Re: [Users] [ovirt-test-day-2] Possible bug while testing vm-init-persistent feature

2014-02-12 Thread Shahar Havivi
Thank you very much Vojtech I will look to this very soon Shahar Havivi. On 11.02.14 18:20, Vojtech Szocs wrote: Hello, I think I found a possible bug while testing Shahar's vm-init-persistent feature, not sure if related to vm-init-persistent or Engine vs. vdsm RPC issue. Followed steps

Re: [Users] [ovirt-test-day-2] Possible bug while testing vm-init-persistent feature

2014-02-12 Thread Shahar Havivi
Thanks Vojtech, There is a bug (and a fix) here: https://bugzilla.redhat.com/1063883 Shahar. On 11.02.14 18:20, Vojtech Szocs wrote: Hello, I think I found a possible bug while testing Shahar's vm-init-persistent feature, not sure if related to vm-init-persistent or Engine vs. vdsm RPC

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-13 Thread Shahar Havivi
Regards, Tejesh On Thu, Feb 13, 2014 at 2:26 PM, Juan Hernandez jhern...@redhat.com mailto:jhern...@redhat.com wrote: On 02/13/2014 09:29 AM, Shahar Havivi wrote: On 13.02.14 00:59, Oved Ourfalli wrote: - Original Message

Re: [Users] [ovirt-test-day-2] Possible bug while testing vm-init-persistent feature

2014-02-13 Thread Shahar Havivi
patches related to VmInit that fix some bugs including the one that you reported. Thank you for your help, Shahar. - Original Message - From: Shahar Havivi shah...@redhat.com To: Vojtech Szocs vsz...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org, Einav Cohen eco...@redhat.com Sent

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-14 Thread Shahar Havivi
On 14.02.14 18:37, Tejesh M wrote: Thanks, now i could see the cloud-init option in Run Once.. I did selected Other Linux instead of exact Linux flavor. And sorry, instead of Reply All, i clicked on Reply and sent that mail. Now, when i start VM from Run Once with Cloud-init options like

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-14 Thread Shahar Havivi
On 14.02.14 17:48, Itamar Heim wrote: On 02/14/2014 03:07 PM, Tejesh M wrote: Thanks, now i could see the cloud-init option in Run Once.. I did selected Other Linux instead of exact Linux flavor. And sorry, instead of Reply All, i clicked on Reply and sent that mail. shahar - any reason

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-17 Thread Shahar Havivi
On 17.02.14 18:25, Tejesh M wrote: Thanks.. thats solved the issue. but now when i try to login with password i set through API using cloud-init. OS (RHEL 6) is asking me to assign new password what ever i give weak or strong password, it is not accepting. try more then 8 characters with upper

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-18 Thread Shahar Havivi
. does cloud-init supports windows sysprep? or I need to install some other component? you can use windows sysprep, which ovirt supports. but that's not cloud-init. iirc, there is some cloud-init compatibility package for windows On Mon, Feb 17, 2014 at 7:42 PM, Shahar Havivi

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-18 Thread Shahar Havivi
On 18.02.14 17:27, Tejesh M wrote: Yes, I tried that, it asks for Domain Name and Username Password for that domain to join. But no option to reset the Admin password. What do you mean by reset? Do you want to have no admin password? On Tue, Feb 18, 2014 at 5:20 PM, Shahar Havivi shah

Re: [Users] [rhevm-api] Assign IP address to VM using Java SDK

2014-02-18 Thread Shahar Havivi
, 2014 at 5:45 PM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 18.02.14 17:27, Tejesh M wrote: Yes, I tried that, it asks for Domain Name and Username Password for that domain to join. But no option to reset the Admin password. What do you mean by reset? Do you want to have no admin

Re: [Users] (no subject)

2014-02-24 Thread Shahar Havivi
On 20.02.14 16:06, Koen Vanoppen wrote: Thanx, for the answer. But he successfully created a ticket and received a number, but when he then starts the client again, as asked ( Connect to the client again (again, r-v will ask for the password in a pop-up window): ) He has to give a password.

Re: [Users] set domain credentials to be used during sysprep joining an AD domain.

2014-04-07 Thread Shahar Havivi
Roy is right, this will add the domain to the list of domains in the Initial Run section Please note that there is an open bug regarding this issue https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1072414 - Original Message - On 04/06/2014 08:57 PM, Jeff Clay wrote: i'm having trouble

Re: [ovirt-users] Unable to edit virt-v2v import VM - 3.4.0

2014-04-27 Thread Shahar Havivi
On 17.04.14 11:56, Michal Skrivanek wrote: On Apr 15, 2014, at 22:11 , Trey Dockendorf treyd...@gmail.com wrote: I just imported a VM using the following command: virt-v2v -ic qemu+ssh://root@kvm1.DOMAIN/system -o rhev -os 192.168.202.245:/tank/ovirt/import_export --network ovirtmgmt

