Re: [Users] xfs options for gluster storage

2014-01-17 Thread Andrew Lau
Hi, I read a few of the past gluster presentations online, most of them seem to recommend similar to this: mkfs.xfs -i size=512 -n size=8192 -d su=256k,sw=10 /dev/mapper/vg_gluster-lv_gluster1 You then want to mount it as: /dev/mapper/vg_gluster-lv_gluster1 /data1 xfs

[Users] Issues starting hosted engine VM

2014-01-18 Thread Andrew Lau
Hi, With the great help from sbonazzo, I managed to step past the initial bug with the hosted-engine-setup but appear to have run into another show stopper. I ran through the install process successfully up to the stage where it completed and the engine VM was to be shutdown. (The engine has

Re: [Users] Issues starting hosted engine VM

2014-01-18 Thread Andrew Lau
The interesting thing - trying it with the paused option vdsm seems to create the VM hosted-engine --vm-start-paused vdsm.log http://www.fpaste.org/69604/13900482/ But I'm not sure how to then proceed to resume it. On Sat, Jan 18, 2014 at 10:23 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Hi

Re: [Users] Issues starting hosted engine VM

2014-01-18 Thread Andrew Lau
I believe I found the issue and have reported it here https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1055059 On Sat, Jan 18, 2014 at 11:33 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: The interesting thing - trying it with the paused option vdsm seems to create the VM hosted-engine --vm-start

[Users] How to Modify Network with Hosted Engine

2014-01-19 Thread Andrew Lau
Hi, Now that I finally stepped through and have a working hosted engine setup (after opening numerous BZs).. How do I modify network configuration (eg. assign new VLANs to hosts), when I attempt to modify a network it gives the error: Error while executing action Setup Networks: Network is

Re: [Users] How to Modify Network with Hosted Engine

2014-01-19 Thread Andrew Lau
On Sun, Jan 19, 2014 at 11:51 PM, Mike Kolesnik mkole...@redhat.com wrote: -- Hi, Now that I finally stepped through and have a working hosted engine setup (after opening numerous BZs).. How do I modify network configuration (eg. assign new VLANs to hosts),

Re: [Users] How to Modify Network with Hosted Engine

2014-01-19 Thread Andrew Lau
My mistake, it seems I'm able to modify other networks but trying to modify ovirtmgmt or having an unsync'd ovirtmgmt will prevent any changes. I manually modified ovirtmgmt in the ifcfg file and just restarted the engine service instead. On Mon, Jan 20, 2014 at 12:09 AM, Andrew Lau

Re: [Users] Issues starting hosted engine VM

2014-01-19 Thread Andrew Lau
On Sun, Jan 19, 2014 at 7:21 PM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: Thanks a lot for your efforts and the report! -- Didi -- *From: *Andrew Lau and...@andrewklau.com *To: *users users@ovirt.org *Sent: *Saturday, January 18, 2014 3:20:22 PM *Subject: *Re

Re: [Users] Issues starting hosted engine VM

2014-01-20 Thread Andrew Lau
, Andrew. On Jan 20, 2014 7:48 PM, Dafna Ron d...@redhat.com wrote: I am not sure this is a hosted engine question as much as a qemu question. qemu-kvm will not support auto start of vm's after EIO because of remote possibility of corruption. On 01/20/2014 05:46 AM, Andrew Lau wrote: Hi, Quick

Re: [Users] How to Modify Network with Hosted Engine

2014-01-20 Thread Andrew Lau
Sure - BZ 1055454 On Mon, Jan 20, 2014 at 7:17 PM, Doron Fediuck dfedi...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Mike Kolesnik mkole...@redhat.com To: Andrew Lau and...@andrewklau.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Monday, January 20, 2014 7:49:27 AM Subject: Re

Re: [Users] Issues starting hosted engine VM

2014-01-20 Thread Andrew Lau
I have opened this BZ 1055461 anyway just in case On Mon, Jan 20, 2014 at 8:33 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: I was more interested in how the score process would be calculated, the vm-status option considered the VM in a bad state. I left it for a few minutes and nothing

[Users] Gluster command [Non interactive user] failed on server ..

2014-01-20 Thread Andrew Lau
Hi, I'm seeing this weird error on my host which runs the hosted-engine, it only recently showed up and put the host into 'Non Operational' : Gluster command [Non interactive user] failed on server HV01. ovirt-engine.log http://www.fpaste.org/69949/90213863/ Current running VMs continue to run.

Re: [Users] Gluster command [Non interactive user] failed on server ..

