Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-30 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Aug 30, 2016 at 10:49 AM, Alexis HAUSER < alexis.hau...@telecom-bretagne.eu> wrote: > Ok, now after removing it, it auto-adds itself to the web interface. > > I tries to "install" and fails with just after the step "installating host > stage: termination" "host is not rechable". I can

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-30 Thread Alexis HAUSER
Ok, now after removing it, it auto-adds itself to the web interface. I tries to "install" and fails with just after the step "installating host stage: termination" "host is not rechable". I can ping it and its FQDN from the engine and other host. Any ideas ?

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-29 Thread Simone Tiraboschi
On Mon, Aug 29, 2016 at 4:55 PM, Alexis HAUSER < alexis.hau...@telecom-bretagne.eu> wrote: > >No, in both the case it's referring to the host you are going to add to > >your engine (the host where you are running hosted-engine --deploy): the > >first one is a label to easily identify your host,

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-29 Thread Alexis HAUSER
>No, in both the case it's referring to the host you are going to add to >your engine (the host where you are running hosted-engine --deploy): the >first one is a label to easily identify your host, the second one the >address to reach it. Thanks, then it means only the default label is wrong,

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-29 Thread Simone Tiraboschi
lt;stira...@redhat.com> > À: "Alexis HAUSER" <alexis.hau...@telecom-bretagne.eu> > Cc: "users" <users@ovirt.org> > Envoyé: Jeudi 25 Août 2016 16:56:17 > Objet: Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability > > On Thu, Aug 25, 2016 at

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-29 Thread Alexis HAUSER
lla about this and if not I'll open one. - Mail original - De: "Simone Tiraboschi" <stira...@redhat.com> À: "Alexis HAUSER" <alexis.hau...@telecom-bretagne.eu> Cc: "users" <users@ovirt.org> Envoyé: Jeudi 25 Août 2016 16:56:17 Objet: Re: [ovirt-user

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Aug 25, 2016 at 4:26 PM, Alexis HAUSER wrote: > >> Can you please share your hosted-engine-setup logs? > > Yes of course, here they are :) OK, the issue is here: 2016-08-25 12:49:04 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human human.queryString:156 query

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Aug 25, 2016 at 3:12 PM, Alexis HAUSER wrote: > > >> This is that part that confused me a bit : I need to set up a new FQDN for >> the engine, but a different one right ? So each engine on each node needs a >> different FQDN ? > >> No, you have just to

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Alexis HAUSER
> This is that part that confused me a bit : I need to set up a new FQDN for > the engine, but a different one right ? So each engine on each node needs a > different FQDN ? > No, you have just to use a sensate globally resolvable FQDN for your > additional host: 'localhost.localdomain' is

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Aug 25, 2016 at 11:57 AM, Alexis HAUSER wrote: > >>This instead is an issue of your env: >>your additional host is still named 'localhost.localdomain': of course >>the engine VM will be able to resolve it but it will not reach your >>host; in that case

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Alexis HAUSER
>This instead is an issue of your env: >your additional host is still named 'localhost.localdomain': of course >the engine VM will be able to resolve it but it will not reach your >host; in that case the engine will just try to add the engine VM >itself as an host creating a mess. >Since we saw

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Aug 25, 2016 at 11:19 AM, Alexis HAUSER wrote: >>No, it's not: you have to point to the same storage server you used >>for the first host, hosted-engine-setup will detect the existing >>installation and it will ask if you are going to add an additional

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Alexis HAUSER
>No, it's not: you have to point to the same storage server you used >for the first host, hosted-engine-setup will detect the existing >installation and it will ask if you are going to add an additional >host. >At that point it will consume the answer file saved on the shared storage. This is

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Aug 25, 2016 at 10:17 AM, Alexis HAUSER wrote: > Hi, > > > I'm trying to "deploy" the hosted engine (3.6) on a second node for HA. I > used hosted-engine --delpoy, answering the script questions it's a new host > setup. > > However it is requesting me