Re: [ovirt-users] cloud-init woes w/ templates

2014-04-27 Thread Shahar Havivi
On 17.04.14 22:15, Andrew Lau wrote: On Thu, Apr 17, 2014 at 10:05 PM, Michal Skrivanek michal.skriva...@redhat.com wrote: On Apr 17, 2014, at 13:13 , Andrew Lau and...@andrewklau.com wrote: On Thu, Apr 17, 2014 at 7:40 PM, Michal Skrivanek michal.skriva...@redhat.com wrote: On Apr

Re: [ovirt-users] feedback-on-oVirt-engine-3.4.0-1.el6

2014-05-08 Thread Shahar Havivi
that prevent you from saving the new values, you can try by looking at the engines log: ovirt/var/log/ovirt-engine/engine.log You can also try to update other values in the same update such as the VM name and look if the VM was updated. Shahar Havivi. Is this the expected behaviour or am I doing

Re: [ovirt-users] yaml cloud-init custom scripts

2014-06-01 Thread Shahar Havivi
On 01.06.14 11:20, Omer Frenkel wrote: - Original Message - From: Nathanaël Blanchet blanc...@abes.fr To: users users@ovirt.org Sent: Friday, May 30, 2014 6:49:34 PM Subject: [ovirt-users] yaml cloud-init custom scripts Hello, I've been unsuccessfully trying to make

Re: [ovirt-users] yaml cloud-init custom scripts

2014-06-02 Thread Shahar Havivi
On 02.06.14 13:07, Nathanaël Blanchet wrote: Le 01/06/2014 20:00, Shahar Havivi a écrit : On 01.06.14 11:20, Omer Frenkel wrote: - Original Message - From: Nathanaël Blanchet blanc...@abes.fr To: users users@ovirt.org Sent: Friday, May 30, 2014 6:49:34 PM Subject: [ovirt-users

Re: [ovirt-users] yaml cloud-init custom scripts

2014-06-02 Thread Shahar Havivi
On 02.06.14 14:28, Nathanaël Blanchet wrote: Le 02/06/2014 13:25, Shahar Havivi a écrit : On 02.06.14 13:07, Nathanaël Blanchet wrote: Le 01/06/2014 20:00, Shahar Havivi a écrit : On 01.06.14 11:20, Omer Frenkel wrote: - Original Message - From: Nathanaël Blanchet blanc...@abes.fr

Re: [ovirt-users] yaml cloud-init custom scripts

2014-06-02 Thread Shahar Havivi
On 02.06.14 15:16, Nathanaël Blanchet wrote: Le 02/06/2014 14:38, Shahar Havivi a écrit : On 02.06.14 14:28, Nathanaël Blanchet wrote: Le 02/06/2014 13:25, Shahar Havivi a écrit : On 02.06.14 13:07, Nathanaël Blanchet wrote: Le 01/06/2014 20:00, Shahar Havivi a écrit : On 01.06.14 11:20

Re: [Users] Importing from KVM

2012-04-05 Thread Shahar Havivi
On 05.04.12 07:35, Itamar Heim wrote: On 04/04/2012 01:13 PM, Alex Drahon wrote: Hello all, I'm trying to import VMs from a Centos5/KVM host to ovirt using virt-v2v. I used this command: virt-v2v -ic qemu+ssh://root@virthost1.mydomain.local/system -o rhev -os

Re: [Users] Importing from KVM

2012-04-05 Thread Shahar Havivi
help with the restore code for imported VMs? Alex On Thu, Apr 5, 2012 at 5:59 AM, Shahar Havivi shah...@redhat.com mailto:shah...@redhat.com mailto:shah...@redhat.com mailto:shah...@redhat.com mailto:shah...@redhat.com

Re: [Users] Importing from KVM

2012-04-05 Thread Shahar Havivi
On 05.04.12 17:13, Itamar Heim wrote: On 04/05/2012 03:22 PM, Shahar Havivi wrote: On 05.04.12 12:47, Alex Drahon wrote: OK, I went back to the original OVF file (just had to remove the Ethernet adapter Item so it ovirt would accept it). I'm now back to my original error, integrity

Re: [Users] booting a vm on a raw file disk definated in a hook script

2012-06-01 Thread Shahar Havivi
On 01.06.12 17:40, Itamar Heim wrote: On 05/25/2012 05:47 PM, Nathanaël Blanchet wrote: Hi all, I'm using this hook script :

Re: [Users] modifying vmdisk hook

2012-06-04 Thread Shahar Havivi
On 04.06.12 17:03, Nathanaël Blanchet wrote: Hello, I'm testing hooks in vdsm and I need some help on modifying one of your pyhton script : vmdisk

Re: [Users] modifying vmdisk hook

2012-06-05 Thread Shahar Havivi
how to correct this ? how did you install this? Le 04/06/2012 17:16, Shahar Havivi a écrit : On 04.06.12 17:03, Nathanaël Blanchet wrote: Hello, I'm testing hooks in vdsm and I need some help on modifying one of your pyhton script : vmdisk (http://gerrit.ovirt.org/gitweb?p=vdsm.git