2014-01-20 Thread Andrew Lau
org.apache.xmlrpc.XmlRpcException: type 'exceptions.Exception':method glusterHostsList is not supported Looks like you don't have vdsm-gluster package installed on the host. Thanks, Kanagaraj On 01/20/2014 04:05 PM, Andrew Lau wrote: Hi, I'm seeing this weird error on my host which runs the hosted

Re: [Users] Issues starting hosted engine VM

2014-01-20 Thread Andrew Lau
? On 01/20/2014 11:02 AM, Leonid Natapov wrote: All vms. Check this PRD: https://bugzilla.redhat.com/ show_bug.cgi?id=723055 - Original Message - From: Dafna Ron d...@redhat.com To: Leonid Natapov lnata...@redhat.com Cc: Andrew Lau and...@andrewklau.com, Yedidyah Bar David d

Re: [Users] Issues starting hosted engine VM

2014-01-20 Thread Andrew Lau
On Mon, Jan 20, 2014 at 11:19 PM, Itamar Heim ih...@redhat.com wrote: On 01/20/2014 01:19 PM, Andrew Lau wrote: Hi, That bug seems to be private :( I'm interested also to hear about this feature, as with 3.3.2 I had my gluster vms go into paused state quite a few times and they actually

Re: [Users] oVirt 3.4.0 beta - Hosted Engine Setup -- issues

2014-01-22 Thread Andrew Lau
Hi, This looks like this BZ which I reported https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1055153 Did you customize your nics before you tried running hosted-engine --deploy? Thanks, Andrew On Thu, Jan 23, 2014 at 7:32 AM, Brad House b...@monetra.com wrote: I'm trying to test out the oVirt

Re: [Users] oVirt 3.4.0 beta - Hosted Engine Setup -- issues

2014-01-22 Thread Andrew Lau
05:42 PM, Andrew Lau wrote: Hi, This looks like this BZ which I reported https://bugzilla.redhat.com/ show_bug.cgi?id=1055153 Did you customize your nics before you tried running hosted-engine --deploy? Thanks, Andrew Yes, I created all the /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg

Re: [Users] oVirt 3.4.0 beta - Hosted Engine Setup -- issues

2014-01-23 Thread Andrew Lau
this helps :) On Thu, Jan 23, 2014 at 10:32 PM, Brad House b...@monetra.com wrote: On 1/22/14 11:42 PM, Andrew Lau wrote: That sounds exactly what I did, do you mind putting those log files into the BZ saves me from having to find some hardware and replicate it again. So what i did was I

Re: [Users] hosted-engine setup fails on RHEL6

2014-01-23 Thread Andrew Lau
Hi Sandro, This is exactly the same issue I had with BZ 1055153, I recognize all the error messages exactly and the way it occurred. There was also the earlier message on the list which I mentioned my workaround. Thanks, Andrew On Fri, Jan 24, 2014 at 12:28 AM, Sandro Bonazzola

Re: [Users] Issues starting hosted engine VM

2014-01-23 Thread Andrew Lau
Sorry, I must've overlooked this email - I'll try reproduce and open a new bz. On Fri, Jan 24, 2014 at 4:13 AM, Doron Fediuck dfedi...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Itamar Heim ih...@redhat.com To: Andrew Lau and...@andrewklau.com Cc: users users@ovirt.org Sent

Re: [Users] two node ovirt cluster with HA

2014-01-27 Thread Andrew Lau
for it). hope this clears things up Dafna On 01/27/2014 10:11 AM, Andrew Lau wrote: Hi, Have you got power management enabled? That's the fencing feature required for the engine to ensure that the host is actually offline. It won't resume any other VMs to prevent potential VM

Re: [Users] Issues starting hosted engine VM

2014-01-27 Thread Andrew Lau
I've opened a BZ https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1058300 Itamar, in BZ 1055461 is that last comment directed to me? I don't seem to have the option anywhere to set Target Release Andrew. On Fri, Jan 24, 2014 at 8:06 AM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Sorry, I must've

Re: [Users] two node ovirt cluster with HA

2014-01-28 Thread Andrew Lau
On Tue, Jan 28, 2014 at 12:02 AM, Dafna Ron d...@redhat.com wrote: Andrew, Once this discussion is finished, and If what you like done is not in the current implementation can you please open a bug/feature request for it? Sure - I've opened a RFE here based on the current discussions

[Users] Shouldn't ovirt-hosted-engine-setup depend on vdsm-gluster?

2014-01-28 Thread Andrew Lau
Hi, I'm not sure if this needs a BZ, but when ovirt-hosted-engine-setup is installed it seems to include all the gluster packages (glusterfs etc. w/o glusterfs-server) but misses out on vdsm-gluster was that deliberate? I ended up installing this manually afterwards. When the host gets added to

Re: [Users] Shouldn't ovirt-hosted-engine-setup depend on vdsm-gluster?

