Re: [ovirt-users] virt-in-virt problem: DHCP failing for a container in a oVirt VM

2016-05-10 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, May 10, 2016 at 8:36 PM, Will Dennis wrote: > Hi Simone, > > Sorry but I'm just getting back to this... Not sure where/how one might > implement the hook you have indicated... It looks to be VM-specific, but I > don't see anywhere in either the Admin UI or the User

Re: [ovirt-users] 3.6.5.3: UI Uncaught Exception: New VM from Template

2016-05-10 Thread Oved Ourfali
On May 10, 2016 20:05, "Richard Chan" wrote: > > > > On Tue, May 10, 2016 at 11:34 PM, Alexander Wels wrote: >> >> >> Looks like they already did that as the bottom stack trace has this in it: >>

Re: [ovirt-users] vioscsi.sys BSOD with Win 7

2016-05-10 Thread Arman Khalatyan
Same bsod was with win2008 server, in order to fix it we changed nics to e1000 and disks to IDE. Now it boots w/o trouble. Am 10.05.2016 7:43 nachm. schrieb "Cam Mac" : > Hi Tomas, > > The install went ok, but Windows complains: > > "File: \windows\system32\drivers\vioscsi.sys

Re: [ovirt-users] oVirt All-in-One upgrade path and requested improvements

2016-05-10 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, May 10, 2016 at 6:20 PM, Neal Gompa wrote: > Hello, > > I recently found out that oVirt "deprecated" the All-in-One > configuration option in oVirt 3.6 and removed it in oVirt 4.0. This is > a huge problem for me, as it means that my oVirt machines don't have > an

[ovirt-users] Exclamation mark on Windows guests Ovirt 3.6.5

2016-05-10 Thread Bond, Darryl
Why do all my windows guests display an exclamation mark with the message 'Actual operating system type differs from the configuration' They don't. There is a variety of Windows OS installed from XP to Server 2102 all configured correctly. My linux VM's don't have an exclamation mark I

Re: [ovirt-users] Ovirt All in one spice-sound

2016-05-10 Thread David Jaša
Hi Johan, On Út, 2016-05-10 at 18:23 +0200, Johan Vermeulen wrote: > Hello All, > > > I've set up an all in one install on Ovirt3.5 > > > All though I've done it before, for the life of me > > I can't get sound to work with Spice sessions. > > I tried auto, native, browser plugin and html5.

[ovirt-users] Ovirt3.5 allinone -sound issue

2016-05-10 Thread Johan Vermeulen
Hello All, I've set up an all in one install. All though I've done it before, for the life of me I can't get sound to work with Spice sessions. I tried auto, native, browser plugin and html5. in Edit virtual machine-console, enable sound card is checked. What else is needed to get this to work?

[ovirt-users] ovirt backup

2016-05-10 Thread Dobó László
Hi, I like to implement an incremental block level backup solution for ovirt. I have a few nice idea with libvirt, but i can't manage it directly. Any advice which direction should i start, what kind of possibilities i have to communicate with libvirt? Thanks, enax

Re: [ovirt-users] Webadmin - disable idle logout

2016-05-10 Thread Alexander Wels
On Tuesday, May 10, 2016 08:26:43 AM Grundmann, Christian wrote: > Hi, > is there a way to disable the idle logout in webadmin? > > Thx a lot > Christian Note this is BAD security practice, but you can use: engine-config -s UserSessionTimeOutInterval=-1 engine-config -l will give you a list of

Re: [ovirt-users] vioscsi.sys BSOD with Win 7

2016-05-10 Thread Tomas Jelinek
Hi, please try to install this guest tools: http://resources.ovirt.org/pub/ovirt-3.6/rpm/el6/noarch/ovirt-guest-tools-iso-3.6-3.fc23.noarch.rpm Also please make sure you point windows to the correct driver in the sub-directory for w7 Tomas - Original Message - > From: "Cam Mac"

[ovirt-users] oVirt All-in-One upgrade path and requested improvements

2016-05-10 Thread Neal Gompa
Hello, I recently found out that oVirt "deprecated" the All-in-One configuration option in oVirt 3.6 and removed it in oVirt 4.0. This is a huge problem for me, as it means that my oVirt machines don't have an upgrade path. My experiments with the self-hosted engine have ended in failure for a

