Re: [ovirt-users] oVirt on a single server

2016-09-06 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Sep 6, 2016 at 12:34 AM, Christophe TREFOIS wrote: > So basically we need at least 2 nodes to enter the realm of testing and > maintained? I think some people occasionally use hosted-engine with local iSCSI storage on a single machine. AFAIK it's not tested by

Re: [ovirt-users] oVirt on a single server

2016-09-06 Thread Christophe TREFOIS
Personally my use case is that I have 4 machines with different specs and storage sizing. So I setup four DC with 1 host each. Then I have hosted engine on one of the hosts. Storage is local shared via NFS so that I can move VMs around. At this point we are not interested necessarily in HA.

Re: [ovirt-users] oVirt fails to install on nodes after moving engine to C7 host

2016-09-06 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Sep 6, 2016 at 6:08 AM, James wrote: > Hey, > > I moved our standalone engine from a C6 host to a C7 host and now it > wont install/setup oVirt nodes. It just responds with messages like > this: > > Host xxx.xxx.xxx installation failed. Unexpected connection

Re: [ovirt-users] oVirt fails to install on nodes after moving engine to C7 host

2016-09-06 Thread James
Thanks for your help! I've pasted the log lines requested below. Also worth noting that I tried upgrading it to 4.0 which I think has lead to some broken package versions. Everything seems to work, but there are some 4.0 packages installed. When trying to install 4.0 I followed the docs (yum

Re: [ovirt-users] oVirt on a single server

2016-09-06 Thread Barak Korren
On 6 September 2016 at 00:34, Christophe TREFOIS wrote: > So basically we need at least 2 nodes to enter the realm of testing and > maintained? > > If we’re talking pure oVirt here. The short answer is yes. The longer answer is more complex, but first a disclaimer,

Re: [ovirt-users] ovirt3.5 certificate problem

2016-09-06 Thread Fedele Stabile
Can anyone help me? I'm trying to upgrade my ovirt3.5 to centos 7 and then to ovirt 3.6 and I need to have a second node on wich execute hosted_engine    ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] oVirt fails to install on nodes after moving engine to C7 host

2016-09-06 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Sep 6, 2016 at 11:54 AM, James wrote: > Thanks for the info. It looks like everything is tied together (as it > should be) dependency wise, so downgrading otopi isn't going to be that > simple. > > [root@engine ~]# yum downgrade otopi-1.4.2-1.el7.centos >

Re: [ovirt-users] oVirt on a single server

2016-09-06 Thread Christophe TREFOIS
Hi, No, I move VMs around with an Export Storage domain. All NFS is exported only to the local machine. Nothing is “shared” between hosts. But because I want to export VMs, we use “shared” storage in oVirt instead of “local”. Best, -- Dr Christophe Trefois, Dipl.-Ing. Technical

Re: [ovirt-users] No SPM and the master data domain won't come up

2016-09-06 Thread Colin Coe
IIRC, a previous (recent) post stated that going from OVS to legacy was not supported. CC On Wed, Sep 7, 2016 at 3:49 AM, Logan Kuhn wrote: > During network testing last night I put one compute node into maintenance > mode and changed it's network from legacy to OVS, this

Re: [ovirt-users] oVirt fails to install on nodes after moving engine to C7 host

2016-09-06 Thread James
Thanks for the info. It looks like everything is tied together (as it should be) dependency wise, so downgrading otopi isn't going to be that simple. [root@engine ~]# yum downgrade otopi-1.4.2-1.el7.centos otopi-java-1.4.2-1.el7.centos Resolving Dependencies --> Running transaction check --->

Re: [ovirt-users] oVirt on a single server

2016-09-06 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Sep 6, 2016 at 9:53 AM, Christophe TREFOIS wrote: > Personally my use case is that I have 4 machines with different specs and > storage sizing. So I setup four DC with 1 host each. Then I have hosted > engine on one of the hosts. Storage is local shared via

Re: [ovirt-users] How can i installed ovirt engine with olderversion like 4.0.2.2 ?

