[Users] another networking question: ssh to VM with private dhcp addr

2014-01-22 Thread Robert Story
Hello, I've got oVirt 3.3.x all-in-one up and running on CentOS 6.3. The IP address on the ovirtmgmt bridge is static/public. I have not done any additional network/VLAN configuration. If I create a VM and give it an address on the same subnet, I can ssh to it just fine. If I create a VM and

[Users] networking: basic vlan help

2014-01-23 Thread Robert Story
Hello again, I'm new to VLANs and have a few questions. Right now I just have the mgmt interface (bridged with eth0) on my all-in-one oVirt test setup. I want to separate some VMs from the public facing net, which I think means that they need to be on a different VLAN. I created two new

Re: [Users] networking: basic vlan help

2014-01-23 Thread Robert Story
On Thu, 23 Jan 2014 10:59:57 -0500 (EST) Assaf wrote: AM If you enable VLAN tagging on the management network, which is AM configured on eth0 (Which also provides internet access from my AM understanding) then you will connectivity as (I assume) your physical AM switches aren't configured for

Re: [Users] networking: basic vlan help

2014-01-23 Thread Robert Story
On Thu, 23 Jan 2014 13:33:07 -0500 (EST) Assaf wrote: AM Sorry, privY on eth1. For VM to VM communication that doesn't need to go over the public net.. Robert -- Senior Software Engineer @ Parsons signature.asc Description: PGP signature ___ Users

[Users] vdsm-python-cpopen is obsoleted by python-cpopen

2014-01-30 Thread Robert Story
Hello, Any status on the pthon-cpopen obsoleted issue? Or any work-arounds? BZ is here: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1056470. I can't install add an el6 host to my cluster.. :-/ -- Processing Dependency: vdsm-python-cpopen for package: vdsm-xmlrpc-4.13.3-2.el6.noarch Package

Re: [Users] vdsm-python-cpopen is obsoleted by python-cpopen

2014-01-30 Thread Robert Story
On Thu, 30 Jan 2014 15:57:35 -0600 Trey wrote: TD Try manually installing python-cpopen on the node before adding node in TD the engine. Yep, that did the trick. Thanks! Robert -- Senior Software Engineer @ Parsons signature.asc Description: PGP signature

[Users] taking advantage of extra disk space on nodes

2014-02-12 Thread Robert Story
So I've got a handful of oVirt nodes now, and most of them have over 100G of unallocated disk space. I'm trying to figure out how to best take advantage of that space. I see two possibilities: storage for oVirt, or backup/archive storage. I'm currently using a single NFS server for VM/iso/export

[Users] tags?

2014-03-06 Thread Robert Story
Hello, Can someone point me at a guide or explain to me the purpose of tags? I see that I can assign them to VMs and users, but don't grasp the purpose. Robert -- Senior Software Engineer @ Parsons signature.asc Description: PGP signature ___ Users

Re: [Users] tags?

2014-03-07 Thread Robert Story
On Thu, 6 Mar 2014 21:57:21 -0500 (EST) Andrew wrote: AC It's a way of grouping elements together. AC Eg. tag all the product VMs / Hosts AC Then filter by these tags to perform operations just on those. AC AC

Re: [Users] tags?

2014-03-07 Thread Robert Story
On Fri, 7 Mar 2014 11:47:11 -0500 (EST) Einav wrote: EC actually, what you are asking for should not be limited only to a EC sub-set of objects filtered by tag; we should allow batch operations on EC any sub- set of objects, filtered by tags, object name, object's EC cluster-description and/or

Re: [Users] Processor Type

2014-03-31 Thread Robert Story
On Wed, 19 Mar 2014 10:13:28 -0400 (EDT) Omer wrote: OF cpu name is cluster level, and usually the lowest common denominator of OF the hosts in cluster, to make sure migration works in the cluster. Is there and documentation on the relationship between cpu types and compatibility? Right now I

Re: [ovirt-users] Problem with hosted engine setup on VLAN/bond combo

2014-07-10 Thread Robert Story
On Thu, 10 Jul 2014 11:02:45 -0500 Chris wrote: CA I am trying to install oVirt with the hosted engine. The physical CA system is CentOS 6.5 x86_64 (with all current updates). It is connected CA to a two-switch stack via bond0 (running LACP), which is a VLAN trunk, CA and the management

[ovirt-users] NeutronVirtualAppliance and 3.4?

