Re: [ovirt-users] Unable to deploy hosted engine to other hosts

2018-02-02 Thread Andy
Sorry bad habit.community!!! On Friday, February 2, 2018, 4:11:50 AM EST, Sandro Bonazzola wrote: 2018-02-02 2:31 GMT+01:00 Andy : Support, Hi Andy, just a note this is not Support, this is Community :-)   I am having a problem with

Re: [ovirt-users] GUI trouble when adding FC datadomain

2018-02-02 Thread Yaniv Kaul
Which version are you using? Are you sure the LUNs are empty? Y. On Feb 2, 2018 11:19 AM, "Roberto Nunin" wrote: > Hi all > > I'm trying to setup ad HE cluster, with FC domain. > HE is also on FC. > > When I try to add the first domain in the datacenter, I've this form: > >

Re: [ovirt-users] Using upstream QEMU

2018-02-02 Thread Michal Skrivanek
> On 1 Feb 2018, at 13:43, Harry Mallon wrote: > > Apologies for the formatting in the following message, I can't get Office for > Mac to play ball... > > > Harry Mallon > CODEX | Senior Software Engineer > 60 Poland Street | London | England | W1F 7NT > E

[ovirt-users] oVirt Upgrade 4.1 -> 4.2 fails with YUM dependency problems (CentOS)

2018-02-02 Thread Frank Thommen
Hi, following the oVirt upgrade procedure on a CentOS system (https://www.ovirt.org/release/4.2.0/#centos--rhel) I fail at step `yum update "ovirt-*-setup*"` with a YUM dependency problem: $ yum update "ovirt-*-setup*" [...] ovirt-engine-setup-plugin-ovirt-engine conflicts with

Re: [ovirt-users] Unable to deploy hosted engine to other hosts

2018-02-02 Thread Simone Tiraboschi
On Fri, Feb 2, 2018 at 1:04 PM, Andy wrote: > Simone, > > thanks for the help. Attached at the rquested logs. One thing to note I > have three networks, one for gluster, migration, and storage (201, 200, and > 199). > > thanks > host-deploy failed for this: 2018-01-31

Re: [ovirt-users] Unable to deploy hosted engine to other hosts

2018-02-02 Thread Andy
Simone, thanks for the help.  Attached at the rquested logs.  One thing to note I have three networks, one for gluster, migration, and storage (201, 200, and 199).   thanks On Friday, February 2, 2018, 4:06:11 AM EST, Simone Tiraboschi wrote: Hi Andy,can you

Re: [ovirt-users] GUI trouble when adding FC datadomain

2018-02-02 Thread Yaniv Kaul
On Feb 2, 2018 1:09 PM, "Roberto Nunin" wrote: Hi Yaniv Currently Engine is 4.2.0.2-1 on CentOS7.4 I've used using oVirt Node image 4.2-2017122007.iso LUN I need is certainly empty. (the second one in the list). Please file a bug with logs, so we can understand the issue

[ovirt-users] oVirt 4.1.9 quota problem

2018-02-02 Thread Стаценко Константин Юрьевич
Hello! We discovered some quota calculation error after oVirt was upgraded to 4.1.9. Storage quota calculates incorrectly now. See attached screenshot. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] oVirt 4.1.9 quota problem

2018-02-02 Thread Andrej Krejcir
Hi, This looks like a bug. Please open one here: https://bugzilla.redhat.com/enter_bug.cgi?product=ovirt-engine And attach some information about the storage quota usage when this happens, so it can be reproduced. Andrej On 2 February 2018 at 14:17, Стаценко Константин Юрьевич <

Re: [ovirt-users] oVirt Upgrade 4.1 -> 4.2 fails with YUM dependency problems (CentOS)

2018-02-02 Thread Chas Hockenbarger
I haven't tried this yet, but looking at the detailed error, the implication is that your current install is less than 4.1.7, which is where the conflict is. Have you tried updating to > 4.1.7 before upgrading?___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] After realizing HA migration, the virtual machine can still get the virtual machine information by using the "vdsm-client host getVMList" instruction on the host before the migration

2018-02-02 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Feb 1, 2018 at 1:06 PM, Pym wrote: > The environment on my side may be different from the link. My VM1 can be > used normally after it is started on host2, but there is still information > left on host1 that is not cleaned up. > > Only the interface and background can

[ovirt-users] hosted-engine 4.2.1-pre setup on a clean node..

