[ovirt-users] Re: Copying/Cloning a VM to another server

2018-05-14 Thread Alex Bartonek
Is there an ETA on a release? Sent with [ProtonMail](https://protonmail.com) Secure Email. ‐‐‐ Original Message ‐‐‐ On May 13, 2018 2:22 PM, Arik Hadas <aha...@redhat.com> wrote: > On Sun, May 13, 2018 at 8:04 PM, Alex Bartonek <a...@unix1337.com> wrote: > >> St

[ovirt-users] Copying/Cloning a VM to another server

2018-05-13 Thread Alex Bartonek
Just trying to make sure there isnt an easier way to do what I'm doing. I dont have an HA environment in my homelab. I have 3 VM's and I wanted to copy them to my backup r710 which runs oVirt 4.2. I basically shut down my VM, exported it to an export domain on my primary r710. Then detached

[ovirt-users] Re: Copying/Cloning a VM to another server

2018-05-13 Thread Alex Bartonek
facing sites, hosting my own cloud etc. Sent with [ProtonMail](https://protonmail.com) Secure Email. ‐‐‐ Original Message ‐‐‐ On May 13, 2018 7:00 AM, Jayme <jay...@gmail.com> wrote: > You should be able to do this without having to shut vm down > > On Sun, May 13, 201

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-27 Thread Alex Bartonek
nal Message > Subject: Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie > Local Time: December 27, 2017 11:05 AM > UTC Time: December 27, 2017 5:05 PM > From: blas...@556nato.com > To: Yaniv Kaul <yk...@redhat.com> > Alex Bartonek <a...@unix133

Re: [ovirt-users] Assign external IP to VM

2017-12-27 Thread Alex Bartonek
AM > UTC Time: December 27, 2017 7:20 AM > From: eh...@redhat.com > To: Alex Bartonek <a...@unix1337.com> > users@ovirt.org <users@ovirt.org> > > It is not clear what you did exactly, but, if I try to summarize, this setup > should work for you: > - Create a ne

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-29 Thread Alex Bartonek
Have you tried 32bit Windows VM? It works that way. Sent from ProtonMail mobile Original Message On Dec 29, 2017, 12:04 AM, Blaster wrote: > On 12/27/2017 5:04 PM, Blaster wrote: >> On 12/27/2017 12:13 PM, Alex Bartonek wrote: >>> Got it working!!!

Re: [ovirt-users] Some questions

2017-12-29 Thread Alex Bartonek
Did you add the virtscsi drivers? Sent from ProtonMail mobile Original Message On Dec 29, 2017, 11:57 AM, Pepe Pepe wrote: > Hello! > > I got some questions for you. > > 1. How can I acces to the User Portal from a different PC of my subnetwork > (appart from the one which

Re: [ovirt-users] How to import OVA from oVirt 4.2 to oVirt 4.2

2017-12-29 Thread Alex Bartonek
I used clonezilla and built the VM that way. If you get the OVA thing working, cool.. but in the meantime, here's how I did it using Clonezilla. https://www.unix1337.com/cloning-a-virtualbox-vm-to-ovirt-4-2/ Sent with [ProtonMail](https://protonmail.com) Secure Email. > Original

[ovirt-users] Bad hd? or?

2018-01-26 Thread Alex Bartonek
I'm stumped. I powercycled my server on accident and I cannot mount my data drive. I was getting buffer i/o errors but finally was able to boot up by disabling automount in fstab. I cannot mount my ext4 drive. Anything else I can check? root@blitzen t]# dmesg|grep sdb [1.714138] sd

Re: [ovirt-users] Bad hd? or?

2018-01-27 Thread Alex Bartonek
, Christopher Cox <c...@endlessnow.com> wrote: >checked /etc/mtab ? > > On 01/26/2018 06:10 PM, Alex Bartonek wrote: >>I'm stumped. >>I powercycled my server on accident and I cannot mount my data drive.  I >> was getting buffer i/o errors but finally was able to

[ovirt-users] Basic parts for rebuilding ovirt server

2018-01-27 Thread Alex Bartonek
Kinda pleased with the way the restore went. Sucks that my backups weren't working like I thought. I did an engine backup, complete about a day before I lost data. Are these the basic steps: 1. Reinstall CentOS (whatever OS you used) 2. Update all packages 3. Install ovirt 4. Engine restore 5.

