Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-26 Thread Yaniv Kaul
On Dec 26, 2017 10:49 PM, "Alex Bartonek" wrote: I have a dl360 g5 with a Xeon 5160 cpu, installed 4.2, Win 7 64 bit in a VM. Installed the virtio drivers also. Plain jane Win 7 setup, nothing extra. Installed Blue Iris. When I run Blue Iris, it blue screens. Anyone got

Re: [ovirt-users] OVS error logs after upgrade to 4.2

2017-12-26 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Dec 26, 2017 at 8:35 AM, Misak Khachatryan wrote: > Hi, > > After upgrade to 4.2 I started getting this error from engine: > > /etc/cron.daily/logrotate: > > 2017-12-25T23:12:02Z|1|unixctl|WARN|failed to connect to > /var/run/openvswitch/ovnnb_db.19883.ctl >

Re: [ovirt-users] VDSM version is not supported for FirewallD

2017-12-26 Thread Martin Perina
If you want to use firewalld on 4.0/4.1 clusters then you need to upgrade your packages on hosts inside those clusters to 4.2 (which means VDSM version higher than 4.20) On Tue, Dec 26, 2017 at 2:14 AM, 潘友明 wrote: > Hi: > > I recently built ovirt, which I compiled through

Re: [ovirt-users] Update to 4.2.0 failing in db check

2017-12-26 Thread Jiri Slezka
Hi, I have been also bitten by this bug :-) I am also using template with subtemplate. Can I workaround this somehow or should I wait until fkvalidator fix is released? Cheers, Jiri On 12/21/2017 03:19 PM, Giorgio Biacchi wrote: > On 12/21/2017 11:24 AM, Sandro Bonazzola wrote: >> >> >>

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.2 and host console

2017-12-26 Thread Gianluca Cecchi
On Sat, Dec 23, 2017 at 11:18 AM, Gianluca Cecchi wrote: > On Fri, Dec 22, 2017 at 10:22 PM, Sandro Bonazzola > wrote: > >> >> >> Il 22 Dic 2017 10:12 PM, "Yaniv Kaul" ha scritto: >> >> >> >> On Dec 22, 2017 7:33 PM, "Gianluca

[ovirt-users] Assign external IP to VM

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
Need some guidance on this one. Config: 1U with 2 NICs. NIC 1 plugged to local switch - gets local IP NIC 2 plugged direct to cable modem - need to set IP inside VM to public static IP VM will be CentOS, already know how to configure NIC once I can get the 2nd NIC assigned to it. Do I use PCI

[ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
I have a dl360 g5 with a Xeon 5160 cpu, installed 4.2, Win 7 64 bit in a VM. Installed the virtio drivers also. Plain jane Win 7 setup, nothing extra. Installed Blue Iris. When I run Blue Iris, it blue screens. Anyone got Blue Iris to work under 4.2 in a Windows

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-26 Thread Blaster
I have Blue Iris running on oVirt 3.6.3 under Windows 7 just fine. It blue screens under 3.6.3 and Windows 10 though. I am in the process of upgrading to 4.2. > On Dec 26, 2017, at 2:48 PM, Alex Bartonek wrote: > > I have a dl360 g5 with a Xeon 5160 cpu, installed 4.2, Win

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
This is a first time install of 4.2, first time build of a Win 7 64bit vm, first time oVirt user. :-) Blue Iris works fine under XenServer but thats what I'm migrating away from. VM is nothing special. 4gb ram assigned, OS set as "Win 7 64 bit", 1 virtual cpu everything else is default.

Re: [ovirt-users] Assign external IP to VM

2017-12-26 Thread Donny Davis
Looks like you are trying to use SR-IOV. Did you enable iommu on the hypervisors? Do your hypervisors support SR-IOV. On Tue, Dec 26, 2017 at 5:38 PM, Alex Bartonek wrote: > Need some guidance on this one. > > Config: > 1U with 2 NICs. > NIC 1 plugged to local switch - gets

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-26 Thread Donny Davis
http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2016-July/074936.html On Tue, Dec 26, 2017 at 6:07 PM, Alex Bartonek wrote: > This is a first time install of 4.2, first time build of a Win 7 64bit vm, > first time oVirt user. :-) > Blue Iris works fine under XenServer but thats what

