Re: [ovirt-users] hosted engine install fails on useless DHCP lookup

2018-02-15 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Feb 15, 2018 at 1:08 AM, Jamie Lawrence wrote: > > On Feb 14, 2018, at 1:27 AM, Simone Tiraboschi > wrote: > > On Wed, Feb 14, 2018 at 2:11 AM, Jamie Lawrence < > jlawre...@squaretrade.com> wrote: > > Hello, > > > > I'm seeing the hosted

[ovirt-users] VDSM SSL validity

2018-02-15 Thread Punaatua PAINT-KOUI
Hi, I setup an hyperconverged solution with 3 nodes, hosted engine on glusterfs. We run this setup in a PCI-DSS environment. According to PCI-DSS requirements, we are required to reduce the validity of any certificate under 39 months. I saw in this link

Re: [ovirt-users] Unable to connect to the graphic server

2018-02-15 Thread Alex Bartonek
Original Message On February 15, 2018 12:52 AM, Yedidyah Bar David wrote: >On Wed, Feb 14, 2018 at 9:20 PM, Alex Bartonek a...@unix1337.com wrote: >> Original Message >> On February 14, 2018 2:23 AM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote:

Re: [ovirt-users] Partition Trouble on oVirt Node

2018-02-15 Thread Andy Michielsen
Hello Matt, Can you perform the command cat /etc/fstab and see what partitions you already created during installation ? Did you leave the installation to decide what to do with partitioning by itself or did you did that yourself ? Kind regards. > On 16 Feb 2018, at 00:23, Matt Simonsen

Re: [ovirt-users] Partition Trouble on oVirt Node

2018-02-15 Thread Alex K
Did you try partprobe and pvscan before pvcreate? On Feb 16, 2018 01:23, "Matt Simonsen" wrote: > Hello all, > > This may not be oVirt specific (but it may be) so thank you in advance for > any assistance. > > I have a system installed with oVirt Node Next 4.1.9 that was

[ovirt-users] Sparsify in 4.2 - where it moved ?

2018-02-15 Thread Andrei V
Hi ! I can’t locate “Sparsify” disk image command anywhere in oVirt 4.2. Where it have been moved ? Thanks Andrei ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Unable to put Host into Maintenance mode

2018-02-15 Thread Reznikov Alexei
15.02.2018 14:06, Mark Steele пишет: Consider manual intervention vdsClient -s 0 list table on your host and then vdsClient -s 0 destroy vmID Regards, Alex. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[ovirt-users] Unable to put Host into Maintenance mode

2018-02-15 Thread Mark Steele
I have a host that is currently reporting down with NO VM's on it or associated with it. However when I attempt to put it into maintenance mode, I get the following error: Host hv-01 cannot change into maintenance mode - not all Vms have been migrated successfully. Consider manual intervention:

Re: [ovirt-users] Manageiq ovn

2018-02-15 Thread Alona Kaplan
On Thu, Feb 15, 2018 at 1:54 PM, Aliaksei Nazarenka < aliaksei.nazare...@gmail.com> wrote: > Error - 1 Minute Ago > undefined method `orchestration_stacks' for # :InfraManager:0x0007bf9288> - I get this message if I try to create a > network of overts and then try to check the status of the

[ovirt-users] ERROR - some other host already uses IP ###.###.###.###

2018-02-15 Thread Mark Steele
Good morning, We had a storage crash early this morning that messed up a couple of our ovirt hosts. Networking seemed to be the biggest issue. I have decided to remove the bridge information in /etc/sysconfig/network-scripts and ip the nics in order to re-import them into my ovirt installation (I

Re: [ovirt-users] Manageiq ovn

2018-02-15 Thread Alona Kaplan
On Thu, Feb 15, 2018 at 3:36 PM, Aliaksei Nazarenka < aliaksei.nazare...@gmail.com> wrote: > when i try to create network router, i see this message: *Unable to > create Network Router "test_router": undefined method `[]' for nil:NilClass* > What ovn-provider version you're using? Can you

