Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-19 Thread Gervais de Montbrun
done
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1406169

Cheers,
Gervais



> On Dec 19, 2016, at 4:07 PM, Nir Soffer  wrote:
> 
> On Thu, Dec 15, 2016 at 5:36 PM, Martin Sivak  > wrote:
> Hi,
> 
> Thanks for the info. The hosted engine domain should not be the master one 
> indeed. I will add some people that know the storage aspect better to the 
> thread to figure out how this can be solved.
> 
> Simone, Nir: Is there a way to force another domain to take over the master 
> role? I think the current situation is not how it should work, the hosted 
> engine storage should have never gotten the master storage duties.
> 
> Yes, this is a bad bug on engine side, similar to the bug that let engine 
> deactivate
> this domain.
> 
> Please open urgent bug for this.
>  
> 
> Martin
> 
> On Thu, Dec 15, 2016 at 4:18 PM, Gervais de Montbrun  > wrote:
> Hi Martin,
> 
> I do see the hosted_engine storage domain. Should it be listed as (Master)? 
> If not, how can I force my "proper" Data domain to take over as master?
> 
> 
> I also see my hosted engine showing up:
> 
> 
> At some point I renamed it to match the name I am using for it, but now when 
> I try to change settings on it, I get an error:
> 
> 
> 
> It's great that there will be GUI ability to setup a hosted engine. That's 
> not great for me if they are not working -- which seems to be the case right 
> now :-( and doubly so if the ability to make it work goes away on the command 
> line.
> 
> I truly appreciate the help and hope there are more good suggestions coming 
> my way.
> 
> Cheers,
> Gervais
> 
> 
> 
>> On Dec 15, 2016, at 4:30 AM, Martin Sivak > > wrote:
>> 
>>> I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data
>>> Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't
>>> understand this error.
>> 
>> Do you see the hosted engine storage domain and the hosted engine VM
>> in the webadmin? Both should be imported automatically on 3.6+
>> compatibility level when a master storage domain is added to the
>> system.
>> 
>>> Alarmingly, I was
>>> warned that this is deprecated and will not be possible in oVirt 4.1.
>> 
>> We have a nice UI that allows to control the hosted engine deployment
>> to additional hosts directly from the webadmin. You will be able to
>> add a hosted engine capable host by just marking it as such in the Add
>> host dialog.
>> 
>> --
>> Martin Sivak
>> SLA / oVirt
>> 
>> On Wed, Dec 14, 2016 at 11:05 PM, Gervais de Montbrun
>> > wrote:
>>> Hi all,
>>> 
>>> I had to reinstall one of my hosts today and I noticed an issue. The error
>>> message was:
>>> 
>>> Ovirt2:
>>> 
>>> Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please
>>> upgrade the cluster level to 3.6 and wait for the hosted engine storage
>>> domain to be properly imported.
>>> 
>>> I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data
>>> Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't
>>> understand this error. I did get the host setup by running `hosted-engine
>>> --deploy` and walking through the command line options. Alarmingly, I was
>>> warned that this is deprecated and will not be possible in oVirt 4.1.
>>> 
>>> Any suggestions as to what I should do to sort out my issue?
>>> 
>>> Cheers,
>>> Gervais
>>> 
>>> 
>>> 
>>> 
>>> ___
>>> Users mailing list
>>> Users@ovirt.org 
>>> http://lists.phx.ovirt.org/mailman/listinfo/users 
>>> 
>>> 
> 
> 
> 

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-19 Thread Nir Soffer
On Thu, Dec 15, 2016 at 5:36 PM, Martin Sivak  wrote:

> Hi,
>
> Thanks for the info. The hosted engine domain should not be the master one
> indeed. I will add some people that know the storage aspect better to the
> thread to figure out how this can be solved.
>
> Simone, Nir: Is there a way to force another domain to take over the
> master role? I think the current situation is not how it should work, the
> hosted engine storage should have never gotten the master storage duties.
>

Yes, this is a bad bug on engine side, similar to the bug that let engine
deactivate
this domain.

Please open urgent bug for this.