2018-02-02 Thread Thomas Davis
Is this supported? I have a node, that centos 7.4 minimal is installed on, with an interface setup for an IP address. I've yum installed nothing else except the ovirt-4.2.1-pre rpm, run screen, and then do the 'hosted-engine --deploy' command. It hangs on: [ INFO ] changed: [localhost] [ INFO

Re: [ovirt-users] oVirt Upgrade 4.1 -> 4.2 fails with YUM dependency problems (CentOS)

2018-02-02 Thread Frank Thommen
On 02/02/18 17:33, Chas Hockenbarger wrote: I haven't tried this yet, but looking at the detailed error, the implication is that your current install is less than 4.1.7, which is where the conflict is. Have you tried updating to > 4.1.7 before upgrading? I had tried with `yum upgrade` to no

[ovirt-users] NetworkManager with oVirt version 4.2.0

2018-02-02 Thread maoz zadok
Hello All, I'm new to oVirt, I'm trying with no success to set up the networking on an oVirt 4.2.0 node, and I think I'm missing something. background: interfaces em1-4 is bonded to bond0 VLAN configured on bond0.1 and bridged to ovirtmgmt for the management interface. I'm not sure its updated

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2.1 and uploading package profile problem

2018-02-02 Thread Gianluca Cecchi
On Fri, Feb 2, 2018 at 10:56 AM, Sandro Bonazzola wrote: > > >> >> The katello-agent rpm contains: >> /etc/yum/pluginconf.d/package_upload.conf >> >> and as seen above it was also installed subscription-manager-1.19.23-1 >> .el7.centos.x86_64 >> that puts: >> >>

Re: [ovirt-users] Slow conversion from VMware in 4.1

2018-02-02 Thread Luca 'remix_tj' Lorenzetto
Hello Richard, unfortunately upgrading virt-v2v is not an option. Would be nice, but integration with vdsm is not yet ready for that options. On Thu, Jan 25, 2018 at 11:06 AM, Richard W.M. Jones wrote: [cut] > I don't know why it slowed down, but I'm pretty sure it's got

Re: [ovirt-users] Slow conversion from VMware in 4.1

2018-02-02 Thread Richard W.M. Jones
On Fri, Feb 02, 2018 at 12:20:14PM +0100, Luca 'remix_tj' Lorenzetto wrote: > Hello Richard, > > unfortunately upgrading virt-v2v is not an option. Would be nice, but > integration with vdsm is not yet ready for that options. > > On Thu, Jan 25, 2018 at 11:06 AM, Richard W.M. Jones

Re: [ovirt-users] Apache Directory Server

2018-02-02 Thread Martin Perina
On Wed, Jan 24, 2018 at 1:35 PM, C Williams wrote: > Hello, > > Thanks for getting back with me ! > > Here is some info > > 1. Does it use RFC2307 as the schema or something else? > > I have tried various flavors of the RFC2307 pre-set configs . I think > I,ve tried

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2.1 pre hosted engine deploy failure

2018-02-02 Thread Gianluca Cecchi
On Thu, Feb 1, 2018 at 7:19 PM, Simone Tiraboschi wrote: > >> You definitively hit this one: > https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1539040 > host-deploy stops libvirt-guests triggering a shutdown of all the running > VMs (including HE one) > > We rebuilt host-deploy

Re: [ovirt-users] Unable to deploy hosted engine to other hosts

2018-02-02 Thread Simone Tiraboschi
Hi Andy, can you please attach engine.log and host-deploy logs from the engine VM? On Fri, Feb 2, 2018 at 2:31 AM, Andy wrote: > Support, > > I am having a problem with redeploying the hosted engine to the second and > third host in the cluster. This setup is from a

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2.1 and uploading package profile problem

2018-02-02 Thread Sandro Bonazzola
2018-02-01 12:25 GMT+01:00 Gianluca Cecchi : > On Thu, Feb 1, 2018 at 10:17 AM, Gianluca Cecchi < > gianluca.cec...@gmail.com> wrote: > >> Hello, >> I'm testing a 4.2.1 environment that uses a proxy for yum. >> >> I see that after enabling 4.2.1pre repos on my future

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2.1 and uploading package profile problem

2018-02-02 Thread Sandro Bonazzola
2018-02-02 11:23 GMT+01:00 Gianluca Cecchi : > On Fri, Feb 2, 2018 at 10:56 AM, Sandro Bonazzola > wrote: > >> >> >>> >>> The katello-agent rpm contains: >>> /etc/yum/pluginconf.d/package_upload.conf >>> >>> and as seen above it was also installed

[ovirt-users] GUI trouble when adding FC datadomain

2018-02-02 Thread Roberto Nunin
Hi all I'm trying to setup ad HE cluster, with FC domain. HE is also on FC. When I try to add the first domain in the datacenter, I've this form: [image: Immagine incorporata 1] So I'm not able to choose any of the three volumes currently masked towards the chosen host. I've tried all browser

Re: [ovirt-users] Unable to deploy hosted engine to other hosts

2018-02-02 Thread Sandro Bonazzola
2018-02-02 2:31 GMT+01:00 Andy : > Support, > Hi Andy, just a note this is not Support, this is Community :-) > > I am having a problem with redeploying the hosted engine to the second and > third host in the cluster. This setup is from a clean install of 4.2 and > all

[ovirt-users] oVirt Survey 2018 results

2018-02-02 Thread Sandro Bonazzola
Thank you very much for having participated in oVirt Survey 2018! Results are now publicly available at http://bit.ly/2Ez909d We're now analyzing results for 4.3 planning. -- SANDRO BONAZZOLA ASSOCIATE MANAGER, SOFTWARE ENGINEERING, EMEA ENG VIRTUALIZATION R Red Hat EMEA