[ovirt-users] Re: Upgrade from ovirt-node-ng 4.4.1 to 4.4.2 fails with "Local storage domains were found on the same filesystem as / ! Please migrate the data to a new LV before upgrading, or you will

2020-10-13 Thread Nir Soffer
On Tue, Oct 13, 2020 at 4:20 PM Yedidyah Bar David wrote: > > On Tue, Oct 13, 2020 at 1:11 PM Yedidyah Bar David wrote: > > > > On Thu, Oct 8, 2020 at 1:01 PM gantonjo-ovirt--- via Users > > wrote: > > > > > > So, we have a cluster of 3 servers running oVirt Node 4.4.1. Now we are > > >

[ovirt-users] Re: Upgrade from ovirt-node-ng 4.4.1 to 4.4.2 fails with "Local storage domains were found on the same filesystem as / ! Please migrate the data to a new LV before upgrading, or you will

2020-10-13 Thread Nir Soffer
On Tue, Oct 13, 2020 at 5:56 PM Nir Levy wrote: > > > > On Tue, Oct 13, 2020 at 5:51 PM Nir Soffer wrote: >> >> On Tue, Oct 13, 2020 at 4:20 PM Yedidyah Bar David wrote: >> > >> > On Tue, Oct 13, 2020 at 1:11 PM Yedidyah Bar David wrote: >> > > >> > > On Thu, Oct 8, 2020 at 1:01 PM

[ovirt-users] Re: Upgrade from ovirt-node-ng 4.4.1 to 4.4.2 fails with "Local storage domains were found on the same filesystem as / ! Please migrate the data to a new LV before upgrading, or you will

2020-10-13 Thread Nir Levy
On Tue, Oct 13, 2020 at 5:51 PM Nir Soffer wrote: > On Tue, Oct 13, 2020 at 4:20 PM Yedidyah Bar David > wrote: > > > > On Tue, Oct 13, 2020 at 1:11 PM Yedidyah Bar David > wrote: > > > > > > On Thu, Oct 8, 2020 at 1:01 PM gantonjo-ovirt--- via Users > > > wrote: > > > > > > > > So, we have a

[ovirt-users] Re: oVirt-node

2020-10-13 Thread Philip Brown
What is the longevity status of cockpit-machines-ovirt ? I understand it was removed from automatically being in node, due to perceived redundancy. But is the software package itself going away and/or not going to be usable in the future? - Original Message - From: "Sandro Bonazzola"

[ovirt-users] Re: 20+ Fresh Installs Failing in 20+ days [newbie & frustrated]

2020-10-13 Thread info
I hope it is not too forward of me to only send it to you. Yours Sincerely, Henni -Original Message- From: Yedidyah Bar David Sent: Tuesday, 13 October 2020 16:42 To: i...@worldhostess.com Cc: Edward Berger ; users Subject: [ovirt-users] Re: 20+ Fresh Installs Failing in 20+ days

[ovirt-users] Maximum domains per data center

2020-10-13 Thread Tommaso - Shellrent via Users
Hi to all. Can someone confirm to me the value of max domains per data center on ovirt 4.4 ? We found only this for RHEV: https://access.redhat.com/articles/906543 Regards, Tommaso. -- -- Shellrent - Il primo hosting italiano Security First *Tommaso De Marchi*

[ovirt-users] Re: How to make oVirt + GlusterFS bulletproof

2020-10-13 Thread Strahil Nikolov via Users
One recommendation is to get rid of the multipath for your SSD. Replica 3 volumes are quite resilient and I'm really surprised it happened to you. For the multipath stuff , you can create something like this: [root@ovirt1 ~]# cat /etc/multipath/conf.d/blacklist.conf   blacklist {    wwid

[ovirt-users] Re: Latest ManagedBlockDevice documentation

2020-10-13 Thread Michael Thomas
Setting both http_proxy and https_proxy fixed the issue. Thanks for the tip! --Mike I am not sure, it's been a long time since I tried that. Feel free to file a bug. You can also try setting env var 'http_proxy' for engine-setup, e.g.: http_proxy=MY_PROXY_URL engine-setup

