Re: [ovirt-users] Hosted-engine-Issue

2016-05-01 Thread Yedidyah Bar David
On Fri, Apr 22, 2016 at 1:29 PM, Budur Nagaraju  wrote:
> I have created vms  in the vmware  ESXi.

Please verify first that your infrastructure works well.

Create a new VM in your ESXi, install same OS as your host (centos7?),
create a KVM VM there and install on it same OS as your engine VM (centos6?),
make sure you can ping and ssh in both directions, ping the gateway
from both, etc.

If your host was itself an oVirt host, to do what you try to do, you had
to enable mac spoofing. No idea what's required for ESXi.

Best,

>
> Thanks,
> Nagaraju
>
>
> On Fri, Apr 22, 2016 at 3:38 PM, Simone Tiraboschi 
> wrote:
>>
>> On Fri, Apr 22, 2016 at 10:27 AM, Budur Nagaraju 
>> wrote:
>> > HI
>> >
>> > I thought Its promiscuous mode issue ,after reboot of engine unable to
>> > reach
>> > again ? is there anyways to resolve ?
>>
>> Are you using a nested env?
>>
>> > Thanks,
>> > Nagaraju
>> >
>> >
>> > On Fri, Apr 22, 2016 at 11:45 AM, Budur Nagaraju 
>> > wrote:
>> >>
>> >> I found the solution ,promiscuous mode was rejecting the packets this
>> >> was
>> >> causing the issue ,enabled and now able to ping without any issues.
>> >> Thanks for the support !
>> >>
>> >> On Fri, Apr 22, 2016 at 8:39 AM, Budur Nagaraju 
>> >> wrote:
>> >>>
>> >>> HI
>> >>>
>> >>> Any updates issue is blocking ?
>> >>>
>> >>> Thanks,
>> >>> Nagaraju
>> >>>
>> >>>
>> >>> On Thu, Apr 21, 2016 at 7:20 PM, Budur Nagaraju 
>> >>> wrote:
>> 
>>  Below are the  details, unable to ping the gateway from the ovirt
>>  engine
>>  ,able to ping the ovirt engine from host as both are there in the
>>  same
>>  network.
>> 
>> 
>>  [root@oe ~]# ip addr
>>  1: lo:  mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN
>>  link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
>>  inet 127.0.0.1/8 scope host lo
>>  inet6 ::1/128 scope host
>> valid_lft forever preferred_lft forever
>>  2: eth0:  mtu 1500 qdisc pfifo_fast
>>  state UP qlen 1000
>>  link/ether 00:16:3e:33:38:e5 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
>>  inet 10.206.66.9/23 brd 10.206.67.255 scope global eth0
>>  inet6 fe80::216:3eff:fe33:38e5/64 scope link
>> valid_lft forever preferred_lft forever
>>  [root@oe ~]#
>>  [root@oe ~]#
>>  [root@oe ~]#
>>  [root@oe ~]# ip route
>>  10.206.66.0/23 dev eth0  proto kernel  scope link  src 10.206.66.9
>>  169.254.0.0/16 dev eth0  scope link  metric 1002
>>  default via 10.206.67.254 dev eth0
>>  [root@oe ~]#
>>  [root@oe ~]#
>>  [root@oe ~]#
>>  [root@oe ~]# brctl show
>>  bridge name bridge id   STP enabled interfaces
>>  [root@oe ~]#
>> 
>> 
>> 
>> 
>> 
>> 
>>  On Thu, Apr 21, 2016 at 4:51 PM, Yedidyah Bar David 
>>  wrote:
>> >
>> > On Thu, Apr 21, 2016 at 1:39 PM, Budur Nagaraju 
>> > wrote:
>> > > HI
>> > >
>> > > Installed hosted engine and  after configuring  IP to ovirt engine
>> > > unable to
>> > > ping the gateway and found that there is no issue with the Network
>> > > .
>> >
>> > You mean that from inside the engine machine, you cannot ping the
>> > gateway?
>> >
>> > Can you ping it from the host?
>> >
>> > Please share output of these commands, from both the host and the
>> > engine vm:
>> >
>> > ip addr
>> > ip route
>> > brctl show
>> >
>> > Thanks,
>> >
>> > >
>> > > Is there any thing am missing  while installing Hosted engine ?
>> > > below
>> > > is
>> > > output details,
>> > >
>> > >
>> > > --== CONFIGURATION PREVIEW ==--
>> > >
>> > >   Engine FQDN:
>> > > oe.bnglab.psecure.net
>> > >   Bridge name: ovirtmgmt
>> > >   SSH daemon port: 22
>> > >   Gateway address: 10.206.67.254
>> > >   Host name for web application  : hosted_engine_1
>> > >   Host ID: 1
>> > >   Image alias: hosted_engine
>> > >   Image size GB  : 25
>> > >   Storage connection :
>> > > 10.204.207.152:/home/heoe
>> > >   Console type   : vnc
>> > >   Memory size MB : 4096
>> > >   MAC address: 00:16:3e:2f:5c:40
>> > >   Boot type  : cdrom
>> > >   Number of CPUs : 2
>> > >   ISO image (for cdrom boot) :
>> > > /ovirt/CentOS-6.7-x86_64-minimal.iso
>> > 

Re: [ovirt-users] Hosted-engine-Issue

2016-04-22 Thread Budur Nagaraju
I have created vms  in the vmware  ESXi.

