Re: [Users] Unbundle bond0 which virtmgmt is attached

2014-01-18 Thread Dan Kenigsberg
On Sat, Jan 18, 2014 at 03:17:22PM -0800, William Kwan wrote: Hi, FAQ type of question. If virtmgmt is assigned to bond0, which is composed of eth0 and eth1, what is the best way to unbundle eth1 from bond0? I'd say: - Move the host to maintanence, so it runs no VMs and does not play SPM

Re: [Users] Centos 6.5 and bonding: A slave interface is not properly configured

2014-01-22 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Jan 22, 2014 at 07:43:52AM +, Karli Sjöberg wrote: On Tue, 2014-01-21 at 21:22 -0300, Federico Sayd wrote: Hello: I am having problems with bonding I have installed Centos 6.5 in order to use it as host. I configured eth0 with the vlan of the management network (Vlan

Re: [Users] Centos 6.5 and bonding: A slave interface is not properly configured

2014-01-22 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Jan 22, 2014 at 01:57:35PM -0300, Federico Alberto Sayd wrote: On 22/01/14 12:13, Dan Kenigsberg wrote: On Wed, Jan 22, 2014 at 07:43:52AM +, Karli Sjöberg wrote: On Tue, 2014-01-21 at 21:22 -0300, Federico Sayd wrote: Hello: I am having problems with bonding I have installed

[Users] Centos 6.5: mom spam

2014-01-22 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Jan 22, 2014 at 01:57:35PM -0300, Federico Alberto Sayd wrote: On 22/01/14 12:13, Dan Kenigsberg wrote: snip The supervdsm.log whith the lines logged yesterday: http://pastebin.com/kpXrRd2w On an unrelated matter: this log includes MainProcess|PolicyEngine::DEBUG::2014-01-21

Re: [Users] Centos 6.5 and bonding: A slave interface is not properly configured

2014-01-23 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Jan 23, 2014 at 06:50:59AM +, Karli Sjöberg wrote: One comment to your wiki page: in order to better intergrate with our recent source-routing support (mostly useful for display network), please set GATEWAY only in ifcfg-ovirtmgmt, and remember to set DEFROUTE=no in any

Re: [Users] [vdsm] ovirtmgmt vanishes after reboot

2014-01-23 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Jan 23, 2014 at 05:12:17PM +0100, Fabian Deutsch wrote: Am Donnerstag, den 23.01.2014, 12:34 -0300 schrieb Francisco Pérez: Hi. I have configured an ovirt-engine to manage an ovirt node succesfully. I have created VM and all runs well but im trying to do some escenario testing and

Re: [Users] Centos 6.5: mom spam

2014-01-24 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Jan 23, 2014 at 04:23:48PM -0500, Adam Litke wrote: On 23/01/14 23:02 +0200, Itamar Heim wrote: On 01/23/2014 08:04 PM, Adam Litke wrote: On 23/01/14 10:43 -0300, Federico Alberto Sayd wrote: On 22/01/14 21:32, Dan Kenigsberg wrote: On Wed, Jan 22, 2014 at 01:57:35PM -0300, Federico

Re: [Users] vms behaviour when a host shut down

2014-01-24 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Jan 24, 2014 at 10:01:52AM +0100, Nathanaël Blanchet wrote: Hi all, I'd like to be sure about the behaviour of vms when hist host goes down for any reason. I suppose high availibility is for migrating vms to another host, but how to do if I prefer them to shut down at the same time

Re: [Users] Cluster compatibility

2014-01-27 Thread Dan Kenigsberg
On Sun, Jan 26, 2014 at 01:38:50PM +0200, Itamar Heim wrote: On 01/23/2014 11:54 AM, Sandro Bonazzola wrote: Il 23/01/2014 10:49, Piotr Kliczewski ha scritto: I wanted to install two hosts one on f19 and the second on el6. I created additional cluster for el6. Host installation for el6 worked

Re: [Users] Multi-Host Network Configuration

2014-01-27 Thread Dan Kenigsberg
On Mon, Jan 27, 2014 at 04:23:47PM +0100, Piotr Kliczewski wrote: Hi, I played with multi host network config and used two boxes to test it. One el6 (vdsm) and f19 (engine, vdsm). During the test I noticed that vdsm on f19 haven't joined to cluster (known issue). I performed modification of

Re: [Users] Setup Networks: Unexpected exception

2014-01-28 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Jan 28, 2014 at 04:15:56AM -0500, Antoni Segura Puimedon wrote: Looks related to the recently merged: http://gerrit.ovirt.org/#/c/23366/ Indeed! My bad in +1 it. The ifcfg.py implementation refers to self thinking it is the configurator but from the configwriter, which

Re: [Users] Setup Networks: Unexpected exception

2014-01-28 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Jan 28, 2014 at 11:07:46AM +0100, Frank Wall wrote: On Tue, Jan 28, 2014 at 09:47:11AM +, Dan Kenigsberg wrote: Frank, can you tell how did it reach your ovirt-3.4 installation? Did you pull a nightly build of Vdsm ? Indeed, I'm currently testing vdsm nightly along with oVirt

