[ovirt-users] Re: Mounting ISO in subfolder

2019-02-01 Thread Giulio Casella
Il 31/01/2019 18:14, Sandro Bonazzola ha scritto: > As far as I can tell, there are no tools that creates subdirectories > within storage domains. > Did you manually upload the iso into the nfs mount creating a > subdirectory there? > I think this layout is not supported at all. Yes, I did (sorry

[ovirt-users] Re: Storage Domain Ovirt 4.3 RC EPYC

2019-02-01 Thread Greg Sheremeta
On Thu, Jan 31, 2019 at 7:44 PM Darin Schmidt wrote: > Seems the system is version locked? Looks like ovirt-engine 4.3.0.4 is > available and I have 4.3.0.2 installed. Should I disable the version lock? > > [root@ovirt ~]# yum versionlock status > Loaded plugins: enabled_repos_upload,

[ovirt-users] Re: Mounting ISO in subfolder

2019-02-01 Thread Giulio Casella
Il 01/02/2019 12:12, Greg Sheremeta ha scritto: > ISO domains are deprecated, so my guess is it will be closed. > And storage domains aren't intended for the user to edit manually. > > Perhaps the best way for you to organize is to make a few separate > storage domains for your subsets of ISOs. >

[ovirt-users] Re: Mounting ISO in subfolder

2019-02-01 Thread Greg Sheremeta
On Fri, Feb 1, 2019 at 3:22 AM Giulio Casella wrote: > Il 31/01/2019 18:14, Sandro Bonazzola ha scritto: > > As far as I can tell, there are no tools that creates subdirectories > > within storage domains. > > Did you manually upload the iso into the nfs mount creating a > > subdirectory there?

[ovirt-users] Re: Mounting ISO in subfolder

2019-02-01 Thread Giulio Casella
Il 01/02/2019 13:19, Gianluca Cecchi ha scritto: > On Fri, Feb 1, 2019 at 12:47 PM Giulio Casella > wrote: > > > This could be a (partially satisfying solution), but I can have only one > storage domain for ISOs, right? > AFAIK you can have one ISO domain,

[ovirt-users] Re: Storage Domain Ovirt 4.3 RC EPYC

2019-02-01 Thread Sandro Bonazzola
Il giorno ven 1 feb 2019 alle ore 12:13 Greg Sheremeta ha scritto: > > > On Thu, Jan 31, 2019 at 7:44 PM Darin Schmidt > wrote: > >> Seems the system is version locked? Looks like ovirt-engine 4.3.0.4 is >> available and I have 4.3.0.2 installed. Should I disable the version lock? >> > No,

[ovirt-users] Re: Mounting ISO in subfolder

2019-02-01 Thread Greg Sheremeta
On Fri, Feb 1, 2019 at 7:25 AM Giulio Casella wrote: > Il 01/02/2019 13:19, Gianluca Cecchi ha scritto: > > On Fri, Feb 1, 2019 at 12:47 PM Giulio Casella > > wrote: > > > > > > This could be a (partially satisfying solution), but I can have only > one > >

[ovirt-users] Re: Cannot Increase Hosted Engine VM Memory

2019-02-01 Thread Douglas Duckworth
Ok sounds good. I will upgrade then hope this goes away. On Thu, Jan 31, 2019, 12:09 PM Simone Tiraboschi mailto:stira...@redhat.com> wrote: On Thu, Jan 31, 2019 at 4:20 PM Douglas Duckworth mailto:dod2...@med.cornell.edu>> wrote: Hi Simone Thanks again for your help! Do you have some

[ovirt-users] Re: Mounting ISO in subfolder

2019-02-01 Thread Gianluca Cecchi
On Fri, Feb 1, 2019 at 12:47 PM Giulio Casella wrote: > > This could be a (partially satisfying solution), but I can have only one > storage domain for ISOs, right? > AFAIK you can have one ISO domain, one export domain and many data > domains; "engine-iso-uploader list" reports only ISO domain.

[ovirt-users] Re: Mounting ISO in subfolder

2019-02-01 Thread Gianluca Cecchi
On Fri, Feb 1, 2019 at 1:19 PM Gianluca Cecchi wrote: > On Fri, Feb 1, 2019 at 12:47 PM Giulio Casella wrote: > >> >> This could be a (partially satisfying solution), but I can have only one >> storage domain for ISOs, right? >> AFAIK you can have one ISO domain, one export domain and many data

[ovirt-users] upgrade bug

2019-02-01 Thread ada per
After upgrading my hosts from 4.2.7.1 to 4.2.8 the external networks stopped working! When im starting a VM using external network it does not boot up at all! The error message is: "VM is down with error. Exit message: unsupported configuration: filterref is not supported for network