[ovirt-users] Problem creating NFS storage domain

2018-02-04 Thread Alex Bartonek
Running oVirt 4.2. Creating a NFS storage domain, creates but fails with: Failed with error AcquireHostIdFailure Now, this is a new install of openmediavault. I can ssh from the oVirt server, access the NFS share (its mounted) and can create files etc. I'm sure its something small I'm

[ovirt-users] Unable to connect to the graphic server

2018-02-13 Thread Alex Bartonek
I've built and rebuilt about 4 oVirt servers. Consider myself pretty good at this. LOL. So I am setting up a oVirt server for a friend on his r710. CentOS 7, ovirt 4.2. /etc/hosts has the correct IP and FQDN setup. When I build a VM and try to open a console session via SPICE I am unable

Re: [ovirt-users] Unable to connect to the graphic server

2018-02-14 Thread Alex Bartonek
Original Message On February 14, 2018 2:23 AM, Yedidyah Bar David <d...@redhat.com> wrote: >On Wed, Feb 14, 2018 at 5:20 AM, Alex Bartonek a...@unix1337.com wrote: >>I've built and rebuilt about 4 oVirt servers. Consider myself pretty good >> at this. LO

Re: [ovirt-users] Unable to connect to the graphic server

2018-02-15 Thread Alex Bartonek
Original Message On February 15, 2018 12:52 AM, Yedidyah Bar David <d...@redhat.com> wrote: >On Wed, Feb 14, 2018 at 9:20 PM, Alex Bartonek a...@unix1337.com wrote: >> Original Message >> On February 14, 2018 2:23 AM, Yedidyah Bar David

Re: [ovirt-users] Unable to connect to the graphic server

2018-02-18 Thread Alex Bartonek
Original Message On February 18, 2018 12:32 AM, Yedidyah Bar David <d...@redhat.com> wrote: >On Fri, Feb 16, 2018 at 5:50 AM, Alex Bartonek a...@unix1337.com wrote: >> Original Message >> On February 15, 2018 12:52 AM, Yedidyah Bar David

[ovirt-users] Issue starting VM using run-once

2017-12-25 Thread Alex Bartonek
Merry Christmas to you all.. New install of oVirt 4.2 on a CentOS 7 system. Watched a vid and read some stuff on the site regarding installation/config. I have it installed using this vid: https://www.youtube.com/watch?v=Pasz-lv3gTY Single server host. When I go to run my Windows 7 64bit VM

Re: [ovirt-users] Issue starting VM using run-once

2017-12-25 Thread Alex Bartonek
Nevermind. Its because I had VirtualBox running which had a 64bit OS VM which requires VT-x extensions. oVirt and VB both cannot use it at the same time. All is well once I disable the extension in the VB VM. It'll be migrated to oVirt. Sent with [ProtonMail](https://protonmail.com)

Re: [ovirt-users] Exporting/Copying VM to another oVirt server

2017-12-28 Thread Alex Bartonek
[ovirt-users] Exporting/Copying VM to another oVirt server > Local Time: December 28, 2017 4:57 PM > UTC Time: December 28, 2017 10:57 PM > From: aha...@redhat.com > To: Alex Bartonek <a...@unix1337.com> > users <users@ovirt.org> > > Thanks. > It seems that it f

Re: [ovirt-users] Exporting/Copying VM to another oVirt server

2017-12-28 Thread Alex Bartonek
017 10:11 PM > From: aha...@redhat.com > To: Alex Bartonek <a...@unix1337.com> > users <users@ovirt.org> > > Thanks. > Is the description of the disk of the VM empty? > If it is, please type some description and then try again. > > On Fri, Dec 29, 2017 a

Re: [ovirt-users] Exporting/Copying VM to another oVirt server

2017-12-28 Thread Alex Bartonek
Subject: Re: [ovirt-users] Exporting/Copying VM to another oVirt server > Local Time: December 28, 2017 4:20 PM > UTC Time: December 28, 2017 10:20 PM > From: aha...@redhat.com > To: Alex Bartonek <a...@unix1337.com> > users <users@ovirt.org> > > :/ > Can you ple

Re: [ovirt-users] Exporting/Copying VM to another oVirt server

2017-12-28 Thread Alex Bartonek
server > Local Time: December 28, 2017 3:18 PM > UTC Time: December 28, 2017 9:18 PM > From: aha...@redhat.com > To: Alex Bartonek <a...@unix1337.com> > users <users@ovirt.org> > > On Thu, Dec 28, 2017 at 10:46 PM, Alex Bartonek <a...@unix1337.com> wrote: > &

Re: [ovirt-users] Exporting/Copying VM to another oVirt server

2017-12-28 Thread Alex Bartonek
Log uploaded to: http://textuploader.com/dc2be > Original Message > Subject: Re: [ovirt-users] Exporting/Copying VM to another oVirt server > Local Time: December 28, 2017 2:41 PM > UTC Time: December 28, 2017 8:41 PM > From: aha...@redhat.com > To: Alex Barto

[ovirt-users] Exporting/Copying VM to another oVirt server

2017-12-28 Thread Alex Bartonek
After the success of getting my VM's working on my test server, I decided to wipe out another server I had and wanted to move my VMs to it. I tried the "Export" as ova and it seems to work but in the Tasks its red: "Exporting VM CentOS7 as an OVA to /ovirt_data/CentOS7.ova on Host junkHost".