Re: [Users] [vdsm] ovirtmgmt vanishes after reboot

2014-01-28 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Jan 28, 2014 at 11:27:21AM -0300, Francisco Pérez wrote: Im setting up two networks. ovirtmgmt and a LAN. Both of them are gone after reboot on the node, its starts only with eth0 initial configuration. Antoni, here are the outputs you requested: [root@ovirth1 ~]#

Re: [Users] [vdsm] ovirtmgmt vanishes after reboot

2014-01-29 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Jan 29, 2014 at 11:07:08AM +0100, Fabian Deutsch wrote: Am Mittwoch, den 29.01.2014, 05:02 -0500 schrieb Antoni Segura Puimedon: Right. I believe the bug you are seeing is: http://gerrit.ovirt.org/#/c/20068/ This has been merged into out stable branch, but the release of a new

Re: [Users] ovirt-3.3.3 release postponed due to blockers

2014-01-30 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Jan 30, 2014 at 08:52:36AM +, Sven Kieske wrote: Hi, any news regarding my questions? Am 29.01.2014 09:23, schrieb Sandro Bonazzola: Il 29/01/2014 09:21, Sven Kieske ha scritto: Hi, I wanted to try it the other way around, installing vdsm-python-cpopen and check if it

Re: [Users] ovirt-3.3.3 release postponed due to blockers

2014-01-30 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Jan 30, 2014 at 10:27:34AM +0100, Sandro Bonazzola wrote: Il 30/01/2014 10:20, Dan Kenigsberg ha scritto: On Thu, Jan 30, 2014 at 08:52:36AM +, Sven Kieske wrote: Hi, any news regarding my questions? Am 29.01.2014 09:23, schrieb Sandro Bonazzola: Il 29/01/2014 09:21

Re: [Users] ovirt-3.3.3 release postponed due to blockers

2014-01-31 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Jan 31, 2014 at 09:36:48AM +0100, Sandro Bonazzola wrote: Il 30/01/2014 22:38, Robert Story ha scritto: Can we revert these packages to previous versions in the 3.3.2 stable repo so those of us who want/need to install new hosts in our clusters aren't dead in the water waiting for

Re: [Users] Host x is installed with VDSM version (UNKNOWN)

2014-02-01 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Jan 31, 2014 at 01:26:20PM -0500, Matt Warren wrote: Any troubleshooting ideas for vdsm reporting UNKNONW version when it's clearly 4.13 installed? Host x is installed with VDSM version (UNKNOWN) and cannot join cluster Default which is compatible with VDSM versions [4.13, 4.9,

Re: [Users] ovirt-3.3.3 release postponed due to blockers

2014-02-01 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Jan 31, 2014 at 04:16:54PM -0500, Douglas Schilling Landgraf wrote: On 01/31/2014 05:17 AM, Dan Kenigsberg wrote: On Fri, Jan 31, 2014 at 09:36:48AM +0100, Sandro Bonazzola wrote: Il 30/01/2014 22:38, Robert Story ha scritto: Can we revert these packages to previous versions

Re: [Users] Mixing tagged and untagged VLANs

2014-02-04 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Feb 04, 2014 at 03:11:36AM -0500, Assaf Muller wrote: Is it not possible to have multiple untagged VLAN networks associated to one interface in oVirt? No, not at this time. You can have one untagged network and N tagged networks on the same device, but only up to one untagged

Re: [Users] Problems with migration on a VM and not detected by gui

2014-02-04 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Feb 04, 2014 at 08:41:13AM -0500, Meital Bourvine wrote: Hi, Can you please open a bug about KeyError: 'path'? Please include an excerpt of supervdsm.log, to give a better hint why glusterVolumeStatus is failing in this fashion. First error I see in source host log:

Re: [Users] Networking. Hosted Setup. All in One Host. Hetzner

2014-02-05 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Jan 16, 2014 at 11:51:25PM +, Peter Styk wrote: Greetings, I'm writing here as to share some of my findings about hosting with Hetzner. All in one setups on single remote host can be tricky. Provider mounted an extra /29 subnet to the main host but none is routed by default and

Re: [Users] NAT configuration

2014-02-05 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Feb 05, 2014 at 09:50:04AM +, Sven Kieske wrote: I can confirm that vdsm@ovirt does work. However, I have the strong feeling that the password in /etc/pki/vdsm/keys/libvirt_password is static for all installations. And gerrit proves me right:

Re: [Users] NAT configuration

2014-02-05 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Feb 04, 2014 at 08:20:26PM +, martin.tru...@cspq.gouv.qc.ca wrote: Hi, I want to configure NAT in Ovirt with this procedure : http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2012-April/001751.html But I don't have the login password of virsh and for the PosgreSQL database. I used the

Re: [Users] Networking. Hosted Setup. All in One Host. Hetzner

2014-02-05 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Feb 05, 2014 at 06:36:32AM -0500, Assaf Muller wrote: Could you explain further why does the host need to do any routing? From what I gather, the hosting service (Hetzner) allows only IP traffic out of the box, but Peter may correct me. ___

Re: [Users] Timezone Hypervisor/VM

2014-02-06 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Feb 06, 2014 at 12:46:38PM -0500, Bob wrote: I have the same issue. I have assumed it was a Windows configuration issue. I have relied on sync'ing to Internet Time upon each bootup. It would be nice to find a solution to this. My Windows VM consistently comes up exactly 5 hours off,

