[ovirt-users] Setting up oVirt for the first time

2015-12-01 Thread Gervais de Montbrun
Hi All, I've done a lot of reading and lots of comparison of different hypervisors and tools and have decided that oVirt would be the best option. My initial use case is a not too new server that I will setup to run multiple development environments for the devs here, but I wanted something

Re: [ovirt-users] Setting up oVirt for the first time

2015-12-01 Thread Gervais de Montbrun
Simone, Thanks so much for the quick reply with the link. Much obliged. How far off is hyper-convergence? If it is close, I could possibly wait. Cheers, Gervais > On Dec 1, 2015, at 6:47 PM, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com> wrote: > > > > On Tue, Dec 1, 2015 at

Re: [ovirt-users] Updated Invitation: [Deep dive] Host Network QoS - oVirt 3.6 @ Thu Nov 26, 2015 5pm - 6pm (ibar...@redhat.com)

2015-11-27 Thread Gervais de Montbrun
Did this event date change? I tried to participate and it never seemed to start. If it was recorded, I'd love the link. Cheers, Gervais > On Nov 24, 2015, at 9:08 AM, ibar...@redhat.com wrote: > > This event has been changed. > more details » > [Deep dive] Host Network QoS - oVirt 3.6 >

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-11 Thread Gervais de Montbrun
mation that I can provide that would help you to help me, please advise. Cheers, Gervais > On May 9, 2016, at 1:42 PM, Gervais de Montbrun <gerv...@demontbrun.com > <mailto:gerv...@demontbrun.com>> wrote: > > Hi All, > > I'm trying to add a third host into my

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-12 Thread Gervais de Montbrun
up again. > 5. Redeploy again. > > Hope that helps > > On 11 พฤษภาคม 2016 22 นาฬิกา 48 นาที 58 วินาที GMT+07:00, Gervais de Montbrun > <gerv...@demontbrun.com> wrote: > Hi Folks, > > I hate to reply to my own message, but I'm really hoping someone can help me >

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-16 Thread Gervais de Montbrun
Cheers, Gervais > On May 15, 2016, at 5:10 PM, Roy Golan <rgo...@redhat.com > <mailto:rgo...@redhat.com>> wrote: > > > > On Sun, May 15, 2016 at 1:32 AM, Gervais de Montbrun <gerv...@demontbrun.com > <mailto:gerv...@demontbrun.com>> wrote: > Hey Folks,

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-16 Thread Gervais de Montbrun
who offered advice and suggestions. Cheers, Gervais > On May 16, 2016, at 2:04 PM, Gervais de Montbrun <gerv...@demontbrun.com> > wrote: > > Hi Roy, > > I've added /var/log/ovirt-engine/engine.log to my DropBox: > https://www.dropbox.com/sh/21lkl6ao3hv2r85/AADDMCK4

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-14 Thread Gervais de Montbrun
. Host Cultivar2 installation failed. Certificate enrollement failed. Any attempt to re-install fails at this step. Cheers, Gervais > On May 13, 2016, at 1:36 PM, Gervais de Montbrun <gerv...@demontbrun.com> > wrote: > > Hi Nir, > > Thank you for you input. >

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-13 Thread Gervais de Montbrun
out > error messages that don't show up in the logs. I think the command I used > was: > su -s /bin/bash vdsm > python /usr/share/vdsm/vdsm > > My problem was that I customized the logging settings in /etc/vdsm/*conf > to try and tone down the debugging stuff and

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-12 Thread Gervais de Montbrun
Also, I think the setup script will disable NetworkManager if it needs to. I know I didn't manually disable it on any of the boxes I installed on. On 16-05-12 04:49 PM, users-requ...@ovirt.org wrote: Message: 1 Date: Thu, 12 May 2016 14:22:12 -0300 From: Gervais de Montbrun <gerv...@demon

Re: [ovirt-users] Adding another host to my cluster

2016-05-13 Thread Gervais de Montbrun
wrote: On Fri, May 13, 2016 at 3:37 PM, Gervais de Montbrun <gerv...@demontbrun.com> wrote: Hi Charles, I think the problem I am having is due to the setup failing and not something in vdsm configs as I have never gotten this server to start up properly and the BRIDGE ethernet interface +

Re: [ovirt-users] stuck host in hosted engine migration 3.6->4.0

2016-07-21 Thread Gervais de Montbrun
, 2016 at 4:43 PM, Martin Perina <mper...@redhat.com > <mailto:mper...@redhat.com>> wrote: > Hi, > > could you please create a bug and attach engine host logs (all from > /var/log/ovirt-engine) and VDSM logs (from /var/log/vdsm)? > > Thanks > > Martin

[ovirt-users] API endpoint?