2014-01-28 Thread Andrew Lau
Ah must have missed that in my search - thanks. On Wed, Jan 29, 2014 at 1:51 AM, Leonid Natapov lnata...@redhat.com wrote: Hi Andrew. Check this BZ https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1001161 L. - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: users users

[Users] Hosted Engine adding host SSL Failure (w/ engine custom cert)

2014-01-28 Thread Andrew Lau
Hi, After running through the new patch posted in BZ 1055153 I'm adding a second host to the hosted-engine cluster but it seems to fail right before the finish: [ ERROR ] Failed to execute stage 'Closing up': [ERROR]::oVirt API connection failure, [Errno 1] _ssl.c:492: error:14090086:SSL

Re: [Users] Hosted Engine adding host SSL Failure (w/ engine custom cert)

2014-01-28 Thread Andrew Lau
has no attribute 'status' 2014-01-29 17:44:56 DEBUG otopi.plugins.ovirt_hosted_engine_setup.engine.add_host add_host._wait_host_ready:229 VDSM host in state On Wed, Jan 29, 2014 at 5:38 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Hi, After running through the new patch posted in BZ 1055153 I'm

Re: [Users] Hosted Engine adding host SSL Failure (w/ engine custom cert)

2014-01-29 Thread Andrew Lau
, 2014 at 6:11 PM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: *From: *Yedidyah Bar David d...@redhat.com *To: *Andrew Lau and...@andrewklau.com *Cc: *users users@ovirt.org *Sent: *Wednesday, January 29, 2014 9:05:06 AM *Subject: *Re: [Users] Hosted Engine adding host SSL Failure (w/ engine

Re: [Users] Hosted Engine adding host SSL Failure (w/ engine custom cert)

2014-01-29 Thread Andrew Lau
On Wed, Jan 29, 2014 at 8:57 PM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: *From: *Andrew Lau and...@andrewklau.com *To: *Yedidyah Bar David d...@redhat.com *Cc: *users users@ovirt.org *Sent: *Wednesday, January 29, 2014 10:17:21 AM *Subject: *Re: [Users] Hosted Engine adding host SSL

Re: [Users] Hosted Engine adding host SSL Failure (w/ engine custom cert)

2014-01-30 Thread Andrew Lau
get added to the ha-services just not the engine and the install terminates. On Jan 29, 2014 10:15 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: On Wed, Jan 29, 2014 at 9:50 PM, Yedidyah Bar David d...@redhat.comwrote: *From: *Andrew Lau and...@andrewklau.com *To: *Yedidyah Bar David d

Re: [Users] Hosted Engine adding host SSL Failure (w/ engine custom cert)

2014-01-30 Thread Andrew Lau
, 2014 at 9:58 AM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: I managed to resolve this, don't know why I was not paying attention to the first error. The engine needs to have a cluster called Default or the host won't get added to the engine, this was causing that constant spam of still waiting

[Users] Hosted Engine always reports unknown stale-data

2014-02-03 Thread Andrew Lau
Hi, I was wondering if anyone has this same notice when they run: hosted-engine --vm-status The engine status will always be unknown stale-data even when the VM is powered on and the engine is online. engine-health will actually report the correct status. eg. --== Host 1 status ==-- Status

Re: [Users] Hosted Engine always reports unknown stale-data

2014-02-03 Thread Andrew Lau
On Mon, Feb 3, 2014 at 9:53 PM, Doron Fediuck dfedi...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: users users@ovirt.org Sent: Monday, February 3, 2014 12:32:45 PM Subject: [Users] Hosted Engine always reports unknown stale-data Hi

Re: [Users] Hosted Engine always reports unknown stale-data

2014-02-03 Thread Andrew Lau
On Mon, Feb 3, 2014 at 10:40 PM, Doron Fediuck dfedi...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Doron Fediuck dfedi...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org, Jiri Moskovcak jmosk...@redhat.com, Greg Padgett gpadg...@redhat.com Sent

Re: [Users] Hosted Engine always reports unknown stale-data

2014-02-03 Thread Andrew Lau
The issue was a split-brain issue on the dom_md/ids file causing an input/output error, thanks! On Mon, Feb 3, 2014 at 10:43 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: On Mon, Feb 3, 2014 at 10:40 PM, Doron Fediuck dfedi...@redhat.comwrote: - Original Message - From: Andrew Lau

Re: [Users] Hosted Engine always reports unknown stale-data

2014-02-03 Thread Andrew Lau
On Mon, Feb 3, 2014 at 11:27 PM, Itamar Heim ih...@redhat.com wrote: On 02/03/2014 01:25 PM, Andrew Lau wrote: On Mon, Feb 3, 2014 at 11:23 PM, Itamar Heim ih...@redhat.com mailto:ih...@redhat.comwrote: On 02/03/2014 01:19 PM, Andrew Lau wrote: The issue was a split-brain

