Re: [ovirt-users] problem installing/upgrading hosts after 3.6 to 4.0 update

2017-10-10 Thread Jorick Astrego
Hi, After digging through the mailinglist I see more issues with ovirt 4.0 on Centos 7.4. So I'm now going to try redeploying the nodes with 7.3 and go from there as I experienced I first have to upgrade to 4.0 before upgrading to 4.1. A bit of a hassle, maybe put a notice to use Centos 7.3

[ovirt-users] multipath configuration for local disks?

2017-10-10 Thread Matthias Leopold
hi, i'm using three different generations of hardware for my oVirt hypervisor hosts. they are not exactly the "same", but very "similar". - all were installed with oVirt Node 4.1.x installers - all have (2-4) local SSD disks for oVirt Node OS - all were configured with manual partitioning and

[ovirt-users] problem installing/upgrading hosts after 3.6 to 4.0 update

2017-10-10 Thread Jorick Astrego
Hi, It was time to upgrade our ancient ovirt 3.6 to 4.0 (and then to 4.1), but I'm having some issues in our test environment. After upgrading the engine, I try to reinstall a fresh provisioned Centos 7.4 node but it fails on the vdsm service. When debugging I see in the log that the step

Re: [ovirt-users] multipath configuration for local disks?

2017-10-10 Thread Yaniv Kaul
On Oct 10, 2017 12:23 PM, "Matthias Leopold" < matthias.leop...@meduniwien.ac.at> wrote: hi, i'm using three different generations of hardware for my oVirt hypervisor hosts. they are not exactly the "same", but very "similar". - all were installed with oVirt Node 4.1.x installers - all have

Re: [ovirt-users] Info on manual operations after removing FC storage domain

2017-10-10 Thread Yaniv Kaul
On Oct 6, 2017 2:41 PM, "Gianluca Cecchi" wrote: Hello, I'm relocating some disks from some storage domains to other ones. At the end I'm going to remove source storage domains. All the SD involved are FC and the hosts are CentOS 7.4 I see that after removing an SD

Re: [ovirt-users] Maximum storage per VM?

2017-10-10 Thread Yaniv Kaul
On Fri, Oct 6, 2017 at 10:24 PM, Dmitri Chebotarov wrote: > Hello > > I'm trying to find any info on how much storage I can attach to a VM. > > Is there a recommended/maximum for number of disks and maximum disk size? > Disk count depends on the interface - IDE - very few,

Re: [ovirt-users] Maximum storage per VM?

2017-10-10 Thread Dmitri Chebotarov
Good Morning I'm using virtio-scsi (also tried virtio), not using IDE (doesn't IDE have 4 devices limit? it's long time since I used IDE...). This is for servers hosting own/nextCloud and Samba for a small/medium groups with large datasets (60-80TB) per server. If ovirt-scsi allows to attach

[ovirt-users] ovirt-engine-extension-aaa-ldap active directory

2017-10-10 Thread nicola.gentile.to
Hi, I have a problem. Suddenly from the user portal the users of AD not login and displays the error: server_error: Unexpected comma or semicolon found at the end of the DN string. Also, from Admin Portal ->Users when I try to add a user of AD I don't see the sub domain Also, I try to

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-extension-aaa-ldap active directory

2017-10-10 Thread nicola.gentile.to
Sorry I forgot the attachment Nick Il 10/10/2017 14:50, nicola.gentile.to ha scritto: Hi, I have a problem. Suddenly from the user portal the users of AD not login and displays the error: server_error: Unexpected comma or semicolon found at the end of the DN string. Also, from Admin

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-extension-aaa-ldap active directory

2017-10-10 Thread Luca 'remix_tj' Lorenzetto
Can you post the file? Luca On Tue, Oct 10, 2017 at 3:32 PM, nicola gentile wrote: > in my /etc/ovirt-engine/aaa/polito.it.properties the DN is written correctly: > > vars.user = CN=myuser,OU=spuser,DC=dom,DC=it > > I don't have ldap search. > > 2017-10-10 15:19

Re: [ovirt-users] multipath configuration for local disks?

2017-10-10 Thread Matthias Leopold
Am 2017-10-10 um 12:53 schrieb Yaniv Kaul: On Oct 10, 2017 12:23 PM, "Matthias Leopold" > wrote: hi, i'm using three different generations of hardware for my oVirt hypervisor hosts. they are not

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-extension-aaa-ldap active directory

2017-10-10 Thread nicola gentile
in my /etc/ovirt-engine/aaa/polito.it.properties the DN is written correctly: vars.user = CN=myuser,OU=spuser,DC=dom,DC=it I don't have ldap search. 2017-10-10 15:19 GMT+02:00 Luca 'remix_tj' Lorenzetto : > Hello Nicola, > > i don't see anything strange in your setup.

