Re: [Users] test day: using VM has host for vdsm

2012-01-18 Thread Douglas Landgraf
On 01/18/2012 12:02 PM, Ryan Harper wrote: * Rami Vakninrvak...@redhat.com [2012-01-18 10:49]: On 01/18/2012 06:39 PM, Ryan Harper wrote: * Ayal Baronaba...@redhat.com [2012-01-18 10:35]: - Original Message - * Haim Ateyahat...@redhat.com [2012-01-18 10:15]: On Wed 18 Jan 2012

Re: [Users] oVirt test day

2012-01-18 Thread Douglas Landgraf
Hi Andre, On 01/18/2012 03:36 PM, André Felício wrote: Problem #3: Add oVirt node from Webadmin engine. # cat /tmp/vds_installer.455167.log Wed, 18 Jan 2012 19:25:37 DEBUG Start VDS Installation Wed, 18 Jan 2012 19:25:37 DEBUGget_id_line: read line oVirt Node Hypervisor

Re: [Users] vdsm install

2012-02-06 Thread Douglas Landgraf
Hi Dominic, On 02/06/2012 02:18 PM, Dominic Kaiser wrote: I have been doing this for a few days. When a create a new node for testing my process is: Install Fedora 16 bridge the nic and name the bridge ovirtmgmt (ifcfg-ovirtmgmt) firewall and selinux disable repo and bridge-utils added of

Re: [Users] Hey using NFS as my main datastore

2012-02-09 Thread Douglas Landgraf
Hi Dominic, On 02/09/2012 01:49 PM, Dominic Kaiser wrote: So I have fixed it! Thanks Itamar! It was chown -R 36:36 /path to my shared folder. I should have looked at the ovirt wiki also: http://www.ovirt.org/wiki/Troubleshooting_NFS_Storage_Issues. So all NFS shares up and my virtual

Re: [Users] ovirt VM start fails - Perm Denied error

2012-02-13 Thread Douglas Landgraf
On 02/13/2012 08:57 AM, Keith Robertson wrote: On 02/13/2012 08:33 AM, Deepak C Shetty wrote: On 02/13/2012 03:16 PM, Dan Kenigsberg wrote: On Sun, Feb 12, 2012 at 11:58:05PM +0530, Deepak C Shetty wrote: Hi, I have tried this multiple times and i hit the same error. I have 3 storage

Re: [Users] Uploaded ISO file doesn't show up in admin portal

2012-02-24 Thread Douglas Landgraf
On 02/24/2012 10:28 AM, Terry Phelps wrote: It looks like you were doing this as root, so I did, too. In any case, the result looks good to me: # mount | grep iso oravm3.acbl.net:/isodomain/ on /rhev/data-center/mnt/oravm3.acbl.net:_isodomain type nfs4

Re: [Users] Uploaded ISO file doesn't show up in admin portal

2012-02-24 Thread Douglas Landgraf
Hi, On 02/24/2012 03:58 PM, Terry Phelps wrote: On Fri, Feb 24, 2012 at 3:46 PM, Keith Robertson krobe...@redhat.com mailto:krobe...@redhat.com wrote: Terry, Like this... [root@node ~]# vdsClient -s 0 getConnectedStoragePoolsList 9775f154-7578-4e22-ae44-4664b298a8cc

Re: [Users] admin password problmes

2012-02-27 Thread Douglas Landgraf
Hi Nathan, On 02/26/2012 05:04 PM, Nathan Stratton wrote: I have been working on building a new ovirt-engine from an old, everything looks good, but I can't log in: 2012-02-26 21:59:39,086 ERROR [org.ovirt.engine.core.bll.LoginAdminUserCommand] (http--0.0.0.0-8080-1)

Re: [Users] NFS mounts ovirt storage

2012-03-18 Thread Douglas Landgraf
Hi, On 03/18/2012 06:30 AM, зоррыч wrote: By default, NFS mounts ovirt storage with the following parameters: /bin/mount -o soft, timeo = 600, retrans = 6, nosharecache, vers = 3 -t nfs 127.0.0.1:/share /tmp/tmpgcOezk You can set them manually? I would suggest 'nfs_mount_options',

Re: [Users] (potential bug) After I create a virtual disk I am unable to start a VM - Permissions issue ? The node seems to have no write access to the directory on the NFS server...