Re: [Users] Hosted Engine always reports unknown stale-data

2014-02-03 Thread Andrew Lau
On Mon, Feb 3, 2014 at 11:33 PM, Itamar Heim ih...@redhat.com wrote: On 02/03/2014 01:29 PM, Andrew Lau wrote: On Mon, Feb 3, 2014 at 11:27 PM, Itamar Heim ih...@redhat.com mailto:ih...@redhat.comwrote: On 02/03/2014 01:25 PM, Andrew Lau wrote: On Mon, Feb 3, 2014 at 11:23 PM

[Users] (quick tip) Controlling glusterfsd CPU outbreaks with cgroups

2014-02-03 Thread Andrew Lau
Hi all, I've seen quite a few posts with people using similar scenarios of running gluster and ovirt on the same physical box so I think this may be relevant. After some discussions on the gluster mailing list, I put together a quick post [1] about how you can limit glusters CPU resources so when

Re: [Users] Gluster question

2014-02-05 Thread Andrew Lau
There was another recent post about this but a sum up was: You must have power fencing to support VM HA otherwise they'll be an issue with the engine not knowing whether the VM is still running and not bring it up on a new host to avoid data corruption. Also make sure you have your quorum setup

Re: [Users] Gluster question

2014-02-05 Thread Andrew Lau
the Gluster setup and use NFS each host and make sure power fencing is enabled? Will that still achieve fault tolerance, or is a replicated gluster still required? *From:* Andrew Lau [mailto:and...@andrewklau.com] *Sent:* Wednesday, February 05, 2014 9:17 PM *To:* Maurice James *Cc:* users

Re: [Users] SPICE behind NAT

2014-02-07 Thread Andrew Lau
On Sat, Feb 8, 2014 at 9:11 AM, Alan Murrell li...@murrell.ca wrote: Hi Andrew, Thanks for the reply. Quoting Andrew Lau and...@andrewklau.com: Just install squid proxy and port forward the 3128 port through your firewall you should be all good. Is squid installed on your oVirt box

Re: [Users] SPICE behind NAT

2014-02-07 Thread Andrew Lau
Lots of variables here: - Can you connect to squid from your browser? - Did you modify the squid.conf to match your setup? (dst addresses, etc). - iptables? - restarted engine? - If you're using ovirt 3.4 make sure you set the cluster policy too On Sat, Feb 8, 2014 at 3:15 PM, Alan Murrell

Re: [Users] SPICE behind NAT

2014-02-11 Thread Andrew Lau
Your value for SpiceDefaultProxy should be your external IP address/hostname otherwise external users will never know where to connect to. This then becomes more of a firewall issue as you're spice proxy is working. But just to confirm, if you open up console through chrome it should download a

Re: [Users] SPICE behind NAT

2014-02-13 Thread Andrew Lau
accessing the spice session. On Feb 14, 2014 3:20 AM, Alan Murrell a...@murrell.ca wrote: Quoting Andrew Lau and...@andrewklau.com: Your value for SpiceDefaultProxy should be your external IP address/hostname otherwise external users will never know where to connect to. So the spice proxy would

[Users] Foreman and oVirt 3.4 fails

2014-02-17 Thread Andrew Lau
Hi, Is anyone using Foreman with oVirt 3.4? Post upgrade, I appear to be having some issues with Foreman reporting undefined method `text' for nil:NilClass I'm not sure if this ends up being a Foreman issue or oVirt, or it could just be my install gone bad.. however last time it was the oVirt

Re: [Users] Foreman and oVirt 3.4 fails

2014-02-17 Thread Andrew Lau
Hi Frank, Thanks for the link - much appreciated. On Mon, Feb 17, 2014 at 9:09 PM, Frank Wall f...@moov.de wrote: Hi Andrew, On Mon, Feb 17, 2014 at 07:57:33PM +1100, Andrew Lau wrote: Is anyone using Foreman with oVirt 3.4? Post upgrade, I appear to be having some issues with Foreman

[Users] Hosted-Engine purpose for gateway check?

2014-04-05 Thread Andrew Lau
Hi, I was recently playing around with the new ovirt 3.4 ga, I'm very happy all those issues I reported got fixed :D I found a new issue regarding the use of PREFIX vs NETMASK which I've uploaded here https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1084685 Anyway -- I'm wondering what is the

Re: [Users] Hosted-Engine purpose for gateway check?

