Re: [ovirt-users] How to migrate un-migratable VMs?

2016-05-18 Thread Michal Skrivanek
> On 17 May 2016, at 20:32, Nicolas Ecarnot wrote: > > Le 17/05/2016 13:29, Tomas Jelinek a écrit : >> in 4.0 we have been working hard to enhance the migrations: >> https://bugzilla.redhat.com/1252426 >> >> in 4.0 it should: >> - make use of the bandwidth much better >>

Re: [ovirt-users] virt-in-virt problem: DHCP failing for a container in a oVirt VM

2016-05-18 Thread Michal Skrivanek
> On 15 May 2016, at 07:24, Yedidyah Bar David wrote: > >> On Wed, May 11, 2016 at 5:17 PM, Will Dennis wrote: >> OK; I searched the oVirt site for 'engine-config' (unfamiliar with it) and >> found the following page: >>

[ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-18 Thread Bill James
Some added info. This issue seems to be just like this bug: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1052114 I have verified that chown qemu:qemu of disk image also fixes the startup issue. I'm using raw, not qcow images. [root@ovirt2 prod a7af2477-4a19-4f01-9de1-c939c99e53ad]# qemu-img

Re: [ovirt-users] 100% memory usage on desktop environments

2016-05-18 Thread Gianluca Cecchi
On Wed, May 18, 2016 at 8:01 PM, Karli Sjöberg wrote: > > >> > I tried a vanilla centos-7.1 as well and the same happens. I'm of the > same opinion that this is more a guest related issue, it's just I'd like to > find out why this only happens with QXL and not with CIRRUS.

Re: [ovirt-users] Linux guests vs. Spice/QXL?

2016-05-18 Thread Uwe Laverenz
Hi, Am 18.05.2016 um 16:03 schrieb Shmuel Melamud: Did you set the correct OS type in the VM properties in each test? It seems I didn't. After setting it to reasonable values the problem was solved for Debian 8 and CentOS 7 (both KDE4). Fedora 24 and Kubuntu 16.04 (both Plasma 5) stop

Re: [ovirt-users] gluster VM disk permissions

2016-05-18 Thread Bill James
another data point. Changing just owner to qemu doesn't help. Changing just group to qemu does. VM starts fine after that. On 05/18/2016 11:49 AM, Bill James wrote: Some added info. This issue seems to be just like this bug: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1052114 I have verified

Re: [ovirt-users] oVirt hosted-engine setup stuck in final phase registering host to engine

2016-05-18 Thread Simone Tiraboschi
The issue is here: 2016-05-18 00:16:17 DEBUG otopi.context context.dumpEnvironment:510 ENV OVEHOSTED_ENGINE/appHostName=str:''hosted_engine_1'' You are quoting it twice and so it will try to use the string with the inner quote which is not a valid name. Does it come from your custom

Re: [ovirt-users] RemoveDiskSnapshots error's on engine log

2016-05-18 Thread Ivo Rütsche
Salü Greg Thank you for the hint, but the result doesn't bring me a step forward. Maybe you have an idea? 2016-05-18 11:45:33,750 ERROR [org.ovirt.engine.core.bll.CommandsFactory] (DefaultQuartzScheduler_Worker-98) [] Error in invocating CTOR of command 'RemoveDiskSnapshots': null

Re: [ovirt-users] How to change host networks?

2016-05-18 Thread Shmuel Melamud
Hi! ​Do you have any existing setup that you want to migrate or you're only planning? ​Shmuel​ On Wed, May 18, 2016 at 2:04 PM, Roderick Mooi wrote: > Good day > > I would like to change the IP addresses of the host networks used by Ovirt > including the ovirtmgmt

Re: [ovirt-users] Errors while trying to join an external LDPA provider

2016-05-18 Thread Alexis HAUSER
>> Is their a way to search for attributes into the ovirt web interface, for >> example "memberof" ? >> >> I can't imagine adding hundreds or thousand of users one by one...What >> would be the solutions ? >> >You can assign specific permission to the group that relevant users are >member of (we

Re: [ovirt-users] Errors while trying to join an external LDPA provider

2016-05-18 Thread Martin Perina
On Wed, May 18, 2016 at 9:48 AM, Alexis HAUSER < alexis.hau...@telecom-bretagne.eu> wrote: > >> Is their a way to search for attributes into the ovirt web interface, > for > >> example "memberof" ? > >> > >> I can't imagine adding hundreds or thousand of users one by one...What > >> would be the

[ovirt-users] AAA LDAP timeout

2016-05-18 Thread Dominique Taffin
Hello! We do have a rather large LDAP which does take some time to answer. Using oVirt and AAA LDAP extension, I do run into timeouts. running "ovirt-engine-extensions-tool --log-level=FINEST --log- file=tool.log aaa login-user --profile=abc --user-name=xxx" fails with: [...]

