Re: [Users] no new mom for ovirt?

2014-01-22 Thread Martin Sivak
Hi Sven, Adam already described the status pretty weel, but I have one remark. Please note that the oVirt release of mom has .githash in its release string. It is true that the release number itself is lower, but the RPM actually contains the same or even newer features than the RHEV package

Re: [Users] Memory usage

2014-02-13 Thread Martin Sivak
Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com , users@ovirt.org , Martin Sivak msi...@redhat.com Sent: Thursday, February 13, 2014 11:16:27 AM Subject: Re: [Users] Memory usage On Thu, 2014-02-13 at 03:49 -0500, Doron Fediuck wrote: - Original Message - From: René Koch

Re: [Users] Fwd: Re: Memory usage

2014-02-17 Thread Martin Sivak
...@redhat.com Red Hat Czech RHEV-M SLA / Brno, CZ - Original Message - Any updates about the issue? Because just now, the alarm went off again :-) Kind regards, Koen 2014-02-13 16:55 GMT+01:00 Martin Sivak msi...@redhat.com: Thank you. I wonder why mem_total is smaller than

Re: [Users] Fwd: Re: Memory usage

2014-02-21 Thread Martin Sivak
GMT+01:00 Martin Sivak msi...@redhat.com: Hi Koen, can you try the mentioned vdsClient command (vdsClient getVmStats affected vm) as soon as you get the warning about negative memory? The one David sent to us does not contain the negative number and we weren't able to find the issue

Re: [Users] Fwd: Re: Memory usage

2014-02-21 Thread Martin Sivak
/ if you want to see the source change. I guess nobody had tried getting the stats with so much RAM. I just tested it on host simulator with a VM having about 13G of RAM and randomized load and the issue did not reproduce. Best Regards Martin Sivak -- Martin Sivák msi...@redhat.com Red Hat Czech

Re: [Users] hosted engine issues

2014-03-03 Thread Martin Sivak
Hi René, thanks for the report. TypeError: super() argument 1 must be type, not classobj What Python version are you using? You can debug a crash of this version of ha-agent using: /usr/share/ovirt-hosted-engine-ha/ovirt-ha-agent --no-daemon --pdb But this exception is trying to tell you

Re: [Users] hosted engine issues

2014-03-03 Thread Martin Sivak
report no space left as well in some cases. Other than that, I do not know. Regards -- Martin Sivák msi...@redhat.com Red Hat Czech RHEV-M SLA / Brno, CZ - Original Message - On 03/03/2014 12:05 PM, Martin Sivak wrote: Hi René, thanks for the report. TypeError: super() argument 1

Re: [Users] hosted engine issues

2014-03-03 Thread Martin Sivak
The agent is required. In fact it contains all the logic. -- Martin Sivák msi...@redhat.com Red Hat Czech RHEV-M SLA / Brno, CZ - Original Message - On 03/03/2014 02:05 PM, Martin Sivak wrote: Hi René, # python --version Python 2.6.6 Then I guess the traceback is my fault

Re: [Users] hosted engine help

2014-03-08 Thread Martin Sivak
Hi Jason, can you please attach the full logs? We had very similar issue before I we need to see if is the same or not. Thanks -- Martin Sivák msi...@redhat.com Red Hat Czech RHEV-M SLA / Brno, CZ - Original Message - On Fri, Mar 07, 2014 at 10:17:43AM +0100, Sandro Bonazzola wrote:

Re: [Users] Hosted Engine recovery failure of all HA - nodes

2014-04-09 Thread Martin Sivak
Hi, I noticed this happens too, I think the issue is after N attempts the ovirt-ha-agent process will kill itself if it believes it can't access the storage or it fails in some other way. If the agent can't access storage or VDSM it waits for 60 seconds and tries again. After three (iirc)

Re: [ovirt-users] Hosted engine

2014-04-16 Thread Martin Sivak
Hi, In the case when you pull the plug it should be driven by ENGINE_BAD_HEALTH_EXPIRATION_SECS Actually, if you pull the plug, then the other host will detect that the other host is not responding after about a minute. And then it will try to start the VM. Pretty sure iscsi is not

Re: [ovirt-users] hosted engine health check issues

2014-04-17 Thread Martin Sivak
Hi, How can I disable notifications? The notification is configured in /etc/ovirt-hosted-engine-ha/broker.conf section notification. The email is sent when the key state_transition exists and the string OldState-NewState contains the (case insensitive) regexp from the value. Is it

Re: [ovirt-users] hosted engine health check issues

2014-04-23 Thread Martin Sivak
' is not a chain So it could be that something is broken in my hosted-engine network. Do you have any clue how I can troubleshoot this? Thanks, René - Original Message - From: René Koch rk...@linuxland.at To: Martin Sivak msi...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent

Re: [ovirt-users] hosted engine health check issues

2014-04-23 Thread Martin Sivak
/hosted-engine.lockspace, ... offset=0) Then try starting the services (both broker and agent) again. -- Martin Sivák msi...@redhat.com Red Hat Czech RHEV-M SLA / Brno, CZ - Original Message - On 04/23/2014 11:08 AM, Martin Sivak wrote: Hi René, libvirtError: Failed to acquire

