[ovirt-users] ovirt 4.0 after set the host into maintenance and then "Enroll Certificates" but the install failed

2020-12-29 Thread momokch--- via Users
hello everyone, my ovirt-engine and host certification is expired, is it any method no need to shutdown all the vm can enroll/update the certificate between engine and the host??? i am using the ovirt 4.0 i tried to set the host into maintenance and then "Enroll Certificates" from the UI but

[ovirt-users] ovirt 4.0 after set the host into maintenance and then "Enroll Certificates" but the install failed

2020-12-29 Thread momokch--- via Users
hello everyone, my ovirt-engine and host certification is expired, is it any method no need to shutdown all the vm can enroll/update the certificate between engine and the host??? i am using the ovirt 4.0 i tried to set the host into maintenance and then "Enroll Certificates" from the UI but

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0

2018-01-08 Thread Derek Atkins
Hi, On Mon, January 8, 2018 9:44 am, Yaniv Kaul wrote: > On Mon, Jan 8, 2018 at 4:27 PM, Marktvk wrote: > >> Hello Correct. >> >> But i can not do this for a reason. I hope ovirt will bring a kvm >> upgrade >> for 4.0 the security issue at this moment with CPU's ( intel) >> >

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0

2018-01-08 Thread Yaniv Kaul
On Mon, Jan 8, 2018 at 4:27 PM, Marktvk wrote: > Hello Correct. > > But i can not do this for a reason. I hope ovirt will bring a kvm upgrade > for 4.0 the security issue at this moment with CPU's ( intel) > You could upgrade your CPU firmware and get up-to-date packages, but

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0

2018-01-08 Thread Marktvk
Hello Correct. But i can not do this for a reason. I hope ovirt will bring a kvm upgrade for 4.0 the security issue at this moment with CPU's ( intel) > I believe you most upgrade to 4.1 first, and then to 4.2. > > > > On Jan 8, 2018 6:00 AM, "Marktvk"

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0

2018-01-08 Thread Wesley Stewart
I believe you most upgrade to 4.1 first, and then to 4.2. On Jan 8, 2018 6:00 AM, "Marktvk" wrote: Hello, We have now running ovirt 4.0 for a specif reason we can not upgrade to the new version. If possible for 1 time to upgrade qemu-kvm to the new version for the fix

[ovirt-users] Ovirt 4.0

2018-01-08 Thread Marktvk
Hello, We have now running ovirt 4.0 for a specif reason we can not upgrade to the new version. If possible for 1 time to upgrade qemu-kvm to the new version for the fix with processors today ? I hope so. ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 and EL 7.4

2017-11-12 Thread Yaniv Kaul
unicef.fr/> > > > > -------------- > <http://www.unicef.fr> > > *De :* users-boun...@ovirt.org [mailto:users-boun...@ovirt.org] *De la > part de* Jorick Astrego > *Envoyé :* mardi 10 octobre 2017 19:41 > *À :* users@ovirt.org > *Objet :* Re: [

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 and EL 7.4

2017-11-10 Thread VONDRA Alain
f93210-e459-4491-a078-a0ee02457f91.png]<http://www.unicef.fr/> <http://www.unicef.fr> De : users-boun...@ovirt.org [mailto:users-boun...@ovirt.org] De la part de Jorick Astrego Envoyé : mardi 10 octobre 2017 19:41 À : users@ovirt.org Objet : Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 and

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 and EL 7.4

2017-10-12 Thread Jorick Astrego
gt; # libvirt. Per RFC 6331 this is vulnerable to many serious security >> > # flaws and should no longer be used. Thus GSSAPI is now the default. >> > # >> > # To use GSSAPI requires that a libvirtd service principal is >> > # added to the Kerb

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 and EL 7.4

2017-10-10 Thread Jorick Astrego
file listed below > > > > Alain > > > > > > > > Alain VONDRA > > > > Chargé d'Exploitation et de Sécurité des Systèmes d'Information > > Direction Administrative et Financière > > +33 1 44 39 77 7

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 and EL 7.4

2017-10-05 Thread Pavel Gashev
ww.unicef.fr > -Message d'origine- > De : users-boun...@ovirt.org [mailto:users-boun...@ovirt.org] De la part de Alan Griffiths > Envoyé : mercredi 4 octobre 2017 15:50 > À : Ovirt Users <users@ovirt.org> > Objet : [ovirt-users] Ovirt 4.0 and EL 7.4

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 and EL 7.4

2017-10-04 Thread Alan Griffiths
ICEF France > 3 rue Duguay Trouin 75006 > PARIS > www.unicef.fr > -Message d'origine- > De : users-boun...@ovirt.org [mailto:users-boun...@ovirt.org] De la part de > Alan Griffiths > Envoyé : mercredi 4 octobre 2017 15:50 > À : Ovirt Users <users@ovirt.org> > Obj