[ovirt-users] Linux guests vs. Spice/QXL?

2016-05-18 Thread Uwe Laverenz
Hi all, I'm running some tests on OVirt (3.6.5.3) on CentOS 7 and almost everything works quite well so far. CentOS 6.x, Windows 7 and 2008R2 work fine with Spice/QXL, so my setup seems to be ok. Other Linux systems don't work: Debian 8, Fedora 23/24, CentOS 7.x, Kubuntu 16.04... CentOS

[ovirt-users] How to change host networks?

2016-05-18 Thread Roderick Mooi
Good day I would like to change the IP addresses of the host networks used by Ovirt including the ovirtmgmt bridge. I need to move them to a different subnet post installation. What is the best/safest way to do this? Thanks, Roderick Mooi Senior Engineer: South African National Research

Re: [ovirt-users] AAA LDAP timeout

2016-05-18 Thread Ondra Machacek
Hi, thanks for the point, we will add it to the doc. The configuration option you are interested in is this: pool.default.connection-options.responseTimeoutMillis = 6 just add it to your profile properties (/etc/ovirt-engine/aaa/your_profile.properties) Ondra On 05/18/2016 11:34 AM,

Re: [ovirt-users] AAA LDAP timeout

2016-05-18 Thread Dominique Taffin
Hello! Thank you very much!  best,  Dominique-Original Message- From: Ondra Machacek To: Dominique Taffin , users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] AAA LDAP timeout Date: Wed, 18 May 2016 12:31:56 +0200 Hi, thanks for the point, we

[ovirt-users] oVirt hosted-engine setup stuck in final phase registering host to engine

2016-05-18 Thread Ralf Schenk
Dear list, i'm working for days on a hosted-engine setup on glusterfs and 'm stuck in the last phase of hosted-engine --deploy see Text output (for two days now :-( ). I've only ovirtmgmt Bridge up and running and all DNS-Names seen in the screenshot are resolvable. It shouldn't be related to

Re: [ovirt-users] oVirt hosted-engine setup stuck in final phase registering host to engine

2016-05-18 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, May 18, 2016 at 10:33 AM, Ralf Schenk wrote: > Dear list, > > i'm working for days on a hosted-engine setup on glusterfs and 'm stuck in > the last phase of hosted-engine --deploy see Text output (for two days now > :-( ). I've only ovirtmgmt Bridge up and running and

Re: [ovirt-users] oVirt hosted-engine setup stuck in final phase registering host to engine

2016-05-18 Thread Ralf Schenk
Hello, thanks a lot. Yesterday I stood at the edge off a cliff. Now I'm one step beyond... Setup finished sucsessfully, engine-vm was shutdown - and no HA Config, No running engine VM afterwards. :-( Restart of ovirt-ha-agent/ovirt-ha-broker doesn't work. Reboot of Host neither. No (mounted)

Re: [ovirt-users] oVirt hosted-engine setup stuck in final phase registering host to engine

2016-05-18 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, May 18, 2016 at 3:55 PM, Ralf Schenk wrote: > Hello, > > thanks a lot. Yesterday I stood at the edge off a cliff. Now I'm one step > beyond... > > Setup finished sucsessfully, engine-vm was shutdown - and no HA Config, No > running engine VM afterwards. :-( > Do you

Re: [ovirt-users] Snapshot is "Locked" - Can't do anything with the VM

2016-05-18 Thread Ivo Rütsche
Hi Nathanaël I try it today and the snapshot was in the state "OK" after I execute the script. I try to remove the snapshot again, but it never do something. So after I click "Delete", i have this situation: Tasks(1): - (Hourglass) Removing Snapshot Auto-generated for Live Storage

Re: [ovirt-users] virt-in-virt problem: DHCP failing for a container in a oVirt VM

2016-05-18 Thread Will Dennis
Yup, I see it now in the Admin portal VM Edit dialog - thanks! Will -Original Message- From: Michal Skrivanek [mailto:mskri...@redhat.com] Sent: Wednesday, May 18, 2016 2:37 AM To: Yedidyah Bar David Cc: Will Dennis; users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] virt-in-virt problem: DHCP

Re: [ovirt-users] Linux guests vs. Spice/QXL?