Re: [Users] modifying vmdisk hook

2012-06-05 Thread Shahar Havivi
rpm Le 05/06/2012 16:27, Shahar Havivi a écrit : On 05.06.12 16:21, Nathanaël Blanchet wrote: Hi, when executing several hook, I always have this issue in the vdsm logs : File /usr/libexec/vdsm/hooks/before_vm_start/40_directlun, line 9, inmodule from vdsm import utils ImportError

Re: [Users] modifying vmdisk hook

2012-06-06 Thread Shahar Havivi
but scripts invoking from vdsm import utils don't. Do you have any idea? No, You can try asking in vdsm mailing list: vdsm-de...@ovirt.org Le 05/06/2012 17:06, Shahar Havivi a écrit : On 05.06.12 16:57, Nathanaël Blanchet wrote: I cloned the git tree and copied the script in /usr/libexec/vdsm

Re: [Users] Fwd: Ovirt 3.1 and backup (created in storage 3.0)

2012-06-17 Thread Shahar Havivi
Subject: [Users] Ovirt 3.1 and backup (created in storage 3.0) Date: Fri, 15 Jun 2012 21:54:53 +0400 From: зоррыч zo...@megatrone.ru To: users@ovirt.org I'm trying to import a virtual machine from the backup storage created in 3.0 ovirt. Ovirt 3.1 does not detects the presence of

Re: [Users] Fwd: Ovirt 3.1 and backup (created in storage 3.0)

2012-06-18 Thread Shahar Havivi
On 18.06.12 17:42, зоррыч wrote: Hi In an attachment -Original Message- From: Shahar Havivi [mailto:shah...@redhat.com] Sent: Sunday, June 17, 2012 10:56 AM To: зоррыч Cc: users@ovirt.org; Omer Frenkel; Itamar Heim Subject: Re: Fwd: [Users] Ovirt 3.1 and backup (created

Re: [Users] Fwd: Ovirt 3.1 and backup (created in storage 3.0)

2012-06-18 Thread Shahar Havivi
On 18.06.12 17:46, Shahar Havivi wrote: On 18.06.12 17:42, зоррыч wrote: Hi In an attachment -Original Message- From: Shahar Havivi [mailto:shah...@redhat.com] Sent: Sunday, June 17, 2012 10:56 AM To: зоррыч Cc: users@ovirt.org; Omer Frenkel; Itamar Heim Subject: Re

Re: [Users] Fwd: Ovirt 3.1 and backup (created in storage 3.0)

2012-06-18 Thread Shahar Havivi
On 18.06.12 17:46, Shahar Havivi wrote: On 18.06.12 17:42, зоррыч wrote: Hi In an attachment -Original Message- From: Shahar Havivi [mailto:shah...@redhat.com] Sent: Sunday, June 17, 2012 10:56 AM To: зоррыч Cc: users@ovirt.org; Omer Frenkel; Itamar Heim Subject: Re

Re: [Users] oVirt 3.1 - Vm custom parameters not passed to hooks environment.

2012-06-20 Thread Shahar Havivi
On 20.06.12 20:38, Itamar Heim wrote: On 06/20/2012 07:38 PM, Andrey Gordeev wrote: Andrey Gordeev aka dreyou 20.06.2012 19:34 user Itamar Heim ih...@redhat.com mailto:ih...@redhat.com wrote: On 06/20/2012 05:46 PM, Andrey Gordeev wrote: Vm custom parameters not passed to vdsm

Re: [Users] oVirt 3.1 - Vm custom parameters not passed to hooks environment.

2012-06-21 Thread Shahar Havivi
On 21.06.12 11:03, Shahar Havivi wrote: On 21.06.12 10:04, Andrey Gordeev wrote: 2012/6/20 Shahar Havivi shah...@redhat.com: On 20.06.12 20:38, Itamar Heim wrote: On 06/20/2012 07:38 PM, Andrey Gordeev wrote: Andrey Gordeev aka dreyou 20.06.2012 19:34 user Itamar Heim ih

Re: [ovirt-users] Cloud init API issue

2014-06-26 Thread Shahar Havivi
It may be initialization issue, The initialization data (cloud-init and sysprep) is only running the first time when the VM is not initialized, if you do want to re-initialize the VM you need to use run-once in the UI and in REST you need to start the VM with the vm../vm tag including the

Re: [ovirt-users] name of virtual machine and hostname

2014-06-29 Thread Shahar Havivi
, Shahar Havivi. Best regard Nicola Gentile ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users ___ Users mailing list Users@ovirt.org http

Re: [ovirt-users] Issues in IP Assigning using API

2014-06-30 Thread Shahar Havivi
On 30.06.14 16:01, Shanil S wrote: Hi, I am assigning IP using the REST API as like http://www.ovirt.org/Features/Cloud-Init_Integration but it seems the IP is not assigning to the vm. But the other details like host address etc are correctly saving. I am using cloud init to assign IP