2016-07-18 Thread Gervais de Montbrun
Hi Folks, Has the api endpoint moved? I am having issues with my nagios check and also with ovirt-shell. Both are trying to git the api endpoint at https://myhostedengine.mydomain/api and both are returning a 404 error. Cheers, Gervais

Re: [ovirt-users] stuck host in hosted engine migration 3.6->4.0

2016-07-20 Thread Gervais de Montbrun
Hi Qiong, I am experiencing the exact same issue. All four of my hosts are throwing the same error to the vdsm.log If you find a solution, please let me know. I will do the same, of course. Cheers, Gervais > On Jul 19, 2016, at 6:40 AM, qiong...@telekom.de wrote: > > Hi there, I have

Re: [ovirt-users] stuck host in hosted engine migration 3.6->4.0

2016-07-22 Thread Gervais de Montbrun
::betterAsyncore::113::vds.dispatcher::(recv) SSL error during reading data: unexpected eof is happening on all of them. :-( Cheers, Gervais > On Jul 22, 2016, at 5:35 AM, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com> wrote: > > On Thu, Jul 21, 2016 at 8:08 PM, Gervais de Montbrun > <g

Re: [ovirt-users] Cluster shows N/A in Dashboard

2016-09-06 Thread Gervais de Montbrun
Thanks! It looks like something is broken, so I am glad that this is normal. Cheers, Gervais > On Sep 6, 2016, at 3:03 PM, Alexander Wels <aw...@redhat.com> wrote: > > On Tuesday, September 6, 2016 3:00:37 PM EDT Gervais de Montbrun wrote: >> Hey Folks, >> &g

[ovirt-users] Cluster shows N/A in Dashboard

2016-09-06 Thread Gervais de Montbrun
Hey Folks, Anyone know why my cluster might be showing N/A in the Dashboard? feedback-on-oVirt-engine-4.0.3-1.el7.centos Cheers, Gervais ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [ovirt-users] Hung task finalizing live migration

2016-09-10 Thread Gervais de Montbrun
Hi Maton, I have seen tasks in a weird state on my cluster also. I've had a vm get "stuck" during a migration where it says "migrating to" in the web GUI, but it has finished migrating hours ago... If I click "Cancel Migraton" the gui tells me that it is not migrating, but I can't do any

Re: [ovirt-users] Hung task finalizing live migration

2016-09-10 Thread Gervais de Montbrun
2016 at 15:40, Maton, Brett <mat...@ltresources.co.uk > <mailto:mat...@ltresources.co.uk>> wrote: > Thanks Gervais I'll give that a go > > On 10 September 2016 at 15:39, Gervais de Montbrun <gerv...@demontbrun.com > <mailto:gerv...@demontbrun.com>> wrote:

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-29 Thread Gervais de Montbrun
ase take a look at my inline comments: > > On Tue, Sep 27, 2016 at 7:23 PM, Gervais de Montbrun <gerv...@demontbrun.com > <mailto:gerv...@demontbrun.com>> wrote: > Hey All, > > Since updating to 4.0.x of oVirt, I have had an issue with my hosted engine. > After a s

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-29 Thread Gervais de Montbrun
Hi Simone, Thanks for the info. I'll look at the solution that you suggested. Cheers, Gervais > On Sep 29, 2016, at 10:01 AM, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com> wrote: > > > > On Thu, Sep 29, 2016 at 2:51 PM, Gervais de Montbrun <gerv...@demont

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-29 Thread Gervais de Montbrun
chi <stira...@redhat.com> wrote: > > > > On Thu, Sep 29, 2016 at 12:47 PM, Martin Perina <mper...@redhat.com > <mailto:mper...@redhat.com>> wrote: > Hi, > > please take a look at my inline comments: > > On Tue, Sep 27, 2016 at 7:23 PM, Gervais

Re: [ovirt-users] Failed Import - Hung finalizing

2016-09-20 Thread Gervais de Montbrun
Hi Brett, You may be able to clear the task using the vdsClient: On the SPM host, you can run vdsClient to query and make changes to the cluster To cleanup stuck task, for example [root@oVirt1 ~] # vdsClient -s 0 getAllTasksStatuses {'status': {'message': 'OK', 'code': 0}, 'allTasksStatus':

Re: [ovirt-users] global vs local maintenance with single host

2016-09-28 Thread Gervais de Montbrun
Hi Gianluca, Instead of editing the system's built in systemd configuration, you can do the following... Create a file called /etc/systemd/system/ovirt-ha-broker.service # My custom ovirt-ha-broker.service config that ensures NFS starts before ovirt-ha-broker.service # thanks Gervais for this