Re: [Users] Timezone Hypervisor/VM

2014-02-07 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Feb 07, 2014 at 08:01:11AM +, Markus Stockhausen wrote: Von: Dan Kenigsberg [dan...@redhat.com] Gesendet: Donnerstag, 6. Februar 2014 19:43 An: Bob; Martin Polednik Cc: Markus Stockhausen; ovirt-users Betreff: Re: [Users] Timezone Hypervisor/VM On Thu, Feb 06, 2014 at 12

Re: [Users] vdsm netinfo fails errors with InfiniBand present

2014-02-07 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Feb 06, 2014 at 07:20:20PM -0600, Trey Dockendorf wrote: I am seeing lots of entries like the one below on my ovirt nodes that have InfiniBand (ib0). Thread-13::ERROR::2014-02-06 19:03:52,906::netinfo::301::root::(speed) cannot read ib0 speed Traceback (most recent call last):

Re: [Users] Timezone Hypervisor/VM

2014-02-07 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Feb 07, 2014 at 02:54:13PM +, Markus Stockhausen wrote: Von: Markus Stockhausen Gesendet: Freitag, 7. Februar 2014 14:46 An: Dan Kenigsberg; from...@redhat.com Cc: Bob; Martin Polednik; ovirt-users Betreff: AW: [Users] Timezone Hypervisor/VM A detailed BZ report

Re: [Users] [ANN] oVirt 3.4.0 beta2 is now available

2014-02-10 Thread Dan Kenigsberg
On Mon, Feb 10, 2014 at 08:04:24AM +0100, Sandro Bonazzola wrote: Il 07/02/2014 18:01, Markus Stockhausen ha scritto: Von: users-boun...@ovirt.org [users-boun...@ovirt.org]quot; im Auftrag von quot;Sandro Bonazzola [sbona...@redhat.com] Gesendet: Freitag, 7. Februar 2014 11:36 An:

Re: [Users] Network question

2014-02-21 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Feb 14, 2014 at 02:54:28PM +0100, René Koch wrote: Hi, On 02/14/2014 09:10 AM, Hans-Joachim wrote: Hello, so far I'm using the nodes host IP@/Interface as well as for the ovirtmgmt network and host communication. For performance/security reasons I'd like to move it into private

Re: [Users] smbios hook

2014-02-26 Thread Dan Kenigsberg
cluster version Regards Liviu On Tue, Feb 25, 2014 at 8:05 PM, Dan Kenigsberg dan...@redhat.com wrote: On Tue, Feb 25, 2014 at 02:53:54PM +1300, Liviu Elama wrote: Hi I have a 2 node hosted engine cluster using 3.4 beta3 on centos 6.5 and I'm trying to use smbios hook(first

Re: [Users] oVirt 3.5 planning - bandwidth accounting

2014-02-27 Thread Dan Kenigsberg
There are users that would like to tell how much traffic each vnic of each VM has consumed in a period of time. Currently, we report only bitrate as a percetage of an estimated vnic speed. Integrating this value over time is inefficent and error prone. I suggest to have all the stack (Vdsm,

Re: [Users] Disk Migration

2014-02-27 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Feb 27, 2014 at 09:12:26AM +0100, Michal Skrivanek wrote: On Feb 27, 2014, at 08:15 , Nir Soffer nsof...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Dafna Ron d...@redhat.com To: Maurice James midnightst...@msn.com Cc: Ofer Blaut obl...@redhat.com, users@ovirt.org

Re: [Users] Migration Failed

2014-02-27 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Feb 27, 2014 at 10:42:54AM +0100, Koen Vanoppen wrote: Sorry... I added the correct one now Still, I fail to find the relevant ::ERROR:: line about migration. But as Michal mentioned, Could not connect to peer VDS means that source vdsm failed to contact the destination one. This can

Re: [Users] oVirt 3.5 planning - bandwidth accounting

2014-02-27 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Feb 27, 2014 at 02:14:32PM +0100, Johan Kooijman wrote: Dan, How about storing the rx_byte per 5 minutes in the engine DB? That way a reset of the counters has a minimal impact and analytics as traffic for VM x in month Y could be made. Another approach could be to have iptables

Re: [Users] The purpose of Wipe on delete ?

2014-03-02 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Feb 27, 2014 at 09:16:10PM +, Dafna Ron wrote: wipe = writing zero's on the space allocated to that disk to make sure any data once written will be deleted permanently. so it's a security vs speed decision on using this option - since we zeroing the disk to make sure any

Re: [Users] Adding FC19 Host to oVirt Engine 3.3.3-2.fc19 - Failed to configure management network on the host

2014-03-03 Thread Dan Kenigsberg
On Mon, Mar 03, 2014 at 04:42:25AM -0500, Moti Asayag wrote: The engine attempts to configure the management network on top of 'em1' device which is reported in the getVdsCaps without the cfg element: 'em1': {'netmask': '255.255.0.0', 'addr': '10.10.22.114', 'hwaddr':

Re: [Users] hosted engine help

2014-03-07 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Mar 07, 2014 at 10:17:43AM +0100, Sandro Bonazzola wrote: Il 07/03/2014 01:10, Jason Brooks ha scritto: Hey everyone, I've been testing out oVirt 3.4 w/ hosted engine, and while I've managed to bring the engine up, I've only been able to do it manually, using hosted-engine

