Re: [ovirt-users] Delete Failed to update OVF disks, OVF data isn't updated on those OVF stores (Data Center Default, Storage Domain hostedengine_nfs).

2016-04-18 Thread Paul Groeneweg | Pazion
I am still wondering about the OVF disk ( and event error ) on my hosted storage domain. My hostedstorage ovf disks ( http://screencast.com/t/AcdqmJWee ) are not being updated ( what I understood is they should be regularly updated ). So I wonder, maybe I can remove these OVF disks and they are

Re: [ovirt-users] Users Digest, Vol 55, Issue 124

2016-04-18 Thread Charles Tassell
Hi Nick, Try running "ls -l /rhev/data-center/0001-0001-0001-0001-037d/88dfff37-4ad5-446c-a957-1cf67829c9a6/images/da93350c-8926-42bf-99fa-8a7aca043fcd/22e7803d-e266-4e3e-ae34-0181f8acef8b" and check the ownership of the file. It should be owned by vdsm:kvm (or user and group

[ovirt-users] Cannot add new users via api after AAA migration

2016-04-18 Thread Karli Sjöberg
Hi! A little background: https://www.mail-archive.com/users@ovirt.org/msg31815.html Trying to add new user from webadmin gives: 2016-04-18 12:19:14,448 INFO  [org.ovirt.engine.core.bll.aaa.AddUserCommand] (default task-10) [53227bd6] Running command: AddUserCommand internal: false. Entities

[ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-18 Thread Clint Boggio
OVirt 3.6, 4 node cluster with dedicated engine. Main storage domain is iscsi, ISO and Export domains are NFS. Several of my VM snapshot disks show to be in an "illegal state". The system will not allow me to manipulate the snapshots in any way, nor clone the active system, or create a new

Re: [ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-18 Thread Ollie Armstrong
On 18 April 2016 at 13:16, Clint Boggio wrote: > Several of my VM snapshot disks show to be in an "illegal state". The system > will not allow me to manipulate the snapshots in any way, nor clone the > active system, or create a new snapshot. > > How can I troubleshoot

Re: [ovirt-users] template mystery

2016-04-18 Thread Fred Rolland
Hi Cam, Could it be a permission issue ? Regards, Fred On Mon, Apr 18, 2016 at 1:14 AM, Campbell McLeay < campbell.mcl...@framestore.com> wrote: > Hi, > > I've got 4 VMs on a 3.6 cluster, and they are listed as based on a > template called 'sl6-workstation', yet I cannot find this template >

Re: [ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-18 Thread Raz Tamir
​​Hi Clint, Did you try to remove the relevant snapshots with illegal disks? In case you do, the removal failed or passed? See this: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1275836 Thanks, Raz Tamir Red Hat Israel On Mon, Apr 18, 2016 at 3:20 PM, Ollie Armstrong wrote:

Re: [ovirt-users] any virtual machine does not start

2016-04-18 Thread Roy Golan
On Mon, Apr 18, 2016 at 11:32 AM, nicola.gentile.to < nicola.gentile...@gmail.com> wrote: > hi, > I have a problem with ovirt 3.6. > When I click on the button "run" to start vm, it not start and terminate > immediatly. > > This is the error in the admin portale: > > VM ubuexp is down with error.

Re: [ovirt-users] template mystery

2016-04-18 Thread Campbell McLeay
Hi Fred, Thanks for the reply. Possibly, but where would I check? I'm logged in to ovirt web GUI as the admin user - is there something that sets permissions on templates that I am not seeing perhaps? Regards, Campbell On 18 April 2016 at 13:27, Fred Rolland wrote: > Hi

Re: [ovirt-users] any virtual machine does not start

2016-04-18 Thread Roy Golan
On Mon, Apr 18, 2016 at 3:43 PM, Roy Golan wrote: > > > On Mon, Apr 18, 2016 at 11:32 AM, nicola.gentile.to < > nicola.gentile...@gmail.com> wrote: > >> hi, >> I have a problem with ovirt 3.6. >> When I click on the button "run" to start vm, it not start and terminate >>