>
> Martin
>
> On Thu, Dec 15, 2016 at 4:18 PM, Gervais de Montbrun <
> gerv...@demontbrun.com> wrote:
>
>> Hi Martin,
>>
>> I do see the hosted_engine storage domain. Should it be listed as
>> (Master)? If not, how can I force my "proper" Data domain to take over as
>> master?
>>
>> I also see my hosted engine showing up:
>>
>> At some point I renamed it to match the name I am using for it, but now
>> when I try to change settings on it, I get an error:
>>
>>
>> It's great that there will be GUI ability to setup a hosted engine.
>> That's not great for me if they are not working -- which seems to be the
>> case right now :-( and doubly so if the ability to make it work goes away
>> on the command line.
>>
>> I truly appreciate the help and hope there are more good suggestions
>> coming my way.
>>
>> Cheers,
>> Gervais
>>
>>
>>
>> On Dec 15, 2016, at 4:30 AM, Martin Sivak  wrote:
>>
>> I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data
>> Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't
>> understand this error.
>>
>>
>> Do you see the hosted engine storage domain and the hosted engine VM
>> in the webadmin? Both should be imported automatically on 3.6+
>> compatibility level when a master storage domain is added to the
>> system.
>>
>> Alarmingly, I was
>> warned that this is deprecated and will not be possible in oVirt 4.1.
>>
>>
>> We have a nice UI that allows to control the hosted engine deployment
>> to additional hosts directly from the webadmin. You will be able to
>> add a hosted engine capable host by just marking it as such in the Add
>> host dialog.
>>
>> --
>> Martin Sivak
>> SLA / oVirt
>>
>> On Wed, Dec 14, 2016 at 11:05 PM, Gervais de Montbrun
>>  wrote:
>>
>> Hi all,
>>
>> I had to reinstall one of my hosts today and I noticed an issue. The error
>> message was:
>>
>> Ovirt2:
>>
>> Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please
>> upgrade the cluster level to 3.6 and wait for the hosted engine storage
>> domain to be properly imported.
>>
>> I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data
>> Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't
>> understand this error. I did get the host setup by running `hosted-engine
>> --deploy` and walking through the command line options. Alarmingly, I was
>> warned that this is deprecated and will not be possible in oVirt 4.1.
>>
>> Any suggestions as to what I should do to sort out my issue?
>>
>> Cheers,
>> Gervais
>>
>>
>>
>>
>> ___
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org
>> http://lists.phx.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>>
>>
>>
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-19 Thread Gervais de Montbrun
Hi All,

Any ideas what is going on with this and thoughts on what I can do to correct 
this situation?

All help is appreciated!

Cheers,
Gervais



> On Dec 15, 2016, at 11:36 AM, Martin Sivak  wrote:
> 
> Hi,
> 
> Thanks for the info. The hosted engine domain should not be the master one 
> indeed. I will add some people that know the storage aspect better to the 
> thread to figure out how this can be solved.
> 
> Simone, Nir: Is there a way to force another domain to take over the master 
> role? I think the current situation is not how it should work, the hosted 
> engine storage should have never gotten the master storage duties.
> 
> Martin
> 
> On Thu, Dec 15, 2016 at 4:18 PM, Gervais de Montbrun  > wrote:
> Hi Martin,
> 
> I do see the hosted_engine storage domain. Should it be listed as (Master)? 
> If not, how can I force my "proper" Data domain to take over as master?
> 
> 
> I also see my hosted engine showing up:
> 
> 
> At some point I renamed it to match the name I am using for it, but now when 
> I try to change settings on it, I get an error:
> 
> 
> 
> It's great that there will be GUI ability to setup a hosted engine. That's 
> not great for me if they are not working -- which seems to be the case right 
> now :-( and doubly so if the ability to make it work goes away on the command 
> line.
> 
> I truly appreciate the help and hope there are more good suggestions coming 
> my way.
> 
> Cheers,
> Gervais
> 
> 
> 
>> On Dec 15, 2016, at 4:30 AM, Martin Sivak > > wrote:
>> 
>>> I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data
>>> Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't
>>> understand this error.
>> 
>> Do you see the hosted engine storage domain and the hosted engine VM
>> in the webadmin? Both should be imported automatically on 3.6+
>> compatibility level when a master storage domain is added to the
>> system.
>> 
>>> Alarmingly, I was
>>> warned that this is deprecated and will not be possible in oVirt 4.1.
>> 
>> We have a nice UI that allows to control the hosted engine deployment
>> to additional hosts directly from the webadmin. You will be able to
>> add a hosted engine capable host by just marking it as such in the Add
>> host dialog.
>> 
>> --
>> Martin Sivak
>> SLA / oVirt
>> 
>> On Wed, Dec 14, 2016 at 11:05 PM, Gervais de Montbrun
>> > wrote:
>>> Hi all,
>>> 
>>> I had to reinstall one of my hosts today and I noticed an issue. The error
>>> message was:
>>> 
>>> Ovirt2:
>>> 
>>> Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please
>>> upgrade the cluster level to 3.6 and wait for the hosted engine storage
>>> domain to be properly imported.
>>> 
>>> I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data
>>> Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't
>>> understand this error. I did get the host setup by running `hosted-engine
>>> --deploy` and walking through the command line options. Alarmingly, I was
>>> warned that this is deprecated and will not be possible in oVirt 4.1.
>>> 
>>> Any suggestions as to what I should do to sort out my issue?
>>> 
>>> Cheers,
>>> Gervais
>>> 
>>> 
>>> 
>>> 
>>> ___
>>> Users mailing list
>>> Users@ovirt.org 
>>> http://lists.phx.ovirt.org/mailman/listinfo/users 
>>> 
>>> 
> 
> 