Re: [ovirt-users] Info on manual operations after removing FC storage domain

2017-10-10 Thread Gianluca Cecchi
On Tue, Oct 10, 2017 at 1:29 PM, Yaniv Kaul wrote: > > > On Oct 6, 2017 2:41 PM, "Gianluca Cecchi" > wrote: > > Hello, > I'm relocating some disks from some storage domains to other ones. > At the end I'm going to remove source storage domains. > All

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-extension-aaa-ldap active directory

2017-10-10 Thread Luca 'remix_tj' Lorenzetto
On Tue, Oct 10, 2017 at 4:06 PM, nicola gentile wrote: > include = > > vars.domain = dom.it > vars.user = CN=myuser,OU=spuser,DC=dom,DC=it > vars.password = x > > pool.default.auth.simple.bindDN = ${global:vars.user} > pool.default.auth.simple.password =

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-extension-aaa-ldap active directory

2017-10-10 Thread Luca 'remix_tj' Lorenzetto
Hello Nicola, i don't see anything strange in your setup. Can you check if DN in files /etc/ovirt-engine/aaa/polito.it*.properties are written correctly? Can you also check with a ldapsearch if there is something strange in your LDAP entry? I found that some users were not logging in

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 and EL 7.4

2017-10-10 Thread Jorick Astrego
Hi, I've redeployed a node with 7.3 to fix this issue but got the same errors with ovirt 4.0. MainThread::DEBUG::2017-10-10 18:30:30,945::upgrade::90::upgrade::(apply_upgrade) Running upgrade upgrade-unified-persistence MainThread::DEBUG::2017-10-10

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-extension-aaa-ldap active directory

2017-10-10 Thread Martin Perina
Hi, most probably you are affected by [1], so could you please check certificates on all your AD servers? You can verify using following command: ovirt-engine-extensions-tool --log-level=FINEST aaa login-user --user-name= --profile= Thanks Martin [1]

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-extension-aaa-ldap active directory

2017-10-10 Thread Luca 'remix_tj' Lorenzetto
On Tue, Oct 10, 2017 at 4:41 PM, nicola gentile wrote: > I run the command you suggest > ldapsearch -h domaincontroller.dom.it -b "dc=dom,dc=it" -D u...@dom.it > -W -x sAMAccountName=user_to_search userPrincipalName | grep > userPrincipalName > > This is the result: >

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-extension-aaa-ldap active directory

2017-10-10 Thread nicola gentile
yes is AD. Nick 2017-10-10 16:41 GMT+02:00 nicola gentile : > I run the command you suggest > ldapsearch -h domaincontroller.dom.it -b "dc=dom,dc=it" -D u...@dom.it > -W -x sAMAccountName=user_to_search userPrincipalName | grep > userPrincipalName > > This is the

[ovirt-users] Help with SSL

2017-10-10 Thread ~Stack~
Greetings, OS: Scientific Linux 7.3 Ovirt: 4.1.6.2-1.el7.centos Foreman: 1.16.0-RC1 I updated my OVirt SSL cert from a self-signed to a purchased one using the directions here: https://www.ovirt.org/documentation/admin-guide/appe-oVirt_and_SSL/ Everything seems to work from the web interface.

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.2 Fencing problems

2017-10-10 Thread Martin Perina
Hi, according to error and source codes you are using either oVirt 4.2 Alpha or some nightly build, right? The error has already been fixed, so you need to wait for oVirt 4.2 Beta or upgrade to some recent nighlty build. Anyway please be aware that we cannot yet recommend using 4.2 Alpha/nightly

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.2 Fencing problems

2017-10-10 Thread Maton, Brett
Ok no problem, This is a testlab setup, I'll give the nightly a go. Thanks, Brett On 10 October 2017 at 07:48, Martin Perina wrote: > Hi, > > according to error and source codes you are using either oVirt 4.2 Alpha > or some nightly build, right? The error has already

[ovirt-users] VM Serial Port connection to network port

2017-10-10 Thread Gagandeep Arora
Hi, Is it possible to configure a VM with a serial port connecting to network port in client mode? Can someone point me in the right direction on how to do this in ovirt. We are running ovirt-4.0.6.3-1.1. Regards, Gagan ___ Users mailing list