2012-03-29 Thread Douglas Landgraf
Hello Morgan, On 03/29/2012 05:54 AM, Morgan Cox wrote: Again it got cut off ??? I've never really understood how to get a mailing list thread to follow a reply correctly either... From advise in IRC I changed # nfs_mount_options = soft,nosharecache to nfs_mount_options =

Re: [Users] Console not coming up .

2012-04-11 Thread Douglas Landgraf
On 04/11/2012 07:49 AM, Rahul Upadhyaya wrote: Hi Itamar and others, In reference to the problem that I had posted yesterday you (Itamar) had asked for the spice log on my machine. I have attached the spice log that gets generated each time when I start the console (gets generated under

Re: [Users] error when regestering a host with vdsm 4.9.6 in ovirt 3.1

2012-04-27 Thread Douglas Landgraf
Hi, On 04/26/2012 11:37 AM, Nathanaël Blanchet wrote: I have built and installed the latest RPM ovirt-engine from the source on F16 and the latest RPM VDSM 4.9.6 on F17 because of nedeed dependancies. when I add a new host, installation always fails with this issue : Failed to install Host

Re: [Users] error when regestering a host with vdsm 4.9.6 in ovirt 3.1

2012-05-03 Thread Douglas Landgraf
Hi Maxime, On 05/03/2012 08:42 AM, Maxime JÉGO wrote: My version of ovirt-engine is 3.0. here my logs on /var/log/vdsm-reg/vdsm-reg.log : [root@ovs2 vdsm-reg]# cat vdsm-reg.log MainThread::INFO::2012-05-03 11:22:17,850::vdsm-reg-setup::244::vdsRegistrator::After daemonize - My pid is

Re: [Users] Host missing cpuFlags

2012-05-03 Thread Douglas Landgraf
Hi Nicholas, On 05/03/2012 11:49 PM, Nicholas Kesick wrote: I managed to get a host successfully added into oVirt Manager (Fedora16 minimum install, then used the wiki RPM install method), but the last event reports Host hostname moved to Non-operational state as host does not meet the

Re: [Users] Not able to add node 2.3 to ovirt-engine 3.1

2012-06-22 Thread Douglas Landgraf
Hi Jose, On 06/22/2012 05:18 AM, jose garcia wrote: Good morning, I have installed oVirt 3.1 over Fedora 17. When approving oVirt node it is added install fails. There is no output to engine.log or vdsm.log in the node whatsoever. It just fails. Is there a particular ovirt-node-iso version

Re: [Users] Not able to add node 2.3 to ovirt-engine 3.1

2012-06-22 Thread Douglas Landgraf
On 06/22/2012 12:43 PM, jose garcia wrote: On 06/22/2012 06:21 PM, Douglas Landgraf wrote: Hi Jose, On 06/22/2012 05:18 AM, jose garcia wrote: Good morning, I have installed oVirt 3.1 over Fedora 17. When approving oVirt node it is added install fails. There is no output to engine.log

Re: [Users] host install failed (kernel version 3.4.3)

2012-06-22 Thread Douglas Landgraf
Hi, On 06/22/2012 04:26 PM, зоррыч wrote: Hi. I am trying to install the host kernel with version 3.4.3. an error: Unsupported kernel version: 0 Logs: [root@noc-3-synt tmp]# cat vds_bootstrap.372080.log Fri, 22 Jun 2012 16:08:20 DEBUG Start VDS Validation Fri, 22 Jun 2012

Re: [Users] Ovirt 3.1 Issue

2012-07-12 Thread Douglas Landgraf
Hi Jonathan, On 07/12/2012 02:27 PM, Jonathan Cox wrote: Hello anyone have any ideas about this error? I am setting up Ovirt 3.1 on CentOS 6.3, the nodes are also running CentOS6.3 and the engine appears to be ok but when I try and add a Node I get this error.. Failed to install Host Node1.

