[ovirt-users] Re: OVirt SHE deployment failed - 4.2.2 / 4.2.3

2018-06-25 Thread Simone Tiraboschi
On Fri, Jun 22, 2018 at 2:28 PM wrote: > Hello List  > > I’m facing an issue regarding Self Hosted Engine appliance deployment on > OVirt 4.2( tested on 4.2.2 and 4.2.3). > During setup tool, I’m unable to mount a remote storage NFS / iSCSI. > > When I try to mount an NFS share: > [ INFO ]

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread du_hon...@yeah.net
I can't to try latest oVirt, I want to find a patch for this bug. can you give me a patch url for this bug. thanks. Regards Hongyu Du From: Arik Hadas Date: 2018-06-25 17:28 To: du_hongyu CC: users Subject: Re: Re: [ovirt-users] engine On Mon, Jun 25, 2018 at 12:15 PM du_hon...@yeah.net

[ovirt-users] Re: Failed to delete snapshot '' for VM 'vmname'.

2018-06-25 Thread nicolas
There's no such field in the output. There's a similar one called commandId (maybe because this is 4.1.9?). An output has this format: { + "@class" :

[ovirt-users] Re: snapshot going to locked state and stays with it

2018-06-25 Thread Hari Prasanth Loganathan
I am not able to get the logs, Ovirt version : 4.2.1 But technically could you let me know the reason for snapshot locked state? Thanks, Hari On Mon, Jun 25, 2018 at 1:37 PM, Ala Hino wrote: > Hi Hari, > > Could you please send us the log files of the engine and the hosts? > In addition, what

[ovirt-users] Re: Failed to delete snapshot '' for VM 'vmname'.

2018-06-25 Thread Ala Hino
There is a correlationId field, I marked below. Can you please the following statement and send the output? select command_parameters from command_entities where command_params_class = 'org.ovirt.engine.core.common.action.RemoveSnapshotParameters' and status = 'ACTIVE' On Mon, Jun 25, 2018 at

[ovirt-users] Re: unable to create iSCSI storage domain

2018-06-25 Thread Bernhard Dick
Hi, Am 22.06.2018 um 18:12 schrieb Nir Soffer: On Fri, Jun 22, 2018 at 6:48 PM Bernhard Dick > wrote: Am 22.06.2018 um 17:38 schrieb Nir Soffer: > On Fri, Jun 22, 2018 at 6:22 PM Bernhard Dick mailto:bernh...@bdick.de> >

[ovirt-users] Re: Failed to delete snapshot '' for VM 'vmname'.

2018-06-25 Thread Ala Hino
I understand. Back to command entities. For each active command_parameter_class org.ovirt.engine.core.common.action.RemoveSnapshotParameters, you will find the command params in command_parameters column. One of these params, is the snapshotId. You need to check whether there is a snapshot with

[ovirt-users] Re: snapshot going to locked state and stays with it

2018-06-25 Thread Ala Hino
When creating a snapshot, we do the snapshot until the operation is completed. The lock is performed in order to prevent executing operations that may affect the snapshot creation. I requested the log in order to see what went wrong and why the lock wasn't released. On Mon, Jun 25, 2018 at 2:02

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread Arik Hadas
On Mon, Jun 25, 2018 at 12:39 PM du_hon...@yeah.net wrote: > I can't to try latest oVirt, I want to find a patch for this bug. can you > give me a patch url for this bug. thanks. > Why can't you update to latest 4.2? > > -- > > Regards > > Hongyu Du > > > *From:*

[ovirt-users] Re: Broker fails to start after upgrade 4.1 to 4.2 metadata_image_UUID can't be ''

2018-06-25 Thread Simone Tiraboschi
On Mon, Jun 25, 2018 at 10:19 AM Reznikov Alexei wrote: > 21.06.2018 20:15, reznikov...@soskol.com пишет: > > Hi list! > > > > After upgrade my cluster from 4.1.9 to 4.2.2, agent and broker can't > > start on host... > > > > cat /var/log/ovirt-hosted-engine-ha/agent.log > >

