Re: [Users] Problem adding an IPA server to oVirt

2014-01-20 Thread Yair Zaslavsky
Hi Adam, Looks like you have problems in running the Root DSE query. I would like you to try and troubleshoot by comparing this to the execution of - ldapsearch -x -h YOUR_IPA_SERVER_IP_ADDRESS -s base - Original Message - From: Adam Litke ali...@redhat.com To: users@ovirt.org Sent:

Re: [Users] Manage domains

2014-01-23 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Itamar Heim ih...@redhat.com To: Maurice James midnightst...@msn.com, users@ovirt.org, Barak Azulay bazu...@redhat.com, Juan Antonio Hernandez Fernandez jhern...@redhat.com Sent: Thursday, January 23, 2014 11:03:48 PM Subject: Re: [Users] Manage domains

Re: [Users] Ovirt 3.4 - Fail to set permissions to VM

2014-01-29 Thread Yair Zaslavsky
Yes, A fix was already submitted for review. - Original Message - From: Jonas Israelsson jo...@israelsson.com To: Oved Ourfalli ov...@redhat.com Cc: users@ovirt.org, Juan Hernandez jhern...@redhat.com, Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com Sent: Wednesday, January 29, 2014 2:44:46 PM

Re: [Users] ovirt 3.4.0-0.5.beta1 and OpenLDAP groups

2014-02-02 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Winfried de Heiden - Voorwinde w...@dds.nl To: users@ovirt.org Sent: Sunday, February 2, 2014 5:09:01 PM Subject: [Users] ovirt 3.4.0-0.5.beta1 and OpenLDAP groups Hi All, I managed to use OpenLDAP to integrate with oVirt 3.4.0-0.5.beta1. For this, I

Re: [Users] ovirt 3.4.0-0.5.beta1 and OpenLDAP groups

2014-02-02 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Itamar Heim ih...@redhat.com To: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com, Winfried de Heiden - Voorwinde w...@dds.nl Cc: users@ovirt.org Sent: Monday, February 3, 2014 1:32:00 AM Subject: Re: [Users] ovirt 3.4.0-0.5.beta1 and OpenLDAP groups On 02/02/2014

[Users] ovirt test day 2

2014-02-12 Thread Yair Zaslavsky
Hi, I tested the following: https://bugzilla.redhat.com/1053646easily collapsible left-pane - was not included in test day 1 (I was supposed to test it back then) - works fine. https://bugzilla.redhat.com/1054209 - read only disks - works fine. https://bugzilla.redhat.com/1054219 -

Re: [Users] new oVirt look-and-feel -- feature page

2014-02-18 Thread Yair Zaslavsky
Looks really great, can't wait to see more :) - Original Message - From: Greg Sheremeta gsher...@redhat.com To: users users@ovirt.org, a...@ovirt.org Sent: Tuesday, February 18, 2014 11:19:18 PM Subject: new oVirt look-and-feel -- feature page Hi, Please check out the feature

Re: [Users] API read-only access / roles

2014-02-22 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Juan Hernandez jhern...@redhat.com To: Sven Kieske s.kie...@mittwald.de, Users@ovirt.org List Users@ovirt.org Cc: Itamar Heim ih...@redhat.com, Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com Sent: Saturday, February 22, 2014 2:22:14 PM Subject: Re: [Users] API read

Re: [Users] API read-only access / roles

2014-02-22 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com To: Juan Hernandez jhern...@redhat.com Cc: Users@ovirt.org List Users@ovirt.org Sent: Sunday, February 23, 2014 8:55:07 AM Subject: Re: [Users] API read-only access / roles - Original Message - From: Juan

Re: [Users] Creating oVirt users

2014-02-24 Thread Yair Zaslavsky
Hi Drew, In order to be able to add users, you will have to use the engine-manage-domains tool and setup a domain. a domain uses kerberos authentication and LDAP for authorization. engine-manage-domains supports several ldap vendors , among are - active directory, IPA, RHDS, openLdap. once will

Re: [Users] Permissions

2014-02-24 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Maurice James midnightst...@msn.com To: Eli Mesika emes...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Tuesday, February 25, 2014 3:33:52 AM Subject: Re: [Users] Permissions I will have to get the logs to you tomorrow when I go to the office. Until then, I

Re: [Users] Permissions

2014-02-25 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Maurice James midnightst...@msn.com To: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com Cc: Eli Mesika emes...@redhat.com, users@ovirt.org Sent: Wednesday, February 26, 2014 1:35:03 AM Subject: RE: [Users] Permissions Here are the logs that I grabbed while trying

Re: [Users] Upgrade from 3.4.0-0.9 to 3.4.0-0.12

2014-03-06 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Maurice James midnightst...@msn.com To: users@ovirt.org Sent: Friday, March 7, 2014 1:49:23 AM Subject: [Users] Upgrade from 3.4.0-0.9 to 3.4.0-0.12 I got the following error while trying to upgrade ;; -HEADER- opcode: QUERY, status: NOERROR, id:

