Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-30 Thread Simone Tiraboschi
On Tue, Aug 30, 2016 at 10:49 AM, Alexis HAUSER <
alexis.hau...@telecom-bretagne.eu> wrote:

> Ok, now after removing it, it auto-adds itself to the web interface.
>
> I tries to "install" and fails with just after the step "installating host
> stage: termination"  "host is not rechable". I can ping it and its FQDN
> from the engine and other host.
>
> Any ideas ?
>

Can you please attach host-deploy logs?
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-30 Thread Alexis HAUSER
Ok, now after removing it, it auto-adds itself to the web interface.

I tries to "install" and fails with just after the step "installating host 
stage: termination"  "host is not rechable". I can ping it and its FQDN from 
the engine and other host.

Any ideas ?
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-29 Thread Simone Tiraboschi
On Mon, Aug 29, 2016 at 4:55 PM, Alexis HAUSER <
alexis.hau...@telecom-bretagne.eu> wrote:

> >No, in both the case it's referring to the host you are going to add to
> >your engine (the host where you are running hosted-engine --deploy): the
> >first one is a label to easily identify your host, the second one the
> >address to reach it.
>
>
> Thanks, then it means only the default label is wrong, right ? It should
> be [host_2] (refering to the host itself) instead of [hosted_engine_2]
> (refering to the engine itself), no ?
>

We are proposing  hosted_engine_1 for the first host involved in
hosted_engine and hosted_engine_n for additional hosts.
A lot of users got confused by this so we are going to remove and simply
use by default the host address as its label; the user will always be able
to rename it from the engine.
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-29 Thread Alexis HAUSER
>No, in both the case it's referring to the host you are going to add to
>your engine (the host where you are running hosted-engine --deploy): the
>first one is a label to easily identify your host, the second one the
>address to reach it.


Thanks, then it means only the default label is wrong, right ? It should be 
[host_2] (refering to the host itself) instead of [hosted_engine_2] (refering 
to the engine itself), no ?
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-29 Thread Simone Tiraboschi
On Mon, Aug 29, 2016 at 4:08 PM, Alexis HAUSER <
alexis.hau...@telecom-bretagne.eu> wrote:

> Thank you for your explanations, this is very clear now :)
>
>
>
> Actually I was confused because "this host" is used in several different
> contexts, if I am right :
>
> 1 - For the engine (which is not a host, but a guest) :
> "Enter the name which will be used to identify this host inside the
> Administrator Portal [hosted_engine_2]"
>
> 2 - For the Host
> It asks the same things for the FQDN, but not for the engine this time,
> for the real "host"
>
> Please confirm me this, so I will know if I have to open a bug for this.
>
>
>
No, in both the case it's referring to the host you are going to add to
your engine (the host where you are running hosted-engine --deploy): the
first one is a label to easily identify your host, the second one the
address to reach it.