Re: [ovirt-users] hosted engine health check issues

2014-04-23 Thread Martin Sivak
ps axwu? Can you attach the log files please? -- Martin Sivák msi...@redhat.com Red Hat Czech RHEV-M SLA / Brno, CZ - Original Message - same pb. ovirt-ha-broker have 400% cpu and is defunct. I can't kill with -9. 2014-04-23 13:55 GMT+02:00 Martin Sivak msi...@redhat.com: Hi

Re: [ovirt-users] hosted engine health check issues

2014-04-25 Thread Martin Sivak
: err = '0+1 records in\n0+1 records out\n545 bytes (545 B) copied, 0.000412209 s, 1.3 MB/s\n'; rc = 0 2014-04-23 17:27 GMT+02:00 Martin Sivak msi...@redhat.com: Hi Kevin, same pb. Are you missing the lockspace file as well while running on top of GlusterFS? ovirt

Re: [ovirt-users] hosted engine health check issues

2014-04-28 Thread Martin Sivak
to reboot my node with hosted-engine. 2014-04-25 13:54 GMT+02:00 Martin Sivak msi...@redhat.com: Hi Kevin, can you please tell us what version of hosted-engine are you running? rpm -q ovirt-hosted-engine-ha Also, do I understand it correctly that the engine VM is running, but you

Re: [ovirt-users] Moving hosted engine storage

2014-05-12 Thread Martin Sivak
Hi Garry, unfortunately it is not so easy. The ovirt-engine instance has a record with the storage domain setup that needs to be modified. You also have to tell VDSM to mount the storage domain from a different place. And you will probably have to restart all the affected hosts at the same

Re: [ovirt-users] oVirt + gluster with host and hosted VM on different subnets

2014-07-08 Thread Martin Sivak
Hi, I do not recommend running hosted engine on top of GlusterFS. Not even on top of NFS compatibility layer the GlusterFS provides. There have been a lot of issues with setups like that. GlusterFS does not ensure that the metadata writes are atomic and visible to all nodes at the same time

Re: [ovirt-users] RHEV 3.4 trial hosted-engine either host wants to take ownership

2014-07-22 Thread Martin Sivak
Hi Steve, we had a bug (or two..) in the score comparison logic: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1093366 Which was fixed by: http://gerrit.ovirt.org/29580 http://gerrit.ovirt.org/29787 and http://gerrit.ovirt.org/30025 Unfortunately those did not get to the current 3.4 releases,

Re: [ovirt-users] Can HA Agent control NFS Mount?

2014-07-22 Thread Martin Sivak
Hi, One by directly using rem_lockspace (since it's the hosted-engine one) The hosted engine lockspace protects the ID of the node. Global maintenance only disables the state machine, but it still reports data to the shared storage. The hosted engine lock can only be released when the agent

Re: [ovirt-users] Free Memory In Hosts

2014-09-11 Thread Martin Sivak
Hi, If you look at the full free output you will see another line: total used free sharedbuffers cached Mem: 80570047491980 565024 0 2345922005452 -/+ buffers/cache:52519362805068 The +/- buffers/cache tells you how

[ovirt-users] [OVIRT-3.5-TEST-DAY-3] dwh and reports on separate host

2014-09-17 Thread Martin Sivak
Hi, I installed fresh engine on CentOS 6.5 (inside a VM) and dwh + reports to other CentOS 6.5 VM. Except being a bit confused by the certificate signing step during the setup all went well and I can see that the dwh service is running and I can access the reports site. I started in the

Re: [ovirt-users] numa error after upgrading from 3.5rc2 to 3.5rc3

2014-09-25 Thread Martin Sivak
Hi Gianluca, I see the numa mode select box in the Host sub-tab of the VM edit dialog. It was committed three days ago to the 3.5 branch so it should be available in the 3.5 GA release I think. I am not exactly sure if it made the RC3 build though.

Re: [ovirt-users] numa error after upgrading from 3.5rc2 to 3.5rc3

2014-09-26 Thread Martin Sivak
at 8:38 PM, Martin Sivak msi...@redhat.com wrote: Hi Gianluca, I see the numa mode select box in the Host sub-tab of the VM edit dialog. It was committed three days ago to the 3.5 branch so it should be available in the 3.5 GA release I think. I am not exactly sure if it made

Re: [ovirt-users] hosted-engine HA: Engine dying unexpectedly

2014-10-22 Thread Martin Sivak
Hi, I think there is something weird going on with your storage, this is the crash snippet from the host that had the engine at the beginning: /var/log/vdsm/vdsm.log:Thread-162994::ERROR::2014-10-21 20:22:33,919::task::866::Storage.TaskManager.Task::(_setError)