Re: [Users] External group permissions

2014-03-26 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Maurice James midnightst...@msn.com To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, March 26, 2014 11:48:21 AM Subject: [Users] External group permissions I used engine-manage-domains to allow external authentication from active directory to my ovirt management

Re: [Users] External group permissions

2014-03-26 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com To: Maurice James midnightst...@msn.com Cc: users@ovirt.org Sent: Wednesday, March 26, 2014 12:20:02 PM Subject: Re: [Users] External group permissions - Original Message - From: Maurice James midnightst

Re: [Users] API read-only access / roles

2014-03-26 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Itamar Heim ih...@redhat.com To: Sven Kieske s.kie...@mittwald.de, Users@ovirt.org List Users@ovirt.org, Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com Sent: Wednesday, March 26, 2014 12:46:28 PM Subject: Re: [Users] API read-only access / roles On 03/26/2014 06

Re: [Users] Logs using syslog

2014-03-26 Thread Yair Zaslavsky
Hi Eduardo, We have an open RFE for that - https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1078738 In general, JBoss AS 7.1 has moved from log4j logging to java.util logging and the syslog handler is not working anymore, From various sources I have read at the internet looks like the solution is

Re: [Users] Error removing external group

2014-03-27 Thread Yair Zaslavsky
Maurice, Is the group that you removed was added from 3.3 , before you upgraded to 3.4? - Original Message - From: Maurice James midnightst...@msn.com To: Gilad Chaplik gchap...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Thursday, March 27, 2014 5:52:04 PM Subject: Re: [Users] Error

Re: [Users] Cannot add IPA server to ovirt

2014-03-28 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: René Koch rk...@linuxland.at To: Demeter Tibor tdeme...@itsmart.hu Cc: users@ovirt.org Sent: Friday, March 28, 2014 11:30:44 AM Subject: Re: [Users] Cannot add IPA server to ovirt On 03/28/2014 09:19 AM, Demeter Tibor wrote: Hi, I made an IPA

Re: [Users] Error removing external group

2014-03-28 Thread Yair Zaslavsky
Maurice, What happens if you add the same group again and try to remove it again? - Original Message - From: Maurice James midnightst...@msn.com To: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com Cc: Gilad Chaplik gchap...@redhat.com, users@ovirt.org Sent: Friday, March 28, 2014 8:07:37 PM

Re: [Users] Cannot login with AD user after upgrade 3.3-3.4

2014-03-28 Thread Yair Zaslavsky
Looks like a bug in upgrade from 3.3 to 3.4 I will file a bug on that. https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1082195 - Original Message - From: Markus Stockhausen stockhau...@collogia.de To: ovirt-users users@ovirt.org Sent: Friday, March 28, 2014 11:56:32 PM Subject: Re:

Re: [Users] Cannot login with AD user after upgrade 3.3-3.4

2014-03-28 Thread Yair Zaslavsky
Markus, which version of ovirt 3.3 did you upgrade from? and to which version of 3.4? - Original Message - From: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com To: Markus Stockhausen stockhau...@collogia.de Cc: ovirt-users users@ovirt.org Sent: Saturday, March 29, 2014 6:01:24 AM Subject: Re

Re: [Users] Error removing external group

2014-03-29 Thread Yair Zaslavsky
Gilad, I suspect this is with users and groups upgraded from 3.3. Did you install engine of ovirt 3.3 and upgrade it to 3.4? - Original Message - From: Gilad Chaplik gchap...@redhat.com To: Kobi Ianku kia...@redhat.com Cc: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com, users@ovirt.org, Maurice

Re: [Users] Unable to log into user portal with user account

2014-04-06 Thread Yair Zaslavsky
Hi, 1. When you log in to to the admin portal, and check the permissions the user have, does it have the UserRole? 2. Can you please provide us the following SQL queries (using psql) select user_name, groupIds from users; select id,name from ad_groups; 3. In addition - have you manually added

Re: [Users] Unable to log into user portal with user account

2014-04-06 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Jeff Clay jeffc...@gmail.com To: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com, users@ovirt.org Sent: Monday, April 7, 2014 4:28:09 AM Subject: Re: [Users] Unable to log into user portal with user account I added the domain using engine-manage-domains and then I

Re: [Users] Login Error using AD domain

2014-04-07 Thread Yair Zaslavsky
Hi, Seems you still have some issue in your environment if this error is reported, you can try to kinit yourself and check. For that you will need an appropriate krb5.conf file to be placed at /etc/krb5.conf - and to perform kinit user@REALM the content of the krb5.conf file can be:

Re: [ovirt-users] [Users] A mobile monitoring application for oVirt

2014-04-09 Thread Yair Zaslavsky
Awesome, Do you need help in developing that? Are you getting the information via notification of events, or are you polling? - Original Message - From: Martin Betak mbe...@redhat.com To: users@ovirt.org Sent: Thursday, April 3, 2014 5:37:05 PM Subject: [Users] A mobile monitoring