>
> Now my error is the following :
>
> "[ ERROR ] Failed to execute stage 'Closing up': Specified cluster does
> not exist: Default"
>
> I think it assume I didn't change the name of the default cluster after
> deploying the first host. I will try to workaround with this by renaming
> the datacenter
> I will check if a bug if open on the bugzilla about this and if not I'll
> open one.
>
>
>
>
>
> - Mail original -
> De: "Simone Tiraboschi" <stira...@redhat.com>
> À: "Alexis HAUSER" <alexis.hau...@telecom-bretagne.eu>
> Cc: "users" <users@ovirt.org>
> Envoyé: Jeudi 25 Août 2016 16:56:17
> Objet: Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability
>
> On Thu, Aug 25, 2016 at 4:26 PM, Alexis HAUSER
> <alexis.hau...@telecom-bretagne.eu> wrote:
> >
> >> Can you please share your hosted-engine-setup logs?
> >
> > Yes of course, here they are :)
>
> OK, the issue is here:
> 2016-08-25 12:49:04 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
> human.queryString:156 query OVESETUP_NETWORK_FQDN_HOST_HOSTNAME
> 2016-08-25 12:49:04 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
> dialog.__logString:219 DIALOG:SEND Please provide the
> address of this host.
> 2016-08-25 12:49:04 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
> dialog.__logString:219 DIALOG:SEND Note: The engine VM
> and all the other hosts should be able to correctly resolve it.
> 2016-08-25 12:49:04 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
> dialog.__logString:219 DIALOG:SEND Host address:
> [localhost.localdomain]:
> 2016-08-25 12:49:37 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
> dialog.__logString:219 DIALOG:RECEIVEvm-rhemgr.mydomain.com
> 2016-08-25 12:49:37 DEBUG
> otopi.plugins.ovirt_hosted_engine_setup.network.bridge
> hostname.test_hostname:411 test_hostname exception
> Traceback (most recent call last):
>   File "/usr/lib/python2.7/site-packages/ovirt_setup_lib/hostname.py",
> line 407, in test_hostname
> not_local_text,
>   File "/usr/lib/python2.7/site-packages/ovirt_setup_lib/hostname.py",
> line 252, in _validateFQDNresolvability
> fqdn=fqdn,
> RuntimeError: vm-rhemgr.mydomain.com did not resolve into an IP address
> 2016-08-25 12:49:37 ERROR
> otopi.plugins.ovirt_hosted_engine_setup.network.bridge
> dialog.queryEnvKey:115 Host name is not valid: vm-rhemgr.mydomain.com
> did not resolve into an IP address
>
>
>
> 'Please provide the address of THIS host.' means that you have to
> enter/validate the address of the host you are going to add (the host
> where you are running hosted-engine --deploy command).
>
> Let's try to recap:
> the fqdn of your engine VM is 'vm-rhemgr.mydomain.com',
> the fqdn of your host is currently 'localhost.localdomain' but it's
> not acceptable (try to run 'ssh localhost.localdomain' on the engine
> VM and see where are you getting...)
>
> So you have just to configure a valid fqdn on your additional host
> (something like 'my2ndhost.mydomain.com') and confirm it when asked by
> that question.
>
> Normally we suggest to rely on a properly configured DNS; you can just
> work entering values under '/etc/hosts' but it's up to you to properly
> maintain it:
> - the engine VM should be able to resolve the address of all the hosts
> to contact them: this is not true in your env, with
> 'localhost.localdomain' your engine VM will not reach your host...
> - each host should be able to resolve the address of all the other
> hosts and also the address of the engine VM: this is not true in your
> env as I read 'RuntimeError: vm-rhemgr.mydomain.com did not resolve
> into an IP address'
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-29 Thread Alexis HAUSER
Thank you for your explanations, this is very clear now :)



Actually I was confused because "this host" is used in several different 
contexts, if I am right :

1 - For the engine (which is not a host, but a guest) :
"Enter the name which will be used to identify this host inside the 
Administrator Portal [hosted_engine_2]"

2 - For the Host
It asks the same things for the FQDN, but not for the engine this time, for the 
real "host"

Please confirm me this, so I will know if I have to open a bug for this.



Now my error is the following :

"[ ERROR ] Failed to execute stage 'Closing up': Specified cluster does not 
exist: Default"

I think it assume I didn't change the name of the default cluster after 
deploying the first host. I will try to workaround with this by renaming the 
datacenter
I will check if a bug if open on the bugzilla about this and if not I'll open 
one.





- Mail original -
De: "Simone Tiraboschi" <stira...@redhat.com>
À: "Alexis HAUSER" <alexis.hau...@telecom-bretagne.eu>
Cc: "users" <users@ovirt.org>
Envoyé: Jeudi 25 Août 2016 16:56:17
Objet: Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

On Thu, Aug 25, 2016 at 4:26 PM, Alexis HAUSER
<alexis.hau...@telecom-bretagne.eu> wrote:
>
>> Can you please share your hosted-engine-setup logs?
>
> Yes of course, here they are :)

OK, the issue is here:
2016-08-25 12:49:04 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
human.queryString:156 query OVESETUP_NETWORK_FQDN_HOST_HOSTNAME
2016-08-25 12:49:04 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
dialog.__logString:219 DIALOG:SEND Please provide the
address of this host.
2016-08-25 12:49:04 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
dialog.__logString:219 DIALOG:SEND Note: The engine VM
and all the other hosts should be able to correctly resolve it.
2016-08-25 12:49:04 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
dialog.__logString:219 DIALOG:SEND Host address:
[localhost.localdomain]:
2016-08-25 12:49:37 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
dialog.__logString:219 DIALOG:RECEIVEvm-rhemgr.mydomain.com
2016-08-25 12:49:37 DEBUG
otopi.plugins.ovirt_hosted_engine_setup.network.bridge
hostname.test_hostname:411 test_hostname exception
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/ovirt_setup_lib/hostname.py",
line 407, in test_hostname
not_local_text,
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/ovirt_setup_lib/hostname.py",
line 252, in _validateFQDNresolvability
fqdn=fqdn,
RuntimeError: vm-rhemgr.mydomain.com did not resolve into an IP address
2016-08-25 12:49:37 ERROR
otopi.plugins.ovirt_hosted_engine_setup.network.bridge
dialog.queryEnvKey:115 Host name is not valid: vm-rhemgr.mydomain.com
did not resolve into an IP address