Re: [ovirt-users] hosted-engine HA: Engine dying unexpectedly

2014-10-22 Thread Martin Sivak
thing indeed! Thanks for the help! On 22.10.2014 10:17, Martin Sivak wrote: Hi, I think there is something weird going on with your storage, this is the crash snippet from the host that had the engine at the beginning: /var/log/vdsm/vdsm.log:Thread-162994::ERROR::2014-10-21 20

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-ha: 012TypeError: get_all_stats_for_service_type() got an unexpected keyword argument 'storage_dir'

2014-10-23 Thread Martin Sivak
It seems that your running version of broker is not compatible with the agent. Did you restart both services after upgrade? Can you check when were the services started and compare it? ps -eo pid,comm,lstart,etime,time,args -- Martin Sivák msi...@redhat.com Red Hat Czech RHEV-M SLA / Brno, CZ

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-ha: 012TypeError: get_all_stats_for_service_type() got an unexpected keyword argument 'storage_dir'

2014-10-23 Thread Martin Sivak
Ah, what about vdsm? It queries the broker every now and then to get the information it reports to the webadmin. -- Martin Sivák msi...@redhat.com Red Hat Czech RHEV-M SLA / Brno, CZ - Original Message - On 23.10.2014 11:09, Martin Sivak wrote: It seems that your running version

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-ha: 012TypeError: get_all_stats_for_service_type() got an unexpected keyword argument 'storage_dir'

2014-10-23 Thread Martin Sivak
Sun Oct 19 16:24:24 2014 3-19:05:00 18:20:44 /usr/bin/python /usr/share/vdsm/vdsm --pidfile /var/run/vdsm/vdsmd.pid Might this be the problem? On 23.10.2014 12:12, Martin Sivak wrote: Ah, what about vdsm? It queries the broker every now and then to get the information

[ovirt-users] oVirt opytimizer, updated Hangouts

2014-10-29 Thread Martin Sivak
Sorry for the crash.. here is a new invite: https://plus.google.com/hangouts/_/gzn2mk35jeefycjry4nstkxnyqa -- Martin Sivák msi...@redhat.com Red Hat Czech RHEV-M SLA / Brno, CZ ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Optaplanner Problem

2014-11-18 Thread Martin Sivak
Hi, Please check the browser's debug console for error messages. Then check the firewall and jboss configuration on the Optimizer server. The JBoss log on the optimizer machine will tell you whether it does some computations (you will see score lines). Then try manually connecting (telnet) to

Re: [ovirt-users] Optaplanner Problem

2014-11-18 Thread Martin Sivak
Hi, we do not support the newest versions of Firefox and other browsers yet. This is a known issue: http://www.ovirt.org/Features/Optaplanner#Data_refresh_failed:_undefined that can be solved by disabling one of the browser security checks before we implement the SSL version of the optimizer

Re: [ovirt-users] Optaplanner Problem

2014-11-18 Thread Martin Sivak
Hi, I disabled the security check in Firefox and it works now. Is there a similar workaround for Chrome and IE? I have no idea about Chrome, but IE used to be OK. Is the issue there as well (meaning they finally included the security check)? What about the server.log file? Why does it throw

Re: [ovirt-users] Optaplanner Problem

2014-11-18 Thread Martin Sivak
Ah, the IE 11 issue seems to be something else. We use Angular JS for the page and the screenshot shows that the template fields weren't replaced by content. I found couple of references to issues with Angular and IE 11. Are you able to check if IE 10 is ok so we can isolate the issue? --

Re: [Users] API vm.statistics : memory.used value when changing balloon of VM

2013-09-30 Thread Martin Sivak
Hello, thanks for a very nice report. We think it really is an issue that should be fixed. Can you please create an official bug report in bugzilla.redhat.com and send us the bug number so we can properly track it? Best regards -- Martin Sivák msi...@redhat.com Red Hat Czech RHEV-M SLA /

Re: [Users] Custom settings for Kernel Same-page Merging (KSM)?

2013-11-04 Thread Martin Sivak
Hi Frank, we do not currently have anything in the engine that would allow you to do this. If you create an oVirt RFE bug for it it would make it easier for us to add the feature and track the progress. However you can update the policy file you found to accomplish this. Just set (defvar

Re: [Users] Custom settings for Kernel Same-page Merging (KSM)?

2013-11-14 Thread Martin Sivak
Hi Sven, the reason is that the rule is a bit more complex now. KSM is started when free memory drops below 20% or if the ksm_shareable value gets above 80% of available memory. the relevant rule in the policy is: (defvar ksm_pressure_threshold (* Host.mem_available ksm_free_percent)) (defvar

Re: [Users] Big issue with oVirt

2013-11-27 Thread Martin Sivak
Hi, this was indeed a bug in our code. It happened when ballooning was enabled (Cluster / Optimization), but no balloon device was configured (Vm / Resource Allocation). This is fixed by http://gerrit.ovirt.org/#/c/21783/ and tracked by https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1035297. We

Re: [ovirt-users] hosted-engine --vm-status output

2015-03-10 Thread Martin Sivak
Hi Filipe, there is currently no easy way to clean the metadata section. We used to hide hosts that were not active in the past day or so, but I think we had to disable that as part of our time-shift recovery bugs. There is a patch that will add the metadata clean capability