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread du_hon...@yeah.net
I have deployed ovirt-engine-4.2.0 in my cluster, I only wan to fix this bug, if update ovirt-engine, I am afraid to it has other issue. Regards Hongyu Du From: Arik Hadas Date: 2018-06-25 18:03 To: du_hongyu CC: users Subject: Re: Re: [ovirt-users] engine On Mon, Jun 25, 2018 at 12:39 PM

[ovirt-users] Re: Broker fails to start after upgrade 4.1 to 4.2 metadata_image_UUID can't be ''

2018-06-25 Thread Reznikov Alexei
25.06.2018 13:05, Simone Tiraboschi пишет: On Mon, Jun 25, 2018 at 10:19 AM Reznikov Alexei mailto:reznikov...@soskol.com>> wrote: 21.06.2018 20:15, reznikov...@soskol.com пишет: > Hi list! > > After upgrade my cluster from 4.1.9 to 4.2.2,

[ovirt-users] Re: Broker fails to start after upgrade 4.1 to 4.2 metadata_image_UUID can't be ''

2018-06-25 Thread Martin Sivak
Hi, yes there is a solution described directly in the bug: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1521011#c20 The provided script worked only for cases that had the necessary disks, but where the uuids were not written to the config files. You need to follow the procedure from comment 20

[ovirt-users] Re: Failed to delete snapshot '' for VM 'vmname'.

2018-06-25 Thread nicolas
Hi Ala, All vmSnapshotId fields are null. Could it be that this could be solved by running what there's on comment 19 in [1]? [1]: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=145#c19 El 2018-06-25 10:20, Ala Hino escribió: I understand. Back to command entities.  For each active

[ovirt-users] Re: Failed to delete snapshot '' for VM 'vmname'.

2018-06-25 Thread nicolas
Yes, it returned 0 rows: engine=# select command_parameters from command_entities where command_params_class = 'org.ovirt.engine.core.common.action.RemoveSnapshotParameters' and status = 'ACTIVE'; command_parameters (0 rows) El 2018-06-25 11:55, Ala Hino escribió:

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread Arik Hadas
On Mon, Jun 25, 2018 at 12:15 PM du_hon...@yeah.net wrote: > my two ovirt version are the same, version is 4.2.0 > Ok, thanks. Yeah, we had a bug that caused our own OVAs to be identified as external OVAs and thus invoking virt-v2v. Please try with latest oVirt, there's a good chance that is

[ovirt-users] Re: Failed to delete snapshot '' for VM 'vmname'.

2018-06-25 Thread Ala Hino
I am looking for something similar to the following (in the value of command_parameters): "snapshotId" : [ "org.ovirt.engine.core.compat.Guid", { "uuid" : "d01a50fe-503d-4081-90d3-a71e464c5c6c" } Do you see this correlationId 91430fc5-284d-4c26-8d8d-b7bf4053a7e4 in any

[ovirt-users] Re: Cannot acquire Lock .... snapshot error

2018-06-25 Thread Enrico Becchetti
 Dear Friends , to fix my problem I've try vdsm-tool command but it's seem an error: [root@infn-vm05 vdsm]# vdsm-tool check-volume-lease Usage: /usr/bin/vdsm-tool [options] [arguments] Valid options: .. as you can see there isn't check-volumes-option  and my ovirt engine is already at

[ovirt-users] Re: Broker fails to start after upgrade 4.1 to 4.2 metadata_image_UUID can't be ''

2018-06-25 Thread Reznikov Alexei
25.06.2018 15:12, Martin Sivak пишет: Hi, yes there is a solution described directly in the bug: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1521011#c20 The provided script worked only for cases that had the necessary disks, but where the uuids were not written to the config files. You need

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread Arik Hadas
On Mon, Jun 25, 2018 at 2:16 PM du_hon...@yeah.net wrote: > I have deployed ovirt-engine-4.2.0 in my cluster, I only wan to fix this > bug, if update ovirt-engine, I am afraid to it has other issue. > I see. Well, there were quite a few patches that solved a variety of bugs in that area, not to

[ovirt-users] Re: PollVDSCommand Error: java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/commons/lang/StringUtils

