Re: [ovirt-users] ovirt 3.6 python sdk how to find logical network from a host nic?

2016-08-16 Thread Juan Hernández
On 08/16/2016 08:20 PM, Huan He (huhe) wrote: > Hi Juan, > > Thanks! It works. > > One more question, do you know how to do ³save network configuration² in > the api? I did the following > > Params.Action(force=1, check_connectivity=1, host_nics=host_nics) > > but the gui says the network

[ovirt-users] Gluster replication on 1Gb interfaces

2016-08-16 Thread Fernando Frediani
Hi all. I understand using 10Gb interfaces when using Gluster is advised for helping with data replication specially in situations where a node went down for a while and need to re-sync data. However can anyone tell if using one 1Gb interface dedicated for it in hosts with 1.8 TB of Raw

Re: [ovirt-users] Gluster replication on 1Gb interfaces

2016-08-16 Thread Edward Clay
We experienced severe performance degridation with a 5TB volume with 500GB of data on it. So much so that we went ahead and upgraded to 10GbE. Our setup was 1Gbe interface for all gluster communication and client access. We experience no performance hits when since switching to 10Gbe. On

Re: [ovirt-users] ovirt 3.6 python sdk how to find logical network from a host nic?

2016-08-16 Thread Huan He (huhe)
Hi Juan, Thanks! It works. One more question, do you know how to do ³save network configuration² in the api? I did the following Params.Action(force=1, check_connectivity=1, host_nics=host_nics) but the gui says the network configuration is not saved. I can¹t find any relevant params in the

Re: [ovirt-users] oVirt 4 with custom SSL-certificate and SPICE HTML5 browser client -> WebSocket error: Can't connect to websocket on URL: wss://ovirt.engine.fqdn:6100/

2016-08-16 Thread Jiri Belka
It does have logs, filenames "hide" real data. You should reveal logs and what each file is and which exact commands you were executing. Vague statements won't help much. It does work for me, there much be something strange in your setup but we cannot know what without details. j. -

Re: [ovirt-users] iSCSI Multipathing -> host inactive

2016-08-16 Thread Uwe Laverenz
Hi, Am 16.08.2016 um 09:26 schrieb Elad Ben Aharon: Currently, your host is connected through a single initiator, the 'Default' interface (Iface Name: default), to 2 targets: tgta and tgtb I see what you mean, but the "Iface Name" is somewhat irritating here, it does not mean that the wrong

Re: [ovirt-users] oVirt 4 with custom SSL-certificate and SPICE HTML5 browser client -> WebSocket error: Can't connect to websocket on URL: wss://ovirt.engine.fqdn:6100/

2016-08-16 Thread Jiri Belka
So, I used this for my own ca test: OWN CA AND OWN ENGINE KEY/CRT = 0> CA # awk '/my-/ || $1 ~ /^[^#]*_default/' /etc/pki/tls/openssl.cnf certificate = $dir/my-ca.crt# The CA certificate crl = $dir/my-ca.crl# The current CRL

Re: [ovirt-users] iSCSI Multipathing -> host inactive

2016-08-16 Thread Elad Ben Aharon
Currently, your host is connected through a single initiator, the 'Default' interface (Iface Name: default), to 2 targets: tgta and tgtb (Target: iqn.2005-10.org.freenas.ctl:tgta and Target: iqn.2005-10.org.freenas.ctl:tgtb). Hence, each LUN is exposed from the storage server via 2 paths. Since

[ovirt-users] Upgrade hosts/nodes from engine

2016-08-16 Thread Hanson
Hi Guys, Quick question, I have my nodes on a bond-bridge-privateVlan setup, and my engine on a bond-bridge-publicVlan setup for remote monitoring. Understandably, the nodes are complaining that they are failing updates. (They're on a private vlan, and only configured with IP's in that vlan,

Re: [ovirt-users] oVirt 4 with custom SSL-certificate and SPICE HTML5 browser client -> WebSocket error: Can't connect to websocket on URL: wss://ovirt.engine.fqdn:6100/

2016-08-16 Thread aleksey . maksimov
Oh yeah :) I mistakenly used a root certificate from a local CA for /etc/pki/ovirt-engine/apache-ca.pem. Now I understood, and it works. Thanks again. 16.08.2016, 16:15, "Jiri Belka" : > IMO you "owe" explanation what was wrong, so other users > could learn from your

Re: [ovirt-users] iSCSI Multipathing -> host inactive

2016-08-16 Thread Uwe Laverenz
Hi, Am 15.08.2016 um 16:53 schrieb Elad Ben Aharon: Is the iSCSI domain that supposed to be connected through the bond the current master domain? No, it isn't. An NFS share is the master domain. Also, can you please provide the output of 'iscsiadm -m session -P3' ? Yes, of course