Re: [ovirt-users] Assign external IP to VM

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
basically, NIC 1 is internal network access to the VM via shell or whatever protocol, vnc etc. NIC 2 is the public facing IP. My webserver will access/will be accessed via NIC 2. Sent with [ProtonMail](https://protonmail.com) Secure Email. > Original Message > Subject: Re:

Re: [ovirt-users] Assign external IP to VM

2017-12-26 Thread Blaster
You're over thinking this.  Just create an ifcfg script just enough so the interface plumbs, with no IP, then add it do your datacenter, with something like dmz or internet as it's name.  Then add the NIC to the VM and plumb it up. Since there's no IP plumbed in the hypervisor, there's no way

Re: [ovirt-users] Assign external IP to VM

2017-12-26 Thread Edward Haas
It is not clear what you did exactly, but, if I try to summarize, this setup should work for you: - Create a network (network->networks) and mark it as a VM network. - Create a vNIC profile (network->networks->[network]->Vnic Profiles. - Attach the network on the relevant NIC on your host

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
Yep..found that already. Still have the same issue. TBH, I'm looking at ZoneMinder. I used to use it instead of Blue Iris a few years back. If that works, even better. If someone were to find a fix for Blue Iris, that would be nice also. Sent with [ProtonMail](https://protonmail.com)

Re: [ovirt-users] Assign external IP to VM

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
Yes, enabled io-mmu. I'm not sure if what I'm doing is right though. So if there is a better way of accomplishing what I'm trying to do, send me to some reading material so I dont take up too much of everyone's time. I'll read up on it. If its a simple do-this-and-that, then I'll try it.

Re: [ovirt-users] 4.2: Can't add local storage

2017-12-26 Thread Fred Rolland
What about this chapter: https://www.ovirt.org/documentation/admin-guide/chap-Storage/#preparing-and-adding-local-storage On Wed, Dec 27, 2017 at 8:56 AM, Yaniv Kaul wrote: > > > On Dec 27, 2017 5:33 AM, "Blaster" wrote: > > On 12/24/2017 11:58 PM,

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
Yea I'm going to have to find a way to run Blue Iris in Win 7. Zoneminder, while free, just isn't as good. Sent from ProtonMail mobile Original Message On Dec 26, 2017, 8:10 PM, Alex Bartonek wrote: > Yep..found that already. Still have the same issue. TBH, I'm looking at

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-26 Thread Yaniv Kaul
On Wed, Dec 27, 2017 at 1:07 AM, Alex Bartonek wrote: > This is a first time install of 4.2, first time build of a Win 7 64bit vm, > first time oVirt user. :-) > Blue Iris works fine under XenServer but thats what I'm migrating away > from. > > VM is nothing special. 4gb ram

Re: [ovirt-users] Assign external IP to VM

2017-12-26 Thread Donny Davis
Are you using built in nics on your hypervisor? If so, then pci passthrough will likely pass both as they as possibly on the same pci device. At least that is how my dells work. Honestly you should just be able to put nic two on its own network untagged and then assign that network to the

Re: [ovirt-users] 4.2: Can't add local storage

2017-12-26 Thread Blaster
On 12/24/2017 11:58 PM, Sandro Bonazzola wrote: Il 24 Dic 2017 18:28, "Blaster" > ha scritto: Fresh install of 4.2 self hosted engine. Right after install, I tried to add local storage.  I tried to put the hosted engine VM into

Re: [ovirt-users] OVS error logs after upgrade to 4.2

2017-12-26 Thread Misak Khachatryan
Hi, It's not on log file, it's from automatic email sent by cron daemon. This one from logrotate. I'd like to migrate my network to OVS, but as i can't find any guide for that, it's a bit scary. Best regards, Misak Khachatryan On Tue, Dec 26, 2017 at 3:29 PM, Dan Kenigsberg

Re: [ovirt-users] 4.2: Can't add local storage

2017-12-26 Thread Yaniv Kaul
On Dec 27, 2017 5:33 AM, "Blaster" wrote: On 12/24/2017 11:58 PM, Sandro Bonazzola wrote: Il 24 Dic 2017 18:28, "Blaster" ha scritto: Fresh install of 4.2 self hosted engine. Right after install, I tried to add local storage. I tried to put the