Re: [Users] [oVirt Test Day 3] all-in-one

2014-03-07 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Mar 07, 2014 at 11:49:06AM +0100, Sandro Bonazzola wrote: Il 07/03/2014 11:04, dan...@redhat.com ha scritto: Hi, I've tested all-in-one, and it went much smoother than I've expected! I must admit that it was a rather shallow test. - Installed a fresh CentOS 6.5 minimal

Re: [Users] vdsm python error

2014-03-08 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Mar 07, 2014 at 07:57:15PM -0700, jacek burghardt wrote: I am attempting to use vdsm with arch linux and I am getting this error when I run vdsm-tool Traceback (most recent call last): File /usr/bin/vdsm-tool, line 151, in main return tool_command[cmd][command](*args[1:])

Re: [Users] oVirt 3.5 planning - bandwidth/cpu/io accounting

2014-03-12 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Feb 27, 2014 at 12:03:55PM +, Dan Kenigsberg wrote: There are users that would like to tell how much traffic each vnic of each VM has consumed in a period of time. Currently, we report only bitrate as a percetage of an estimated vnic speed. Integrating this value over time

Re: [Users] affects of changing compatibility setting on running cluster

2014-03-12 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Mar 12, 2014 at 10:15:21AM +0200, Itamar Heim wrote: On 03/12/2014 10:11 AM, Sven Kieske wrote: Am 11.03.2014 17:38, schrieb Itamar Heim: i understood this to you can't use 4.14 with 3.4.0. Well I examined BZ 1067096 again, this is what did not work: Steps to Reproduce: 1.

Re: [Users] oVIRT3.3.3 Live Migration fails

2014-03-16 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Mar 13, 2014 at 12:39:24PM -0400, Hans-Joachim wrote: Hello, Thank you for your help. finally, it was a mismatch between a server running in SE permissive mode and a server running in disabled mode. Yet another reminder that we should implement 894084 [RFE] engine

Re: [Users] Instructions to add a remote controlled power strip not in the native list?

2014-03-25 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Mar 25, 2014 at 09:00:42AM -0700, David Smith wrote: oh I see, since I have the latest fence, that's where option is now missing, got it.. just a minor tweak to api.py ;) On Tue, Mar 25, 2014 at 8:25 AM, David Smith dsm...@mypchelp.com wrote: Hehe. Apparently not, unless I

Re: [Users] Instructions to add a remote controlled power strip not in the native list?

2014-03-25 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Mar 25, 2014 at 05:46:58AM -0400, Eli Mesika wrote: - Original Message - From: David Smith dsm...@mypchelp.com To: Eli Mesika emes...@redhat.com Cc: Marek Grac mg...@redhat.com, users users@ovirt.org, Yedidyah Bar David d...@redhat.com Sent: Tuesday, March 25, 2014

Re: [Users] Instructions to add a remote controlled power strip not in the native list?

2014-03-25 Thread Dan Kenigsberg
option 'option=status'* On Tue, Mar 25, 2014 at 6:28 AM, Dan Kenigsberg dan...@redhat.com wrote: On Tue, Mar 25, 2014 at 05:46:58AM -0400, Eli Mesika wrote: AFAIK this is related to http://gerrit.ovirt.org/#/c/24343/ which changed --option to --action danken ? I smells very much

Re: [Users] VM satelit is down. Exit message: 'int' object has no attribute 'replace'.

2014-03-31 Thread Dan Kenigsberg
On Mon, Mar 31, 2014 at 01:38:29PM +0300, Gabi C wrote: Hello! 3.3.3 migrated to latest stable 3.4.0 3 nodes F19 KVM Version:1.4.2 - 15.fc19 LIBVIRT Version:libvirt-1.0.5.9-1.fc19 VDSM Version:libvirt-1.0.5.9-1.fc19 oVirt Engine Version: 3.4.0-1.fc19 Upgraded took place with 3

Re: [Users] VM satelit is down. Exit message: 'int' object has no attribute 'replace'.

2014-04-01 Thread Dan Kenigsberg
On Mon, Mar 31, 2014 at 04:57:44PM +0300, Gabi C wrote: Hello! Has that fix pushed into the repository yet? Seems that removing Qos profiles from the NIC profiles did the trick..VM is up! Thanks guys! No, thank you for reporting this. The patch still awaits verification

Re: [Users] VM satelit is down. Exit message: 'int' object has no attribute 'replace'.

2014-04-03 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Apr 02, 2014 at 10:06:00AM +0300, Gabi C wrote: I'll try and let you know, but is a little bit difficult due to the fact that my setup is a production one! The patch has now been merged, and would get into the next release of Vdsm (most probably not before ovirt-3.4.1)

Re: [Users] ovirt 3.3 vnic profile with bonding vlans problem

2014-04-04 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Apr 04, 2014 at 11:25:15AM +, Sven Kieske wrote: Well I created BZs for ovirt and libvirt for this apparently almost completely broken feature: libvirt: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=108 ovirt: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1084448 -- Mit

Re: [Users] Error installing self hosted engine

2014-04-04 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Apr 04, 2014 at 04:28:29PM +0200, Sandro Bonazzola wrote: Il 01/04/2014 16:15, Sandro Bonazzola ha scritto: Il 01/04/2014 15:38, ovirt-t...@arcor.de ha scritto: Hello, I'm new to this list and I need help installing a self hosted engine I've installed CentOS 6.5 and oVirt 3.4.