'Please provide the address of THIS host.' means that you have to
enter/validate the address of the host you are going to add (the host
where you are running hosted-engine --deploy command).

Let's try to recap:
the fqdn of your engine VM is 'vm-rhemgr.mydomain.com',
the fqdn of your host is currently 'localhost.localdomain' but it's
not acceptable (try to run 'ssh localhost.localdomain' on the engine
VM and see where are you getting...)

So you have just to configure a valid fqdn on your additional host
(something like 'my2ndhost.mydomain.com') and confirm it when asked by
that question.

Normally we suggest to rely on a properly configured DNS; you can just
work entering values under '/etc/hosts' but it's up to you to properly
maintain it:
- the engine VM should be able to resolve the address of all the hosts
to contact them: this is not true in your env, with
'localhost.localdomain' your engine VM will not reach your host...
- each host should be able to resolve the address of all the other
hosts and also the address of the engine VM: this is not true in your
env as I read 'RuntimeError: vm-rhemgr.mydomain.com did not resolve
into an IP address'
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Aug 25, 2016 at 4:26 PM, Alexis HAUSER
 wrote:
>
>> Can you please share your hosted-engine-setup logs?
>
> Yes of course, here they are :)

OK, the issue is here:
2016-08-25 12:49:04 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
human.queryString:156 query OVESETUP_NETWORK_FQDN_HOST_HOSTNAME
2016-08-25 12:49:04 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
dialog.__logString:219 DIALOG:SEND Please provide the
address of this host.
2016-08-25 12:49:04 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
dialog.__logString:219 DIALOG:SEND Note: The engine VM
and all the other hosts should be able to correctly resolve it.
2016-08-25 12:49:04 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
dialog.__logString:219 DIALOG:SEND Host address:
[localhost.localdomain]:
2016-08-25 12:49:37 DEBUG otopi.plugins.otopi.dialog.human
dialog.__logString:219 DIALOG:RECEIVEvm-rhemgr.mydomain.com
2016-08-25 12:49:37 DEBUG
otopi.plugins.ovirt_hosted_engine_setup.network.bridge
hostname.test_hostname:411 test_hostname exception
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/ovirt_setup_lib/hostname.py",
line 407, in test_hostname
not_local_text,
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/ovirt_setup_lib/hostname.py",
line 252, in _validateFQDNresolvability
fqdn=fqdn,
RuntimeError: vm-rhemgr.mydomain.com did not resolve into an IP address
2016-08-25 12:49:37 ERROR
otopi.plugins.ovirt_hosted_engine_setup.network.bridge
dialog.queryEnvKey:115 Host name is not valid: vm-rhemgr.mydomain.com
did not resolve into an IP address



'Please provide the address of THIS host.' means that you have to
enter/validate the address of the host you are going to add (the host
where you are running hosted-engine --deploy command).

Let's try to recap:
the fqdn of your engine VM is 'vm-rhemgr.mydomain.com',
the fqdn of your host is currently 'localhost.localdomain' but it's
not acceptable (try to run 'ssh localhost.localdomain' on the engine
VM and see where are you getting...)

So you have just to configure a valid fqdn on your additional host
(something like 'my2ndhost.mydomain.com') and confirm it when asked by
that question.