[ovirt-users] Re: Latest ManagedBlockDevice documentation

2020-10-13 Thread Michael Thomas
After getting past the proxy issue, I was finally able to run the engine-setup --reconfigure-optional-components. The new ManagedBlockStorage storage domain exists, and I was able to create a disk. However, I am unable to attach the disk to a running VM. The engine.log shows the following,

[ovirt-users] Re: Latest ManagedBlockDevice documentation

2020-10-13 Thread Jeff Bailey
On 10/13/2020 5:01 PM, Michael Thomas wrote: After getting past the proxy issue, I was finally able to run the engine-setup --reconfigure-optional-components.  The new ManagedBlockStorage storage domain exists, and I was able to create a disk.  However, I am unable to attach the disk to a

[ovirt-users] Number of data bricks per oVirt HCI host

2020-10-13 Thread C Williams
Hello, I am getting some questions from others on my team. I have some hosts that could provide up to 6 JBOD disks for oVirt data (not arbiter) bricks Would this be workable / advisable ? I'm under the impression there should not be more than 1 data brick per HCI host . Please correct me if

[ovirt-users] Re: Number of data bricks per oVirt HCI host

2020-10-13 Thread Strahil Nikolov via Users
Imagine you got a host with 60 Spinning Disks -> I would recommend you to split it to 10/12 disk groups and these groups will represent several bricks (6/5). Keep in mind that when you start using many (some articles state hundreds , but no exact number was given) bricks , you should consider

[ovirt-users] Re: Imageio Daemon not listening on port 54323

2020-10-13 Thread Tim Bordemann via Users
> On 13. Oct 2020, at 10:01, Vojtech Juranek wrote: > > On úterý 13. října 2020 9:37:11 CEST Tim Bordemann wrote: >>> On 12. Oct 2020, at 12:15, Vojtech Juranek wrote: >>> >>> On pátek 9. října 2020 19:02:32 CEST tim-nospam--- via Users wrote: Hello. After an upgrade I am not

[ovirt-users] Re: Imageio Daemon not listening on port 54323

2020-10-13 Thread Tim Bordemann via Users
> On 12. Oct 2020, at 13:56, Nir Soffer wrote: > > > > On Sun, Oct 11, 2020, 11:58 tim-nospam--- via Users wrote: > Hello. > > After an upgrade I am not able to upload images anymore via the ovirt ui. > When testing the connection, I always get the error message "Connection to >

[ovirt-users] Re: 20+ Fresh Installs Failing in 20+ days [newbie & frustrated]

2020-10-13 Thread Yedidyah Bar David
Please share all of /var/log/ovirt-hosted-engine-setup: cd /var/log/ tar czf ovirt-hosted-engine-setup.tar.gz ovirt-hosted-engine-setup Then upload ovirt-hosted-engine-setup.tar.gz to some file sharing service (e.g. dropbox, google drive etc.) and share the link. Thanks! On Tue, Oct 13, 2020

[ovirt-users] Re: oVirt 4.4.2.6-1.el8 (SHE). Grafana integration not configured. The link to the Monitoring portal is not displayed on the Manager home page.

2020-10-13 Thread Lucie Leistnerova
Hi Dmitry, On 10/10/20 8:36 AM, Dmitry Kharlamov wrote: Good day! Made a fresh installation of 4.4.2 Self Hosted Engine (not an upgrade from 4.4.1) however there is no link to the Monitoring portal on the home page. Service ovirt-engine-dwhd started and work. Grafana-server service not

[ovirt-users] Re: Imageio Daemon not listening on port 54323

2020-10-13 Thread Tim Bordemann via Users
> On 12. Oct 2020, at 12:15, Vojtech Juranek wrote: > > On pátek 9. října 2020 19:02:32 CEST tim-nospam--- via Users wrote: >> Hello. >> >> After an upgrade I am not able to upload images anymore via the ovirt ui. >> When testing the connection, I always get the error message "Connection to

[ovirt-users] Re: 20+ Fresh Installs Failing in 20+ days [newbie & frustrated]