Re: [ovirt-users] Issues in IP Assigning using API

2014-06-30 Thread Shahar Havivi
On 30.06.14 16:32, Shanil S wrote: Hi Shahar, I am using cent os for creating vm Ok which version and do you know the version of cloud-init rpm that the cent-os is using? On Mon, Jun 30, 2014 at 4:18 PM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 30.06.14 16:01, Shanil S wrote: Hi

Re: [ovirt-users] Issues in IP Assigning using API

2014-06-30 Thread Shahar Havivi
you can still write your own custom script to parse the data. HTH PS: cloud-init can't handle ipv6 Am 30.06.2014 13:25, schrieb Shahar Havivi: Ok which version and do you know the version of cloud-init rpm that the cent-os is using? -- Mit freundlichen Grüßen / Regards

Re: [ovirt-users] Issues in IP Assigning using API

2014-06-30 Thread Shahar Havivi
of cloud-init rpm as Sven noted... less then 0.7.2 Can you check that? login to the client and run: $ rpm -qa | grep cloud-init On Mon, Jun 30, 2014 at 5:33 PM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 30.06.14 17:30, Shanil S wrote: Hi Sven, Thanks for your reply. The IP

Re: [ovirt-users] Issues in IP Assigning using API

2014-07-01 Thread Shahar Havivi
When you run the VM with cloud-init you get a cdrom with the cloud-init content. Try to mount the cdrom something like: $ mount /dev/sr1 mydir and look at the content of the network file at: $ cat mydir/openstack/content/ On 01.07.14 17:10, Shanil S wrote: Hi Seven, okay.. Thanks..

Re: [ovirt-users] Issues in IP Assigning using API

2014-07-02 Thread Shahar Havivi
On 02.07.14 13:06, Shanil S wrote: Hi Seven, I checked that ovirt can mount the iso to the VM...that means ovirt can push the cloud-init data. I have attached the screenshots, please check it. Yes, Please send the content of the file that is under the content/ directory. I think I

Re: [ovirt-users] Ovirt Python library is getting error

2014-07-02 Thread Shahar Havivi
On 02.07.14 10:18, Shanil S wrote: Hi Shahar, Hi, I just tested your code and it works fine for me. You can try first to put the url in a web browser and you will be prompt for username and password. Try that first and see if all the parameters are set correctly. Also adding Juan maybe he have

Re: [ovirt-users] Issues in IP Assigning using API

2014-07-02 Thread Shahar Havivi
...@mittwald.de wrote: Well that would be of interest to me too, as I'm currently successfully assigning IPs via rest, but through json instead of xml. what would be that error? Please share the BZ URL. Am 02.07.2014 09:54, schrieb Shahar Havivi: Yes, Please send the content

Re: [ovirt-users] Python sample sdk

2014-07-03 Thread Shahar Havivi
On 03.07.14 12:53, Shanil S wrote: Hi Shahar, I have downloaded the sample python library from this http://www.ovirt.org/Sample_user_portals, how can i execute this script in the browser and get the Vm name Start Stop and Console and how can i make the script working ? If you don't see any

Re: [ovirt-users] Python sample sdk

2014-07-03 Thread Shahar Havivi
values in ovirt.conf, run the server ./Broker.py (which is a local web-server) open the browser and type http://localhost:8000/ -- Regards Shanil On Thu, Jul 3, 2014 at 1:45 PM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 03.07.14 12:53, Shanil S wrote: Hi Shahar, I have

Re: [ovirt-users] [QE][ACTION NEEDED] oVirt 3.4.3 RC status

2014-07-09 Thread Shahar Havivi
On 09.07.14 15:39, Michal Skrivanek wrote: On Jul 9, 2014, at 15:08 , Sven Kieske s.kie...@mittwald.de wrote: Am 09.07.2014 14:59, schrieb Michal Skrivanek: it has a (formal) dependency on the guest agent in 3.5 as well. So to declare it properly we'd need more work than just few lines

Re: [ovirt-users] assign hostname to vm using REST API

2014-08-10 Thread Shahar Havivi
On 06.08.14 12:36, naaz wrote: I am using REST API to integrate rhev with java(not SDK) I am trying to assign hostname to vm but showing some bad request error. if its a bad request it may be you are not using the PUT http method? (PUT if you are updating POST if you are creating new VM) I

Re: [ovirt-users] VM Deployment By Template

2014-08-28 Thread Shahar Havivi
On 28.08.14 11:05, Punit Dambiwal wrote: Hi All, Please help me to solve this problem...or suggest me any workaround ?? Thanks, Punit On Wed, Aug 27, 2014 at 8:01 PM, Karli Sjöberg karli.sjob...@slu.se wrote: On Wed, 2014-08-27 at 19:52 +0800, Punit Dambiwal wrote: Hi Itamar,

Re: [ovirt-users] cloud-init issues on fedora ovirt

2014-09-14 Thread Shahar Havivi
On 11.09.14 14:06, Pat Pierson wrote: I am running ovirt 3.4.3 on a Fedora 19 manager and have 1 node running Fedora 19 as well. I am attempting to get cloud-init to work on a CentOS VM but I am running into issues. I can see where in the log it mounts /dev/sr1 to /tmp/tmp_random_location

