[Users] oVirt 3.4 test day - results

2014-01-27 Thread Alexander Wels
Hi, I tested the following items during the test day and here are my results: 1. reboot VM functionality The related feature page is: http://www.ovirt.org/Features/Guest_Reboot The feature page mentions a policy selection checkbox which I was unable to find in the web admin UI at all. I

Re: [Users] User portal

2014-02-10 Thread Alexander Wels
breaks the ability to type into the login dialog or do anything on that page. I will open a bug report -Original Message- From: Einav Cohen [mailto:eco...@redhat.com] Sent: Sunday, February 09, 2014 12:43 PM To: Maurice James Cc: users; Yair Zaslavsky; Alexander Wels

Re: [Users] [ovirt-test-day-2] Testing all-in-one feature on f19

2014-02-11 Thread Alexander Wels
Same issue for me, I did a minimum fedora 19 install added the appropriate repositories. Completed almost successfully, host didn't come up with vdsm compatibility error message. The vdsm on the host is: vdsm-4.13.3-3.fc19.x86_64 I tried the same 3.3 dc/cluster and the host came up

Re: [Users] [ovirt-test-day-2] Testing all-in-one feature on f19

2014-02-11 Thread Alexander Wels
To reply to myself, I forgot to add the correct repo to my host, once I fixed that updated the host, it came up fine in the default 3.4 dc. The correct vdsm version is: vdsm-4.14.2-0.fc19.x86_64 On Tuesday, February 11, 2014 11:19:35 AM Alexander Wels wrote: Same issue for me, I did a minimum

Re: [Users] oVirt 3.4 test day - results

2014-02-12 Thread Alexander Wels
forgot to add the correct repo on the first host and it installed an older version of VDSM than what was needed. Once I fixed the repo and updated everything worked correctly. Alexander On Monday, January 27, 2014 11:02:22 AM Alexander Wels wrote: Hi, I tested the following items during the test

[Users] [oVirt Test Day 3] devel env report

2014-03-06 Thread Alexander Wels
I installed the engine development environment from scratch on: Fedora 19: Followed the instructions and in about 30 minutes I was compiling a new engine which failed the first compile due to a java perm space error, I restarted the compile and it finished successfully. The box only had 4G of

Re: [Users] [Engine-devel] adding scripts

2014-03-17 Thread Alexander Wels
Aditya, That is because that file doesn't exist. We map that name to a servlet in web.xml. If you want to modify the GWT host page take a look at GwtDynamicHostPageServlet.java and its sub classes (for user portal and webadmin). As well as GwtHostPage.jsp. You will find there is almost nothing

Re: [Users] [Engine-devel] adding scripts

2014-03-21 Thread Alexander Wels
into the REST API and add the commands to execute whatever it is you are doing. 3. (Maybe?) Modify VDSM to accept the commands from the REST API or your web application, and execute your scripts using VDSM based on the commands. Alexander On Mon, Mar 17, 2014 at 5:52 PM, Alexander Wels aw

Re: [Users] adding scripts

2014-03-21 Thread Alexander Wels
On Friday, March 21, 2014 10:43:27 AM R P Herrold wrote: the threading is not clear to me, and I hope I have the attributions correct On Fri, 21 Mar 2014, Greg Sheremeta wrote: From: aditya mamidwar aditya.mamid...@gmail.com To: aw...@redhat.com, engine-de...@ovirt.org, users@ovirt.org

Re: [Users] VM-List gone after upgrade to 3.4

2014-04-01 Thread Alexander Wels
Have you tried pressing the 'refresh' icon at the top of the grid next to the and buttons? On Tuesday, April 01, 2014 01:59:55 PM Stefan Wendler wrote: Hi, today I upgraded from 3.3.4 to 3.4 aus discribed in the release notes. Then executed engine-setup which finished without error.

Re: [ovirt-users] how to auto login user portal without re-enter username and password?

2014-04-24 Thread Alexander Wels
Once you are logged into either webadmin or userportal. As long as your session is active you will be logged in. For instance you can do the following: 1. Log into user portal on Firefox. 2. Open a new tab do something else, and close the tab with userportal. 3. Open another tab and go the the

Re: [ovirt-users] IP forwarding... Cannot access guest IP

2014-04-29 Thread Alexander Wels
On Tuesday, April 29, 2014 01:35:08 PM Dan Kenigsberg wrote: On Tue, Apr 29, 2014 at 06:33:14AM -0400, richard.seg...@marisec.ca wrote: Hi Dan, Yes I am an ovirt user. Basically, I am running into an issue running xen inside of kvm. Our scenario is that this is lab environment, and we

Re: [ovirt-users] IP forwarding... Cannot access guest IP

2014-04-29 Thread Alexander Wels
part. Unless of course you already did this. -Original Message- From: Alexander Wels aw...@redhat.com Sent: Tuesday, April 29, 2014 8:47am To: users@ovirt.org Cc: Dan Kenigsberg dan...@redhat.com, richard.seg...@marisec.ca Subject: Re: [ovirt-users] IP forwarding... Cannot access

Re: [ovirt-users] Spam Connect Automatically

2014-06-17 Thread Alexander Wels
On Tuesday, June 17, 2014 10:44:48 AM Maurice James wrote: What does the connect automatically on the user portal login page actually used for? IIRC, If you have *ONE* VM running for the user you log in as, it will automatically launch the console connection for you, so the user won't have to

Re: [ovirt-users] remove a lost gluster based datacenter

2014-07-11 Thread Alexander Wels
On Friday, July 11, 2014 10:11:00 PM Demeter Tibor wrote: Hi, Somebody can me help? Tibor Tibor, This is not an officially supported solution, but I had a similar issue myself at some point (virtual gluster hosts that I was silly enough to delete without first stopping the volumes).