Re: [Users] Network custom properties

2014-04-06 Thread Dan Kenigsberg
On Sun, Apr 06, 2014 at 11:33:29AM +0300, Lior Vernia wrote: Hello all, Introducing the oVirt 3.5 feature of network custom properties: http://www.ovirt.org/Features/Network_Custom_Properties Essentially, this feature aims to solve two RFEs, that request the ability to set bridge and

Re: [Users] Cannot Ping CARP/Spoofed address

2014-04-06 Thread Dan Kenigsberg
On Mon, Apr 07, 2014 at 01:36:02AM +0200, Matt . wrote: Hi Guys, I'm trying to use Mac spoofing for a Carp setup which is not working out well. Following here: https://forum.pfsense.org/index.php?topic=68137.0 and here

Re: [Users] Cannot Ping CARP/Spoofed address

2014-04-07 Thread Dan Kenigsberg
:00 Dan Kenigsberg dan...@redhat.com: On Mon, Apr 07, 2014 at 01:36:02AM +0200, Matt . wrote: Hi Guys, I'm trying to use Mac spoofing for a Carp setup which is not working out well. Following here: https://forum.pfsense.org/index.php?topic=68137.0 and here

Re: [ovirt-users] vdsm dependency rsyslog?

2014-04-10 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Apr 09, 2014 at 04:15:26PM +, Sven Kieske wrote: Hi, I just observed that vdsm has a hard dependency on rsyslog. Could anybody enlighten me why this is needed? As I understand it's a python script which could log to any configurable logging facility. What about other

Re: [ovirt-users] off topic = newbie with bugzilla, gerrit and ovirt VDSM 4.14

2014-04-10 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Apr 09, 2014 at 11:06:44AM -0300, Tamer Lima wrote: Hi, I have a problem with an automatic yum vdsm upgrade (4.13 to 4.14) on ovirt 3.3 : Host x.x.x.x is installed with VDSM version (4.14) and cannot join cluster Default which is compatible with VDSM versions

Re: [ovirt-users] off topic = newbie with bugzilla, gerrit and ovirt VDSM 4.14

2014-04-11 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Apr 11, 2014 at 04:06:48PM +0300, Itamar Heim wrote: On 04/10/2014 11:04 PM, Tamer Lima wrote: hi, I have now ovirt 3.4 with vdsm 4.14 danken - the bug you referenced is fixed in 3.3, yet recurs in 3.4? I have very little explanations. The bug was hidden by an ad-hoc patch,

Re: [ovirt-users] VM samba4 is down. Exit message: 'int' object has no attribute 'replace'.

2014-04-16 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Apr 15, 2014 at 07:28:20AM +, Sven Kieske wrote: Hi, well it turns out I'm happy to _not_ have already upgraded to 3.4. because I heavily rely on vlans. revisiting http://www.ovirt.org/OVirt_3.4_release_management I see the following criteria: MUST: vm life-cycle is

Re: [ovirt-users] almost there

2014-04-16 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Apr 16, 2014 at 05:13:01AM +0200, i...@aliengine.it wrote: Hello everyone I wrestled alot to come to this point now I am in the process to install the first kvm but when I click on run once it seems unable to find the iso. Could you provide the exact error message and explain where

Re: [ovirt-users] [Users] Updating AIO from 3.3.4 to 3.4

2014-04-16 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Apr 16, 2014 at 11:24:22AM +0200, Sandro Bonazzola wrote: Il 03/04/2014 21:20, Gianluca Cecchi ha scritto: Hello, I know that AIO setup is only for experimenting and trying but I find it very useful in several situations. So having a 3.3.4 All-In_one installation on fedora19 and

Re: [ovirt-users] Connection hickups with Pfsense and Carp

2014-04-17 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Apr 17, 2014 at 01:11:13AM +0200, Matt . wrote: OK, also this is finetuned, but it would be nice to have some more info about the hooks in these cases... it's interesting as oVirt has the right settings to start with but we need to know what we need to set when we have a setup like

Re: [ovirt-users] vdsm host hooks

2014-04-17 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Apr 16, 2014 at 08:13:55PM -0400, Maurice James wrote: Does anyone know of a good reference/how-to for vdsm host hooks? I'm not sure how good they are, but here are few - http://www.ovirt.org/Vdsm_Hooks - http://gerrit.ovirt.org/gitweb?p=vdsm.git;a=tree;f=vdsm_hooks -

Re: [ovirt-users] oVirt Networking query

2014-04-21 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, Apr 18, 2014 at 09:43:06PM +, Rudrajit Tapadar (rtapadar) wrote: Hi Lior, Thanks for your response. I¹ll surely take a look at the configurator. I have used macvtap in passthru mode on a eth to sniff all packets from all vlans. Hence I was wondering if this is supported in