Re: [ovirt-users] cloud-init issues on fedora ovirt

2014-09-16 Thread Shahar Havivi
On 16.09.14 08:37, Pat Pierson wrote: Shahar, Thank you for your response. Version is cloud-init-0.7.4-2.el6.noarch On Sun, Sep 14, 2014 at 3:12 AM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 11.09.14 14:06, Pat Pierson wrote: I am running ovirt 3.4.3 on a Fedora 19 manager

Re: [ovirt-users] cloud-init issues on fedora ovirt

2014-09-16 Thread Shahar Havivi
you can find the package maintainer and ask him..., It looks like its related with Rhel - Cloud-Init more then oVirt problem... Shahar Havivi. On Tue, Sep 16, 2014 at 10:10 AM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 16.09.14 08:37, Pat Pierson wrote: Shahar, Thank you for your

Re: [ovirt-users] Why cloud-init fail

2014-09-17 Thread Shahar Havivi
On 17.09.14 15:03, John Xue wrote: Hi, All I try to config cloud-init. according the guide: http://www.ovirt.org/Features/Cloud-Init_Integration install cloud-init in the guest vm, configure cloud-init option, but I can't save the configure in Edit Virtual Machine - Initial Run - any

Re: [ovirt-users] Why cloud-init fail

2014-09-17 Thread Shahar Havivi
On 17.09.14 10:10, Shahar Havivi wrote: On 17.09.14 15:03, John Xue wrote: Hi, All I try to config cloud-init. according the guide: http://www.ovirt.org/Features/Cloud-Init_Integration install cloud-init in the guest vm, configure cloud-init option, but I can't save the configure

Re: [ovirt-users] VM autoconfiguration

2014-09-22 Thread Shahar Havivi
On 22.09.14 16:22, J. Mikulec wrote: Hello, I followed instructions at http://www.ovirt.org/Features/Cloud-Init_Integration It works fine for Fedora, but it not works properly for Centos 6.5 and 7 (for example network settings changed, hostname only in one of them, system start waiting for

Re: [ovirt-users] VM autoconfiguration

2014-09-23 Thread Shahar Havivi
package: https://bugzilla.redhat.com/1139556 It also neither do not setup resolv.conf nor add DNS settings to ifcfg-eth0 (workaround may be to let this settings in ifcfg-eth0 filled from template) Jiri Dne 22.9.2014 v 16:30 Shahar Havivi napsal(a): On 22.09.14 16:22, J. Mikulec wrote: Hello

Re: [ovirt-users] VM autoconfiguration

2014-09-23 Thread Shahar Havivi
with unconfigured state, not with cloud-init - but don't know. cloud-init-0.7.4-2.el6.noarch from epel, don't know simple way to downgrade. cloud-init logs: http://pastebin.com/v7FS8hpj http://pastebin.com/MnnTzKAq Thanks, Jiri Dne 22.9.2014 v 16:30 Shahar Havivi napsal(a): On 22.09.14 16:22, J

Re: [ovirt-users] VM autoconfiguration

2014-09-28 Thread Shahar Havivi
0.7.2, What version of oVirt are you using? I will try to reproduce it with rhel/fedora. Shahar. Jiri Dne 23.9.2014 v 8:30 Shahar Havivi napsal(a): On 22.09.14 19:37, J. Mikulec wrote: Hello again, Centos 7: Everything works except network needs manually restart to work (but config

Re: [ovirt-users] oVirt user portal to pass environment variable to vm

2014-10-05 Thread Shahar Havivi
On 03.10.14 09:55, Pat Pierson wrote: Is there a way to pass oVirt user login details(name) to the vm in the form of an environment variable to the vm? Would that be something Cloud-init or Ovirt-guest-agent handles? There is none that I know of... (Shellshock :) Shahar. -- Patrick

Re: [ovirt-users] cloud-init install

2014-10-22 Thread Shahar Havivi
On 22.10.14 12:06, Phil Daws wrote: Hello: if one has already created a VM, with hostname, IP address etc, are you then able to switch it to use cloud-init so that it reports back the IP address and hostname to the engine manager ? You need to use run-once and select the initialization

Re: [ovirt-users] Add multiple files to a VM via cloud-init

2014-10-30 Thread Shahar Havivi
, there you can add any cloud-init section - adding files examples can be found here: http://cloudinit.readthedocs.org/en/latest/topics/examples.html#writing-out-arbitrary-files Shahar Havivi. Best regards, Branimir ___ Users mailing list Users

Re: [ovirt-users] Add multiple files to a VM via cloud-init

2014-10-30 Thread Shahar Havivi
On 30.10.14 10:06, Branimir Pejakovic wrote: On Thu, Oct 30, 2014 at 7:22 AM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 29.10.14 17:35, Branimir Pejakovic wrote: Hi list, I was wondering is there a way to add multiple files to a vm via cloud-init using python SDK. I was able