Re: [ovirt-users] oVirt Italian translation [was: oVirt Weekly Sync Meeting Minutes: July 30, 2014]

2014-07-30 Thread Alexander Wels
On Wednesday, July 30, 2014 09:36:25 PM Jorick Astrego wrote: On 07/30/2014 08:14 PM, Gianluca Cecchi wrote: Il 30/lug/2014 18:52 Einav Cohen eco...@redhat.com mailto:eco...@redhat.com ha scritto: Thanks for the update, Gianluca - I actually haven't pinged you and Giorgio yet about

Re: [ovirt-users] Guest reboot feature using REST API

2014-08-29 Thread Alexander Wels
On Friday, August 29, 2014 04:12:01 PM Shanil S wrote: Hi Juan, This is the normal reboot of the vm, right ? Yes, you also need to have the guest agent installed on the guest for this to work properly. On 08/29/2014 12:09 PM, Shanil S wrote: Hi All, It is found that there is a

Re: [ovirt-users] OVirt Guest Agent Service service could not be started

2014-09-05 Thread Alexander Wels
For 3.5 we are providing a prebuild exe for the guest agent installer, so you don't have to mess with compiling in python anymore. You can find the iso with the guest agent and other tools here [1]. I am not 100% sure if it works with 3.4, but I don't see a reason why it shouldn't. [1]

Re: [ovirt-users] 3.5 rc2 expand and collapse all not working?

2014-09-12 Thread Alexander Wels
On Friday, September 12, 2014 03:22:32 PM Gianluca Cecchi wrote: Hello, just a rapid test on freshly installed latest rc2 engine on CentOS 6.5: on engine I get as version: oVirt Engine Version: 3.5.0-0.0.master.20140911085455.gite1c5ffd.el6 In both firefox 31.0 and chrome 37.0.2062.94

Re: [ovirt-users] 3.5 rc2 expand and collapse all not working?

2014-09-12 Thread Alexander Wels
On Friday, September 12, 2014 03:42:50 PM Gianluca Cecchi wrote: On Fri, Sep 12, 2014 at 3:28 PM, Alexander Wels aw...@redhat.com wrote: On Friday, September 12, 2014 03:22:32 PM Gianluca Cecchi wrote: Hello, just a rapid test on freshly installed latest rc2 engine on CentOS 6.5

Re: [ovirt-users] console spice questions

2014-09-19 Thread Alexander Wels
On Friday, September 19, 2014 10:26:55 AM Bill Dossett wrote: Thanks David, I appreciate the help. I installed virt-manager on my virt-engine. And I have installed virt-viewer on my workstation... I am still not getting a console though. I don't quite understand if I have to do anything

Re: [ovirt-users] Admin console - Always show advanced options

2014-09-19 Thread Alexander Wels
It should remember your setting of the advanced mode so once you clicked it once, the next time it should be in advanced mode. I forget which version this became available, might be 3.5 or might be 3.4. On Friday, September 19, 2014 02:38:38 PM John Gardeniers wrote: Hi All, When

Re: [ovirt-users] Create new Disk on 3.5 realese

2014-10-20 Thread Alexander Wels
Hi, It appears there is no default disk profile created on upgrade, I think someone has already reported this as an issue. But in the mean time you can create a disk profile by doing the following: Go to the Storage main tab, select your data domain. In the sub tabs there should be a disk

[Users] automatic redirect to home page on 404

2013-08-17 Thread Alexander Wels
Hi, I have noticed that whenever you try to navigate to a URL that doesn't exist, the 404 message that is displayed automatically redirects you to the welcome page. I find this behavior annoying and it makes it harder to figure out what you have done wrong. I am about to create a patch that

Re: [Users] page layout scrambled in 3.3?

2013-09-16 Thread Alexander Wels
at 7:33 PM, Alexander Wels wrote: Gianluca, looks like the resolution on your browser window is too low. If you make the window wider the problem will go away. Basically the menu bar is wrapping onto the next line. My resolution is 1280x768. Indeed only when the browser window is quite

Re: [Users] page layout scrambled in 3.3?