Re: [ovirt-users] IP forwarding... Cannot access guest IP

2014-04-29 Thread Dan Kenigsberg
On Mon, Apr 28, 2014 at 06:17:57PM -0400, richard.seg...@marisec.ca wrote: Is there a way to enable promiscuous mode on virtual adapters? I can't seem to access guest IP addresses on our product (that uses Xen). In Vmware I could enable promiscious mode so that our guest's IP would be

Re: [ovirt-users] IP forwarding... Cannot access guest IP

2014-04-29 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Apr 29, 2014 at 06:33:14AM -0400, richard.seg...@marisec.ca wrote: Hi Dan, Yes I am an ovirt user. Basically, I am running into an issue running xen inside of kvm. Our scenario is that this is lab environment, and we enjoy the luxury of spinning up kvm instances (as opposed to

Re: [ovirt-users] IP forwarding... Cannot access guest IP

2014-04-29 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Apr 29, 2014 at 08:47:38AM -0400, Alexander Wels wrote: On Tuesday, April 29, 2014 01:35:08 PM Dan Kenigsberg wrote: On Tue, Apr 29, 2014 at 06:33:14AM -0400, richard.seg...@marisec.ca wrote: Hi Dan, Yes I am an ovirt user. Basically, I am running into an issue running xen

Re: [ovirt-users] IP forwarding... Cannot access guest IP

2014-04-29 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Apr 29, 2014 at 05:11:57PM -0400, richard.seg...@marisec.ca wrote: All of the other hypervisors that I am reading about allows for promiscuous mode to be turned on at the host level... Do we have anything like that? Would you confirm that once you have set macspoof=true, libvirt's

Re: [ovirt-users] Fedora 20 as hypervisor

2014-05-02 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, May 02, 2014 at 11:11:58AM +0200, Gianluca Cecchi wrote: On Fri, May 2, 2014 at 11:07 AM, Markus Stockhausen wrote: Hello, did not find any discussion thread about this topic. Is Fedora 20 already fully supported as hypervisor host for OVirt 3.4 environments? Thanks.

Re: [ovirt-users] ovirt 3.4 networking

2014-05-08 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, May 08, 2014 at 11:00:40AM +0200, Tobias Honacker wrote: Hi all, using centos 6.5 and i'm asking if it is possible to run ovirt without connecting a bridge to ethX but running any kind of virtual bridge without touching my ethX interface. The simplest trick is to run ip link

Re: [ovirt-users] getVdsCapabilites unexpected exception [was: Re: AIO 3.4 on fedora 19 initial errors before coming up]

2014-05-12 Thread Dan Kenigsberg
On Mon, May 12, 2014 at 02:33:52AM -0400, Francesco Romani wrote: Hi, - Original Message - From: Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com To: Roy Golan rgo...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Sunday, May 11, 2014 11:49:06 PM Subject: Re: [ovirt-users]

Re: [ovirt-users] Allinone One NIC for multiple network

2014-05-12 Thread Dan Kenigsberg
On Sun, May 11, 2014 at 09:35:04PM +0200, Kevin Tibi wrote: Hi, i have a little problem with my ovirt allinone. I have a dedibox with one NIC. I can't use VLAN tagging on this network. I need to create a second network for specific VMs. So, i can't add this network on my physical NIC

Re: [ovirt-users] newbee questions

2014-05-12 Thread Dan Kenigsberg
On Sun, May 11, 2014 at 05:32:41PM -0400, Itamar Heim wrote: On 05/04/2014 05:54 AM, John Smith wrote: Hi, Im very new to virtualization on Linux, wanting to kick the tires some, and am wondering where best to go next. Right now, ive done the 'all in one install' of ovirt 3.4 on a

Re: [ovirt-users] help with sriov vdsm hook?

2014-05-12 Thread Dan Kenigsberg
On Sun, May 11, 2014 at 05:44:35PM -0400, Itamar Heim wrote: On 05/08/2014 02:54 PM, Darrell Budic wrote: Anyone gotten the SRIOV hook to work with Solar Flare 10g cards? Any advice? I've gotten the hooks installed on my host nodes, and added a string to my engine. The card is up in SRIOV

Re: [ovirt-users] newbee questions

2014-05-12 Thread Dan Kenigsberg
On Mon, May 12, 2014 at 05:12:14PM +0200, John Smith wrote: On Mon, May 12, 2014 at 12:49 PM, Dan Kenigsberg dan...@redhat.com wrote: oVirt only supports bridge-based VM networks, and Linux does not allow you to bridge a WiFi nic. Which is why I was looking at the option of using

Re: [ovirt-users] AIO 3.4 on fedora 19 initial errors before coming up

2014-05-12 Thread Dan Kenigsberg
On Mon, May 12, 2014 at 05:34:34PM +0200, David Sommerseth wrote: On 12/05/14 12:28, Dan Kenigsberg wrote: On Mon, May 12, 2014 at 02:33:52AM -0400, Francesco Romani wrote: Hi, - Original Message - From: Gianluca Cecchi gianluca.cec...@gmail.com To: Roy Golan rgo...@redhat.com

Re: [ovirt-users] newbee questions

2014-05-12 Thread Dan Kenigsberg
On Mon, May 12, 2014 at 06:14:40PM +0200, John Smith wrote: On Mon, May 12, 2014 at 5:39 PM, Dan Kenigsberg dan...@redhat.com wrote: A big limitation of the macvtap approach is that it would let you connect only a single VM to your WiFi. Is that fine by you? I wasnt aware

