Re: [ovirt-users] Network Question

2014-08-06 Thread knarra
On 08/06/2014 06:36 AM, Punit Dambiwal wrote: Hi Sahina, But Ovirt panel doesn't allow me to add with FQDN...it just display the ip address of the hosts... Inline image 1 Hi Punit, The above happens only when ip address of the host is given in the Address field of New host dialog

Re: [ovirt-users] Gluster command [UNKNOWN] failed on server

2014-09-14 Thread knarra
On 09/15/2014 12:09 AM, Nathan Stratton wrote: I gave up on trying to import my gluster config into ovirt so I tried a fresh install and just set the gluster peers without creating any volumes. However none of my hosts will activate, when I try I get: Gluster command [UNKNOWN] failed on

Re: [ovirt-users] Strange error messages

2014-11-17 Thread knarra
On 11/17/2014 12:25 PM, Demeter Tibor wrote: Hi, In this morning I have got a lot of similar messages to console: 2014-Nov-17, 03:21 Detected conflict in hook set-POST-30samba-set.sh of Cluster r710cluster1. 2014-Nov-17, 03:21 Detected conflict in hook stop-PRE-29CTDB-teardown.sh of

Re: [ovirt-users] Strange error messages

2014-11-17 Thread knarra
On 11/17/2014 06:14 PM, Demeter Tibor wrote: Hi, Meanwhile this happening in every two hours. For example 09:21, 11:21, 13:21 Anybody can me help? Thanks, Tibor This happens because the time for syncing the hooks from node to engine has been configured for two hours.

Re: [ovirt-users] not receiveing email

2014-12-18 Thread knarra
On 12/18/2014 07:48 PM, lucas castro wrote: Hey folks, Is there any problem on the mailing list? since Dec 15 I've not received mail anymore. -- contatos: Celular: ( 99 ) 9143-5954 - Vivo skype: lucasd3castro msn: lucascastrobor...@hotmail.com mailto:lucascastrobor...@hotmail.com

Re: [ovirt-users] Change host hostname/ip

2014-12-20 Thread knarra
On 12/20/2014 01:10 AM, Zenon D'Elee wrote: Hello, I have a hosted ovirt infra with only one host and one storage. I don't know how to change the host ip address in the ovirt web manager (grey). Do I have to use the ovirt-engine-rename command line on the ovirt vm ? Do I have to put the host

Re: [ovirt-users] Announcing the moVirt Incubator Project!

2015-02-17 Thread knarra
On 02/17/2015 10:01 PM, Donny D wrote: That is great project. This makes me very happy. Happy Connecting. Sent from my Sprint Samsung Galaxy S® 5 Original message From: Brian Proffitt bprof...@redhat.com Date: 02/17/2015 9:17 AM (GMT-07:00) To: board bo...@ovirt.org Cc:

Re: [ovirt-users] GetGlusterVolumeAdvancedDetailsQuery GetGlusterVolumeProfileInfoQuery when using seperate storage network

2015-05-06 Thread knarra
On 05/06/2015 05:33 PM, Jorick Astrego wrote: Hi, Looking forward to bz 1049994Allow choosing network interface for gluster domain traffic. Currently I have the bricks on a different storage network and can't get the volume details or profile it. Will this be handled in 3.6 properly?

Re: [ovirt-users] GetGlusterVolumeAdvancedDetailsQuery GetGlusterVolumeProfileInfoQuery when using seperate storage network

2015-05-06 Thread knarra
On 05/06/2015 11:22 PM, Jorick Astrego wrote: On 05/06/2015 06:24 PM, knarra wrote: On 05/06/2015 06:59 PM, Jorick Astrego wrote: On 05/06/2015 02:49 PM, knarra wrote: On 05/06/2015 05:33 PM, Jorick Astrego wrote: Hi, Looking forward to bz 1049994Allow choosing network interface

Re: [ovirt-users] Gluster command [UNKNOWN] failed on server

2015-05-11 Thread knarra
On 05/11/2015 05:00 PM, supo...@logicworks.pt wrote: Hi, I'm testing ovirt 3.5.1, with hosted engine, using centos7.1. Have installed some VMs, no problem. I needed to shutdown the computer machines (follow this procedure: http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2014-April/023861.html ),