2013-09-16 Thread Alexander Wels
Gianluca, looks like the resolution on your browser window is too low. If you make the window wider the problem will go away. Basically the menu bar is wrapping onto the next line. On Monday, September 16, 2013 07:29:02 PM Gianluca Cecchi wrote: Firefox on CentOS 6.4 ( version

Re: [Users] Ovirt 3.3 Fedora 19 add gluster storage permissions error

2013-09-19 Thread Alexander Wels
Steve, Having just installed gluster on my local hosts and seeing the exact same error in my setup. I am going to assume the following are true: 1. You made a partition just for gluster. 2. You followed oVirt 3.3, Glusterized article from Jason Brooks. I got the exact same error because for

Re: [Users] Ovirt 3.3 Fedora 19 add gluster storage permissions error

2013-09-19 Thread Alexander Wels
On Thursday, September 19, 2013 07:22:08 PM Gianluca Cecchi wrote: aw...@redhat.com[1] ha scritto: Steve, Having just installed gluster on my local hosts and seeing the exact same error in my setup. I am going to assume the following are true: 1. You made a partition just for gluster.

Re: [Users] noVNV : Just a Thank you

2013-10-15 Thread Alexander Wels
On Tuesday, October 15, 2013 08:13:18 AM Thomas Suckow wrote: On 10/15/2013 02:57 AM, Nicolas Ecarnot wrote: Le 15/10/2013 10:51, Michal Skrivanek a écrit : Thanks!:) Did you try the SPICE version as well? I hadn't, but I just tried now, and I must have missed something to set up on

Re: [ovirt-users] Seperate ovirt-user-portal

2014-12-04 Thread Alexander Wels
On Thursday, December 04, 2014 11:49:00 AM Demeter Tibor wrote: Hi, I would like to add access the ovirt-user-portal webui for external users. Could I seperate this from ovirt-portal-server? I just wondering, maybe that is a possible way if I create an virtual machine for user-portal with

Re: [ovirt-users] How to update zanata's source text ?

2014-12-15 Thread Alexander Wels
On Sunday, December 14, 2014 03:03:56 PM plysan wrote: Hi, When I'm trying to compile ovirt-engine-3.5 branch with pulled zanata source files, I get webadmin compilation errors. And the error message lead me to the outdated zanata translation file:

Re: [ovirt-users] How to update zanata's source text ?

2014-12-16 Thread Alexander Wels
On Tuesday, December 16, 2014 10:35:18 AM plysan wrote: 2014-12-15 22:27 GMT+08:00 Einav Cohen eco...@redhat.com: - Original Message - From: Alexander Wels aw...@redhat.com Sent: Monday, December 15, 2014 7:45:41 AM On Sunday, December 14, 2014 03:03:56 PM plysan wrote

Re: [ovirt-users] console viewer for ovrit engine

2014-12-17 Thread Alexander Wels
On Wednesday, December 17, 2014 11:42:59 AM Yue, Cong wrote: Thanks for the reply. I am trying to install the ca.crt to my chrome. But during the installation, password is asked, I tried with the only password of my admin password, but it failed. Is there any other password for this?

Re: [ovirt-users] Ovirt Manager Problem

2015-02-12 Thread Alexander Wels
On Thursday, February 12, 2015 11:06:20 AM Darrell Budic wrote: Also check your auth backend, especially if you’re using the old AAA. I’ve found that with freeipa, for example, if one of my ipa hosts is down (specifically the “first” one for the ovirt engine machine), the engine GUI lags badly

Re: [ovirt-users] Problems after upgrade to 3.5

2015-01-09 Thread Alexander Wels
On Friday, January 09, 2015 05:31:20 PM Alexandr Krivulya wrote: No luck, same error. I think it's due to some misconfiguration... Hi, look in /var/log/ovirt-engine at server.log. It should contain the exception that generated the 500 error. If not there look in engine.log. I have a

Re: [ovirt-users] How can I add usernames in ovirt? i.e., is admin account

2015-01-05 Thread Alexander Wels
On Tuesday, January 06, 2015 02:14:27 AM Sandvik Agustin wrote: Hi guys, Good day, I just want to know if how can I add usernames in ovirt? i.e., is admin account is already exist and I want to create another account i.e., users or clients account. TIA Yes you can, you will need to use

Re: [ovirt-users] ovirt webadmin errors

2015-06-10 Thread Alexander Wels
On Wednesday, June 10, 2015 02:04:08 PM jazz...@go2.pl wrote: Hi guys, I need to build a ovirt based environment using couple old servers - for now only for testing. For controler I choose machine with 3GB of ram and Intel Xeon 2.8 Ghz. I know this is below requirements but in this

Re: [ovirt-users] HTTP 500 - VM START

2015-05-26 Thread Alexander Wels
On Monday, May 25, 2015 08:33:37 PM X.Smalbil wrote: Hello everybody, Can anybody tell me why I’m getting a 500 error while doing: POST /api/vms/91c32fdb-5d53-4f67-91eb-4c6f23a0d81d/start HTTP/1.1 Authorization: Basic YWRt02EW50ZXJuYWw6aGFja2VyMTM= Content-Type: application/json

Re: [ovirt-users] Testing Ovirt 3.6

2015-08-06 Thread Alexander Wels
On Thursday, August 06, 2015 06:04:44 PM wodel youchi wrote: Hi, A new test with Centos7 as host and Centos7 as VM-engine. The same problem, no VM-engine on Webgui. - I can create and start VMs - I could import my export domain and old data domain There is another problem with host