Re: [ovirt-users] Add multiple files to a VM via cloud-init

2014-10-30 Thread Shahar Havivi
On 30.10.14 12:30, Branimir Pejakovic wrote: On Thu, Oct 30, 2014 at 12:02 PM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 30.10.14 10:06, Branimir Pejakovic wrote: On Thu, Oct 30, 2014 at 7:22 AM, Shahar Havivi shah...@redhat.com wrote: On 29.10.14 17:35, Branimir Pejakovic wrote

Re: [ovirt-users] Issues with vm start up

2014-11-27 Thread Shahar Havivi
Try to remove content and run the vm, ie remove the runcmd: or some of it - try to use the xml with out CDATA maybe you can pinpoint the problem that way... On 27.11.14 10:03, Shanil S wrote: Hi All, I am using the ovirt version 3.5 and having some issues with the vm startup with

[Users] Samples Portal for Ovirt

2013-02-04 Thread Shahar Havivi
language portal have its own README file that explain how to run the server, the Ruby and Python are self serving application, the java portal is hosted in JBoss. You can use them as additional examples on how to use the SDK for basic VM operations, Shahar Havivi

Re: [Users] MAC in use when importing/cloning a VM

2013-02-05 Thread Shahar Havivi
On 05.02.13 21:43, Nicolas Ecarnot wrote: Hi, When importing VMs into our export domain, they appear in a list that allows me to restore them. The restore window allows to clone instead of restoring, especially in case of a pure import. Many imports went all right, but some recent one

Re: [Users] MAC in use when importing/cloning a VM

2013-02-06 Thread Shahar Havivi
On 06.02.13 08:36, Nicolas Ecarnot wrote: Le 05/02/2013 21:47, Itamar Heim a écrit : you should be able to import as 'new' which will re-create all uuid's/mac/etc. otherwise, just edit the ovf. cc-ing moti to consider something better going forward Thank you to Shahar for your advice about

Re: [Users] MAC in use when importing/cloning a VM

2013-02-06 Thread Shahar Havivi
Cc: Shahar Havivi; users@ovirt.org Subject: Re: [Users] MAC in use when importing/cloning a VM 2013/2/6 Nicolas Ecarnot nico...@ecarnot.net: Le 06/02/2013 09:26, Shahar Havivi a écrit : On 06.02.13 08:36, Nicolas Ecarnot wrote: Le 05/02/2013 21:47, Itamar Heim a écrit : you

Re: [Users] Samples Portal for Ovirt

2013-02-07 Thread Shahar Havivi
On 07.02.13 14:12, Itamar Heim wrote: On 07/02/2013 11:55, Shahar Havivi wrote: On 07.02.13 09:50, Dave Neary wrote: Hi Shahar, This looks great! Do you have screenshots, by any chance? Or are these all identical to the simple user portal? Yes, They all identical - you have the ability

Re: [Users] Access libvirt/virsh on oVirt node

2013-02-07 Thread Shahar Havivi
On 07.02.13 15:25, Frank Wall wrote: Hi, how can I access libvirt/virsh on oVirt node? What are the credentials for accessing libvirt/virsh on the command line of a oVirt node? virsh # list Try open it for read-only: $ virsh -r Please enter your authentication name: Please enter your

Re: [Users] Add NIC directly to VM (Dedicated)

2013-02-10 Thread Shahar Havivi
that the -i interface is the interface name and I think it can be omitted... Shahar Havivi. ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

Re: [Users] Add NIC directly to VM (Dedicated)

2013-02-10 Thread Shahar Havivi
? It complains about a wrong IP and I have seen it should be a bug. Is this right ? How did you that... I.e can you tell me the steps that you made in the UI? (for both cases) Cheers, Matt 2013/2/10 Shahar Havivi shah...@redhat.com On 10.02.13 14:13, Dan Kenigsberg wrote: On Sun, Feb 10

Re: [Users] Add NIC directly to VM (Dedicated)

2013-02-10 Thread Shahar Havivi
is superb! I can't reproduce this error, its look like UI validation... Alona,Moti did you encounter this error? Thanks so far again. Matt 2013/2/10 Shahar Havivi shah...@redhat.com On 10.02.13 16:16, Matt . wrote: Hi Shahar, Thanks, I need to work this out further to have

Re: [Users] Add NIC directly to VM (Dedicated)

2013-02-11 Thread Shahar Havivi
Matt, I attached a hook that will give you a kick start on the promisc mode, it implemented only the mirror mode which is a part of vdsm now but you can look at the comments and the README file that have the appropriate in-line mode commands and implementation. Shahar Havivi. On 10.02.13 17:07

Re: [Users] build web without GWT

2013-02-28 Thread Shahar Havivi
On 28.02.13 13:39, bigclouds wrote: GWT convert java to js. normal web application i mean like SSH.front is web-language, backend is java.. no use to convert java to js. maybe you want to try the sample user portals that we have, its work with the oVirt SDK - no GWT.