[ovirt-users] Issue with vdsm on EL6 nodes

2015-04-07 Thread knarra
Hi Everyone, I have updated my nodes to the latest vdsm. After updating when i try to run vdsClient -s localhost glusterVolumeStatsInfoGet volumeName=vol_name i see the following output displayed. Traceback (most recent call last): File /usr/share/vdsm/vdsClient.py, line 2839, in

Re: [ovirt-users] Issue with vdsm on EL6 nodes

2015-04-07 Thread knarra
On 04/07/2015 05:50 PM, Alon Bar-Lev wrote: - Original Message - From: knarra kna...@redhat.com To: users@ovirt.org Sent: Tuesday, April 7, 2015 3:15:12 PM Subject: [ovirt-users] Issue with vdsm on EL6 nodes snip SSLError: [Errno 1] _ssl.c:1390: error:1409442E:SSL

Re: [ovirt-users] Issue with vdsm on EL6 nodes

2015-04-07 Thread knarra
On 04/07/2015 05:58 PM, Alon Bar-Lev wrote: - Original Message - From: knarra kna...@redhat.com To: Alon Bar-Lev alo...@redhat.com Cc: users@ovirt.org Sent: Tuesday, April 7, 2015 3:25:07 PM Subject: Re: [ovirt-users] Issue with vdsm on EL6 nodes On 04/07/2015 05:50 PM, Alon Bar-Lev

Re: [ovirt-users] Cannot install vdsm on RHEL7

2015-04-06 Thread knarra
On 04/06/2015 03:30 PM, Alvaro Miranda Aguilera wrote: On Mon, Apr 6, 2015 at 9:50 PM, knarra kna...@redhat.com wrote: : Package: python-six-1.7.3-1.el6.noarch (epel) Hello, My very first post, so hello all but seems your email is epel6 and the rest is on rh7? Hi Alvaro, You are right

[ovirt-users] Cannot install vdsm on RHEL7

2015-04-06 Thread knarra
Hi, I am trying to install vdsm on RHEL7 and i am hitting some dependency issue. I have following repos enabled on my system. can some one help me if i need to enable any other repos? epel.repo epel-testing.repo ovirt-master-dependencies.repo ovirt-master-snapshot.repo Here is the

[ovirt-users] Regarding assigning Logical Networks to Network Interface

2015-05-20 Thread knarra
Hi, I am trying to create a network called 'gluster network' and attach it to the network interfaces. After attaching the Logical Network to the network interface i see that ONBOOT in the ifcfg files is set to 'no'.Is this expected behaviour or is there any bug on this which will be fixed

Re: [ovirt-users] Crate brick button gray out.

2015-11-14 Thread knarra
d disk with out lock symbol. Otherwise, create another parition inside the existing disk and click on sync button. you should be able to see the device with out lock. On Sat, Nov 14, 2015 at 9:42 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/12/2015 09

Re: [ovirt-users] Crate brick button gray out.

2015-11-17 Thread knarra
On 11/14/2015 06:30 PM, Iosif Radu wrote: The only thing that worked was filling the disk with zeros. I tried delete all partitions and create a single one without format it or mount it and it didn't work. Thanks for your help knarra ! YW :-) On Sat, Nov 14, 2015 at 1:15 PM, knarra <

Re: [ovirt-users] Conflicts in hooks

2015-10-06 Thread knarra
Hi nicolas, This issue happens if there are any conflicts between the hooks scripts present in the servers of your cluster. Try to resolve the conflicts of the hooks scripts by clicking on resolve conflicts button and the you should no more be seeing these messages. Thanks kasturi. On

Re: [ovirt-users] Gluster command [] failed on server

2015-09-03 Thread knarra
On 09/03/2015 07:15 PM, supo...@logicworks.pt wrote: Hi did a reinstall on the Host, and everything comes up again. Than I put the Host in maintenance, reboot it, Confirm 'Host has been Rebooted', Activate and the error comes up again: Gluster command [] failed on server ?? once the reboot

Re: [ovirt-users] timeouts

2015-11-26 Thread knarra
Hi Paf1, Looks like when you reboot the nodes, glusterd does not start up in one node and due to this the node gets disconnected from other node(that is what i see from logs). After reboot, once your systems are up and running , can you check if glusterd is running on all the nodes? Can

Re: [ovirt-users] timeouts

2015-11-27 Thread knarra
On 11/27/2015 11:04 AM, knarra wrote: Hi Paf1, Looks like when you reboot the nodes, glusterd does not start up in one node and due to this the node gets disconnected from other node(that is what i see from logs). After reboot, once your systems are up and running , can you check

Re: [ovirt-users] Cannot create local ISO storage domain from UI.