2020-10-13 Thread Yedidyah Bar David
Hi, Please share all of /var/log/ovirt-hosted-engine-setup. The last point in the logs you attached is in task 'Check engine VM health'. This runs a loop of 'hosted-engine --vm-status --json' but did not finish (yet?). Thanks and best regards, On Tue, Oct 13, 2020 at 5:35 AM wrote: > > Hope

[ovirt-users] Re: Imageio Daemon not listening on port 54323

2020-10-13 Thread Vojtech Juranek
On úterý 13. října 2020 9:37:11 CEST Tim Bordemann wrote: > > On 12. Oct 2020, at 12:15, Vojtech Juranek wrote: > > > > On pátek 9. října 2020 19:02:32 CEST tim-nospam--- via Users wrote: > >> Hello. > >> > >> After an upgrade I am not able to upload images anymore via the ovirt ui. > >> When

[ovirt-users] Re: Upgrade oVirt Host from 4.4.0 to 4.4.2 fails

2020-10-13 Thread Dana Elfassy
Hi, Fixes were added in the 2 tasks that were mentioned: 1. The command that we run to check for updates: https://gerrit.ovirt.org/#/c/110713/ 2. Making sure that cache is up to date is done only once and not for each package: https://gerrit.ovirt.org/#/c/111419/ Thanks, Dana On Mon, Oct 12,

[ovirt-users] Re: Imageio Daemon not listening on port 54323

2020-10-13 Thread Nir Soffer
On Tue, Oct 13, 2020 at 12:25 PM Tim Bordemann via Users wrote: > > > > > On 13. Oct 2020, at 10:01, Vojtech Juranek wrote: > > > > On úterý 13. října 2020 9:37:11 CEST Tim Bordemann wrote: > >>> On 12. Oct 2020, at 12:15, Vojtech Juranek wrote: > >>> > >>> On pátek 9. října 2020 19:02:32 CEST

[ovirt-users] Collectd version downgrade on oVirt engine

2020-10-13 Thread kushagra2agarwal
i am trying to downgrade collectd version on oVirt engine from 5.10.0 to 5.8.4 using ansible, but getting error while doing so. Can someone help to fix issue -- Ansible yml file --- - name: Perform a yum clean command: /usr/bin/yum clean all - name: downgrade collectd

[ovirt-users] Re: problems installing standard Linux as nodes in 4.4

2020-10-13 Thread Gianluca Cecchi
On Sat, Oct 10, 2020 at 10:13 AM Martin Perina wrote: [snip] >> Can I replicate the command that the engine would run on host through ssh? >> > > I don't think so there is an easy way to do it > Let's see what else we can get from the logs... > > Martin > > Hi, I've run on engine the command

[ovirt-users] Re: Upgrade from ovirt-node-ng 4.4.1 to 4.4.2 fails with "Local storage domains were found on the same filesystem as / ! Please migrate the data to a new LV before upgrading, or you will

2020-10-13 Thread Yedidyah Bar David
On Thu, Oct 8, 2020 at 1:01 PM gantonjo-ovirt--- via Users wrote: > > So, we have a cluster of 3 servers running oVirt Node 4.4.1. Now we are > attempting to upgrade it to latest version, 4.4.2, but it fails as shown > below. Problem is that the Storage domains listed are all located on an >

[ovirt-users] Could not read L1 table: Input/output error (libgfapi enabled)

2020-10-13 Thread Николаев Алексей
Hi community!  I have some issue as https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1855321VM from template can't start too.Cluster version 4.2 (LibgfApiSupported=true). VM rXX-TEST is down with error. Exit message: internal error: qemu unexpectedly closed the monitor: [2020-10-13 10:29:08.503719] E

[ovirt-users] Re: How to make oVirt + GlusterFS bulletproof

2020-10-13 Thread Jarosław Prokopowski
Hi Nikolov, Thanks for the very interesting answer :-) I do not use any raid controller. I was hoping glusterfs would take care of fault tolerance but apparently it failed. I have one Samsung 1TB SSD drives in each server for VM storage. I see it is of type "multipath". There is XFS

[ovirt-users] Re: oVirt 4.4.2.6-1.el8 (SHE). Grafana integration not configured. The link to the Monitoring portal is not displayed on the Manager home page.

