Re: [ovirt-users] Hosted-engine ISO domain

2015-01-14 Thread Will K
all advices and tips are welcome. There's always a learning curve. :) Once the engine was setup on VM ovirt1, I let hosted-engine to wait out till it told me to shutdown the VM.  After a while, VM was restarted. I see the first node, the VM ovirt1 in the GUI. There was no storage domain.  I

Re: [ovirt-users] Hosted-engine ISO domain

2015-01-14 Thread Will K
I think I have the issue resolved.  Another guy screwed up the iptable.It looks good now.  I have it attached to the data center and activated it.Thanks Donny and Yedidyah.W ___ Users mailing list Users@ovirt.org

[ovirt-users] Hosted-engine ISO domain

2015-01-14 Thread Will K
Hi all, Got a 'successful' setup of 3.5 with hosted-engine on Centos 6.6.  During engine-setup, info was provide to create ISO_DOMAIN from /export/ISO.  After the VM was restarted, I see it is exported, but I don't see the ISO domain in the GUI or ovirt-iso-uploader list.  Would you please give

Re: [ovirt-users] Hosted-engine ISO domain

2015-01-14 Thread Will K
;}#yiv4218441671 div.yiv4218441671WordSection1 {}#yiv4218441671 Have you tried to add the ISO domain in the GUI?  From: users-boun...@ovirt.org [mailto:users-boun...@ovirt.org] On Behalf Of Will K Sent: Wednesday, January 14, 2015 10:50 AM To: users@ovirt.org Subject: [ovirt-users] Hosted-engine ISO domain  Hi

Re: [ovirt-users] Hosted-engine ISO domain

2015-01-14 Thread Will K
Hi Donny, [environment:default] OVESETUP_CORE/generatedByVersion=str:3.5.0.1 OVESETUP_CONFIG/firewallManager=none:None OVESETUP_CONFIG/fqdn=str:ld4ovirt1.masked domainname OVESETUP_ENGINE_CORE/enable=bool:True OVESETUP_SYSTEM/nfsConfigEnabled_legacyInPostInstall=bool:False

[ovirt-users] deploy failed with Engine health status page is not yet reachable.

2015-01-12 Thread Will K
Hi list, I've been trying to setup hosted-engine on 2 nodes for a few times.  The latest failure which I can't figure out is the Engine health status page is not yet reachable. I'm running CentOS 6.6 fully patched before setting up 3.5.  Sure I run screen, I also need to setup three vars to get

Re: [ovirt-users] deploy failed with Engine health status page is not yet reachable.

2015-01-12 Thread Will K
thanks, the URL helped troubleshoot it.W On Monday, January 12, 2015 4:18 AM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Will K yetanotherw...@yahoo.com To: users@ovirt.org Sent: Monday, January 12, 2015 10:54:25 AM Subject: [ovirt-users] deploy

[ovirt-users] hosted-engine-lockspace broken symlinks

2015-01-12 Thread Will K
Hi, still working on this hosted-engine setup.  When deploy hosted-engine on the 2nd node, hosted-engine.lockspace and hosted-engine.metadata cannot be found. 1)  Node1 is up with hosted engine installed on a GlusterFS volume.  When try to deploy hosted engine on node2,  I specified storage path

Re: [ovirt-users] hosted-engine-lockspace broken symlinks

2015-01-13 Thread Will K
Let me review my ovirt-hosted-engine-setup logs and I'll see if it is related to update the bug. Thanks Will On Tuesday, January 13, 2015 2:42 AM, Yedidyah Bar David d...@redhat.com wrote: - Original Message - From: Will K yetanotherw...@yahoo.com To: users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] hosted engine status=WaitForLaunch

2015-01-04 Thread Will K
--mode=global), because agent will restart HE vm. - Original Message - From: Will K yetanotherw...@yahoo.com To: users@ovirt.org Sent: Sunday, January 4, 2015 7:03:36 AM Subject: [ovirt-users] hosted engine status=WaitForLaunch Hi all, I'm pretty new to the hosted engine. 1

[ovirt-users] Hosted Engine NFS

2015-01-04 Thread Will K
Quick question.  Hosted Engine supports NFS and iSCSI so far.  Let's say I have only two physical hosts using GlusterFS.  Is it possible to have the NFS storage stay within these two systems? Will ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Using gluster on other hosts?

2015-01-08 Thread Will K
, Sahina Bose sab...@redhat.com wrote: On 01/08/2015 12:07 AM, Will K wrote: Hi I would like to see if anyone has good suggestion. I have two physical hosts with 1GB connections to switched networks. The hosts also have 10GB interface connected directly using Twinax cable like

[ovirt-users] Using gluster on other hosts?