2016-05-18 Thread Shmuel Melamud
Hi! Did you set the correct OS type in the VM properties in each test? Shmuel On Wed, May 18, 2016 at 1:20 PM, Uwe Laverenz wrote: > Hi all, > > I'm running some tests on OVirt (3.6.5.3) on CentOS 7 and almost > everything works quite well so far. > > CentOS 6.x, Windows 7

Re: [ovirt-users] virt-in-virt problem: DHCP failing for a container in a oVirt VM

2016-05-18 Thread Will Dennis
Sadly, having set the 'macspoof' key to 'true' in Custom Properties in the VM Edit dialog, then restarting the VM thereafter, I'm still not seeing the container's MAC address in the relevant bridge's MAC table in oVirt, and the container is failing to lease a DHCP address from the external

Re: [ovirt-users] Snapshot is "Locked" - Can't do anything with the VM

2016-05-18 Thread Nathanaël Blanchet
Le 18/05/2016 16:50, Ivo Rütsche a écrit : Hi Nathanaël I try it today and the snapshot was in the state "OK" after I execute the script. I try to remove the snapshot again, but it never do something. So after I click "Delete", i have this situation: Tasks(1): - (Hourglass) Removing

[ovirt-users] 100% memory usage on desktop environments

2016-05-18 Thread Nicolás
Hi, Probably not an oVirt issue, but maybe someone can help. I've deployed a pretty basic VM (ubuntu 14.04 server, 4GB RAM, 4 CPUs, 15GB storage). Each time I install an additional desktop environment (Gnome, KDE, whatever...), CPU usage rises to 100% all time to the extreme that interacting

Re: [ovirt-users] 100% memory usage on desktop environments

2016-05-18 Thread Karli Sjöberg
Den 18 maj 2016 5:49 em skrev Nicolás : > > Hi, > > Probably not an oVirt issue, but maybe someone can help. I've deployed a > pretty basic VM (ubuntu 14.04 server, 4GB RAM, 4 CPUs, 15GB storage). Just spitballing here: 14.04 only? Tried 16.04, or any other OS for that

Re: [ovirt-users] 100% memory usage on desktop environments

2016-05-18 Thread Nicolás
Hi Karli, El 18/05/16 a las 16:59, Karli Sjöberg escribió: Den 18 maj 2016 5:49 em skrev Nicolás : > > Hi, > > Probably not an oVirt issue, but maybe someone can help. I've deployed a > pretty basic VM (ubuntu 14.04 server, 4GB RAM, 4 CPUs, 15GB storage). Just

Re: [ovirt-users] 100% memory usage on desktop environments

2016-05-18 Thread Karli Sjöberg
Den 18 maj 2016 7:03 em skrev Nicolás : > > Hi Karli, > > El 18/05/16 a las 16:59, Karli Sjöberg escribió: >> >> >> Den 18 maj 2016 5:49 em skrev Nicolás : >> > >> > Hi, >> > >> > Probably not an oVirt issue, but maybe someone can help. I've deployed a >> >

Re: [ovirt-users] 100% memory usage on desktop environments

2016-05-18 Thread Nicolás
El 18/05/16 a las 18:11, Karli Sjöberg escribió: Den 18 maj 2016 7:03 em skrev Nicolás : > > Hi Karli, > > El 18/05/16 a las 16:59, Karli Sjöberg escribió: >> >> >> Den 18 maj 2016 5:49 em skrev Nicolás : >> > >> > Hi, >> > >> > Probably not an oVirt

Re: [ovirt-users] 100% memory usage on desktop environments

2016-05-18 Thread Karli Sjöberg
Den 18 maj 2016 7:48 em skrev Nicolás : > > > > El 18/05/16 a las 18:11, Karli Sjöberg escribió: >> >> >> Den 18 maj 2016 7:03 em skrev Nicolás : >> > >> > Hi Karli, >> > >> > El 18/05/16 a las 16:59, Karli Sjöberg escribió: >> >> >> >> >> >> Den 18 maj 2016