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-15 Thread Martin Sivak
Hi,

Thanks for the info. The hosted engine domain should not be the master one
indeed. I will add some people that know the storage aspect better to the
thread to figure out how this can be solved.

Simone, Nir: Is there a way to force another domain to take over the master
role? I think the current situation is not how it should work, the hosted
engine storage should have never gotten the master storage duties.

Martin

On Thu, Dec 15, 2016 at 4:18 PM, Gervais de Montbrun  wrote:

> Hi Martin,
>
> I do see the hosted_engine storage domain. Should it be listed as
> (Master)? If not, how can I force my "proper" Data domain to take over as
> master?
>
> I also see my hosted engine showing up:
>
> At some point I renamed it to match the name I am using for it, but now
> when I try to change settings on it, I get an error:
>
>
> It's great that there will be GUI ability to setup a hosted engine. That's
> not great for me if they are not working -- which seems to be the case
> right now :-( and doubly so if the ability to make it work goes away on the
> command line.
>
> I truly appreciate the help and hope there are more good suggestions
> coming my way.
>
> Cheers,
> Gervais
>
>
>
> On Dec 15, 2016, at 4:30 AM, Martin Sivak  wrote:
>
> I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data
> Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't
> understand this error.
>
>
> Do you see the hosted engine storage domain and the hosted engine VM
> in the webadmin? Both should be imported automatically on 3.6+
> compatibility level when a master storage domain is added to the
> system.
>
> Alarmingly, I was
> warned that this is deprecated and will not be possible in oVirt 4.1.
>
>
> We have a nice UI that allows to control the hosted engine deployment
> to additional hosts directly from the webadmin. You will be able to
> add a hosted engine capable host by just marking it as such in the Add
> host dialog.
>
> --
> Martin Sivak
> SLA / oVirt
>
> On Wed, Dec 14, 2016 at 11:05 PM, Gervais de Montbrun
>  wrote:
>
> Hi all,
>
> I had to reinstall one of my hosts today and I noticed an issue. The error
> message was:
>
> Ovirt2:
>
> Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please
> upgrade the cluster level to 3.6 and wait for the hosted engine storage
> domain to be properly imported.
>
> I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data
> Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't
> understand this error. I did get the host setup by running `hosted-engine
> --deploy` and walking through the command line options. Alarmingly, I was
> warned that this is deprecated and will not be possible in oVirt 4.1.
>
> Any suggestions as to what I should do to sort out my issue?
>
> Cheers,
> Gervais
>
>
>
>
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.phx.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
>
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-15 Thread Gervais de Montbrun
Hi Martin,

I do see the hosted_engine storage domain. Should it be listed as (Master)? If 
not, how can I force my "proper" Data domain to take over as master?


I also see my hosted engine showing up:


At some point I renamed it to match the name I am using for it, but now when I 
try to change settings on it, I get an error:



It's great that there will be GUI ability to setup a hosted engine. That's not 
great for me if they are not working -- which seems to be the case right now 
:-( and doubly so if the ability to make it work goes away on the command line.

I truly appreciate the help and hope there are more good suggestions coming my 
way.

Cheers,
Gervais



> On Dec 15, 2016, at 4:30 AM, Martin Sivak  wrote:
> 
>> I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data
>> Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't
>> understand this error.
> 
> Do you see the hosted engine storage domain and the hosted engine VM
> in the webadmin? Both should be imported automatically on 3.6+
> compatibility level when a master storage domain is added to the
> system.
> 
>> Alarmingly, I was
>> warned that this is deprecated and will not be possible in oVirt 4.1.
> 
> We have a nice UI that allows to control the hosted engine deployment
> to additional hosts directly from the webadmin. You will be able to
> add a hosted engine capable host by just marking it as such in the Add
> host dialog.
> 
> --
> Martin Sivak
> SLA / oVirt
> 
> On Wed, Dec 14, 2016 at 11:05 PM, Gervais de Montbrun
>  wrote:
>> Hi all,
>> 
>> I had to reinstall one of my hosts today and I noticed an issue. The error
>> message was:
>> 
>> Ovirt2:
>> 
>> Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please
>> upgrade the cluster level to 3.6 and wait for the hosted engine storage
>> domain to be properly imported.
>> 
>> I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data
>> Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't
>> understand this error. I did get the host setup by running `hosted-engine
>> --deploy` and walking through the command line options. Alarmingly, I was
>> warned that this is deprecated and will not be possible in oVirt 4.1.
>> 
>> Any suggestions as to what I should do to sort out my issue?
>> 
>> Cheers,
>> Gervais
>> 
>> 
>> 
>> 
>> ___
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org
>> http://lists.phx.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>> 

