Re: [ovirt-users] ovirt 4.1 hosted engine hyper converged on glusterfs 3.8.10 : "engine" storage domain alway complain about "unsynced" elements

2017-07-24 Thread yayo (j)
Hi, UI refreshed but problem still remain ... No specific error, I've only these errors but I've read that there is no problem if I have this kind of errors: 2017-07-24 15:53:59,823+02 INFO [org.ovirt.engine.core.vdsbroker.gluster.GlusterServersListVDSCommand] (DefaultQuartzScheduler2)

Re: [ovirt-users] ovirt 4.1 hosted engine hyper converged on glusterfs 3.8.10 : "engine" storage domain alway complain about "unsynced" elements

2017-07-24 Thread yayo (j)
> > All these ip are pingable and hosts resolvible across all 3 nodes but, >> only the 10.10.10.0 network is the decidated network for gluster (rosolved >> using gdnode* host names) ... You think that remove other entries can fix >> the problem? So, sorry, but, how can I remove other entries? >>

[ovirt-users] oVirt and Foreman

2017-07-24 Thread Davide Ferrari
Hello list is anybody successfully using oVirt + Foreman for VM creation + provisioning? I'm using Foremn (latest version, 1.15.2) with latest oVirt version (4.1.3) but I'm encountering several problem, especially related to disks. For example: - cannot create a VM with multiple disks

[ovirt-users] [Italy] oVirt Live Installation and Maintenance event

2017-07-24 Thread Sandro Bonazzola
Hi, just an highlight on an event happening in Italy on August 2nd: Sogno (oVirtuale) di una notte di mezza estate It will be in Bergamo and will last 2.5 hours. During the event you'll be able to assist to a live install

Re: [ovirt-users] oVirt and Foreman

2017-07-24 Thread Oved Ourfali
CC-ing Ohad and Ivan from the Foreman team to take a look. Also, by default, RHV 4.1 will use v4 of the api, so you have to use a URL in Foreman that uses v3 (as Foreman doesn't support v4 yet). I assume that's not your issue, otherwise you would have encountered more basic issues. Also, can

Re: [ovirt-users] ovirt 4.1 hosted engine hyper converged on glusterfs 3.8.10 : "engine" storage domain alway complain about "unsynced" elements

2017-07-24 Thread Kasturi Narra
Hi, Regarding the UI showing incorrect information about engine and data volumes, can you please refresh the UI and see if the issue persists plus any errors in the engine.log files ? Thanks kasturi On Sat, Jul 22, 2017 at 11:43 AM, Ravishankar N wrote: > > On

Re: [ovirt-users] NullPointerException when changing compatibility version to 4.0

2017-07-24 Thread Marcel Hanke
Hi, no there are no pending changes. The current cluster is 3.6 right. The strange thing is, that the change to 4.0 worked on 6 other clusters before without a problem. On Monday, July 24, 2017 08:53:40 AM Michal Skrivanek wrote: > > On 24 Jul 2017, at 08:23, Marcel Hanke

Re: [ovirt-users] Problemas with ovirtmgmt network used to connect VMs

2017-07-24 Thread FERNANDO FREDIANI
Hello Edward, this happened again today and I was able to check more details. So: - The VM stopped passing any network traffic. - Checking 'brctl showmacs ovirtmgmt' it showed the VM's mac address missing. - I then went to oVirt Engine, under VM's 'Network Interfaces' tab, clicked Edit and

[ovirt-users] Problems with oVirt3.5 engine + CentOS6 Host

2017-07-24 Thread Antonio Sebastian Salles M.
Hello friends, Since a few days I've been trying to register a CentOS 6 host on an oVirt 3.5 engine, but I have not been able to finish the process successfully. I copied the ssh keys and lifted vdsmd without problems, then tried via firefox with admin portal to integrate it, but without success.

