Re: [ovirt-users] ovirt-ha-agent and too many open files error

2016-08-09 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Aug 9, 2016 at 4:59 PM, Gianluca Cecchi wrote: > Hello, > I have a 4.0 test environment (single host with self hosted engine) where I > have 6 VMs defined (5 running) and no much activity. > > I do't monitor this system very much. > > Now I have connected to it

Re: [ovirt-users] Migrate machines in unknown state?

2016-08-09 Thread Nicolás
Hi, It worked (thanks Ekin, I'd probably had not turned it off and it would indeed been restarted), restarting libvirtd and vdsmd made all machines set their status to up. Seems the cuprit is libvirtd in this case, as I could see some errors in the log. I'm attaching the log FWIW. Thanks.

[ovirt-users] oVirt upgrade

2016-08-09 Thread Budur Nagaraju
HI How to upgrade oVirt3.5 to 4 ? am using centos6.7. Thanks, Nagaraju ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[ovirt-users] Missing vdsm-vhostmd-hook for oVirt 4.x

2016-08-09 Thread Arsène Gschwind
Hi, I'm missing vdsm-vhostmd-hook for oVirt 4, will this hook not be available for this version? Regards, Arsène ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-09 Thread Anantha Raghava
Hi, I even attempted to run command virsh -c xen+ssh://root@xenhost and I get error "/*error: End of file reading data: sh: nc: command not found: Input/output error"*/ This is exactly the error message oVirt engine as well. You can see the attached screen shot. -- Thanks & Regards,

Re: [ovirt-users] oVirt upgrade

2016-08-09 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Aug 9, 2016 at 8:39 PM, Budur Nagaraju wrote: > HI > > How to upgrade oVirt3.5 to 4 ? am using centos6.7. First upgrade or reinstall your hosts with el7. oVirt 3.6+ does not provide packages for el6. el6 hosts will still work, but easiest to upgrade to el7 in 3.5. If

[ovirt-users] 3.6 : Hosted_Storage unattached

2016-08-09 Thread Alexis HAUSER
Hi, I installed a new node with a new hosted engine, version 3.6, added a data domain, but I can't see the hosted_storage. I tried to use the "import storage" on it but it keeps having unattached status, and in the logs I can see : "2016-08-09 05:39:32,821 WARN

Re: [ovirt-users] oVirt 4 and Gluster network

2016-08-09 Thread Sahina Bose
On Tue, Aug 9, 2016 at 4:28 PM, Arsène Gschwind wrote: > Hi, > > We have setup an oVirt 4 cluster using Gluster as storage backend. > I've setup a separate 10 Gb Network for Gluster traffic and tried to use > that network as written in : https://www.ovirt.org/develop/

[ovirt-users] oVirt 4 and Gluster network

2016-08-09 Thread Arsène Gschwind
Hi, We have setup an oVirt 4 cluster using Gluster as storage backend. I've setup a separate 10 Gb Network for Gluster traffic and tried to use that network as written in : https://www.ovirt.org/develop/release-management/features/network/select-network-for-gluster/ But I'm not able to find

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-09 Thread Shahar Havivi
Hi, Please take a look at this wiki page: https://github.com/oVirt/ovirt-site/blob/ab757548e6420354013ccf62137d1a7af52373e7/source/develop/release-management/features/XenToOvirt.html.md On 09.08.16 10:12, Anantha Raghava wrote: > Hi, > > In version 4.0.1, we see wizard that helps to import VM

Re: [ovirt-users] Hosted Engine Storage Domain Stuck and no Volumes tab?