Re: [ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-18 Thread Markus Stockhausen
> Von: users-boun...@ovirt.org [users-boun...@ovirt.org] im Auftrag von > Clint Boggio [cl...@theboggios.com] > Gesendet: Montag, 18. April 2016 14:16 > An: users@ovirt.org > Betreff: [ovirt-users] Disks Illegal State > > OVirt 3.6, 4 node cluster with dedicated engine. Main storage domain is >

Re: [ovirt-users] Cannot add new users via api after AAA migration

2016-04-18 Thread Ondra Machacek
On 04/18/2016 12:37 PM, Karli Sjöberg wrote: Hi! A little background: https://www.mail-archive.com/users@ovirt.org/msg31815.html Trying to add new user from webadmin gives: 2016-04-18 12:19:14,448 INFO [org.ovirt.engine.core.bll.aaa.AddUserCommand] (default task-10) [53227bd6] Running

Re: [ovirt-users] Cannot add new users via api after AAA migration

2016-04-18 Thread Karli Sjöberg
On Mon, 2016-04-18 at 15:53 +0200, Ondra Machacek wrote: > On 04/18/2016 12:37 PM, Karli Sjöberg wrote: > > > > Hi! > > > > A little background: > > https://www.mail-archive.com/users@ovirt.org/msg31815.html > > > > Trying to add new user from webadmin gives: > > 2016-04-18 12:19:14,448 > >

Re: [ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-18 Thread Clint Boggio
Yes i did try that and the system would not allow it. > On Apr 18, 2016, at 7:27 AM, Raz Tamir wrote: > > ​​Hi Clint, > Did you try to remove the relevant snapshots with illegal disks? > In case you do, the removal failed or passed? > > See this:

Re: [ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-18 Thread Clint Boggio
Markus thank you so much for the information. I'll be focusing on resolution of this problem this week and I'll keep you in the loop. On Apr 18, 2016, at 7:39 AM, Markus Stockhausen wrote: >> Von: users-boun...@ovirt.org [users-boun...@ovirt.org] im Auftrag von >>

Re: [ovirt-users] vhostmd vdsm-hook

2016-04-18 Thread Arsène Gschwind
Hi Simon, You will need to have vhostmd running on the oVirt node and set the "sap_agent" custom property for the vm as you may see on the screenshot. sap_agent Arsène On 04/15/2016 12:15 PM, Simon Barrett wrote: I’m trying to use the vhostmd vdsm host to access ovirt node metrics from

[ovirt-users] upgrading hardware node

2016-04-18 Thread Bill James
I already upgraded ovirt management engine from 3.6.3 to 3.6.4. Now I want to upgrade the hardware nodes. I see there is a "Upgrade" button on the Hosts tab but I have not found any way to make it enabled. Even with host in maintenance it still is disabled. How do I get that to work? I'm sure

Re: [ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-18 Thread Colin Coe
We're seeing this in RHEV 3.5 with snapshot management on VMs with multiple disks. It would be awesome to have a "fsck" type script that could be run daily which reports on any problems with the snapshot disks. On Mon, Apr 18, 2016 at 10:59 PM, Clint Boggio wrote: >

Re: [ovirt-users] connecting to windows 10 vm with tdp

2016-04-18 Thread David Jaša
On Po, 2016-04-18 at 07:40 +, Zeev Mindali wrote: > Spice => Simple Protocol for Computer Eniverment > It's most likely a backronym. Neither the first one in IT, nor the last one... > I know that the RDP is better for wan uses, so how I can use RDP with > ovirt instend of spice > You

Re: [ovirt-users] Disks Illegal State

2016-04-18 Thread Clint Boggio
Thank you I will read on the link provided and follow the course. > On Apr 18, 2016, at 7:20 AM, Ollie Armstrong wrote: > >> On 18 April 2016 at 13:16, Clint Boggio wrote: >> Several of my VM snapshot disks show to be in an "illegal state". The system >>