Thanks,
Nagaraju


On Fri, Apr 22, 2016 at 3:38 PM, Simone Tiraboschi 
wrote:

> On Fri, Apr 22, 2016 at 10:27 AM, Budur Nagaraju 
> wrote:
> > HI
> >
> > I thought Its promiscuous mode issue ,after reboot of engine unable to
> reach
> > again ? is there anyways to resolve ?
>
> Are you using a nested env?
>
> > Thanks,
> > Nagaraju
> >
> >
> > On Fri, Apr 22, 2016 at 11:45 AM, Budur Nagaraju 
> wrote:
> >>
> >> I found the solution ,promiscuous mode was rejecting the packets this
> was
> >> causing the issue ,enabled and now able to ping without any issues.
> >> Thanks for the support !
> >>
> >> On Fri, Apr 22, 2016 at 8:39 AM, Budur Nagaraju 
> wrote:
> >>>
> >>> HI
> >>>
> >>> Any updates issue is blocking ?
> >>>
> >>> Thanks,
> >>> Nagaraju
> >>>
> >>>
> >>> On Thu, Apr 21, 2016 at 7:20 PM, Budur Nagaraju 
> >>> wrote:
> 
>  Below are the  details, unable to ping the gateway from the ovirt
> engine
>  ,able to ping the ovirt engine from host as both are there in the same
>  network.
> 
> 
>  [root@oe ~]# ip addr
>  1: lo:  mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN
>  link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
>  inet 127.0.0.1/8 scope host lo
>  inet6 ::1/128 scope host
> valid_lft forever preferred_lft forever
>  2: eth0:  mtu 1500 qdisc pfifo_fast
>  state UP qlen 1000
>  link/ether 00:16:3e:33:38:e5 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
>  inet 10.206.66.9/23 brd 10.206.67.255 scope global eth0
>  inet6 fe80::216:3eff:fe33:38e5/64 scope link
> valid_lft forever preferred_lft forever
>  [root@oe ~]#
>  [root@oe ~]#
>  [root@oe ~]#
>  [root@oe ~]# ip route
>  10.206.66.0/23 dev eth0  proto kernel  scope link  src 10.206.66.9
>  169.254.0.0/16 dev eth0  scope link  metric 1002
>  default via 10.206.67.254 dev eth0
>  [root@oe ~]#
>  [root@oe ~]#
>  [root@oe ~]#
>  [root@oe ~]# brctl show
>  bridge name bridge id   STP enabled interfaces
>  [root@oe ~]#
> 
> 
> 
> 
> 
> 
>  On Thu, Apr 21, 2016 at 4:51 PM, Yedidyah Bar David 
>  wrote:
> >
> > On Thu, Apr 21, 2016 at 1:39 PM, Budur Nagaraju 
> > wrote:
> > > HI
> > >
> > > Installed hosted engine and  after configuring  IP to ovirt engine
> > > unable to
> > > ping the gateway and found that there is no issue with the Network
> .
> >
> > You mean that from inside the engine machine, you cannot ping the
> > gateway?
> >
> > Can you ping it from the host?
> >
> > Please share output of these commands, from both the host and the
> > engine vm:
> >
> > ip addr
> > ip route
> > brctl show
> >
> > Thanks,
> >
> > >
> > > Is there any thing am missing  while installing Hosted engine ?
> below
> > > is
> > > output details,
> > >
> > >
> > > --== CONFIGURATION PREVIEW ==--
> > >
> > >   Engine FQDN:
> oe.bnglab.psecure.net
> > >   Bridge name: ovirtmgmt
> > >   SSH daemon port: 22
> > >   Gateway address: 10.206.67.254
> > >   Host name for web application  : hosted_engine_1
> > >   Host ID: 1
> > >   Image alias: hosted_engine
> > >   Image size GB  : 25
> > >   Storage connection :
> > > 10.204.207.152:/home/heoe
> > >   Console type   : vnc
> > >   Memory size MB : 4096
> > >   MAC address: 00:16:3e:2f:5c:40
> > >   Boot type  : cdrom
> > >   Number of CPUs : 2
> > >   ISO image (for cdrom boot) :
> > > /ovirt/CentOS-6.7-x86_64-minimal.iso
> > >   CPU Type   : model_SandyBridge
> > >
> > >   Please confirm installation settings (Yes, No)[Yes]: yes
> > > [ INFO  ] Stage: Transaction setup
> > > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
> > > [ INFO  ] Stage: Package installation
> > > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
> > > [ INFO  ] Configuring libvirt
> > > [ INFO  ] Configuring VDSM
> > > [ INFO  ] Starting vdsmd
> > > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
> > > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
> > > [ INFO  ] Creating Storage Domain
> > > [ INFO  ] Creating Storage Pool
> > > [ INFO  ] Connecting Storage Pool
> > > [ 

Re: [ovirt-users] Hosted-engine-Issue

2016-04-22 Thread Simone Tiraboschi
On Fri, Apr 22, 2016 at 10:27 AM, Budur Nagaraju  wrote:
> HI
>
> I thought Its promiscuous mode issue ,after reboot of engine unable to reach
> again ? is there anyways to resolve ?

Are you using a nested env?

> Thanks,
> Nagaraju
>
>
> On Fri, Apr 22, 2016 at 11:45 AM, Budur Nagaraju  wrote:
>>
>> I found the solution ,promiscuous mode was rejecting the packets this was
>> causing the issue ,enabled and now able to ping without any issues.
>> Thanks for the support !
>>
>> On Fri, Apr 22, 2016 at 8:39 AM, Budur Nagaraju  wrote:
>>>
>>> HI
>>>
>>> Any updates issue is blocking ?
>>>
>>> Thanks,
>>> Nagaraju
>>>
>>>
>>> On Thu, Apr 21, 2016 at 7:20 PM, Budur Nagaraju 
>>> wrote:

 Below are the  details, unable to ping the gateway from the ovirt engine
 ,able to ping the ovirt engine from host as both are there in the same
 network.