2018-06-25 Thread Greg Sheremeta
Is this a fresh install or an upgrade to 4.1? On Mon, Jun 25, 2018 at 3:41 AM Deekshith wrote: > Dear team > > Engine version is 4.1 and I am able to take the console and webadmin from > the browser. All the vm data is available in the host . But host is not > coming up. > > I upgrade from the

[ovirt-users] Re: trunked ports

2018-06-25 Thread Michael Watters
You should be able to use bonded interfaces with an IP on each VLAN Interface for the ovirt hosts and the engine.  For example, here is the IP configuration for one of our VLANs. 10: bond3: mtu 1500 qdisc noqueue state UP group default qlen 1000     link/ether 00:1b:21:5c:80:39 brd

[ovirt-users] Re: Install hosted-engine - Task Get local VM IP failed

2018-06-25 Thread fsoyer
Hi staff, Installing a fresh ovirt - CentOS 7.5.1804 up to date, ovirt version : # rpm -qa | grep ovirt ovirt-hosted-engine-ha-2.2.11-1.el7.centos.noarch ovirt-imageio-common-1.3.1.2-0.el7.centos.noarch ovirt-host-dependencies-4.2.2-2.el7.centos.x86_64 ovirt-vmconsole-1.0.5-4.el7.centos.noarch

[ovirt-users] Re: Install hosted-engine - Task Get local VM IP failed

2018-06-25 Thread fsoyer
Well, answering to myself for more informations. Thinking that the network was part of the problem, I tried to stop gluster volumes, stop gluster on host, and stop bond0. So, the host now had just em1 with one IP. And... The winner is... Yes : the install passed the "[Get local VM IP]" and

[ovirt-users] Re: metrics

2018-06-25 Thread Rich Megginson
On 06/24/2018 01:10 AM, Shirly Radco wrote: Hi, I see there is an OpenShift bug about this issue https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1589629 "Bug 1589629 - Install logging/metrics failed at TASK [Validate openshift_node_groups and openshift_node_group_name]" AFAIK, this only affects

[ovirt-users] oVirt Engine 4.1 with oVirt Node 4.2

2018-06-25 Thread stefanos
Hi, I would like to know if oVirt 4.1 can manage 4.2 hosts just like RHVM does. precisely, can oVirt 4.1 manage: - an oVirt Node 4.2 with a cluster compatibility of 4.1? - a CentOS host with 4.2 repo with a cluster compatibility of 4.1? Thank you, -- Stefano Stagnaro Prisma Telecom Testing

[ovirt-users] Re: Reg: Hosted-engine "vm not running on this host"

2018-06-25 Thread Karli Sjöberg
On Tue, 2018-06-26 at 09:55 +0530, syedquad...@ctel.in wrote: > Dear Team, > > We have setup of 3 node cluster with 3.4 version of ovirt, after node > server restart, hosted engine showing as “vm not running on this > host” on 2 nodes and it is running on only one node. Well, thank god for

[ovirt-users] Re: Reg: Hosted-engine "vm not running on this host"

2018-06-25 Thread syedquadeer
When I check /var/log/ovirt-hosted-engine-ha/agent.log it is giving below error in all three nodes MainThread::WARNING::2018-06-26 11:09:20,879::ovf_store::104::ovirt_hosted_engine_ha.lib.ovf.ovf_store.OVFStore::(scan) Unable to find OVF_STORE MainThread::ERROR::2018-06-26

[ovirt-users] Reg: Hosted-engine "vm not running on this host"

2018-06-25 Thread syedquadeer
Dear Team, We have setup of 3 node cluster with 3.4 version of ovirt, after node server restart, hosted engine showing as "vm not running on this host" on 2 nodes and it is running on only one node. Please find screen shot below, --== Host 1 status ==-- Status up-to-date

[ovirt-users] Re: HE + Gluster : Engine corrupted?