Re: [ovirt-users] Manageiq ovn

2018-02-15 Thread Alona Kaplan
On Thu, Feb 15, 2018 at 4:03 PM, Aliaksei Nazarenka < aliaksei.nazare...@gmail.com> wrote: > and how i can change network in the created VM? > It is not possible via manageiq. Only via ovirt. > > Sorry for my intrusive questions))) > > 2018-02-15 16:51 GMT+03:00 Aliaksei Nazarenka < >

Re: [ovirt-users] Console button greyed out (4.2)

2018-02-15 Thread John Taylor
Hi Nicolas, I had the same problem and it looked like it was because of some older vms (I believe from 3.6) that were configured with console with video type of CIRRUS and protocol VNC. Tracing it out it showed that the vm libvirt xml was begin set to headless. I tried different settings but the

[ovirt-users] Console button greyed out (4.2)

2018-02-15 Thread nicolas
Hi, We upgraded one of our infrastructures to 4.2.0 recently and since then some of our machines have the "Console" button greyed-out in the Admin UI, like they were disabled. I changed their compatibility to 4.2 but with no luck, as they're still disabled. Is there a way to know why is

[ovirt-users] hosted-engine deploy 4.2.1 fails when ovirtmgmt is defined on vlan subinterface

2018-02-15 Thread Kuko Armas
I'm not sure if I should submit a bug report about this, so I ask around here first... I've found a bug that "seems" related but I think it's not (https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1523661) This is the problem: - I'm trying to do a clean HE deploy with oVirt 4.2.1 on a clean CentOS

[ovirt-users] [ANN] oVirt 4.2.2 First Release Candidate is now available

2018-02-15 Thread Lev Veyde
The oVirt Project is pleased to announce the availability of the oVirt 4.2.2 First Release Candidate, as of February 15th, 2018 This update is a release candidate of the second in a series of stabilization updates to the 4.2 series. This is pre-release software. This pre-release should not to be

Re: [ovirt-users] Manageiq ovn

2018-02-15 Thread Alona Kaplan
Hi Alexey, Please reply to the users list so all the user may enjoy the information. Automatic sync of ovn networks to ovirt was added on version ovirt-engine-4.2.1.3 (https://bugzilla.redhat.com/1511823). If you use lower version you should import the network to ovirt manually (networks tab ->

Re: [ovirt-users] Console button greyed out (4.2)

2018-02-15 Thread Michal Skrivanek
> On 15 Feb 2018, at 16:37, Jason Keltz wrote: > > On 02/15/2018 08:48 AM, nico...@devels.es wrote: >> Hi, >> >> We upgraded one of our infrastructures to 4.2.0 recently and since then some >> of our machines have the "Console" button greyed-out in the Admin UI, like >>

Re: [ovirt-users] Unable to put Host into Maintenance mode

2018-02-15 Thread Michal Skrivanek
> On 15 Feb 2018, at 12:06, Mark Steele wrote: > > I have a host that is currently reporting down with NO VM's on it or > associated with it. However when I attempt to put it into maintenance mode, I > get the following error: > > Host hv-01 cannot change into

Re: [ovirt-users] Console button greyed out (4.2)

2018-02-15 Thread Jason Keltz
On 02/15/2018 08:48 AM, nico...@devels.es wrote: Hi, We upgraded one of our infrastructures to 4.2.0 recently and since then some of our machines have the "Console" button greyed-out in the Admin UI, like they were disabled. I changed their compatibility to 4.2 but with no luck, as they're

Re: [ovirt-users] hosted-engine 4.2.1-pre setup on a clean node..

2018-02-15 Thread Thomas Davis
In playing with this, I found that 4.2.1 hosted-engine will not install on a node with the ovirtmgmt interface being a vlan. Is this a still supported config? I see that access port, bonded and vlan tagged are supported by older versions.. thomas On 02/05/2018 08:16 AM, Simone Tiraboschi

Re: [ovirt-users] hosted-engine 4.2.1-pre setup on a clean node..

2018-02-15 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Feb 15, 2018 at 5:56 PM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Thu, Feb 15, 2018 at 5:20 PM, Thomas Davis wrote: > >> In playing with this, I found that 4.2.1 hosted-engine will not install >> on a node with the ovirtmgmt interface being a vlan. >> > >

Re: [ovirt-users] Sparsify in 4.2 - where it moved ?