2015-01-07 Thread Will K
Hi I would like to see if anyone has good suggestion. I have two physical hosts with 1GB connections to switched networks. The hosts also have 10GB interface connected directly using Twinax cable like copper crossover cable.  The idea was to use the 10GB as a private network for GlusterFS till

Re: [ovirt-users] virt-v2v

2015-07-31 Thread Will K
: On Thu, Jul 30, 2015 at 09:57:46PM +, Will K wrote: Hi I have a project to convert VMs on VMware ESX 5.5 and some VM on standalone KVM server to oVirt.  I started to look into virt-v2v.  I wonder if I'm hitting the right list.  Please let me know if this list doesn't cover virt

[ovirt-users] virt-v2v

2015-07-30 Thread Will K
Hi I have a project to convert VMs on VMware ESX 5.5 and some VM on standalone KVM server to oVirt.  I started to look into virt-v2v.  I wonder if I'm hitting the right list.  Please let me know if this list doesn't cover virt-v2v. Issue:when I run the following command on one of two hosts

[ovirt-users] Failed to Reconstruct Master Domain for Data Center

2015-08-08 Thread Will K
Hi all, Yes, I got this failed to active master storage domain issue.  I'm sort of not sure where to start after a few attempts and many google results. Is a good lead on how to troubleshoot this master storage failed to start issue? I have a 2 node ovirt setup. It is a simple setup with

[ovirt-users] is it possible to change IOS and Export domain?

2015-08-08 Thread Will K
hi, I have oVirt 3.3.3-2.el6 on a 2-node setup.  Node1 has an ISO domain through NFS while node2 has a NFS export domain.   It does't sound right after extensive usage on this setup. I would like to change them to an export on another NFS server.  On the overt GUI, I'm not allowed to change the

[ovirt-users] Rename disks when creating VM from Template

2014-06-04 Thread s k
Hello all, I have noticed that when I create a VM from a template the disks of the VM have the name of the Templates's disk. What I would like is to be able to rename the VM's disks based on the hostname. For example the template I use have the following disk names:

Re: [ovirt-users] Rename disks when creating VM from Template

2014-06-05 Thread s k
Just noticed that I can actually change the disk name at the bottom of Resource Allocation. Apparently I never scrolled down to the very bottom :) From: sokratis1...@outlook.com To: users@ovirt.org Subject: Rename disks when creating VM from Template Date: Wed, 4 Jun 2014 11:59:55 +0300

Re: [ovirt-users] Rename disks when creating VM from Template

2014-06-08 Thread s k
Message - From: Gilad Chaplik gchap...@redhat.com To: s k sokratis1...@outlook.com Cc: users@ovirt.org Sent: Sunday, June 8, 2014 10:39:40 AM Subject: Re: [ovirt-users] Rename disks when creating VM from Template - Original Message - From: s k sokratis1...@outlook.com

[ovirt-users] Resource Pools in oVirt

2014-06-10 Thread s k
Hello all, As far as I understand, CPU Shares can be set on each VM individually and cannot be changed while it's powered on. It would be great if we could create resource pools (similar to what VMware does) for CPU shares so that we could assign priorities on multiple VMs and be able to move

Re: [ovirt-users] Resource Pools in oVirt

2014-06-14 Thread s k
in terms of CPU priority? Date: Fri, 13 Jun 2014 04:29:09 -0400 From: dfedi...@redhat.com To: sokratis1...@outlook.com CC: users@ovirt.org; mskri...@redhat.com Subject: Re: [ovirt-users] Resource Pools in oVirt - Original Message - From: s k sokratis1...@outlook.com To: users

[ovirt-users] Disks imported from Export Domain to Data Domain are converted to Preallocated after upgrade from oVirt 3.4.1 to 3.4.2

2014-06-18 Thread s k
Hello, After upgrading from oVirt 3.4.1 to oVirt 3.4.2 (and also after performing a yum upgrade on all ovirt nodes) I have the following problem: When I import a VM from Export Domain to an FC Data Domain with Thin Provisioned Disks, the Disks are converted to Preallocated. I didn't have this

[ovirt-users] Migration of CentOS 6.5 VMs causes kernel panic after upgrading to oVirt 3.4.3

2014-07-25 Thread s k
Hello, I upgraded oVirt yesterday from 3.4.2 to 3.4.3 and performed a yum upgrade on all ovirt nodes as well without rebooting any of them. After completing the upgrade, I tried to perform manual migration of VMs to a different host. The result was that all Windows 2003/2008 and CentOS 5 VMs

[ovirt-users] [RFI] oVirt 3.6 Planning

2014-09-15 Thread s k
On 12/09/14 09:22, Itamar Heim wrote: With oVirt 3.5 nearing GA, time to ask for what do you want to see in oVirt 3.6? Thanks, Itamar ___ Users mailing list Users at ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users Performance