2016-04-11 Thread knarra
On 04/11/2016 04:39 PM, Barak Korren wrote: On 11 April 2016 at 11:51, knarra <kna...@redhat.com> wrote: Hi, I am trying to set up Hosted Engine. I wanted to deploy windows virtual machines in this environment and as part of that i am creating ISO Domain to upload my windows

Re: [ovirt-users] Additional hosted-engine host deployment failed due to message timeout

2016-05-03 Thread knarra
On 05/03/2016 08:35 AM, Wee Sritippho wrote: Hi, I'm making a fresh hosted-engine installation on 3 hosts. First 2 hosts succeeded, but the 3rd one stuck at termination state "Installing Host hosted_engine_3. Stage: Termination.", then, 3 minutes later, "VDSM hosted_engine_3 command failed:

[ovirt-users] Need help in starting a vm using vdsClient

2016-05-06 Thread knarra
Hi All, I want to write a script to poweroff vms and start vms in a loop for my testing. I found the command to poweroff the vms by looking at the vdsClient -h, but can some one help me how to start the powered off vm using vdsClient command ?? Thanks kasturi.

Re: [ovirt-users] Need help in starting a vm using vdsClient

2016-05-06 Thread knarra
need help in creating a script. On Fri, May 6, 2016 at 2:05 PM, knarra <kna...@redhat.com> wrote: Hi All, I want to write a script to poweroff vms and start vms in a loop for my testing. I found the command to poweroff the vms by looking at the vdsClient -h, but can some one help me how to

[ovirt-users] Two or more mount process running for engine volume

2016-05-03 Thread knarra
Hi All, I have hosted engine setup with glusterfs as my storage domain. when i move a storage domain to maintenance and activate it again i see that there are two glusterfs process running for every storage domain. Is this expected behaviour or a bug ? root 27143 0.0 0.0 451308

Re: [ovirt-users] deploying ovirt 3.6 engine on a glustered storage

2016-07-18 Thread knarra
On 07/18/2016 03:43 PM, knarra wrote: On 07/17/2016 02:14 PM, Andy Michielsen wrote: Hello, I have the gluster shares set up nd downloaded the appliance. Is there an other way deploying it than running hosted-engine deploy ? Kind regards. Verstuurd vanaf mijn iPad Hi, Do you have

Re: [ovirt-users] deploying ovirt 3.6 engine on a glustered storage

2016-07-18 Thread knarra
On 07/17/2016 02:14 PM, Andy Michielsen wrote: Hello, I have the gluster shares set up nd downloaded the appliance. Is there an other way deploying it than running hosted-engine deploy ? Kind regards. Verstuurd vanaf mijn iPad Hi, Do you have replica 3 volume created ? If not you need

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 installation

2016-08-17 Thread knarra
On 08/17/2016 04:57 PM, Nir Soffer wrote: On Wed, Aug 17, 2016 at 10:16 AM, knarra <kna...@redhat.com> wrote: Hi, I see the below error logged in vdsm.log file . can some one help me understand what this error is and do we have any bug for this error? JsonRpc (StompReactor)::ERROR

Re: [ovirt-users] Gluster storage expansion

2017-01-19 Thread knarra
On 01/19/2017 09:15 PM, Goorkate, B.J. wrote: Hi all, I have an oVirt environment with 5 nodes. 3 nodes offer a replica-3 gluster storage domain for the virtual machines. Is there a way to use storage in the nodes which are no member of the replica-3 storage domain? Or do I need another node

[ovirt-users] ETL service sampling

2016-08-24 Thread knarra
Hi All, I see the event below getting logged in the events tab . What is this event related to ? Why does this get logged as an error ? ETL service sampling has encountered an error. Please consult the service log for more details. Thanks kasturi