Re: [Users] VM payload

2013-12-31 Thread Shahar Havivi
=vdsm.git;a=blob;f=vdsm_hooks/floppy/before_vm_start.py;h=7616ac6927935da85833f6a574a4039fb3b04b4d;hb=refs/heads/master Look how its modifying the domxml set it via: hooking.write_domxml(domxml) I think you can use this hook as a template. Shahar Havivi. On 31.12.13 18:51, Itamar Heim wrote: On 12/20

Re: [ovirt-users] disk ordering

2014-12-17 Thread Shahar Havivi
On 17.12.14 07:55, Vered Volansky wrote: Paul, This does not suppose to happen, so we'll need much more data in order to pin-point the problem, I hope you'll be able to do this for us. We'll need the exact flow in both cases (bootable is sda or sbd). Is this a new VM with new

Re: [ovirt-users] ovirt 3.5.2 cannot start windows vms

2015-05-05 Thread Shahar Havivi
-Ursprüngliche Nachricht- Von: Michal Skrivanek mskri...@redhat.com Gesendet: Mon 4 Mai 2015 16:02 An: Wolfgang Bucher wolfgang.buc...@netland-mn.de CC: Francesco Romani from...@redhat.com; users@ovirt.org (users@ovirt.org) users@ovirt.org; Shahar Havivi shav...@redhat.com Betreff: Re

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-extension-aaa-ldap and sysprep domain join

2015-10-26 Thread Shahar Havivi
On 26.10.15 06:23, Alon Bar-Lev wrote: > Hi, > The usage of the engine-manage-domain user to anything else but ldap searches > is something that is unexpected and insecure. > As a solution, you may either paste a modified sysprep file into the pool at > UI or set up a different osinfo profile

Re: [ovirt-users] ovirt-engine-extension-aaa-ldap and sysprep domain join

2015-10-27 Thread Shahar Havivi
From: "Cristian Mammoli" <c.mamm...@apra.it> > > To: "Shahar Havivi" <shah...@redhat.com>, "Alon Bar-Lev" <alo...@redhat.com> > > Cc: "users" <users@ovirt.org> > > Sent: Tuesday, October 27, 2015 11:19:02 AM > >

Re: [ovirt-users] virt-v2v issues

2015-11-16 Thread Shahar Havivi
On 15.11.15 22:31, Fernando Fuentes wrote: > Team, > > I am trying to upload an image that I recently created under kvm and I > am getting an error: > > root@darkdreams's password: > Meteohub-v4.7-4GB.raw: 100% > [==]D >

Re: [ovirt-users] CentOS 7.1 and virt-v2v

2015-12-07 Thread Shahar Havivi
Adding Adam and Martin, Can you please look why mom fails? Shahar. On 07.12.15 14:10, CLSA Mcmaster wrote: > On Mon, Dec 7, 2015 at 1:37 PM, Shahar Havivi <shah...@redhat.com> wrote: > > > On 07.12.15 13:34, CLSA Mcmaster wrote: > > > On Mon, Dec 7, 2015 at 1

Re: [ovirt-users] CentOS 7.1 and virt-v2v

2015-12-08 Thread Shahar Havivi
On 08.12.15 09:10, CLSA Mcmaster wrote: > On Tue, Dec 8, 2015 at 2:27 AM, Shahar Havivi <shah...@redhat.com> wrote: > > > Adding Adam and Martin, > > Can you please look why mom fails? > > > > Shahar. > > > > On 07.12.15 14:10, CLSA Mcmaster wro

Re: [ovirt-users] Virt-v2v import issue

2015-12-06 Thread Shahar Havivi
Are you using virt-v2v command line? If so a good place to ask is here: libgues...@redhat.com On 07.12.15 12:50, Budur Nagaraju wrote: > I have tried all the options but no luck ,can you pls update the command to > collect the logs ? > > On Fri, Dec 4, 2015 at 9:42 PM, Michal Skrivanek < >

Re: [ovirt-users] cloud-init and sealing of template

2015-12-01 Thread Shahar Havivi
On 01.12.15 17:26, Gianluca Cecchi wrote: > On Tue, Dec 1, 2015 at 9:42 AM, Shahar Havivi <shah...@redhat.com> wrote: > > > On 01.12.15 09:03, Gianluca Cecchi wrote: > > > Hello, > > > is it correct that even if I use cloud-init I have to seal my candidate >

Re: [ovirt-users] CentOS 7.1 and virt-v2v

2015-12-07 Thread Shahar Havivi
On 07.12.15 13:34, CLSA Mcmaster wrote: > On Mon, Dec 7, 2015 at 1:26 PM, Shahar Havivi <shah...@redhat.com> wrote: > > > On 07.12.15 13:15, CLSA Mcmaster wrote: > > > On Mon, Dec 7, 2015 at 1:03 PM, Shahar Havivi <shah...@redhat.com> > > wrote: > &g

Re: [ovirt-users] Importing a Windows Guest in oVirt

2015-12-09 Thread Shahar Havivi
On 30.11.15 19:09, David Lo Bascio wrote: > Hi everyone, > > I migrated several Linux guest this way: > /virt-v2v -ic qemu+ssh://root@/system -o rhev -os : > --network / > > Now, I have some Windows guest running on KVM managed by libvirt and I would > like to import them in oVirt through