Re: [Users] Add user error.

2012-07-31 Thread Douglas Landgraf
Hi Victor, On 07/31/2012 07:42 PM, victor nunes wrote: I'm trying to create a User, going in the Users tab and then clicking add, however, no field appears to me to fill out, just the option to search user. This is some error oVirt? Not Really. Are you using Internal domain or other domain?

[Users] Node as guest - Nested KVM

2012-08-02 Thread Douglas Landgraf
Hi, I remember someone asking about this topic few weeks ago, here the steps: http://wiki.ovirt.org/wiki/Vdsm_Developers#Running_Node_as_guest_-_Nested_KVM Enjoy and fell free to improve it! -- Cheers Douglas ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [Users] Ovirt 3.1 : node installation fails with no reason

2012-08-24 Thread Douglas Landgraf
Hello Vincent, On 08/24/2012 12:11 PM, Vincent Miszczak wrote: Hi guys, I'm finally running my node, but cannot say what was the real problem. To solve it I just flushed everything on node and engine (vdsm*, libvirt*, ovirt*), installed again, run engine-cleanup and engine-setup. Sorry I

Re: [Users] Installing Host - action is taking longer than allowed by configuration

2012-08-31 Thread Douglas Landgraf
On 08/31/2012 05:09 PM, Alon Bar-Lev wrote: - Original Message - From: Mohsen Saeedimohsen.sae...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Friday, August 31, 2012 11:57:59 PM Subject: [Users] Installing Host - action is taking longer than allowed by configuration Hi I Installed ovirt

Re: [Users] vdsmd doesn't restart after rebooting

2012-09-21 Thread Douglas Landgraf
Hi Nathanaël, On 09/21/2012 10:18 AM, Nathanaël Blanchet wrote: Hi all, In the latest vdsm build from git (vdsm-4.10.0-0.452.git87594e3.fc17.x86_64), vdsmd.service never starts alone after rebooting. I have had a look to journalctl anfd I've found this : systemd-vdsmd[538]: vdsm: Failed to

Re: [Users] Is there a way to force remove a host?

2012-09-21 Thread Douglas Landgraf
Hi Dominic, On 09/20/2012 12:11 PM, Dominic Kaiser wrote: Sorry I did not explain. I had tried to remove the host and had not luck troubleshooting it. I then had removed it and used it for a storage unit reinstalling fedora 17. I foolishly thought that I could just remove the host

Re: [Users] Console and keyboard setup on VNC

2012-10-05 Thread Douglas Landgraf
Ola Alexandre, :) On 10/05/2012 08:07 AM, Alexandre Santos wrote: Working now :-) Cool! Is this solution available on the wiki? I didn't see yet. Would you like to contribute into wiki space? If yes and you don't have a wiki account yet, please contact me and I will help you to get a wiki

Re: [Users] NFS Issue with Kernel 3.6

2012-11-08 Thread Douglas Landgraf
Hi, On 11/08/2012 07:45 AM, Itamar Heim wrote: On 11/08/2012 01:08 PM, Sven Knohsalla wrote: Hi, is the NFS issue solved by using Kernel = 3.6 ? Couldn’t find an info on ovirt wiki: http://wiki.ovirt.org/wiki/Troubleshooting_NFS_Storage_Issues#NFS_Storage_Domain_Failure_on_Fedora_17 from

Re: [Users] can't add hosts with latest ovirt nightly (3.2)

2012-12-05 Thread Douglas Landgraf
Hi Christian, On 12/05/2012 09:54 AM, Cristian Falcas wrote: Hi, The latest otopi installer is failing with the following error: virtualization support AuthenticAMD (cpu: True, bios: False) and RuntimeError: Hardware does not support virtualization Running rdmsr also says that virtualization

Re: [Users] COrrection on oVirt web page

2012-12-20 Thread Douglas Landgraf
On 12/20/2012 07:29 AM, Gianluca Cecchi wrote: Hello, at page http://wiki.ovirt.org/Troubleshooting_NFS_Storage_Issues the command showmounts should actually be showmount What would be preferred way of communicating these kind of things? Correct the mailing list or not? It's correct, fixed!