Re: [ovirt-users] Enable Gluster service during hosted-engine deploy

2016-08-25 Thread knarra
On 08/25/2016 01:20 PM, Renout Gerrits wrote: Hi all, Is there a way to enable the Gluster Service for a cluster in the hosted engine deploy? In the config append you make the gluster service available with: OVESETUP_CONFIG/applicationMode=str:both. But how would one enable it? I would like

Re: [ovirt-users] hosted-engine maintenance

2016-08-31 Thread knarra
On 09/01/2016 09:18 AM, Gary Pedretty wrote: Any idea why with the latest builds I get the following when trying to make any changes to the hosted-engine —set-maintenance status, same error with none, local or global hosted-engine --set-maintenance --mode=global

[ovirt-users] Vds time out occured

2016-08-30 Thread knarra
Hi, I have installed the latest bits of ovirt and i see that my events tab in the UI is flodded with the following error messages for all the hosts in the cluster. Can some help me understand why are these ? VDSM command failed: Message timeout which can be caused by communication

Re: [ovirt-users] Problem starting VMs

2016-08-29 Thread knarra
. Thanks kasturi 2016-08-29 11:51 GMT+02:00 knarra <kna...@redhat.com>: Hi, I am unable to launch vms on one of my host. The problem is vm is stuck at "waiting for launch" and never comes up. I see the following messages in /var/log/messages. Can some one help me to r

Re: [ovirt-users] Vds time out occured

2016-08-30 Thread knarra
On 08/30/2016 11:47 AM, knarra wrote: Hi, I have installed the latest bits of ovirt and i see that my events tab in the UI is flodded with the following error messages for all the hosts in the cluster. Can some help me understand why are these ? VDSM command failed: Message timeout

Re: [ovirt-users] Vds time out occured

2016-08-30 Thread knarra
On 08/30/2016 12:36 PM, Nir Soffer wrote: On Tue, Aug 30, 2016 at 9:20 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 08/30/2016 11:47 AM, knarra wrote: Hi, I have installed the latest bits of ovirt and i see that my events t

Re: [ovirt-users] problem adding OpenStackImage Provider with python-ovirt-engine-sdk4

2016-09-13 Thread knarra
. Thanks kasturi On 09/13/2016 01:34 PM, knarra wrote: Hi, I am trying to add glance repository to Ovirt using ovirtsdk4 and i am facing the error below. Below is my code snippet which i am running. connection = sdk.Connection(url=conf["URL"],username=conf["UI_USERNAME&qu

[ovirt-users] problem adding OpenStackImage Provider with python-ovirt-engine-sdk4

2016-09-13 Thread knarra
Hi, I am trying to add glance repository to Ovirt using ovirtsdk4 and i am facing the error below. Below is my code snippet which i am running. connection = sdk.Connection(url=conf["URL"],username=conf["UI_USERNAME"],password=conf["UI_PASSWORD"],

[ovirt-users] Tracebacks in vdsm.log file

2016-09-30 Thread knarra
Hi, I see below trace back in my vdsm.log. Can some one help me understand why these are logged? is free, finding out if anyone is waiting for it. Thread-557::DEBUG::2016-09-30 18:20:25,064::resourceManager::661::Storage.ResourceManager::(releaseResource) No one is waiting for resource

Re: [ovirt-users] Gluster service failure

2016-10-06 Thread knarra
On 10/06/2016 01:39 PM, Koen Vanoppen wrote: Dear all, One little issue. I have 1 hypervisor in my datacenter that keeps having it's gluster status disconnected in the GUI. But if I look on the server, the service is running. I added the logs after I clicked on the "Restart gluster service"

Re: [ovirt-users] oVirt Gluster Hyperconverged problem

2016-09-19 Thread knarra
Hi, Pad [1] contains the procedure to replace the host with same FQDN where existing host OS has to be re-installed. [1] https://paste.fedoraproject.org/431252/47435076/ Thanks kasturi. On 09/20/2016 06:27 AM, Hanson wrote: Hi Guys, I encountered an unfortunate circumstance today.