Re: [ovirt-users] help.. vm trapped in limbo aka can't acquire exclusive lock

2014-04-09 Thread Yair Zaslavsky
Can you please attach full engine.log? Many thanks, Yair - Original Message - From: Jeremiah Jahn jerem...@goodinassociates.com To: users@ovirt.org Sent: Thursday, April 10, 2014 2:18:48 AM Subject: [ovirt-users] help.. vm trapped in limbo aka can't acquire exclusive lock I

Re: [ovirt-users] Disable auth basic in API

2014-04-13 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Jose Manuel Marquez Alhambra jm.marq...@ayto-miguelturra.es To: users@ovirt.org Sent: Saturday, April 12, 2014 12:28:31 AM Subject: [ovirt-users] Disable auth basic in API Hi, I’m testing a connection broker that uses oVirt's API. At the moment, the

Re: [ovirt-users] Error creating Disks

2014-04-14 Thread Yair Zaslavsky
Hi, IMHO not enough info is provided, Can you please provide full engine.log and relevant vdsm.log? THanks, Yair - Original Message - From: Maurice James mja...@media-node.com To: users@ovirt.org Sent: Monday, April 14, 2014 5:00:37 PM Subject: [ovirt-users] Error creating Disks

Re: [ovirt-users] Error creating Disks

2014-04-14 Thread Yair Zaslavsky
Hi Federico, Can you please take a look? - Original Message - From: Maurice James mja...@media-node.com To: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Monday, April 14, 2014 5:44:44 PM Subject: Re: [ovirt-users] Error creating Disks Logs attached

Re: [ovirt-users] does SPM can run over ovirt-engine host ?

2014-04-14 Thread Yair Zaslavsky
Hi Tamer, Are you familiar with the all in one feature? http://www.ovirt.org/Feature/AllInOne I'm not sure if this can help you now, as you probably don't want to re-install ovirt, right? - Original Message - From: Tamer Lima tamer.amer...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent:

Re: [ovirt-users] ovirt 3.4 and FreeIPA authentication

2014-04-30 Thread Yair Zaslavsky
As mentioned by Sven, As far as I know all these bugs were solved for 3.4.1 However, if possible, I would like to get the following information - a. select user_id, username, group_ids from users where username = 'THE_USER_YOU_TRIED_TO_LOGIN_WITH'; b. select id, name from ad_groups; -

Re: [ovirt-users] ovirt 3.4 and FreeIPA authentication

2014-04-30 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com To: Peter Harris doilooksensi...@gmail.com Cc: Users@ovirt.org, Sven Kieske s.kie...@mittwald.de Sent: Wednesday, April 30, 2014 12:19:57 PM Subject: Re: [ovirt-users] ovirt 3.4 and FreeIPA authentication

Re: [ovirt-users] oVirt 3.5 : Power Management Health Check - feature pages

2014-05-04 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Arthur Berezin abere...@redhat.com To: Gilad Chaplik gchap...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Sunday, May 4, 2014 5:35:59 PM Subject: Re: [ovirt-users] oVirt 3.5 : Power Management Health Check - feature pages In this case engine

Re: [ovirt-users] oVirt 3.5 : Power Management Health Check - feature pages

2014-05-05 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Gilad Chaplik gchap...@redhat.com To: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com Cc: Arthur Berezin abere...@redhat.com, users users@ovirt.org Sent: Monday, May 5, 2014 10:57:01 AM Subject: Re: [ovirt-users] oVirt 3.5 : Power Management Health Check - feature

Re: [ovirt-users] oVirt 3.5 : Power Management Health Check - feature pages

2014-05-05 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Gilad Chaplik gchap...@redhat.com To: Arthur Berezin abere...@redhat.com Cc: users users@ovirt.org, Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com Sent: Monday, May 5, 2014 11:52:25 AM Subject: Re: [ovirt-users] oVirt 3.5 : Power Management Health Check - feature

Re: [ovirt-users] Users losing permissions when user portal session times out

2014-05-08 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Jeff Clay jeffc...@gmail.com To: users@ovirt.org, paul thornton paul.thorn...@infotech-enterprises.com Sent: Thursday, May 8, 2014 9:09:00 AM Subject: [ovirt-users] Users losing permissions when user portal session times out I finally have

Re: [ovirt-users] Users losing permissions when user portal session times out

2014-05-08 Thread Yair Zaslavsky
Jeff, which ovrit version are you using? Thanks. - Original Message - From: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com To: Jeff Clay jeffc...@gmail.com Cc: Oved Ourfalli ov...@redhat.com, paul thornton paul.thorn...@infotech-enterprises.com, users@ovirt.org Sent: Thursday, May 8, 2014 10