2020-10-13 Thread Gianluca Cecchi
On Tue, Oct 13, 2020 at 3:27 PM Yedidyah Bar David wrote: > On Tue, Oct 13, 2020 at 3:48 PM Dmitry Kharlamov > wrote: > > > > Good afternoon, Lucie! Thanks for the info. > > > > After reinstalling engine with --reconfigure-optional-components Grafana > is work and link to Monitoring portal

[ovirt-users] Re: Upgrade from ovirt-node-ng 4.4.1 to 4.4.2 fails with "Local storage domains were found on the same filesystem as / ! Please migrate the data to a new LV before upgrading, or you will

2020-10-13 Thread gantonjo-ovirt--- via Users
Hi, Didi. The command "find / -xdev -path "*/dom_md/metadata" -not -empty -not -type l" shows no storage domains, so I guess this would solve the "false positive" list of storage domains that are not really mounted to the node we want to update. ___

[ovirt-users] Re: oVirt 4.4.2.6-1.el8 (SHE). Grafana integration not configured. The link to the Monitoring portal is not displayed on the Manager home page.

2020-10-13 Thread Dmitry Kharlamov
Many thanks, Didi, Gianluca! Via Invite + usern...@ad.domain.name Everything worked out! ))) Is it possible to use a file /etc/grafana/ldap.toml for configure authentication in the Active Directory? ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To

[ovirt-users] Re: Upgrade from ovirt-node-ng 4.4.1 to 4.4.2 fails with "Local storage domains were found on the same filesystem as / ! Please migrate the data to a new LV before upgrading, or you will

2020-10-13 Thread gantonjo-ovirt--- via Users
Hi, Didi. Thanks for your answer. Unfortunately the suggested command shows the same storage domains as I listed above. The node is in Maintenance (as it would be when Installing an update from the GUI). None of these storage domains are mounted on the node ( at least not visible when running

[ovirt-users] Re: oVirt 4.4.2.6-1.el8 (SHE). Grafana integration not configured. The link to the Monitoring portal is not displayed on the Manager home page.

2020-10-13 Thread Dmitry Kharlamov
Good afternoon, Lucie! Thanks for the info. After reinstalling engine with --reconfigure-optional-components Grafana is work and link to Monitoring portal present on home page. SSO works the same way, but only for Internal users. Users ActiveDirectory cannot enter the Monitoring Portal -

[ovirt-users] Re: Upgrade from ovirt-node-ng 4.4.1 to 4.4.2 fails with "Local storage domains were found on the same filesystem as / ! Please migrate the data to a new LV before upgrading, or you will

2020-10-13 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Oct 13, 2020 at 1:11 PM Yedidyah Bar David wrote: > > On Thu, Oct 8, 2020 at 1:01 PM gantonjo-ovirt--- via Users > wrote: > > > > So, we have a cluster of 3 servers running oVirt Node 4.4.1. Now we are > > attempting to upgrade it to latest version, 4.4.2, but it fails as shown > >

[ovirt-users] Re: oVirt 4.4.2.6-1.el8 (SHE). Grafana integration not configured. The link to the Monitoring portal is not displayed on the Manager home page.

2020-10-13 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Oct 13, 2020 at 3:48 PM Dmitry Kharlamov wrote: > > Good afternoon, Lucie! Thanks for the info. > > After reinstalling engine with --reconfigure-optional-components Grafana is > work and link to Monitoring portal present on home page. > SSO works the same way, but only for Internal

[ovirt-users] Re: Upgrade from ovirt-node-ng 4.4.1 to 4.4.2 fails with "Local storage domains were found on the same filesystem as / ! Please migrate the data to a new LV before upgrading, or you will

2020-10-13 Thread gantonjo-ovirt--- via Users
Hi again. Just did a test. I unmapped the node from the iSCSI SAN and rebooted the node. After reboot, the storage domains still where listed as / storage domains. In other words, this was not a solution. ___ Users mailing list -- users@ovirt.org To