Re: [ovirt-users] oVirt 4 with custom SSL-certificate and SPICE HTML5 browser client -> WebSocket error: Can't connect to websocket on URL: wss://ovirt.engine.fqdn:6100/

2016-08-16 Thread aleksey . maksimov
Jiri, I did not hide information. Tell me what the log file should show and I will show 16.08.2016, 10:29, "Jiri Belka" : > It does have logs, filenames "hide" real data. > > You should reveal logs and what each file is and > which exact commands you were executing. > > Vague

Re: [ovirt-users] oVirt Reports

2016-08-16 Thread Fernando Fuentes
Yaniv, Thanks for the reply. Didi, Dully noted! Thank you all for the reply. I got it all fixed. Regards, -- Fernando Fuentes ffuen...@txweather.org http://www.txweather.org On Tue, Aug 16, 2016, at 12:56 AM, Yaniv Dary wrote: > This looks like a DWH, not a reports issue. Are you sure you

Re: [ovirt-users] iSCSI Multipathing -> host inactive

2016-08-16 Thread Uwe Laverenz
Hi Elad, Am 16.08.2016 um 10:52 schrieb Elad Ben Aharon: Please be sure that ovirtmgmt is not part of the iSCSI bond. Yes, I made sure it is not part of the bond. It does seem to have a conflict between default and enp9s0f0/ enp9s0f1. Try to put the host in maintenance and then delete the

Re: [ovirt-users] oVirt 4 with custom SSL-certificate and SPICE HTML5 browser client -> WebSocket error: Can't connect to websocket on URL: wss://ovirt.engine.fqdn:6100/

2016-08-16 Thread aleksey . maksimov
Thank you, Jiri ! I did everything step by step and SPICE HTML5 browser client now works. 16.08.2016, 10:46, "Jiri Belka" : > So, > > I used this for my own ca test: > > OWN CA AND OWN ENGINE KEY/CRT > = > > 0> CA > > # awk '/my-/ || $1 ~

Re: [ovirt-users] oVirt 4 with custom SSL-certificate and SPICE HTML5 browser client -> WebSocket error: Can't connect to websocket on URL: wss://ovirt.engine.fqdn:6100/

2016-08-16 Thread Jiri Belka
IMO you "owe" explanation what was wrong, so other users could learn from your mistakes and this mailing-list archive would thus be beneficial for them when searching for help ;) Anyway, that's great news! j. - Original Message - From: "aleksey maksimov" To:

Re: [ovirt-users] oVirt 4 + Foreman

2016-08-16 Thread Juan Hernández
On 08/16/2016 11:58 AM, Arsène Gschwind wrote: > Hi, > > has anybody been able to configure Foreman with oVirt 4 ? When trying to > add Foreman as an external provider and test the login it always return > : Failed to communicate with the external provider, see log for > additional details. > >

Re: [ovirt-users] qos problem in ovirt python sdk

2016-08-16 Thread Juan Hernández
On 08/16/2016 03:52 AM, like...@cs2c.com.cn wrote: > Hello, > > I'm using ovirt3.6.7, and i want to use QoS function by restapi. But i > fount i can't update the qos to unlimited. > For example, i assigned a qos named qos1 to a vnic profile named > vprofile1, then i want to set the qos of

Re: [ovirt-users] edit gluster storage domain

2016-08-16 Thread Edward Clay
So I've run into an issue where I add "-obackup-volfile-servers=10.4.16.19:10.4.16.12" to the storage domain object and click ok. Then I get an error that says "Failed to connect Host hv5.domain.com to the Storage Domains SANB". Am I getting the mount option correct? Any thoughts on what I'm

Re: [ovirt-users] edit gluster storage domain

2016-08-16 Thread Nir Soffer
On Tue, Aug 16, 2016 at 7:28 PM, Edward Clay wrote: > So I've run into an issue where I add > "-obackup-volfile-servers=10.4.16.19:10.4.16.12" -o is added by vdsm on the host, try: backup-volfile-servers=10.4.16.19:10.4.16.12 > to the storage domain > object and

Re: [ovirt-users] edit gluster storage domain

2016-08-16 Thread Edward Clay
Thank. That did it. On 08/16/2016 10:44 AM, Nir Soffer wrote: > On Tue, Aug 16, 2016 at 7:28 PM, Edward Clay wrote: >> So I've run into an issue where I add >> "-obackup-volfile-servers=10.4.16.19:10.4.16.12" > -o is added by vdsm on the host, try: > >