Re: [Users] ovirt 3.2 migrations failing

2013-02-05 Thread Douglas Landgraf
Hi Jonathan, On 01/10/2013 08:56 AM, Jonathan Horne wrote: [root@d0lppn031 ~]# rpm -qa|grep vdsm vdsm-4.10.2-0.101.26.el6.x86_64 vdsm-python-4.10.2-0.101.26.el6.x86_64 vdsm-xmlrpc-4.10.2-0.101.26.el6.noarch vdsm-cli-4.10.2-0.101.26.el6.noarch yes, i know I'm running the centos version of an

Re: [Users] oVirt 3.2 Node install

2013-02-19 Thread Douglas Landgraf
Hi Josué, On 02/19/2013 09:05 AM, Josué Delgado wrote: Hello, Since 3.2 is GA, i installed from scratch my lab. I configured oVirt management (fedora 18) and downloaded the ovirt-node-iso-2.6.0 in order to install a node. I booted up my server from that iso, but i had no installer window. It

Re: [Users] how to set rootpw on the node admin console?

2013-03-15 Thread Douglas Landgraf
On 03/15/2013 09:54 AM, Jorick Astrego wrote: Hi, Found some time for ovirt testing again ;-) Great! How do I set the root password on the node? First I registered the node from the node admin console. In the Ovirt Engine tab, I put in the ovirt management server and a password. Try

Re: [Users] Cannot add host - non-responsive.

2013-03-15 Thread Douglas Landgraf
Hi, On 03/15/2013 05:39 AM, Sahina Bose wrote: Maybe you need to set ssl=false as per http://www.ovirt.org/Vdsm_Getting_Started On 03/15/2013 11:02 AM, snmis...@linux.vnet.ibm.com wrote: I am trying to add a fedora18 host to an engine that was built from source. SElinux and firewalld are

Re: [Users] ovirt.org not working

2013-03-21 Thread Douglas Landgraf
On 03/21/2013 05:26 AM, Deepak C Shetty wrote: for any page i open.. i see this... Database error A database query syntax error has occurred. This may indicate a bug in the software. The last attempted database query was: |(SQL query hidden)| from within function |SqlBagOStuff::set|.

[ovirt-users] oVirt Meetup Boston - MA

2016-06-17 Thread Douglas Landgraf
Join us next Monday for an evening of knowledge-sharing, networking, and Q about the oVirt open-source project. All skill levels are welcome! In this second meetup will be a live install and demo of oVirt 4.0 beta. The meetup will be hosted at the Red Hat office in Westford, drinks and snacks

Re: [ovirt-users] Admin lockout

2016-03-09 Thread Douglas Landgraf
Hi Clint, On Wed, Mar 9, 2016 at 2:52 PM, Clint Boggio wrote: > I had a keyboard problem and entered the wrong password for admin@internal > enough times to finally lock the account. >How do I recover from this ? >OVirt engine 3.6.2 > You might try from engine

[ovirt-users] [Reminder]: Today - First oVirt community meetup in Boston MA area

2016-03-19 Thread Douglas Landgraf
Join us for an evening of knowledge-sharing, networking, and Q about the oVirt open-source project. All skill levels are welcome! In this first meetup we will introduce oVirt, show a live demo, and answer any questions you might have about the technology and the community. The meetup will be

[ovirt-users] First oVirt community meetup in Boston MA area

2016-03-04 Thread Douglas Landgraf
Join us for an evening of knowledge-sharing, networking, and Q about the oVirt open-source project. All skill levels are welcome! In this first meetup we will introduce oVirt, show a live demo, and answer any questions you might have about the technology and the community. The meetup will be