[ovirt-users] Optaplanner Problem

2014-11-17 Thread s k
Hello, I upgraded oVirt to version 3.5.0 today and I also installed Optaplanner in a separate VM. While the installation was successful the Optimizer tab in oVirt Engine doesn't report the correct information. Although there are VMs that are shutdown and the hosts are not balanced in terms of

Re: [ovirt-users] Optaplanner Problem

2014-11-18 Thread s k
; msi...@redhat.com Subject: Re: [ovirt-users] Optaplanner Problem - Original Message - From: s k sokratis1...@outlook.com To: users@ovirt.org Sent: Monday, November 17, 2014 1:52:42 PM Subject: [ovirt-users] Optaplanner Problem Hello, I upgraded oVirt to version

[ovirt-users] Optaplanner Problem

2014-11-18 Thread s k
: ./standalone.sh -b 0.0.0.0 if you have no -b option in your command line, then only localhost can access the optimizer. like.ma at cs2c.com.cn From: s k Date: 2014-11-18 16:34 To: Doron Fediuck CC: users at ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] Optaplanner Problem Network access is working

Re: [ovirt-users] Optaplanner Problem

2014-11-18 Thread s k
0.0.0.0 if you have no -b option in your command line, then only localhost can access the optimizer. like.ma at cs2c.com.cn From: s k Date: 2014-11-18 16:34 To: Doron Fediuck CC: users at ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] Optaplanner Problem

Re: [ovirt-users] Optaplanner Problem

2014-11-18 Thread s k
access the optimizer. like.ma at cs2c.com.cn From: s k Date: 2014-11-18 16:34 To: Doron Fediuck CC: users at ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] Optaplanner Problem Network access is working both sides and i don't see any errors

Re: [ovirt-users] Optaplanner Problem

2014-11-19 Thread s k
can access the optimizer. like.ma at cs2c.com.cn From: s k Date: 2014-11-18 16:34 To: Doron Fediuck CC: users at ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] Optaplanner Problem Network access

[ovirt-users] Migration Progress Bar not updating

2014-11-19 Thread s k
Hi, On oVirt 3.5.0, while doing a VM migration the progress bar always stays at 0%. I tried it on different browsers (Chrome,IE,Firefox) and the behavior is the same. Any ideas about this? Thanks, Sokratis ___

Re: [ovirt-users] Migration Progress Bar not updating

2014-11-19 Thread s k
- From: s k sokratis1...@outlook.com To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, November 19, 2014 11:42:40 AM Subject: [ovirt-users] Migration Progress Bar not updating Hi, On oVirt 3.5.0, while doing a VM migration the progress bar always stays at 0%. I tried it on different browsers

[ovirt-users] Live Merge Functionality disabled on CentOS 6.6 Node and oVirt 3.5.0

2014-11-19 Thread s k
Hello, I performed a full yum upgrade on a CentOS 6.5 Node which was upgraded to 6.6 and I currently the following RPM versions are installed: [root@node01 ~]# uname -aLinux node01 2.6.32-504.1.3.el6.x86_64 #1 SMP Tue Nov 11 17:57:25 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux[root@node01 ~]# rpm

Re: [ovirt-users] Live Merge Functionality disabled on CentOS 6.6 Node and oVirt 3.5.0

2014-11-20 Thread s k
Helgenberger daniel.helgenber...@m-box.de: On 19.11.2014 14:06, s k wrote: Hello, I performed a full yum upgrade on a CentOS 6.5 Node which was upgraded to 6.6 and I currently the following RPM versions are installed: [root@node01 ~]# uname -a Linux node01 2.6.32-504.1.3.el6.x86_64 #1 SMP

Re: [ovirt-users] Migration Progress Bar not updating

2014-11-20 Thread s k
-users] Migration Progress Bar not updating - Original Message - From: s k sokratis1...@outlook.com To: Omer Frenkel ofren...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Wednesday, November 19, 2014 11:25:13 AM Subject: Re: [ovirt-users] Migration Progress Bar not updating One

[ovirt-users] Disk Allocation type missing from VM Disks Tab in oVirt 3.5.0

2014-11-21 Thread s k
Hi, The allocation type for the Virtual Disks is missing from the Disk Tab. Until oVirt 3.4.3 there was a column with the disk type (Preallocated or Thin Provisioned) but now it's gone! Furthermore, there is only a VIrtual Size tab now and the Actual Size is missing. This was very useful for

Re: [ovirt-users] Disk Allocation type missing from VM Disks Tab in oVirt 3.5.0

2014-11-21 Thread s k
By the way, the information is still visible on the Storage Tab which lists all the VMs per storage but it would be useful to be visible on each VM individually. From: sokratis1...@outlook.com To: users@ovirt.org Subject: Disk Allocation type missing from VM Disks Tab in oVirt 3.5.0 Date: Fri,