Re: [ovirt-users] oVirt Gluster Hyperconverged problem

2016-09-20 Thread knarra
up Host Networks” and assign the networks ovirtmgmt and glusternw to the correct nics. 3. Wait for sometime for the Node to come up and start ovirt-ha-agent and ovirt-ha-broker services. * Thanks kasturi. On 09/20/2016 11:27 AM, knarra wrote: Hi, Pad [1] c

Re: [ovirt-users] Cannot create a non vm network using ovirtsdk

2016-09-22 Thread knarra
Hi, Thanks ondra. It works . When i specify the "usages=types.NetworkUsage.Migration" it was throwing me an error. I was missing [] braces. Thanks kasturi. On 09/22/2016 06:45 PM, knarra wrote: Hi, I am trying to create a non vm network using the following code, but i

[ovirt-users] Cannot create a non vm network using ovirtsdk

2016-09-22 Thread knarra
Hi, I am trying to create a non vm network using the following code, but it still go a head and creates vm network. Can some one please help me to resolve this? Or can you let me know in case i am missing some parameter to add here? def create_gluster_network(network_name):

[ovirt-users] ovirt 4.0 installation

2016-08-17 Thread knarra
Hi, I see the below error logged in vdsm.log file . can some one help me understand what this error is and do we have any bug for this error? JsonRpc (StompReactor)::ERROR::2016-08-17 12:32:05,348::betterAsyncore::113::vds.dispatcher::(recv) SSL error during reading data: unexpected eof

[ovirt-users] Problem starting VMs

2016-08-29 Thread knarra
Hi, I am unable to launch vms on one of my host. The problem is vm is stuck at "waiting for launch" and never comes up. I see the following messages in /var/log/messages. Can some one help me to resolve the issue. Aug 29 12:16:20 rhsqa-grafton3 systemd-machined: New machine

Re: [ovirt-users] ETL service sampling

2016-08-24 Thread knarra
. If the engine is busy and the heartbeat does not update for some reason , the dwh will send an error. It compares the last sync with the heartbeat. Heartbeat should be newer than the last sync... Best, Shirly Radco On Aug 24, 2016 12:03 PM, "knarra" <kna...@redhat.com <mailto:kna...@re

Re: [ovirt-users] Tracebacks in vdsm.log file

2016-10-03 Thread knarra
Hi All, vdsm version i am using is vdsm-4.18.13-1.el7ev.x86_64. I am trying to upgrade a RHV-H node from UI when i saw the following trace back in the vdsm log. Thanks kasturi On 09/30/2016 06:28 PM, knarra wrote: Hi, I see below trace back in my vdsm.log. Can some one help me

Re: [ovirt-users] Tracebacks in vdsm.log file

2016-10-03 Thread knarra
On 10/03/2016 11:02 PM, Nir Soffer wrote: On Fri, Sep 30, 2016 at 3:58 PM, knarra <kna...@redhat.com> wrote: Hi, I see below trace back in my vdsm.log. Can some one help me understand why these are logged? is free, finding out if anyone is waiting for it. Thread-557::DEBUG::2016

[ovirt-users] Cannot Migrate Hosted Engine

2016-10-27 Thread knarra
Hi, I have installed latest upstream master on RHEL7.2. When i try to put a host in maintenance which runs HE vm i see that vm does not get migrated to another host and host is stuck in "preparing for maintenace" state. I see the following errors in the vdsm.log . Can you please help me

Re: [ovirt-users] Problem moving master storage domain to maintenance

2016-11-09 Thread knarra
domain was introduced. Care to share your insight about it? Regards, Maor On Thu, Nov 3, 2016 at 12:23 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi, I have three storage domains backed by gluster in my environment (hostedstorage, data and

Re: [ovirt-users] gluster - Volume quota failed

2016-11-10 Thread knarra
On 11/11/2016 03:20 AM, lejeczek wrote: quota command failed : Volume quota failed. The cluster is operating at version 30700. Quota command enable is unavailable in this version. Hi, Could you please tell us what is the version of glusterfs you are using ? For 3.7.0 / 3.7.1 30700

Re: [ovirt-users] gluster - Volume quota failed

2016-11-11 Thread knarra
On 11/11/2016 01:07 PM, lejeczek wrote: On 11/11/16 05:57, knarra wrote: On 11/11/2016 03:20 AM, lejeczek wrote: quota command failed : Volume quota failed. The cluster is operating at version 30700. Quota command enable is unavailable in this version. Hi, Could you please tell us

Re: [ovirt-users] Problem moving master storage domain to maintenance

2016-11-10 Thread knarra
On 11/09/2016 06:26 PM, Roy Golan wrote: On 9 November 2016 at 14:49, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Can some one please help me to understand the queries below. On 11/03/2016 06:43 PM, Maor Lipchuk wrote: Hi kasturi, Which vers