2014-09-18 Thread Robert Story
Can the Neutron appliance for 3.5 be used with 3.4? Or does it depend on features only in 3.5? Robert -- Senior Software Engineer @ Parsons signature.asc Description: PGP signature ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] [RFI] oVirt 3.6 Planning

2014-09-18 Thread Robert Story
On Fri, 12 Sep 2014 15:22:41 +0300 Itamar wrote: IH With oVirt 3.5 nearing GA, time to ask for what do you want to see in IH oVirt 3.6? I've always thought it would be a good idea to have a 'storage agent' to run on storage domains, which could perform some operations more optimally that the

[ovirt-users] node host os: CentOS 6.5 vs 7

2014-10-20 Thread Robert Story
My current hosts are 6.5, and I'm not thrilled about the prospect of upgrading to 7. Is there any big advantage to using 7 for oVirt nodes, specifically with respect to the newer versions of KVM/libvirt? Robert -- Senior Software Engineer @ Parsons signature.asc Description: PGP signature

Re: [ovirt-users] node host os: CentOS 6.5 vs 7

2014-10-20 Thread Robert Story
On Mon, 20 Oct 2014 18:16:19 +0200 Matt wrote: M Have you testes a host with centos 7 already ? It's not booting my M VM's here atm. Not yet, I'm waiting to see if there is a compelling reason (oVirt wise) to upgrade to 7 before I try any testing. Robert -- Senior Software Engineer @ Parsons

Re: [ovirt-users] Hosted engine on CentOS 6.5

2014-10-23 Thread Robert Story
On Thu, 23 Oct 2014 08:56:33 +0200 Sandro wrote: SB status: 401 SB reason: Unauthorized SB detail: HTTP Status 401 SB SB Are you sure you're using the same password for admin@internal both on SB 'hosted-engine --deploy' and on 'engine-setup'? Looks like you've the SB same error reported in SB

[ovirt-users] [SOLVED] Re: Hosted engine on CentOS 6.5

2014-10-23 Thread Robert Story
On Thu, 23 Oct 2014 15:09:08 +0200 Sandro wrote: SB The hosted-engine ask for: SB SB - Enter 'admin@internal' user password that will be used for SB accessing the Administrator Portal: SB SB The engine-setup asks for: SB SB - Engine admin password: SB SB Since they were worded

[ovirt-users] 3.5 install issues: failed to setup ovirtmgmt

2014-10-25 Thread Robert Story
I'm on my 4th attempt to get a 3.5 hosted-engine set up on CentOS 6.5. I seem to hit a different snag each time. The first 3 were with the ovirtmgmt bridge on a tagged VLAN, so I decided to go back to an untagged interface and see if I had better luck. But this install failed even earlier, when

Re: [ovirt-users] 3.5 install issues: failed to setup ovirtmgmt

2014-10-25 Thread Robert Story
On Sat, 25 Oct 2014 23:30:41 +0100 Dan wrote: DK On Sat, Oct 25, 2014 at 03:18:32PM -0400, Robert Story wrote: DK line 225, in _setupNetworks 'message: %s' % (networks, code, DK message)) RuntimeError: Failed to setup networks {'ovirtmgmt': DK {'nic': 'eth0', 'netmask': '255.255.255.0

[ovirt-users] 3.5 install issues: The VDSM host was found in a failed state

2014-10-26 Thread Robert Story
So I tried install #6 today on another machine. I dedicated eth0 to ovirmgmt and put the default route and vlans on eth1. The install got to the point of starting the VM the second time for the engine install (which completed fine), but then: [ INFO ] Engine replied: DB Up!Welcome to Health

Re: [ovirt-users] 3.5 install issues: The VDSM host was found in a failed state

2014-11-03 Thread Robert Story
On Tue, 28 Oct 2014 13:05:07 -0400 (EDT) Simone wrote: ST Thanks for the report Robert, ST I think it can be quite related to this one: ST https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1086032 ST ST It seams that currently, if we have more than one required networks, we ST are not able to add an

[ovirt-users] 3.5 hosted engine: 2nd host Cannot acquire bridge address

2014-11-05 Thread Robert Story
I've got a hosted engine up and running on a freshly installed 3.5 host (CentOS 6.6), and I'm tyying to add a second host. The install fails trying to configure the ovirtmgmt bridge: [ INFO ] Updating hosted-engine configuration [ INFO ] Stage: Transaction commit [ INFO ] Stage: Closing up [

Re: [ovirt-users] 3.5 hosted engine: 2nd host Cannot acquire bridge address

2014-11-05 Thread Robert Story
On Wed, 5 Nov 2014 19:57:07 -0500 Robert wrote: RS I've got a hosted engine up and running on a freshly installed 3.5 host RS (CentOS 6.6), and I'm tyying to add a second host. The install fails RS trying to configure the ovirtmgmt bridge: RS RS [ INFO ] Updating hosted-engine configuration RS [

Re: [ovirt-users] Complete CentOS 7 environment

2014-11-06 Thread Robert Story
On Thu, 6 Nov 2014 17:47:52 + Usman wrote: AU We are upgrading hardware and I'm upgrading/rebuilding our Ovirt AU infrastructure. Are CentOS 7 host nodes supported? And can the engine AU be installed on CentOS 7? (3.5 repo isn't working for me) CentOS 7 is supported for host nodes, but not

[ovirt-users] how to 'reset' a failed install?