[ovirt-users] Remote oVirt Cluster - Latency Sensitivity

2014-11-24 Thread s k
Hello, I'm building an oVirt Cluster on a remote site and to avoid installing a separate oVirt Engine there I'm thinking of using the central oVirt Engine. The problem is that the latency between the two sites is up to 100ms. Is this an acceptable value for the oVirt Engine to be able to

Re: [ovirt-users] Disk Allocation type missing from VM Disks Tab in oVirt 3.5.0

2014-11-25 Thread s k
For anyone who's interested I've opened https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1167636 On 21/11/14 10:20, s k wrote: By the way, the information is still visible on the Storage Tab which lists all the VMs per storage but it would be useful to be visible on each VM individually. You

Re: [ovirt-users] Remove Master Data Domain in oVirt 3.5.0

2015-01-20 Thread s k
relevant Storage Domain's status is Active. Date: Mon, 19 Jan 2015 17:28:06 +0200 From: ih...@redhat.com To: sokratis1...@outlook.com; mbur...@redhat.com CC: users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] Remove Master Data Domain in oVirt 3.5.0 On 01/19/2015 04:05 PM, s k wrote: No, all

Re: [ovirt-users] Remove Master Data Domain in oVirt 3.5.0

2015-01-20 Thread s k
: [ovirt-users] Remove Master Data Domain in oVirt 3.5.0 On 01/20/2015 03:54 PM, s k wrote: I created a new Data Domain (detached from all the DCs) and clicked on 'Re-Initialize Data Center'. Now I'm able to select this Data Domain as the new Master. However when I select it and click

Re: [ovirt-users] Remove Master Data Domain in oVirt 3.5.0

2015-01-19 Thread s k
...@redhat.com To: sokratis1...@outlook.com CC: users@ovirt.org Subject: Re: [ovirt-users] Remove Master Data Domain in oVirt 3.5.0 - Original Message - From: s k sokratis1...@outlook.com To: users@ovirt.org Sent: Monday, January 19, 2015 12:06:08 PM Subject: [ovirt-users] Remove Master

Re: [ovirt-users] Remove Master Data Domain in oVirt 3.5.0

2015-01-19 Thread s k
him to be your master Data Storage Domain. Michael B - Original Message - From: s k sokratis1...@outlook.com To: users@ovirt.org Sent: Monday, January 19, 2015 1:06:08 PM Subject: [ovirt-users] Remove Master Data Domain in oVirt 3.5.0 Hello, I would like to remove

Re: [ovirt-users] Remove Master Data Domain in oVirt 3.5.0

2015-01-19 Thread s k
you have configured your other storage domains under another DC, but you haven't configured them on the relevant DC, cause 'There are no compatible Storage Domains to attach to this Data Center' Or they are Detached from DC. - Original Message - From: s k sokratis1...@outlook.com

[ovirt-users] Remove Master Data Domain in oVirt 3.5.0

2015-01-19 Thread s k
Hello, I would like to remove the Master Data Domain because I need to decommission the underlying storage device. Is there a way to manually change the Master Data Domain? Will the Master Data Domain be reassigned automatically when the current one is deleted? Thank you, Sokratis

Re: [ovirt-users] Remove Master Data Domain in oVirt 3.5.0

2015-01-21 Thread s k
in oVirt 3.5.0 On 01/20/2015 03:54 PM, s k wrote: I created a new Data Domain (detached from all the DCs) and clicked on 'Re-Initialize Data Center'. Now I'm able to select this Data Domain as the new Master. However when I select it and click OK I get the following error: Error while

Re: [ovirt-users] VM doesn't start after storage migration (Logical volume does not exist)

2015-04-20 Thread s k
Related Bugzilla: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1213251 From: sokratis1...@outlook.com To: users@ovirt.org Subject: VM doesn't start after storage migration (Logical volume does not exist) Date: Fri, 17 Apr 2015 10:41:11 +0300 Hello, I performed a storage migration of a

[ovirt-users] VM doesn't start after storage migration (Logical volume does not exist)

2015-04-17 Thread s k
Hello, I performed a storage migration of a CentOS 6 VM and while the migration was succesfull (based on the output in the tasks tab on the bottom of the webadmin portal) the Disks on the VM's tab weren't refreshed with the new Storage Domain information and remained locked. I removed the

Re: [ovirt-users] VM Migration Fails

2015-08-03 Thread s k
@ovirt.org Is there any reason that you have SE Linux in permissive. oVirt will run with SE Linux in enforcing On Aug 3, 2015 1:09 PM, s k sokratis1...@outlook.com wrote: I checked the vdsm.log and the source host was throwing this error: libvirtError: unsupported configuration: Unable to find

