Re: [ovirt-users] unsuccessful hosted engine install

2017-06-05 Thread Brendan Hartzell
After letting this sit for a few days, does anyone have any ideas as to how to deal with my situation? Would anyone like me to send the SOS report directly to them? It's a 9MB file. If nothing comes up, I'm going to try and sift through the SOS report tonight, but I won't know what I'm trying

Re: [ovirt-users] Manually copying VM disks from FC data domain

2017-06-05 Thread Adam Litke
Hmm, try: pvscan /dev/vdc Use fdisk to see if partitions can be read. Also, when you copied the data with dd, did you use the oflag=fsync option? If not, your data could be cached in memory waiting to be flushed to disk even though the dd command completed. Try the copy again with

Re: [ovirt-users] windows 2016 drivers

2017-06-05 Thread Lev Veyde
It should be supported, we'll need to check that. On Mon, Jun 5, 2017 at 4:42 PM, wrote: > Hi, > > On Version 4.1.1.8-1.el7.centos,when trying to install > oirt-toolsSetup-4.1-3.fc24 on windows server 2016 get an error saying > operating system not compatible. > I was

[ovirt-users] windows 2016 drivers

2017-06-05 Thread suporte
Hi, On Version 4.1.1.8-1.el7.centos,when trying to install oirt-toolsSetup-4.1-3.fc24 on windows server 2016 get an error saying operating system not compatible. I was able to install oVirt-toolsSetup_4.0-1.fc223 but when trying to transfer files to the VM the network gets to slow until it

Re: [ovirt-users] oVirt gluster sanlock issue

2017-06-05 Thread Krutika Dhananjay
This seems like a case of O_DIRECT reads and writes gone wrong, judging by the 'Invalid argument' errors. The two operations that have failed on gluster bricks are: [2017-06-05 09:40:39.428979] E [MSGID: 113072] [posix.c:3453:posix_writev] 0-engine-posix: write failed: offset 0, [Invalid

Re: [ovirt-users] oVirt gluster sanlock issue

2017-06-05 Thread Abi Askushi
Hi Krutika, I am saying that I am facing this issue with 4k drives. I never encountered this issue with 512 drives. Alex On Jun 5, 2017 14:26, "Krutika Dhananjay" wrote: > This seems like a case of O_DIRECT reads and writes gone wrong, judging by > the 'Invalid argument'

Re: [ovirt-users] Can't access ovirt-engine webpage

2017-06-05 Thread Thomas Wakefield
> On Jun 5, 2017, at 2:24 AM, Yedidyah Bar David wrote: > > On Mon, Jun 5, 2017 at 4:44 AM, Thomas Wakefield wrote: >> After a reboot I can’t access the management ovirt-engine webpage anymore. >> >> >> server.log line that looks bad: >> >> 2017-06-04

Re: [ovirt-users] oVirt gluster sanlock issue

2017-06-05 Thread Abi Askushi
Hi Sahina, Attached are the logs. Let me know if sth else is needed. I have 5 disks (with 4K physical sector) in RAID5. The RAID has 64K stripe size at the moment. I have prepared the storage as below: pvcreate --dataalignment 256K /dev/sda4 vgcreate --physicalextentsize 256K gluster /dev/sda4

Re: [ovirt-users] oVirt gluster sanlock issue

2017-06-05 Thread Sahina Bose
Can we have the gluster mount logs and brick logs to check if it's the same issue? On Sun, Jun 4, 2017 at 11:21 PM, Abi Askushi wrote: > I clean installed everything and ran into the same. > I then ran gdeploy and encountered the same issue when deploying engine. >

Re: [ovirt-users] windows 2016 drivers

2017-06-05 Thread suporte
Hi, Ok, thanks, I'll try that one. De: "Lev Veyde" Para: supo...@logicworks.pt Cc: "ovirt users" Enviadas: Segunda-feira, 5 De Junho de 2017 15:15:56 Assunto: Re: [ovirt-users] windows 2016 drivers Hi, The latest version and the one that support

Re: [ovirt-users] Hosted-Engine Deploy - Error Creating a Storage Domain

2017-06-05 Thread Sandro Bonazzola
On Fri, Jun 2, 2017 at 6:16 PM, Langley, Robert wrote: > Any progress? > Nir? Allon? Tal? > > > One thing that has been going through my mind is whether oVirt allows a > GlusterFS storage domain to work with multiple CPU types? > Sahina? > The two dedicated

Re: [ovirt-users] unsuccessful hosted engine install

2017-06-05 Thread Simone Tiraboschi
On Mon, Jun 5, 2017 at 3:57 PM, Brendan Hartzell wrote: > After letting this sit for a few days, does anyone have any ideas as to > how to deal with my situation? Would anyone like me to send the SOS report > directly to them? It's a 9MB file. > > If nothing comes up, I'm

Re: [ovirt-users] windows 2016 drivers

2017-06-05 Thread Petr Matyáš
Hello, when using guest tools from here [1] it really complains about unsupported Windows version. But there is different version downstream, so maybe this is not latest version? [1] - http://resources.ovirt.org/pub/ovirt-4.1/iso/oVirt-toolsSetup/ On 06/05/2017 04:02 PM, Lev Veyde wrote:

Re: [ovirt-users] windows 2016 drivers

2017-06-05 Thread Lev Veyde
Hi, The latest version and the one that support 2016 is 4.1-5. You can get it from here: http://plain.resources.ovirt.org/pub/ovirt-4.1/iso/oVirt-toolsSetup/oVirt-toolsSetup-4.1-5.fc24.iso The issue is that it's currently missing from el7 thus the issue. On Mon, Jun 5, 2017 at 5:02 PM, Lev

Re: [ovirt-users] Can't access ovirt-engine webpage

2017-06-05 Thread Yedidyah Bar David
On Mon, Jun 5, 2017 at 4:44 AM, Thomas Wakefield wrote: > After a reboot I can’t access the management ovirt-engine webpage anymore. > > > server.log line that looks bad: > > 2017-06-04 21:35:55,652-04 ERROR > [org.jboss.as.controller.management-operation]

Re: [ovirt-users] Seamless SAN HA failovers with oVirt?