Re: [ovirt-users] Change network of ovirt-nodes of a self-hosted engine cluster

2015-03-30 Thread Martin Sivak
...@redhat.com To: Kostyrev Aleksandr kosty...@tutu.ru, Users users@ovirt.org, Martin Sivak msi...@redhat.com, Yedidyah Bar David d...@redhat.com, Fabian Deutsch fabi...@redhat.com Sent: Monday, March 30, 2015 9:44:05 AM Subject: Re: [ovirt-users] Change network of ovirt-nodes of a self-hosted engine

Re: [ovirt-users] Hosted Engine-Setup issue additional host

2015-04-27 Thread Martin Sivak
An: Sven Achtelik; Martin Sivak Cc: Roy Golan; users@ovirt.org Betreff: Re: AW: AW: [ovirt-users] Hosted Engine-Setup issue additional host - Original Message - From: Sven Achtelik sven.achte...@mailpool.us To: Yedidyah Bar David d...@redhat.com Cc: Roy Golan rgo...@redhat.com

Re: [ovirt-users] metadata not present

2015-05-27 Thread Martin Sivak
this is a symptom of a mismatch with libvirt version. It will go away once your mom-vdsm and libvirt versions are aligned. As long as you avoid using QoS you'll be fine. Actually this is a symptom of no QoS settings. libvirt reports an error every time we check if there is anything

Re: [ovirt-users] Hosted engine notifications don't work after upgrading ovirt from 3.5 to 3.6

2015-11-09 Thread Martin Sivak
Hi, can you please tell us the Python version you are using? We are using the smtplib and email.mime.text standard libraries to send emails so this should not be our bug (unless the API changed). Thanks -- Martin Sivak SLA / oVirt On Mon, Nov 9, 2015 at 1:11 PM, Sandro Bonazzola <sb

Re: [ovirt-users] Hosted engine notifications don't work after upgrading ovirt from 3.5 to 3.6

2015-11-09 Thread Martin Sivak
Btw, please check the template file (/etc/ovirt-hosted-engine-ha/notifications/state_transition.txt) and make sure it does not start with an empty line. Martin On Mon, Nov 9, 2015 at 1:25 PM, Martin Sivak <msi...@redhat.com> wrote: > Hi, > > can you please tell us the Pyt

Re: [ovirt-users] Unknown libvirterror - where to start?

2015-11-06 Thread Martin Sivak
this as well. I don't think there's a specific bug filed on this > issue. I wonder if they related. No relation to the metadata log messages. Can't help here. Best regards -- Martin Sivak SLA / oVirt On Fri, Nov 6, 2015 at 1:14 PM, Christophe TREFOIS <christophe.tref...@uni.lu> wrote

Re: [ovirt-users] HA - Fencing not working when host with engine gets shutdown

2015-09-24 Thread Martin Sivak
died while the engine was down. So I would recommend hosted engine based deployment. And ask for a bit of patience as we have a plan how to mitigate the second case to some extent without compromising the fencing storm prevention. Best regards -- Martin Sivak msi...@redhat.com SLA RHEV-M On Thu

Re: [ovirt-users] Hosted Engine

2015-12-09 Thread Martin Sivak
We did some testing about the downtime recently. The results are here: http://www.ovirt.org/Hosted_Engine_Howto#What_is_the_expected_downtime_in_case_of_Datacenter_.2F_Host_.2F_VM_failure.3F Regards Martin Sivak On Wed, Dec 9, 2015 at 10:37 AM, Simone Tiraboschi <stira...@redhat.com>

Re: [ovirt-users] Hosted engine notifications don't work after upgrading ovirt from 3.5 to 3.6

2015-12-16 Thread Martin Sivak
That is good to hear. Sorry it took so long, can you please open a bug for us? Thanks Martin On Wed, Dec 16, 2015 at 12:04 PM, Stefano Danzi <s.da...@hawai.it> wrote: > I applied the patch adn the issue is solved now! > > > Il 16/12/2015 11.43, Martin Sivak ha scritto

Re: [ovirt-users] Hosted engine notifications don't work after upgrading ovirt from 3.5 to 3.6

2015-12-16 Thread Martin Sivak
ice. In any case, please open a new bug so we can properly fix it in the nearest 3.6 update. Regards Martin Sivak On Wed, Dec 16, 2015 at 10:26 AM, Stefano Danzi <s.da...@hawai.it> wrote: > Hello, there are a way to solve this? > > > > Il 09/11/2015 14.08, Stefano Danzi ha

Re: [ovirt-users] Hosted-engine-setup

2015-11-19 Thread Martin Sivak
additional insights. Best regards -- Martin Sivak SLA / oVirt On Thu, Nov 19, 2015 at 10:55 AM, Budur Nagaraju <nbud...@gmail.com> wrote: > HI > > Getting below error while doing a hosted engine setup, OS is running on > ESXi6.0 version. > > > > > [root@he ~]

Re: [ovirt-users] several ovirt questions - CPU allocation, and use threads as CPU

