[ovirt-users] Re: Agentless Backup update: Trilio Vault, pay $7500

2019-02-13 Thread Michal Skrivanek
> On 8 Feb 2019, at 12:15, femi adegoke wrote: > > For some weird reason, I don't see my original comments on the list.ovirt > forum pages. > Here it is: > > Back in June of 2018, I posted regarding Agentless backup solutions. > Greg Sheremeta replied & mentioned Trilio. > > The rest of the

[ovirt-users] Re: Ovirt self-hosted engine won't come up

2019-02-13 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Feb 12, 2019 at 9:45 PM wrote: > hosted-engine --add-console-password > Enter password: > [root@corp-ovirt01 ~]# virsh -r vncdisplay HostedEngine > error: Failed to get VNC port. Is this domain using VNC? > > Yes. Sorry I forgot to copy that part. It didn't respond with a connection >

[ovirt-users] Re: IPTablesConfig replacement in 4.3

2019-02-13 Thread Florian Schmid
Hi Roman, I have done this for zabbix agent port: On engine: cat /etc/ovirt-engine/ansible/ovirt-host-deploy-post-tasks.yml -> --- # ## Any additional tasks required to be executing during host deploy process can ## be added below ## - name: Enable zabbix port on firewalld firewalld: port:

[ovirt-users] access engine by http

2019-02-13 Thread du_hon...@yeah.net
I want to access engine by http, after engine-setup success, I fix /etc/ovirt-engine/engine.conf.d/10-setup-protocols.conf ENGINE_FQDN=localhost.localdomain ENGINE_PROXY_ENABLED=false ENGINE_PROXY_HTTP_PORT=None ENGINE_PROXY_HTTPS_PORT=None ENGINE_AJP_ENABLED=false ENGINE_AJP_PORT=None

[ovirt-users] Re: Problems with procedure in blog post...

2019-02-13 Thread Roy Golan
On Fri, 18 Jan 2019 at 16:24, Jason P. Thomas wrote: > I did try /tmp and got the same error as with /var/tmp. I too > downloaded the image to the location specified in vars.yaml and still > received the same error. I'm a little docker stupid, is the image > downloading inside the docker or

[ovirt-users] Cluster Compatibility Version Upgrading Order

2019-02-13 Thread Roman Last
Hello! What sequence of upgrading cluster to 4.3 version? When i click upgrade on host w or w\o host reboot it just says "Upgrade has started for" and nothing after timeout reached. When i force restart host, version 4.3 not added. Is that normal? https://prnt.sc/mki3v8

[ovirt-users] Re: ovirt-guest-agent is still needed?

2019-02-13 Thread Michal Skrivanek
> On 11 Feb 2019, at 23:39, Greg Sheremeta wrote: > > Hi, > > ovirt-guest-agent isn't deprecated yet, so you can still use it in 4.3 no > problem. > > Best wishes, > Greg > > On Mon, Feb 11, 2019 at 2:33 PM Vinícius Ferrão > wrote: > Hello, > > I heard

[ovirt-users] Problem installing hyperconverged setup

2019-02-13 Thread paul
Hi, I am currently setting up an Ovirt cluster in a test environment and cannot get the hyperconverged setup to run properly. I have installed 3 nodes on version 4.2.8. I keep getting the following error - TASK [Create LVs with specified size for the VGs] **

[ovirt-users] Re: SURVEY: your NFS configuration (Bug 1666795 - SHE doesn't start after power-off, 4.1 to 4.3 upgrade - VolumeDoesNotExist: Volume does not exist )

2019-02-13 Thread Torsten Stolpmann
/etc/exports: /export/volumes *(rw,all_squash,anonuid=36,anongid=36) exportfs -v: /data/volumes (sync,wdelay,hide,no_subtree_check,anonuid=36,anongid=36,sec=sys,rw,secure,root_squash,all_squash) Centos7.6, oVirt 4.2.8. We are not running HE, ovirt-engine runs on bare metal. Not

[ovirt-users] Re: Cluster Compatibility Version Upgrading Order

2019-02-13 Thread Jayme
I'm also a bit unclear about updating to 4.3 cluster level. I have a 3 host HCI setup which I just updated to 4.3 manually. I upgraded engine to 4.3 then upgraded each of the three hosts to ovirt node 4.3. I still need to change cluster/data centre compatibility level to 4.3. If I try to