Re: [ovirt-users] excessively long log in time

2015-11-12 Thread Alexander Wels
On Thursday, November 12, 2015 04:46:43 PM Donny Davis wrote: > Are you using AAA or manage-domains? > Also are you 150% sure your engine can resolve itself (Maybe DNS issue or /etc/hosts not configured right?) > On Thu, 2015-11-12 at 15:48 -0500, Jeb Baxley wrote: > > Hey Everyone, > > > >

Re: [ovirt-users] Unable to install Centos6

2015-10-08 Thread Alexander Wels
On Thursday, October 08, 2015 11:55:01 AM Budur Nagaraju wrote: > HI > > I have selected "RedhHat Enterprise linux 6.x x64" under operating system > field and While installing centos6.4 64Bit through ISO ,unable to succeed . > > Is there any limitation ? or it wont support centos ? > I

Re: [ovirt-users] ISO not showing in UI

2015-09-08 Thread Alexander Wels
that the user is able read/write to the appropriate exported directories. On the other hand I am wondering how you managed to add the data/iso domains if the HVs are unable to connect to it. > > On Sep 8, 2015, at 4:51 PM, Alexander Wels <aw...@redhat.com> wrote: > > > >

Re: [ovirt-users] ISO not showing in UI

2015-09-08 Thread Alexander Wels
our export is correct, here is mine for my NFS iso domain: /export/iso*(rw,sync,no_subtree_check,all_squash,anonuid=36,anongid=36) > > On Sep 8, 2015, at 4:31 PM, Alexander Wels <aw...@redhat.com> wrote: > > > > On Tuesday, September 08, 2015 04:18:07 PM K

Re: [ovirt-users] ISO not showing in UI

2015-09-08 Thread Alexander Wels
On Tuesday, September 08, 2015 04:18:07 PM Kyle Bassett wrote: > Following the instructions here: > http://www.ovirt.org/Quick_Start_Guide > > > I managed to upload an ISO, but it won’t show in the UI - do I need to do > something to make it show up? I hit

Re: [ovirt-users] ISO not showing in UI

2015-09-08 Thread Alexander Wels
ust tells the vdsm process what it wants done. This is also why when the engine is down your VMs will be unaffected as its actually vdsm controlling stuff. > Kyle > > > On Sep 8, 2015, at 4:39 PM, Alexander Wels <aw...@redhat.com> wrote: > > > > On Tuesday, Sep

Re: [ovirt-users] unable to assign quota to users/groups

2015-09-28 Thread Alexander Wels
On Monday, September 28, 2015 11:23:33 AM Jorick Astrego wrote: > I missed the reply, so I'm a bit late responding ;-) > > The screenshot from RHEV has a "Quota" and "vNic templates" tab after > "Templates". Ovirt has the tabs "Volumes" and "Users" after "Templates". > > So there are some

Re: [ovirt-users] Foreman: Add external provider (Failed with error PROVIDER_FAILURE and code 5050)

2015-09-25 Thread Alexander Wels
On Friday, September 25, 2015 11:27:11 AM Nathanaël Blanchet wrote: > hi Yaniv, > > When using http request, ovirt tells me " I Failed to communicate with > > the external provider." and I get this on the foreman side: > | Started GET "/api/v2" for 192.168.52.116 at 2015-09-25 11:18:32 +0200 >

Re: [ovirt-users] Migration from VirtualBox to oVirt (do's and don'ts)

2015-12-04 Thread Alexander Wels
On Friday, December 04, 2015 03:03:25 PM Kiril L wrote: > As it seems a new server will have to be deployed soon. There is > almost no budget and i cannot afford more then one machine. > > Because of that i was wondering if it would be possible to use > VirtualBox (for now) and later migrate to

Re: [ovirt-users] Setting up oVirt for the first time

2015-12-02 Thread Alexander Wels
On Tuesday, December 01, 2015 05:59:59 PM Gervais de Montbrun wrote: > Hi All, > > I've done a lot of reading and lots of comparison of different hypervisors > and tools and have decided that oVirt would be the best option. My initial > use case is a not too new server that I will setup to run

Re: [ovirt-users] left panel has disappeared

2015-12-15 Thread Alexander Wels
On Tuesday, December 15, 2015 06:36:52 AM Eli Mesika wrote: > - Original Message - > > > From: "Nathanaël Blanchet" > > To: "Joop" , users@ovirt.org > > Sent: Tuesday, December 15, 2015 11:59:13 AM > > Subject: Re: [ovirt-users] left panel has

Re: [ovirt-users] Auto Provisioning using Ovirt API's or scripts

2015-12-10 Thread Alexander Wels
On Thursday, December 10, 2015 02:02:13 PM Punit Dambiwal wrote: > Hi Virat, > > You can get the ovirt-node iso from this url :- > > http://resources.ovirt.org/releases/node-base/ or > http://resources.ovirt.org/pub/ovirt-node-base-stable/ > > For Auto provisioning and Scheduling of the VM,you

Re: [ovirt-users] left panel has disappeared

2015-12-15 Thread Alexander Wels
On Tuesday, December 15, 2015 03:25:08 PM Nathanaël Blanchet wrote: > Le 15/12/2015 15:18, Alexander Wels a écrit : > > On Tuesday, December 15, 2015 03:06:16 PM Nathanaël Blanchet wrote: > >> thanks for replying, > >> > >> I've been using 3.6.0.3-1.el6 for tw

Re: [ovirt-users] Which browser should I use?