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 and EL 7.4

2017-10-04 Thread VONDRA Alain
- De : users-boun...@ovirt.org [mailto:users-boun...@ovirt.org] De la part de Alan Griffiths Envoyé : mercredi 4 octobre 2017 15:50 À : Ovirt Users <users@ovirt.org> Objet : [ovirt-users] Ovirt 4.0 and EL 7.4 Hi, Is 4.0 supported/known to work on CentOS 7.4? I've just tried to upgra

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 and EL 7.4

2017-10-04 Thread Sandro Bonazzola
Il 04 Ott 2017 15:51, "Alan Griffiths" ha scritto: Hi, Is 4.0 supported/known to work on CentOS 7.4? I've just tried to upgrade one of the hosts in my lab from 7.3 to 7.4 and now vdsm-network fails to start with vdsm-tool: libvirt: XML-RPC error : authentication

[ovirt-users] Ovirt 4.0 and EL 7.4

2017-10-04 Thread Alan Griffiths
Hi, Is 4.0 supported/known to work on CentOS 7.4? I've just tried to upgrade one of the hosts in my lab from 7.3 to 7.4 and now vdsm-network fails to start with vdsm-tool: libvirt: XML-RPC error : authentication failed: authentication failed To even get this far I had to exclude gluster

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 repos

2017-09-26 Thread Yedidyah Bar David
On Tue, Sep 26, 2017 at 2:21 AM, Edward Clay wrote: > Hello, I've recently ran into a couple of problems. One that I'm noticing > right now is that when I do a yum check-update I'm getting a 404 . > > yum clean all > yum check-update > Loaded plugins: fastestmirror,

[ovirt-users] ovirt 4.0 repos

2017-09-25 Thread Edward Clay
Hello, I've recently ran into a couple of problems. One that I'm noticing right now is that when I do a yum check-update I'm getting a 404 . yum clean allyum check-updateLoaded plugins: fastestmirror, versionlockbase

Re: [ovirt-users] [Ovirt 4.0] Cluster : Scheduling policy

2017-07-16 Thread Doron Fediuck
Hi Rohit, You have 2 ways to handle this case; 1. Use pin to multiple hosts [a]. This will force the VM to run on one of the hosts you specify (1 or 2). If the VM is defined as highly available, it'll automatically be restarted on the other host in case the current one goes down. 2. Use affinity

Re: [ovirt-users] [Ovirt 4.0] Cluster : Scheduling policy

2017-07-03 Thread TranceWorldLogic .
I got it. It is under configure button at top right corner. I want to do below stuff please help me how can I make it possible using ovirt. (let assume 2 host system and 1 vm) 1> I want to pin Host for particular VM let say host is host1. 2> In some circumstances let say host1 goes down in that

[ovirt-users] [Ovirt 4.0] Cluster : Scheduling policy

2017-07-03 Thread TranceWorldLogic .
Hi, Can some one help me how to select PinToHost policy in ovirt 4.0 ? I am lost in GUI. http://www.ovirt.org/develop/release-management/features/sla/scheduler-policies/ Thanks, ~Rohit ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] [Ovirt 4.0] Multiple cluster and multiple storage possible ?

2017-05-07 Thread Fred Rolland
Hi, Storage Domains are DC entities and are not related to clusters. Every hosts in the DC should be able to access the Storage Domain. Once the SD is first created on one of the hosts, all the other host are trying to connect also. Can you mount manually from host2 ? It maybe a firewall/network

Re: [ovirt-users] [Ovirt 4.0] HA VM fail to start on another Host.

2017-04-26 Thread Yaniv Kaul
On Wed, Apr 26, 2017 at 8:44 AM, knarra wrote: > On 04/26/2017 10:39 AM, TranceWorldLogic . wrote: > > Hi, > > VM have guest agent install but power management is disable. > > Just want to confirm my understanding "HA will not work without power > management", please say yes

Re: [ovirt-users] [Ovirt 4.0] HA VM fail to start on another Host.

2017-04-25 Thread knarra
On 04/25/2017 08:45 PM, TranceWorldLogic . wrote: Hi, This is regarding HA VM fail to restart on other host. I have setup, which has 2 host in a cluster let say host1 and host2. And one HA VM (with High priority), say vm1. And also not storage domain is configure on host3 and it available all

[ovirt-users] [Ovirt 4.0] HA VM fail to start on another Host.