 [root@oe ~]# ip addr
 1: lo:  mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN
 link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
 inet 127.0.0.1/8 scope host lo
 inet6 ::1/128 scope host
valid_lft forever preferred_lft forever
 2: eth0:  mtu 1500 qdisc pfifo_fast
 state UP qlen 1000
 link/ether 00:16:3e:33:38:e5 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
 inet 10.206.66.9/23 brd 10.206.67.255 scope global eth0
 inet6 fe80::216:3eff:fe33:38e5/64 scope link
valid_lft forever preferred_lft forever
 [root@oe ~]#
 [root@oe ~]#
 [root@oe ~]#
 [root@oe ~]# ip route
 10.206.66.0/23 dev eth0  proto kernel  scope link  src 10.206.66.9
 169.254.0.0/16 dev eth0  scope link  metric 1002
 default via 10.206.67.254 dev eth0
 [root@oe ~]#
 [root@oe ~]#
 [root@oe ~]#
 [root@oe ~]# brctl show
 bridge name bridge id   STP enabled interfaces
 [root@oe ~]#






 On Thu, Apr 21, 2016 at 4:51 PM, Yedidyah Bar David 
 wrote:
>
> On Thu, Apr 21, 2016 at 1:39 PM, Budur Nagaraju 
> wrote:
> > HI
> >
> > Installed hosted engine and  after configuring  IP to ovirt engine
> > unable to
> > ping the gateway and found that there is no issue with the Network .
>
> You mean that from inside the engine machine, you cannot ping the
> gateway?
>
> Can you ping it from the host?
>
> Please share output of these commands, from both the host and the
> engine vm:
>
> ip addr
> ip route
> brctl show
>
> Thanks,
>
> >
> > Is there any thing am missing  while installing Hosted engine ? below
> > is
> > output details,
> >
> >
> > --== CONFIGURATION PREVIEW ==--
> >
> >   Engine FQDN: oe.bnglab.psecure.net
> >   Bridge name: ovirtmgmt
> >   SSH daemon port: 22
> >   Gateway address: 10.206.67.254
> >   Host name for web application  : hosted_engine_1
> >   Host ID: 1
> >   Image alias: hosted_engine
> >   Image size GB  : 25
> >   Storage connection :
> > 10.204.207.152:/home/heoe
> >   Console type   : vnc
> >   Memory size MB : 4096
> >   MAC address: 00:16:3e:2f:5c:40
> >   Boot type  : cdrom
> >   Number of CPUs : 2
> >   ISO image (for cdrom boot) :
> > /ovirt/CentOS-6.7-x86_64-minimal.iso
> >   CPU Type   : model_SandyBridge
> >
> >   Please confirm installation settings (Yes, No)[Yes]: yes
> > [ INFO  ] Stage: Transaction setup
> > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
> > [ INFO  ] Stage: Package installation
> > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
> > [ INFO  ] Configuring libvirt
> > [ INFO  ] Configuring VDSM
> > [ INFO  ] Starting vdsmd
> > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
> > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
> > [ INFO  ] Creating Storage Domain
> > [ INFO  ] Creating Storage Pool
> > [ INFO  ] Connecting Storage Pool
> > [ INFO  ] Verifying sanlock lockspace initialization
> > [ INFO  ] Creating VM Image
> > [ INFO  ] Disconnecting Storage Pool
> > [ INFO  ] Start monitoring domain
> > [ INFO  ] Configuring VM
> > [ INFO  ] Updating hosted-engine configuration
> > [ INFO  ] Stage: Transaction commit
> > [ INFO  ] Stage: Closing up
> >   The following network ports should be opened:
> > 

Re: [ovirt-users] Hosted-engine-Issue

2016-04-22 Thread Budur Nagaraju
HI

I thought Its promiscuous mode issue ,after reboot of engine unable to
reach again ? is there anyways to resolve ?

Thanks,
Nagaraju


On Fri, Apr 22, 2016 at 11:45 AM, Budur Nagaraju  wrote:

> I found the solution ,promiscuous mode was rejecting the packets this was
> causing the issue ,enabled and now able to ping without any issues.
> Thanks for the support !
>
> On Fri, Apr 22, 2016 at 8:39 AM, Budur Nagaraju  wrote:
>
>> HI
>>
>> Any updates issue is blocking ?
>>
>> Thanks,
>> Nagaraju
>>
>>
>> On Thu, Apr 21, 2016 at 7:20 PM, Budur Nagaraju 
>> wrote:
>>
>>> Below are the  details, unable to ping the gateway from the ovirt engine
>>> ,able to ping the ovirt engine from host as both are there in the same
>>> network.
>>>
>>>
>>> [root@oe ~]# ip addr
>>> 1: lo:  mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN
>>> link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
>>> inet 127.0.0.1/8 scope host lo
>>> inet6 ::1/128 scope host
>>>valid_lft forever preferred_lft forever
>>> 2: eth0:  mtu 1500 qdisc pfifo_fast
>>> state UP qlen 1000
>>> link/ether 00:16:3e:33:38:e5 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
>>> inet 10.206.66.9/23 brd 10.206.67.255 scope global eth0
>>> inet6 fe80::216:3eff:fe33:38e5/64 scope link
>>>valid_lft forever preferred_lft forever
>>> [root@oe ~]#
>>> [root@oe ~]#
>>> [root@oe ~]#
>>> [root@oe ~]# ip route
>>> 10.206.66.0/23 dev eth0  proto kernel  scope link  src 10.206.66.9
>>> 169.254.0.0/16 dev eth0  scope link  metric 1002
>>> default via 10.206.67.254 dev eth0
>>> [root@oe ~]#
>>> [root@oe ~]#
>>> [root@oe ~]#
>>> [root@oe ~]# brctl show
>>> bridge name bridge id   STP enabled interfaces
>>> [root@oe ~]#
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> On Thu, Apr 21, 2016 at 4:51 PM, Yedidyah Bar David 
>>> wrote:
>>>
 On Thu, Apr 21, 2016 at 1:39 PM, Budur Nagaraju 
 wrote:
 > HI
 >
 > Installed hosted engine and  after configuring  IP to ovirt engine
 unable to
 > ping the gateway and found that there is no issue with the Network .