2018-06-25 Thread Krutika Dhananjay
Could you share the gluster mount and brick logs? You'll find them under /var/log/glusterfs. Also, what's the version of gluster you're using? Also, output of `gluster volume info `? -Krutika On Thu, Jun 21, 2018 at 9:50 AM, Sahina Bose wrote: > > > On Wed, Jun 20, 2018 at 11:33 PM, Hanson

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread du_hon...@yeah.net
I get OVA from "Export as OVA" in my another ovirt cluster. Regards Hongyu Du From: Arik Hadas Date: 2018-06-25 16:42 To: du_hongyu CC: users Subject: Re: Re: [ovirt-users] engine On Mon, Jun 25, 2018 at 11:19 AM du_hon...@yeah.net wrote: Hi I find error in /var/log/vdsm/import/

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread Arik Hadas
On Mon, Jun 25, 2018 at 11:55 AM du_hon...@yeah.net wrote: > I get OVA from "Export as OVA" in my another ovirt cluster. > I see, and what's the version of oVirt that you try to import the OVA to? > > -- > > Regards > > Hongyu Du > > > *From:* Arik Hadas >

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread du_hon...@yeah.net
my two ovirt version are the same, version is 4.2.0 Regards Hongyu Du From: Arik Hadas Date: 2018-06-25 17:05 To: du_hongyu CC: users Subject: Re: Re: [ovirt-users] engine On Mon, Jun 25, 2018 at 11:55 AM du_hon...@yeah.net wrote: I get OVA from "Export as OVA" in my another ovirt

[ovirt-users] Re: Failed to delete snapshot '' for VM 'vmname'.

2018-06-25 Thread nicolas
engine=# SELECT status FROM command_entities; status FAILED ENDED_SUCCESSFULLY FAILED FAILED UNKNOWN UNKNOWN ENDED_WITH_FAILURE ENDED_WITH_FAILURE ENDED_WITH_FAILURE ENDED_WITH_FAILURE ACTIVE ACTIVE SUCCEEDED SUCCEEDED ACTIVE ACTIVE ACTIVE SUCCEEDED

[ovirt-users] snapshot going to locked state and stays with it

2018-06-25 Thread Hari Prasanth Loganathan
Hi Team, I took a snapshot using oVirt and it stays in the LOCKED state for half an hour. DateJun 25, 2018, 1:06:58 PMStatus*LOCKED*MemoryfalseDescription Immediate2018625-13655Defined Memory1024MBPhysical Memory Guaranteed1024MBNumber of CPU Cores1 (1:1:1) 1) What could be the reason for this

[ovirt-users] Re: Failed to delete snapshot '' for VM 'vmname'.

2018-06-25 Thread Ala Hino
No, you cannot remove the events from this table. You will have to check ACTIVE commands, and find those that are correlated with the merge snapshots commands that failed and manually fixed. On Mon, Jun 25, 2018 at 10:46 AM, wrote: > engine=# SELECT status FROM command_entities; >status

[ovirt-users] Re: Broker fails to start after upgrade 4.1 to 4.2 metadata_image_UUID can't be ''

2018-06-25 Thread Reznikov Alexei
21.06.2018 20:15, reznikov...@soskol.com пишет: Hi list! After upgrade my cluster from 4.1.9 to 4.2.2, agent and broker can't start on host... cat /var/log/ovirt-hosted-engine-ha/agent.log MainThread::ERROR::2018-06-21

[ovirt-users] Re: Failed to delete snapshot '' for VM 'vmname'.

2018-06-25 Thread nicolas
So if I have this entry, for example, what should I do next? cc7764c5-dbc3-4886-bdd6-dabcc756cf6a | 235 | cc7764c5-dbc3-4886-bdd6-dabcc756cf6a | { +| org.ovir

[ovirt-users] Re: snapshot going to locked state and stays with it

2018-06-25 Thread Ala Hino
Hi Hari, Could you please send us the log files of the engine and the hosts? In addition, what is the version that you using? On Mon, Jun 25, 2018 at 10:47 AM, Hari Prasanth Loganathan < hariprasant...@msystechnologies.com> wrote: > Hi Team, > > I took a snapshot using oVirt and it stays in the

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread Arik Hadas
On Mon, Jun 25, 2018 at 11:09 AM du_hon...@yeah.net wrote: > Hi > thanks, this is my vdsm log. > The interesting log is rather /var/log/vdsm/import/import-e832a5ea-a05d-4888-8a73-102aca0c7c0d-20180625T160105.log > 2018-06-25 16:01:22,028+0800 INFO (v2v/e832a5ea) [vdsm.api] START >