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-15 Thread Gervais de Montbrun
Hi Kasturi,

They were imported automatically. I see the hosted_engine domain and the 
hosted_engine vm in my list of vm's. 

Cheers,
Gervais



> On Dec 15, 2016, at 3:06 AM, knarra  wrote:
> 
> On 12/15/2016 03:35 AM, Gervais de Montbrun wrote:
>> Hi all,
>> 
>> I had to reinstall one of my hosts today and I noticed an issue. The error 
>> message was:
>> 
>> Ovirt2:
>> Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please 
>> upgrade the cluster level to 3.6 and wait for the hosted engine storage 
>> domain to be properly imported.
>> I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data 
>> Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't 
>> understand this error. I did get the host setup by running `hosted-engine 
>> --deploy` and walking through the command line options. Alarmingly, I was 
>> warned that this is deprecated and will not be possible in oVirt 4.1. 
>> 
>> Any suggestions as to what I should do to sort out my issue?
>> 
>> Cheers,
>> Gervais
> Hi Gervais,
> 
> Have you imported hosted_storage into your environment. I have hit this 
> issue when i did not have hosted_storage domain and hosted_engine vm imported 
> into my setup. 
> 
> Thanks
> kasturi
>> 
>> 
>> 
>> 
>> 
>> ___
>> Users mailing list
>> Users@ovirt.org 
>> http://lists.phx.ovirt.org/mailman/listinfo/users 
>> 
> 

___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-15 Thread Martin Sivak
> I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data
> Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't
> understand this error.

Do you see the hosted engine storage domain and the hosted engine VM
in the webadmin? Both should be imported automatically on 3.6+
compatibility level when a master storage domain is added to the
system.

> Alarmingly, I was
> warned that this is deprecated and will not be possible in oVirt 4.1.

We have a nice UI that allows to control the hosted engine deployment
to additional hosts directly from the webadmin. You will be able to
add a hosted engine capable host by just marking it as such in the Add
host dialog.

--
Martin Sivak
SLA / oVirt

On Wed, Dec 14, 2016 at 11:05 PM, Gervais de Montbrun
 wrote:
> Hi all,
>
> I had to reinstall one of my hosts today and I noticed an issue. The error
> message was:
>
> Ovirt2:
>
> Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM. Please
> upgrade the cluster level to 3.6 and wait for the hosted engine storage
> domain to be properly imported.
>
> I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data
> Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't
> understand this error. I did get the host setup by running `hosted-engine
> --deploy` and walking through the command line options. Alarmingly, I was
> warned that this is deprecated and will not be possible in oVirt 4.1.
>
> Any suggestions as to what I should do to sort out my issue?
>
> Cheers,
> Gervais
>
>
>
>
> ___
> Users mailing list
> Users@ovirt.org
> http://lists.phx.ovirt.org/mailman/listinfo/users
>
___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users


Re: [ovirt-users] Hosted Engine won't deploy

2016-12-14 Thread knarra

On 12/15/2016 03:35 AM, Gervais de Montbrun wrote:

Hi all,

I had to reinstall one of my hosts today and I noticed an issue. The 
error message was:


Ovirt2:

  o Cannot edit Host. You are using an unmanaged hosted engine VM.
Please upgrade the cluster level to 3.6 and wait for the
hosted engine storage domain to be properly imported.

I am running oVirt 4.0.5 and have a hosted engine and Cluster and Data 
Center say that they are running in 4.0 compatibility mode, so I don't 
understand this error. I did get the host setup by running 
`hosted-engine --deploy` and walking through the command line options. 
Alarmingly, I was warned that this is deprecated and will not be 
possible in oVirt 4.1.


Any suggestions as to what I should do to sort out my issue?

Cheers,
Gervais

Hi Gervais,

Have you imported hosted_storage into your environment. I have hit 
this issue when i did not have hosted_storage domain and hosted_engine 
vm imported into my setup.


Thanks
kasturi






___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.phx.ovirt.org/mailman/listinfo/users



___
Users mailing list
Users@ovirt.org
http://lists.ovirt.org/mailman/listinfo/users