2016-09-06 Thread ??????
I'am not an updated latest version,i want to install the previous version by"yum install",how can i to do?thank you. If I'm not mistaken, you can set the engine to maintenance mode then upgrade it to the latest version. @Philip Lo On Tuesday, September 6, 2016 6:07 PM, ??

Re: [ovirt-users] /var/run/ovirt-hosted-engine-ha/vm.conf not found

2016-09-06 Thread Pat Riehecky
It is, thanks for asking! Pat On 09/05/2016 02:58 AM, Roy Golan wrote: btw is the hosted engine VM is listed in the web admin? On 2 September 2016 at 16:40, Pat Riehecky > wrote: Hi Simone, Thanks for the follow up! I'll see about

Re: [ovirt-users] HELP Upgrade hypervisors from CentOS 6.8 to CentOS 7

2016-09-06 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Sep 6, 2016 at 4:25 PM, VONDRA Alain wrote: > I’ve just reinstall the host and have the same issue, here is the ERROR > messages from the vdsm logs : > > > > Thread-43::ERROR::2016-09-06 > 16:02:54,399::hsm::2551::Storage.HSM::(disconnectStorageServer) > Could not

Re: [ovirt-users] How can i installed ovirt engine with older version like 4.0.2.2 ?

2016-09-06 Thread KY LO
If I'm not mistaken, you can set the engine to maintenance mode then upgrade it to the latest version. @Philip Lo On Tuesday, September 6, 2016 6:07 PM, 转圈圈 <313922...@qq.com> wrote: Ovirt current version is 4.0.4 , How can i installed ovirt engine with older version like 4.0.2.2 ?

Re: [ovirt-users] Ovirt with bad IO performance

2016-09-06 Thread Gabriel Ozaki
Hi Yaniv This results is averange in sysbench, my machine for example gets 1.3905Mb/sec, i don't know how this test really works and i will search about it So i try to make a* bonnie++ test* ( reference http://support.commgate.net/index.php?/Knowledgebase/Article/View/212 ): Xenserver speeds:

Re: [ovirt-users] Moving Hosted Engine Disk

2016-09-06 Thread Charles Kozler
Hi Everyone - can anyone assist me? I'd really like to move HE off of the location it is right now without having to rebuild my entire datacenter. Is there anything I can do? Any documentation you can point me to? Thanks! On Sun, Aug 14, 2016 at 2:51 PM, Charles Kozler

Re: [ovirt-users] ovirt hosted-engine deploy never works

2016-09-06 Thread Osvaldo ALVAREZ POZO
Hello, Now I have 1 hoste_engine, 1 ovirt-node and 1 cluster How do i add a node to the cluster? Do I go to ovirt-engine and I add a node directly? or are there rpms to install fist? thanks Sincerily De: "Simone Tiraboschi" À: "alvarez"

Re: [ovirt-users] HELP Upgrade hypervisors from CentOS 6.8 to CentOS 7

2016-09-06 Thread Nir Soffer
On Tue, Sep 6, 2016 at 7:33 PM, VONDRA Alain wrote: > Great, I found it ! > > It was an initiator issue due to the reinstalling of the host. After a > re-configuration of the SAN, evrything works fine and I could Up the brand > new host with CentOS 7.2. I will reproduce the

Re: [ovirt-users] ovirt hosted-engine deploy never works

2016-09-06 Thread Osvaldo ALVAREZ POZO
Hello, Thanks for the reply but i did not understood the following part " Since 4.0 you can also choose to have your new host participating to the hosted-engine pool from the engine itself. " it's my first time using ovirt coud you explain? De: "Simone Tiraboschi"

Re: [ovirt-users] Cluster shows N/A in Dashboard

2016-09-06 Thread Alexander Wels
On Tuesday, September 6, 2016 3:00:37 PM EDT Gervais de Montbrun wrote: > Hey Folks, > > Anyone know why my cluster might be showing N/A in the Dashboard? > > > feedback-on-oVirt-engine-4.0.3-1.el7.centos > > Cheers, > Gervais Because clusters don't have a 'status' to display. We wanted to