2017-04-25 Thread TranceWorldLogic .
Hi, This is regarding HA VM fail to restart on other host. I have setup, which has 2 host in a cluster let say host1 and host2. And one HA VM (with High priority), say vm1. And also not storage domain is configure on host3 and it available all time. 1> Initially vm1 was running on host2. 2>

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 to 4.1 CentOS7.3 and libvirtd 2.0.0 segfault issue

2017-04-21 Thread Yaniv Kaul
On Fri, Apr 21, 2017 at 4:38 PM, Rafał Wojciechowski < i...@rafalwojciechowski.pl> wrote: > hi, > > my issue was related to bug in libvirtd. > it was found in core dump by libvirt team > > " > > I'll send a patch to upstream libvirt to fix this crash. However it can take > a while to get it back

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 to 4.1 CentOS7.3 and libvirtd 2.0.0 segfault issue

2017-04-21 Thread Rafał Wojciechowski
hello, I am not sure. I have simple openvpn client profile with systemd enabled on boot time, but I think I was not included it anywhere for libvirt/ovirt purpose. also strange for me was statement that this interface was without IP - this interface should be up with IP after connection

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 to 4.1 CentOS7.3 and libvirtd 2.0.0 segfault issue

2017-04-21 Thread Rafał Wojciechowski
hi, my issue was related to bug in libvirtd. it was found in core dump by libvirt team " I'll send a patch to upstream libvirt to fix this crash. However it can take a while to get it back to CentOS/RHEL. The source of this crash is that you have a "tun0" network interface without IP address

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 to 4.1 CentOS7.3 and libvirtd 2.0.0 segfault issue

2017-04-18 Thread Rafał Wojciechowski
hi, I was unable to just remove glibc and install it again - I have reinstalled it and rebooted the machine but it was not fixed anything Thanks anyway. Regards, Rafal Wojciechowski W dniu 18.04.2017 o 10:53, Yanir Quinn pisze: Hi Rafal not sure it relates to your issue, but i experienced a

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 to 4.1 CentOS7.3 and libvirtd 2.0.0 segfault issue

2017-04-18 Thread Yanir Quinn
Hi Rafal not sure it relates to your issue, but i experienced a similar issue with segfault (running on fedora 25) to resolve it i had to remove glibc packages and then install them again (maybe a same workaround for libvirt will do the job here) Regards Yanir Quinn On Tue, Apr 18, 2017 at 9:32

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 to 4.1 CentOS7.3 and libvirtd 2.0.0 segfault issue

2017-04-18 Thread Francesco Romani
On 04/18/2017 08:09 AM, Rafał Wojciechowski wrote: > > hello, > > I made comparison(+diff) between xml passing through vdsm which is > working and another one which cause libvirtd segfault > > https://paste.fedoraproject.org/paste/eqpe8Byu2l-3SRdXc6LTLl5M1UNdIGYhyRLivL9gydE= > > > I am not sure

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 to 4.1 CentOS7.3 and libvirtd 2.0.0 segfault issue

2017-04-18 Thread Rafał Wojciechowski
hello, I made comparison(+diff) between xml passing through vdsm which is working and another one which cause libvirtd segfault https://paste.fedoraproject.org/paste/eqpe8Byu2l-3SRdXc6LTLl5M1UNdIGYhyRLivL9gydE= I am not sure if below setting are fine but I dont know how to change them

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 to 4.1 CentOS7.3 and libvirtd 2.0.0 segfault issue

2017-04-17 Thread Rafał Wojciechowski
hello, I extracted xml from /var/log/core for some test VM and tried to validy via virt-xml-validate maybe it could help in this case https://paste.fedoraproject.org/paste/F878jO-16OEQZAQX0imQx15M1UNdIGYhyRLivL9gydE= Regards, Rafal Wojciechowski hi, I will add few informations:

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 to 4.1 CentOS7.3 and libvirtd 2.0.0 segfault issue

2017-04-14 Thread Rafał Wojciechowski
hi, I will add few informations: currently I am using: libvirt-daemon-kvm-2.0.0-10.el7_3.5.x86_64 libvirt-daemon-driver-qemu-2.0.0-10.el7_3.5.x86_64 qemu-kvm-ev-2.6.0-28.el7_3.6.1.x86_64 ovirt-engine-4.1.1.8-1.el7.centos.noarch(I tried update, to see if it will help but nothing has changed)

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 to 4.1 CentOS7.3 and libvirtd 2.0.0 segfault issue

2017-04-14 Thread Sandro Bonazzola
Adding Francesco and Michal On Sun, Apr 9, 2017 at 1:05 PM, Rafał Wojciechowski < i...@rafalwojciechowski.pl> wrote: > hi, I am having some problems after upgrade Ovirt from 4.0 to 4.1 version. > I made full reinstall of Ovirt, but it seems to be not ovirt upgrade > related problem(libvirt) >

Re: [ovirt-users] [Ovirt 4.0 Python SDK] Host fail to move in Maintenance State

2017-04-10 Thread Juan Hernández
On 04/07/2017 12:06 PM, TranceWorldLogic . wrote: > Hi, > > I was trying to deactivate host via python SDK but found that host is > not moving in Maintenance State. > > In this scenario, I found that I have one additional network added in > cluster but not setup on Host. > Hence it retrying in