2016-01-04 Thread Alexander Wels
On Sunday, December 27, 2015 12:46:28 PM gregor wrote: > Thanks you :-) > > Regards > gregor > Its a little bit of a legacy thing. We basically officially support FF ESR release and IE9+. This has to partially do with the GWT permutations and partially with the fact that some time ago we

[ovirt-users] Obfuscated UI exception message debugging

2016-01-08 Thread Alexander Wels
Hi, With the release of oVirt 3.6 the UI team added a handler for any uncaught exceptions. This handlers shows a popup that basically says the following: Uncaught exception occurred. Please try reloading the page. Details: [some information] With the some information giving some indication

Re: [ovirt-users] uncaught exception with engine vm in 3.6.1 selecting hosted_storage

2015-12-22 Thread Alexander Wels
On Tuesday, December 22, 2015 03:17:40 PM Gianluca Cecchi wrote: > On Tue, Dec 22, 2015 at 2:54 PM, Alexander Wels <aw...@redhat.com> wrote: > > If you can provide us with the obfuscated stack trace, we can point to you > > what to look for in the mapping file. > >

Re: [ovirt-users] gwt super dev mode

2015-12-23 Thread Alexander Wels
virt-engine.py start Make sure you do this: set GWT_CODESVR=localhost:9876 export GWT_CODESVR Then run the command to start the engine. > > 在 2015年12月21日,22:54,Alexander Wels <aw...@redhat.com> 写道: > > > > On Thursday, December 17, 2015 09:05:10 AM Vojtech Szocs wrote:

Re: [ovirt-users] gwt super dev mode

2015-12-23 Thread Alexander Wels
d in $PREFIX/var/log/ovirt- engine/server.log > > 在 2015年12月23日,21:14,Alexander Wels <aw...@redhat.com> 写道: > > > > On Wednesday, December 23, 2015 11:15:17 AM royin rolland wrote: > >> Hi, > >> > >> Depending on your patch, appear “Error w

Re: [ovirt-users] uncaught exception with engine vm in 3.6.1 selecting hosted_storage

2015-12-22 Thread Alexander Wels
On Tuesday, December 22, 2015 10:32:22 AM Gianluca Cecchi wrote: > Hello after updating from 3.6.0 to 3.6.1 my HE environment, I'm not able to > import/activate the hosted_storage domain because it results anattached > Moreover I get the popup message > > Uncaught exception occurred. Please try

Re: [ovirt-users] gwt super dev mode

2015-12-21 Thread Alexander Wels
On Thursday, December 17, 2015 09:05:10 AM Vojtech Szocs wrote: > Hi, > > oVirt UI currently uses GWT SDK version 2.6.1 > In GWT 2.6.x "classic" dev mode is still the default one. > > We tried to use "super" dev mode some time ago [1] but it > didn't work for us, probably due to using

Re: [ovirt-users] heavy webadmin

2016-01-08 Thread Alexander Wels
On Friday, January 08, 2016 04:29:47 PM Nir Soffer wrote: > On Fri, Jan 8, 2016 at 1:13 PM, Nathanaël Blanchet wrote: > > Hi all, > > > > Since I upgraded engine to 3.6, I noticed that the webadmin takes a lot of > > ressources whatever is the browser. It can become very slow

Re: [ovirt-users] Terribly slow web consile post migration of oVirt Engine from one host to another host

2016-06-08 Thread Alexander Wels
On Wednesday, June 08, 2016 08:49:16 PM Anantha Raghava wrote: > Hi, > > I was able to migrate the oVirt Engine from one host to another using > engine-backup utility. On the new host, the data is loaded properly but > the Administration Portal is terribly slow. > > It take about 2 to 3 minutes

Re: [ovirt-users] Terribly slow web consile post migration of oVirt Engine from one host to another host

2016-06-09 Thread Alexander Wels
e --*db-user options. Is what the --help says, not sure what that means though. > > Hi, > > > > I will try both options tomorrow & revert back here. > > > > Regards, > > Anantha Raghava > > > > On Jun 8, 2016 10:04 PM, "Alexander Wels"

Re: [ovirt-users] Terribly slow web consile post migration of oVirt Engine from one host to another host

2016-06-09 Thread Alexander Wels
On Thursday, June 09, 2016 03:11:07 PM Nicolas Ecarnot wrote: > Le 09/06/2016 08:58, Anantha Raghava a écrit : > > Hello Alexander, > > > > You are right. The FQDN was the culprit. Once I entered the FQDN in > > /etc/hosts file, the problem got resolved. > > Hello, > > I have not understood

Re: [ovirt-users] Allow non-privileged users to use the API

2016-06-08 Thread Alexander Wels
On Wednesday, June 08, 2016 01:27:48 PM nico...@devels.es wrote: > Hi, > > I'm currently trying to use oVirt's API with a non-privileged username > (only has UserRole over a few VMs) and when the request is made, a 400 > error is returned: > > >Operation Failed > > query execution

Re: [ovirt-users] Terribly slow web consile post migration of oVirt Engine from one host to another host

2016-06-09 Thread Alexander Wels
On Thursday, June 09, 2016 03:47:17 PM Nicolas Ecarnot wrote: > Le 09/06/2016 15:31, Alexander Wels a écrit : > > On Thursday, June 09, 2016 03:11:07 PM Nicolas Ecarnot wrote: > >> Le 09/06/2016 08:58, Anantha Raghava a écrit : > >>> Hello Alexander, > &

Re: [ovirt-users] Need to redirect http to https for ovirt engine access.