2014-11-07 Thread Robert Story
I've been doing lots of unsuccessful 3.5 hosted-engine installs in my lab, where it's easy for me to re-install the OS if I need to start over. Now I need to try an install in a remote datacenter where I won't be able to re-install the OS. So I was wondering if there is a way to 'reset' a failed

Re: [ovirt-users] oVirt 3.5 NAT

2014-11-19 Thread Robert Story
On Wed, 19 Nov 2014 09:03:44 + (GMT) Phil wrote: PD With thanks to Antoni we have this working now. The working hook may PD be viewed at http://paste.fedoraproject.org/152070/ I'd hate for this info to get lost, so I added a page in the oVirt wiki. I haven't actually tried it, but just

Re: [ovirt-users] [QE][ACTION REQUIRED] oVirt 3.6.0 status

2014-12-03 Thread Robert Story
On Wed, 03 Dec 2014 10:37:19 +0100 Sandro wrote: SB Two different proposals have been made about above scheduling [3]: SB 1) extend the cycle to 10 months for allowing to include a large SB feature set 2) reduce the cycle to less than 6 months and split SB features over 3.6 and 3.7 I'd prefer a

Re: [ovirt-users] 答复: 3.5 hosted engine: 2nd host Cannot acquire bridge address

2014-12-09 Thread Robert Story
On Tue, 09 Dec 2014 10:33:51 +0100 Sandro wrote: SB Looking at setup logs, you have: SB OVEHOSTED_NETWORK/bridgeIf=str:'eth1.79' SB [...] SB which seems to fail matching REGEXP: SB SB _ADDRESS_RE = re.compile( SB flags=re.VERBOSE, SB pattern=r SB \s+ SB

[ovirt-users] gmail bounces [was Re: oVirt Weekly Sync Meeting: Dec. 17, 2014

2014-12-17 Thread Robert Story
On Wed, 17 Dec 2014 10:55:24 -0500 (EST) Brian wrote: BP * other topics There is a known problem with gmail subscribers to the BP oVirt Users mailing list getting excessive bounces. Still trying to BP puzzle this one out. Anyone with Mailman mojo is more than welcome BP to lend a

Re: [ovirt-users] how to prepare for an engine re-install

2015-02-18 Thread Robert Story
On Wed, 18 Feb 2015 10:46:06 -0500 (EST) Yedidyah wrote: YBD Good luck and best regards, Thanks... after a backup and tracking down a spare disk for the array, I went ahead with a reboot. Filesystem came up rw, engine started, and GUI is working. Issues still remain, however. While I can ssh to

[ovirt-users] how to prepare for an engine re-install

2015-02-18 Thread Robert Story
I'm running ovirt (engine 3.4.0-1.el6) on a dedicated engine machine with a degraded raid array. This has caused the root filesystem to go read-only, and the engine crashed. I can restart the engine, but after doing so, the web page just loads a blank page. All nodes and VMs seem to be fine, I

Re: [ovirt-users] about Ovirt - KVM - Ubuntu

2015-01-12 Thread Robert Story
On Thu, 08 Jan 2015 17:12:00 -0600 Carlos wrote: CL I have questions about ovirt, my english is not good,I do not know if CL there are some mail list in spanish. Hola Carlos, CL Is posible Ovirt server read guest machines in KVM ubuntu server? or I CL need install Ovirt and migrade one to one

Re: [ovirt-users] Add RAM to Hosted Engine

2015-08-13 Thread Robert Story
On Thu, 13 Aug 2015 09:06:16 + Simon wrote: SH [...] is it possible to retroactively add RAM to the virtual machine? See this thread: http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2015-May/033021.html Robert -- Senior Software Engineer @ Parsons pgpcBj_rQ3XPM.pgp Description: OpenPGP

[ovirt-users] Neutron Appliance questions

2015-07-28 Thread Robert Story
Hello, I have an oVirt 3.5.x install on CentOS 7.1, and I'm trying to wrap my head around how to use the Neutron appliance. In the video demo, two hosts attach the neutron network to their eth1 interfaces, and their VMs can communicate with each other. But the demo doesn't go on to show how to

Re: [ovirt-users] repeating EngineUnexpectedlyDown/EngineDown/EngineStart/EngineStarting

