unsupported configuration: maxMemory has to be specified when using

Re: [ovirt-users] hot plug memory in el7

2015-12-10 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, Dec 10, 2015 at 10:41 AM, Michal Skrivanek wrote: > > On 10 Dec 2015, at 00:11, Gianluca Cecchi > wrote: > > On Wed, Dec 9, 2015 at 10:21 PM, Sandro Bonazzola wrote: > >> >> >> No idea. If it's libvirt issue, can you test >>

Re: [ovirt-users] hot plug memory in el7

2015-12-10 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, Dec 10, 2015 at 12:24 PM, Michal Skrivanek wrote: > > > > > > Yes, CentOS 7.1 updated up to a couple of days ago. > > Can you try 7.2? I don’t remember exactly but it may be that in earlier > guests it’s not automatic. Check some tips for onlining memory explicitly >

Re: [ovirt-users] hot plug memory in el7

2015-12-10 Thread Nathanaël Blanchet
- Mail d'origine - De: Gianluca Cecchi À: Nathanaël Blanchet Cc: users Envoyé: Thu, 10 Dec 2015 11:49:58 +0100 (CET) Objet: Re: [ovirt-users] hot plug memory in el7 On Thu, Dec 10, 2015 at 11:31 AM, Nathanaël Blanchet

[ovirt-users] [oVirt 3.5.6] changing RAM of the hosted engine VM

2015-12-10 Thread wodel youchi
Hi, I have an oVirt 3.5.6 platform using hosted-engine setup. I installed my engine's VM with 2Gb of memory at the beginning, now I want to add 2Gb I've modified /etc/ovirt-hosted-engine/vm.conf on my hypervisors the VM is booting with 4Gb of memory (free -m), but the GUI is still showing 2Gb

Re: [ovirt-users] LocalOnHost Multipath Blacklist Fails

2015-12-10 Thread Duckworth, Douglas C
Putting "blacklist" above "devices" seems to work: defaults { polling_interval5 getuid_callout "/sbin/scsi_id --whitelisted --replace-whitespace --device=/dev/%n" no_path_retry fail user_friendly_names no flush_on_last_del yes

Re: [ovirt-users] How To: Node Hosted-Engine with less then 16GB

2015-12-10 Thread Alain Gilmor
Thanks for the reply Fabien. I had to un-sub because I was getting too much mail. ovirt-node-iso-3.6-0.999.201511061021.el7.centos.iso ovirt-engine-appliance-20151104.0-1.el7.centos.ova (extracted from ovirt-hosted-engine-appliance RPM as described) I would love if the Node TUI could

Re: [ovirt-users] [oVirt 3.5.6] changing RAM of the hosted engine VM

2015-12-10 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Dec 10, 2015 at 6:24 PM, wodel youchi wrote: > Hi, > > Yes I tried to refresh many time the Webgui, even logging out and logging > in again, but no changes. > > here is the engine-setup logs > > the big one, is the log of the first setup. > Ok, the engine update

[ovirt-users] OVIRT 3.6/OVIRT 4.0 architecture integration design with Docker

2015-12-10 Thread Rizwan Ashraf
Good day all, Do we have OVIRT 3.6 architecture integration design/capability with Docker. Any updated documentation, PPT, configuration examples may help Thank you, Rizwan ___ Users mailing list Users@ovirt.org

[ovirt-users] ovirt live + user/groups/roles management

2015-12-10 Thread Yair Zaslavsky
Hi all, I am interested in installing oVirt live , I am currently not interested to spawn actual VMs, but rather interested to check roles/groups/users management : a. Is there a built in JDBC support for users/groups management, or do I need to configure freeIPA/openLdap as my external

Re: [ovirt-users] hot plug memory in el7

2015-12-10 Thread Michal Skrivanek
> On 10 Dec 2015, at 13:16, Gianluca Cecchi wrote: > > On Thu, Dec 10, 2015 at 12:24 PM, Michal Skrivanek > wrote: > > > > > > Yes, CentOS 7.1 updated up to a couple of days ago. > > Can you try 7.2? I don’t

Re: [ovirt-users] engine-setup failed because of postgres 9.4

2015-12-10 Thread Fabrice Bacchella
> Le 10 déc. 2015 à 13:51, Yedidyah Bar David a écrit : > > engine-setup > --otopi-environment='SYSTEM/commandPath=str:/usr/pgsql-9.4/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin' I got better results with

Re: [ovirt-users] Migration failed

2015-12-10 Thread Yaniv Dary
We need logs to help, please attach them. Yaniv Dary Technical Product Manager Red Hat Israel Ltd. 34 Jerusalem Road Building A, 4th floor Ra'anana, Israel 4350109 Tel : +972 (9) 7692306 8272306 Email: yd...@redhat.com IRC : ydary On Wed, Dec 9, 2015 at 2:07 PM, Massimo Mad

Re: [ovirt-users] Auto Provisioning using Ovirt API's or scripts

2015-12-10 Thread Alexander Wels
On Thursday, December 10, 2015 02:02:13 PM Punit Dambiwal wrote: > Hi Virat, > > You can get the ovirt-node iso from this url :- > > http://resources.ovirt.org/releases/node-base/ or > http://resources.ovirt.org/pub/ovirt-node-base-stable/ > > For Auto provisioning and Scheduling of the VM,you

Re: [ovirt-users] hot plug memory in el7

2015-12-10 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, Dec 10, 2015 at 2:35 PM, Michal Skrivanek wrote: > > > great! > with 7.2 it should be automatic. I think with Windows it works > automatically as well. > > In the mean time I tested how to make it automatic also in my CentOS 7.1 guest. I temporarily added this rule

Re: [ovirt-users] [oVirt 3.5.6] changing RAM of the hosted engine VM

2015-12-10 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Dec 10, 2015 at 12:53 PM, wodel youchi wrote: > Hi, > > I have an oVirt 3.5.6 platform using hosted-engine setup. > > I installed my engine's VM with 2Gb of memory at the beginning, now I want > to add 2Gb > > I've modified /etc/ovirt-hosted-engine/vm.conf on my

Re: [ovirt-users] How To: Node Hosted-Engine with less then 16GB

2015-12-10 Thread Fabian Deutsch
On Thu, Dec 3, 2015 at 6:23 PM, Alain Gilmor wrote: > Here’s a short guide for people having trouble setting up Hosted-Engine > using only Ovirt Nodes. Anything to do with ‘ jenkins’ OVA did not work > for me, size mismatch, etc. Hey Alain, a quite late reply, but

Re: [ovirt-users] engine-setup failed because of postgres 9.4

2015-12-10 Thread Yedidyah Bar David
On Thu, Dec 10, 2015 at 1:43 PM, Fabrice Bacchella wrote: > I'm on a RHEL 7, trying to install a ovirt 3.6.0.3. > > The database used is on a remote server, using a postgres 9.4. > > The backup of the previous database fails with : > 2015-12-10 12:04:13 DEBUG >

Re: [ovirt-users] hot plug memory in el7

2015-12-10 Thread Michal Skrivanek
> On 10 Dec 2015, at 15:12, Gianluca Cecchi wrote: > > On Thu, Dec 10, 2015 at 2:35 PM, Michal Skrivanek > wrote: > > > great! > with 7.2 it should be automatic. I think with Windows it works automatically > as

[ovirt-users] Migration Return Errors

2015-12-10 Thread Matt Wells
We're running oVirt 3.5 in a two node setup. We've had some storage issues and getting it humming with Gluster but this seems to have all of that squared away. Our problem is peculiar and I wanted to ask the list to see if anyone else has had this. In short you can migrate a VM from one host to