Re: [ovirt-users] Gluster service failure

2016-10-19 Thread knarra
4.0), that my datacenter has only 2 hypervisors available for the moment? I read something about the fact that it needs 3 hosts at least for the quorum? Thanks for you replies guys. Realy sorry for my late reply! On Thu, 6 Oct 2016 at 13:57 knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@r

[ovirt-users] Automatic vm installation

2016-10-19 Thread knarra
Hi Everyone, I would like to automate VM installation using ovirt-python-sdk. what is the preferred / best way to that? Thanks kasturi ___ Users mailing list Users@ovirt.org http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users

[ovirt-users] Host in error state

2016-10-25 Thread knarra
Hi All, I am currently using ovirt master branch, having hosted-engine setup with glusterfs as the storage domain. I launched some vms and try to start them. VMs fails to start on two other hosts in the cluster and both of them go into error state. why does the hosts go into error state ?

[ovirt-users] Hosted Engine CPU usage always shows 100%

2016-10-19 Thread knarra
Hi, I have latest ovirt master and i see that Hosted Engine CPU is always shown 100%. But the actual usage in the system is very less. Is this a known issue or a bug ? Thanks kasturi ___ Users mailing list Users@ovirt.org

[ovirt-users] vm.conf on one of the node is missing

2016-11-24 Thread knarra
Hi, I have three nodes with glusterfs as storage domain. For some reason i see that vm.conf from /var/run/ovirt-hosted-engine-ha is missing and due to this on one of my host i see that Hosted Engine HA : Not Active. Once i copy the file from some other node and restart ovirt-ha-broker

Re: [ovirt-users] vm.conf on one of the node is missing

2016-11-24 Thread knarra
On 11/24/2016 06:15 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 1:26 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi, I have three nodes with glusterfs as storage domain. For some reason i see that vm.conf from /var/run/ovirt-host

Re: [ovirt-users] vm.conf on one of the node is missing

2016-11-24 Thread knarra
On 11/24/2016 06:56 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 2:08 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/24/2016 06:15 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 1:26 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto

Re: [ovirt-users] vm.conf on one of the node is missing

2016-11-24 Thread knarra
On 11/24/2016 07:27 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 2:39 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/24/2016 06:56 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 2:08 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto

Re: [ovirt-users] vm.conf on one of the node is missing

2016-11-24 Thread knarra
On 11/24/2016 07:47 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 3:06 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/24/2016 07:27 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Nov 24, 2016 at 2:39 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto

Re: [ovirt-users] Info on testing ovirt 4.0.5 and gluster

2016-11-15 Thread knarra
Hi Gianluca, yes, you are right. Now second and third host can be directly added from UI. Before adding the second and third host please make sure that the following steps are done for hyperconverged setup. 1) On Hosted engine vm run the command 'engine-config -s

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 03:07 PM, Martin Perina wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 9:48 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 01:34 PM, Martin Perina wrote: Hi, could you please share log from engine-setup execution? But I fear th

[ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-15 Thread knarra
Hi, I was installing latest upstream master and i am hitting the issue below. Can some one please let me know if this a bug ? If yes, is this going to be fixed in the next nightly? [WARNING] OVF does not contain a valid image description, using default. [ INFO ] Detecting host

Re: [ovirt-users] Info on testing ovirt 4.0.5 and gluster

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 01:28 PM, Gianluca Cecchi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 7:59 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi Gianluca, yes, you are right. Now second and third host can be directly added from UI. Before adding the second and third

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 03:37 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 10:56 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 03:07 PM, Martin Perina wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 9:48 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 02:03 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 8:03 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi, I was installing latest upstream master and i am hitting the issue below. Can some one please let me know i

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
/ Thanks kasturi On Wed, Nov 16, 2016 at 8:03 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi, I was installing latest upstream master and i am hitting the issue below. Can some one please let me know if this a bug ? If yes, is this going

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 02:13 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 9:38 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 02:03 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 8:03 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 03:43 PM, knarra wrote: On 11/16/2016 03:37 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 10:56 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 03:07 PM, Martin Perina wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 9:48 AM,