2015-10-29 Thread Robert Story
On Tue, 27 Oct 2015 09:45:28 -0400 Robert wrote: RS> I have oVirt 3.5.4 on CentOS 7.1 hosts, and everyone once in a while RS> one of my hosts starts sending me the 4 engine status messages above RS> about every 10-15 minutes. I upgraded the engine and all hosts to 3.5.5, and then 2 hosts started

Re: [ovirt-users] repeating EngineUnexpectedlyDown/EngineDown/EngineStart/EngineStarting

2015-10-29 Thread Robert Story
On Thu, 29 Oct 2015 14:08:22 +0100 Simone wrote: ST> it seams that two hosts are fighting fir the same host ID: ST> ST> MainThread::INFO::2015-10-27 ST> 09:14:56,764::hosted_engine::562::ovirt_hosted_engine_ha.agent.hosted_engine.HostedEngine::(_initialize_sanlock) ST> Ensuring lease for

Re: [ovirt-users] repeating EngineUnexpectedlyDown/EngineDown/EngineStart/EngineStarting

2015-10-29 Thread Robert Story
On Thu, 29 Oct 2015 15:40:23 +0100 Simone wrote: ST> Here the host IDs seam coherent. ST> Can you please specify the name of the hosts where you took the logs in ST> your first log archive (complaining host and engine host) ? Hmm.. I know the complaining host was posedion, and I'm pretty sure the

Re: [ovirt-users] repeating EngineUnexpectedlyDown/EngineDown/EngineStart/EngineStarting

2015-10-29 Thread Robert Story
On Thu, 29 Oct 2015 16:00:27 +0100 Simone wrote: ST> And indeed ares was host 1 so when it failed it was correctly trying to ST> get lock for host 1 but it seams that previously it acquired a lock as ST> different host. ST> Could you please check ST> grep host_id

[ovirt-users] repeating EngineUnexpectedlyDown/EngineDown/EngineStart/EngineStarting

2015-10-27 Thread Robert Story
Hi, I have oVirt 3.5.4 on CentOS 7.1 hosts, and everyone once in a while one of my hosts starts sending me the 4 engine status messages above about every 10-15 minutes. It looks like the ha broker on the host currently running is having issues (already tried restarting it once. I've attached a

[ovirt-users] oVirt hosts and yum updates

2015-11-12 Thread Robert Story
I was wondering what other folks do to keep their oVirt hosts up to date, both with the base OS pacakges and oVirt packages.Is it safe to enable yum-cron? I'm concerned that it might cause issues if vdsm/ovirt packages are updated without following the correct procedure, but would like other OS

[ovirt-users] vdsm using 100% CPU, rapidly filling logs with _handle_event messages

2015-11-12 Thread Robert Story
I'm running oVirt 3.5.x with a hosted engine. This morning I noticed that 2 of my 5 hosts were showing 99-100% cpu usage. Logging in to them, vdsmd seemed to be the culprit, and it was filling the log file with these messages: VM Channels Listener::DEBUG::2015-11-12

[ovirt-users] _initialize_sanlock cannot get lock, host already holds lock on a different host id

2015-11-12 Thread Robert Story
I'm running oVirt 3.5.x with a hosted engine. On 3 of my 5 nodes, ovirt-ha-agent won't start, complaining that "(_initialize_sanlock) cannot get lock on host id 5: host already holds lock on a different host id." Running 'grep host_id /etc/ovirt-hosted-engine/hosted-engine.conf' on each host

Re: [ovirt-users] vdsm using 100% CPU, rapidly filling logs with _handle_event messages

2015-11-12 Thread Robert Story
On Thu, 12 Nov 2015 16:02:59 +0200 Dan wrote: DK> On Thu, Nov 12, 2015 at 08:45:43AM -0500, Robert Story wrote: DK> > I'm running oVirt 3.5.x with a hosted engine. This morning I noticed DK> > that 2 of my 5 hosts were showing 99-100% cpu usage. Logging in to DK> &g

Re: [ovirt-users] _initialize_sanlock cannot get lock, host already holds lock on a different host id

2015-11-12 Thread Robert Story
On Thu, 12 Nov 2015 15:22:18 +0100 Sandro wrote: SB> > I'm running oVirt 3.5.x with a hosted engine. On 3 of my 5 nodes, SB> > ovirt-ha-agent won't start, complaining that "(_initialize_sanlock) SB> > cannot get lock on host id 5: host already holds lock on a different SB> > host id." SB> > SB> >

Re: [ovirt-users] _initialize_sanlock cannot get lock, host already holds lock on a different host id