[ovirt-users] Re: Cluster Compatibility Version Upgrading Order

2019-02-13 Thread Jayme
I just realized that when I change compatibility level to 4.3 under edit cluster settings it is automatically switching CPU type from "Intel SandyBridge IBRS Family" to "Intel Nahalem Family". I believe the CPU type change is what is requiring all hosts to be in maintenance mode. My question is,

[ovirt-users] Re: update to 4.2.8 fails

2019-02-13 Thread Vincent Royer
wow am I crazy or is that not mentioned anywhere that I can find in the docs? some combinations of commands and reboots finally got the update to take. Any idea about the messages about not being registered to an entitlement server? whats that all about?? On Wed, Feb 13, 2019 at 7:30 PM

[ovirt-users] Re: Engine installation failed at - get local vm ip

2019-02-13 Thread Tailor, Bharat
Hi, I am still facing this issue. Any help would be appreciated. Regrards Bharat Kumar G15- Vinayak Nagar complex,Opp.Maa Satiya, ayad Udaipur (Raj.) 313001 Mob: +91-9950-9960-25 On Sun, Feb 10, 2019 at 9:36 PM Tailor, Bharat < bha...@synergysystemsindia.com> wrote: > Hi, > > Please find

[ovirt-users] Re: Windows 2016 guest auto shutdown

2019-02-13 Thread Aminur Rahman
The VM guest has a single network port and the host has multiple ports for managements, ISCSI and it can’t be run everything on a single network as 20 more guests are running on the same host. Aminur Rahman aminur.rah...@iongroup.com t +44 20 7398 0243 m

[ovirt-users] update to 4.2.8 fails

2019-02-13 Thread Vincent Royer
trying to update from 4.2.6 to 4.2.8 yum update fails with: --> Finished Dependency Resolution Error: Package: vdsm-4.20.46-1.el7.x86_64 (ovirt-4.2) Requires: libvirt-daemon-kvm >= 4.5.0-10.el7_6.3 Installed: libvirt-daemon-kvm-3.9.0-14.el7_5.8.x86_64

[ovirt-users] Re: engine-iso-uploader taking a REALLY long time

2019-02-13 Thread zachary . winter
Any logs I should provide that would be useful? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To unsubscribe send an email to users-le...@ovirt.org Privacy Statement: https://www.ovirt.org/site/privacy-policy/ oVirt Code of Conduct:

[ovirt-users] Re: access engine by http

2019-02-13 Thread du_hon...@yeah.net
hi Greg, Ravi thanks, https is ok,when I try to visit http://ip:8080/ovirt-engine but still rediect https://192.168.122.176:8443/tchyp-engine/, I want to know How to redirect to 8843? Besides I try to disable ssl by comment /etc/httpd/conf/httpd.conf #IncludeOptional conf.d/*.conf, But http

[ovirt-users] Re: Ovirt Cluster completely unstable

2019-02-13 Thread Leo David
Hi, I would have a look at engine.log, it might provide usefull informations. Also, i would test i different storage type (maybe a quick nfs data domain ) and see if problem persist with that one too. On Thu, Feb 14, 2019, 01:26 I'm abandoning my production ovirt cluster due to instability. I

[ovirt-users] Ovirt Cluster completely unstable

2019-02-13 Thread dscott
I'm abandoning my production ovirt cluster due to instability. I have a 7 host cluster running about 300 vms and have been for over a year. It has become unstable over the past three days. I have random hosts both, compute and storage disconnecting. AND many vms disconnecting and becoming

[ovirt-users] Re: update to 4.2.8 fails

2019-02-13 Thread Vincent Royer
Sorry, this is a node install w/ he. On Wed, Feb 13, 2019, 4:44 PM Vincent Royer trying to update from 4.2.6 to 4.2.8 > > yum update fails with: > > --> Finished Dependency Resolution > > > > > Error: Package: vdsm-4.20.46-1.el7.x86_64 (ovirt-4.2) > > > > >Requires:

[ovirt-users] Re: update to 4.2.8 fails

2019-02-13 Thread Edward Berger
If its a node-ng install, you should just update the whole image with yum update ovirt-node-ng-image-update On Wed, Feb 13, 2019 at 8:12 PM Vincent Royer wrote: > Sorry, this is a node install w/ he. > > On Wed, Feb 13, 2019, 4:44 PM Vincent Royer >> trying to update from 4.2.6 to 4.2.8 >> >>

