Re: [ovirt-users] Exclamation mark on Windows guests Ovirt 3.6.5

2016-05-12 Thread Michal Skrivanek
> On 12 May 2016, at 15:41, Jack Greene wrote: > > I was barking down the virtio-win effort to no avail > virtio-win-0.1.117.iso > virtio-win-0.1.102.iso > virtio-win-0.1.110.iso > virtio-win-0.1.96.iso > > When I found the guest-tools-iso. > > yum -y install

Re: [ovirt-users] Rép. : RE: Rép. : RE: Iso issue

2016-05-12 Thread Jack Greene
Hi Francois, Sorry but I’m at GMT +7, so this is the earliest I could reply ;) Probably better sticking to the list since there are more users in your timezone on it. You said that the ISO mounted on the engine, that means your firewall etc are probably correct. File permissions are

[ovirt-users] oVirt 4.0 hosted-engine deploy exits without messages or logs

2016-05-12 Thread Gianluca Cecchi
Hello, trying to have an insight at 4.0 alpha1, using CentOS 7.2 and hosted engine. Installed packages after configuring repo at http://plain.resources.ovirt.org/pub/ovirt-4.0_alpha1/rpm/el7/noarch/ovirt-release40.rpm are

[ovirt-users] Domain Change

2016-05-12 Thread Jack Greene
So my lab is ready for deployment in the master domain. Is there an easy way of changing the FQDN of the engine/hosts or will I have to redeploy the engine? Thanks ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-12 Thread Wee Sritippho
Hi, I used to have a similar problem where one of my host can't be deployed due to the absence of ovirtmgmt bridge. Simone said it's a bug ( https://bugzilla.redhat.com/1323465 ) which would be fixed in 3.6.6. This is what I've done to solve it: 1. In the web UI, set the failed host to

[ovirt-users] Changing of master storage domain

2016-05-12 Thread Roman A. Chukov
Hello there, I have a question about the algorithm of changing of master storage domain. I have a fresh installation of oVirt 3.6 on 2 hardware nodes, using a number of NFS shares as storage domains, and one of them was a master. When I was adding the second node into cluster, master storage

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0 hosted-engine deploy exits without messages or logs

2016-05-12 Thread Sandro Bonazzola
On Thu, May 12, 2016 at 2:46 PM, Gianluca Cecchi wrote: > Hello, > trying to have an insight at 4.0 alpha1, using CentOS 7.2 and hosted > engine. > > Installed packages after configuring repo at > >

Re: [ovirt-users] Exclamation mark on Windows guests Ovirt 3.6.5

2016-05-12 Thread Jack Greene
I was barking down the virtio-win effort to no avail virtio-win-0.1.117.iso virtio-win-0.1.102.iso virtio-win-0.1.110.iso virtio-win-0.1.96.iso When I found the guest-tools-iso. yum -y install ovirt-guest-tools-iso Installed: ovirt-guest-tools-iso.noarch 0:3.6.0-0.2_master.fc22 fc23 not

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-12 Thread Gervais de Montbrun
Hi Wee (and others) Thanks for the reply. I tried what you suggested, but I am in the exact same state. :-( I don't want to completely remove my hosted engine setup as it is working on the two other hosts in my cluster. I did not run the rm -rf stes listed here

[ovirt-users] VMs seems to be slow, while snapshot delete is happening

2016-05-12 Thread SATHEESARAN
Hi All, I have created a VM with 60GB of disk space. I have started I/O inside the VM, after sometime when the disk was 4GB full, I took a snapshot of the disk from UI. I/O kept continuing and the new image file ( overlay file ) was 15GB in size. Now I deleted the snapshot. I think this

Re: [ovirt-users] Exclamation mark on Windows guests Ovirt 3.6.5

2016-05-12 Thread Michal Skrivanek
> On 11 May 2016, at 16:20, Jack Greene wrote: > > Hi Darryl, > > This drove me nuts too. For some reason the guest drivers were missing > something (still don't know for sure). I tried changing timezones, etc. > > Finally I found the

Re: [ovirt-users] Trying to understand the mixed storage configuration options.

2016-05-12 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, May 12, 2016 at 4:50 AM, Jason Ziemba wrote: > I'm fairly new to oVirt (coming from ProxMox) and trying to wrap my head > around the mixed (local/NAS) data domain options that are available. > > I'm trying to configure a set of systems to have local storage, as their >

[ovirt-users] ovirt 4.0 alpha web login error

2016-05-12 Thread like...@cs2c.com.cn
Hi! I installed ovirt 4.0 alpha(4.0.0-0.0.master.20160404161620.git4ffd5a4) on RHEL7.2. During engine-setup, i use ovirtManager.com as the host name(i add ip/hostname in the /etc/hosts). After engine-setup succeed, i try to access webadmin portal from another computer. In the client computer i

Re: [ovirt-users] Domain Change

2016-05-12 Thread Martin Perina
Hi, to change engine FQDN please use ovirt-engine-rename tool: /usr/share/ovirt-engine/setup/bin/ovirt-engine-rename --newname= Martin Perina On Thu, May 12, 2016 at 4:52 PM, Jack Greene wrote: > So my lab is ready for deployment in the master domain. Is there an easy >

Re: [ovirt-users] Failed to migrate a VMware through virt-v2v included in oVirt 3.6

2016-05-12 Thread Julián Tete
Fixed in oVirt 3.6.5 :') VMware 5.1.0 Thank you People How to change the state of this to CLOSED ? 2016-04-01 3:15 GMT-05:00 Michal Skrivanek : > > > On 31 Mar 2016, at 09:50, Nisim Simsolo wrote: > > > > Can you please provide us the VDSM

Re: [ovirt-users] Domain Change

2016-05-12 Thread Jack Greene
Thanks Martin, I'll give it a try  Jack  Original message From: Martin Perina Date: 05/12/2016 12:49 PM (GMT-08:00) To: Jack Greene Cc: users Subject: Re: [ovirt-users] Domain Change Hi, to change engine FQDN

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-12 Thread Gervais de Montbrun
Hi Charles, Thanks for the suggestion. I cleaned up again using the bash script from the recoving-from-failed-install link below, then reinstalled (yum install ovirt-hosted-engine-setup). I enabled NetworkManager and firewalld as you suggested. The install stops very early on with an error: [

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-12 Thread Charles Tassell
Hi Gervais, Hmm, can you tar up the logfiles (/var/log/vdsm/* on the host you are installing on) and put them somewhere to look at? Also, I found that starting VDSM from the command line is useful as it sometimes spits out error messages that don't show up in the logs. I think the command

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-12 Thread Charles Tassell
Hey Gervais, Try enabling NetworkManager and firewalld before doing the hosted-engine --deploy. I have run into problems with oVirt trying to perform tasks on hosts where firewalld is disabled, so maybe you are running into a similar problem. Also, I think the setup script will disable

[ovirt-users] Hosted Engine Appliance hostname causing issues in production environment

2016-05-12 Thread Langley, Robert
Hello; I discovered, the hard way, that the appliance is configured with the hostname of localhost.localdomain.localdomain It seems that something did not go well with the hosted-engine -deploy I can go into the engine VM and edit the hostname, but if for any reason I need to poweroff the

Re: [ovirt-users] Rép. : RE: Iso issue

2016-05-12 Thread Arman Khalatyan
Your nfs server should link nobody:nobody users to 36:36: cat /etc/exports /mnt/iso192.168.1.0/24(rw,sync,no_acl,anongid=36,anonuid=36) ___ Users mailing list Users@ovirt.org