2014-04-06 Thread Andrew Lau
On Sun, Apr 6, 2014 at 4:55 PM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: users users@ovirt.org Sent: Sunday, April 6, 2014 3:10:19 AM Subject: [Users] Hosted-Engine purpose for gateway check? Hi, I was recently

Re: [Users] Post-Install Engine VM Changes Feasible?

2014-04-08 Thread Andrew Lau
On Mon, Mar 17, 2014 at 8:01 PM, Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com wrote: Il 15/03/2014 12:44, Giuseppe Ragusa ha scritto: Hi Joshua, -- Date:

Re: [Users] Hosted Engine recovery failure of all HA - nodes

2014-04-08 Thread Andrew Lau
On Wed, Apr 9, 2014 at 2:09 AM, Daniel Helgenberger daniel.helgenber...@m-box.de wrote: Hello, I have an oVirt 3.4 hosted engine lab setup witch I am evaluating for production use. I simulated an ungraceful shutdown of all HA nodes (powercut) while the engine was running. After powering up,

Re: [Users] Hosted Engine recovery failure of all HA - nodes

2014-04-09 Thread Andrew Lau
Hi, On Apr 9, 2014 5:43 PM, Martin Sivak msi...@redhat.com wrote: Hi, I noticed this happens too, I think the issue is after N attempts the ovirt-ha-agent process will kill itself if it believes it can't access the storage or it fails in some other way. If the agent can't access

Re: [Users] Setting up networks in oVirt

2014-04-09 Thread Andrew Lau
On Wed, Apr 9, 2014 at 6:35 PM, Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com wrote: Hello, Can anyone give me some screenshot of what a network setup can look like if I wanted to isolate storage and vm traffic from the management traffic. Something like attached? Kind regards.

Re: [Users] Setting up networks in oVirt

2014-04-09 Thread Andrew Lau
subnets to isolate your traffic. Kind regards. 2014-04-09 10:38 GMT+02:00 Andrew Lau and...@andrewklau.com: On Wed, Apr 9, 2014 at 6:35 PM, Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com wrote: Hello, Can anyone give me some screenshot of what a network setup can look like if I wanted

Re: [Users] Setting up networks in oVirt

2014-04-09 Thread Andrew Lau
. Kind regards. 2014-04-09 10:55 GMT+02:00 Andrew Lau and...@andrewklau.com: On Wed, Apr 9, 2014 at 6:52 PM, Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com wrote: Hello Andrew, Yes that would be a start. What are the ranges of the subnets used. I'm asking because in my setup I connect

[Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-09 Thread Andrew Lau
Hi, Using the new 3.4 public glance repository, I was able to successfully import the tiny 12mb CirrOS image and it appeared in my data store. However when trying the larger CentOS image, it took much longer. For some reason I can only push 50Kbps from any of the ovirt infrastructure so after

Re: [Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-09 Thread Andrew Lau
- Original Message - From: Oved Ourfalli ov...@redhat.com To: Andrew Lau and...@andrewklau.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Wednesday, April 9, 2014 1:29:57 PM Subject: Re: [Users] Importing Image from Glance times out Do you see any failure in the log? Can you attach both

Re: [Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-09 Thread Andrew Lau
NullPointerException that Elad gets (although it was fixed a few weeks ago, so perhaps it is another issue). Thanks, Oved - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Elad Ben Aharon ebena...@redhat.com Cc: Oved Ourfalli ov...@redhat.com, users users@ovirt.org Sent: Wednesday

Re: [Users] Setting up networks in oVirt

2014-04-09 Thread Andrew Lau
for the vm's or is this transparent ? Kind regards. 2014-04-09 12:16 GMT+02:00 Andrew Lau and...@andrewklau.com: On Wed, Apr 9, 2014 at 7:05 PM, Andy Michielsen andy.michiel...@gmail.com wrote: Hello, Okay. We do not use vlan's at the moment. I have my engine setup on a machine with 6

Re: [ovirt-users] [Users] Post-Install Engine VM Changes Feasible?

2014-04-09 Thread Andrew Lau
On Tue, Apr 8, 2014 at 8:52 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: On Mon, Mar 17, 2014 at 8:01 PM, Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com wrote: Il 15/03/2014 12:44, Giuseppe Ragusa ha scritto: Hi Joshua

Re: [ovirt-users] [Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-09 Thread Andrew Lau
Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Oved Ourfalli ov...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Wednesday, April 9, 2014 1:52:38 PM Subject: Re: [Users] Importing Image from Glance times out Yeah I imported it as a template, I'll try import it as an image now just

Re: [ovirt-users] [Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-09 Thread Andrew Lau
Found the URL - http://glance.ovirt.org:9292/v1/images/imageid On Thu, Apr 10, 2014 at 11:42 AM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Thanks for the quick fix! Is there a way to patch that manually or will we need to wait for the next release? Is there also any chance that those glance