2018-02-15 Thread Michal Skrivanek
> On 15 Feb 2018, at 14:17, Andrei V wrote: > > Hi ! > > > I can’t locate “Sparsify” disk image command anywhere in oVirt 4.2. > Where it have been moved ? good question:) Was it lost in GUI redesign? > > > Thanks > Andrei > > >

Re: [ovirt-users] Unable to put Host into Maintenance mode

2018-02-15 Thread Christopher Cox
On 02/15/2018 11:10 AM, Michal Skrivanek wrote: ..snippity... with regards to oVirt 3.5 that’s a really old version…. I know I'll catch heat for this, but by "old" you mean like December of 2015? Just trying put things into perspective. Thus it goes with the ancient and decrepit Red Hat

Re: [ovirt-users] Console button greyed out (4.2)

2018-02-15 Thread Michal Skrivanek
> On 15 Feb 2018, at 15:58, John Taylor wrote: > > Hi Nicolas, > I had the same problem and it looked like it was because of some older > vms (I believe from 3.6) that were configured with console with video > type of CIRRUS and protocol VNC. 3.6 had cirrus indeed. That

Re: [ovirt-users] Sparsify in 4.2 - where it moved ?

2018-02-15 Thread Benny Zlotnik
Under the 3 dots as can be seen in the attached screenshot On Thu, Feb 15, 2018 at 7:07 PM, Michal Skrivanek < michal.skriva...@redhat.com> wrote: > > > > On 15 Feb 2018, at 14:17, Andrei V wrote: > > > > Hi ! > > > > > > I can’t locate “Sparsify” disk image command

Re: [ovirt-users] hosted-engine 4.2.1-pre setup on a clean node..

2018-02-15 Thread Kuko Armas
> In playing with this, I found that 4.2.1 hosted-engine will not install > on a node with the ovirtmgmt interface being a vlan. > > Is this a still supported config? I see that access port, bonded and > vlan tagged are supported by older versions.. That's **exactly** the same problem I just

Re: [ovirt-users] hosted-engine 4.2.1-pre setup on a clean node..

2018-02-15 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Feb 15, 2018 at 5:20 PM, Thomas Davis wrote: > In playing with this, I found that 4.2.1 hosted-engine will not install on > a node with the ovirtmgmt interface being a vlan. > Can you please attach vdsm and host-deploy logs? > Is this a still supported config? I see

Re: [ovirt-users] Unable to put Host into Maintenance mode

2018-02-15 Thread Mark Steele
I have with no joy. Question: Can I restart the HostedEngine with running VM's without negatively impacting them? *** *Mark Steele* CIO / VP Technical Operations | TelVue Corporation TelVue - We Share Your Vision 16000 Horizon Way, Suite 100 | Mt. Laurel, NJ 08054 800.885.8886 x128 |

Re: [ovirt-users] Console button greyed out (4.2)

2018-02-15 Thread Vineet Khandpur
Hello. Just had the same issue @ 4.1, upgraded to 4.2(.1) Updated cluster compatibility, then, data centre compatibility All VMs lost their hardware (NICs (showed attached but unplugged), disks (status changed to disabled) and console) Our solution was simply to connect the NICs, activate the

Re: [ovirt-users] hosted-engine deploy 4.2.1 fails when ovirtmgmt is defined on vlan subinterface

2018-02-15 Thread Kuko Armas
>> Is this a supported configuration? Is there a way I can tell the >> datacenter that the management network is on vlan 1005? Should I file a bug >> report? >> > Yes, please. Submitted https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1545931 >> Is there a workaround? >> > > You can pass

Re: [ovirt-users] hosted-engine 4.2.1-pre setup on a clean node..

2018-02-15 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Feb 15, 2018 at 6:42 PM, Kuko Armas wrote: > > > Can you please attach vdsm and host-deploy logs? > > This is what I saw in engine.log > > 2018-02-15 13:49:26,850Z INFO > [org.ovirt.engine.core.bll.host.HostConnectivityChecker] >

Re: [ovirt-users] Sparsify in 4.2 - where it moved ?