2015-11-12 Thread Robert Story
On Thu, 12 Nov 2015 12:54:49 -0500 Robert wrote: RS> On Thu, 12 Nov 2015 15:22:18 +0100 Sandro wrote: RS> SB> > I'm running oVirt 3.5.x with a hosted engine. On 3 of my 5 nodes, RS> SB> > ovirt-ha-agent won't start, complaining that RS> SB> > "(_initialize_sanlock) cannot get lock on host id 5:

Re: [ovirt-users] oVirt host installations failing due to missing GPG key (key location no longer valid)

2015-11-10 Thread Robert Story
On Mon, 9 Nov 2015 16:48:33 -0500 Neal wrote: NG> I attempted to set up an oVirt host today through the engine UI, and it NG> kept bombing out on the GPG key, saying it couldn't retrieve it (HTTP NG> 404). I went to the engine logs and found out that the key that it NG> can't retrieve is the one

Re: [ovirt-users] repeating EngineUnexpectedlyDown/EngineDown/EngineStart/EngineStarting

2015-10-29 Thread Robert Story
On Thu, 29 Oct 2015 12:37:44 -0400 Robert wrote: RS> All 3 hosts that had down ha-agents were down again, so I'm guessing RS> that's the issue.. As an experiment, I migrated the engine VM to one of the hosts with a working ha-agent process, and I'm no longer getting getting these emails. So the

Re: [ovirt-users] Can ISO Domain be shared across multiple data centers? Ovirt 3.5, 3.6? Does not appear so

2015-11-02 Thread Robert Story
On Fri, 30 Oct 2015 18:58:33 -0400 Liam wrote: LC> Tried setting up NFS ISO domain which works on one host/local LC> datacenter. I do not want to have to have multiple copies of iso files LC> on all hosts. If I try to import pre-existing ISO domain, I either get LC> an error that storage path

Re: [ovirt-users] Must a user see his/her VMs through the web browser?

2015-11-04 Thread Robert Story
On Wed, 4 Nov 2015 17:50:15 +0800 John wrote: JH> I have installed the oVirt all in one, and I can log in the user portal JH> through web browser to see user's VMs. JH> JH> I am wondering if there is an client Application that can do the same JH> thing, like VMware Horizon client has version for

Re: [ovirt-users] [RFI] oVirt 3.6 Planning

2015-11-05 Thread Robert Story
On Wed, 4 Nov 2015 19:06:18 -0500 Itamar wrote: IH> On 09/18/2014 11:35 AM, Robert Story wrote: IH> > On Fri, 12 Sep 2014 15:22:41 +0300 Itamar wrote: IH> > IH> With oVirt 3.5 nearing GA, time to ask for "what do you want to IH> > IH> see in oVirt 3.6"? IH&

Re: [ovirt-users] Can ISO Domain be shared across multiple data centers? Ovirt 3.5, 3.6? Does not appear so

2015-11-05 Thread Robert Story
On Wed, 4 Nov 2015 19:16:58 -0500 Itamar wrote: IH> On 11/02/2015 10:14 AM, Robert Story wrote: IH> > On Fri, 30 Oct 2015 18:58:33 -0400 Liam wrote: IH> > LC> Tried setting up NFS ISO domain which works on one host/local IH> > LC> datacenter. I do not want to have to hav

[ovirt-users] security alerts from host node

2015-09-28 Thread Robert Story
I'm getting hundreds of email messages from one of my hosts, several per minute, with a subject of "*** SECURITY information for ov1.example *** vdsm : problem with defaults entries ; TTY=unknown ; PWD=/ ; Any ideas on how I can fix this? Robert -- Senior Software Engineer @ Parsons

Re: [ovirt-users] vdsm using 100% CPU, rapidly filling logs with _handle_event messages

2015-11-27 Thread Robert Story
On Wed, 18 Nov 2015 07:28:23 -0500 Robert wrote: RS> On Wed, 18 Nov 2015 12:35:17 +0100 Vinzenz wrote: RS> VF> On 11/12/2015 03:16 PM, Robert Story wrote: RS> VF> > On Thu, 12 Nov 2015 16:02:59 +0200 Dan wrote: RS> VF> > DK> On Thu, Nov 12, 2015 at 08:45:43AM -05

Re: [ovirt-users] vdsm using 100% CPU, rapidly filling logs with _handle_event messages

2015-11-18 Thread Robert Story
On Wed, 18 Nov 2015 12:35:17 +0100 Vinzenz wrote: VF> On 11/12/2015 03:16 PM, Robert Story wrote: VF> > On Thu, 12 Nov 2015 16:02:59 +0200 Dan wrote: VF> > DK> On Thu, Nov 12, 2015 at 08:45:43AM -0500, Robert Story wrote: VF> > DK> > I'm running oVirt 3.5.x with a ho

Re: [ovirt-users] direct mounting of vm disks?