Re: [ovirt-users] how to import a disk image w/o associated vm

2014-04-09 Thread Andrew Lau
On Wed, Apr 9, 2014 at 11:39 PM, Jeremiah Jahn jerem...@goodinassociates.com wrote: One of the things that I have to where I work, is pull and push disk images onto appliances and other physical things. This is generally done with a little dd magic. We'll start up the appliance in a virtual

Re: [ovirt-users] how to import a disk image w/o associated vm

2014-04-09 Thread Andrew Lau
On Thu, Apr 10, 2014 at 3:45 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: On Wed, Apr 9, 2014 at 11:39 PM, Jeremiah Jahn jerem...@goodinassociates.com wrote: One of the things that I have to where I work, is pull and push disk images onto appliances and other physical things. This is generally

Re: [ovirt-users] [Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-10 Thread Andrew Lau
On Thu, Apr 10, 2014 at 4:53 PM, Oved Ourfalli ov...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Oved Ourfalli ov...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Thursday, April 10, 2014 4:52:56 AM Subject: Re: [ovirt-users] [Users] Importing Image

Re: [ovirt-users] [Users] Importing Image from Glance times out

2014-04-10 Thread Andrew Lau
On Thu, Apr 10, 2014 at 5:07 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: On Thu, Apr 10, 2014 at 4:53 PM, Oved Ourfalli ov...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Oved Ourfalli ov...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Thursday

[ovirt-users] Etherpad for ovirt issues?

2014-04-10 Thread Andrew Lau
Hi, Could I propose an option for an etherpad of basic issues people have run into with ovirt, split into a few categories like: - engine - hosted-engine - gluster The pad would be used for known workarounds (primarily for setup) and identifying issues before opening a BZ The main motive is,

Re: [ovirt-users] [Users] using cloud-init?

2014-04-10 Thread Andrew Lau
On Wed, Mar 12, 2014 at 5:07 PM, Jason Brooks jbro...@redhat.com wrote: On Wed, 2014-03-12 at 01:52 -0400, Oved Ourfalli wrote: Did you set the OS type of the VM / template to some linux based OS type? That was it. Thanks! I'm curious, did you try the run-once option or through a template? I

[ovirt-users] cloud-init woes w/ templates

2014-04-12 Thread Andrew Lau
Hi, Has anyone had any success with cloud-init and templates with ovirt 3.4? So far, it seems to be able to configure things like networks etc. But when it goes to do with passwords, it must be set again in the run once or in the Initial Run even if Use already configured password is set.

Re: [ovirt-users] [Users] oVirt 3.4 Templates break Foreman Provisioning/Adding host

2014-04-13 Thread Andrew Lau
Have you had any recent luck? On Thu, Apr 10, 2014 at 3:40 AM, Jorick Astrego j.astr...@netbulae.eu wrote: Sorry, I see you already updated this bug... The name Matt instead of Yama Kasi misled me :-% On Wed, 2014-04-09 at 19:33 +0200, Jorick Astrego wrote: I think this is the bug you're

Re: [ovirt-users] [Users] hosted engine setup (NFS)

2014-04-14 Thread Andrew Lau
On Mon, Apr 14, 2014 at 10:23 PM, René Koch rk...@linuxland.at wrote: On 04/14/2014 12:39 PM, Sandro Bonazzola wrote: Il 03/03/2014 12:39, René Koch ha scritto: Hi, I installed hosted engine and faced an issue with NFS during installation. First of all, I'm using GlusterFS on my storage

Re: [ovirt-users] Hosted engine

2014-04-15 Thread Andrew Lau
Technically yes, I believe there's a 10 minute or so delay before it'll come up on the other host. Pretty sure iscsi is not available for now, only NFS. On Wed, Apr 16, 2014 at 4:08 AM, Maurice James mja...@media-node.com wrote: Scenario I have a hosted engine setup with 2 nodes with shared

Re: [ovirt-users] Hosted engine

2014-04-15 Thread Andrew Lau
Not that I know of.. someone else may now. Sorry On Wed, Apr 16, 2014 at 10:18 AM, Maurice James mja...@media-node.com wrote: Is there any way to change that 10 minute delay? - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Maurice James mja...@media-node.com Cc

Re: [ovirt-users] cloud-init woes w/ templates

2014-04-17 Thread Andrew Lau
On Thu, Apr 17, 2014 at 7:40 PM, Michal Skrivanek michal.skriva...@redhat.com wrote: On Apr 12, 2014, at 15:39 , Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Hi, Has anyone had any success with cloud-init and templates with ovirt 3.4? So far, it seems to be able to configure things like networks