Re: [ovirt-users] Failure during self-hosted deployment: exception configuring management bridge

2014-05-13 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, May 13, 2014 at 10:27:12AM +0200, Sandro Bonazzola wrote: Il 13/05/2014 00:33, Bob Doolittle ha scritto: On 05/12/2014 06:21 PM, Dan Kenigsberg wrote: On Mon, May 12, 2014 at 05:53:10PM -0400, Bob Doolittle wrote: On 05/12/2014 02:49 PM, Bob Doolittle wrote: Hi, I'm trying

Re: [ovirt-users] Failure during self-hosted deployment: exception configuring management bridge

2014-05-13 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, May 13, 2014 at 12:03:28PM +0200, Sandro Bonazzola wrote: Il 13/05/2014 11:50, Dan Kenigsberg ha scritto: On Tue, May 13, 2014 at 10:27:12AM +0200, Sandro Bonazzola wrote: Il 13/05/2014 00:33, Bob Doolittle ha scritto: I am using the vdsm from ovirt-stable (and ovirt-3.4-stable

Re: [ovirt-users] Failure during self-hosted deployment: exception configuring management bridge

2014-05-13 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, May 13, 2014 at 12:07:09PM +0200, Sandro Bonazzola wrote: Il 12/05/2014 23:53, Bob Doolittle ha scritto: On 05/12/2014 02:49 PM, Bob Doolittle wrote: Hi, I'm trying to set up a fresh system on F19, using oVirt 3.4. Hi Bob, can you check you're using right repositories in order

Re: [ovirt-users] newbee questions

2014-05-14 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, May 14, 2014 at 08:43:40AM +0200, John Smith wrote: On Wed, May 14, 2014 at 1:45 AM, Itamar Heim ih...@redhat.com wrote: On 05/13/2014 05:22 AM, Sven Kieske wrote: Am 13.05.2014 11:12, schrieb Dan Kenigsberg: If you are planning to run only a couple of VMs on a single laptop

Re: [ovirt-users] Failure during self-hosted deployment: exception configuring management bridge

2014-05-14 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, May 14, 2014 at 08:49:06AM +0200, Sandro Bonazzola wrote: Il 13/05/2014 20:29, Dan Kenigsberg ha scritto: On Tue, May 13, 2014 at 12:07:09PM +0200, Sandro Bonazzola wrote: Il 12/05/2014 23:53, Bob Doolittle ha scritto: On 05/12/2014 02:49 PM, Bob Doolittle wrote: Hi, I'm

Re: [ovirt-users] AllInOne

2014-05-14 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, May 13, 2014 at 07:38:00PM -0400, Itamar Heim wrote: On 05/13/2014 12:38 PM, supo...@logicworks.pt wrote: Hi, I'm trying to install ovirt AllnOne, following these steps: Install FC19 yum localinstall http://resources.ovirt.org/releases/ovirt-release.noarch.rpm Please use

Re: [ovirt-users] Cluster emulation mode issue

2014-05-14 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, May 13, 2014 at 06:06:00PM -0700, Doug Bishop wrote: Here ya go : [root@ovirt-vmtest ~]# /usr/libexec/qemu-kvm -M ? Supported machines are: pc RHEL 6.4.0 PC (alias of rhel6.4.0) rhel6.4.0 RHEL 6.4.0 PC (default) rhel6.3.0 RHEL 6.3.0 PC rhel6.2.0 RHEL 6.2.0 PC rhel6.1.0

Re: [ovirt-users] New problem with hosted-engine during Configuring the management bridge

2014-05-15 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, May 13, 2014 at 01:11:52PM -0400, Bob Doolittle wrote: Maybe this isn't the actual problem after all. I replaced /sbin/multipath with a script runs the old version, but the suppresses those errors and returns exit status 0. But vdsm-tool service-reload multipathd is still failing and

Re: [ovirt-users] New problem with hosted-engine during Configuring the management bridge

2014-05-15 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, May 14, 2014 at 08:06:00PM -0400, Bob Doolittle wrote: Thanks John. When hosted-engine aborts, it uninstalls everything. So there is no webadmin available. I've tried modifying the VDSM python code (e.g. /usr/share/vdsm/storage/multipath.py and

Re: [ovirt-users] Duplicate ID 'drive-ide0-1-0' for drive .

2014-05-15 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, May 15, 2014 at 10:47:39AM +, Daniel Helgenberger wrote: Hello, I seem to run into a bug when creating a VM with 'advanced' options from the 'blank' template attaching a iso image. Steps: I. Create VM in oVirt GUI using blank template II. Use advanced settings to

Re: [ovirt-users] [Users] Cannot Ping CARP/Spoofed address

2014-05-15 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, May 15, 2014 at 12:02:06PM +0200, Matt . wrote: At the moment I'm not able to ping an IP with the macspoof hook installed on the host it runs on and macspoof=true on the VM... what could this be ? It could be many things. But let's try to rule out oVirt bugs. Take a look at virsh -r

Re: [ovirt-users] Connection hickups with Pfsense and Carp

2014-05-15 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, May 15, 2014 at 02:18:39PM +0200, Matt . wrote: Hi, I don't do top-postings, just a reply to all. It works now on all hosts! I was testing with a Run Once with no macspoof option and changed the CARP IP on the pfsense box to alias, and back to carp... where with alias I was