2016-06-01 Thread Alexander Wels
On Wednesday, June 01, 2016 10:05:40 AM Edward Clay wrote: > Hello, > > Is there a docuemented method of disabling http by forcing/redicrect to > https? As far as I know we already force a redirect to https for anything that requires it. Basically the only pages that do not are the welcome page

Re: [ovirt-users] ui errors in manager

2016-02-08 Thread Alexander Wels
On Monday, February 08, 2016 01:01:38 PM Jiří Sléžka wrote: > Hello, > > after upgrading to 3.6.2.6-1.el7.centos (from 3.6.1) I am getting > occasionally this error in manager UI > > > Uncaught exception occurred. Please try reloading the page. Details: > (TypeError) __gwt$exception: : d is

Re: [ovirt-users] Problems with networks configuration

2016-02-09 Thread Alexander Wels
; [gwt-servlet.jar:] > at > com.google.gwt.http.client.RequestBuilder$1.onReadyStateChange(RequestBuilde > r.java:409) [gwt-servlet.jar:] > at Unknown.Dvf/c.onreadystatechange<(Unknown Source)at > com.google.gwt.core.client.impl.Impl.apply(Impl.java:296) [gwt-servlet.jar:] > at com.google.gwt.core.cl

Re: [ovirt-users] Problems with networks configuration

2016-02-09 Thread Alexander Wels
own Source)at > com.google.gwt.core.client.impl.Impl.apply(Impl.java:296) [gwt-servlet.jar:] > at com.google.gwt.core.client.impl.Impl.entry0(Impl.java:335) > [gwt-servlet.jar:] > at Unknown._t/<(Unknown Source) at Unknown.anonymous(Unknown Source) > 2016-02-09 14:32 GMT+01:00 Alexander

Re: [ovirt-users] Problems with networks configuration

2016-02-08 Thread Alexander Wels
On Monday, February 08, 2016 12:44:24 PM Sandro Bonazzola wrote: > Adding Alexander > Hi, can you install the debuginfo and reproduce the exception? Run this command on the ENGINE to install the debuginfo packages. yum install ovirt-engine-webadmin-portal-debuginfo ovirt-engine-userportal-

Re: [ovirt-users] Problems with networks configuration

2016-02-08 Thread Alexander Wels
/session.cache.html@29) > at Unknown.du(https://IP/session.cache.html@57) > at Unknown.(https://IP/session.cache.html@54) > > > Session: 8175C40F7283C99A5C622841E738840C > IP: xxx.xxx.xxx.xxx/ovirt-engine/webadmin > > 2016-02-08 19:40 GMT+01:00

Re: [ovirt-users] Upgrade patch 3.5 -> 3.6

2016-02-15 Thread Alexander Wels
On Monday, February 15, 2016 02:40:47 PM Johan Kooijman wrote: > Hi, > > Can anybody recommend me best practice upgrade path for an upgrade from > oVirt 3.5 on C6 to 3.6 on C7.2? The answer sort of depends on what you want. Do you want no downtime on your VMs or is downtime acceptable. Also are

Re: [ovirt-users] change pool icon

2016-02-15 Thread Alexander Wels
On Saturday, February 13, 2016 11:25:24 AM alireza sadeh seighalan wrote: > hi everyone > > how can i change pool icon after create them? i have around 40 pool vms but > now i want to change their icons.thanks in advance Change the icon in the template that the pool is based on?

Re: [ovirt-users] change pool icon

2016-02-15 Thread Alexander Wels
Mon, Feb 15, 2016 at 6:14 PM, Alexander Wels <aw...@redhat.com> wrote: > > On Saturday, February 13, 2016 11:25:24 AM alireza sadeh seighalan wrote: > > > hi everyone > > > > > > how can i change pool icon after create them? i have around 40 pool vms > &

Re: [ovirt-users] Upgrade patch 3.5 -> 3.6

2016-02-15 Thread Alexander Wels
Well that was a piece of information you forgot to mention in your initial email. So now I am not entirely sure what you are trying to do. Are you trying to save your existing VMs when you reinstall your machine? > On Mon, Feb 15, 2016 at 3:37 PM, Alexander Wels <aw...@redhat.com> wrote: >

Re: [ovirt-users] Upgrade patch 3.5 -> 3.6

2016-02-16 Thread Alexander Wels
n el6. > > >> > > >> (new) Hosts are not. > > >> > > >> all-in-one is running both together, thus is not supported on el6 > > > > either. > > > > >> IIRC we do not have a tested procedure to upgrade the engine fr