2016-06-27 Thread Robert Story
eave that to S> you to figure out :) S> S> Scott S> S> On Sat, Jun 25, 2016 at 11:41 PM Robert Story <rst...@tislabs.com> wrote: S> S> > Hello, S> > S> > I'm using oVirt 3.5.x w/nfs for vm file storage. I'm trying to restore a vm S> > from backup, w

[ovirt-users] direct mounting of vm disks?

2016-06-25 Thread Robert Story
Hello, I'm using oVirt 3.5.x w/nfs for vm file storage. I'm trying to restore a vm from backup, which entails: - scp backup.tar to vm - untar backup on vm this means all the data makes 3 trips over the network, each of which causes a load spike on my nfs server. That nfs load, of course,

[ovirt-users] latest CentOS libvirt updates safe?

2016-06-25 Thread Robert Story
I have oVirt 3.5.x on CentOS 7 hosts. These hosts have updates which include livbirt: libvirt-client x86_64 1.2.17-13.el7_2.5 updates 4.3 M libvirt-daemon x86_64 1.2.17-13.el7_2.5 updates 585 k libvirt-daemon-config-nwfilter x86_64

Re: [ovirt-users] glusterfs public key failure for rpm

2016-03-22 Thread Robert Story
On Tue, 22 Mar 2016 17:28:20 +0100 Fabrice wrote: FB> I tried to add a new host on a RHEL7, but it fails. FB> FB> In the ovirt-host-deploy-20160322171347-XXX-6ba9d4a3.log file, I found: FB> FB> warning:

[ovirt-users] can't add new host because gluster key file name changed

2016-03-21 Thread Robert Story
Hello, I'm trying to add a host to a 3.5 cluster, and it's failing because gluster folks apparently created a new key and renamed the file... warning: /var/cache/yum/x86_64/7/ovirt-3.5-glusterfs-epel/packages/glusterfs-libs-3.7.9-1.el7.x86_64.rpm: Header V4 RSA/SHA256 Signature, key ID

Re: [ovirt-users] can't add new host because gluster key file name changed

2016-03-21 Thread Robert Story
On Mon, 21 Mar 2016 12:03:03 -0400 Robert wrote: RS> Hello, RS> RS> I'm trying to add a host to a 3.5 cluster, and it's failing because RS> gluster folks apparently created a new key and renamed the file... RS> RS> RS> warning:

Re: [ovirt-users] oVirt 3.5 and SSLv3

2016-04-25 Thread Robert Story
and the re-install worked right away after I made the java sslv3 change. I'm going to reinstall and move a host from a different lab. We'll see if I have the same experience with it... Robert PK> On Wed, Apr 20, 2016 at 3:28 PM, Robert Story <rst...@tislabs.com> wrote: PK> >

[ovirt-users] oVirt 3.5 and SSLv3

2016-04-20 Thread Robert Story
Yesterday I had to re-install a host node in my 3.5.6 cluster. After a fresh install of CentOS 7.2, attempts to re-install failed, as did removing and re-adding the node. Here is a log excerpt from the engine: 2016-04-19 18:22:01,100 INFO

Re: [ovirt-users] oVirt 3.5 and SSLv3

2016-04-20 Thread Robert Story
On Wed, 20 Apr 2016 08:52:49 -0400 Alexander wrote: AW> On Wednesday, April 20, 2016 08:39:14 AM Robert Story wrote: AW> > Yesterday I had to re-install a host node in my 3.5.6 cluster. After a fresh AW> > install of CentOS 7.2, attempts to re-install failed, as did removing and

[ovirt-users] Failed to connect Host to the Storage Domains hosted_storage.

2016-07-22 Thread Robert Story
Hello, I'm in the process of upgrading from 3.5.x to 3.6.x. My hosted engine and hosts in the primary cluster are all upgraded and appear to be running fine. I have a second cluster of 2 machines which are just regular hosts, without the hosted-engine. Both have been marked non-operational, with

Re: [ovirt-users] 3.5 to 3.6 upgrade stuck

2016-07-21 Thread Robert Story
On Thu, 21 Jul 2016 14:43:50 -0400 Robert wrote: RS> So after some debugging with Simone on irc, we've determined that the issue RS> is the agent timing out trying to communicate with the broker. The problem RS> is that we have no idea why. So more detail attached. The agent is sending:

Re: [ovirt-users] 3.5 to 3.6 upgrade stuck

2016-07-21 Thread Robert Story
So after some debugging with Simone on irc, we've determined that the issue is the agent timing out trying to communicate with the broker. The problem is that we have no idea why. Thread-942::INFO::2016-07-21

[ovirt-users] Solved: Re: Failed to connect Host to the Storage Domains hosted_storage.