Re: [ovirt-users] cloud-init woes w/ templates

2014-04-17 Thread Andrew Lau
On Thu, Apr 17, 2014 at 10:05 PM, Michal Skrivanek michal.skriva...@redhat.com wrote: On Apr 17, 2014, at 13:13 , Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: On Thu, Apr 17, 2014 at 7:40 PM, Michal Skrivanek michal.skriva...@redhat.com wrote: On Apr 12, 2014, at 15:39 , Andrew Lau

[ovirt-users] Hosted Engine started VM Multiple Times

2014-04-28 Thread Andrew Lau
Hi, I added a new node to my hosted cluster today, only one other node was active in the cluster at that time. It was running the hosted-engine, however during the install it's agent died and when the second node came up. It started the hosted-engine, causing the hosted-engine to be run on both

Re: [ovirt-users] oVirt Hosted Engine and gluster mount - native nfs?

2014-05-02 Thread Andrew Lau
On Sat, May 3, 2014 at 2:43 AM, Jason Brooks jbro...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: users users@ovirt.org Sent: Thursday, May 1, 2014 10:30:47 PM Subject: [ovirt-users] oVirt Hosted Engine and gluster mount - native nfs? Hi, I'm

[ovirt-users] Can we request images for the ovirt image repository?

2014-05-03 Thread Andrew Lau
Hi, Is there a form where we can request images in the public ovirt image repo? Either way, it'd be nice if we could get the project atomic images added http://rpm-ostree.cloud.fedoraproject.org/project-atomic/images/f20/qemu/ Cheers. ___ Users

Re: [ovirt-users] iso-uploader with hosted-engine

2014-05-03 Thread Andrew Lau
Hi Garry, I hope I understand your case here, the terminology is a little different. Adding the hosted-engine to the gluster network is an interesting approach I tried. It works to an extent but will have issues with quorum (depending on your setup). Anyway try this: # Generate random UUID and

Re: [ovirt-users] Can we request images for the ovirt image repository?

2014-05-04 Thread Andrew Lau
uploaded the image. Didn't test/play with it yet, but it is there. Oved - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: users users@ovirt.org Sent: Sunday, May 4, 2014 7:11:21 AM Subject: [ovirt-users] Can we request images for the ovirt image repository? Hi

Re: [ovirt-users] Can we request images for the ovirt image repository?

2014-05-04 Thread Andrew Lau
Makes sense, thanks again. On Sun, May 4, 2014 at 6:18 PM, Oved Ourfalli ov...@redhat.com wrote: The image in the link is compressed. I decompressed it before uploading. Oved - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Oved Ourfalli ov...@redhat.com Cc: users

[ovirt-users] oVirt Mirrors

2014-05-13 Thread Andrew Lau
Hi, I was wondering if there were any plans on drumming up an oVirt mirror down in Australia. It takes me nearly a few hours just to grab all the required packages to spin up a new box. Alternatively, the mirror does not seem to support rsync. Is there a recommended way to sync? (w/o ISOs)

Re: [ovirt-users] oVirt Mirrors

2014-05-13 Thread Andrew Lau
an australia university for another mirror? Eyal. - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: users users@ovirt.org Sent: Tuesday, May 13, 2014 3:13:44 PM Subject: [ovirt-users] oVirt Mirrors Hi, I was wondering if there were any plans on drumming up an oVirt mirror

[ovirt-users] ovirt image deployment and foreman?

2014-05-17 Thread Andrew Lau
Hi guys, I was wondering if anyone's had any luck with oVirt and Foreman 1.5 image integration. Foreman 1.5 seems to boast the new oVirt image deployment feature but I'm still not getting much luck and no one seems to know why. I've opened my bug here http://projects.theforeman.org/issues/5581

[ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-05-24 Thread Andrew Lau
Hi, I was just wondering, within the whole complexity of hosted-engine. Would it be possible for the hosted-engine ha-agent control the mount point? I'm basing this off a few people I've been talking to who have their NFS server running on the same host that the hosted-engine servers are

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-24 Thread Andrew Lau
Hi, Are these patches merged into 3.4.1? I seem to be hitting this issue now, twice in a row. The second BZ is also marked as private. On Fri, May 2, 2014 at 1:21 AM, Artyom Lukianov aluki...@redhat.com wrote: It have number of the same bugs: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1080513

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-24 Thread Andrew Lau
, 2014 at 9:42 PM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Hi, Are these patches merged into 3.4.1? I seem to be hitting this issue now, twice in a row. The second BZ is also marked as private. On Fri, May 2, 2014 at 1:21 AM, Artyom Lukianov aluki...@redhat.com wrote: It have number