2016-08-09 Thread Dan Lavu
On Tue, Aug 9, 2016 at 1:06 AM, Sahina Bose wrote: > > > On Tue, Aug 9, 2016 at 12:49 AM, Dan Lavu wrote: > >> So this is on 4.0.1, Fedora 23, the engine is running fine on glusterfs, >> on a 3 replica arbiter 1 volume, the hosted_engine attached storage

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-09 Thread Anantha Raghava
Hello Sahar, Thanks for your quick reply. I will try to import VM tonight and update the results here. -- Thanks & Regards, Anantha Raghava Do not print this e-mail unless required. Save Paper & trees. On Tuesday 09 August 2016 12:28 PM, Shahar Havivi wrote: Hi, Please take a look at

Re: [ovirt-users] Cannot locate vdsm package, possible cause is incorrect channels

2016-08-09 Thread Vinzenz Feenstra
> On Aug 9, 2016, at 2:55 AM, Colin Coe wrote: > > I'm pretty sure oVirt 3.6+ needs Centos/RHEL7.2+ Yes, correct For RHEL6 / Centos 6 you can only have 3.5 vdsm and only in a 3.5 cluster It’s highly recommended however that you upgrade your host to RHEL/CentOS 7 > >

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted_Storage unattached

2016-08-09 Thread Alexis HAUSER
Actually, I solved my problem by solving a bug I was affected by (SELinux preventing to add storage domain), removing the unattached hosted_storage and restarting ovirt-engine. It added it automatically with the VM as usual :) - Mail original - De: "Alexis HAUSER"

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted_Storage unattached

2016-08-09 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Aug 9, 2016 at 2:14 PM, Alexis HAUSER wrote: > Actually, I solved my problem by solving a bug I was affected by (SELinux > preventing to add storage domain), removing the unattached hosted_storage and > restarting ovirt-engine. > It added it

[ovirt-users] engine-backup and messages in web admin events pane

2016-08-09 Thread Gianluca Cecchi
Hello, having oVirt Engine Version: 4.0.0.6-1.el7.centos, when I run on engine VM a command like # engine-backup --mode=backup --scope=all --file=/root/engine-backup.archive_$(date +%d-%m-%Y) --log=/root/engine-backup_$(date +%d-%m-%Y).log Backing up: Notifying engine - Files - Engine database

[ovirt-users] problem setting up bonding via rest in ovirt 3.6.6.2

2016-08-09 Thread Sven Kieske
Hi, I'd like to setup host network in the following way: I have 4 interfaces: eth0, eno1, eno2, eno3 ovirtmgmt network resides on eth0 and is working. Now I want to setup a bonding with the slave interfaces eno2 and eno3 via the hosts "setupnetworks" function: URL:

[ovirt-users] LVM2 Thinprovisioned

2016-08-09 Thread Fernando Frediani
Hello all. When you use oVirt with a Block Storage the only option available to store de VMs is LVM. Does LVM in oVirt use Thinprovisoned (supported in LVM2) instead of having to use the SAN Thinprovisioned features ? Fernando ___ Users mailing

Re: [ovirt-users] LVM2 Thinprovisioned

2016-08-09 Thread Barak Korren
On 9 August 2016 at 15:16, Fernando Frediani wrote: > Hello all. > > When you use oVirt with a Block Storage the only option available to store > de VMs is LVM. > > Does LVM in oVirt use Thinprovisoned (supported in LVM2) instead of having > to use the SAN

[ovirt-users] ovirt-ha-agent and too many open files error

2016-08-09 Thread Gianluca Cecchi
Hello, I have a 4.0 test environment (single host with self hosted engine) where I have 6 VMs defined (5 running) and no much activity. I do't monitor this system very much. Now I have connected to it to evaluate upgrade to 4.0.1 and see that about 15 days ago the ovirt-ha-agent died because of

Re: [ovirt-users] problem setting up bonding via rest in ovirt 3.6.6.2

2016-08-09 Thread Juan Hernández
On 08/09/2016 05:14 PM, Sven Kieske wrote: > Hi, > > I'd like to setup host network in the following way: > > I have 4 interfaces: eth0, eno1, eno2, eno3 > > ovirtmgmt network resides on eth0 and is working. > > Now I want to setup a bonding with the slave interfaces > eno2 and eno3 via the