[ovirt-users] ovn bad gateway after update from 4.2.7 to 4.2.8

2019-02-01 Thread Gianluca Cecchi
Hello, at this moment (about two days ago) I have updated only engine (external, not self hosted) from 4.2.7.5 to 4.2.8.2 As soon as I'm starting for the first time a VM with an ovn based nic I get what below in ovirt-provider-ovn.log In admin gui, if I try for example to start via "run once" I

[ovirt-users] Profile selection in VM portal for users

2019-02-01 Thread Jorick Astrego
Hi, Wish I was @FOSDEM :'(  Next year... When accessing the selfservice VM portal for users we wish to disable/hide our admin management realm. Is there currently a way to do this? We are maybe a bit paranoid but informatie leakage can bite you in the ass. We want to hookup Keycloak for the

[ovirt-users] Windows 10 - Ovirt 4.3 - EPYC

2019-02-01 Thread Darin Schmidt
I have successfully setup a centos vm, its up and running. Now I need to setup a windows 10 VM and I cant seem to get anything to work. Ive tried setting the OS type to other or Windows 10 64bit. With Windows 64bit, it fails to startup at all When I select OtherOS it will allow me to start to

[ovirt-users] Re: Profile selection in VM portal for users

2019-02-01 Thread Greg Sheremeta
On Fri, Feb 1, 2019 at 11:01 AM Jorick Astrego wrote: > Hi, > > Wish I was @FOSDEM :'( Next year... > > When accessing the selfservice VM portal for users we wish to > disable/hide our admin management realm. > > Is there currently a way to do this? > Not that I know of, but cc'ing Ravi to be

[ovirt-users] Re: upgrade bug

2019-02-01 Thread Dominik Holler
On Fri, 1 Feb 2019 15:31:18 +0200 ada per wrote: > After upgrading my hosts from 4.2.7.1 to 4.2.8 the external networks > stopped working! > When im starting a VM using external network it does not boot up at > all! > > The error message is: > "VM is down with error. Exit message:

[ovirt-users] Re: Mounting ISO in subfolder

2019-02-01 Thread Nir Soffer
On Fri, Feb 1, 2019 at 10:21 AM Giulio Casella wrote: > Il 31/01/2019 18:14, Sandro Bonazzola ha scritto: > > As far as I can tell, there are no tools that creates subdirectories > > within storage domains. > > Did you manually upload the iso into the nfs mount creating a > > subdirectory there?

[ovirt-users] Re: ovn bad gateway after update from 4.2.7 to 4.2.8

2019-02-01 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Feb 1, 2019 at 10:18 PM Dominik Holler wrote: > > On Fri, 1 Feb 2019 14:37:10 +0100 > Gianluca Cecchi wrote: > > > Hello, > > at this moment (about two days ago) I have updated only engine > > (external, not self hosted) from 4.2.7.5 to 4.2.8.2 > > > > As soon as I'm starting for the

[ovirt-users] Re: How can I set up a newly created virtual machine to use the qcow2 format disk by default?

2019-02-01 Thread Nir Soffer
On Fri, Feb 1, 2019 at 7:56 AM wrote: > How can I set up a newly created virtual machine to use the qcow2 format > disk by default? > My storage configuration is glusterfs non-ovirt managed > I don't think this is possible. The default format for file based storage domain like glusterfs and nfs

[ovirt-users] Re: ovn bad gateway after update from 4.2.7 to 4.2.8

2019-02-01 Thread Dominik Holler
On Fri, 1 Feb 2019 22:35:00 +0200 Dan Kenigsberg wrote: > On Fri, Feb 1, 2019 at 10:18 PM Dominik Holler > wrote: > > > > On Fri, 1 Feb 2019 14:37:10 +0100 > > Gianluca Cecchi wrote: > > > > > Hello, > > > at this moment (about two days ago) I have updated only engine > > > (external, not self

[ovirt-users] Re: ovn bad gateway after update from 4.2.7 to 4.2.8

2019-02-01 Thread Dominik Holler
On Fri, 1 Feb 2019 14:37:10 +0100 Gianluca Cecchi wrote: > Hello, > at this moment (about two days ago) I have updated only engine > (external, not self hosted) from 4.2.7.5 to 4.2.8.2 > > As soon as I'm starting for the first time a VM with an ovn based nic > I get what below in

[ovirt-users] Re: Windows 10 - Ovirt 4.3 - EPYC

2019-02-01 Thread Dominik Holler
On Fri, 1 Feb 2019 11:48:51 -0500 Darin Schmidt wrote: > I have successfully setup a centos vm, its up and running. Now I need > to setup a windows 10 VM and I cant seem to get anything to work. > > Ive tried setting the OS type to other or Windows 10 64bit. With > Windows 64bit, it fails to