Re: [ovirt-users] REST API - Problem when trying to retrieve vms list

2016-02-18 Thread Alexander Wels
On Thursday, February 18, 2016 03:58:03 PM jaumotte, styve wrote: > Hi everybody, > > Since fews days I can't get vms list from rest api. I always have the same > return when I try https://myengine.mydomain/api/vms : > > > Operation Failed > > > I suspect that for new vm, some properties are

Re: [ovirt-users] REST API - Problem when trying to retrieve vms list

2016-02-18 Thread Alexander Wels
parse properly. > > Réponse ou transfert de la part de Styve JAUMOTTE > -Message d'origine- > De : Alexander Wels [mailto:aw...@redhat.com] > Envoyé : jeudi 18 février 2016 17:23 > À : users@ovirt.org > Cc : jaumotte, styve > Objet : Re: [ovirt-users] REST API

Re: [ovirt-users] How to deploy custom UI plugin written in java

2016-02-19 Thread Alexander Wels
On Thursday, February 18, 2016 07:48:43 PM shailendra saxena wrote: > I have been working on a project where i need to make an UI Plugin which > gets added in the ovirt. front end of UI plugin has been added by following > the url:http:// www.ovirt.org >

Re: [ovirt-users] Run Once install -> reboot loop

2016-02-19 Thread Alexander Wels
On Friday, February 19, 2016 10:23:02 AM Jamie Lawrence wrote: > > On Feb 18, 2016, at 11:45 PM, René Koch wrote: > > > > Hi Jamie, > > > > That reason for this is, that the iso will be mounted as long as you're in > > run once mode. > > > > You can fix this by powering off

Re: [ovirt-users] oVirt - rescan new copied disks to storage

2016-03-18 Thread Alexander Wels
On Thursday, March 17, 2016 04:20:41 PM p...@email.cz wrote: > Hi Nir, > thx for info. > > YES I mean import raw disk ( raw image , not raw device, not v2v utils ) > such as " > /rhev/data-center/mnt/glusterSD/localhost:DOMAIN/aaa/image// > cc " file which represents the

Re: [ovirt-users] How do I start an VM in a different 3.6 cluster

2016-03-15 Thread Alexander Wels
On Tuesday, March 15, 2016 01:43:38 PM Raz Tamir wrote: > You can 'Run Once' and on the left side panel 'Host'. > There you can pick the desired host > > If you click edit on the VM, the top right will have a drop down, where you can select the cluster to run the VM in. The target cluster must

Re: [ovirt-users] heavy webadmin

2016-04-05 Thread Alexander Wels
On Tuesday, April 05, 2016 03:58:37 PM Nicolas Ecarnot wrote: > Le 05/04/2016 14:30, Alexander Wels a écrit : > >>>>>> 2. If you are running hosted engine, make sure you have enough > >>>>>> entropy, the > >>>>>> login pag

Re: [ovirt-users] Network & local disk on same host, live storage migration

2016-04-07 Thread Alexander Wels
On Thursday, April 07, 2016 07:47:59 AM Matthew Bohnsack wrote: > Hello. > > I've been doing some experimentation with oVirt 3.6 and CentOS 7.2 hosts, > and I have a few high level questions, related to what I've seen in my > testing: > > 1/ It seems that for a given host, it's impossible to

Re: [ovirt-users] The engine- commands

2016-04-05 Thread Alexander Wels
On Tuesday, April 05, 2016 11:56:14 AM Brett I. Holcomb wrote: > Thanks. That helps. The config is now dumping some data where it > wasn't before. I'll check out the aaa function. How do we manage > domains such as export, etc. from the command line since the aaa seems > to handle mainly

Re: [ovirt-users] Looking for Python-SDK documentation

2016-04-13 Thread Alexander Wels
On Tuesday, April 12, 2016 05:12:34 PM Brett I. Holcomb wrote: >1. On Tue, 2016-04-12 at 23:03 +0200, Frank Thommen wrote: > > On 12.04.16 13:57, Alexander Wels wrote: > > > On Monday, April 11, 2016 05:03:28 PM Brett I. Holcomb wrote: > > > > On Mon, 2016-04-11

Re: [ovirt-users] Network & local disk on same host, live storage migration

2016-04-08 Thread Alexander Wels
h local and shared due to only shared having the ability to live migrate while you can't do that with local storage. If it is something you require feel free to open an RFE in bugzilla. > On Thu, Apr 7, 2016 at 8:44 AM, Alexander Wels <aw...@redhat.com> wrote: > > On Thursday, A

Re: [ovirt-users] Looking for Python-SDK documentation

2016-04-12 Thread Alexander Wels
On Monday, April 11, 2016 05:03:28 PM Brett I. Holcomb wrote: > On Mon, 2016-04-11 at 20:41 +0200, Frank Thommen wrote: > > On 11.04.16 20:17, Brett I. Holcomb wrote: > > > On Mon, 2016-04-11 at 14:38 -0300, Amador Pahim wrote: > > > > On 04/11/2016 02:07 PM, Brett I. Holcomb wrote: > > > > > On