Re: [ovirt-users] VM Migration Fails

2015-08-03 Thread s k
on the other host. Date: Mon, 3 Aug 2015 12:41:57 -0400 Subject: Re: [ovirt-users] VM Migration Fails From: do...@cloudspin.me To: sokratis1...@outlook.com CC: users@ovirt.org Can you send the log from each node /var/log/vdsm/vdsm.log On Aug 3, 2015 12:39 PM, s k sokratis1...@outlook.com wrote: Hi

[ovirt-users] VM Migration Fails

2015-08-03 Thread s k
Hi, I'm having trouble migrating VMs in a 2-node cluster. VMs can start normally on both nodes if they are shutdown first but live migration fails and the following is thrown in the engine.log: 2015-08-03 19:28:28,566 ERROR [org.ovirt.engine.core.vdsbroker.VdsUpdateRunTimeInfo]

Re: [ovirt-users] [RFI] oVirt 3.6 Planning

2015-11-12 Thread s k
percentage to ms would be sufficient in order to use the metric in external tools (e.g. for alerting). From: Michal Skrivanek <mskri...@redhat.com> Sent: Thursday, November 5, 2015 3:10 PM To: RH - Itamar Heim Cc: s k; users@ovirt.org; Doron Fediuck S

Re: [ovirt-users] Recommended gluster setup

2017-09-15 Thread Alex K
In the replica 3 + 1 arbiter does this mean that if I loose the two nodes having the normal volumes and left only with the node that has the arbiter volume, I loose all data? Thanx, Alex On Fri, Sep 15, 2017 at 11:25 AM, Kasturi Narra wrote: > Hi , > >yes, you are right.

Re: [ovirt-users] Recommended gluster setup

2017-09-15 Thread Alex K
mmm, perhaps one more reason to go to simple replica 3... Thanx, Alex On Fri, Sep 15, 2017 at 3:30 PM, Sahina Bose <sab...@redhat.com> wrote: > > > On Fri, Sep 15, 2017 at 5:48 PM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > >> In the replica 3 + 1 arbiter does thi

[ovirt-users] oVirt HA behavior

2017-09-18 Thread Alex K
Hi All, I have the following issue with the HA behavior of oVirt 4.1 and need to check with you if there is any work around from your experience. I have 3 servers (A, B, C) with hosted engine in self hosted setup on top gluster with replica 3 + 1 arbiter. All good except one point: The hosts

[ovirt-users] oVirt console without disconnecting user

2017-09-18 Thread Alex K
Hi All, When I get console of a Windows VM (Windows 10 x64bit) I am requested to authenticate and then the user is disconnected (though not logged out as the apps of the user are still open). I have tested this with QXL/SPICE and VGA/VNC console mode. Is there any mode at oVirt console to get

Re: [ovirt-users] oVirt HA behavior

2017-09-18 Thread Alex K
Enabling VM leases could be an answer to this. Will test tomorrow. Thanx, Alex On Sep 18, 2017 7:50 PM, "Alex K" <rightkickt...@gmail.com> wrote: Hi All, I have the following issue with the HA behavior of oVirt 4.1 and need to check with you if there is any work around from you

[ovirt-users] VM remote noVNC console

2017-09-19 Thread Alex K
Hi all, I am trying to get the VM console of a VM through SSH socks proxy. This is a scenario I will frequently face, as the ovirt cluster will be available only though a remote SSH tunnel. I am trying several console options without success. With SPICE or VNC I get issue with virt-viewer

Re: [ovirt-users] oVirt HA behavior

2017-09-19 Thread Alex K
Hi All, Just completed the tests and it works great. VM leases is just what I needed. Thanx, Alex On Tue, Sep 19, 2017 at 10:16 AM, Yaniv Kaul <yk...@redhat.com> wrote: > > > On Tue, Sep 19, 2017 at 1:00 AM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > >> Enablin

Re: [ovirt-users] oVirt HA behavior

2017-09-19 Thread Alex K
decide at some point to shutdown the paused VMs and continue with the VMs that are already running at other hosts. Is this behavior normal? Thanx, Alex On Tue, Sep 19, 2017 at 10:18 AM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > Hi All, > > Just completed the tests and it works great

Re: [ovirt-users] oVirt HA behavior

2017-09-19 Thread Alex K
On Tue, Sep 19, 2017 at 2:26 PM, Arik Hadas <aha...@redhat.com> wrote: > > On Tue, Sep 19, 2017 at 12:44 PM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > >> A second test did not yield the same result. >> This time the VMs were restarted to another host and when