Re: [ovirt-users] New problem with hosted-engine during Configuring the management bridge

2014-05-15 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, May 15, 2014 at 04:20:09PM +0200, Sandro Bonazzola wrote: Il 15/05/2014 16:09, Bob Doolittle ha scritto: On 05/15/2014 09:59 AM, Sandro Bonazzola wrote: Il 15/05/2014 15:55, Bob Doolittle ha scritto: If I run vdsm-tool service-reload multipathd by hand then I see the log I'd

Re: [ovirt-users] [ovirt-devel] [QE][ACTION NEEDED] oVirt 3.4.2 RC status

2014-05-21 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, May 21, 2014 at 11:33:13AM +0200, Sandro Bonazzola wrote: Il 21/05/2014 11:08, Sven Kieske ha scritto: Hi, and thanks for the list with the open bugs. Here are my proposed blockers (I won't add them directly without dev agreement) The list is not ordered in any way:

Re: [ovirt-users] VDSM 4.15 cluster compatibility

2014-05-23 Thread Dan Kenigsberg
On Fri, May 23, 2014 at 02:04:26PM +0100, Jon Archer wrote: Hi all, just upgraded to the latest nightly and am faced with a host/cluster compatibility issue, seems my cluster is only compatible with vdsm [4.13, 4.14, 4.9,.4.11,4.12,4.10] but i'm now running 4.15. Any ideas on how to

Re: [ovirt-users] VDSM 4.15 cluster compatibility

2014-05-27 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, May 27, 2014 at 08:31:09PM +0100, Jon Archer wrote: Hi Dan, Sorry for taking so long to come back to you on this... yes I'm on nightly and my cluster level is 3.5 (i set this, but that is also causing another issue). engine version is 3.5.0-0.0.master.20140519181229.gitc6324d4

Re: [Users] Support by Scientific linux?

2012-01-29 Thread Dan Kenigsberg
On Sun, Jan 29, 2012 at 05:12:09AM +0400, зоррыч wrote: Hi. Testing work Ovirt on scientific linux 6.1. Compiling from source oVirt-engine (http://www.ovirt.org/wiki/Building_Ovirt_Engine) is successful. However, if you add a node incorrectly determined the operating system: OS

Re: [Users] ovirt VM start fails - Perm Denied error

2012-02-13 Thread Dan Kenigsberg
On Sun, Feb 12, 2012 at 11:58:05PM +0530, Deepak C Shetty wrote: Hi, I have tried this multiple times and i hit the same error. I have 3 storage domains created (iso, data and export) all connected to the DC with DC status as Up and 1 host with status as Up and the same (only) host

Re: [Users] ovirt VM start fails - Perm Denied error

2012-02-13 Thread Dan Kenigsberg
On Mon, Feb 13, 2012 at 08:57:23AM -0500, Keith Robertson wrote: On 02/13/2012 08:33 AM, Deepak C Shetty wrote: On 02/13/2012 03:16 PM, Dan Kenigsberg wrote: On Sun, Feb 12, 2012 at 11:58:05PM +0530, Deepak C Shetty wrote: Hi, I have tried this multiple times and i hit the same error

Re: [Users] ovirt VM start fails - Perm Denied error

2012-02-14 Thread Dan Kenigsberg
On Tue, Feb 14, 2012 at 10:36:39AM +0530, Deepak C Shetty wrote: On 02/13/2012 03:16 PM, Dan Kenigsberg wrote: On Sun, Feb 12, 2012 at 11:58:05PM +0530, Deepak C Shetty wrote: Hi, I have tried this multiple times and i hit the same error. I have 3 storage domains created (iso, data

Re: [Users] ovirt VM start fails - Perm Denied error

2012-02-15 Thread Dan Kenigsberg
On Wed, Feb 15, 2012 at 02:50:26PM +0530, Deepak C Shetty wrote: On 02/15/2012 01:27 PM, Dan Kenigsberg wrote: On Wed, Feb 15, 2012 at 12:13:39PM +0530, Deepak C Shetty wrote: On 02/14/2012 02:55 PM, Dan Kenigsberg wrote: On Tue, Feb 14, 2012 at 10:36:39AM +0530, Deepak C Shetty wrote: On 02

Re: [Users] Newly created VM will not start. Bad permissions on its virtual disk.

2012-02-27 Thread Dan Kenigsberg
On Mon, Feb 27, 2012 at 03:50:32PM -0500, Terry Phelps wrote: I have a newly installed ovirt engine, and node. I created a new VM, gave it a virtual disk, and a network, attached my one ISO that I have out there, and tried to start it. It failed. The admin portal error messages say:

Re: [Users] new wiki for ovirt-engine-cli

2012-03-04 Thread Dan Kenigsberg
On Thu, Mar 01, 2012 at 09:38:41AM +0200, Michael Pasternak wrote: On 03/01/2012 07:44 AM, Deepak C Shetty wrote: On 02/29/2012 08:38 PM, Michael Pasternak wrote: http://www.ovirt.org/wiki/CLI I would like to see something similar for VDSM cli (vdsClient) :) if VDSM api will

  1   2   3   4   5   6   7   >