2016-07-22 Thread Robert Story
On Fri, 22 Jul 2016 18:21:15 +0200 Simone wrote: ST> On Fri, Jul 22, 2016 at 4:48 PM, Ralf Schenk wrote: ST> ST> > Hello, ST> > ST> > I also see from the logs that all your Storage-Domains that work are ST> > mounted as nfsVersion='V4' but ovirt-nfs.netsec:/ovirt/hosted-engine

Re: [ovirt-users] Time synchronization in guest OS for Hosted Engine VM (for Kerberos)

2016-09-28 Thread Robert Story
On Tue, 27 Sep 2016 13:22:29 -0400 (EDT) Michal wrote: MS> > On 27 Sep 2016, at 19:12, aleksey.maksi...@it-kb.ru wrote: MS> > MS> > I'm afraid that in the future OS time may get out of sync because of kvm-clock MS> > And as a result Kerberos may stop working MS> > I hope I explained clearly

Re: [ovirt-users] Hook to add firewall rules

2016-11-22 Thread Robert Story
On Tue, 22 Nov 2016 10:56:50 +0200 Yedidyah wrote: YBD> On Mon, Nov 21, 2016 at 9:45 PM, Claude Durocher YBD> wrote: YBD> > Ok, i've configured my custom iptable rules with "engine-config --get YBD> > IPTablesConfigSiteCustom" on the engine. Now, how do I apply

Re: [ovirt-users] Move a VM between 2 setups

2016-11-15 Thread Robert Story
On Mon, 14 Nov 2016 19:42:46 + Daniel wrote: BD> An “export domain” is made for just this purpose. Create a NFS (version 3) share and make it accessible to the hypervisors for each engine. (It should be a dedicated NFS share, not used for anything else.) As I recall it should be owned by

Re: [ovirt-users] Redirect login requests to FQDN

2017-01-09 Thread Robert Story
On Mon, 9 Jan 2017 19:35:13 + Michael wrote: MW> After upgrading to ovirt-engine 4 some of our users are receiving a MW> message as follows. MW> MW> > The client is not authorized to request an authorization. It's required to MW> > access the system using FQDN. I hit this annoying change

Re: [ovirt-users] Can't connect to my VMs' consoles using any method

2017-01-10 Thread Robert Story
On Tue, 10 Jan 2017 12:50:12 -0500 summit wrote: SH> I have tried the SPICE HTML5 client, and I get an error: "WebSocket SH> error: Can't connect to websocket on URL [snip] [object Event]" So I SH> tried giving noVNC a go, but noDice: "Server disconnected (code: 1006)" SH> SH> What I found on

Re: [ovirt-users] VM Disks Locked

2017-01-05 Thread Robert Story
On Thu, 5 Jan 2017 14:35:33 + Clint wrote: CB> I'm having trouble with a VM showing that the disk is locked after CB> trying to clone that VM to a new VM. The source machine was powered off CB> when the clone was initiated. The source and destination disks both CB> show to be locked and are

Re: [ovirt-users] Current status of 4.0.6 | EL7.3?

2017-01-01 Thread Robert Story
On Fri, 30 Dec 2016 21:29:17 -0500 Derek wrote: DA> Is this the official response from the ovirt team, to use the DA> centos-release-qemu-ev repo? Or will qemu-kvm-common-ev-2.6.0 get DA> released in the ovirt-release40 repo sometime soon? (I'm glad I haven't DA> updated yet!) I read it here:

Re: [ovirt-users] Current status of 4.0.6 | EL7.3?

2017-01-01 Thread Robert Story
On Sun, 1 Jan 2017 20:27:21 +0100 Michal wrote: MS> > Or will qemu-kvm-common-ev-2.6.0 get MS> > released in the ovirt-release40 repo sometime soon? (I'm glad I haven't MS> > updated yet!) MS> MS> It wouldn't let you upgrade the host due to the dependency so MS> hopefully nothing would break,

Re: [ovirt-users] recovering from failed 3.6 -> 4.0 engine upgrade

2017-01-04 Thread Robert Story
On Fri, 23 Dec 2016 13:58:09 -0500 Robert wrote: RS> I'm trying to upgrade to 4.0 from 3.6. I dutify checked that my clusters RS> were set to 3.6 compatibility and started the engine upgrade. unfortunately RS> I forgot to check the unused Default cluser. :-/ So it turns out that it wasn't the

Re: [ovirt-users] 4.0 web UI Session expired please try again

2017-01-04 Thread Robert Story
On Wed, 4 Jan 2017 16:17:09 -0500 Ravi wrote: RN> A redirect to the login page from error page would be a more reasonable RN> solution IMO. That would still mean that I have to type in my login credential twice, which is what I'm trying to avoid. Robert -- Senior Software Engineer @ Parsons