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread du_hon...@yeah.net
Hi I find error in /var/log/vdsm/import/ libguestfs: trace: set_verbose true libguestfs: trace: set_verbose = 0 libguestfs: trace: get_cachedir libguestfs: trace: get_cachedir = "/var/tmp" virt-v2v: libguestfs 1.32.7 (x86_64) [ 0.0] Opening the source -i ova

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread Arik Hadas
On Mon, Jun 25, 2018 at 9:12 AM du_hon...@yeah.net wrote: > > Hi > > I export OVA from my ovirt , then want to import the OVA to anther ovirt, > but this is failed > 2018-06-25 13:52:03,836+08 INFO > [org.ovirt.engine.core.bll.exportimport.ConvertVmCallback] >

[ovirt-users] Re: rhgs 3.3.1 rhev 4.2 vdsm gluster host deploy fails with no real indication of an error, looks like a network error

2018-06-25 Thread Sahina Bose
On Mon, Jun 25, 2018 at 8:56 AM, Dan Lavu wrote: > Hello, > > Seeing some odd behavior deploying a host to a gluster cluster on rhev 4.2 > running rhgs 3.3.1. The host failed to be added to the cluster and there > are no real errors in the host deploy logs. Upon further investigation it > looks

[ovirt-users] Failed to delete snapshot '' for VM 'vmname'.

2018-06-25 Thread nicolas
Hi, We're running oVirt 4.1.9, recently we had an issue with snapshots so we had to fix them manually. The issue is mostly solved but now we're seeing a lot of events like this one: 2018-06-25 07:58:06,637+01 ERROR [org.ovirt.engine.core.dal.dbbroker.auditloghandling.AuditLogDirector]

[ovirt-users] Re: Failed to delete snapshot '' for VM 'vmname'.

2018-06-25 Thread Ala Hino
I'd look into command_entites table in the database. You will probably see several merge related commands that are not in END_(SUCCESSFULLY/FAILED) status. On Mon, Jun 25, 2018 at 10:30 AM, wrote: > Hi, > > We're running oVirt 4.1.9, recently we had an issue with snapshots so we > had to fix

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread Arik Hadas
On Mon, Jun 25, 2018 at 10:37 AM du_hon...@yeah.net wrote: > hi > thanks , I used full path: > /rhev/data-center/mnt/import-ova/backup_server.ova. > Oh, sorry, I looked at a previous attempt. Yeah, the conversion failed - we'll need the vdsm log and more importantly the import log from the

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread du_hon...@yeah.net
On Mon, Jun 25, 2018 at 9:12 AM du_hon...@yeah.net wrote: > > Hi > > I export OVA from my ovirt , then want to import the OVA to anther ovirt, > but this is failed > 2018-06-25 13:52:03,836+08 INFO > [org.ovirt.engine.core.bll.exportimport.ConvertVmCallback] >

[ovirt-users] Re: Failed to delete snapshot '' for VM 'vmname'.

2018-06-25 Thread Ala Hino
Do you have any running merge related commands now? Is it possible for you to restart the engine? I want to see if restarting the engine, while the merge commands already manually repaired, may cause that log message to stop appearing. On Mon, Jun 25, 2018 at 11:06 AM, wrote: > So if I have

[ovirt-users] Re: engine

2018-06-25 Thread Arik Hadas
On Mon, Jun 25, 2018 at 11:19 AM du_hon...@yeah.net wrote: > > Hi > I find error in /var/log/vdsm/import/ > Seems like the OVA is problematic, where did you get it from? > > libguestfs: trace: set_verbose true > libguestfs: trace: set_verbose = 0 > libguestfs: trace: get_cachedir >

[ovirt-users] Re: Failed to delete snapshot '' for VM 'vmname'.

2018-06-25 Thread nicolas
Currently there are no merge related commands running, if you mean that we're aware of some merge should be happening (it shouldn't). I restarted the engine but the event is still showing up every 10 seconds. El 2018-06-25 09:39, Ala Hino escribió: Do you have any running merge related