[ovirt-users] [Ovirt 4.0 Python SDK] Host fail to move in Maintenance State

2017-04-07 Thread TranceWorldLogic .
Hi, I was trying to deactivate host via python SDK but found that host is not moving in Maintenance State. In this scenario, I found that I have one additional network added in cluster but not setup on Host. Hence it retrying in background for network sync. Because of this I suspect host is fail

Re: [ovirt-users] [Ovirt 4.0 - Storage Domain] Fail to upload ISO using engine-iso-uploader

2017-01-16 Thread Sandro Bonazzola
Adding Rafael who is maintaining the tool. On Tue, Jan 10, 2017 at 8:19 AM, TranceWorldLogic . < tranceworldlo...@gmail.com> wrote: > Hi, > > I am trying to upload ISO image using engine-iso-uploader command as shown > below. > I have received error as shown below. > > # engine-iso-uploader -i

[ovirt-users] [Ovirt 4.0 - Storage Domain] Fail to upload ISO using engine-iso-uploader

2017-01-09 Thread TranceWorldLogic .
Hi, I am trying to upload ISO image using engine-iso-uploader command as shown below. I have received error as shown below. # engine-iso-uploader -i vms_isos_myHost -u admin@internal -r ovirt.lab.com:443 upload /tmp/ubuntu.iso Uploading, please wait... ERROR: mount.nfs: access denied by server

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 spice console attempting to connect to HV private IP

2016-12-16 Thread Edward Clay
We just found the issue. In the cluster logical networks it has a display network that was pointing to the management netowrk(private not accessible network). system > data center > cluster > logical networks tab I changed the display network to the public network. Now I'm able to access the

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 spice console attempting to connect to HV private IP

2016-12-16 Thread Cameron Christensen
For the cluster that the VM is in check the logical networks and make sure that the role display is set on the proper network interface. On Fri, Dec 16, 2016 at 11:51 AM, Michal Skrivanek wrote: > > On 16 Dec 2016, at 19:57, Edward Clay wrote: >

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 spice console attempting to connect to HV private IP

2016-12-16 Thread Michal Skrivanek
> On 16 Dec 2016, at 19:57, Edward Clay wrote: > > Hello, > > I've recently upgraded from ovirt 3.6 to 4.0 and have run into an issue > that I'm not finding an explanation or solution to. Currently when I > create a new VM and start it up and attempt to connect to the

[ovirt-users] Ovirt 4.0 spice console attempting to connect to HV private IP

2016-12-16 Thread Edward Clay
Hello, I've recently upgraded from ovirt 3.6 to 4.0 and have run into an issue that I'm not finding an explanation or solution to. Currently when I create a new VM and start it up and attempt to connect to the console I get the following error. "Unable to connect to the graphic server Could not

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0 Reporting

2016-10-30 Thread Yedidyah Bar David
On Sat, Oct 29, 2016 at 12:09 PM, wrote: > Hello oVirt guru`s! > > In the first half of 2016 was the following information: > http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2016-June/040549.html > > Are there any news about the built-in oVirt 4.0 reporting mechanism? It's

[ovirt-users] oVirt 4.0 Reporting

2016-10-29 Thread aleksey . maksimov
Hello oVirt guru`s! In the first half of 2016 was the following information: http://lists.ovirt.org/pipermail/users/2016-June/040549.html Are there any news about the built-in oVirt 4.0 reporting mechanism? Is there any chance that we will see reports in the oVirt web console?

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-29 Thread Gervais de Montbrun
Hi Simone, Thanks for the info. I'll look at the solution that you suggested. Cheers, Gervais > On Sep 29, 2016, at 10:01 AM, Simone Tiraboschi wrote: > > > > On Thu, Sep 29, 2016 at 2:51 PM, Gervais de Montbrun

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-29 Thread Gervais de Montbrun
Hi Simone, Yes... I guess it was not clear in my original email. I changed the numbers myself to lower the timeout and retries. With them set as they were set by ovirt (timeout=3600 retry=5) things were not working for me. Cheers, Gervais > On Sep 29, 2016, at 10:04 AM, Simone Tiraboschi

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-29 Thread Martin Perina
On Thu, Sep 29, 2016 at 3:04 PM, Simone Tiraboschi wrote: > > > On Thu, Sep 29, 2016 at 12:47 PM, Martin Perina > wrote: > >> Hi, >> >> please take a look at my inline comments: >> >> On Tue, Sep 27, 2016 at 7:23 PM, Gervais de Montbrun < >>

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-29 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Sep 29, 2016 at 3:11 PM, Martin Perina wrote: > > > On Thu, Sep 29, 2016 at 3:04 PM, Simone Tiraboschi > wrote: > >> >> >> On Thu, Sep 29, 2016 at 12:47 PM, Martin Perina >> wrote: >> >>> Hi, >>> >>> please take a look at my

