[ovirt-users] Latest ovirt-node release/installation

2014-11-13 Thread Christopher Young
I sincerely hope that this is not answered elsewhere as I've done several searches and have yet to find a solid answer. I have three (what I believe to be) basic questions (with perhaps some subs there): 1) What is the latest oVirt-node release and where would one download it (I appear to only

Re: [ovirt-users] Latest ovirt-node release/installation

2014-11-14 Thread Christopher Young
Thanks to everyone for the answers. That helps clarify some basics for me. I prefer to try and implement ovirt-node for the reasons stated above (small, defined OS with a smaller security/management footprint), but now I debate using CentOS 6 or RHEL 6. I feel that oVirt-node is very important

Re: [ovirt-users] Latest ovirt-node release/installation

2014-11-14 Thread Christopher Young
On Fri, Nov 14, 2014 at 3:52 PM, Fabian Deutsch fdeut...@redhat.com wrote: - Original Message - Thanks to everyone for the answers. That helps clarify some basics for me. I prefer to try and implement ovirt-node for the reasons stated above (small, defined OS with a smaller

Re: [ovirt-users] Status libgfapi support in oVirt

2014-11-18 Thread Christopher Young
I'm replying to 'up' this as well as I'm most interested in this. I actually thought this was implemented and working too. On Mon, Nov 17, 2014 at 10:01 AM, Daniel Helgenberger daniel.helgenber...@m-box.de wrote: Hello Joop, thanks for raising the issue as it is one of the things I assumed

Re: [ovirt-users] Problem wiht ovirt-node

2014-12-23 Thread Christopher Young
Looks like that 12/22 ISO doesn't run the installer that I can tell. I really haven't had any good luck with any of the recent ovirt-node stuff which is such a shame. My last installation using the 3.5-pre ISO would install and then fail at grub/boot afterwards. I'm not sure if I'm doing

Re: [ovirt-users] Centos 6.6 ovirt install fail. dependency novnc error

2014-12-23 Thread Christopher Young
Looks like I've run into the same problem. So, does anyone have a copy or location where CentOS 6 users can download it? On Mon, Dec 22, 2014 at 11:51 AM, Anders Hellquist and...@hellquist.net wrote: Thanks for the answer. I am not in a hurry so I will wait for some kind of official way

Re: [ovirt-users] 1. Re: ??: bond mode balance-alb (Jorick Astrego)

2014-12-31 Thread Christopher Young
I'm a little confused by your explanation of 'just do the bonding at the guest level'. I apologize for my ignorance here, but I'm trying to prepare myself for a similar configuration where I'm going to need to get all much bandwidth out of the bond as possible. How would bonding multiple

Re: [ovirt-users] virtual disk terminology in oVirt/RHEV improvements needed?

2015-02-10 Thread Christopher Young
Definitely a +1. I've had/felt these frustrations from my management when trying to convince them on oVirt, so any more technically detailed, flow-charted, better explained verbiage would be most welcome. 2015-02-10 10:56 GMT-05:00 Sven Kieske s.kie...@mittwald.de: Hi, i just want to +1

[ovirt-users] Possibility to regenerate answer file on primary node

2015-01-06 Thread Christopher Young
I believe that I'm stuck with trying to follow the deployment via the popular guide at: http://community.redhat.com/blog/2014/11/up-and-running-with-ovirt-3-5-part-two/ I'm trying to get my second hosted-engine deployed and seem to keep running into errors with '--deploy' on the second node. ---

Re: [ovirt-users] Possibility to regenerate answer file on primary node

2015-01-06 Thread Christopher Young
cleanup -- On Tue, Jan 6, 2015 at 7:26 PM, Christopher Young mexigaba...@gmail.com wrote: I believe that I'm stuck with trying to follow the deployment via the popular guide at: http://community.redhat.com/blog/2014/11/up-and-running-with-ovirt-3-5-part-two/ I'm trying to get my second hosted

Re: [ovirt-users] Possibility to regenerate answer file on primary node

2015-01-08 Thread Christopher Young
Would anyone be able to provide me any insight here? I can include any logs if needed as I'm at a loss trying to get this 2nd hosted engine up and running. On Tue, Jan 6, 2015 at 7:37 PM, Christopher Young mexigaba...@gmail.com wrote: For added information (a portion from the ovirt-hosted

[ovirt-users] MAC spoofing for specific VMs

2015-05-11 Thread Christopher Young
I'm working on some load-balancing solutions and they appear to require MAC spoofing. I did some searching and reading and as I understand it, you can disable the MAC spoofing protection through a few methods. I was wondering about the best manner to enable this for the VMs that require it and

Re: [ovirt-users] MAC spoofing for specific VMs

2015-05-12 Thread Christopher Young
Kenigsberg dan...@redhat.com wrote: On Mon, May 11, 2015 at 02:12:22PM -0400, Christopher Young wrote: I'm working on some load-balancing solutions and they appear to require MAC spoofing. I did some searching and reading and as I understand it, you can disable the MAC spoofing protection through

Re: [ovirt-users] Confused / Hosted-Engine won't start

2015-07-02 Thread Christopher Young
fine, though I must be missing it. On Thu, 2015-07-02 at 16:08 +0200, Sandro Bonazzola wrote: Il 02/07/2015 16:04, Christopher Young ha scritto: [root@orldc-dev-vnode02 ~]# getenforce Permissive It looks like it isn't SELinux. Checked also on the storage server ovirt-gluster-nfs