2017-06-05 Thread Dan Yasny
As soon as yous NAS goes down, qemu running the VMs will start getting EIO errors and VMs will pause, so as to not lose any data. If the NAS upgrade isn't a very long procedure, you might as well complete the updates, enable the NAS, and unpause the VMs. On Mon, Jun 5, 2017 at 5:47 PM, Matthew

Re: [ovirt-users] Hosted-Engine Deploy - Error Creating a Storage Domain

2017-06-05 Thread Langley, Robert
I have good news. With the IOProcess connection, I was suspecting maybe it would be something with the system (BIOS related). The Dell PE R730 was at BIOS version 2.2.5 and there was an update in April to version 2.4.3 (with another inbetween these two). There were a couple of fixes between the

[ovirt-users] disaster recovery, connecting to existing storage domains from new engine

2017-06-05 Thread Thomas Wakefield
Is it possible to force a connection to existing storage domains from a new engine? I have a cluster that I can’t get the web console to restart, but everything else is working. So I want to know if it’s possible to just remount those storage domains to the new engine? Also, how do I clear

Re: [ovirt-users] oVirt gluster sanlock issue

2017-06-05 Thread Abi Askushi
The question that rises is what is needed to make gluster aware of the 4K physical sectors presented to it (the logical sector is also 4K). The offset (127488) at the log does not seem aligned at 4K. Alex On Mon, Jun 5, 2017 at 2:47 PM, Abi Askushi wrote: > Hi Krutika,

Re: [ovirt-users] oVirt gluster sanlock issue

2017-06-05 Thread Abi Askushi
Also when testing with dd i get the following: *Testing on the gluster mount: * dd if=/dev/zero of=/rhev/data-center/mnt/glusterSD/10.100.100.1:_engine/test2.img oflag=direct bs=512 count=1 dd: error writing β/rhev/data-center/mnt/glusterSD/10.100.100.1:_engine/test2.imgβ: *Transport endpoint is

Re: [ovirt-users] Nested KVM for oVirt 4.1.2

2017-06-05 Thread ovirt
I want to test oVirt with real hardware, no more nested VMs. 3 hosts, each vm will be Fedora (maybe CentOS, I prefer Fedora) Since I don't want a nested setup, I assume the engine will require a 4th vm. What is the install process? On 2017-06-05 16:13, ov...@fateknollogee.com wrote: I want

Re: [ovirt-users] Nested KVM for oVirt 4.1.2

2017-06-05 Thread ovirt
I want to test oVirt with real hardware, no more nested VMs. 3 hosts, each vm will be Fedora (maybe CentOS, I prefer Fedora) What is the install process? On 2017-05-30 02:42, Sandro Bonazzola wrote: On Tue, May 30, 2017 at 5:18 AM, wrote: Sandro, If & when one

[ovirt-users] Seamless SAN HA failovers with oVirt?

2017-06-05 Thread Matthew Trent
I'm using two TrueNAS HA SANs (FreeBSD-based ZFS) to provide storage via NFS to 7 oVirt boxes and about 25 VMs. For SAN system upgrades I've always scheduled a maintenance window, shut down all the oVirt stuff, upgraded the SANs, and spun everything back up. It's pretty disruptive, but I

Re: [ovirt-users] unsuccessful hosted engine install

2017-06-05 Thread Brendan Hartzell
As requested, The output of ovirt-hosted-engine-cleanup [root@node-1 ~]# ovirt-hosted-engine-cleanup This will de-configure the host to run ovirt-hosted-engine-setup from scratch. Caution, this operation should be used with care. Are you sure you want to proceed? [y/n] y -=== Destroy

Re: [ovirt-users] Hosted-Engine Deploy - Error Creating a Storage Domain

2017-06-05 Thread Langley, Robert
FYI: My miss. Firewall port for VDSM needed to be added to my zone(s). Yay! The host is now in GREEN status within the Default Cluster. Sent using OWA for iPhone From: Langley, Robert Sent: Monday, June 5, 2017 5:16:51 PM To: Sandro Bonazzola; Sahina Bose Cc:

Re: [ovirt-users] Building oVirt engine on Debian

2017-06-05 Thread Leni Kadali Mutungi
Setup was successful. Attached is the message I received. I didn't mind the firewalld bits since I don't have that installed. However all the ovn-* commands didn't work. I tried locating their equivalents, thinking that they could be in the ovirt_engine folder or something along those lines. The

Re: [ovirt-users] Docker images for oVirt engine

2017-06-05 Thread Jason Brooks
> > Once the images are built, you can deploy the complete oVirt application > running this: > > make deploy This is awesome, I've been playing w/ this on a centos host running origin 1.5.1. I've gotten stopped when I've tried to approve the host in the engine, that fails with an error message