2015-11-19 Thread Martin Sivak
mething similar for NUMA already. Best regards Martin Sivak SLA / oVirt On Tue, Nov 17, 2015 at 4:52 AM, Jason Keltz <jason.ke...@gmail.com> wrote: > Hi. > > When I go to the "Clusters" in ovirt engine, I can see the total number of > VMs in the cluster. If I o

Re: [ovirt-users] hosted-hs-agent

2015-11-19 Thread Martin Sivak
Hi Julian, sorry for the late reply.. we had holidays here. Can you please give us the broker.log too if you ever encounter this again?. Anyway, glad to hear it resolved itself after reinstall. Best regards Martin Sivak On Mon, Nov 16, 2015 at 12:39 AM, Julian De Marchi <

Re: [ovirt-users] hosted-engine vm-status stale data and cluster seems "broken"

2016-06-15 Thread Martin Sivak
::ovirt_hosted_engine_ha.agent.hosted_engine.HostedEngine::(refresh) > Local (id 2): {engine-health: {health: good, vm: up, detail: up}, bridge: > True, mem-free: 20702.0, maintenance: False, cpu-load: None, gateway: True} > MainThread::INFO::2016-06-14 > 08:15:44,452::brokerlink:

Re: [ovirt-users] hosted-engine vm-status stale data and cluster seems "broken"

2016-06-15 Thread Martin Sivak
me': > 'njsevcnp01'}: Connection timed out' - trying to restart agent > MainThread::WARNING::2016-06-15 > 09:27:28,973::agent::208::ovirt_hosted_engine_ha.agent.agent.Agent::(_run_agent) > Restarting agent, attempt '2' > > > Storage is also completely fine. No logs stating any

Re: [ovirt-users] hosted-engine vm-status stale data and cluster seems "broken"

2016-06-15 Thread Martin Sivak
nitor mem-free, id 140681926005456 > Thread-481977::INFO::2016-06-14 > 12:59:50,264::monitor::90::ovirt_hosted_engine_ha.broker.monitor.Monitor::(stop_submonitor) > Stopping submonitor cpu-load-no-engine, id 140681926012880 > Thread-481977::INFO::2016-06-14 > 12:59:50,264::monitor::99

Re: [ovirt-users] Cluster policy question

2016-01-14 Thread Martin Sivak
overloaded to underloaded hosts. The picture in the following link might explain that a bit although we created it for the memory case, the CPU based loading obeys the same rules. http://www.ovirt.org/Features/Sla/MemoryBasedBalancing Best regards Martin Sivak oVirt / SLA On Mon, Jan 11, 2016

Re: [ovirt-users] hosted-engine migration problems on 3.6, 3.6.1, 3.6.2

2016-01-28 Thread Martin Sivak
Hi, we really need more logs. Preferably the full agent, vdsm and engine log around the time the migration is attempted. The warn/error messages are all related to the fact that hosted engine runs in the "3.5 mode" with the storage domain not being imported to the engine yet. -- Ma

Re: [ovirt-users] deleted host still showing up in hosted engine vm-status

2016-02-02 Thread Martin Sivak
Hello Charles, hosted engine remembers the last status and will keep showing it up for some time. It causes no harm though. You can remove it by using the hosted-engine tool: Execute the following command from the host that should be removed: hosted-engine --clean-metadata Or add --host-id= if

Re: [ovirt-users] Diagnosing Migration Error

2016-03-19 Thread Martin Sivak
Hi Charles, you can probably get much more detailed explanation from the vdsm and libvirt logs from the two hosts. Take a look at /var/log/vdsm/vdsm.log. Best regards Martin Sivak SLA / oVirt On Fri, Mar 18, 2016 at 3:37 PM, Charles Tassell <char...@islandadmin.ca> wrote: > Hello,

Re: [ovirt-users] Installing self-hosted-engine via SSH, without screen

2016-04-06 Thread Martin Sivak
> tty check was added for fixing > https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1105249 "Need warning message, > that appear when you run hosted-engine --deploy via ssh without terminal > mode" We have a bad habit of asking the user and then stopping the deploy when we get No. I think we should

Re: [ovirt-users] Autostart VMS

2016-04-08 Thread Martin Sivak
ster to make this possible. I do not really remember what happens when all hosts are restarted (power outage) though as that is quite special case. Regards -- Martin Sivak SLA / oVirt On Wed, Apr 6, 2016 at 9:10 PM, Brett I. Holcomb <biholc...@l1049h.com> wrote: > On Wed, 2016-04-06 at 13:42 -0

Re: [ovirt-users] Inconsistency beteween hosted engine id and sanlock id

2016-04-12 Thread Martin Sivak
r findings are correct? Thanks Regards -- Martin Sivak SLA / oVirt On Tue, Apr 12, 2016 at 4:31 PM, Baptiste Agasse <baptiste.aga...@lyra-network.com> wrote: > Hi all, > > Last week we had problem on our ovirt infrastructure. The hosted engine > didn't came up after the reb

Re: [ovirt-users] MOM crashes ovirt-guest-agent

2016-03-19 Thread Martin Sivak
; This creates a new subprocess every time it is executed and if that doesn't > work for whatever reason the ovirt guest agent crashes instantly. > > But I probably should make that suggestions on the devel list. > > Regards > > > Von: Martin

Re: [ovirt-users] MOM crashes ovirt-guest-agent

2016-03-19 Thread Martin Sivak
error as even the OOM killer takes time before it reacts. Using low guaranteed memory values with ballooning for critical VMs is probably not the best idea. Regards -- Martin Sivak msi...@redhat.com SLA / oVirt On Fri, Mar 18, 2016 at 1:00 PM, Andreas Trawöger <andreas.trawoe...@qitasc.