 You mean that from inside the engine machine, you cannot ping the
 gateway?

 Can you ping it from the host?

 Please share output of these commands, from both the host and the
 engine vm:

 ip addr
 ip route
 brctl show

 Thanks,

 >
 > Is there any thing am missing  while installing Hosted engine ? below
 is
 > output details,
 >
 >
 > --== CONFIGURATION PREVIEW ==--
 >
 >   Engine FQDN: oe.bnglab.psecure.net
 >   Bridge name: ovirtmgmt
 >   SSH daemon port: 22
 >   Gateway address: 10.206.67.254
 >   Host name for web application  : hosted_engine_1
 >   Host ID: 1
 >   Image alias: hosted_engine
 >   Image size GB  : 25
 >   Storage connection : 10.204.207.152:
 /home/heoe
 >   Console type   : vnc
 >   Memory size MB : 4096
 >   MAC address: 00:16:3e:2f:5c:40
 >   Boot type  : cdrom
 >   Number of CPUs : 2
 >   ISO image (for cdrom boot) :
 > /ovirt/CentOS-6.7-x86_64-minimal.iso
 >   CPU Type   : model_SandyBridge
 >
 >   Please confirm installation settings (Yes, No)[Yes]: yes
 > [ INFO  ] Stage: Transaction setup
 > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
 > [ INFO  ] Stage: Package installation
 > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
 > [ INFO  ] Configuring libvirt
 > [ INFO  ] Configuring VDSM
 > [ INFO  ] Starting vdsmd
 > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
 > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
 > [ INFO  ] Creating Storage Domain
 > [ INFO  ] Creating Storage Pool
 > [ INFO  ] Connecting Storage Pool
 > [ INFO  ] Verifying sanlock lockspace initialization
 > [ INFO  ] Creating VM Image
 > [ INFO  ] Disconnecting Storage Pool
 > [ INFO  ] Start monitoring domain
 > [ INFO  ] Configuring VM
 > [ INFO  ] Updating hosted-engine configuration
 > [ INFO  ] Stage: Transaction commit
 > [ INFO  ] Stage: Closing up
 >   The following network ports should be opened:
 >   tcp:5900
 >   tcp:5901
 >   udp:5900
 >   udp:5901
 >   An example of the required configuration for iptables can
 be found
 > at:
 >   

Re: [ovirt-users] Hosted-engine-Issue

2016-04-22 Thread Budur Nagaraju
I found the solution ,promiscuous mode was rejecting the packets this was
causing the issue ,enabled and now able to ping without any issues.
Thanks for the support !

On Fri, Apr 22, 2016 at 8:39 AM, Budur Nagaraju  wrote:

> HI
>
> Any updates issue is blocking ?
>
> Thanks,
> Nagaraju
>
>
> On Thu, Apr 21, 2016 at 7:20 PM, Budur Nagaraju  wrote:
>
>> Below are the  details, unable to ping the gateway from the ovirt engine
>> ,able to ping the ovirt engine from host as both are there in the same
>> network.
>>
>>
>> [root@oe ~]# ip addr
>> 1: lo:  mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN
>> link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
>> inet 127.0.0.1/8 scope host lo
>> inet6 ::1/128 scope host
>>valid_lft forever preferred_lft forever
>> 2: eth0:  mtu 1500 qdisc pfifo_fast
>> state UP qlen 1000
>> link/ether 00:16:3e:33:38:e5 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
>> inet 10.206.66.9/23 brd 10.206.67.255 scope global eth0
>> inet6 fe80::216:3eff:fe33:38e5/64 scope link
>>valid_lft forever preferred_lft forever
>> [root@oe ~]#
>> [root@oe ~]#
>> [root@oe ~]#
>> [root@oe ~]# ip route
>> 10.206.66.0/23 dev eth0  proto kernel  scope link  src 10.206.66.9
>> 169.254.0.0/16 dev eth0  scope link  metric 1002
>> default via 10.206.67.254 dev eth0
>> [root@oe ~]#
>> [root@oe ~]#
>> [root@oe ~]#
>> [root@oe ~]# brctl show
>> bridge name bridge id   STP enabled interfaces
>> [root@oe ~]#
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>> On Thu, Apr 21, 2016 at 4:51 PM, Yedidyah Bar David 
>> wrote:
>>
>>> On Thu, Apr 21, 2016 at 1:39 PM, Budur Nagaraju 
>>> wrote:
>>> > HI
>>> >
>>> > Installed hosted engine and  after configuring  IP to ovirt engine
>>> unable to
>>> > ping the gateway and found that there is no issue with the Network .
>>>
>>> You mean that from inside the engine machine, you cannot ping the
>>> gateway?
>>>
>>> Can you ping it from the host?
>>>
>>> Please share output of these commands, from both the host and the engine
>>> vm:
>>>
>>> ip addr
>>> ip route
>>> brctl show
>>>
>>> Thanks,
>>>
>>> >
>>> > Is there any thing am missing  while installing Hosted engine ? below
>>> is
>>> > output details,
>>> >
>>> >
>>> > --== CONFIGURATION PREVIEW ==--
>>> >
>>> >   Engine FQDN: oe.bnglab.psecure.net
>>> >   Bridge name: ovirtmgmt
>>> >   SSH daemon port: 22
>>> >   Gateway address: 10.206.67.254
>>> >   Host name for web application  : hosted_engine_1
>>> >   Host ID: 1
>>> >   Image alias: hosted_engine
>>> >   Image size GB  : 25
>>> >   Storage connection : 10.204.207.152:
>>> /home/heoe
>>> >   Console type   : vnc
>>> >   Memory size MB : 4096
>>> >   MAC address: 00:16:3e:2f:5c:40
>>> >   Boot type  : cdrom
>>> >   Number of CPUs : 2
>>> >   ISO image (for cdrom boot) :
>>> > /ovirt/CentOS-6.7-x86_64-minimal.iso
>>> >   CPU Type   : model_SandyBridge
>>> >
>>> >   Please confirm installation settings (Yes, No)[Yes]: yes
>>> > [ INFO  ] Stage: Transaction setup
>>> > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
>>> > [ INFO  ] Stage: Package installation
>>> > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
>>> > [ INFO  ] Configuring libvirt
>>> > [ INFO  ] Configuring VDSM
>>> > [ INFO  ] Starting vdsmd
>>> > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
>>> > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
>>> > [ INFO  ] Creating Storage Domain
>>> > [ INFO  ] Creating Storage Pool
>>> > [ INFO  ] Connecting Storage Pool
>>> > [ INFO  ] Verifying sanlock lockspace initialization
>>> > [ INFO  ] Creating VM Image
>>> > [ INFO  ] Disconnecting Storage Pool
>>> > [ INFO  ] Start monitoring domain
>>> > [ INFO  ] Configuring VM
>>> > [ INFO  ] Updating hosted-engine configuration
>>> > [ INFO  ] Stage: Transaction commit
>>> > [ INFO  ] Stage: Closing up
>>> >   The following network ports should be opened:
>>> >   tcp:5900
>>> >   tcp:5901
>>> >   udp:5900
>>> >   udp:5901
>>> >   An example of the required configuration for iptables can be
>>> found
>>> > at:
>>> >   /etc/ovirt-hosted-engine/iptables.example
>>> >   In order to configure firewalld, copy the files from
>>> >   /etc/ovirt-hosted-engine/firewalld to /etc/firewalld/services
>>> >   and execute the following commands:
>>> >   firewall-cmd -service hosted-console
>>> > [ INFO  ] Creating VM
>>> >   You can now connect to the VM with the following 

Re: [ovirt-users] Hosted-engine-Issue

2016-04-21 Thread Budur Nagaraju
HI

Any updates issue is blocking ?

Thanks,
Nagaraju


On Thu, Apr 21, 2016 at 7:20 PM, Budur Nagaraju  wrote:

> Below are the  details, unable to ping the gateway from the ovirt engine
> ,able to ping the ovirt engine from host as both are there in the same
> network.
>
>
> [root@oe ~]# ip addr
> 1: lo:  mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN
> link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
> inet 127.0.0.1/8 scope host lo
> inet6 ::1/128 scope host
>valid_lft forever preferred_lft forever
> 2: eth0:  mtu 1500 qdisc pfifo_fast state
> UP qlen 1000
> link/ether 00:16:3e:33:38:e5 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
> inet 10.206.66.9/23 brd 10.206.67.255 scope global eth0
> inet6 fe80::216:3eff:fe33:38e5/64 scope link
>valid_lft forever preferred_lft forever
> [root@oe ~]#
> [root@oe ~]#
> [root@oe ~]#
> [root@oe ~]# ip route
> 10.206.66.0/23 dev eth0  proto kernel  scope link  src 10.206.66.9
> 169.254.0.0/16 dev eth0  scope link  metric 1002
> default via 10.206.67.254 dev eth0
> [root@oe ~]#
> [root@oe ~]#
> [root@oe ~]#
> [root@oe ~]# brctl show
> bridge name bridge id   STP enabled interfaces
> [root@oe ~]#
>
>
>
>
>
>
> On Thu, Apr 21, 2016 at 4:51 PM, Yedidyah Bar David 
> wrote:
>
>> On Thu, Apr 21, 2016 at 1:39 PM, Budur Nagaraju 
>> wrote:
>> > HI
>> >
>> > Installed hosted engine and  after configuring  IP to ovirt engine
>> unable to
>> > ping the gateway and found that there is no issue with the Network .
>>
>> You mean that from inside the engine machine, you cannot ping the gateway?
>>
>> Can you ping it from the host?
>>
>> Please share output of these commands, from both the host and the engine
>> vm:
>>
>> ip addr
>> ip route
>> brctl show
>>
>> Thanks,
>>
>> >
>> > Is there any thing am missing  while installing Hosted engine ? below is
>> > output details,
>> >
>> >
>> > --== CONFIGURATION PREVIEW ==--
>> >
>> >   Engine FQDN: oe.bnglab.psecure.net
>> >   Bridge name: ovirtmgmt
>> >   SSH daemon port: 22
>> >   Gateway address: 10.206.67.254
>> >   Host name for web application  : hosted_engine_1
>> >   Host ID: 1
>> >   Image alias: hosted_engine
>> >   Image size GB  : 25
>> >   Storage connection : 10.204.207.152:
>> /home/heoe
>> >   Console type   : vnc
>> >   Memory size MB : 4096
>> >   MAC address: 00:16:3e:2f:5c:40
>> >   Boot type  : cdrom
>> >   Number of CPUs : 2
>> >   ISO image (for cdrom boot) :
>> > /ovirt/CentOS-6.7-x86_64-minimal.iso
>> >   CPU Type   : model_SandyBridge
>> >
>> >   Please confirm installation settings (Yes, No)[Yes]: yes
>> > [ INFO  ] Stage: Transaction setup
>> > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
>> > [ INFO  ] Stage: Package installation
>> > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
>> > [ INFO  ] Configuring libvirt
>> > [ INFO  ] Configuring VDSM
>> > [ INFO  ] Starting vdsmd
>> > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
>> > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
>> > [ INFO  ] Creating Storage Domain
>> > [ INFO  ] Creating Storage Pool
>> > [ INFO  ] Connecting Storage Pool
>> > [ INFO  ] Verifying sanlock lockspace initialization
>> > [ INFO  ] Creating VM Image
>> > [ INFO  ] Disconnecting Storage Pool
>> > [ INFO  ] Start monitoring domain
>> > [ INFO  ] Configuring VM
>> > [ INFO  ] Updating hosted-engine configuration
>> > [ INFO  ] Stage: Transaction commit
>> > [ INFO  ] Stage: Closing up
>> >   The following network ports should be opened:
>> >   tcp:5900
>> >   tcp:5901
>> >   udp:5900
>> >   udp:5901
>> >   An example of the required configuration for iptables can be
>> found
>> > at:
>> >   /etc/ovirt-hosted-engine/iptables.example
>> >   In order to configure firewalld, copy the files from
>> >   /etc/ovirt-hosted-engine/firewalld to /etc/firewalld/services
>> >   and execute the following commands:
>> >   firewall-cmd -service hosted-console
>> > [ INFO  ] Creating VM
>> >   You can now connect to the VM with the following command:
>> > /usr/bin/remote-viewer vnc://localhost:5900
>> >   Use temporary password "2049ZfXr" to connect to vnc console.
>> >   Please note that in order to use remote-viewer you need to be
>> able
>> > to run graphical applications.
>> >   This means that if you are using ssh you have to supply the -Y
>> > flag (enables trusted X11 

Re: [ovirt-users] Hosted-engine-Issue

2016-04-21 Thread Brett I. Holcomb
Can you ping by ip but not name?  If so check your /etc/resolv.conf
file.  It's probably missing the DNS servers.  I found that when I
installed hosted-engine deployment the first phase of setup (before
creating the engine VM) did not copy over the DNS settings from my
original NIC interface so the deployment leaves an empty resolv.conf
file and the host can't find the engine and vice versa.  I added the
DNS servers to the ifcfg-ovirtmgmt file (DNS1=xxx.xxx.xxx.xxx) and did
a systemctl restart network and it worked.  Unfortunately if you tried
to install the Engine VM, told the deployment it's okay the whole thing
fails on the last step because the host can't find the engine.  There
are some bugs filed on it.
On Thu, 2016-04-21 at 19:20 +0530, Budur Nagaraju wrote:
> Below are the  details, unable to ping the gateway from the ovirt
> engine ,able to ping the ovirt engine from host as both are there in
> the same network.
> 
> 
> [root@oe ~]# ip addr
> 1: lo:  mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN 
>     link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
>     inet 127.0.0.1/8 scope host lo
>     inet6 ::1/128 scope host 
>    valid_lft forever preferred_lft forever
> 2: eth0:  mtu 1500 qdisc pfifo_fast
> state UP qlen 1000
>     link/ether 00:16:3e:33:38:e5 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
>     inet 10.206.66.9/23 brd 10.206.67.255 scope global eth0
>     inet6 fe80::216:3eff:fe33:38e5/64 scope link 
>    valid_lft forever preferred_lft forever
> [root@oe ~]# 
> [root@oe ~]# 
> [root@oe ~]# 
> [root@oe ~]# ip route
> 10.206.66.0/23 dev eth0  proto kernel  scope link  src 10.206.66.9 
> 169.254.0.0/16 dev eth0  scope link  metric 1002 
> default via 10.206.67.254 dev eth0 
> [root@oe ~]# 
> [root@oe ~]# 
> [root@oe ~]# 
> [root@oe ~]# brctl show
> bridge name bridge id   STP enabled interfaces
> [root@oe ~]# 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> On Thu, Apr 21, 2016 at 4:51 PM, Yedidyah Bar David 
> wrote:
> > On Thu, Apr 21, 2016 at 1:39 PM, Budur Nagaraju 
> > wrote:
> > > HI
> > >
> > > Installed hosted engine and  after configuring  IP to ovirt
> > engine unable to
> > > ping the gateway and found that there is no issue with the
> > Network .
> > 
> > You mean that from inside the engine machine, you cannot ping the
> > gateway?
> > 
> > Can you ping it from the host?
> > 
> > Please share output of these commands, from both the host and the
> > engine vm:
> > 
> > ip addr
> > ip route
> > brctl show
> > 
> > Thanks,
> > 
> > >
> > > Is there any thing am missing  while installing Hosted engine ?
> > below is
> > > output details,
> > >
> > >
> > > --== CONFIGURATION PREVIEW ==--
> > >
> > >           Engine FQDN                        :
> > oe.bnglab.psecure.net
> > >           Bridge name                        : ovirtmgmt
> > >           SSH daemon port                    : 22
> > >           Gateway address                    : 10.206.67.254
> > >           Host name for web application      : hosted_engine_1
> > >           Host ID                            : 1
> > >           Image alias                        : hosted_engine
> > >           Image size GB                      : 25
> > >           Storage connection                 :
> > 10.204.207.152:/home/heoe
> > >           Console type                       : vnc
> > >           Memory size MB                     : 4096
> > >           MAC address                        : 00:16:3e:2f:5c:40
> > >           Boot type                          : cdrom
> > >           Number of CPUs                     : 2
> > >           ISO image (for cdrom boot)         :
> > > /ovirt/CentOS-6.7-x86_64-minimal.iso
> > >           CPU Type                           : model_SandyBridge
> > >
> > >           Please confirm installation settings (Yes, No)[Yes]:
> > yes
> > > [ INFO  ] Stage: Transaction setup
> > > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
> > > [ INFO  ] Stage: Package installation
> > > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
> > > [ INFO  ] Configuring libvirt
> > > [ INFO  ] Configuring VDSM
> > > [ INFO  ] Starting vdsmd
> > > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
> > > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
> > > [ INFO  ] Creating Storage Domain
> > > [ INFO  ] Creating Storage Pool
> > > [ INFO  ] Connecting Storage Pool
> > > [ INFO  ] Verifying sanlock lockspace initialization
> > > [ INFO  ] Creating VM Image
> > > [ INFO  ] Disconnecting Storage Pool
> > > [ INFO  ] Start monitoring domain
> > > [ INFO  ] Configuring VM
> > > [ INFO  ] Updating hosted-engine configuration
> > > [ INFO  ] Stage: Transaction commit
> > > [ INFO  ] Stage: Closing up
> > >           The following network ports should be opened:
> > >               tcp:5900
> > >               tcp:5901
> > >               udp:5900
> > >               udp:5901
> > >           An example of the required configuration for iptables
> > can be found
> > > at:
> > >               /etc/ovirt-hosted-engine/iptables.example
> 