Normally we suggest to rely on a properly configured DNS; you can just
work entering values under '/etc/hosts' but it's up to you to properly
maintain it:
- the engine VM should be able to resolve the address of all the hosts
to contact them: this is not true in your env, with
'localhost.localdomain' your engine VM will not reach your host...
- each host should be able to resolve the address of all the other
hosts and also the address of the engine VM: this is not true in your
env as I read 'RuntimeError: vm-rhemgr.mydomain.com did not resolve
into an IP address'
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Aug 25, 2016 at 3:12 PM, Alexis HAUSER
 wrote:
>
>
>> This is that part that confused me a bit : I need to set up a new FQDN for 
>> the engine, but a different one right ? So each engine on each node needs a 
>> different FQDN ?
>
>> No, you have just to use a sensate globally resolvable FQDN for your 
>> additional host: 'localhost.localdomain' is not.
>
> Well actually when I use the FQDN of my current hosted engine, I doesn't seem 
> to resolve...
>
>
> Host address:  [localhost.localdomain]: engine.mydomain.com
> [ ERROR ] Host name is not valid: vm-rhemgr.rennes.enst-bretagne.fr did not 
> resolve into an IP address
>   Please provide the address of this host.
>   Note: The engine VM and all the other hosts should be able to 
> correctly resolve it.

Can you please share your hosted-engine-setup logs?
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Alexis HAUSER


> This is that part that confused me a bit : I need to set up a new FQDN for 
> the engine, but a different one right ? So each engine on each node needs a 
> different FQDN ?

> No, you have just to use a sensate globally resolvable FQDN for your 
> additional host: 'localhost.localdomain' is not.

Well actually when I use the FQDN of my current hosted engine, I doesn't seem 
to resolve...


Host address:  [localhost.localdomain]: engine.mydomain.com
[ ERROR ] Host name is not valid: vm-rhemgr.rennes.enst-bretagne.fr did not 
resolve into an IP address
  Please provide the address of this host.
  Note: The engine VM and all the other hosts should be able to 
correctly resolve it.
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Aug 25, 2016 at 11:57 AM, Alexis HAUSER
 wrote:
>
>>This instead is an issue of your env:
>>your additional host is still named 'localhost.localdomain': of course
>>the engine VM will be able to resolve it but it will not reach your
>>host; in that case the engine will just try to add the engine VM
>>itself as an host creating a mess.
>>Since we saw this issue many times in the past from user logs, we are
>>now explicitly rejecting 'localhost.localdomain' as an host address.
>
> This is that part that confused me a bit : I need to set up a new FQDN for 
> the engine, but a different one right ? So each engine on each node needs a 
> different FQDN ?

No, you have just to use a sensate globally resolvable FQDN for your
additional host: 'localhost.localdomain' is not.
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Alexis HAUSER

>This instead is an issue of your env:
>your additional host is still named 'localhost.localdomain': of course
>the engine VM will be able to resolve it but it will not reach your
>host; in that case the engine will just try to add the engine VM
>itself as an host creating a mess.
>Since we saw this issue many times in the past from user logs, we are
>now explicitly rejecting 'localhost.localdomain' as an host address.