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-29 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Sep 29, 2016 at 12:47 PM, Martin Perina wrote: > Hi, > > please take a look at my inline comments: > > On Tue, Sep 27, 2016 at 7:23 PM, Gervais de Montbrun < > gerv...@demontbrun.com> wrote: > >> Hey All, >> >> Since updating to 4.0.x of oVirt, I have had an issue

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-29 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Sep 29, 2016 at 2:51 PM, Gervais de Montbrun wrote: > Hi Martin, > > The entropy was super low. Somewhere around 140. I installed and > configured haveged.service to start at bootup, reverted my apache > changes... After a reboot, my systemctl status still says

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-29 Thread Gervais de Montbrun
Hi Martin, The entropy was super low. Somewhere around 140. I installed and configured haveged.service to start at bootup, reverted my apache changes... After a reboot, my systemctl status still says that there are 7 services queued (note that I erroneously said degraded in my previous email -

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-29 Thread Artyom Lukianov
We have the same configuration under the file /etc/httpd/conf.d/z-ovirt-engine-proxy.conf for the regular engine under 3.6 and 4.0, so I do not sure if it relates to the problem. About entropy level check the bug https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1357246. Best Regards On Thu, Sep 29,

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-29 Thread Martin Perina
Hi, please take a look at my inline comments: On Tue, Sep 27, 2016 at 7:23 PM, Gervais de Montbrun wrote: > Hey All, > > Since updating to 4.0.x of oVirt, I have had an issue with my hosted > engine. After a some poking around, I think I have figured out my issue and >

[ovirt-users] oVirt 4.0.x - hosted-engine was not starting properly

2016-09-27 Thread Gervais de Montbrun
Hey All, Since updating to 4.0.x of oVirt, I have had an issue with my hosted engine. After a some poking around, I think I have figured out my issue and thought I would share to see what others think. The issue has existed with 4.0, 4.0.1, 4.0.2, 4.0.3, and still exists in 4.0.4. Description:

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 & virt-viewer & SSO token

2016-09-13 Thread Martin Perina
Adding Tomas. On Tue, Sep 13, 2016 at 11:36 AM, Ondra Machacek wrote: > Hi, > > we don't support it. What oVirt does is, that it pass the > username/password to the VM, not the token. > > You can read more here[1]. But I doubt the proposed solution will be > implemented.

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 & virt-viewer & SSO token

2016-09-13 Thread Ondra Machacek
Hi, we don't support it. What oVirt does is, that it pass the username/password to the VM, not the token. You can read more here[1]. But I doubt the proposed solution will be implemented. So you need to use it as is for now. [1]

[ovirt-users] Ovirt 4.0 & virt-viewer & SSO token

2016-09-12 Thread KY LO
Hi all, How can I use SSO token for authentication with Ovirt 4 when using virt-viewer? Any special configuration needed? I can't seem to find much information on the use of SSO token with Ovirt4. Thanks. regards,Philip Lo ___ Users mailing list

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 Login Issue

2016-08-17 Thread Greg Sheremeta
Hi all, This is a usability bug. If I let my engine time out, and then I'm presented with a login form and I correctly submit it, I should immediately be logged in. [I think there may be some misunderstanding in the thread that this was more of a normal or expected "your session timed out"

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 installation

2016-08-17 Thread Ramesh Nachimuthu
- Original Message - > From: "Piotr Kliczewski" <pklic...@redhat.com> > To: "knarra" <kna...@redhat.com> > Cc: users@ovirt.org > Sent: Wednesday, August 17, 2016 5:12:52 PM > Subject: Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 installation > >

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 installation

2016-08-17 Thread Piotr Kliczewski
On Wed, Aug 17, 2016 at 1:35 PM, knarra wrote: > On 08/17/2016 04:57 PM, Nir Soffer wrote: > >> On Wed, Aug 17, 2016 at 10:16 AM, knarra wrote: >> >>> Hi, >>> >>>I see the below error logged in vdsm.log file . can some one help me >>> understand what

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 installation

2016-08-17 Thread knarra
On 08/17/2016 04:57 PM, Nir Soffer wrote: On Wed, Aug 17, 2016 at 10:16 AM, knarra wrote: Hi, I see the below error logged in vdsm.log file . can some one help me understand what this error is and do we have any bug for this error? JsonRpc

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 installation

2016-08-17 Thread Nir Soffer
On Wed, Aug 17, 2016 at 10:16 AM, knarra wrote: > Hi, > > I see the below error logged in vdsm.log file . can some one help me > understand what this error is and do we have any bug for this error? > > JsonRpc (StompReactor)::ERROR::2016-08-17 >

[ovirt-users] ovirt 4.0 installation

2016-08-17 Thread knarra
Hi, I see the below error logged in vdsm.log file . can some one help me understand what this error is and do we have any bug for this error? JsonRpc (StompReactor)::ERROR::2016-08-17 12:32:05,348::betterAsyncore::113::vds.dispatcher::(recv) SSL error during reading data: unexpected eof

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0 and multipath.conf for HPE 3PAR. What do you advise?