Re: [ovirt-users] Delete snapshots

2014-05-10 Thread Yair Zaslavsky
From what I see in the code of the remove snapshot command, the vm should be in DOWN state in order for the snapshot to be removed (well, this is of course just one of the conditions). - Original Message - From: Maurice James mja...@media-node.com To: users users@ovirt.org Sent:

Re: [Users] Autorecovery feature plan for review

2012-02-13 Thread Yair Zaslavsky
On 02/13/2012 01:31 PM, Oved Ourfalli wrote: Some comments: 1. I think the amount of time between tests should be configurable. 2. I guess some of the actions done by the autorecovery process should be monitored, so take a look at

Re: [Users] LDAP

2012-02-19 Thread Yair Zaslavsky
On 02/19/2012 10:30 PM, Nathan Stratton wrote: On Sun, 19 Feb 2012, Yaniv Kaul wrote: Sorry, my fault - should have seen it earlier - we do not support OpenLDAP yet - we fail to parse its rootDSE, therefore do not have a way to proceed. I think there's a RFE for it somewhere filed, but if

Re: [Users] Question: ovirt-engine jboss startup failure

2012-02-21 Thread Yair Zaslavsky
On 02/21/2012 01:44 PM, Oved Ourfalli wrote: It's the first time I'm seeing such an issue, so I guess a good start in understanding the problem is checking if you have a proper localhost entry in /etc/hosts. Also, can you attach the boot.log (or any other log files created in the jboss log

Re: [Users] LDAP

2012-02-24 Thread Yair Zaslavsky
On 02/23/2012 08:26 PM, Oved Ourfalli wrote: - Original Message - From: Nathan Stratton nat...@robotics.net To: Oved Ourfalli ov...@redhat.com Cc: users@ovirt.org, Yaniv Kaul yk...@redhat.com Sent: Thursday, February 23, 2012 8:13:33 PM Subject: Re: [Users] LDAP On Thu, 23 Feb

Re: [Users] LDAP

2012-02-24 Thread Yair Zaslavsky
On 02/24/2012 10:35 AM, Jeff Bailey wrote: Sorry for the new thread but I just joined the list. The following Welcome aboard Jeff excerpt from Nathan Stratton's 389DS log shows the same thing that I've been seeing when trying to use IPA. It appears that the directory server type is being

Re: [Users] LDAP

2012-02-24 Thread Yair Zaslavsky
On 02/24/2012 08:59 PM, Nathan Stratton wrote: On Fri, 24 Feb 2012, Yair Zaslavsky wrote: Hi Nathan, I think you're using the wrong query with IPA. Yep, but so far I have not found how to fix ovirt to use the correct one. the part of samaccounttype=805306368 should be replaced

Re: [Users] LDAP

2012-02-24 Thread Yair Zaslavsky
On 02/24/2012 09:17 PM, Nathan Stratton wrote: On Fri, 24 Feb 2012, Yair Zaslavsky wrote: Nathan, first of all, please try to run the query I suggested for you - change the filter to ((objectClass=krbPrincipalAux)(krbPrincipalName=nat...@bblinkmind.net)) (I understand you try to query IPA

Re: [Users] LDAP SimpleAuthentication issue.

2012-02-24 Thread Yair Zaslavsky
On 02/24/2012 09:19 PM, Sharad Mishra wrote: Hi, I am new to ovirt and LDAP. Looking at adding support for Tivoli Directory Server. Here is a small java/jndi program (not using Spring LDAP) that takes IBM intranet Id and searches the directory to return IBM serial number. Hi Sharard,

Re: [Users] LDAP

2012-02-25 Thread Yair Zaslavsky
On 02/26/2012 09:18 AM, Oved Ourfalli wrote: Found the problem. We are identifying if the LDAP server is AD or not by checking if the root DSE contains the defaultNamingContext attribute. This attribute is not in the LDAP standard, thus it appears in AD, and not in IPA and RHDS...

Re: [Users] LDAP

2012-02-25 Thread Yair Zaslavsky
On 02/26/2012 09:45 AM, Yair Zaslavsky wrote: On 02/26/2012 09:18 AM, Oved Ourfalli wrote: Found the problem. We are identifying if the LDAP server is AD or not by checking if the root DSE contains the defaultNamingContext attribute. This attribute is not in the LDAP standard, thus

Re: [Users] LDAP

2012-02-26 Thread Yair Zaslavsky
On 02/26/2012 12:57 PM, Oved Ourfalli wrote: - Original Message - From: Yaniv Kaul yk...@redhat.com To: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com Cc: Oved Ourfalli ov...@redhat.com, users@ovirt.org Sent: Sunday, February 26, 2012 9:47:00 AM Subject: Re: [Users] LDAP On 02/26/2012 09

Re: [Users] LDAP SimpleAuthentication issue.