Re: [ovirt-users] oVirt HA behavior

2017-09-19 Thread Alex K
wrote: > > > On Tue, Sep 19, 2017 at 11:41 AM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > >> Hi again, >> >> I performed a different test by isolating one host (say host A) through >> removing all its network interfaces (thus power management through IPMI was >>

[ovirt-users] gluster replica volumes with different data usage

2017-09-17 Thread Alex K
Hi all, I have replica 3 with 1 arbiter. When checking the gluster volume bricks they are reported as using different space, as per attached. How come they use different space? One would expect to use exactly the same space since they are replica. Thanx, Alex

Re: [ovirt-users] gluster replica volumes with different data usage

2017-09-18 Thread Alex K
size at some point from 4 MB to 64MB. Could this be the cause? Thanx, Alex On Mon, Sep 18, 2017 at 8:14 AM, Ravishankar N <ravishan...@redhat.com> wrote: > > On 09/18/2017 10:08 AM, Alex K wrote: > > Hi Ravishankar, > > I am not referring to the arbiter volume(which is

Re: [ovirt-users] Manual transfer of VMs from DC to DC

2017-09-17 Thread Alex K
Thanx, I can confirm that this way i may transfer VMs, but I was thinking a more dirty and perhaps portable way. Say I want to get to a external disk just one VM from DC A and copy/import it on DC B that has no access to the export domain of DC A. I've seen also articles converting the VM disk

Re: [ovirt-users] gluster replica volumes with different data usage

2017-09-17 Thread Alex K
usage of data on the data volumes, except the "vms" volume used for storing vms. Thanx, Alex On Sep 18, 2017 07:00, "Ravishankar N" <ravishan...@redhat.com> wrote: > > > On 09/17/2017 08:41 PM, Alex K wrote: > > Hi all, > > I have replica 3 wit

Re: [ovirt-users] gluster replica volumes with different data usage

2017-09-18 Thread Alex K
are sharded with a > different size. > > -Ravi > > > On 09/18/2017 11:40 AM, Alex K wrote: > > The heal status is showing that no pending files need healing (also shown > at GUI). > When checking the bricks on the file system I see that what is different > between the server i

Re: [ovirt-users] VM remote noVNC console

2017-10-06 Thread Alex K
have two minutes to connect from downloading the vv file before > the password expires. > > On 5 October 2017 at 22:58, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > > Any idea how this can be addressed? > > > > > > On Sep 19, 2017 23:07, "Alex K" <r

Re: [ovirt-users] VM remote noVNC console

2017-10-05 Thread Alex K
Any idea how this can be addressed? On Sep 19, 2017 23:07, "Alex K" <rightkickt...@gmail.com> wrote: Hi all, I am trying to get the VM console of a VM through SSH socks proxy. This is a scenario I will frequently face, as the ovirt cluster will be available only though a remot

[ovirt-users] VM leases errors

2017-10-18 Thread Alex K
Hi all, While attempting to enable the VM leases for a specific VM I am receiving the following error within the engine.log: 2017-10-18 07:56:03,186Z ERROR [org.ovirt.engine.core.dal.dbbroker.auditloghandling.AuditLogDirector] (org.ovirt.thread.pool-6-thread-18) [37c74b60] EVENT_ID:

Re: [ovirt-users] Cannot uplaod ot ISO domain

2017-10-19 Thread Alex K
domain. Alex On Thu, Oct 19, 2017 at 12:09 AM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > If this is the case then I will try to set the gluster network to be at > the network that engine can reach prior to adding the ISO domain. I would > prefere not to add an additional inte

Re: [ovirt-users] VM leases errors

2017-10-18 Thread Alex K
job order by start_time desc; select DeleteJob(''); Alex On Wed, Oct 18, 2017 at 1:07 PM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > Hi all, > > While attempting to enable the VM leases for a specific VM I am receiving > the following error within the engine.log: > &

[ovirt-users] Cannot uplaod ot ISO domain

2017-10-18 Thread Alex K
Hi all, I have setup a self hosted setup with 3 servers with several volumes in replica 3. These gluster volumes are set on a separate network (on separate NICs on same servers), dedicated for gluster traffic. The engine does not have any NIC in this network. The ISO storage domain is also on top

Re: [ovirt-users] Cannot uplaod ot ISO domain

2017-10-18 Thread Alex K
> On Wed, Oct 18, 2017 at 7:41 PM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > >> Hi all, >> >> I have setup a self hosted setup with 3 servers with several volumes in >> replica 3. >> These gluster volumes are set on a separate network (on separate NICs on

[ovirt-users] ovirt 4.2 failed deploy

2018-05-14 Thread Alex K
Hi all, I am trying to setup ovirt 4.2 self hosted with 3 nodes. I have done several 4.1 installations without issues. Now at 4.2 I get: [ ERROR ] fatal: [localhost]: FAILED! => {"changed": false, "msg": "Unable to resolve address\n"} [ ERROR ] Failed to execute stage 'Closing up': Failed