[ovirt-users] Re: Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Jayme
I can confirm that this worked. I had to shut down every single VM then change ownership to vdsm:kvm of the image file then start VM back up. On Wed, Feb 13, 2019 at 3:08 PM Simone Tiraboschi wrote: > > > On Wed, Feb 13, 2019 at 8:06 PM Jayme wrote: > >> >> I might be hitting this bug: >>

[ovirt-users] Re: Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Ron Jerome
> I can confirm that this worked. I had to shut down every single VM then > change ownership to vdsm:kvm of the image file then start VM back up. > Not to rain on your parade, but you should keep a close eye on your gluster file system after the upgrade. The stability of my gluster file system

[ovirt-users] Re: Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Jayme
Ron, sorry to hear about the troubles. I haven't seen any gluster crashes yet *knock on wood*. I will monitor closely. Thanks for the heads up! On Wed, Feb 13, 2019 at 5:09 PM Ron Jerome wrote: > > > > > Can you be more specific? What things did you see, and did you report > bugs? > > I've

[ovirt-users] Re: access engine by http

2019-02-13 Thread Greg Sheremeta
What are you trying to achieve? SSL is good :) I suspect you have to disable ssl in the apache server /etc/httpd/conf.d/ssl.conf but I'm not really sure. And, if you do, I suspect some things that use certificates won't work, either (console, disk upload, etc.) Ravi might know more. Greg On

[ovirt-users] Re: Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Jayme
I might be hitting this bug: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1666795 On Wed, Feb 13, 2019 at 1:35 PM Jayme wrote: > This may be happening because I changed cluster compatibility to 4.3 then > immediately after changed data center compatibility to 4.3 (before > restarting VMs after

[ovirt-users] Re: Cluster Compatibility Version Upgrading Order

2019-02-13 Thread Greg Sheremeta
I see you are now ok on your other thread. For the background, IBRS is deprecated in 4.3 -- that's why the change. There are some posts from last week with the gory details. Greg On Wed, Feb 13, 2019 at 9:05 AM Jayme wrote: > I just realized that when I change compatibility level to 4.3 under

[ovirt-users] Re: Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Simone Tiraboschi
On Wed, Feb 13, 2019 at 8:06 PM Jayme wrote: > > I might be hitting this bug: > https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1666795 > Yes, you definitively are. Fixing files ownership on file system side is a valid workaround. > > On Wed, Feb 13, 2019 at 1:35 PM Jayme wrote: > >> This may be

[ovirt-users] Re: SURVEY: your NFS configuration (Bug 1666795 - SHE doesn't start after power-off, 4.1 to 4.3 upgrade - VolumeDoesNotExist: Volume does not exist )

2019-02-13 Thread Greg Sheremeta
On Tue, Feb 12, 2019 at 5:45 PM Nir Soffer wrote: > Looking at > https://bugzilla.redhat.com/1666795 > > It seems that a change in vdsm/libvirt exposed NFS configuration issue, > that may was > needed in the past and probably not needed now. > > If you use NFS, I would like to see your

[ovirt-users] Re: Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Greg Sheremeta
On Wed, Feb 13, 2019 at 3:06 PM Ron Jerome wrote: > > I can confirm that this worked. I had to shut down every single VM then > > change ownership to vdsm:kvm of the image file then start VM back up. > > > Not to rain on your parade, but you should keep a close eye on your > gluster file system

[ovirt-users] understanding ovirt communication

2019-02-13 Thread hlmstu
Hallo, I installed ovirt-engine and ovirt-node. I try add host:new but received errormg InstallFailed. seem connection to following ports: 49076 49080 49084... Howto understanding ovirt communication? keywords: engine,dwh,ovn,libvirt,virtd,node,otopi,vdsmd,sshd,node,goferd regards Heiko

[ovirt-users] Re: Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Ron Jerome
> > Can you be more specific? What things did you see, and did you report bugs? I've got this one: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1649054 and this one: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1651246 and I've got bricks randomly going offline and getting out of sync with the

[ovirt-users] Re: Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Ron Jerome
> This may be happening because I changed cluster compatibility to 4.3 then > immediately after changed data center compatibility to 4.3 (before > restarting VMs after cluster compatibility change). If this is the case I > can't fix by downgrading the data center compatibility to 4.2 as it won't