This is that part that confused me a bit : I need to set up a new FQDN for the 
engine, but a different one right ? So each engine on each node needs a 
different FQDN ?
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Aug 25, 2016 at 11:19 AM, Alexis HAUSER
 wrote:
>>No, it's not: you have to point to the same storage server you used
>>for the first host, hosted-engine-setup will detect the existing
>>installation and it will ask if you are going to add an additional
>>host.
>>At that point it will consume the answer file saved on the shared storage.
>
>
> This is exactly what I've done but it stills asks me those question about 
> FQDN, hostname and password, and as we can see it seems to find the answer 
> file :
>
>
>
>
>
>
>
> hosted-engine --deploy
> [ INFO  ] Stage: Initializing
> [ INFO  ] Generating a temporary VNC password.
> [ INFO  ] Stage: Environment setup
>   Continuing will configure this host for serving as hypervisor and 
> create a VM where you have to install the engine afterwards.
>   Are you sure you want to continue? (Yes, No)[Yes]:
>   Configuration files: []
>   Log file: 
> /var/log/ovirt-hosted-engine-setup/ovirt-hosted-engine-setup-20160825082809-4evynk.log
>   Version: otopi-1.4.2 (otopi-1.4.2-1.el7ev)
>   It has been detected that this program is executed through an SSH 
> connection without using screen.
>   Continuing with the installation may lead to broken installation if 
> the network connection fails.
>   It is highly recommended to abort the installation and run it 
> inside a screen session using command "screen".
>   Do you want to continue anyway? (Yes, No)[No]: yes
> [ INFO  ] Hardware supports virtualization
> [ INFO  ] Bridge ovirtmgmt already created
> [ INFO  ] Stage: Environment packages setup
> [ INFO  ] Stage: Programs detection
> [ INFO  ] Stage: Environment setup
> [ INFO  ] Stage: Environment customization
>
>   --== STORAGE CONFIGURATION ==--
>
>   During customization use CTRL-D to abort.
>   Please specify the storage you would like to use (glusterfs, iscsi, 
> fc, nfs3, nfs4)[nfs3]: iscsi
>   Please specify the iSCSI portal IP address: x.x.x.x
>   Please specify the iSCSI portal port [3260]:
>   Please specify the iSCSI portal user:
>   Please specify the target name 
> (iqn.1984-05.com.dell:powervault., 
> iqn.1984-05.com.dell:powervault., 
> iqn.1984-05.com.dell:powervault., 
> iqn.1984-05.com.dell:powervault.) 
> [iqn.1984-05.com.dell:powervault.]:
>   The following luns have been found on the requested target:
> [1] 36002219000897d5e25bd5754b30f   836GiB  DELL  
>   MD3000i
> status: used, paths: 1 active
>
> [2] 36002219000897d5e2ea457a406f7   100GiB  DELL  
>   MD3000i
> status: used, paths: 1 active
>
> [3] 36002219000897d5e2e5357980305   150GiB  DELL  
>   MD3000i
> status: free, paths: 1 active
>
> [4] 36002219000897d5e2fa357ad109e   500GiB  DELL  
>   MD3000i
> status: free, paths: 1 active
>
> [5] 36002219000897d5e2fa857ad11c2   80GiB   DELL  
>   MD3000i
> status: free, paths: 1 active
>
> [6] 36002219000897d5e2f1657a920a2   587GiB  DELL  
>   MD3000i
> status: used, paths: 1 active
>
>   Please select the destination LUN (1, 2, 3, 4, 5, 6) [1]: 2
>   The specified storage location already contains a data domain. Is 
> this an additional host setup (Yes, No)[Yes]?
> [ INFO  ] Installing on additional host
>   Please specify the Host ID [Must be integer, default: 2]:
>
>   --== SYSTEM CONFIGURATION ==--
>
> [WARNING] A configuration file must be supplied to deploy Hosted Engine on an 
> additional host.
> [ INFO  ] Answer file successfully loaded

It seams it correctly loaded it.

>   --== NETWORK CONFIGURATION ==--
>
> [ INFO  ] Additional host deployment, firewall manager is 'iptables'
>   The following CPU types are supported by this host:
>  - model_Haswell-noTSX: Intel Haswell-noTSX Family
>  - model_SandyBridge: Intel SandyBridge Family
>  - model_Westmere: Intel Westmere Family
>  - model_Nehalem: Intel Nehalem Family
>  - model_Penryn: Intel Penryn Family
>  - model_Conroe: Intel Conroe Family
>
>   --== HOSTED ENGINE CONFIGURATION ==--
>
>   Enter the name which will be used to identify this host inside the 
> Administrator Portal [hosted_engine_2]:

This is fine since the name of your new host is not in the answer file.

>   Enter 'admin@internal' user password that will be used for 
> accessing the Administrator Portal:
>   Confirm 

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Alexis HAUSER
>No, it's not: you have to point to the same storage server you used
>for the first host, hosted-engine-setup will detect the existing
>installation and it will ask if you are going to add an additional
>host.
>At that point it will consume the answer file saved on the shared storage.


This is exactly what I've done but it stills asks me those question about FQDN, 
hostname and password, and as we can see it seems to find the answer file :







hosted-engine --deploy
[ INFO  ] Stage: Initializing
[ INFO  ] Generating a temporary VNC password.
[ INFO  ] Stage: Environment setup
  Continuing will configure this host for serving as hypervisor and 
create a VM where you have to install the engine afterwards.
  Are you sure you want to continue? (Yes, No)[Yes]: 
  Configuration files: []
  Log file: 
/var/log/ovirt-hosted-engine-setup/ovirt-hosted-engine-setup-20160825082809-4evynk.log
  Version: otopi-1.4.2 (otopi-1.4.2-1.el7ev)
  It has been detected that this program is executed through an SSH 
connection without using screen.
  Continuing with the installation may lead to broken installation if 
the network connection fails.
  It is highly recommended to abort the installation and run it inside 
a screen session using command "screen".
  Do you want to continue anyway? (Yes, No)[No]: yes
[ INFO  ] Hardware supports virtualization
[ INFO  ] Bridge ovirtmgmt already created
[ INFO  ] Stage: Environment packages setup
[ INFO  ] Stage: Programs detection
[ INFO  ] Stage: Environment setup
[ INFO  ] Stage: Environment customization
 