Re: [ovirt-users] Hosted-Engine with only 1-IP

2016-03-29 Thread Martin Sivak
addresses for your virtualization hosts, but that seems like a lot of tweaking to make it right. Regards -- Martin Sivak SLA / oVirt On Tue, Mar 29, 2016 at 3:32 PM, Taste-Of-IT <kont...@taste-of-it.de> wrote: > Hello, > > one question from a beginner. The case, i rent a server wit

Re: [ovirt-users] Educational use case question

2016-04-14 Thread Martin Sivak
3.4 and 3.6. It is used in production world wide now. That said.. we have a deployment related bug in 3.6, but all should be perfectly fine if you have just a single host. Best regards -- Martin Sivak SLA / oVirt On Thu, Apr 14, 2016 at 4:18 AM, Michael Hall <m...@mjhall.org> wrote:

Re: [ovirt-users] Max amount of datacenters per ovirt engine

2016-04-26 Thread Martin Sivak
not play nice with (for example) the fencing logic. I would too recommend you to split the deployment into multiple engines, especially if you do not plan migrating VMs between satellite locations. Martin Sivak SLA / oVirt On Tue, Apr 26, 2016 at 2:29 PM, jo...@familiealbers.nl <

Re: [ovirt-users] Max amount of datacenters per ovirt engine

2016-04-26 Thread Martin Sivak
HostsInStoragePool: 250 version: general -- Martin Sivak SLA / oVirt On Tue, Apr 26, 2016 at 4:03 PM, Sven Kieske <svenkie...@gmail.com> wrote: > On 26.04.2016 14:46, Martin Sivak wrote: >> I think that 1000 hosts per engine is a bit over what we recommend >> (and suppor

Re: [ovirt-users] [hosted-engine] engine VM doesn't respawn when its host was killed (poweroff)

2016-04-25 Thread Martin Sivak
Hi, it seems that all nodes lost access to storage for some reason after the host was killed. Where is your hosted engine storage located? Regards -- Martin Sivak SLA / oVirt On Mon, Apr 25, 2016 at 10:58 AM, Wee Sritippho <we...@forest.go.th> wrote: > Hi, > > From the ho

Re: [ovirt-users] Hosted engine HA does not migrate on maintenance

2016-05-23 Thread Martin Sivak
. Thanks -- Martin Sivak SLA / oVirt On Mon, May 23, 2016 at 11:13 AM, Ralf Schenk <r...@databay.de> wrote: > Hello, > > I've set up 3 Hosts of my 8 to be able to run hosted-engine (on > glusterfs). When I set the host running the HostedEngine to maintenance the > hosted-engi

Re: [ovirt-users] [hosted-engine] engine VM doesn't respawn when its host was killed (poweroff)

2016-05-04 Thread Martin Sivak
something every 10 seconds.. Please check https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1332813 to see if it might be the same issue. Regards -- Martin Sivak SLA / oVirt On Wed, May 4, 2016 at 8:34 AM, Wee Sritippho <we...@forest.go.th> wrote: > I've tried again and made sure all hosts

Re: [ovirt-users] [hosted-engine] Metadata too new error when adding 2nd host

2016-04-20 Thread Martin Sivak
> Assuming you never deployed a host with ID 52, this is likely a result of a > corruption or dirt or something like that. > I see that you use FC storage. In previous versions, we did not clean such > storage, so you might have dirt left. This is the exact reason for an error like yours. Using

Re: [ovirt-users] [hosted-engine] Metadata too new error when adding 2nd host

2016-04-20 Thread Martin Sivak
e might have a bug there of course. Martin On Wed, Apr 20, 2016 at 10:34 AM, Yedidyah Bar David <d...@redhat.com> wrote: > On Wed, Apr 20, 2016 at 11:20 AM, Martin Sivak <msi...@redhat.com> wrote: >>> after moving to global maintenance. >> >> Good point. >

Re: [ovirt-users] [hosted-engine] Metadata too new error when adding 2nd host

2016-04-20 Thread Martin Sivak
edhat.com> wrote: > On Wed, Apr 20, 2016 at 11:40 AM, Martin Sivak <msi...@redhat.com> wrote: >>> Doesn't cleaning sanlock lockspace require also to stop sanlock itself? >>> I guess it's supposed to be able to handle this, but perhaps users want >>> to clean the l