Re: [ovirt-users] connecting to windows 10 vm with tdp

2016-04-18 Thread Zeev Mindali
Spice is to simple protocol, and have an issue on wan. I have been told that RDP can work smoothly [logo] Zeev Mindali Windows & Mobile Developer Chip PC, 5 Nahum Hat St. Haifa Israel 3508504 Tel+972-4-8501121 Fax +972-4-8501088 Cell +972-52-4043142 Email

Re: [ovirt-users] connecting to windows 10 vm with tdp

2016-04-18 Thread Yaniv Kaul
On Mon, Apr 18, 2016 at 10:22 AM, Zeev Mindali wrote: > Spice is to simple protocol, and have an issue on wan. > Spice is certainly not a simple protocol, and while not as good as RDP on WAN, it can run pretty well - provided you have the QXL drivers installed on the guest. Y.

Re: [ovirt-users] connecting to windows 10 vm with tdp

2016-04-18 Thread Zeev Mindali
Spice => Simple Protocol for Computer Eniverment I know that the RDP is better for wan uses, so how I can use RDP with ovirt instend of spice [logo] Zeev Mindali Windows & Mobile Developer Chip PC, 5 Nahum Hat St. Haifa Israel 3508504 Tel+972-4-8501121 Fax +972-4-8501088 Cell

Re: [ovirt-users] connecting to windows 10 vm with tdp

2016-04-18 Thread Yair Zaslavsky
Maybe this can help http://www.ovirt.org/documentation/internal/guest-agent/understanding-guest-agents-and-other-tools/ - Original Message - From: "Yair Zaslavsky" To: "Zeev Mindali" Cc: users@ovirt.org Sent: Monday, 18 April, 2016

[ovirt-users] connecting to windows 10 vm with tdp

2016-04-18 Thread Zeev Mindali
Dear all, I have ovirt 3.6 on centos 7.2. I would like to connect with rdp to my vm , but I didn't found how I can enable this option, it's allways in gray Thanks for the help [logo] Zeev Mindali Windows & Mobile Developer Chip PC, 5 Nahum Hat St. Haifa Israel 3508504 Tel

Re: [ovirt-users] connecting to windows 10 vm with tdp

2016-04-18 Thread Yair Zaslavsky
Out of curiosity, did you try to use spice? I assume your VM is running windows OS, based on the mentioning of RDP? - Original Message - From: "Zeev Mindali" To: users@ovirt.org Sent: Monday, 18 April, 2016 3:54:28 PM Subject: [ovirt-users] connecting to windows

Re: [ovirt-users] connecting to windows 10 vm with tdp

2016-04-18 Thread Yedidyah Bar David
On Mon, Apr 18, 2016 at 10:40 AM, Zeev Mindali wrote: > > Spice => Simple Protocol for Computer Eniverment > > I know that the RDP is better for wan uses, so how I can use RDP with ovirt > instend of spice AFAIU rdp is not supported directly, in the same way vnc/spice are.

[ovirt-users] any virtual machine does not start

2016-04-18 Thread nicola.gentile.to
hi, I have a problem with ovirt 3.6. When I click on the button "run" to start vm, it not start and terminate immediatly. This is the error in the admin portale: VM ubuexp is down with error. Exit message: internal error: process exited while connecting to monitor:

Re: [ovirt-users] adding glusterfs to ovirt

2016-04-18 Thread Sahina Bose
On 04/13/2016 09:00 PM, Fabrice Bacchella wrote: I installed a oVirt stack without glusterfs. Now I want to add it. So I configured a cluster to be a gluster-enabled one. Now i want to add a gluster volume to it. That went fine until I click Ok at the "New Volume" dialog, the answer was :

Re: [ovirt-users] adding glusterfs to ovirt

2016-04-18 Thread Fabrice Bacchella
> Le 18 avr. 2016 à 10:37, Sahina Bose a écrit : > > > > On 04/13/2016 09:00 PM, Fabrice Bacchella wrote: >> I installed a oVirt stack without glusterfs. Now I want to add it. So I >> configured a cluster to be a gluster-enabled one. Now i want to add a >> gluster volume