2016-08-14 Thread Nir Soffer
On Sat, Aug 13, 2016 at 4:03 PM, wrote: > Hello, oVirt guru's ! > > I installed oVirt 4.0 on several servers HP ProLiant DL360 G5 with > QLogic/Emulex 4G dual-port HBAs. > These servers have multipath connection to the storage system HP 3PAR 7200. > > Before

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0 and multipath.conf for HPE 3PAR. What do you advise?

2016-08-14 Thread Yaniv Dary
Changing multpath conf is not supported, since this file is managed by VDSM. It should work well for the oVirt use case. Configuration should be changed via the manager if needed and not via the conf. Yaniv Dary Technical Product Manager Red Hat Israel Ltd. 34 Jerusalem Road Building A, 4th

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0 Hosted Engine

2016-08-08 Thread Arsène Gschwind
I think I've found the problem, a typo in hostname and the certificate are also created with the wrong FQDN. Sometime you just don't see the problem on first approach. Many thanks for your help Regards, Arsène On 08/08/2016 10:58 AM, Simone Tiraboschi wrote: On Mon, Aug 8, 2016 at 10:54 AM,

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0 Hosted Engine

2016-08-08 Thread Simone Tiraboschi
On Mon, Aug 8, 2016 at 10:54 AM, Arsène Gschwind wrote: > Status up-to-date : False > Hostname : > Host ID: 1 The issue is that on both the host you just see the status of host 1, which is

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0 Hosted Engine

2016-08-08 Thread Arsène Gschwind
On 08/08/2016 10:22 AM, Simone Tiraboschi wrote: On Sun, Aug 7, 2016 at 3:42 PM, Arsène Gschwind wrote: Hi, I have an oVirt setup with 2 server using hosted-engine, both server resgistered properly the hosted-engine using : # hosted-engine --deploy but for some

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0 Hosted Engine

2016-08-08 Thread Simone Tiraboschi
On Sun, Aug 7, 2016 at 3:42 PM, Arsène Gschwind wrote: > Hi, > > I have an oVirt setup with 2 server using hosted-engine, both server > resgistered properly the hosted-engine using : > # hosted-engine --deploy > > but for some reason the second isn't recognized as a

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0 Hosted Engine

2016-08-07 Thread Arsène Gschwind
Hi, Thanks for your help... The scheduling policy is set to none I've set the "Enable HA Reservation" property and also install the macspoof hook and power management is configured correctly and seems to work but all that didn't help . Regargs, Arsène On 08/07/2016 04:50 PM, Yanir Quinn

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0 Hosted Engine

2016-08-07 Thread Yanir Quinn
Hi, Under Clusters-> your cluster -> Scheduling policy : 1. What is your selected policy and what properties does it contains ? 2. Under Additional Properties , is "Enable HA Reservation" selected ? Also check if your host has the necessary hooks (e.g. macspoof) as in the first host you deployed

[ovirt-users] oVirt 4.0 Hosted Engine

2016-08-07 Thread Arsène Gschwind
Hi, I have an oVirt setup with 2 server using hosted-engine, both server resgistered properly the hosted-engine using : # hosted-engine --deploy but for some reason the second isn't recognized as a host for hosted-engine and I'm not able to migrate the hosted-engine. The error I get when

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 hosted engine deploy

2016-07-14 Thread Edward Haas
On Mon, Jul 4, 2016 at 12:36 PM, Roy Golan wrote: > > > On Mon, Jul 4, 2016 at 12:23 PM, qinglong.d...@horebdata.cn < > qinglong.d...@horebdata.cn> wrote: > >> Hi, all >> I got an error when I excuted "hosted-engine --deploy" on centos >> 7.0 >> > > We don't support

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 /patternfly contrast?

2016-07-09 Thread SGhosh
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1354140 On 07/09/2016 08:04 AM, Sandro Bonazzola wrote: Can you please open a bz attaching the screenshot? Il 08/Lug/2016 04:25, "SGhosh" > ha scritto: Hi Running ovirt 4.0 on CentOS 7 - and

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 /patternfly contrast?

2016-07-09 Thread Sandro Bonazzola
Can you please open a bz attaching the screenshot? Il 08/Lug/2016 04:25, "SGhosh" ha scritto: > Hi > > Running ovirt 4.0 on CentOS 7 - and the gui color contrast seems to be off. > > I am seeing very low readability with the white text on light blue > selection bar (attached).