Re: [ovirt-users] ovirt 4.1 hosted engine hyper converged on glusterfs 3.8.10 : "engine" storage domain alway complain about "unsynced" elements

2017-07-24 Thread Kasturi Narra
These errors are because not having glusternw assigned to the correct interface. Once you attach that these errors should go away. This has nothing to do with the problem you are seeing. sahina any idea about engine not showing the correct volume info ? On Mon, Jul 24, 2017 at 7:30 PM, yayo (j)

Re: [ovirt-users] NullPointerException when changing compatibility version to 4.0

2017-07-24 Thread Michal Skrivanek
> On 24 Jul 2017, at 09:37, Marcel Hanke wrote: > > Hi, > no there are no pending changes. The current cluster is 3.6 right. > The strange thing is, that the change to 4.0 worked on 6 other clusters > before > without a problem. it’s often a single or few VMs which are

Re: [ovirt-users] NullPointerException when changing compatibility version to 4.0

2017-07-24 Thread Staniforth, Paul
Hello, I had trouble changing the compatibility level when VMs had HA enabled, I can't remember what the error message was but it was quite obscure. I had to disable HA for any VMs while I upgraded the compatibility level. Regards, Paul S.

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.1 additional hosted-engine deploy setup on another host not working

2017-07-24 Thread Yaniv Kaul
On Mon, Jul 24, 2017 at 1:49 PM, TranceWorldLogic . < tranceworldlo...@gmail.com> wrote: > Thanks Kasturi, > > Would you please update note or prerequisite in below link ? > http://www.ovirt.org/documentation/self-hosted/chap-Installing_Additional_ > Hosts_to_a_Self-Hosted_Environment/ > We'd be

Re: [ovirt-users] Problemas with ovirtmgmt network used to connect VMs

2017-07-24 Thread FERNANDO FREDIANI
Not tried this yet Edwardh, but will do at next time it happens. THe source mac address should be the mac as the VM. I don't see any reason for it to change from within the VM ou outside. What type of things would make the bridge stop learning a given VM mac address ? Fernando On

[ovirt-users] Ovirt 4.1 additional hosted-engine deploy setup on another host not working

2017-07-24 Thread TranceWorldLogic .
Hi, I want to add another host to hosted-engine. Hence I tried to follow steps as shown in below link: http://www.ovirt.org/documentation/self-hosted/chap-Installing_Additional_Hosts_to_a_Self-Hosted_Environment/ Topic : *Adding an Additional Self-Hosted Engine Host* But I not found any

Re: [ovirt-users] NullPointerException when changing compatibility version to 4.0

2017-07-24 Thread Marcel Hanke
Hi, due to the nullpointerException i can't figur out with of the over 1000 vm is failing, do you have an idea how to get the broken one? The one before the Exception is fine and the next one in the db also. On Monday, July 24, 2017 01:12:01 PM Michal Skrivanek wrote: > > On 24 Jul 2017, at

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.1 additional hosted-engine deploy setup on another host not working

2017-07-24 Thread Kasturi Narra
Hi, This option appears in the host tab only when HostedEngine vm and hosted_storage is present in the UI. Before adding another host make sure that you add your first data domain to the UI which will automatically import HostedEngine vm and hosted_storage. Once these two are imported you

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.1 additional hosted-engine deploy setup on another host not working

2017-07-24 Thread TranceWorldLogic .
Thanks Kasturi, Would you please update note or prerequisite in below link ? http://www.ovirt.org/documentation/self-hosted/chap-Installing_Additional_Hosts_to_a_Self-Hosted_Environment/ On Mon, Jul 24, 2017 at 4:09 PM, Kasturi Narra wrote: > Hi, > > This option appears

Re: [ovirt-users] NullPointerException when changing compatibility version to 4.0

2017-07-24 Thread Michal Skrivanek
> On 24 Jul 2017, at 13:39, Marcel Hanke wrote: > > Hi, > due to the nullpointerException i can't figur out with of the over 1000 vm is > failing, do you have an idea how to get the broken one? > The one before the Exception is fine and the next one in the db also. It’s