Re: [ovirt-users] ovirt backup

2016-05-10 Thread Alexander Wels
On Tuesday, May 10, 2016 05:10:22 PM Dobó László wrote: > Hi, > > I like to implement an incremental block level backup solution for > ovirt. I have a few nice idea with libvirt, but i can't manage it directly. > Any advice which direction should i start, what kind of possibilities i > have to

Re: [ovirt-users] oVirt All-in-One upgrade path and requested improvements

2016-05-10 Thread Nir Soffer
On Tue, May 10, 2016 at 6:20 PM, Neal Gompa wrote: > Hello, > > I recently found out that oVirt "deprecated" the All-in-One > configuration option in oVirt 3.6 and removed it in oVirt 4.0. This is > a huge problem for me, as it means that my oVirt machines don't have > an

Re: [ovirt-users] 3.6.5.3: UI Uncaught Exception: New VM from Template

2016-05-10 Thread Vojtech Szocs
- Original Message - > From: "Sandro Bonazzola" > To: "Alexander Wels" , "Vojtech Szocs" > Cc: "users" > Sent: Monday, May 9, 2016 5:30:06 PM > Subject: Re: [ovirt-users] 3.6.5.3: UI Uncaught Exception: New VM

Re: [ovirt-users] 3.6.5.3: UI Uncaught Exception: New VM from Template

2016-05-10 Thread Alexander Wels
On Tuesday, May 10, 2016 11:32:42 AM Vojtech Szocs wrote: > - Original Message - > > > From: "Sandro Bonazzola" > > To: "Alexander Wels" , "Vojtech Szocs" > > Cc: "users" > > Sent: Monday, May 9, 2016 5:30:06 PM

[ovirt-users] Ovirt All in one spice-sound

2016-05-10 Thread Johan Vermeulen
Hello All, I've set up an all in one install on Ovirt3.5 All though I've done it before, for the life of me I can't get sound to work with Spice sessions. I tried auto, native, browser plugin and html5. Following this page: http://www.ovirt.org/develop/infra/testing/spice/ I've installed

[ovirt-users] Nested Hyper-V

2016-05-10 Thread Marco Büttner
Hey there, for testing purpose I try to run a Windows Server 2012 with Hyper-V in Ovirt 3.6.5 nodes and engine systems are based on Centos 7. The vdsm hook nested are also correctly installed and seems working. If I try to install the Hyper-V role, I've got the error massage that a hypervisor

Re: [ovirt-users] configuring bonding on host

2016-05-10 Thread Fabrice Bacchella
> Le 10 mai 2016 à 09:55, Alona Kaplan a écrit : > > > > You should modify the already existing network_attachment. > Here, since you don't pass the existing attachment 'id', we're trying to > create a new attachment. > Since you didn't remove the old one, we get two

[ovirt-users] Webadmin - disable idle logout

2016-05-10 Thread Grundmann, Christian
Hi, is there a way to disable the idle logout in webadmin? Thx a lot Christian ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Nested Hyper-V

2016-05-10 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, May 10, 2016 at 9:24 AM, Marco Büttner wrote: > Hey there, > > for testing purpose I try to run a Windows Server 2012 with Hyper-V in Ovirt > 3.6.5 nodes and engine systems are based on Centos 7. > The vdsm hook nested are also correctly installed and seems

Re: [ovirt-users] configuring bonding on host

2016-05-10 Thread Alona Kaplan
- Original Message - > From: "Fabrice Bacchella" > To: "Juan Hernández" > Cc: "users" > Sent: Monday, May 9, 2016 1:46:22 PM > Subject: Re: [ovirt-users] configuring bonding on host > > > > > > > I think I will

Re: [ovirt-users] qcow compat 1.1

2016-05-10 Thread Fred Rolland
Hi, It has been introduced in the following patch : https://gerrit.ovirt.org/#/c/56522/ Thanks, Fred On Tue, May 10, 2016 at 11:24 AM, Dobó László wrote: > Hi, > > Is it possible to force ovirt 3.6.x to use qcow compat 1.1 insted of 0.10? > > Regards > enax >