Re: [ovirt-users] [hosted-engine] Metadata too new error when adding 2nd host

2016-04-20 Thread Martin Sivak
e are two different places. > Care to add this to the howto page? Yeah, I can do that. Martin On Wed, Apr 20, 2016 at 10:17 AM, Yedidyah Bar David <d...@redhat.com> wrote: > On Wed, Apr 20, 2016 at 11:11 AM, Martin Sivak <msi...@redhat.com> wrote: >>> Assuming

Re: [ovirt-users] [hosted-engine] Metadata too new error when adding 2nd host

2016-04-20 Thread Martin Sivak
data files but the first one is red when I used 'ls -al' so I >> assume it is a leftover from the previous failed installation and didn't >> touch it) >> >> BTW, how to properly clean the FC storage before using it with oVirt? I used >> "parted /dev/mapper/wwid mkl

Re: [ovirt-users] hosted-engine stuck "failed liveliness check" "detail": "up"

2016-04-15 Thread Martin Sivak
to the VM. Regards Martin Sivak On Fri, Apr 15, 2016 at 10:14 AM, Paul Groeneweg | Pazion <p...@pazion.nl> wrote: > > Tonight my server with NFS hosted-engine mount crashed. > Now all is back online ,except the hosted engine. I can't ping or ssh the > machine > > when

Re: [ovirt-users] Could not connect to the optimizer service

2016-05-25 Thread Martin Sivak
Hi, > The connection to optimizer is being done by client's browser and not the > engine... > I used a private network which was not accessible from the browser. That is exactly the case. Glad to see you were able to fix it. -- Martin Sivak SLA / oVirt On Wed, May 25, 2016 a

Re: [ovirt-users] missing hvc0 device on hosted engine

2017-02-07 Thread Martin Sivak
for the hosted engine. The engine shows up as a menu > item but selecting it yields a socket error. This works successfully on the > other VMs. > > Thanks! > --Sandy > > -Original Message- > From: users-boun...@ovirt.org [mailto:users-boun...@ovirt.org] On Behalf Of > Mart

Re: [ovirt-users] Host Issue

2017-02-02 Thread Martin Sivak
Hi, VDSM error 99 means RecoveryInProgress and it might take some time depending on how many VMs there are. So I suggest you wait a bit more for now and see what happens. Best regards -- Martin Sivak oVirt / SLA On Thu, Feb 2, 2017 at 4:18 PM, Bryan Sockel <bryan.soc...@altn.com>

Re: [ovirt-users] Restoring Hosted-Engine from a stale backup

2017-02-06 Thread Martin Sivak
>> A serious issue could instead happen with HA VMs: >> if the engine finds earlier an HA VM as running on a different host it >> will simply update its record, the issue is if it finds earlier the VM a not >> on the original host since it will try to restart it causing a split brain >> and

Re: [ovirt-users] missing hvc0 device on hosted engine

2017-02-06 Thread Martin Sivak
the change manually or waiting for a new snapshot package in http://resources.ovirt.org/pub/ovirt-4.1-snapshot/rpm//noarch/ might help you in the meantime. Best regards -- Martin Sivak SLA / oVirt On Mon, Feb 6, 2017 at 8:14 PM, Berger, Sandy <sber...@qg.com> wrote: > I’ve been running oV

Re: [ovirt-users] Two Problems On New Install

2017-02-24 Thread Martin Sivak
econd part is something similar.. VDSM is expecting a VM to be known to libvirt, but there is no sign of it. I am adding some vdsm people who might know more about how to debug this. Best regards Martin Sivak On Fri, Feb 24, 2017 at 6:25 AM, Charles Tassell <ctass...@gmail.com> wrote: > Hi M

Re: [ovirt-users] some mismatch in mom versions in the repository

2017-02-09 Thread Martin Sivak
> mom-0.5.8-0.0.master.el7.centos.noarch : Dynamically manage system resources > on virtualization hosts > Repo: ovirt-4.1 > Matched from: > Filename: /usr/sbin/momd This is a snapshot version, you should have mom-0.5.8-1.el7.noarch everywhere. Sandro? -- Martin Si

Re: [ovirt-users] Two Problems On New Install

2017-02-15 Thread Martin Sivak
be crashing for some reason -- Martin Sivak SLA / oVirt On Wed, Feb 15, 2017 at 3:45 AM, Charles Tassell <ctass...@gmail.com> wrote: > Hi Everyone, > > I recently installed oVirt 4.0 on two servers with an iSCSI backstore, and > I'm having two issues I'm having trouble tr

Re: [ovirt-users] high number of IOPS from ovirt hosts

2017-02-13 Thread Martin Sivak
> I think we already have hosted engine bug about doing to many calls to vdsm > that cause reloads of lvm data; this can cause increased io. https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1337914 Just for the reference. Martin On Mon, Feb 13, 2017 at 10:13 AM, Nir Soffer