Re: [ovirt-users] Hosted-engine-Issue

2016-04-21 Thread Budur Nagaraju
Below are the  details, unable to ping the gateway from the ovirt engine
,able to ping the ovirt engine from host as both are there in the same
network.


[root@oe ~]# ip addr
1: lo:  mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN
link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
inet 127.0.0.1/8 scope host lo
inet6 ::1/128 scope host
   valid_lft forever preferred_lft forever
2: eth0:  mtu 1500 qdisc pfifo_fast state
UP qlen 1000
link/ether 00:16:3e:33:38:e5 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
inet 10.206.66.9/23 brd 10.206.67.255 scope global eth0
inet6 fe80::216:3eff:fe33:38e5/64 scope link
   valid_lft forever preferred_lft forever
[root@oe ~]#
[root@oe ~]#
[root@oe ~]#
[root@oe ~]# ip route
10.206.66.0/23 dev eth0  proto kernel  scope link  src 10.206.66.9
169.254.0.0/16 dev eth0  scope link  metric 1002
default via 10.206.67.254 dev eth0
[root@oe ~]#
[root@oe ~]#
[root@oe ~]#
[root@oe ~]# brctl show
bridge name bridge id   STP enabled interfaces
[root@oe ~]#






On Thu, Apr 21, 2016 at 4:51 PM, Yedidyah Bar David  wrote:

> On Thu, Apr 21, 2016 at 1:39 PM, Budur Nagaraju  wrote:
> > HI
> >
> > Installed hosted engine and  after configuring  IP to ovirt engine
> unable to
> > ping the gateway and found that there is no issue with the Network .
>
> You mean that from inside the engine machine, you cannot ping the gateway?
>
> Can you ping it from the host?
>
> Please share output of these commands, from both the host and the engine
> vm:
>
> ip addr
> ip route
> brctl show
>
> Thanks,
>
> >
> > Is there any thing am missing  while installing Hosted engine ? below is
> > output details,
> >
> >
> > --== CONFIGURATION PREVIEW ==--
> >
> >   Engine FQDN: oe.bnglab.psecure.net
> >   Bridge name: ovirtmgmt
> >   SSH daemon port: 22
> >   Gateway address: 10.206.67.254
> >   Host name for web application  : hosted_engine_1
> >   Host ID: 1
> >   Image alias: hosted_engine
> >   Image size GB  : 25
> >   Storage connection : 10.204.207.152:/home/heoe
> >   Console type   : vnc
> >   Memory size MB : 4096
> >   MAC address: 00:16:3e:2f:5c:40
> >   Boot type  : cdrom
> >   Number of CPUs : 2
> >   ISO image (for cdrom boot) :
> > /ovirt/CentOS-6.7-x86_64-minimal.iso
> >   CPU Type   : model_SandyBridge
> >
> >   Please confirm installation settings (Yes, No)[Yes]: yes
> > [ INFO  ] Stage: Transaction setup
> > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
> > [ INFO  ] Stage: Package installation
> > [ INFO  ] Stage: Misc configuration
> > [ INFO  ] Configuring libvirt
> > [ INFO  ] Configuring VDSM
> > [ INFO  ] Starting vdsmd
> > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
> > [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
> > [ INFO  ] Creating Storage Domain
> > [ INFO  ] Creating Storage Pool
> > [ INFO  ] Connecting Storage Pool
> > [ INFO  ] Verifying sanlock lockspace initialization
> > [ INFO  ] Creating VM Image
> > [ INFO  ] Disconnecting Storage Pool
> > [ INFO  ] Start monitoring domain
> > [ INFO  ] Configuring VM
> > [ INFO  ] Updating hosted-engine configuration
> > [ INFO  ] Stage: Transaction commit
> > [ INFO  ] Stage: Closing up
> >   The following network ports should be opened:
> >   tcp:5900
> >   tcp:5901
> >   udp:5900
> >   udp:5901
> >   An example of the required configuration for iptables can be
> found
> > at:
> >   /etc/ovirt-hosted-engine/iptables.example
> >   In order to configure firewalld, copy the files from
> >   /etc/ovirt-hosted-engine/firewalld to /etc/firewalld/services
> >   and execute the following commands:
> >   firewall-cmd -service hosted-console
> > [ INFO  ] Creating VM
> >   You can now connect to the VM with the following command:
> > /usr/bin/remote-viewer vnc://localhost:5900
> >   Use temporary password "2049ZfXr" to connect to vnc console.
> >   Please note that in order to use remote-viewer you need to be
> able
> > to run graphical applications.
> >   This means that if you are using ssh you have to supply the -Y
> > flag (enables trusted X11 forwarding).
> >   Otherwise you can run the command from a terminal in your
> > preferred desktop environment.
> >   If you cannot run graphical applications you can connect to the
> > graphic console from another host or connect to the console using the
> > following command:
> > 