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 /patternfly contrast?

2016-07-08 Thread Alastair Neil
Absolutely +1 On 7 July 2016 at 22:25, SGhosh wrote: > Hi > > Running ovirt 4.0 on CentOS 7 - and the gui color contrast seems to be off. > > I am seeing very low readability with the white text on light blue > selection bar (attached). > > Any tweaks? > > -subhendu > > >

Re: [ovirt-users] oVirt 4.0 hosted-engine deploy fail on fc domain

2016-07-08 Thread Simone Tiraboschi
On Fri, Jul 8, 2016 at 12:17 PM, NUNIN Roberto wrote: > Hello > > I’m in trouble deploying hosted-engine on a fresh-installed Centos7.2 > server, chosing fc domain: > > > > [ ERROR ] Failed to execute stage 'Environment customization': 'devList' > > > > Installation ends

[ovirt-users] oVirt 4.0 hosted-engine deploy fail on fc domain

2016-07-08 Thread NUNIN Roberto
Hello I'm in trouble deploying hosted-engine on a fresh-installed Centos7.2 server, chosing fc domain: [ ERROR ] Failed to execute stage 'Environment customization': 'devList' Installation ends with error, following the versions of ovirt installed software:

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 /patternfly contrast?

2016-07-08 Thread Gianluca Cecchi
On Fri, Jul 8, 2016 at 4:25 AM, SGhosh wrote: > Hi > > Running ovirt 4.0 on CentOS 7 - and the gui color contrast seems to be off. > > I am seeing very low readability with the white text on light blue > selection bar (attached). > > Any tweaks? > > -subhendu > > >

[ovirt-users] ovirt 4.0 /patternfly contrast?

2016-07-07 Thread SGhosh
Hi Running ovirt 4.0 on CentOS 7 - and the gui color contrast seems to be off. I am seeing very low readability with the white text on light blue selection bar (attached). Any tweaks? -subhendu ___ Users mailing list Users@ovirt.org

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 Login Issue

2016-07-06 Thread Melissa Mesler
A, okay. I never had this happen prior to 4.0 obviously so it threw me off. Thank you! On Wed, Jul 6, 2016, at 10:23 AM, Ravi Nori wrote: > This happens when you are on the login screen and the server is > restarted or the session times out due to inactivity. > The welcome page maintains a

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 Login Issue

2016-07-06 Thread Ravi Nori
This happens when you are on the login screen and the server is restarted or the session times out due to inactivity. The welcome page maintains a session state which is passed to and back from SSO module. The error is raised when the state is lost due to session timeout/engine restart Ravi On

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 Login Issue

2016-07-06 Thread Ralf Schenk
Hello, I've got this, too. But I thought this to be normal since the session-timeout was reached. Bye Am 06.07.2016 um 04:08 schrieb Melissa Mesler: > I am running 4.0 on CentOS 7.2. Sometimes when I first log in to the > admin page, it will give me and error that says "Request state does not

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 Login Issue

2016-07-06 Thread Oved Ourfali
Ravi - thoughts on this one? On Wed, Jul 6, 2016 at 4:34 PM, Melissa Mesler wrote: > here is the engine.log: http://pastebin.com/bTPWYi9x > server.log:http://pastebin.com/2KfjvWF3 > console.log: http://pastebin.com/T4seBaNX > > > On Wed, Jul 6, 2016, at 01:33 AM, Oved

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 Login Issue

2016-07-06 Thread Melissa Mesler
here is the engine.log: http://pastebin.com/bTPWYi9x server.log:http://pastebin.com/2KfjvWF3 console.log: http://pastebin.com/T4seBaNX On Wed, Jul 6, 2016, at 01:33 AM, Oved Ourfali wrote: > Hi Melissa > > Can you attach the engine logs? > > Thanks, > Oved > > On Wed, Jul 6, 2016 at 5:08 AM,

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 engine access

2016-07-06 Thread qinglong.d...@horebdata.cn
Thanks! No specific reasons. I use IP in ovirt 3.6 and it seems simple to use an IP address in some cases. From: Yedidyah Bar David Date: 2016-07-06 14:26 To: qinglong.d...@horebdata.cn CC: users; 胡茂荣; 胡晓宇 Subject: Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 engine access On Wed, Jul 6, 2016 at 9:13 AM

Re: [ovirt-users] Ovirt 4.0 Login Issue

2016-07-06 Thread Oved Ourfali
Hi Melissa Can you attach the engine logs? Thanks, Oved On Wed, Jul 6, 2016 at 5:08 AM, Melissa Mesler wrote: > I am running 4.0 on CentOS 7.2. Sometimes when I first log in to the > admin page, it will give me and error that says "Request state does not > match session