2018-02-15 Thread Michal Skrivanek
On 15 Feb 2018, at 18:25, Benny Zlotnik wrote: Under the 3 dots as can be seen in the attached screenshot Huh, I guess I confused that with sysprep and was looking for it in VM menu Thanks! On Thu, Feb 15, 2018 at 7:07 PM, Michal Skrivanek < michal.skriva...@redhat.com>

Re: [ovirt-users] Unable to put Host into Maintenance mode

2018-02-15 Thread Michal Skrivanek
On 15 Feb 2018, at 18:34, Christopher Cox wrote: On 02/15/2018 11:10 AM, Michal Skrivanek wrote: ..snippity... with regards to oVirt 3.5 that’s a really old version…. I know I'll catch heat for this, but by "old" you mean like December of 2015? Just trying put things

Re: [ovirt-users] hosted-engine 4.2.1-pre setup on a clean node..

2018-02-15 Thread Kuko Armas
> Can you please attach vdsm and host-deploy logs? This is what I saw in engine.log 2018-02-15 13:49:26,850Z INFO [org.ovirt.engine.core.bll.host.HostConnectivityChecker] (EE-ManagedThreadFactory-engine-Thread-1) [15c7e33a] Engine managed to communicate wi th VDSM agent on host 'ovirt1'

Re: [ovirt-users] Unable to put Host into Maintenance mode

2018-02-15 Thread Alexander Wels
On Thursday, February 15, 2018 1:14:44 PM EST Mark Steele wrote: > Michal, > > Thank you for the response. > > - there are no qemu processes running > - the server has been rebooted several times > - the engine has been rebooted several times > > The issue persists. I'm not sure where to look

Re: [ovirt-users] Console button greyed out (4.2)

2018-02-15 Thread John Taylor
On Thu, Feb 15, 2018 at 11:54 AM, Michal Skrivanek wrote: > > >> On 15 Feb 2018, at 15:58, John Taylor wrote: >> >> Hi Nicolas, >> I had the same problem and it looked like it was because of some older >> vms (I believe from 3.6) that were

Re: [ovirt-users] hosted-engine deploy 4.2.1 fails when ovirtmgmt is defined on vlan subinterface

2018-02-15 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Feb 15, 2018 at 3:54 PM, Kuko Armas wrote: > > I'm not sure if I should submit a bug report about this, so I ask around > here first... > I've found a bug that "seems" related but I think it's not ( > https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1523661) > > This is

Re: [ovirt-users] Unable to put Host into Maintenance mode

2018-02-15 Thread Mark Steele
Michal, Thank you for the response. - there are no qemu processes running - the server has been rebooted several times - the engine has been rebooted several times The issue persists. I'm not sure where to look next. *** *Mark Steele* CIO / VP Technical Operations | TelVue Corporation TelVue

Re: [ovirt-users] ERROR - some other host already uses IP ###.###.###.###

2018-02-15 Thread Edward Haas
On Thu, Feb 15, 2018 at 12:36 PM, Mark Steele wrote: > Good morning, > > We had a storage crash early this morning that messed up a couple of our > ovirt hosts. Networking seemed to be the biggest issue. I have decided to > remove the bridge information in

Re: [ovirt-users] Virtual networks in oVirt 4.2 and MTU 1500

2018-02-15 Thread Edward Haas
On Wed, Feb 14, 2018 at 11:12 PM, Dmitry Semenov wrote: > I have a not big cluster on oVirt 4.2. > Each node has a bond, that has several vlans in its turn. > I use virtual networks OVN (External Provider -> ovirt-provider-ovn). > > While testing I have noticed that in virtual

Re: [ovirt-users] Unable to put Host into Maintenance mode

2018-02-15 Thread Alex K
Yes you can. On Feb 15, 2018 23:09, "Mark Steele" wrote: > I have with no joy. > > Question: Can I restart the HostedEngine with running VM's without > negatively impacting them? > > > *** > *Mark Steele* > CIO / VP Technical Operations | TelVue Corporation > TelVue - We

[ovirt-users] Partition Trouble on oVirt Node

2018-02-15 Thread Matt Simonsen
Hello all, This may not be oVirt specific (but it may be) so thank you in advance for any assistance. I have a system installed with oVirt Node Next 4.1.9 that was installed to /dev/sda I had a seperate RAID Volume /dev/sdb that should not have been used, but now that the operating system