Re: [ovirt-users] Confused / Hosted-Engine won't start

2015-07-02 Thread Christopher Young
, Christopher Young wrote: That's actually a local NFS implementation (running on Gluster) so I wouldn't expect that it would factor in, but I just verified that all gluster hosts are in Permissive mode. Like I mentioned, I think I may have some ids wrong or bad links or something since

Re: [ovirt-users] Confused / Hosted-Engine won't start

2015-07-02 Thread Christopher Young
some of it’s stuff. Looks like you might have a gluster problem though, that IO error appears to be on your hosted engines disk image. Check for split brains and try and initiate a heal on the files, see what you get. -Darrell On Jul 2, 2015, at 11:33 AM, Christopher Young

[ovirt-users] Confused / Hosted-Engine won't start

2015-07-01 Thread Christopher Young
I'm sure I have worked through this before, but I've been banging my head against this one for a while now, and I think I'm too close to the issue. Basically, my hosted-engine won't start anymore. I do recall attempting to migrate it to a new gluster-based NFS share recently, but I could have

Re: [ovirt-users] RHEV-H 7.2 Beta Install

2016-02-23 Thread Christopher Young
thread. On Tue, Feb 23, 2016 at 11:32 AM, Christopher Young <mexigaba...@gmail.com> wrote: > I know this is the ovirt-list, but I've had great success with help > here as I have been running a couple of ovirt instances for some time > (as part of a lab/testing). > > In any case,

[ovirt-users] OVirt Node / RHEV-H and Multiple NICs/bond

2016-02-23 Thread Christopher Young
So, I have what I think should be a standard setup where I have dedicated NICs (to be bonded via LACP for storage) and well are NICs for various VLANS, etc. As typical, I have the main system interfaces for the usual system IPs (em1 in this case). A couple of observations (and a "chicken and the

Re: [ovirt-users] OVirt Node / RHEV-H and Multiple NICs/bond

2016-02-26 Thread Christopher Young
this in any way (and thus it is safe for me to rename things now that I have them up)? Many thanks, Chris On Fri, Feb 26, 2016 at 2:41 PM, Christopher Young <mexigaba...@gmail.com> wrote: > Thanks for the advice. This DID work, however I've run into more > (what I consider to be) ri

Re: [ovirt-users] OVirt Node / RHEV-H and Multiple NICs/bond

2016-02-26 Thread Christopher Young
, Fabian Deutsch <fdeut...@redhat.com> wrote: > Hey Christopher, > > On Tue, Feb 23, 2016 at 8:29 PM, Christopher Young > <mexigaba...@gmail.com> wrote: >> So, I have what I think should be a standard setup where I have >> dedicated NICs (to be bonded via

Re: [ovirt-users] MAC spoofing for specific VMs

2016-03-10 Thread Christopher Young
. Thoughts? On Tue, May 12, 2015 at 2:24 PM, Christopher Young <mexigaba...@gmail.com> wrote: > Yep. I had found that and applied it. Great solution! I actually wrote > about it to the zen load balancer list. I will add it here for > semi-documentation: > > -- > jus

Re: [ovirt-users] Promiscuous Mode

2016-03-05 Thread Christopher Young
add a hook to ovirt-node: > > http://www.ovirt.org/develop/developer-guide/vdsm/hook/qemucmdline/ > > > On 03/05/2016 09:48 PM, Christopher Young wrote: >> >> Question: >> >> There is no yum functionality on ovirt-node/RHEV-H, so how does one go >> a

[ovirt-users] VM Migration Fails (Network thoughts)

2016-03-04 Thread Christopher Young
So, I'm attempting to understand something fully. My setup might not be ideal, so please provide me whatever education I may need. RE: https://access.redhat.com/solutions/202823 Quick background: I have (3) RHEV-H (ovirt node) Hypervisors with a hosted-engine. VM Migrations currently are not

Re: [ovirt-users] VM Migration Fails (Network thoughts)

2016-03-04 Thread Christopher Young
the primary hostnames and IPs (or would they also get over-written on reboot)? Again, sorry for unnecessary posts, but I'm just trying to understand the pieces as much as possible since I'm going to be supporting this for a very long time. On Fri, Mar 4, 2016 at 3:42 PM, Christopher Young <mexig

Re: [ovirt-users] VM Migration Fails (Network thoughts)

2016-03-04 Thread Christopher Young
with separate IP networks for VM Migration when hostname resolutions would generally always return the primary IP address of a system. I obviously still have reading to do, but any help and feedback would be greatly appreciated. On Fri, Mar 4, 2016 at 3:31 PM, Christopher Young <mexigaba...@gmail.

Re: [ovirt-users] Promiscuous Mode

2016-03-05 Thread Christopher Young
>> >>>> On 2016-03-05 13:13, combuster wrote: >>>>> >>>>> Ignore the link (minor accident while pasting). Yum will download the >>>>> appropriate one from the repos. >>>>> >>>>> On 03/05/201

Re: [ovirt-users] Promiscuous Mode

2016-03-05 Thread Christopher Young
I had a related question on this. When it comes to ovirt-node or rhev-h, is there anything required to be installed on the hypervisor hosts themselves? Thanks, Chris On Mar 5, 2016 1:47 PM, "combuster" wrote: > Hi Clint, you might want to check the macspoof hook features

Re: [ovirt-users] PXE boot of oVirt Node 4.1

2017-05-25 Thread Christopher Young
I've been wondering the same. In particular, I use cobbler for system provisioning, so would love to have some details to help me implement this. On Thu, May 25, 2017 at 10:49 AM, Latchezar Filtchev wrote: > Hello oVirt-ers, > > > > Did someone was able to install oVirt node 4.1