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-25 Thread Andrew Lau
? - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Artyom Lukianov aluki...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org, Sandro Bonazzola sbona...@redhat.com Sent: Saturday, May 24, 2014 2:51:15 PM Subject: Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-25 Thread Andrew Lau
On Sun, May 25, 2014 at 8:52 PM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Artyom Lukianov aluki...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Sunday, May 25, 2014 1:02:18 PM Subject: Re: [ovirt-users] Hosted Engine

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-25 Thread Andrew Lau
On Sun, May 25, 2014 at 10:25 PM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Yedidyah Bar David d...@redhat.com Cc: Artyom Lukianov aluki...@redhat.com, users users@ovirt.org Sent: Sunday, May 25, 2014 2:00:24 PM Subject

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-25 Thread Andrew Lau
On Sun, May 25, 2014 at 10:59 PM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Yedidyah Bar David d...@redhat.com Cc: Artyom Lukianov aluki...@redhat.com, users users@ovirt.org Sent: Sunday, May 25, 2014 3:38:07 PM Subject

Re: [ovirt-users] Hosted Engine - Waiting for cluster 'Default' to become operational...

2014-05-25 Thread Andrew Lau
Thanks, that fixed it. Cheers On Sun, May 25, 2014 at 11:24 PM, Joop jvdw...@xs4all.nl wrote: Reinstall ovirt.repo using the resources.ovirt.org/pub path. There is a ovirt-release.rpm, use that. Joop ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-05-25 Thread Andrew Lau
On Mon, May 26, 2014 at 5:10 AM, Bob Doolittle b...@doolittle.us.com wrote: On 05/25/2014 02:51 PM, Joop wrote: On 25-5-2014 19:38, Bob Doolittle wrote: Also curious is that when I say poweroff it actually reboots and comes up again. Could that be due to the timeouts on the way down? Ah,

[ovirt-users] hosted-engine configure startup time allowance?

2014-05-28 Thread Andrew Lau
Hi, I was just wondering if it's possible to configure the startup-time allowance of the hosted-engine? I seem to sometime have this issue where my hosted-engine would start automatically but it would be sent a reboot signal 30 seconds before the engine has time to startup. This is because it

Re: [ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-05-28 Thread Andrew Lau
Hi Doron, Before the initial thread sways a little more.. On Mon, May 26, 2014 at 4:38 PM, Doron Fediuck dfedi...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Bob Doolittle b...@doolittle.us.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Monday, May 26

Re: [ovirt-users] hosted-engine configure startup time allowance?

2014-05-28 Thread Andrew Lau
Hi Jiri, On Wed, May 28, 2014 at 5:10 PM, Jiri Moskovcak jmosk...@redhat.com wrote: On 05/28/2014 08:52 AM, Andrew Lau wrote: Hi, I was just wondering if it's possible to configure the startup-time allowance of the hosted-engine? I seem to sometime have this issue where my hosted-engine

Re: [ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-05-31 Thread Andrew Lau
On Sat, May 31, 2014 at 6:06 AM, Joop jvdw...@xs4all.nl wrote: Bob Doolittle wrote: Joop, On 05/26/2014 02:43 AM, Joop wrote: Yesterday evening I have found the service responsible for the reboot instead of the powerdown. If I do: service wdmd stop the server will reboot. It seems the

[ovirt-users] glusterfs resume vm paused state

2014-06-01 Thread Andrew Lau
Hi, Has anyone had any luck with resuming a VM from a paused state on top of NFS share? Even when the VMs are marked as HA, if the gluster storage goes down for a few seconds the VMs go to a paused state and can never be resumed. They require a hard reset. I recall when using NFS to not have

Re: [ovirt-users] Recommended setup for a FC based storage domain

2014-06-02 Thread Andrew Lau
I'm curious to hear what other comments arise, as we're analyzing a production setup shortly. On Sun, Jun 1, 2014 at 10:11 PM, combus...@archlinux.us wrote: I need to scratch gluster off because setup is based on CentOS 6.5, so essential prerequisites like qemu 1.3 and libvirt 1.0.1 are not

Re: [ovirt-users] glusterfs resume vm paused state

2014-06-02 Thread Andrew Lau
type of nfs (using the gluster nfs server) the above issue doesn't seem to occur. --Humble On Mon, Jun 2, 2014 at 11:17 AM, Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: Hi, Has anyone had any luck with resuming a VM from a paused state on top of NFS share? Even when the VMs are marked as HA

Re: [ovirt-users] oVirt Mirrors

2014-06-03 Thread Andrew Lau
guys who keep asking me about oVirt. Is this now available in 3.4.2? It'd help if I was able to spin up a local mirror prior? BKP - Original Message - From: Andrew Lau and...@andrewklau.com To: Eyal Edri ee...@redhat.com Cc: David Caro Estevez dcaro...@redhat.com, Brian Proffitt

  1   2   >