[ovirt-users] Re: Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Sahina Bose
On Thu, Feb 14, 2019 at 2:39 AM Ron Jerome wrote: > > > > > > Can you be more specific? What things did you see, and did you report bugs? > > I've got this one: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1649054 > and this one: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1651246 > and I've got

[ovirt-users] Re: Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Jayme
Ron, well it looks like you're not wrong. Less than 24 hours after upgrading my cluster I have a Gluster brick down... On Wed, Feb 13, 2019 at 5:58 PM Jayme wrote: > Ron, sorry to hear about the troubles. I haven't seen any gluster crashes > yet *knock on wood*. I will monitor closely.

[ovirt-users] Re: Ovirt Cluster completely unstable

2019-02-13 Thread Jayme
I have a three node HCI gluster which was previously running 4.2 with zero problems. I just upgraded it yesterday. I ran in to a few bugs right away with the upgrade process, but aside from that I also discovered other users with severe GlusterFS problems since the upgrade to new GlusterFS

[ovirt-users] Re: Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Jayme
I think I just figured out what I was doing wrong. On edit cluster screen I was changing both the CPU type and cluster level 4.3. I tried it again by switching to the new CPU type first (leaving cluster on 4.2) then saving, then going back in and switching compat level to 4.3. It appears that

[ovirt-users] Re: engine-iso-uploader taking a REALLY long time

2019-02-13 Thread Dominik Holler
On Fri, 25 Jan 2019 14:23:33 +0100 Sandro Bonazzola wrote: > Il giorno ven 25 gen 2019 alle ore 13:50 ha > scritto: > > > I am noticing that the engine-iso-uploader tool on oVirt 4.2.7 (running on > > CentOS 7.6.1810) takes a very long time to load individual ISO's, usually > > on the order

[ovirt-users] Re: engine-iso-uploader very slow

2019-02-13 Thread Greg Sheremeta
Hi all, We had a couple reports of this, so I think it's a real bug. I opened https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1676713 Thanks for reporting! On Thu, Jan 31, 2019 at 5:08 AM Tommaso M wrote: > Hi Sandro, and thank you, my sos report : https://bit.ly/2MJleA0 > > bye >

[ovirt-users] Re: Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Jayme
I may have made matters worse. So I changed to 4.3 compatible cluster then 4.3 compatible data center. All VMs were marked as requiring a reboot. I restarted a couple of them and none of them will start up, they are saying "bad volume specification". The ones running that I did not yet restart

[ovirt-users] Re: Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Jayme
This may be happening because I changed cluster compatibility to 4.3 then immediately after changed data center compatibility to 4.3 (before restarting VMs after cluster compatibility change). If this is the case I can't fix by downgrading the data center compatibility to 4.2 as it won't allow me

[ovirt-users] Re: SURVEY: your NFS configuration (Bug 1666795 - SHE doesn't start after power-off, 4.1 to 4.3 upgrade - VolumeDoesNotExist: Volume does not exist )

2019-02-13 Thread Arman Khalatyan
/data on ZoL exported with nfs4: (rw,sync,all_squash,no_subtree_check,anonuid=36,anongid=36) Centos7.6, oVirt 4.2.8, ovirt-engine runs on a bare metal On Wed, Feb 13, 2019 at 3:17 PM Torsten Stolpmann wrote: > > /etc/exports: > > /export/volumes *(rw,all_squash,anonuid=36,anongid=36) > >

[ovirt-users] Re: Problem installing hyperconverged setup

2019-02-13 Thread Edward Berger
I don't believe the wizard followed your wishes if it comes up with 1005gb for the thinpool. 500gb data + 500gb vmstore +5gb metadata = 1005gb The wizard tries to do the same setup on all three gluster hosts. So if you change anything, you have to "check and edit" the config file it generates in

[ovirt-users] Stuck completing last step of 4.3 upgrade

2019-02-13 Thread Jayme
Environment setup: 3 Host HCI GlusterFS setup. Identical hosts, Dell R720s w/ Intel E5-2690 CPUs 1 default data center (4.2 compat) 1 default cluster (4.2 compat) Situation: I recently upgraded my three node HCI cluster from Ovirt 4.2 to 4.3. I did so by first updating the engine to 4.3 then