Re: [ovirt-users] Hosted-engine-Issue

2016-04-21 Thread Yedidyah Bar David
On Thu, Apr 21, 2016 at 1:39 PM, Budur Nagaraju  wrote:
> HI
>
> Installed hosted engine and  after configuring  IP to ovirt engine unable to
> ping the gateway and found that there is no issue with the Network .

You mean that from inside the engine machine, you cannot ping the gateway?

Can you ping it from the host?

Please share output of these commands, from both the host and the engine vm:

ip addr
ip route
brctl show

Thanks,

>
> Is there any thing am missing  while installing Hosted engine ? below is
> output details,
>
>
> --== CONFIGURATION PREVIEW ==--
>
>   Engine FQDN: oe.bnglab.psecure.net
>   Bridge name: ovirtmgmt
>   SSH daemon port: 22
>   Gateway address: 10.206.67.254
>   Host name for web application  : hosted_engine_1
>   Host ID: 1
>   Image alias: hosted_engine
>   Image size GB  : 25
>   Storage connection : 10.204.207.152:/home/heoe
>   Console type   : vnc
>   Memory size MB : 4096
>   MAC address: 00:16:3e:2f:5c:40
>   Boot type  : cdrom
>   Number of CPUs : 2
>   ISO image (for cdrom boot) :
> /ovirt/CentOS-6.7-x86_64-minimal.iso
>   CPU Type   : model_SandyBridge
>
>   Please confirm installation settings (Yes, No)[Yes]: yes
> [ INFO  ] Stage: Transaction setup
> [ INFO  ] Stage: Misc configuration
> [ INFO  ] Stage: Package installation
> [ INFO  ] Stage: Misc configuration
> [ INFO  ] Configuring libvirt
> [ INFO  ] Configuring VDSM
> [ INFO  ] Starting vdsmd
> [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
> [ INFO  ] Waiting for VDSM hardware info
> [ INFO  ] Creating Storage Domain
> [ INFO  ] Creating Storage Pool
> [ INFO  ] Connecting Storage Pool
> [ INFO  ] Verifying sanlock lockspace initialization
> [ INFO  ] Creating VM Image
> [ INFO  ] Disconnecting Storage Pool
> [ INFO  ] Start monitoring domain
> [ INFO  ] Configuring VM
> [ INFO  ] Updating hosted-engine configuration
> [ INFO  ] Stage: Transaction commit
> [ INFO  ] Stage: Closing up
>   The following network ports should be opened:
>   tcp:5900
>   tcp:5901
>   udp:5900
>   udp:5901
>   An example of the required configuration for iptables can be found
> at:
>   /etc/ovirt-hosted-engine/iptables.example
>   In order to configure firewalld, copy the files from
>   /etc/ovirt-hosted-engine/firewalld to /etc/firewalld/services
>   and execute the following commands:
>   firewall-cmd -service hosted-console
> [ INFO  ] Creating VM
>   You can now connect to the VM with the following command:
> /usr/bin/remote-viewer vnc://localhost:5900
>   Use temporary password "2049ZfXr" to connect to vnc console.
>   Please note that in order to use remote-viewer you need to be able
> to run graphical applications.
>   This means that if you are using ssh you have to supply the -Y
> flag (enables trusted X11 forwarding).
>   Otherwise you can run the command from a terminal in your
> preferred desktop environment.
>   If you cannot run graphical applications you can connect to the
> graphic console from another host or connect to the console using the
> following command:
>   virsh -c qemu+tls://Test/system console HostedEngine
>   If you need to reboot the VM you will need to start it manually
> using the command:
>   hosted-engine --vm-start
>   You can then set a temporary password using the command:
>   hosted-engine --add-console-password
>   The VM has been started.  Install the OS and shut down or reboot
> it.  To continue please make a selection:
>
>   (1) Continue setup - VM installation is complete
>   (2) Reboot the VM and restart installation
>   (3) Abort setup
>   (4) Destroy VM and abort setup
>
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>



-- 
Didi
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users