2012-02-28 Thread Yair Zaslavsky
On 02/27/2012 09:11 PM, Sharad Mishra wrote: On Fri, 2012-02-24 at 22:19 +0200, Yair Zaslavsky wrote: On 02/24/2012 09:19 PM, Sharad Mishra wrote: Hi, I am new to ovirt and LDAP. Looking at adding support for Tivoli Directory Server. Here is a small java/jndi program (not using Spring

Re: [Users] engine-setup fails in database creation

2012-03-11 Thread Yair Zaslavsky
On 03/11/2012 05:48 PM, Elias Abacioglu wrote: Den den 11 mars 2012 16:40:06 skrev Yair Zaslavsky: On 03/11/2012 05:24 PM, Elias Abacioglu wrote: Hi, I can postgresql is running and I can access it using psql -U postgres What happens when you type psql engine postgres ? psql: FATAL

Re: [Users] engine-setup fails in database creation

2012-03-11 Thread Yair Zaslavsky
On 03/11/2012 09:32 PM, Elias Abacioglu wrote: 2012/3/11 Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com mailto:yzasl...@redhat.com On 03/11/2012 05:48 PM, Elias Abacioglu wrote: Den den 11 mars 2012 16:40:06 skrev Yair Zaslavsky: On 03/11/2012 05:24 PM, Elias Abacioglu wrote: Hi

Re: [Users] engine-setup fails in database creation

2012-03-11 Thread Yair Zaslavsky
On 03/11/2012 09:40 PM, Yair Zaslavsky wrote: On 03/11/2012 09:32 PM, Elias Abacioglu wrote: 2012/3/11 Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com mailto:yzasl...@redhat.com On 03/11/2012 05:48 PM, Elias Abacioglu wrote: Den den 11 mars 2012 16:40:06 skrev Yair Zaslavsky: On 03/11/2012

Re: [Users] NFS mounts ovirt storage

2012-03-18 Thread Yair Zaslavsky
On 03/18/2012 12:30 PM, зоррыч wrote: By default, NFS mounts ovirt storage with the following parameters: /bin/mount -o soft, timeo = 600, retrans = 6, nosharecache, vers = 3 -t nfs 127.0.0.1:/share /tmp/tmpgcOezk You can set them manually? Hi, We're working on providing this ability in

Re: [Users] glusterfs and ovirt

2012-04-10 Thread Yair Zaslavsky
On 04/10/2012 01:43 PM, Itamar Heim wrote: On 04/05/2012 05:25 PM, зоррыч wrote: Already know the date when it is added support for glusterfs? I can work with the test in a test version of glusterfs? there are two parts to the support: 1. managing the gluster hosts/storage/volumes - patches

Re: [Users] Adding users

2012-05-08 Thread Yair Zaslavsky
On 05/08/2012 02:26 PM, Dennis Jacobfeuerborn wrote: Hi, I just installed oVirt and so far things seem to be running smoothly for the 1-node setup. I can't seem to add users though. When I go to Users-add I only get a search dialog that lists the admin user no matter what I enter as search

Re: [Users] engine-manage-domains can't add user , domain

2012-05-14 Thread Yair Zaslavsky
On 05/15/2012 08:35 AM, Oved Ourfalli wrote: - Original Message - From: T-Sinjon tscbj1...@gmail.com To: Oved Ourfalli ov...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Tuesday, May 15, 2012 5:53:16 AM Subject: Re: [Users] engine-manage-domains can't add user , domain after use kinit

Re: [Users] engine-manage-domains can't add user , domain

2012-05-15 Thread Yair Zaslavsky
Failure while testing domain local. Details: No user information was found for user When you run engine-manage-domains without parameters, what do you get? On 15 May, 2012, at 1:47 PM, Oved Ourfalli wrote: - Original Message - From: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com To: Oved

Re: [Users] glusterfs and ovirt

2012-05-15 Thread Yair Zaslavsky
). Andrei On Apr 10, 2012, at 7:18 AM, Yair Zaslavsky wrote: On 04/10/2012 01:43 PM, Itamar Heim wrote: On 04/05/2012 05:25 PM, зоррыч wrote: Already know the date when it is added support for glusterfs? I can work with the test in a test version of glusterfs? there are two parts to the support

Re: [Users] Host can't jo­in the cluster

2012-05-21 Thread Yair Zaslavsky
On 05/19/2012 05:54 PM, Itamar Heim wrote: On 05/18/2012 04:20 PM, Dan Kenigsberg wrote: On Thu, May 17, 2012 at 10:03:31PM +0300, Itamar Heim wrote: On 05/17/2012 02:11 PM, Omer Frenkel wrote: ... second, iirc, the definition was vdsm can override engine vdsm version check, so a newer

Re: [Users] Host can't jo­in the cluster

2012-05-21 Thread Yair Zaslavsky
On 05/21/2012 04:55 PM, Omer Frenkel wrote: - Original Message - From: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com To: Itamar Heim ih...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Monday, May 21, 2012 4:46:20 PM Subject: Re: [Users] Host can't jo­in the cluster On 05/19/2012 05:54 PM, Itamar