Re: [ovirt-users] global vs local maintenance with single host

2016-10-03 Thread Gervais de Montbrun
`systemctl show vdsmd.service | grep After` It makes sense to make further changes to ensure that NFS stops last, but I haven't looked into that yet. :-) Cheers, Gervais > On Oct 3, 2016, at 7:22 AM, Gianluca Cecchi <gianluca.cec...@gmail.com> wrote: > > > Il 28/Set/2016

[ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-27 Thread Gervais de Montbrun
Hey All, Since updating to 4.0.x of oVirt, I have had an issue with my hosted engine. After a some poking around, I think I have figured out my issue and thought I would share to see what others think. The issue has existed with 4.0, 4.0.1, 4.0.2, 4.0.3, and still exists in 4.0.4. Description:

Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-15 Thread Gervais de Montbrun
Hi Kasturi, They were imported automatically. I see the hosted_engine domain and the hosted_engine vm in my list of vm's. Cheers, Gervais > On Dec 15, 2016, at 3:06 AM, knarra <kna...@redhat.com> wrote: > > On 12/15/2016 03:35 AM, Gervais de Montbrun wrote: >>

Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-15 Thread Gervais de Montbrun
e host by just marking it as such in the Add > host dialog. > > -- > Martin Sivak > SLA / oVirt > > On Wed, Dec 14, 2016 at 11:05 PM, Gervais de Montbrun > <gerv...@demontbrun.com> wrote: >> Hi all, >> >> I had to reinstall one of my hosts today and

[ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-14 Thread Gervais de Montbrun
Hi all, I had to reinstall one of my hosts today and I noticed an issue. The error message was: Ovirt2: Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please upgrade the cluster level to 3.6 and wait for the hosted engine storage domain to be properly imported. I am running

Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-19 Thread Gervais de Montbrun
s not how it should work, the hosted > engine storage should have never gotten the master storage duties. > > Martin > > On Thu, Dec 15, 2016 at 4:18 PM, Gervais de Montbrun <gerv...@demontbrun.com > <mailto:gerv...@demontbrun.com>> wrote: > Hi Martin, > >

Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-19 Thread Gervais de Montbrun
n urgent bug for this. > > > Martin > > On Thu, Dec 15, 2016 at 4:18 PM, Gervais de Montbrun <gerv...@demontbrun.com > <mailto:gerv...@demontbrun.com>> wrote: > Hi Martin, > > I do see the hosted_engine storage domain. Should it be listed as (Master)? > I

[ovirt-users] Re: global vs local maintenance with single host

2019-05-15 Thread Gervais de Montbrun
`systemctl show vdsmd.service | grep After` It makes sense to make further changes to ensure that NFS stops last, but I haven't looked into that yet. :-) Cheers, Gervais > On Oct 3, 2016, at 7:22 AM, Gianluca Cecchi wrote: > > > Il 28/Set/2016 21:09, "Gervais de Montbr

[ovirt-users] Re: Ovirt and Vagrant

2021-01-05 Thread Gervais de Montbrun
Thanks for the feedback. Are you using ansible to launch the vm from the template, or to provision the template once it is up? We have 15+ developers bringing up vm's for a variety of different environments (like 80) for different, custom configurations of client environments. Vagrant is

[ovirt-users] Re: Ovirt and Vagrant

2021-01-06 Thread Gervais de Montbrun
Paul S. > From: Staniforth, Paul <mailto:p.stanifo...@leedsbeckett.ac.uk>> > Sent: 06 January 2021 10:59 > To: Gervais de Montbrun <mailto:gerv...@demontbrun.com>>; users@ovirt.org <mailto:users@ovirt.org> > mailto:users@ovirt.org>> > Subject: Re: [ovirt

[ovirt-users] Ovirt and Vagrant

2021-01-04 Thread Gervais de Montbrun
Anyone using vagrant with oVirt 4.4? I am trying to get the vagrant plugin working with oVirt, but I am experiencing issues. https://github.com/myoung34/vagrant-ovirt4/issues/120 I wonder what other folks are using or if someone has any

[ovirt-users] Building new cluster today - OS recommendations

2021-02-16 Thread Gervais de Montbrun
Hi All, I've been testing with a single server "cluster" running oVirt w/Gluster and am about to build my in house cluster using three Dell servers. I was planing on putting CentOS 8 on these servers and building oVirt on top. With the recent changes to CentOS changing to CentOS Stream, I have