[ovirt-users] How to import OVA from oVirt 4.2 to oVirt 4.2

2017-12-28 Thread Alex Bartonek
Followed instructions here: https://www.ovirt.org/develop/release-management/features/virt/virt-v2v-integration/ Section: Importing OVA Files from VMware Even though its not VMWare, its an ova file so I followed the steps there. Ownership of the file is 777, wide open. Error after clicking

[ovirt-users] Assign external IP to VM

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
Need some guidance on this one. Config: 1U with 2 NICs. NIC 1 plugged to local switch - gets local IP NIC 2 plugged direct to cable modem - need to set IP inside VM to public static IP VM will be CentOS, already know how to configure NIC once I can get the 2nd NIC assigned to it. Do I use PCI

[ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
I have a dl360 g5 with a Xeon 5160 cpu, installed 4.2, Win 7 64 bit in a VM. Installed the virtio drivers also. Plain jane Win 7 setup, nothing extra. Installed Blue Iris. When I run Blue Iris, it blue screens. Anyone got Blue Iris to work under 4.2 in a Windows

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
e Iris no workie > Local Time: December 26, 2017 3:36 PM > UTC Time: December 26, 2017 9:36 PM > From: yk...@redhat.com > To: Alex Bartonek <a...@unix1337.com> > Ovirt Users <users@ovirt.org> > > On Dec 26, 2017 10:49 PM, "Alex Bartonek" <a...@unix1337.com&

Re: [ovirt-users] Assign external IP to VM

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
ct: Re: [ovirt-users] Assign external IP to VM > Local Time: December 26, 2017 8:17 PM > UTC Time: December 27, 2017 2:17 AM > From: do...@fortnebula.com > To: Alex Bartonek <a...@unix1337.com> > users@ovirt.org <users@ovirt.org> > > Are you using built in nics on your

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
) Secure Email. > Original Message > Subject: Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie > Local Time: December 26, 2017 7:14 PM > UTC Time: December 27, 2017 1:14 AM > From: do...@fortnebula.com > To: Alex Bartonek <a...@unix1337.com>

Re: [ovirt-users] Assign external IP to VM

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
it. Thanks! Sent with [ProtonMail](https://protonmail.com) Secure Email. > Original Message > Subject: Re: [ovirt-users] Assign external IP to VM > Local Time: December 26, 2017 7:17 PM > UTC Time: December 27, 2017 1:17 AM > From: do...@fortnebula.com >

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-26 Thread Alex Bartonek
Yea I'm going to have to find a way to run Blue Iris in Win 7. Zoneminder, while free, just isn't as good. Sent from ProtonMail mobile Original Message On Dec 26, 2017, 8:10 PM, Alex Bartonek wrote: > Yep..found that already. Still have the same issue. TBH, I'm look

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-27 Thread Alex Bartonek
otonMail](https://protonmail.com) Secure Email. > >> Original Message >> Subject: Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie >> Local Time: December 26, 2017 7:14 PM >> UTC Time: December 27, 2017 1:14 AM >> From: do...@fortnebula.com >&

Re: [ovirt-users] ovirt 4.2 + Win 7 64bit VM + Blue Iris no workie

2017-12-27 Thread Alex Bartonek
, 2017 11:02 AM > UTC Time: December 27, 2017 5:02 PM > From: blas...@556nato.com > To: Alex Bartonek <a...@unix1337.com> > users@ovirt.org <users@ovirt.org> > > I tried that back in July of 16 when I first reported the issue to this list. > I installed bare Win

[ovirt-users] Re: Issue with yum update

2018-12-21 Thread Alex Bartonek
Fixed. Thanks Sandro! Sent with [ProtonMail](https://protonmail.com) Secure Email. ‐‐‐ Original Message ‐‐‐ On Friday, December 21, 2018 8:02 AM, Sandro Bonazzola wrote: > Il giorno ven 21 dic 2018 alle ore 15:01 Alex Bartonek ha > scritto: > >> It could be

[ovirt-users] Issue with yum update

2018-12-21 Thread Alex Bartonek
It could be my repos setup, but not sure. CentOS is the distro. Running yum update, I get the following error and nothing updates: Transaction check error: file /usr/lib64/collectd/write_http.so conflicts between attempted installs of collectd-write_http-5.8.1-1.el7.x86_64 and