Re: [Users] Ovirt - double use of PCI Address

2012-06-05 Thread Yair Zaslavsky
On 06/05/2012 06:46 PM, Oved Ourfalli wrote: I think that the problem is related to snapshots. I saw that when working with a VM pool, defining some pre-started VMs, then when shutting down a VM then all the devices are created again, which leads to these duplications. Still need to

Re: [Users] Can't add an NFS storage domain

2012-06-12 Thread Yair Zaslavsky
On 06/13/2012 07:41 AM, Haim Ateya wrote: Hi Ian, You seem to run into a bug in our advanced NFS options capability. in order to workaround this issue, please use 'Auto Negotiate' option for now, that shall work. you can track this issue in:

[Users] Cleanup of deployment leftovers - troubleshooting tip

2012-06-13 Thread Yair Zaslavsky
Hi all, Yesterday I encountered a situation that even though I performed local build on my environment and deployed , engine application over JBOSS acted as if it does not contain the changed code (upon deployment). In the past I encountered such issues with tomcat. I came (thanks to Juan

Re: [Users] Following Up on LinuxCon Japan Workshop

2012-06-17 Thread Yair Zaslavsky
On 06/14/2012 06:02 PM, Barak Azulay wrote: On 06/14/2012 02:41 AM, Mike Burns wrote: Hi Leslie, On Wed, 2012-06-13 at 15:14 -0700, Leslie Hawthorn wrote: Hello everyone, I'd like to collect feedback from everyone on last week's oVirt workshop at LinuxCon Japan. [0] Please reply back with

Re: [Users] How to configure sharedFS ?

2012-06-17 Thread Yair Zaslavsky
On 06/17/2012 03:50 PM, Deepak C Shetty wrote: On 03/19/2012 03:07 PM, Dan Kenigsberg wrote: On Wed, Mar 14, 2012 at 07:04:47PM +0530, Deepak C Shetty wrote: On 02/29/2012 08:06 PM, Dan Kenigsberg wrote: Let us know if you need further assistance.. If you have that python script working for

Re: [Users] Getting a stream of errors inside engine.log

2012-06-24 Thread Yair Zaslavsky
On 06/24/2012 06:45 PM, Robert Middleswarth wrote: On 06/24/2012 09:55 AM, Doron Fediuck wrote: On 22/06/12 04:12, Robert Middleswarth wrote: Getting a log full of error messages like these. 2012-06-21 21:03:30,075 ERROR [org.ovirt.engine.core.engineencryptutils.EncryptionUtils]

Re: [Users] Getting a stream of errors inside engine.log

2012-06-24 Thread Yair Zaslavsky
On 06/24/2012 07:26 PM, Robert Middleswarth wrote: On 06/24/2012 12:11 PM, Yair Zaslavsky wrote: On 06/24/2012 07:02 PM, Robert Middleswarth wrote: On 06/24/2012 11:55 AM, Yair Zaslavsky wrote: On 06/24/2012 06:45 PM, Robert Middleswarth wrote: On 06/24/2012 09:55 AM, Doron Fediuck wrote

Re: [Users] Getting a stream of errors inside engine.log

2012-06-25 Thread Yair Zaslavsky
On 06/25/2012 11:55 AM, Ofer Schreiber wrote: - Original Message - On 06/24/2012 07:26 PM, Robert Middleswarth wrote: On 06/24/2012 12:11 PM, Yair Zaslavsky wrote: On 06/24/2012 07:02 PM, Robert Middleswarth wrote: On 06/24/2012 11:55 AM, Yair Zaslavsky wrote: On 06/24/2012 06:45

Re: [Users] Adding LDAP server directly with its FQDN.

2012-06-30 Thread Yair Zaslavsky
On 06/29/2012 11:14 PM, snmis...@linux.vnet.ibm.com wrote: Hi, Is there a way to directly add an LDAP server to ovirt? Currently I run engine-manage-domains with -domain=domain-name. This finds all the ldap servers in the domain. Can I skip this and just add the one I want? I have the

Re: [Users] DEBUG loglevel for engine-manage-domains?

2012-07-01 Thread Yair Zaslavsky
On 07/02/2012 01:12 AM, Matthias Schmitz wrote: Hi everyone, how is the right way to get engine-manage-domains more verbose? I found a log4j.xml in utils.jar but my configuration seems not to work still only INFO and ERROR in /var/log/engine/engine-manage-domains/engine-manage-domains.log.