Re: [ovirt-users] Problems exporting VM's

2016-05-10 Thread Michal Skrivanek
> On 09 May 2016, at 23:09, Luciano Natale wrote: > > Ok, i've filtered out saturday. At midnight it starts to backup > automatically with a custom made script. At that run, I had trouble with vm > named "operaciones-ad". Then i started working on the problem (among other

Re: [ovirt-users] Migrating Vm's from one engine to another

2016-05-10 Thread Michal Skrivanek
> On 09 May 2016, at 21:09, Ross, George E CW3 USARMY (US) > wrote: > > Good afternoon, > Is there a way to migrate a VM from one engine to another in oVIRT? I don't > mean within the same cluster but from one completely different engine to > another? Hi, You

[ovirt-users] qcow compat 1.1

2016-05-10 Thread Dobó László
Hi, Is it possible to force ovirt 3.6.x to use qcow compat 1.1 insted of 0.10? Regards enax ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] 3.6.5.3: UI Uncaught Exception: New VM from Template

2016-05-10 Thread Tomas Jelinek
- Original Message - > From: "Richard Chan" > To: users@ovirt.org > Sent: Sunday, May 8, 2016 5:08:40 AM > Subject: [ovirt-users] 3.6.5.3: UI Uncaught Exception: New VM from Template > > Hello list, I hope you can help with a UI exception from New VM from

Re: [ovirt-users] 3.6.5.3: UI Uncaught Exception: New VM from Template

2016-05-10 Thread Richard Chan
On Tue, May 10, 2016 at 11:34 PM, Alexander Wels wrote: > > Looks like they already did that as the bottom stack trace has this in it: > org.ovirt.engine.ui.uicommonweb.models.storage.DisksAllocationModel. > $updateImageToDestinationDomainMap(DisksAllocationModel.java:288) > >

Re: [ovirt-users] Log4j hostname

2016-05-10 Thread Ravi Nori
Hi Dominique, Add log4j.appender.myappender.header = true and see if you get the hostname Ravi On Mon, May 9, 2016 at 9:37 AM, Dominique Taffin wrote: > Hello! > > > We are using the log4j extension to send ovirt logs to a logstash server. > > As we do have

Re: [ovirt-users] Nested Hyper-V

2016-05-10 Thread David Jaša
On Út, 2016-05-10 at 09:24 +0200, Marco Büttner wrote: > Hey there, > > for testing purpose I try to run a Windows Server 2012 with Hyper-V in > Ovirt 3.6.5 nodes and engine systems are based on Centos 7. > The vdsm hook nested are also correctly installed and seems working. Please make sure

Re: [ovirt-users] vioscsi.sys BSOD with Win 7

2016-05-10 Thread Cam Mac
Hi Tomas, Thanks, I will test that later tonight and let you know. Regards, Cam On Tue, May 10, 2016 at 3:28 PM, Tomas Jelinek wrote: > Hi, > > please try to install this guest tools: > >

Re: [ovirt-users] virt-in-virt problem: DHCP failing for a container in a oVirt VM

2016-05-10 Thread Will Dennis
Hi Simone, Sorry but I'm just getting back to this... Not sure where/how one might implement the hook you have indicated... It looks to be VM-specific, but I don't see anywhere in either the Admin UI or the User portal UI to set such a parameter... Can you give me instructions on how to

Re: [ovirt-users] vioscsi.sys BSOD with Win 7

2016-05-10 Thread Cam Mac
Hi Tomas, The install went ok, but Windows complains: "File: \windows\system32\drivers\vioscsi.sys status: 0xc428 Windows cannot verify the digital signature for this file" Regards, Campbell On Tue, May 10, 2016 at 6:29 PM, Cam Mac wrote: > Hi Tomas, > > Thanks, I

Re: [ovirt-users] Fencing failed, fence agent ipmilan used instead of ilo4

2016-05-10 Thread Wee Sritippho
Found a workaround. Changed the fence agent type from "ilo4" to "ipmilan" then added "lanplus=1,power_wait=30" (without quotes) to options. Now the host can be fenced successfully and all HA VMs in that host will be restarted in another hosts. Did a small experiment with power_wait