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 engine access

2016-07-06 Thread Yedidyah Bar David
On Wed, Jul 6, 2016 at 9:13 AM, qinglong.d...@horebdata.cn wrote: > Hi, all > I am using ovirt 4.0. It seems that I could only use FQDN to access > the website of engine. Is it possible to use IP to access the website? No. You can only access the engine using

[ovirt-users] ovirt 4.0 engine access

2016-07-06 Thread qinglong.d...@horebdata.cn
Hi, all I am using ovirt 4.0. It seems that I could only use FQDN to access the website of engine. Is it possible to use IP to access the website? Anyone can help? Thanks! ___ Users mailing list Users@ovirt.org

[ovirt-users] Ovirt 4.0 Login Issue

2016-07-05 Thread Melissa Mesler
I am running 4.0 on CentOS 7.2. Sometimes when I first log in to the admin page, it will give me and error that says "Request state does not match session state." Then if I go through the process of logging in again, it will go through with no issue. It doesn't do this every time but it does do it

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 hosted engine deploy

2016-07-05 Thread qinglong.d...@horebdata.cn
Thanks, I have solved this problem. It seems that IPv6 has not been disabled actually. From: qinglong.d...@horebdata.cn Date: 2016-07-05 14:57 To: Roy Golan CC: users Subject: Re: Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 hosted engine deploy Yes, IPv6 was enabled before. Now I think it has been disabled

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 hosted engine deploy

2016-07-05 Thread qinglong.d...@horebdata.cn
vlans = {} vmTypes = ['kvm'] From: Roy Golan Date: 2016-07-05 14:30 To: qinglong.d...@horebdata.cn CC: users Subject: Re: Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 hosted engine deploy On Tue, Jul 5, 2016 at 5:37 AM, qinglong.d...@horebdata.cn <qinglong.d...@horebdata.cn> wrote: Reactor thread::INFO::2

Re: [ovirt-users] [oVirt 4.0] Is it possible to access oVirt through a reverse proxy

2016-07-04 Thread Colin Coe
tool. >>> >>> Martin Perina >>> >>> >>> On Sunday, July 3, 2016, Yaniv Dary <yd...@redhat.com> wrote: >>> > >>> > Yaniv Dary >>> > Technical Product Manager >>> > Red Hat Israel Ltd. >>&

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 hosted engine deploy

2016-07-04 Thread qinglong.d...@horebdata.cn
st handler for ::1:45018 stopped .. It seems that a few messages come out every 15 seconds. Is vdsmd running at a healthy status? From: Roy Golan Date: 2016-07-04 17:36 To: qinglong.d...@horebdata.cn CC: users Subject: Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 hosted engine deploy On Mon, Jul 4,

Re: [ovirt-users] [oVirt 4.0] Is it possible to access oVirt through a reverse proxy

2016-07-04 Thread Martin Perina
92306 >> > 8272306 >> > Email: yd...@redhat.com >> > IRC : ydary >> >> > >> > -- Forwarded message -- >> > From: COUSIN Kevin <ke...@famillecousin.fr> >> > Date: Thu, Jun 30, 2016 at 5:31 PM >> >

Re: [ovirt-users] ovirt 4.0 hosted engine deploy

2016-07-04 Thread Roy Golan
On Mon, Jul 4, 2016 at 12:23 PM, qinglong.d...@horebdata.cn < qinglong.d...@horebdata.cn> wrote: > Hi, all > I got an error when I excuted "hosted-engine --deploy" on centos > 7.0 > We don't support 7.0 you need Centos 7.2 If you are running 7.2 look at /var/log/vdsm/vdsm.log to see why

[ovirt-users] ovirt 4.0 hosted engine deploy

2016-07-04 Thread qinglong.d...@horebdata.cn
Hi, all I got an error when I excuted "hosted-engine --deploy" on centos 7.0. [root@node ~]# hosted-engine --deploy [ INFO ] Stage: Initializing [ INFO ] Generating a temporary VNC password. [ INFO ] Stage: Environment setup During customization use CTRL-D to abort.

Re: [ovirt-users] [oVirt 4.0] Is it possible to access oVirt through a reverse proxy

2016-07-04 Thread Yaniv Dary
gt; > 8272306 >> > Email: yd...@redhat.com >> > IRC : ydary >> >> > >> > -- Forwarded message -- >> > From: COUSIN Kevin <ke...@famillecousin.fr> >> > Date: Thu, Jun 30, 2016 at 5:31 PM >> > Subject: [ovirt-

Re: [ovirt-users] [oVirt 4.0] Is it possible to access oVirt through a reverse proxy

2016-07-03 Thread Colin Coe
d. > > 34 Jerusalem Road > > Building A, 4th floor > > Ra'anana, Israel 4350109 > > > > Tel : +972 (9) 7692306 > > 8272306 > > Email: yd...@redhat.com > > IRC : ydary > > > > > -- Forwarded message ------ > > From

  1   2   >