Re: [ovirt-users] Info on testing ovirt 4.0.5 and gluster

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 03:51 PM, Gianluca Cecchi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 9:55 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 01:28 PM, Gianluca Cecchi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 7:59 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 03:59 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 11:18 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 03:43 PM, knarra wrote: On 11/16/2016 03:37 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 10:5

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 03:59 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 11:18 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 03:43 PM, knarra wrote: On 11/16/2016 03:37 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 10:5

Re: [ovirt-users] Cannot install latest upstream master

2016-11-16 Thread knarra
On 11/16/2016 06:46 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 12:18 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 11/16/2016 03:59 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Nov 16, 2016 at 11:18 AM, knarra <kna...@redhat.com

Re: [ovirt-users] gluster - Volume quota failed

2016-11-13 Thread knarra
[+gluster-users] list On 11/11/2016 04:09 PM, lejeczek wrote: On 11/11/16 09:26, knarra wrote: On 11/11/2016 01:07 PM, lejeczek wrote: On 11/11/16 05:57, knarra wrote: On 11/11/2016 03:20 AM, lejeczek wrote: quota command failed : Volume quota failed. The cluster is operating at version

Re: [ovirt-users] EPEL and package(s) conflicts

2016-11-15 Thread knarra
[+soumya] On 11/15/2016 06:51 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Tue, Nov 15, 2016 at 1:26 PM, lejeczek > wrote: hi I apologize if I missed it reading release(repo) note. What are users supposed to do with EPEL repo? I'm asking

Re: [ovirt-users] Unable to add host

2016-11-20 Thread knarra
On 11/20/2016 09:24 PM, Oscar Segarra wrote: Hi, When I try to add the second host from the ovirt interface I get the following error: Imágenes integradas 2 Of course, host vdicnode02 does not appear in the GUI and the gluster looks perfectly up und sync: UI supports a functionality

Re: [ovirt-users] Hosted Engine CPU usage always shows 100%

2016-11-01 Thread knarra
On 10/27/2016 07:10 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Oct 27, 2016 at 3:33 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 10/27/2016 06:42 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Oct 27, 2016 at 2:56 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto

Re: [ovirt-users] Hosted Engine CPU usage always shows 100%

2016-10-27 Thread knarra
On 10/27/2016 06:42 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Thu, Oct 27, 2016 at 2:56 PM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi Simone, I see that this patch is merged upstream. I have installed latest master. But i still see that HostedEngi

Re: [ovirt-users] Hosted Engine CPU usage always shows 100%

2016-10-27 Thread knarra
Hi Simone, I see that this patch is merged upstream. I have installed latest master. But i still see that HostedEngine CPU shows 100%. Is there something i am missing here? Thanks kasturi On 10/19/2016 10:33 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Wed, Oct 19, 2016 at 3:13 PM, knarra <

[ovirt-users] Problem moving master storage domain to maintenance

2016-11-03 Thread knarra
Hi, I have three storage domains backed by gluster in my environment (hostedstorage, data and vmstore). I would want to move the storage domains into maintenance. Have couple of questions here. 1) Will moving master storage domain into maintenance have some impact on hostedstorage? 2)

Re: [ovirt-users] oVirt Node iso downoad

2016-10-26 Thread knarra
On 10/26/2016 06:17 PM, Anantha Raghava wrote: Hi, Where do we download a working oVirt Node ISO? Not finding the correct link. -- Thanks & Regards, Anantha Raghava eXza Technology Consulting & Services Do not print this e-mail unless required. Save Paper & trees.

Re: [ovirt-users] Could not associate brick

2016-10-14 Thread knarra
On 10/14/2016 04:23 PM, Davide Ferrari wrote: Hello I'm seeing several ot these warnings: 2016-10-14 10:49:23,721 WARN [org.ovirt.engine.core.vdsbroker.gluster.GlusterVolumesListReturnForXmlRpc] (DefaultQuartzScheduler7) [] Could not associate brick

Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-14 Thread knarra
On 12/15/2016 03:35 AM, Gervais de Montbrun wrote: Hi all, I had to reinstall one of my hosts today and I noticed an issue. The error message was: Ovirt2: o Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please upgrade the cluster level to 3.6 and wait for