Re: [ovirt-users] Cluster shows N/A in Dashboard

2016-09-06 Thread Gervais de Montbrun
Thanks! It looks like something is broken, so I am glad that this is normal. Cheers, Gervais > On Sep 6, 2016, at 3:03 PM, Alexander Wels wrote: > > On Tuesday, September 6, 2016 3:00:37 PM EDT Gervais de Montbrun wrote: >> Hey Folks, >> >> Anyone know why my cluster

[ovirt-users] Cluster shows N/A in Dashboard

2016-09-06 Thread Gervais de Montbrun
Hey Folks, Anyone know why my cluster might be showing N/A in the Dashboard? feedback-on-oVirt-engine-4.0.3-1.el7.centos Cheers, Gervais ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] ovirt hosted-engine deploy never works

2016-09-06 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Sep 6, 2016 at 6:19 PM, Osvaldo ALVAREZ POZO wrote: > Hello, > > Now I have 1 hoste_engine, 1 ovirt-node and 1 cluster > > How do i add a node to the cluster? > > Do I go to ovirt-engine and I add a node directly? or are there rpms to > install fist? > You have

[ovirt-users] mrtg/rrdtool graphs

2016-09-06 Thread Bill Bill
Is it possible to get basic graphs integrated into a tab on the VM details without having to deal with the reports engine? Just basic graphs that show perhaps cpu, bandwidth etc. ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Moving Hosted Engine Disk

2016-09-06 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Sep 6, 2016 at 7:40 PM, Charles Kozler wrote: > Hi Everyone - can anyone assist me? I'd really like to move HE off of the > location it is right now without having to rebuild my entire datacenter. Is > there anything I can do? Any documentation you can point me to?

Re: [ovirt-users] oVirt fails to install on nodes after moving engine to C7 host

2016-09-06 Thread James
Worked perfectly, thanks so much! On Tue, 6 Sep 2016, at 07:11 PM, Yedidyah Bar David wrote: > On Tue, Sep 6, 2016 at 11:54 AM, James wrote: > > Thanks for the info. It looks like everything is tied together (as it > > should be) dependency wise, so downgrading otopi

Re: [ovirt-users] oVirt on a single server

2016-09-06 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Sep 6, 2016 at 12:17 PM, Christophe TREFOIS wrote: > Hi, > > No, I move VMs around with an Export Storage domain. OK. > > All NFS is exported only to the local machine. > > Nothing is “shared” between hosts. But because I want to export VMs, we use > “shared”

Re: [ovirt-users] oVirt on a single server

2016-09-06 Thread Yaniv Kaul
On Tue, Sep 6, 2016 at 12:17 PM, Christophe TREFOIS < christophe.tref...@uni.lu> wrote: > Hi, > > No, I move VMs around with an Export Storage domain. > If you have enough disk and bandwidth, perhaps it makes more sense to set up Gluster as a shared storage? And then just pin VMs to specific

[ovirt-users] How can i installed ovirt engine with older version like 4.0.2.2 ?

2016-09-06 Thread ??????
Ovirt current version is 4.0.4 , How can i installed ovirt engine with older version like 4.0.2.2 ? Could I install it by "yum install"? Thank you.___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[ovirt-users] No SPM and the master data domain won't come up

2016-09-06 Thread Logan Kuhn
During network testing last night I put one compute node into maintenance mode and changed it's network from legacy to OVS, this caused issues and I changed it back. When I changed it back SPM contention started and neither became SPM, the logs are filled with this error message: 2016-09-06

Re: [ovirt-users] Cluster shows N/A in Dashboard

2016-09-06 Thread KY LO
Have you check the DNS? I once had this issue due to DNS went down. Thanks. @Philip On Wednesday, September 7, 2016 2:08 AM, Gervais de Montbrun wrote: Thanks! It looks like something is broken, so I am glad that this is normal. Cheers, Gervais > On Sep 6,

Re: [ovirt-users] Hung task finalizing live migration

2016-09-06 Thread Maton, Brett
Sorry just hit reply I'm seeing these errors in the logs which look related to the problem: 2016-09-07 06:46:35,123 ERROR [org.ovirt.engine.core.bll.tasks.CommandCallbacksPoller] (DefaultQuartzScheduler6) [19c58c0d] Failed invoking callback end method 'onFailed' for command