Re: [ovirt-users] VM listed twice in oVirt UI

2017-01-17 Thread Martin Sivak
ame ID? -- Martin Sivak On Tue, Jan 17, 2017 at 1:52 PM, Doug Ingham <dou...@gmail.com> wrote: > Hi Tomas, > > Heh, that seems interesting. Any chance you have the engine and vdsm logs > from the time the second vm has shown up? > > > I'll see if there's anything sh

Re: [ovirt-users] DeprecationWarning

2016-08-25 Thread Martin Sivak
Hi, Please report a bug so we can track it. We will fix that. -- Martin Sivak SLA / oVirt On Wed, Aug 24, 2016 at 7:27 PM, Wolfgang Bucher <wolfgang.buc...@netland-mn.de> wrote: > Hello, > > > i get every minute a message in var log messages: > > > momd: /usr/lib/

Re: [ovirt-users] Changing Hosted Engine destEmail

2016-09-19 Thread Martin Sivak
this article (first random link from google that contains all the steps): http://blog.bobbyallen.me/2013/02/03/how-to-redirect-local-root-mail-to-an-external-email-address-on-linux/ This is generally good idea anyway. Best regards Martin Sivak On Fri, Sep 16, 2016 at 2:48 PM, Simon Hallam &l

[ovirt-users] Old 3.3 deep dive presentations

2016-11-18 Thread Martin Sivak
Hi, does anybody know where the old deep dive presentations from http://www.ovirt.org/develop/release-management/releases/3.3/#Deep_dives are? Did we lose them in the conversion or do we still have backup somewhere? -- Martin Sivak SLA / oVirt

[ovirt-users] Fwd: Snapshot self-hosted engine?

2016-11-18 Thread Martin Sivak
/documentation/en/red-hat-virtualization/4.0/paged/self-hosted-engine-guide/chapter-6-backing-up-and-restoring-a-rhel-based-self-hosted-environment Best regards -- Martin Sivak SLA / oVirt On Fri, Nov 18, 2016 at 3:58 AM, Derek Atkins <de...@ihtfp.com> wrote: > I'm running ovirt 4.0.4 on a si

Re: [ovirt-users] Cannot change notification settings for hosted engine in ovirt 4.0

2016-11-18 Thread Martin Sivak
g-sendmail/ Unfortunately, we do not have any workaround for non-local SMTP or notification filtering settings. Regards -- Martin Sivak SLA / oVirt On Tue, Nov 15, 2016 at 5:43 PM, George Chlipala <gchl...@uic.edu> wrote: > I cannot seem to find any information on how to change the notification > s

Re: [ovirt-users] CpuProfileCreator

2016-11-04 Thread Martin Sivak
Hi, what version of the product are you running? We recently fixed a related issue: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1369046 Did you upgrade form 3.6 to 4.0 recently? Regards Martin Sivak On Thu, Nov 3, 2016 at 1:48 PM, cmc <iuco...@gmail.com> wrote: > Hi, > > I'm

Re: [ovirt-users] Hosted-Engine-HA-Simulation-Error

2016-10-26 Thread Martin Sivak
n the host. You can check that by logging into any hosted engine host and issuing hosted-engine --vm-status command. That will tell you details about the status of all hosts. -- Martin Sivak SLA / oVirt On Wed, Oct 26, 2016 at 3:48 PM, Anzar Sainudeen <an...@it.thumbay.com> wrot

Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-15 Thread Martin Sivak
iate the help and hope there are more good suggestions > coming my way. > > Cheers, > Gervais > > > > On Dec 15, 2016, at 4:30 AM, Martin Sivak <msi...@redhat.com> wrote: > > I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data > Center say tha

Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-15 Thread Martin Sivak
e webadmin. You will be able to add a hosted engine capable host by just marking it as such in the Add host dialog. -- Martin Sivak SLA / oVirt On Wed, Dec 14, 2016 at 11:05 PM, Gervais de Montbrun <gerv...@demontbrun.com> wrote: > Hi all, > > I had to reinstall one of my hosts today and

Re: [ovirt-users] Host to VM Affinity rules

2016-12-15 Thread Martin Sivak
e/negative relationship). Best regards -- Martin Sivak SLA / oVirt On Thu, Dec 15, 2016 at 2:27 PM, Luca 'remix_tj' Lorenzetto <lorenzetto.l...@gmail.com> wrote: > Hi, > > i'm looking for more information about affinity rules in oVirt 4. The > only rules i've been able

Re: [ovirt-users] Leaving maintenace mode

2017-01-10 Thread Martin Sivak
Hi, the appliance we publish actually does not enable the ISO domain on the VM anymore for exactly this reason. I believe we mention this in the documentation somewhere too. Please do not put or disable all domains that are served from inside the engine VM. Best regards -- Martin Sivak SLA

Re: [ovirt-users] Leaving maintenace mode

2017-01-11 Thread Martin Sivak
, but not for iso domain. > > > > Il 10/01/2017 17.47, Martin Sivak ha scritto: >> >> Hi, >> >> the appliance we publish actually does not enable the ISO domain on >> the VM anymore for exactly this reason. I believe we mention this in >> the doc

  1   2   3   >