[ovirt-users] Master storage domain in locked state

2017-01-12 Thread knarra
Hi, I have three glusterfs storage domains present on my system. data (master), vmstore and engine. I tried moving the master storage domain to maintenance state , it was stuck in preparing for maintenance for a long time and then i rebooted my hosts. Now i see that the master domain

Re: [ovirt-users] HA Score

2017-01-02 Thread knarra
, knarra <kna...@redhat.com> wrote: Hi, I have latest 4.1 installed and i see that HA score on hosts keeps going to 0 and comes back to 3400. This behavior is something which i am observing with 4.1 and i see that it takes considerable amount of time to get back to normal state. Any

Re: [ovirt-users] HA Score

2017-01-02 Thread knarra
On 01/02/2017 02:59 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Mon, Jan 2, 2017 at 9:23 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: On 01/01/2017 06:23 PM, Doron Fediuck wrote: Care to share the HE agents log files? Hi Doron, I have collecte

[ovirt-users] HA Score

2016-12-29 Thread knarra
Hi, I have latest 4.1 installed and i see that HA score on hosts keeps going to 0 and comes back to 3400. This behavior is something which i am observing with 4.1 and i see that it takes considerable amount of time to get back to normal state. Any reason why it takes such a long time?

[ovirt-users] Issues with RHV 4.1

2016-12-30 Thread knarra
Hi, I have latest RHV 4.1 installed on HC stack. My app vms runs on Host1 and HE vm runs on Host2. I have a test case where i bring down glusternw on Host1 and i expect all app vms to be migrated to another node. But when i am running the above said test case i run into following

Re: [ovirt-users] Issues with RHV 4.1

2016-12-30 Thread knarra
Please ignore this mail. sorry for the chaos caused :-( On 12/30/2016 03:52 PM, knarra wrote: Hi, I have latest RHV 4.1 installed on HC stack. My app vms runs on Host1 and HE vm runs on Host2. I have a test case where i bring down glusternw on Host1 and i expect all app vms

[ovirt-users] Failed to import Hosted Engine VM

2016-12-19 Thread knarra
Hi, I have latest master installed and i see that Hosted Engine VM fails to import. Below are the logs i see in the engine log. Can some one help me understand why does this happen? 2016-12-20 06:46:02,291Z INFO [org.ovirt.engine.core.vdsbroker.irsbroker.GetImageInfoVDSCommand]

Re: [ovirt-users] Failed to import Hosted Engine VM

2016-12-20 Thread knarra
On 12/20/2016 01:47 PM, Simone Tiraboschi wrote: On Tue, Dec 20, 2016 at 7:47 AM, knarra <kna...@redhat.com <mailto:kna...@redhat.com>> wrote: Hi, I have latest master installed and i see that Hosted Engine VM fails to import. Below are the logs i see in the eng

Re: [ovirt-users] how to handle mount options for hosted engine on glusterfs

2017-03-20 Thread knarra
On 03/20/2017 05:09 AM, /dev/null wrote: Hi, how do i make the hosted_storage aware of gluster server failure? In --deploy i cannot provide backup-volfile-servers. In /etc/ovirt-hosted-engine/hosted-engine.conf there is an mnt_options line, but i read

Re: [ovirt-users] how to handle mount options for hosted engine on glusterfs

2017-03-21 Thread knarra
e,user_id=0,group_id=0,default_permissions,allow_other,max_read=131072 <tel:13%2010%2072>) Any suggestion? I will try an answerfile-install as well later, but it was helpful to know, where to set this. Thanks & best regards * On Mon, 20 Mar 2017 12:12:25 +0530, knarra wro

Re: [ovirt-users] oVirt 4.1.0 - Gluster - Hosted Engine deploy howto

2017-03-15 Thread knarra
Hi Roberto, Hosted Engine tab is visible only after hosted_storage and hosted_engine vm is imported to the cluster. Once the first node is installed, you will need to create a storage domain of vmstore or data volume . Once one of these storage domains are created, hosted_storage and

Re: [ovirt-users] I’m having trouble deleting a test gluster volume

2017-04-11 Thread knarra
On 04/11/2017 10:44 PM, Sandro Bonazzola wrote: Adding some people Il 11/Apr/2017 19:06, "Precht, Andrew" > ha scritto: Hi Ovirt users, I’m a newbie to oVirt and I’m having trouble deleting a test gluster volume.

  1   2   >