  --== STORAGE CONFIGURATION ==--
 
  During customization use CTRL-D to abort.
  Please specify the storage you would like to use (glusterfs, iscsi, 
fc, nfs3, nfs4)[nfs3]: iscsi
  Please specify the iSCSI portal IP address: x.x.x.x
  Please specify the iSCSI portal port [3260]: 
  Please specify the iSCSI portal user: 
  Please specify the target name 
(iqn.1984-05.com.dell:powervault., 
iqn.1984-05.com.dell:powervault., 
iqn.1984-05.com.dell:powervault., 
iqn.1984-05.com.dell:powervault.) 
[iqn.1984-05.com.dell:powervault.]: 
  The following luns have been found on the requested target:
[1] 36002219000897d5e25bd5754b30f   836GiB  DELL
MD3000i
status: used, paths: 1 active
 
[2] 36002219000897d5e2ea457a406f7   100GiB  DELL
MD3000i
status: used, paths: 1 active
 
[3] 36002219000897d5e2e5357980305   150GiB  DELL
MD3000i
status: free, paths: 1 active
 
[4] 36002219000897d5e2fa357ad109e   500GiB  DELL
MD3000i
status: free, paths: 1 active
 
[5] 36002219000897d5e2fa857ad11c2   80GiB   DELL
MD3000i
status: free, paths: 1 active
 
[6] 36002219000897d5e2f1657a920a2   587GiB  DELL
MD3000i
status: used, paths: 1 active
 
  Please select the destination LUN (1, 2, 3, 4, 5, 6) [1]: 2
  The specified storage location already contains a data domain. Is 
this an additional host setup (Yes, No)[Yes]? 
[ INFO  ] Installing on additional host
  Please specify the Host ID [Must be integer, default: 2]: 
 
  --== SYSTEM CONFIGURATION ==--
 
[WARNING] A configuration file must be supplied to deploy Hosted Engine on an 
additional host.
[ INFO  ] Answer file successfully loaded
 
  --== NETWORK CONFIGURATION ==--
 
[ INFO  ] Additional host deployment, firewall manager is 'iptables'
  The following CPU types are supported by this host:
 - model_Haswell-noTSX: Intel Haswell-noTSX Family
 - model_SandyBridge: Intel SandyBridge Family
 - model_Westmere: Intel Westmere Family
 - model_Nehalem: Intel Nehalem Family
 - model_Penryn: Intel Penryn Family
 - model_Conroe: Intel Conroe Family
 
  --== HOSTED ENGINE CONFIGURATION ==--
 
  Enter the name which will be used to identify this host inside the 
Administrator Portal [hosted_engine_2]: 
  Enter 'admin@internal' user password that will be used for accessing 
the Administrator Portal: 
  Confirm 'admin@internal' user password: 
[ INFO  ] Stage: Setup validation
[WARNING] Cannot validate host name settings, reason: resolved host does not 
match any of the local addresses
  Please provide the address of this host.
  Note: The engine VM 

Re: [ovirt-users] 3.6 : Hosted engine High Availability

2016-08-25 Thread Simone Tiraboschi
On Thu, Aug 25, 2016 at 10:17 AM, Alexis HAUSER
 wrote:
> Hi,
>
>
> I'm trying to "deploy" the hosted engine (3.6) on a second node for HA. I 
> used hosted-engine --delpoy, answering the script questions it's a new host 
> setup.
>
> However it is requesting me for a FQDN, an engine name and a password for 
> admin@internal. Is this a normal behavior ?

No, it's not: you have to point to the same storage server you used
for the first host, hosted-engine-setup will detect the existing
installation and it will ask if you are going to add an additional
host.
At that point it will consume the answer file saved on the shared storage.

> It seems very strange to me that the configuration isn't taken from the 
> hosted engine storage, do you think I forgot a step ?
>
>
> Thanks in advance
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users