[ovirt-users] Re: ovirt 4.2 failed deploy

2018-05-15 Thread Alex K
d and more > useful so that troubleshooting issues like this won't be as difficult in > the future. I'm sorry for any frustration it's caused and appreciate you > reaching out to work through the issue. > > -Phillip Bailey > > On Mon, May 14, 2018 at 1:32 PM, Alex K <righ

[ovirt-users] Re: [ovirt-devel] Re: Mailing-Lists upgrade

2018-05-13 Thread Alex K
I am also experiencing random issues with this mailing list, even before the upgrade. Some replies I never receive them ( I know this because a friend of mine relays the emails I dont get...). I tried to unsubscribe and subscribe but I still face this issue. Alex On Sun, May 13, 2018, 13:04

[ovirt-users] ovirt 4.1 repo

2018-05-11 Thread Alex K
Hi all, I have the following issue with repo of 4.1 version: I am doing: yum install http://resources.ovirt.org/pub/yum-repo/ovirt-release41.rpm yum update then I get: http://mirror.centos.org/centos/7/storage/x86_64/gluster-3.8/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found

Re: [ovirt-users] managing local users in 4.2 ?

2018-05-06 Thread Alex K
Indeed the behaviour has not changed. When adding users at 4.1 with ovirt-aaa-jdbc-tool i still need to add them through gui for users to be listed in gui. Alex On Sun, May 6, 2018, 12:58 Martin Perina wrote: > > > On Fri, 4 May 2018, 15:59 Matthias Leopold, < >

[ovirt-users] Re: ovirt 4.2 failed deploy

2018-05-15 Thread Alex K
<phbai...@redhat.com> wrote: > Alex, > > I'm glad to hear you were able to get everything running! Please let us > know if you have any issues going forward. > > Best regards, > > -Phillip Bailey > > On Tue, May 15, 2018 at 4:59 AM, Alex K <rightkic

[ovirt-users] Re: ovirt 4.2 failed deploy

2018-05-16 Thread Alex K
d provide the > output? > > Thanks! > > -Phillip Bailey > > On Tue, May 15, 2018 at 9:22 AM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > >> Hi Philip, >> >> I finally was not able to complete it. >> The ovirt ha agent at host was not starting for some reas

[ovirt-users] Re: ovirt 4.2 failed deploy

2018-05-15 Thread Alex K
I overcame this with: run at host: /usr/sbin/ovirt-hosted-engine-cleanup Redeployed then engine engine-setup This time was ok. Thanx, Alex On Tue, May 15, 2018 at 10:51 AM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > Hi, > > Thanx for the feedback. > > *getent ahostsv4 v

[ovirt-users] Re: Using remote viewer outside lan

2018-05-22 Thread Alex K
You could try at cluster -> console, to overwrite the default with your public. Alex On Wed, May 23, 2018, 03:06 Aziz wrote: > Hi all, > > I am able to access my VMs from LAN using remote Viewer, however this is > not working from outside LAN, my setup is as follow: > >

[ovirt-users] ovirt upgrade 4.1 -> 4.2: host bricks down

2018-06-16 Thread Alex K
Hi all, I have a ovirt 2 node cluster for testing with self hosted engine on top gluster. The cluster was running on 4.1. After the upgrade to 4.2, which generally went smoothly, I am seeing that the bricks of one of the hosts (v1) are detected as down, while the gluster is ok when checked with

[ovirt-users] Re: User agent for Ovirt 4.2

2018-06-14 Thread Alex K
In my case I am using some Debian9 VMs and I can install the guest agents with: apt-get install ovirt-guest-agent This article also has some reference: https://www.ovirt.org/documentation/how-to/guest-agent/install-the-guest-agent-in-debian/ Alex On Thu, Jun 14, 2018 at 8:38 PM, Jim Kusznir

[ovirt-users] Upgrading ovirt 4.1 -> ovirt 4.2

2018-06-09 Thread Alex K
Hi all, If one cannot perform a minor upgrade of ovirt 4.1 (due to surprisingly missing repos...) is it ok to ignore this and proceed directly to major upgrade to ovirt 4.2? I don't like very much the idea as I don't know to what surprises I will have considering that this is production. What is

[ovirt-users] Re: Unable to login after upgrade

2018-05-29 Thread Alex K
Are you using engine IP to login? Perhaps the sso default file was overwritten? Alex On Tue, May 29, 2018, 20:32 Michael Watters wrote: > I recently upgraded one of our ovirt engines from 4.1 to the 4.2.3 > release and the admin account is no longer able to login. After > entering the user

[ovirt-users] Re: Gluster problems, cluster performance issues

2018-05-29 Thread Alex K
I would check disks status and accessibility of mount points where your gluster volumes reside. On Tue, May 29, 2018, 22:28 Jim Kusznir wrote: > On one ovirt server, I'm now seeing these messages: > [56474.239725] blk_update_request: 63 callbacks suppressed > [56474.239732] blk_update_request:

[ovirt-users] Re: hyperconverged cluster - how to change the mount path?