Re: [ovirt-users] cloud-init and sealing of template

2015-12-01 Thread Shahar Havivi
On 01.12.15 09:03, Gianluca Cecchi wrote: > Hello, > is it correct that even if I use cloud-init I have to seal my candidate VM > before making it a template? Well it depend, If you have a common initialization you can run cloud-init before sealing the template, its more reasonable to create a

Re: [ovirt-users] Will not communicate with VCenter

2016-06-23 Thread Shahar Havivi
On 22.06.16 09:57, JC Clark wrote: > I am trying to establish a VCenter as an External Provider. The when I try > to "Test" the connection, the ovirt error message says that I have "failed > to communicate". We have a fixed upstream bug of that https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1293591

Re: [ovirt-users] best way to migrate VMs from VMware to oVirt

2016-06-16 Thread Shahar Havivi
On 15.06.16 22:23, Nir Soffer wrote: > On Wed, Jun 15, 2016 at 8:41 PM, Cam Mac wrote: > > Hi, > > > > I haven't had any luck using the oVirt GUI or virt-v2v (see earlier email), > > and I need to find a way to migrate quite a few Windows hosts (Windows 7, > > 2012, 2008, 2k3

Re: [ovirt-users] OEL virt-v2v

2016-07-28 Thread Shahar Havivi
On 28.07.16 11:30, Стаценко Константин Юрьевич wrote: > Hello! > Libguestfs in CentOS 7 is old and do not support Oracle Enterprise Linux > conversion via virt-v2v. > How can I convert OEL VMware images ? Best to ask at libgues...@redhat.com > ___ >

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-24 Thread Shahar Havivi
On 21.07.16 16:24, Cam Mac wrote: > Bug ID 1358828. I can do another for the direct import of the OVF (without Thanks, Please attach the ovf and ova (no need for the disk inside the ova) to the bug. > virt-v2v) if needed. > > Cheers, > > Cam > > On Thu, Jul 21, 2016 a

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-11 Thread Shahar Havivi
or use any part of it. If you have received > this message in error, please delete it and all copies from your system and > notify the sender immediately by return e-mail. Internet communications > cannot be guaranteed to be timely, secure, error or virus-free. The sender > does not accept

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-11 Thread Shahar Havivi
try to connect via virsh to libvirt users mailing list at: libvirt-us...@redhat.com. > > -- > > Thanks & Regards, > > Anantha Raghava > > Do not print this e-mail unless required. Save Paper & trees. > > On Thursday 11 August 2016 04:01 PM, Shahar Haviv

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-10 Thread Shahar Havivi
ce to achieve the desired result? Look forward to hear > > from you. > > > > -- > > > > Thanks & Regards, > > > > Anantha Raghava > > > > > > Do not print this e-mail unless required. Save Paper & trees. >

Re: [ovirt-users] Importing VM from Xen Server 6.5

2016-08-11 Thread Shahar Havivi
ot print this e-mail unless required. Save Paper & trees. > > On Wednesday 10 August 2016 06:04 PM, Anantha Raghava wrote: > > > > Hi, > > > > Let me try this and post the results here. > > > > Regards, > > Ananth > > > > On

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Shahar Havivi
ct box... > > Cheers, > > Cam > > On 21 July 2016 at 12:59, Shahar Havivi <shav...@redhat.com> wrote: > > On 21.07.16 14:58, Shahar Havivi wrote: > >> The error looks like you have a problem in the storage pool which is null > >> by > >>

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Shahar Havivi
On 20.07.16 20:06, Richard W.M. Jones wrote: > On Wed, Jul 20, 2016 at 07:16:32PM +0100, Cam Mac wrote: > > > > > > The import doesn't happen automatically, you have to do the final step > > > manually (when using the command line). See: > > > > > >

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Shahar Havivi
On 21.07.16 10:03, Cam Mac wrote: OK, Can you please share the engine.log > Hi Shahar, > > Doesn't appear to be there: > > engine=> select vm_name from vm_static where vm_name='wvm2'; > vm_name > - > (0 rows) > > Thanks, > > Cam > >

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Shahar Havivi
tar file that you can edit) > > Thanks, > > Cam > > On Thu, Jul 21, 2016 at 2:17 PM, Shahar Havivi <shav...@redhat.com> wrote: > > > On 21.07.16 14:01, Campbell McLeay wrote: > > > Thanks Shahar. Will do. I created a new VM on VMWare for the purposes &g

Re: [ovirt-users] Import of ova failed

2016-07-21 Thread Shahar Havivi
On 21.07.16 14:58, Shahar Havivi wrote: > The error looks like you have a problem in the storage pool which is null by > the log. > > Please open a bug and specify the exact steps that you took, > ie. > 1. $ virt-v2v -o rhev ... > 2. goto the admin portal and try to view

  1   2   >