Re: [Users] OpenLDAP for authentication

2012-07-01 Thread Yair Zaslavsky
On 07/02/2012 01:07 AM, Matthias Schmitz wrote: Hi everyone, i just started to use oVirt and i tried to get it work with my OpenLDAP/Kerberos setup. After a lot of searching for the error message i finally stumbled over an e-mail on this list that OpenLDAP is not yet supported [1]. As

Re: [Users] Running tasks in a cluster

2012-07-27 Thread Yair Zaslavsky
On 07/27/2012 09:35 AM, ?? wrote: Hi. Got a situation is shown on the screenshot (in an attachment). How do I know what tasks are carried out and remove them? Using ovirt 3.1 Hi, Engine-wise: You can check the tasks tab and see what tasks are still running. If you want you can also

Re: [Users] Running tasks in a cluster

2012-07-27 Thread Yair Zaslavsky
On 07/27/2012 01:26 PM, Yair Zaslavsky wrote: On 07/27/2012 09:35 AM, ?? wrote: Hi. Got a situation is shown on the screenshot (in an attachment). How do I know what tasks are carried out and remove them? Using ovirt 3.1 Hi, Engine-wise: You can check the tasks tab and see what tasks

Re: [Users] ActiveDirectory problems

2012-09-16 Thread Yair Zaslavsky
On 09/16/2012 09:01 AM, Oved Ourfalli wrote: top posting Hey, According to the call stack, it looks like something is wrong in the root DSE attributes (whether due to a bug in the engine, or some configuration that can be done in AD). Please provide us this information by using the

Re: [Users] Can't login with the user 'admin'

2012-09-19 Thread Yair Zaslavsky
Mark, Can you please provide engine logs here? On 09/19/2012 09:02 AM, Mark Wu wrote: After upgrading ovirt-engine (new version: ovirt-engine-3.1.0-3.1345126685.git7649eed.fc17), I can't login with the user 'admin'. Here's my upgrade process: yum remove ovirt-engine yum install

Re: [Users] ActiveDirectory problems

2012-09-19 Thread Yair Zaslavsky
The problem is you don't have domainFunctionality and domainControllerFunctionality returned by querying the rootDSE. I am kinda surprised you don't have domainControllerFunctionality in your ldap schema. What windows are you running on the AD machine? On 09/17/2012 04:05 PM, Joop wrote:

Re: [Users] Can't login with the user 'admin'

2012-09-19 Thread Yair Zaslavsky
Wu wrote: On 09/19/2012 02:04 PM, Yair Zaslavsky wrote: Mark, Can you please provide engine logs here? Yair, Here's the related engine log: 2012-09-19 14:24:37,899 ERROR [org.ovirt.engine.core.vdsbroker.vdsbroker.VdsBrokerCommand] (QuartzScheduler_Worker-72) XML RPC error in command

Re: [Users] ActiveDirectory problems

2012-09-19 Thread Yair Zaslavsky
On 09/19/2012 10:10 AM, Itamar Heim wrote: On 09/19/2012 09:58 AM, Joop wrote: Yair Zaslavsky wrote: The problem is you don't have domainFunctionality and domainControllerFunctionality returned by querying the rootDSE. I am kinda surprised you don't have domainControllerFunctionality

Re: [Users] Authentication for REST APIs?

2012-10-01 Thread Yair Zaslavsky
Hi Brian, I looked at the wiki - I assume you're referring to the showVm part. Have you assigned any permissions to the user that is supposed to view the VMs? I assume you created the VMs with the administrator user, so any other user will require to have a proper permissions in order to view

Re: [Users] call for suggests on oVirt authentication back-end (directory service, etc.)

2012-10-10 Thread Yair Zaslavsky
On 10/10/2012 12:13 PM, Itamar Heim wrote: On 10/09/2012 03:56 PM, Alan Johnson wrote: Thanks to Tim Hildred, I found out about the need to have a directory server. Before I embark on this path, I thought I could ping the community to get a since for what is common, easy, and/or available to

Re: [Users] Issue adding a gluster storage domain.

2012-10-29 Thread Yair Zaslavsky
Looks like the vers option is not recognized at conenctStorageServer. From browsing engine code, I see that we potentially send (on NFS storage domain, should not be sent on PosixFS) protocol_version, but not vers - Original Message - From: Daniel Rowe daniel.fatho...@gmail.com To:

Re: [Users] tool engine-manage-domains

2012-11-04 Thread Yair Zaslavsky
Hi, The specified tool handle only ldap domains, and not the internal domain. What would you like to change at the internal domain? I suggest you try to use engine-config for this. - Original Message - From: victor nunes victor.re...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Sunday,

Re: [Users] tool engine-manage-domains

2012-11-07 Thread Yair Zaslavsky
the engine-setup? 2012/11/4 Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com mailto:yzasl...@redhat.com Hi, The specified tool handle only ldap domains, and not the internal domain. What would you like to change at the internal domain? I suggest you try to use

Re: [Users] Ovirt Host (3.0) compatability issue with Cluster (3.1)

2012-11-09 Thread Yair Zaslavsky
For troubleshooting - Can you run on your host machine vdsClient 0 getVdsCaps (might be vdsClient -s 0 getVdsCaps) and send us the results? - Original Message - From: Keyur Makwana kurmakw...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Friday, November 9, 2012 12:50:22 PM Subject:

Re: [Users] Ovirt 3.1 and Samba4 AD

2012-11-13 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Alon Bar-Lev alo...@redhat.com To: Charlie medieval...@gmail.com Cc: users users@ovirt.org Sent: Tuesday, November 13, 2012 10:46:37 PM Subject: Re: [Users] Ovirt 3.1 and Samba4 AD - Original Message - From: Charlie medieval...@gmail.com

Re: [ovirt-users] problem engine-manage-domains add ldap domain

2014-06-12 Thread Yair Zaslavsky
I helped Lucas resolve this over IRC. This was an issue with his kerberos setup. Lucas, care to share here what issue did you discover? Yair - Original Message - From: lucas castro lucascastrobor...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, June 11, 2014 9:50:48 PM Subject:

Re: [ovirt-users] Help....

2014-06-17 Thread Yair Zaslavsky
Please provide full engine.log and full server.log Thanks! In addition, what version did you upgrade from? - Original Message - From: Koen Vanoppen vanoppen.k...@gmail.com To: users@ovirt.org Sent: Wednesday, June 18, 2014 7:55:15 AM Subject: [ovirt-users] Help This happend

Re: [ovirt-users] Relationship bw storage domain uuid/images/children and VM's

2014-07-18 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Steve Dainard sdain...@miovision.com To: users users@ovirt.org Sent: Thursday, July 17, 2014 7:51:31 PM Subject: [ovirt-users] Relationship bw storage domain uuid/images/children and VM's Hello, I'd like to get an understanding of the

Re: [ovirt-users] ovirt with 389 server inactive groups

2014-08-11 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Alon Bar-Lev alo...@redhat.com To: Maurice James mja...@media-node.com Cc: users@ovirt.org Sent: Saturday, August 9, 2014 9:33:16 AM Subject: Re: [ovirt-users] ovirt with 389 server inactive groups - Original Message - From: Maurice James

Re: [ovirt-users] ovirt with 389 server inactive groups

2014-08-11 Thread Yair Zaslavsky
I have checked the codebase of 3.3 - the active field is used for presentation purpose only. Alon has addressed our plans for this in his previous comments. I hope this clarifies more.. Yair - Original Message - From: Itamar Heim ih...@redhat.com To: Alon Bar-Lev alo...@redhat.com,

Re: [ovirt-users] ovirt with 389 server inactive groups

2014-08-11 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com To: Itamar Heim ih...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Monday, August 11, 2014 8:13:53 PM Subject: Re: [ovirt-users] ovirt with 389 server inactive groups I have checked the codebase of 3.3 - the active field

Re: [ovirt-users] ovirt with 389 server inactive groups

2014-08-13 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Paul Robert Marino prmari...@gmail.com To: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com Cc: Itamar Heim ih...@redhat.com, users@ovirt.org Sent: Wednesday, August 13, 2014 11:47:40 PM Subject: Re: [ovirt-users] ovirt with 389 server inactive groups Ok so before I

Re: [ovirt-users] ovirt with 389 server inactive groups

2014-08-17 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Paul Robert Marino prmari...@gmail.com To: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com Cc: Itamar Heim ih...@redhat.com, users@ovirt.org Sent: Sunday, August 17, 2014 4:33:30 PM Subject: Re: [ovirt-users] ovirt with 389 server inactive groups here

Re: [ovirt-users] ovirt with 389 server inactive groups

2014-08-17 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Paul Robert Marino prmari...@gmail.com To: Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Sunday, August 17, 2014 6:32:15 PM Subject: Re: [ovirt-users] ovirt with 389 server inactive groups I think we now have enough for a proper ticket

Re: [ovirt-users] HELP - Storage Domains dot not active anymore.

2014-08-25 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Fagner Patricio fagner.patri...@gmail.com To: users users@ovirt.org Sent: Monday, August 25, 2014 5:04:17 PM Subject: [ovirt-users] HELP - Storage Domains dot not active anymore. Hello everybody, i have a big trouble here. After a reboot in my ovirt

Re: [ovirt-users] HELP - Storage Domains dot not active anymore.

2014-08-25 Thread Yair Zaslavsky
-03:00 Yair Zaslavsky yzasl...@redhat.com: - Original Message - From: Fagner Patricio fagner.patri...@gmail.com To: users users@ovirt.org Sent: Monday, August 25, 2014 5:04:17 PM Subject: [ovirt-users] HELP - Storage Domains dot not active anymore. Hello everybody

Re: [ovirt-users] Ovirt and Fedora 20

2014-08-26 Thread Yair Zaslavsky
- Original Message - From: Jamie Bohr jamieb...@gmail.com To: Users@ovirt.org Sent: Wednesday, August 27, 2014 5:59:07 AM Subject: [ovirt-users] Ovirt and Fedora 20 I followed the instructions on

  1   2   >