Re: [ovirt-users] Guest not reporting

2016-03-03 Thread Alexander Wels
On Thursday, March 03, 2016 11:16:00 AM @LiNixG33k wrote: > Hello all, > > Nice to be on the mailing list here. > > I'm having an issue getting my ovirt vm's to report back the guest info. I'm > sure that it's user error however I could use a helping hand pointing me in > the right

Re: [ovirt-users] Uncaught exception occurred

2016-04-04 Thread Alexander Wels
On Monday, April 04, 2016 08:19:58 AM Bloemen, Jurriën wrote: > Hi all, > > After upgrading to 3.6.4 I'm seeing errors in the webadmin portal when > doing the following: > > - Click on hosts. > - Select a host > - Put it in to maintenance > - VMs get migrated from the host > - Select an other

Re: [ovirt-users] heavy webadmin

2016-04-04 Thread Alexander Wels
On Sunday, April 03, 2016 03:30:29 PM Brett I. Holcomb wrote: > On Sun, 2016-04-03 at 21:20 +0200, Nicolas Ecarnot wrote: > > Le 03/04/2016 17:13, Greg Sheremeta a écrit : > > > We have patches in review that should fix this in 3.6.5. The > > > underlying > > > problem is a couple of JavaScript

Re: [ovirt-users] heavy webadmin

2016-04-05 Thread Alexander Wels
On Monday, April 04, 2016 10:00:45 PM Brett I. Holcomb wrote: > On Mon, 2016-04-04 at 14:51 -0400, Alexander Wels wrote: > > On Monday, April 04, 2016 02:34:33 PM you wrote: > > > It is a hosted engine setup with the host on a physical server. I > > > wasn't > &

Re: [ovirt-users] Uncaught exception occurred

2016-04-05 Thread Alexander Wels
On Tuesday, April 05, 2016 02:43:49 PM Fabrice Bacchella wrote: > > Le 04/04/2016 14:53, Alexander Wels a écrit : > >> 2. Log into the webadmin again and do the same steps that generate the > >> exception popup. Look in the UI.log again. This time the stack trace > &g

Re: [ovirt-users] Unsupported CPU for Windows 10 64-bit Guest

2016-04-27 Thread Alexander Wels
> Jared Bloomer > Strange, can you post the output of the following two commands on the HOST? vdsClient -s 0 getVdsCaps | grep -i flags virsh -r capabilities That should tells us what libvirt thinks the capabilities of the machine are. > On Apr 27, 2016, at 2:22 PM, Alexander Wels

Re: [ovirt-users] Unsupported CPU for Windows 10 64-bit Guest

2016-04-27 Thread Alexander Wels
On Wednesday, April 27, 2016 09:57:17 AM Jared Bloomer wrote: > I have a new install of ovirt up and running. It is a pretty beefy machine > so I would really like to figure this out so I can start actually using it. > > The Host machine is equipped with 2 Intel Xeon E5-2603 v3 CPUs. > > Ovirt

Re: [ovirt-users] Max amount of datacenters per ovirt engine

2016-04-26 Thread Alexander Wels
engines from a central location (like manage IQ). > Verstuurd vanaf mijn iPhone > > > Op 26 apr. 2016 om 14:19 heeft Alexander Wels <aw...@redhat.com> het volgende geschreven: > >> On Tuesday, April 26, 2016 12:13:11 PM jo...@familiealbers.nl wrote: > >&g

Re: [ovirt-users] Max amount of datacenters per ovirt engine

2016-04-26 Thread Alexander Wels
On Tuesday, April 26, 2016 12:13:11 PM jo...@familiealbers.nl wrote: > Hi all, i have a somewhat awkward requirement to deploy datacenters to > around 500 satelite locations. Each datacenter will have 1 or 2 hypervisors > and if 2 a cluster with glusterfs for shared storage will be deployed. I am

Re: [ovirt-users] oVirt & gluster - which copy is written to?

2016-05-16 Thread Alexander Wels
On Thursday, May 12, 2016 12:05:22 AM Bill Bill wrote: > Hello, > > Let’s say I have a 5 node converged cluster of oVirt & glusterFS with a > replica count of “3”. > Host1 - replica > Host2 - replica > Host3 - replica > Host4 > Host5 > > If I spin a VM up on Host1 – does the first replica get

Re: [ovirt-users] Errors while trying to join an external LDPA provider

2016-05-03 Thread Alexander Wels
On Tuesday, May 03, 2016 03:58:27 PM Ondra Machacek wrote: > On 05/03/2016 03:13 PM, Alexis HAUSER wrote: > >> Or do you use rfc2307? You can find out running this command: > >> LDAPTLS_REQCERT=never ldapsearch -x -H ldaps://myldap -b > >> > >> 'ou=people,o=unix,dc=somewhere,dc=any' -D > >>

Re: [ovirt-users] Webadmin - disable idle logout

2016-05-10 Thread Alexander Wels
On Tuesday, May 10, 2016 08:26:43 AM Grundmann, Christian wrote: > Hi, > is there a way to disable the idle logout in webadmin? > > Thx a lot > Christian Note this is BAD security practice, but you can use: engine-config -s UserSessionTimeOutInterval=-1 engine-config -l will give you a list of

  1   2   >