Re: [ovirt-users] recovering from failed 3.6 -> 4.0 engine upgrade

2017-01-04 Thread Robert Story
On Wed, 4 Jan 2017 16:43:07 +0100 Simone wrote: ST> engine-setup should be completely transactional and it should rollback by ST> itself on failures; could you please share engine-setup logs from your ST> failed attempt? See https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1408493 Robert --

Re: [ovirt-users] oVirt 3.6.7 upgrade to 4.0.5 and CentOS 7.3

2016-12-29 Thread Robert Story
On Wed, 28 Dec 2016 09:39:16 +0200 Yaniv wrote: YK> On Dec 27, 2016 10:09 PM, "Robert Story" <rst...@tislabs.com> wrote: YK> >Just as a counterpoint, I had 2 issues, but both were related to changes YK> >I'd made.. YK> > YK> >- I have ipv6 disabled. with

Re: [ovirt-users] Current status of 4.0.6 | EL7.3?

2016-12-29 Thread Robert Story
On Thu, 29 Dec 2016 15:32:07 -0500 Derek wrote: DA> Hi, DA> DA> What is the current status of Ovirt 4.0.6 and EL7.3? From previous DA> threads it seemed to me that there was a potential compatibility issue DA> with the 7.3 kernel and an updated version of vdsm or qemu? I just want DA> to ensure

[ovirt-users] 4.0 web UI Session expired please try again

2017-01-04 Thread Robert Story
Since I upgrade to 4.0, I get this annoying message when I try to log in again after I've been away for a while. On 3.6 the ui would go to a login screen after some period of inactivity, and I could log right back in. With 4.0, logging in after inactivity goes to a page with this message, and I

Re: [ovirt-users] 4.0 web UI Session expired please try again

2017-01-04 Thread Robert Story
On Wed, 4 Jan 2017 14:40:06 -0500 Ravi wrote: RN> With SSO the client sends the client secret to SSO which is stored in the RN> session. Now when the clients session expires all the information including RN> the client secret is lost when the session is purged by the application RN> server. Is

Re: [ovirt-users] unable to start VMs after upgrade

2017-01-08 Thread Robert Story
On Sat, 7 Jan 2017 15:02:10 -0800 Jim wrote: JK> I went on about the work I came in to do, and tried to start up a VM. It JK> appeared to start, but it never booted. It did raise the CPU usage for JK> that VM, but console was all black, no resize or anything. Tried several JK> settings. This

Re: [ovirt-users] unable to start VMs after upgrade

2017-01-08 Thread Robert Story
On Sun, 8 Jan 2017 18:15:27 -0800 Jim wrote: JK> Just to be clear, the "proper" procedure for rebooting a host in oVirt is JK> to put it in maintence mode, ssh to the node, issue the reboot, then after JK> confirming its back up, right click on the node in the web UI and select JK> "confirm node

Re: [ovirt-users] VM Disks Locked

2017-01-08 Thread Robert Story
On Mon, 9 Jan 2017 00:44:57 +0200 Yaniv wrote: YD> Please provide logs for the SPM and engine. UI: Dec 29, 2016 9:36:08 PM VM tmpl.iip.el7.x2 creation was initiated by admin@internal Dec 29, 2016 9:42:01 PM VM tmpl.iip.el7.x2 creation has been completed. At 2016-12-29 22:20:05 I tried to run

[ovirt-users] recovering from failed 3.6 -> 4.0 engine upgrade

2016-12-23 Thread Robert Story
Hello, I'm trying to upgrade to 4.0 from 3.6. I dutify checked that my clusters were set to 3.6 compatibility and started the engine upgrade. unfortunately I forgot to check the unused Default cluser. :-/ So the upgrade failed, but the 4.0 rpms were installed, so the engine won't start. How can

Re: [ovirt-users] oVirt 3.6.7 upgrade to 4.0.5 and CentOS 7.3

2016-12-27 Thread Robert Story
On Tue, 27 Dec 2016 20:04:23 +0100 ov...@timmi.org wrote: OO> Hi all, OO> OO> please note that I have upgrade my oVirt 3.6.5 environment to 4.0.5 OO> without problems. OO> I saw some network messages in my evens but I will post them later in a OO> separate thread. OO> OO> Really great work how

Re: [ovirt-users] [ANN] oVirt 4.2.0 First Beta Release is now available for testing

2017-11-01 Thread Robert Story
. I'd care much less if everything in the user portal had its own button or was in a menu list. -- Robert Story <http://www.isi.edu/~rstory> USC Information Sciences Institute <http://www.isi.edu/> ___ Users mailing list Users@ovirt.org htt