2018-07-01 Thread Alex K
The steps roughly would be to put that storage domain in maintenance then edit/redefine it. You have the option to set gluster mount point options for the redundancy part. No need to set dns round robin. Alex On Sun, Jul 1, 2018, 13:29 Liebe, André-Sebastian wrote: > Hi list, > > I'm looking

[ovirt-users] Re: ovirt upgrade 4.1 -> 4.2: host bricks down

2018-06-20 Thread Alex K
I am running 4.2.3.8-1.el7. I will upgrade and check. Thanx, Alex On Tue, Jun 19, 2018 at 11:59 AM, Sahina Bose wrote: > > > On Sat, Jun 16, 2018 at 5:34 PM, Alex K wrote: > >> Hi all, >> >> I have a ovirt 2 node cluster for testing with self hosted engine on top

Re: [ovirt-users] Cannot uplaod ot ISO domain

2017-10-23 Thread Alex K
bove if things do not work, you can just scp > the file to /mnt//images/11--11 > 11-…/ > > Hope this helps !!! > > Thanks > kasturi > > > On Thu, Oct 19, 2017 at 1:23 PM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > >> The only workar

Re: [ovirt-users] VM leases errors

2017-10-28 Thread Alex K
Filed *Bug 1507214* <https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1507214> for this issue Alex On Wed, Oct 18, 2017 at 3:36 PM, Nir Soffer <nsof...@redhat.com> wrote: > On Wed, Oct 18, 2017 at 2:31 PM Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > >> For anyone that m

[ovirt-users] Ovirt 4.2 Windows guest tools

2018-01-16 Thread Alex K
Hi all, Is the ISO at http://plain.resources.ovirt.org/pub/ovirt-4.2/iso/oVirt-toolsSetup/4.2-1.el7.centos/ the latest guest tools? I'm interested for Windows 2016 and Windows 10. Thanx, Alex ___ Users mailing list Users@ovirt.org

[ovirt-users] oVirt storage access failure from host

2018-01-19 Thread Alex K
Hi All, I have a 3 server ovirt 4.1 selft hosted setup with gluster replica 3. I see that suddenly one of the hosts reported as unresponsive and at same time the /var/log/messages logged: ovirt-ha-broker ovirt_hosted_engine_ha.broker.listener.ConnectionHandler ERROR Error handling request,

Re: [ovirt-users] oVirt storage access failure from host

2018-01-19 Thread Alex K
oVirt 4.2 are fixed already, but > we havent backported the fix yet. > > Best regards > > Martin Sivak > > On Fri, Jan 19, 2018 at 1:01 PM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > > Hi All, > > > > I have a 3 server ovirt 4.1 selft hosted setup with

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.2 Windows guest tools

2018-01-17 Thread Alex K
Thanx, Installed and seems to be working nicely. Alex On Wed, Jan 17, 2018 at 8:36 AM, Yedidyah Bar David <d...@redhat.com> wrote: > On Tue, Jan 16, 2018 at 11:33 PM, Alex K <rightkickt...@gmail.com> wrote: > > Hi all, > > > > Is the ISO at > > http://

Re: [ovirt-users] Ovirt backups lead to unresponsive VM

2018-01-29 Thread Alex K
*Mahdi A. Mahdi* -- *From:* Alex K <rightkickt...@gmail.com> *Sent:* Monday, January 29, 2018 5:40 PM *To:* Mahdi Adnan *Cc:* users *Subject:* Re: [ovirt-users] Ovirt backups lead to unresponsive VM Hi, I have observed this logged at host when the issue occurs: VDSM command GetStoragePoolInfo

[ovirt-users] ovirt and gateway behavior

2018-02-05 Thread Alex K
Hi all, I have a 3 nodes ovirt 4.1 cluster, self hosted on top of glusterfs. The cluster is used to host several VMs. I have observed that when gateway is lost (say the gateway device is down) the ovirt cluster goes down. It seems a bit extreme behavior especially when one does not care if the

Re: [ovirt-users] Ovirt backups lead to unresponsive VM

2018-01-29 Thread Alex K
backup. > we have no issues with it so far. > have you checked engine log file ? > > > -- > > Respectfully > *Mahdi A. Mahdi* > > -- > *From:* users-boun...@ovirt.org <users-boun...@ovirt.org> on behalf of > Alex K <rightki

  1   2   3   4   >