Re: [ovirt-users] Building ovirt-host-deploy gives `configure: error: otopi-devtools required but missing`

2017-04-25 Thread Douglas Landgraf
Hi Leni, On Tue, Apr 25, 2017 at 10:45 AM, Leni Kadali Mutungi wrote: > Hello. I got the error mentioned in the subject when when trying to > build ovirt-host-deploy. Full output here: > https://paste.fedoraproject.org/paste/Dh7FF1XjhDa2TGNSBs~o815M1UNdIGYhyRLivL9gydE= >

Re: [ovirt-users] Host non-responsive - All VMs shutdown

2017-08-24 Thread Douglas Landgraf
t that a little peculiar? It should not be an issue at all, it's seems something local. So, based on your input it looks like Hosted Engine env, please check the network interface, firewall and others items I have shared in previous email. > > On Thu, Aug 24, 2017 at 4:09 PM, Douglas Landgraf

Re: [ovirt-users] Host non-responsive - All VMs shutdown

2017-08-24 Thread Douglas Landgraf
On Thu, Aug 24, 2017 at 3:32 PM, Wesley Stewart wrote: > I have noticed this a couple times now. digging through the logs, it looks > like the host decided to become unresponsive: > > 2017-08-24 12:09:05,365-04 INFO > [org.ovirt.engine.core.bll.VdsEventListener] >

Re: [ovirt-users] ovirt 3.6, we had the ovirt manager go down in a bad way and all VMs for one node marked Unknown and Not Reponding while up

2018-01-25 Thread Douglas Landgraf
On Wed, Jan 24, 2018 at 10:18 AM, Christopher Cox wrote: > Would restarting vdsm on the node in question help fix this? Again, all the > VMs are up on the node. Prior attempts to fix this problem have left the > node in a state where I can issue the "has been rebooted"

Re: [ovirt-users] ovirt 3.6, we had the ovirt manager go down in a bad way and all VMs for one node marked Unknown and Not Reponding while up

2018-01-25 Thread Douglas Landgraf
On Thu, Jan 25, 2018 at 5:12 PM, Christopher Cox <c...@endlessnow.com> wrote: > On 01/25/2018 02:25 PM, Douglas Landgraf wrote: >> >> On Wed, Jan 24, 2018 at 10:18 AM, Christopher Cox <c...@endlessnow.com> >> wrote: >>> >>> Would restarting vdsm

Re: [ovirt-users] Ovirt-Log-Collector - Engine Crashes During Use

2017-12-21 Thread Douglas Landgraf
On Thu, Dec 21, 2017 at 7:11 PM, Langley, Robert wrote: > I’m working with a Red Hat Engineer (running oVirt 4.1.2 and transitioning > to RHEV) and thought I would mention that while I’m trying to get logs for > the engineer, the Engine crashes. First time was pretty

[ovirt-users] Re: Unable to revive host after a reboot

2018-08-01 Thread Douglas Landgraf
Hi, - Might be useful the output from the command (host): - tree /var/lib/vdsm I noticed in host-deploy/engine.log the following error: "Cannot find a valid baseurl for repo: base/7/x86_64" Are you able to test and see if the host is able to reach the baseurl from the repo?

Re: [ovirt-users] ovirt do not start postgresql

2018-03-21 Thread Douglas Landgraf
Hi Marcos, On Wed, Mar 21, 2018 at 2:29 PM, Marcos Michel Martinez Perez wrote: > # action=setup > [environment:default] > OVESETUP_DIALOG/confirmSettings=bool:True > OVESETUP_CONFIG/applicationMode=str:both > OVESETUP_CONFIG/remoteEngineSetupStyle=none:None >

[ovirt-users] Re: oVirt localization: you can help!

2020-06-22 Thread Douglas Landgraf
Portuguese: 100% translated in three components. On Wed, Jun 17, 2020 at 2:51 AM Sandro Bonazzola wrote: > Hi, > if you have some time, here is a chance for helping oVirt project without > requiring development skills. > Help us localize oVirt to your natural language! > oVirt Engine needs some